Swansea City grijpt eerste grote prijs in clubhistorie

Zondag, 24 februari 2013 om 18:50Matthijs van Laar • Laatste update: 18:54

Swansea City heeft voor het eerst in de clubgeschiedenis beslag weten te leggen op een grote prijs. De club uit Wales had in een volgepakt Wembley geen kind aan Bradford City, dat op de weg naar de finale nog clubs als Wigan Athletic, Arsenal en Aston Villa op zij wist te zetten. De vierdeklasser bleek echter geenszins opgewassen tegen de nummer negen van de Premier League. Jonathan de Guzman neem een aanzienlijk gedeelte van de productie van the Swans voor zijn rekening: hij scoorde twee keer. De finale van de Capital One Cup, voorheen de League Cup, eindigde mede daardoor in een afgetekende 5-0 overwinning voor Michael Laudrup en co.

/

Waar Bradford in voorgaande duels van het tweede bekertoernooi van Engeland (en Wales) nog indruk maakte met strijd en inzet, leken de spelers dit keer bevangen door de zenuwen. Swansea City greep vrijwel meteen het initiatief en vertaalde dat overwicht ook al snel in een doelpunt. Nathan Dyer stond aan het eind van een snelle tegenstoot, juist op het moment dat Bradford eindelijk eens iets leek te gaan klaarspelen in de buurt van Gerhard Tremmel. De middenvelder schoot binnen uit een rebound.

Door die treffer zakte bij de spelers van Bradford de moed helemaal in de schoenen. De bal bleef vrijwel continue in het bezit van het technisch superieure Swansea. De bankzitters Michel Vorm, Dwight Tiendalli en Kemy Agustien zagen hoe hun ploeggenoten op het veld het gigantische overwicht vlak voor rust nog een keer ten gelde maakte: dit keer was clubtopscorer Michu degenen die de trekker overhaalde. Met een geplaatst schot in de verre hoek nam hij namens Swansea alvast een voorschot op de zege.

Alhoewel Bradford na rust vol goede moed op het veld verscheen en overduidelijk de opdracht meekreeg om het tij te doen keren, was het al vrij snel gedaan met het laatste sprankje hoop dat nog resteerde. The Swans lieten de League Two-club even uitrazen om vervolgens meteen toe te slaan. Dyer verscheen na een heerlijke aanval voor het doel van Matt Duke en krulde de bal met veel gevoel in de verre hoek: 3-0. Ruim tien minuten later maakte De Guzman er vanaf de stip 4-0 van.

Aan de treffer van de Oranje-international ging nog wel de nodige trammelant vooraf. Dyer wilde namelijk zijn hattrick completeren en bleef minuten lang zeuren om de bal bij De Guzman, die deze echter weigerde af te geven. De extra druk om niet te falen kreeg geen vat op de middenvelder, die invaller-goalie Jon McLaughlin vanaf de stip kansloos liet. De Schot kwam binnen de lijnen omdat Duke voor zijn overtreding op De Guzman met rood werd bestraft. Na de 4-0 was het gedaan met alle spanning. Swansea speelde het duel simpel uit en liep in blessuretijd via een intikker van De Guzman uit naar 5-0. Daarmee verzekert de club uit Wales zich tevens van een plekje in de Europa League, volgend seizoen.


Poll

Vond jij het terecht dat Jonathan de Guzman de strafschop zelf wilde nemen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

90 reacties (laatste reactie door florisksa)

Super mooi dit voor een club als swansea! Heel verdiend.

24 februari 2013 om 19:42

Euh, nee niet verdient met het inschakelen van ballenjongens om de bal weghouden bij hun tegenstanders e.d. zwaar antivoetbal en ook vreemd dat ze niet al ik weet niet hoelang geleden gediskwalificeerd werden om dit soort dingen. Sterker nog, juist degenen die wat probeerden te doen tegen het vals spelen werden aangepakt met rode kaarten.

Verdient was het dus absoluut niet!

24 februari 2013 om 19:52

Ja hoor, alsof Chelsea zonder die ballenjongen WEL die 2-0 nederlaag had goedgemaakt, blijf lekker dromen. De frustratie zit je zeker hoog?
Swansea is een club die uit goed beleid is opgestoomd naar de Premier League en hier nu een voorlopige beloning voor krijgt, maar door de actie van een ballenjongen tegenover een koopclub die vergif voor het voetbal is zouden ze het niet verdienen?

24 februari 2013 om 20:03

Ik ben zwaar voorstander van Swansea wat het financieele beleid aangaat, maar als je vals begint te spelen dmv mensen acties laten ondernemen waar de spelers in het veld hinder van ondervinden verdien je gewoon straf, zo simpel is het.

Kijk, bij Ajax was er ook iemand die actie ondernam waar een speler van hun tegenstander hinder van ondervond, toen deze speler in actie kwam kreeg ook hij een rode kaart. Later is Ajax hiervoor gestraft, de fans van Ajax waren ook tegen deze "fan" gekeerd, zoals het hoort.

Swansea echter lijkt het zo mogelijk voorstander van te zijn van dergelijk vals spel.
Daar erger ik me aan ja.
Het zal overigens niet de eerste keer zijn dat er bij voetbal wonderen verricht worden.

Ik heb overigens weinig tegen koopclubs tegenwoordig, vroeger was ik er zwaar tegen, maar inmiddels zie ik in dat "normale" en "opleid"clubs simpelweg rijker worden door dit soort clubs, prima toch?

24 februari 2013 om 20:05

Joh, je gaat toch niet een hele club beoordelen omdat 1 individu besloot iets te doen ?

Het was een dom ding om te doen, maar Swansea krijgt hier toch een mooie beloning voor het spel wat zij spelen sinds de start van het seizoen.

24 februari 2013 om 20:24

Nou, bij Ajax was dit dus wel het geval, ondanks dat Ajax afstand nam van de actie van deze fan, daar waar Swansea eerder het tegendeel deed.
Sterker nog, zelfs degene die Swansea namens hun had laten werken kondigde aan zoveel mogelijk tijd te verspillen en noem maar op.
Als ik in wordt gehuurd om lekke ballen het veld in te gooien als Ajax tegen Real Madrid speelt zou Ajax toch ook een boete moeten krijgen?

24 februari 2013 om 20:48

Je snapt hopelijk wel dat er een aardig verschil is tussen een supporter (die ten eerste het veld niet op mag) die de keeper vd tegenpartij aan wilde vallen en een ballenjongen die tijd wil rekken door de bal bij zich te houden...

24 februari 2013 om 21:54

als of dit wat te maken zou hebben dat chelsea verlorren heeft van swansea door btje tijd rekken wat hoog uit wat minuute heeft geduurt + de extra tijd die ze krijgen aant einde van beide helften had chelsea meer dan een uur tijd om het potje te winne dus nie lopen klagen hoort bij het voetbal noemen ze ook wel is thuis voordeel

24 februari 2013 om 22:09

De ballenjongen was een acteur die moedwillig de tegenstander van Swansea onterecht een rode kaart aan wist te naaien en nota bene van tevoren aankondigde dat juist het treiteren van de tegenstander zijn doel was.

Dit terwijl de taak van een ballenjongen behoord te zijn om de bal zo snel mogelijk terug te geven om de wedstrijd zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Die supporter was gewoon een geestelijk gehandicapte, hoe kun je daar nou bang van worden?

24 februari 2013 om 22:11

Vergeet de rode kaart niet, het was inderdaad een vreemde loop van omstandigheden, maar wie had ooit vermoed dat Az Ajax zou verslaan in 2e instantie?

24 februari 2013 om 22:25

Ik weet niet waar al die frustratie vandaan komt, maar volgens mij verdient Swansea deze cup, of ik moet iets hebben gemist.
Je hebt het over die ballen jongen die de bal 2 seconde langer vasthoudt terwijl die Hazard hem een rotschop geeft. Ik heb dus echt iets gemist waardoor deze titel onverdiend zou zijn.

24 februari 2013 om 22:43

Een ballenjongen die zijn gehele lichaam in de strijd gooit tegen Hazard en Hazard die zijn talent gebruikt om de jongen zijn acties teniet te doen.
Dit alles zonder wie dan ook te verwonden, te pijnigen, schoppen, trappen wat dan ook.
Zeker mentaal, maar ook financieel heeft Hazard veel zwaarder geleden dan deze jongen in zijn gehele leven zal doen en niet alleen Hazard trouwens, ook zijn teamgenoten, fans en noem maar op.

Ik ben overigens niet gefrustreerd en bekommer me nauwelijks om het Engelse voetbal, maar houd me wel graag de feiten aan en dat is dat belachelijke antivoetbal en gesteund wordt door deze club en een diskwalificatie de lichtst denkbare straf zou zijn die er is dit jaar.

Als PSV toevallig een verkeerde speler opstelt worden ze ook gediskwalificeerd.

24 februari 2013 om 22:55

Chelsea-fan zeker? Als dat zo is heb je echt geen recht van spreken, want als er iemand anti-voetbal speelt....

24 februari 2013 om 22:57

Rot eens op met je Ajax, we hebben het over Swansea en dat het met Ajax ooit anders was heeft hier niks mee te maken.

24 februari 2013 om 23:48

nee none, je zegt het verkeerd. het is de taak van de ballenjongen om de bal te geven aan de partij de het spel moet voortzetten.

cruciaal verschil. chelsea/hazard had niet de bal, swansea ging een doelptrap nemen. dus het was de taak van die ballenjongen om de bal aan de keeper van swansea te geven.

dit is allemaal een rel geworden. niet zozeer omdat de ballenjongen tijd rekte (want dat is niets bijzonders bij dergelijke wedstrijden). het werd een rol omdat hazard zichzelf liet gaan.

24 februari 2013 om 23:53

Swansea speelt alles behalve anti-voetbal ze spelen heerlijk aanvallend. Chelsea heeft gewoon verdent verloren.

On: Geweldig dat Swansea een prijs heeft gepakt je kan niet ontkennen dat je de meeste krediet aan Laudrupp moet geven.

25 februari 2013 om 01:05

Omdat jij zo graag terugkomt op die idioot bij Ajax - Az; er zit een gigantisch verschil tussen de twee acties.
Bij Swansea - Chelsea word er een beetje tijd gerekt. Niks ernstigs, de scheids kan deze tijd optellen als hij echt oplet. Hazard word niet bedreigt of aangevallen of wat dan ook.
Bij Ajax - AZ word die keeper van AZ in de rug gesprongen door een gek die duidelijk de intentie heeft om hem daadwerkelijk aan te vallen. Flink verschil he? Of je nou word aangevallen (en zomaar zwaar gewond kan raken als je even niet oplet) of dat er nou een paar seconden tijd word gerekt...

25 februari 2013 om 16:32

Nee, ik ben absoluut geen Chelsea fan, PSV fans hebben trouwens al helemaal geen recht van spreken met al het geweld en de smerige acties zowel tijdens als om de wedstrijd heen die hun wel niet gebruiken.

25 februari 2013 om 16:37

Kun je je berg onzin niet in één post kwijt ofzo? Je kunt het ook vergelijken met PSV hoor, of jong PSV die beiden weleens gediskwalificeerd zijn uit het bekertoernooi vanwege hun illegale activiteiten.

25 februari 2013 om 16:40

Waarom deed de jongen er dan alles aan om dit te voorkomen en schreef hij daar zelfs over naar iedereen die het wilde horen?

Het werd een rel omdat ook de scheids zich tegen Hazard keerde, terwijl deze niets fout deed.

25 februari 2013 om 16:42

Er wordt in beide gevallen een rode kaart aangenaaid, daar waar Esteban degene die hem dwars zat overigens een stuk meer pijn heeft bezorgt, maar dat geheel ter zijde.

Ik vraag me af wat er gebeurd was als Chelsea ook besloot het veld af te gaan.

26 februari 2013 om 07:21

maar dan is er wel een probleem want een ballenjongen mag dit ook niet doen en je kan zeggen dat veel ballenjongens dit doen maar dat is een non-argument want dan zijn al die ballenjongens in fout

respect voor bradford city...
ongelooflijk dat ze zo ver kwamen, maar swansea (die ook de nodige grote teams onderweg had) was hier heel sterk.
mooie overwinning!

24 februari 2013 om 18:57

Afspraak is afspraak. De Guzman is de penaltynemer bij Swansea. Logisch dat Dyer zijn derde graag wil maken. Maar ook logisch dat De Guzman wil scoren. Je kan het ook egoïstisch van Dyer noemen dat ie De Guzman geen doelpunt gunt bij de eerste grote prijs voor de club.

24 februari 2013 om 19:05

nee je heb gelijk..
ik zie het vanuit de positie van Dyer dat hij waars niet vaak in zijn leven een hattrick op zijn naam kan zetten bij een belangrijke wedstrijd zoals dit

Waarom zou hij die pingel afstaan? Omdat Dyer dan een hattrick had gemaakt? Het lijkt me dat er afspraken zijn gemaakt binnen de club wie de pingels neemt. De Guzman is de specialist bij Swansea en hoort hem dus ook gewoon te nemen.

24 februari 2013 om 20:06

Het zou wel mooi zijn. Ik bedoel het is al een historische dag geweest voor hen en Dyer zou de eerste speler kunnen zijn die ooit een hattrick heeft gemaakt in Wembley. Natuurlijk snap ik het lijstjes systeem ook, dat buitenwege.

Ach jammer dat Bradford het sprookje niet met een happy end kon afsluiten, maar ze zullen dit avontuurtje ongetwijfeld nog heel lang herinneren. Ook zeer mooi voor Swansea natuurlijk. Laat ook meteen de charme zien van dit soort bekercompetities, waardoor kleine tot zeer kleine clubs met wat geluk een hoofdprijs kunnen winnen.

24 februari 2013 om 22:37

zeer jammer, maar heb toch genoten, fans van bradford bleven mog even geloven, maar het mocht niet zo zijn.

gefeliciteerd swansea.

Gefeliciteerd voor Swansea City met hun eerste prijs. Bradford was wel de stunt ploeg van het jaar maar Swansea toonde haar klasse 5-0. Betere uitslag is er niet voor je eerste prijs en Europees voetbal dat Swansea verdiend met goed voetbal. Wel respect voor de prestatie van Bradford.

Wat een sfeer zeg, prachtig. Hoe die Bradford supporters hun spelers bedanken en omgekeerd, hulde!

Laudrup is zijn naam als coach echt aan het maken.gefeliciteerd

24 februari 2013 om 19:02

Dat vind ik wat te voorbarig. Het is het beleid van Swansea, Laudrup is slechts een passant. Rodgers en zeker Martinez hebben hierin ook een aandeel.

24 februari 2013 om 19:07

Zeker, Martinez en Rodgers hebben hier een goed team van gemaakt. Laudrup heeft alleen goede spelers aangetrokken afgelopen zomer. En heeft met Allen en Siguardsson toch wel 2 dragende spelers verloren.

24 februari 2013 om 19:59

Toch laat laudrup ze wel heerlijk spelen.

24 februari 2013 om 20:07

Alleen moet je ook niet vergeten wat hij bij Getafe had gepresteerd. Hij speelde soortgelijke voetbal met hen en bij Swansea is hij ook furore aan het maken.

25 februari 2013 om 00:35

Uiteraard. Als Laudrup als trainer half zoveel visie heeft als dat hij had als speler, wordt hij een topper.

Mooi voor Swansea en de Nederlanders die daar spelen.
Ruime overwinning en een mooie prijs voor een club als Swansea, toch ook veel respect voor Bradford die zo ver zijn gekomen.

Toch wel weer het sprookje van een beker toernooi. Dit is een beloning voor Laudrup en zijn selectie die vanaf dag 1 mooi voetbal spelen. Petje af voor Bradford ook, hebben mooie wedstrijden gespeeld en hun supporters waren ook goed aanwezig.

Laudrup naar Madrid wordt het. Nu is het wel duidelijk dat hij naar Madrid gaat verkassen.

Swansea City is de beste voorbeeld voor een menig voetbalclub, hoe groot dan ook, hoe je beleid moet voeren. Hoe kan je gezond blijven en goed presteren?? Kijk maar naar Swansea! Waren drie jaar geleden nog een laagvlieger en ze beginnen nu een subtopper te worden in de Premier League! Ze hebben een ongelofelijk laag inkomen als je het vergelijkt met de rest, maar ze presteren immens goed! Wat een club!

Is die Laudrup niets voor Real?

24 februari 2013 om 19:06

Was een poll over geweest op de site 70% v/d stemmen gekregen.

24 februari 2013 om 20:08

Hij heeft goed bij Getafe en Swansea gepresteerd en misschien is hij wel de missing link. Alleen ben ik benieuwd hoe hi met ego's omgaat, want dat soort incidenten heeft hij tot dusver niet meegemaakt bij Swansea.

De Guzman nog een keer in Oranje?

Misschien mis ik iets, maar is Vorm zijn basisplaats kwijt?

24 februari 2013 om 19:01

Nee, de 2e keeper speelt altijd in de bekerwedstrijden. Het was dan ook fair om hem ook nu te laten spelen ook al was het een fnale.

24 februari 2013 om 19:02

Speelt geen bekerwedstrijden.

De guzman lekker bezig!!

Het is Swansea gegund, met goed beleid en prachtig voetbal hebben ze dit gehaald. Daar kunnen nog vele clubs wat van leren vooral omdat Swansea 1,5 jaar geleden nog in de 2e divisie speelde.

24 februari 2013 om 19:13

Inderdaad! Swansea heeft zich de laatste jaren met een goed beleid en goed voetbal bekroond tot een stabiele middenmotor in de Premier League. Mooi dat John van Zweden deze club 'gered' heeft van het faillissement en sindsdien zulke mooie dingen daar heeft mee gemaakt.

24 februari 2013 om 19:25

John van Zweden zit er nog steeds toch bij Swansea???..

24 februari 2013 om 21:33

Ja die heeft met nog 3 of 4 andere een aandeel in de club swansea.

Ik geloof dat hij met een bedrag van ongeveer een ton mede eigenaar is.
Weet niet helemaal zeker.

Maar zijn inleg is nu iig veel meer waard.

24 februari 2013 om 21:39

@renoldi

als ik me niet vergis heeft hij voor 50000 E. aandelen toen der tijd gekocht ,
en is het nut tientallen miljoenen waard , maar zoiets hoorde ik vanmiddag vaag voorbij komen , dus pin me niet vast op mijn genoemde bedragen .

ON:

Heb zitten genieten , was blij dat het werd uitgezonden op EL2 , jammer dat Dyer en Michu ruzie kregen , maar Dyer pikte het na afloop goed op .
En wat is die De Guzman een klasbak zeg !
Staat nu op 7 goals volgens mij , normaal voor zon type speler .

Keep up the good work Swansea !

24 februari 2013 om 20:09

Deze beker is ook een bekroning voor het spel wat zijn presenteren week in week uit.

"capital One Cup, voorheen de League Cup" Capital One is de sponsornaam. Het is altijd de League Cup geweest.

Heerlijke wedstrijd, mooi voor Swansea uiteindelijk verdiend gewonnen. Maar tochh jammer voor Bradford City ze waren toch heel erg ver gekomen respect daarvoor.

prachtig voor deze club om zo hoofdprijs te pakken

Swansea gefeliciteerd. Toch knap want zij hebben ook niet de minste tegenstanders gehad. Desondanks respect voor Bradford city. Jammer genoeg kwam het vandaag niet los wat wel tegen arsenal los kwam.
Op naar de volgende prijs

Blackford? Brantford?
Beetje respect door alleen al de naam al goed te schrijven zou wel op zijn plaats zijn!

ON: Een ervaring om niet te vergeten voor Bradford natuurlijk! Prachtig om te zien dat de supporters hun club bleven steunen ondanks de achterstand! Swansea, gefeliciteerd met de 1e grote prijs en Europees voetbal!

ik vergeet die club nooit meer echt een mooie club passie strijd voetbal en die keeper Duke wat een held heb ze gevolgd echt mooi zo een club zo laag toch in de finale kan komen

Swansea gaat nu gewoon namens Engeland Europa in? Omdat ze eigenlijk uit Wales komen. Paar jaar terug had Cardiff City kans om de League Cup te winnen en toen was daar een beetje gedoe om weet ik nog. Weet iemand hoe dat nu zit?

24 februari 2013 om 19:17

Eigenlijk is dat heel simpel. De FA Cup is een ticket naar de CL, de League Cup niet. Dus Swansea gaat hierdoor niet Europa in.

24 februari 2013 om 19:25

Winnaar van de League Cup gaat voorronde EL spelen. Vraag is alleen of ze dit op Engelse licentie doen.

24 februari 2013 om 19:29

Eh nee de winnaar van de Capital one cup speelt EL afhankelijk van de winnaar van de FA cup wordt de ronde bepaald. Wanneer de FA cup winnaar al zeker is van CL voetbal dan spelen ze 4e kwalificatie ronde pas, speelt de winnaar van de FA cup geen CL dan speelt de winnaar van de FA cup groepfase Europa League en speelt de winnaar C1 in de derde kwalificatieronde

24 februari 2013 om 19:32

Dat gaan ze inderdaad op de Engelse licentie doen. Swansea speelt in de Engelse (beker)competities en wordt daardoor door de Uefa als Engelse club beschouwd. Ze gaan dus ook als vertegenwoordiger van Engeland Europa in. Deze situatie is vergelijkbaar met Derry City, die meerdere malen voor de Republiek Ierland Europa in is gegaan, terwijl ze uit Noord-ierland komen.

24 februari 2013 om 19:33

Blijkbaar is het toch niet zo simpel voor jou. De FA Cup geeft namelijk een ticket voor de Europ League, niet de Champions League.

Er gaan altijd vier teams naar de Champions League, normaliter de 1e vier in de competitie, maar deze vervalt wanneer een Engelse club buiten de top 4 de cup weet te winnen, dan gaat namelijk de winnaar en de 1e drie door. Er is geen andere mogelijkheid.

Leuk voor Swansea en leuk voor Bradford dat ze de finale hebben gehaald.

Een goed voetballende eenheid die een grote prijs pakt. Ze gaan Europa in en gaan dat laten merken ook. Het is ze gegund.

Netjes Swansea sinds de komst naar de Premier league nu al meer prijzen gewonnen dan Arsenal

Prachtig! Ik had ze de prijs alle twee gegund. Bradford krijgt natuurlijk niet veel kansen om een mooie prijs te pakken. Maar als je de uitslag zo ziet dan is het verdient. Swansea, een prachtige club en ik gun het alle Nederlanders die daar voetballen zo'n prijs

Jow, Voetbalzone. "swansea City grijpt eerste prijs in clubhistorie"

Klopt dus van geen kant. Ik ben zo maar net naar Wikipedia gegaan. En wat zie ik. Tot mijn grote verbazing:

3x The League One gewonnen.
1x The League Two gewonnen.
1x The Football League Throphy gewonnen.
En nu komt het..
10x de Welsh Cup gewonnen.

Ja, Perry. Zul je denken. Maar ze zeggen toch ook 'grote' prijs.

Klopt inderdaad. Maar dat is volledig subjectief. Toen ze voor 't eerst de League Two wonnen was dat voor hun ook een grote prijs. Niks meer, niks minder.

Maar om nog even On Topic te gaan. Want anders wordt m'n reactie verwijderd:

Mooi voor Swansea City. Eerst bijna degraderen naar de Conference en zo'n 10 jaar later keihard de League Cup winnen en uitstekend meedraaien in de Premier League

24 februari 2013 om 19:59

Ja Perry, maar ze zeggen toch ook 'grote' prijs. Die prijzen die je daar opnoemt zijn dat zeker niet.

24 februari 2013 om 20:17

Ligt er aan van welk perspectief je het bekijkt.

24 februari 2013 om 20:10

Je moet wel een onderscheid maken tussen een 'prijs' en 'grote prijs' .

24 februari 2013 om 20:15

Van wie moet dat?

25 februari 2013 om 01:40

Je hebt absoluut een punt door te zeggen dat het eigenlijk niet klopt dat Swansea nooit iets gewonnen had tot deze League Cup maar om nou te zeggen ddat divisie kampioenschappen, Football League Trophy (alleen voor de laagste pprofdivisies) en de Welsh Cup (drama voetbal in dito ambiance, Swansea trad niet voor niets altijd aan met een veredeld jeugdteam.)

Ik durf te zeggen dat je in Nederland (op John van Zweden na) geen grotere Swansea fan dan mij gaat vinden.
Deze League Cup is de allergrootste prijs die Swansea tot nu toe heeft gewonnen en realistisch gezien kan Swansea nu alleen nog de FA Cup als grotere prijs pakken, tenzij er volgend seizoen in de Europa League hele rare dingen gebeuren.
Aan de andere kant loop ik inmiddels lang genoeg rond bij Swansea om te weten dat niets onmogelijk is..

supermooi toch dit en als mede eigenaar ook nog een hagenees , toch wel mooi dat een kleinere club als dit het wint , en ik hoop dat ze dit mogen doorzetten want ze voetbalden ook nog goed ! en de guzman kunnen we ook wel weer in ornaje gebruiken! chapeau!

Gefeliciteerd, Swansea, als grote favoriet waar gemaakt met een grote overwinning. Het was een vermakelijke wedstrijd en de sfeer was echt geweldig. Respect voor Bradford die ook speelde als echte finalist. De Guzman heeft weer laten zien een echte Oranje-international te zijn.

Goed toernooi geweest van Swansea, een mooie verdiende prijs!

Gun het Swansea van harte!
Gaat Swansea nou wel of niet Europa in? Vanwege het Engels/wales ''probleem''.

Gefeliciteerd Swansea, mooie club en mooi project is daar gaande met Laudrup aan het roer en een paar interessante namen in de selectie. Het is ook goed te zien dat De Guzman positief opvalt bij de club.

Gun het Swansea zeker. Voeren uitstekend beleid en zoals boven al wordt vermeld zijn ze er een mooi project aan het neer zetten. Met Michu en De Guzman heb je een paar zeer leuke namen in het team. Goed om te zien dat De Guzman en Vorm het zo goed doen in Wales.

Geweldig voor Swansea natuurlijk! Vond dat de Guzman de penalty op een aparte maar toch wel toffe manier nam.
Levert dit Swansea trouwens een plek op in de (voorrondes van) de Europa League? Het Engelse systeem wat Europees voetbal betreft ken ik namelijk niet helemaal uit mijn hoofd.

25 februari 2013 om 01:41

Als het goed is stroomt Swansea in bij de 3e voorronde.

1 van de leukste ploegen uit de pl om naar te kijken als ze zo door kunne groeien kunne ze nog een heel end komen in de pl

Swansea verdient dit echt, net omdat ze zo'n leuk voetbal spelen dat enorm aangenaam is om te kijken. Als Stoke City die cup zou winnen zou je zeggen nee niet hun want dat is geen voetbalploeg. Als enig minpunt op deze overwinning; de meest gehate ballenjongen van Engeland zal nu vast ook aan het vieren zijn.

deze club verdient het.

wie had het gedacht paar jaar terug dat swansea zo een sensatie zou zijn in engeland.

kan city hier voorbeeld aan nemen

25 februari 2013 om 11:24

Natuurlijk. Want je kan maar beter de Carlingcup winnen dan een landstitel.... De selectie van Swansea staat verder ook vol met buitenlanders (vorm, Michu, De Guzman....).

Ach, alleen al door het feit dat Swansea samen met een vierdeklasser in de finale staan, zegt al genoeg over de aantrekkelijkheid van de beker.

25 februari 2013 om 14:27

Mensen zoeken altijd dingen om over te zeiken..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Swansea City

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
15.Millwall33-2
16.Bristol City33-13
19.Hull City29-8
Voor de complete stand: Football League Championsh...
SpelersPositieW
M. GrimesMiddenvelder250
J. PiroeAanvaller2411
J. PatersonAanvaller228
K. NaughtonVerdediger210
F. DownesMiddenvelder211
B. HamerKeeper200
O. NtchamMiddenvelder183
Voor de complete selectie: Clubpagina Swansea City.

43 fans
Middenvelder, 34 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 29 januari
West Ham United en Stade Reims praten over een transfer van Hugo Ekitike. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren