‘Benfica maakt sc Heerenveen inclusief clausules blij met zes miljoen’

Zaterdag, 23 februari 2013 om
/

Benfica zal in de zomer circa zes miljoen euro betalen aan sc Heerenveen voor de transfer van Filip Djuricic, schrijft het Portugese A Bola zaterdag. De doorgaans goed ingevoerde krant meldt dat er wel bepaalde clausules aan zijn verbonden; mogelijk kan men in Friesland een deel van de som pas ontvangen wanneer Djuricic een bepaald aantal wedstrijden heeft gespeeld of wanneer Benfica kampioen wordt.

Officieel hebben Benfica en sc Heerenveen nog geen mededelingen gedaan over Djuricic. Omdat zijn contract echter maar tot de zomer van 2014 loopt, is de kans groot dat hij in de zomer inderdaad naar Portugal trekt. Marco van Basten en Steve McClaren erkenden onlangs ook al dat zij de getalenteerde Serviër kwijtraken, danwel mislopen na afloop van dit Eredivisiejaar.

SC Heerenveen nam de 21-jarige Djuricic medio 2009 over van Rode Ster Belgrado. Hij zal niet de enige versterking zijn, want ook Miralem Sulejmani vervolgt zijn profloopbaan naar alle waarschijnlijkheid bij de gedeeld koploper van de Liga Sagres. Zowel Djuricic als Sulejmani tekent voor vijf jaar in Lissabon, weet A Bola. Sulejmani komt volledig transfervrij over van Ajax.


Poll

Zes miljoen euro is ... voor Filip Djuricic


Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door keepertoob)

Benfica kan over 2-3 jaar weer eens een dikke winst van 25 miljoen euro incasseren.

Ik vind dit een win-win-win situatie, voor Heerenveen, Benfica en Djuricic zelf. Prima club om je in de kijker te spelen, eigenlijk wel een uitstekende club daarvoor.

23 februari 2013 om 11:23

Jij weet al zeker dat Djuricic het geweldig gaat doen in Portugal? Ik ben daar niet zo zeker van.. En dan volgens jou nog over paar jaar 25 miljoen euro waard zal zijn.. Ik hoop dat jij weet wat je zegt..

23 februari 2013 om 11:28

Voetbaltechnisch gezien is Djuricic van zeer goede klasse, potentiele wereldtop. Ook heeft hij een groot inzicht, hij is bij ons zijn medespelers eigenlijk veel te ver voor. Ze snappen hem dan ook nooit als hij een combinatie op wil zetten. Mentaal is het nog niet je-van-het en meeverdedigen is ook niet zijn ding. Als hij dat voor elkaar krijgt, met wat krachttraining erbij, dan speelt hij over 4 jaar gewoon bij een club van het kaliber Juventus.

23 februari 2013 om 11:33

Ik vind het wel meevallen. Leuke speeltuin voetballen maar het rendement en het overzicht zijn matig. Ik vind hem echt geen potentiele wereldtop. Het is geen speler waarbij je alle ballen inlevert en hij er wel wat goeds mee doet. Hij kan ook zelden een wedstrijd naar zijn hand zetten.

23 februari 2013 om 11:36

@abe84

Kaliber Juventus is dan ook het zelfde met Real Madrid, Barcelona, AC Milan etc.. dus hij word een grote volgens jou? Ik denk het niet hoor.. Waarom zijn dan andere clubs niet geintreseerd in hem.. Ik zou hem bij Ajax willen spelen niet verder. Benfica is ook goed maar Juventus is al paar stappen te hoog.. natuurlijk kan hij zich fantastisch gaan ontwikkelen maar de kans is nihil..

23 februari 2013 om 11:37

@azalkmaar2

Inderdaad dat dacht ik ook.. oke hij heeft talent maar kan geen wedstrijd in z'n eentje winnen.. En dat hij over een paar jaar zoveel waard kan zijn oke dat kan wel als hij zich ineens enorm gaat ontwikkelen maar hij moet blij zijn als hij bij Benfica te spelen komt..

23 februari 2013 om 11:42

Over een jaar of vier hebben we het er weer over :-)

23 februari 2013 om 11:51

Azalkmaar2

Djuricic is juist kwa overzicht veel verder dan zijn teamgenoten, hij ziet de ruimte,s die zijn ploeggenoten niet zien. daarnaast loopt ie ook vaak de ruimte,s in die zijn teamgenoten niet zien. Juist daarom heeft hij een laag rendement. bij een Benfica zal zijn rendement op assist en goals veel hoger worden. daar ben ik van overtuigd.

23 februari 2013 om 11:53

Jij praat vol vertrouwen man.. Jij denkt niet verder na, wees objectief zou ik zeggen.. Als dat zo is moet Eriksenn volgend jaar bij Barcelona Iniesta uit de basis spelen, en Vermeer de 1e doelman worden bij Real Madrid.. Wees realistisch deze man gaat nooit bij Juventus spelen.

23 februari 2013 om 11:54

@borussiajero

Dat kan wel, maar ben je het eens met Abe84 dat hij 20+ miljoen euro waard zal zijn en bij Juventus gaat spelen?

23 februari 2013 om 11:58

Hoho, waar zeg ik dat hij 20m waard zal zijn? Wel even blijven lezen he. Ik zeg alleen dat ik verwacht dat Djuricic zich bij Benfica zal doorontwikkelen tot een topspeler.

23 februari 2013 om 12:03

Tot een topspeler die bij Juventus gaat spelen he Abe84 .

23 februari 2013 om 12:07

Je leest nog steeds niet goed, ik zeg nergens dat hij bij Juventus gaat spelen. Speciaal voor jou dan nog een keer:

Als hij dat voor elkaar krijgt, met wat krachttraining erbij, dan speelt hij over 4 jaar gewoon bij een club van het kaliber Juventus.

23 februari 2013 om 12:13

Mentaal en wat verdedigen is de enige minpunt vind je toch? nou dat krijg je bij Benfica zou in mekaar.. en met wat paar maanden trainen ben je ook al wat zwaarder en dan is hij volgens jou klaar om bij Juventus te gaan spelen..

Grootste onzin ooit.. hij moet de talent ervoor hebben wat heeft krachttraining er mee te maken jezus..

Dan zal Djuricic Heerenveen moeten gaan behoeden voor nacompetitie. Want zonder Djuricic blijft er weinig over op die spits en keeper na. Maar ik geloof wel in een goede afloop bij Heerenveen en vanavond verwacht ik een gelijkspel waar beide ploegen wel tevreden mee kunnen zijn en vanaf dan zullen zowel Heerenveen en Twente een betere periode tegemoet gaan. De kampioensdruk is dan van de spelers van twente af waardoor ze vrijer gaan spelen en dus beter presteren en bij Heerenveen halen ze ook vertrouwen door het punt en krijgen ze nu wel een fase dat het meer mee gaat zitten want het zat ook niet altijd mee om eerlijk te zijn met Heerenveen

Uitstekende aankoop van Benfica! Die zullen over 4 jaar zeker minimaal 25 netto winst maken. Dit is gewoon een koopje, 6 miljoen is niks.

Waar zijn de Nederlandse clubs? Dit moest een inkoppertje worden voor Ajax, PSV en Twente.

23 februari 2013 om 11:30

hoezo weet je zeker dat hij min. 25 miljoen gaat opbrengen ik denk namelijk niet dat hij in de basis komt te staan omdat hij simpelweg te kort komt daarin onderschatten veel mensen benfica want het is een erg goed team!

ajax en PSV hadden hem niet nodig ajax met eriksen,andersern,melig,serrero enz. en psv met toivonen,hiljemark en wijnaldum.ik ben het wel met je eens dat twente hem zou moeten halen.

23 februari 2013 om 11:34

Twente had geen geld

23 februari 2013 om 11:51

Tuurlijk komt hij niet in de basis, hij is dan nog jong en het is zijn eerste jaar. En is nog veels te licht voor een basisplaats in de Portugese competitie. Ik ben ervan overtuigd dat hij stappen gaat maken in Portugal, met goals, assists, acties. Daarom denk ik dat Benfica tegen de 20M winst gaat maken.

Ik onderschat Benfica heus niet hoor!

23 februari 2013 om 15:26

''nog veels te licht voor een basisplaats in de Portugese competitie'' Dan weet je meer dan ik, Porto en Benfica zijn inderdaad beter dan onze topclubs maar voor de rest is de Portugese op z'n minst gelijkwaardig aan onze competitie en misschien zelfs nog wel minder.

Dit is een geweldige zet van Benfica laten ze Twente wel achter. Maar sowieso hebben Portugese clubs een uitstekende oog op spelers. Porto: Falcao, Hulk, James Rodriquez en Jackson Martinez en Benfica: Garay, Javi Garcia, John, Witsel en Gaitan. En nu Djuricic die zelf een goeie stap maakt want van Portugal kan hij uitstekend naar de top. Kijk hoe John zich ontwikkeld na een moeilijke begin.

23 februari 2013 om 14:29

Iedereen kan alleen de pluspunten op noemen. Als je alle mislukte spelers even op gaat roepen is het rijtje 5x zo lang. Daarom zitten ook vrijwel alle Portugese clubs dik in de schulden. Ze halen 10 talenten uit Brazilie voor 100 miljoen samen en ze verkopen er 2 voor samen 80 miljoen. Porto staat op de rand van de afgrond, Benfica is alles behalve gezond enzovoorts.

23 februari 2013 om 17:40

geloof je nou ook echt wat je zelf zegt?

Zo 6 miljoen, dat is nog eens een mooie prijs voor Benfica. Kan die daar mooi gaan schitteren op de 10. Aankoop van Sulejmani snap ik echter helemaal niks van. Met Gaitan en John heb je toch al twee (potentiele) toppers...

23 februari 2013 om 11:36

Voor de 10 komt Djuricic tekort, daarvoor mist hij het overzicht en rendement. Het is technisch een leuke speler maar het is een ego'tje die zelden waarmaakt wat hij kan.

23 februari 2013 om 11:50

Waar moet hij anders spelen? Het kan dan best een ego'tje zijn, hij is enorm goed. En kom op, inzicht tekort? Die man geeft bij vlagen geweldige passes. Bij Benfica heb je meer lopende mensen dan nu, dan zul je wel zien wat voor een passes hij kan geven.

Hij gaat het gewoon maken in Lissabon. Hij is nog maar 20. Dat lijken de meesten te vergeten. Die jongen is zo getalenteerd. Ikzelf vind 6 miljoen eigenlijk te weinig voor zo'n talent.

23 februari 2013 om 12:07

Ik denk niet dat hij het gaat halen.. Als ik hem vergelijk met Maher dan komt hij absoluut niet aan dat niveau.

23 februari 2013 om 18:36

@ Azalkmaar2,

Vorig jaar vergeten hoe Djuricic speelde op 10? De ene na de andere assist goals kwamen op zijn naam te staan. volgens mij was hij vorig jaar met ( betere spelers om zich heen ) 1 van de productiefste nummer 10, op Toivonen en wellicht nog 1 a 2 na. Maar hij had betere statistieken dan Maher en Eriksen o.a.

Maar goed, omdat hij weer bij Heerenveen speelt is het natuurlijk niks en kijken jullie niet verder dan je neus lang is. Zo ging het ook met Janmaat, die speelde vorig jaar bij ons echt niet minder dan hij nu doet bij Feyenoord en opeens staat hij in het NL elftal.

Ik weet zeker als Djuricic dezelfde statistieken bij ajax bv had gehad dat iedereen hem al de nieuwe speler voor Barca noemde.

We gaan het zien, ik denk dat hij binnen 4 jaar bij een club speelt die leuk mee kan doen in de Cl.

Overigens vind ik Maher wel een betere voetballer, completer. Djuricic is verdedigend niet zo, terwijl Maher bijna alles bezit wat een moderne middenvelder nodig heeft.

Ik wil er alleen maar mee zeggen dat je echt te veel met oogkleppen kijkt. hij speelt nu met middelmaat spelers en de spits die kent hij pas een half jaar. In begin was het tussen hem Dost ook niet alles, na een klein jaartje liep het als een tierelier, waarbij veel ballen over de vleugels gingen, maar Toch was Djuricic ook erg bepalend en zorgde hij voor vele assists en goals, terwijl iedereen wel weet dat in dat seizoen meer dan 70 via Narsingh en/of assaidi naar Dost ging.

23 februari 2013 om 12:44

Sulejmani heeft nog best veel talent, alleen kwam d'r niet aan de pas bij Ajax. Maar als Benfica hem nu gratis krijgt dan maken ze er bijna zeker winst op. Het is een handige speler voor op de bank en evt tijdelijke opvolger als John/gaitan weggaat.

Goede stap voor Djuricic, en goed onderhandelt van Heerenveen. 6 miljoen voor een speler die nog een 1-jarig contract heeft en het nog kan oplopen tot 8 miljoen, lijkt mij een fantastische deal.

23 februari 2013 om 11:45

Het loopt dus niet op naar 8 miljoen, maar naar 6 miljoen. Dat is gewoon veel te weinig en wederom gefaald door Heerenveen, net als bij Narsingh en Assaidi. Eerder verlengen of eerder verkopen. Van zulke spelers hangt je toekomst af.

23 februari 2013 om 11:54

6 miljoen is inderdaad te weinig wanneer die nog 1 jaar heeft. Heerenveen zit dus financieel in de problemen leid ik hieraan af, het is er een gigantische puinhoop en ik verwacht nog wel een trading update komende maanden met gigantische slechte jaarcijfers. Daar komen nog wat financiele lijken uit de kast. Van Basten moet maken dat die daar weg gaat komende zomer want daar kan die niet werken.

23 februari 2013 om 12:10

6 miljoen is helemaal niet te weinig, benfica was waarschijnlijk de enige club die zo veel geld wou geven. Djuricic word waarschijnlijk een hele grote speler dus over een jaar of twee verkoopt Benfica hem weer voor een miljoen of 12/15 Ook daar van krijgt Heerenveen weer een mooi potje geld. Financieel gaat het weer prima met de club dus wat die jaarcijfers betreft zit 't wel goed.

23 februari 2013 om 12:10

6 miljoen veel te weinig ?? Voor een speler met nog een jaar contract, je kan dan wel willen verlengen maar dan moet de speler dat ook willen. Gewoon een prima deal voor Heerenveen daar kan Hans N. nog een puntje aan zuigen.
En gefaald bij Narsingh en Assaidi Wtf? de realiteitszin is daar in Groningen ver te zoeken, evenals de resultaten van de plaatselijke Fc.

23 februari 2013 om 12:11

Van Basten moet inderdaad maken dat hij wegkomt, hij kan er namelijk niets van als trainer.

23 februari 2013 om 12:49

Als trainer van het Ned elftal had hij tot 2008 de beste resultaten en statistieken dus niks van kunnen zal wel meevallen of niet?
Dat het bij Heerenveen minder gaat komt dat Heerenveen de beste aanval van vorig seizoen liet vertrekken en er niks voor terug kreeg alleen finbongasson die wat toevoegt. Verder heeft heerenveen een goede keeper en dan Djuricic nog en voor de rest is het middenmoot niveau. Dus van Basten is gewoon besotemieterd door de Heerenveen leiding die opeens moest saneren!

23 februari 2013 om 12:53

@igorkorneev
Jouw ''hans N.'' heeft Tadic verkocht voor zo'n 8 miljoen. Je financiële toekomst als clubs van dit niveau hangt af van grote verkopen en dan ben je gewoon heel slordig als je nog maar een paar miljoen kan binnenharken omdat de contracten bijna aflopen. Dan moet je gewoon eerder verkopen als ze niet willen verlengen en dat heeft Heerenveen de laatste tijd gewoon niet goed aangepakt. Voor Duricic hadden ze echt meer kunnen krijgen dan een maximaal bedrag van 6 miljoen als alles mee zit.

23 februari 2013 om 13:48

Wat je zegt ben ik met je eens, maar dat betekent niet dat van Basten er niet meer uit zou moeten halen? We hebben genoeg goede spelers om linkerrijtje te spelen en we zouden zeker niet tegen degradatie moeten ballen.

23 februari 2013 om 15:52

@ Abe, ik kan begrijpen dat je teleurgesteld bent en wellicht ben je zelf Heerenveen fan. Voor mijn gevoel word van Basten gewoon gebruikt om met dit materiaal maar overeind te blijven want met deze selectie kan het toch gewoon eens gebeuren dat alles tegenzit voor een periode ? Heerenveen heeft gewoon zwakke verdedigers en voor de rest ook maar beperkte eredivisie spelers met alleen finbogasson en Djuricic als topspelers, en ja..,.een goede keeper hebben ze ook wel. Maar als je Zomer al aantrekt om de defensie te versterken dan heb je best een probleem hoor

Erg jammer dat hij niet voor de Eredivisie behouden blijft. Bij mijn club is hij (nog) niet nodig, maar een Twente had Djuricic zeker kunnen gebruiken. Dit soort spelers maken de Eredivsie toch beter, geven ook wat uitstraling aan de competitie. Nu gaat hij naar een grotere club in een mindere competitie.

23 februari 2013 om 12:13

Ja een mindere competitie maar wel op het allerhoogste niveau in de CL! Sowieso is dit een hele goede stap als je iedere keer weer ziet hoe al die spelers het bij Benfica doen. Benfica heeft net als porto een topscouting

23 februari 2013 om 12:26

Ik zeg niet dat Benfica een slechte club is, maar ik had hem graag in de Eredivsie zien voetballen. Ik vind het erg jammer dat zo'n speler niet gewoon naar een Nederlandse topclub gaat. Dat oeft niet zozeer mijn favoriete club te zijn, ook bijéén van de andere topclubs had ik hem graag gezien.

Aardig bedrag, maar ook niet meer dan dat. Hopelijk haalt Heerenveen Wolf Eikrem in de zomer.

23 februari 2013 om 15:53

Who's that? Heb je enig info over deze Eikrem?

23 februari 2013 om 16:39

Aanvoerder van Molde (kampioen van Noorwegen) en ex-speler van Manchester United. 22 jaar, centrale middenvelder.

23 februari 2013 om 16:50

Oja, thanks voor je info. Nu je hebt dit zeg kan ik een Eikrem herinneren die bij Man U heeft gespeeld.

23 februari 2013 om 16:59

Dat is een hele goede speler ja, maar wat moet hij ongeveer gaan kosten? Ik weet niet hoe ver Heerenveen is met saneren, maar het lijkt me dat er wel 1,5 a 2 miljoen voor hem betaalt moet worden?

23 februari 2013 om 18:32

Als dat geld van Benfica binnen is, moet dat geen probleem zijn. Naar schatting zo'n 2,5 miljoen euro. Maar dan heb je ook een speler met potentie in huis (met mogelijk weer hoge doorverkoop).

Hierbij wil ik graag iedereen bedanken die met de meute mee heeft gedaan door onze Filip zo geweldig op te hemelen. Je weet het natuurlijk nooit , maar al die loftuigingen hebben er vast wel een beetje toe bijgedragen dat Benfica zo veel voor hem wil neertellen.

Was hij maar echt zo goed als iedereen denkt, dan had Heerenveen er misschien nu wat beter voor gestaan. Deze transfer is natuurlijk ook veel te vroeg rond gekomen ( als dat echt zo is..) . Hij liep al niet bepaald over van werklust en dat zal er niet beter op worden nu hij weet dat hij een andere club heeft.

Gelukkig zijn alle andere spelers veel minder slecht dan veel mensen willen doen geloven. Het moet daarom mogelijk zijn afstand van de onderste plaatsen te nemen.

Hier heeft Benfica toch wel goed gehandelt. 6M voor Djuricic en een transfervrije Sulejmani. Ik zie zelfs over paar jaar nog winst maken op deze twee spelers (ja ook Sulejmani, wat i.m.o nog steeds een redelijk tot goed aanwinst is voor zo'n club)!

Ik moet het nog maar zien. Duitsland leek me een veel betere keuze. Zodra een club als Leverkusen, Hannover, HSV of Mönchengladbach interesse had getoond, later dit seizoen had hij dit misschien meer kunnen kiezen, want of Djuricic zo goed in Portugal past...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Benfica

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.FC Porto6034
2.Benfica5938
5.Rio Ave389
Voor de complete stand: Liga NOS
SpelersPositieW
Álex GrimaldoVerdediger240
Rúben DiasVerdediger242
PizziMiddenvelder2414
Carlos ViníciusAanvaller2215
A. TaarabtMiddenvelder201
H. SeferovićAanvaller202
Voor de complete selectie: Clubpagina Benfica.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Benfica.

107 fans
Middenvelder, 28 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 31 maart
Barcelona voegt zich in het rijtje clubs met belangstelling voor Layvin Kurzawa. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren