Update: Ferencváros neemt na Martinus ook Leonardo onder contract

Woensdag, 20 februari 2013 om

Het Hongaarse Ferencvaros versterkte zich maandag met Heerenveen-aanvaller Quenten Martinus, maar hij zal geen gezelschap krijgen van Evander Sno. Ricardo Moniz hoopte ook de middenvelder op huurbasis binnen te kunnen halen, maar NEC heeft daar geen toestemming voor gegeven. Sno maakt het seizoen zodoende gewoon af in Nijmegen.

/

De kans dat de 25-jarige middenvelder dit seizoen nog in actie zal komen voor NEC, is niet groot. Sno is net terug van een hartoperatie en heeft geen goede relatie met coach Alex Pastoor, die de middenvelder in zijn ogen 'te weinig heeft gesteund'. Sno stond dan ook open voor een verhuur aan Ferencvaros, maar NEC heeft besloten om deze deal niet door te laten gaan.

"We geven er toch de voorkeur aan om Evander nu eerst maar eens goed te laten revalideren", legt technisch directeur Carlos Aalbers uit aan Voetbal International. "Hij is er maanden uit geweest en pas vorige week gestart met zijn revalidatie. Dan kun je er vraagtekens bij zetten of het handig is om hem op dit moment naar Hongarije te sturen." Het contract van Sno bij NEC loopt tot de zomer van 2014 door.

Update 20 februari 13.36 uur - Ferencváros neemt na Martinus ook Leonardo onder contract
De Hongaarse club Ferencváros gaat in zee met Leonardo. De Braziliaanse aanvaller, die een verleden heeft bij Feyenoord, Ajax en NAC Breda, wordt bij zijn nieuwe club herenigd met trainer Ricardo Moniz. Met hem werkte hij ook al samen in dienst van Red Bull Salzburg. Eerder op de dag bracht NEC naar buiten dat een transfer van Evander Sno naar Ferencváros niet doorgaat. Quenten Martinus maakte eerder al wel de overstap van sc Heerenveen naar de Hongaren. Die hebben verder ook Mark Otten en Julian Jenner onder contract staan.


Poll

Evander Sno hoort in de basis bij NEC


Gerelateerd

24 reacties (laatste reactie door keizerstad1994)

Wel een pechvogel hoor die Sno...

ik denk dat hij in de zomer wel weg wil anders gaat hij in 2014 gratis weg

Eerst dag ik jammer voor Sno, waarom gunt NEC het hem niet!
Maar nu ik de uitleg van Carlos Aalbers hebt gelezen, kan ik het heel goed begrijpen.
Sno zijn gezondheid is gewoon wel het belangrijkste!

20 februari 2013 om 11:25

Sno is slim genoeg om te weten dat hij niet teveel van zijn lichaam moet vergen, dus die reden vind ik juist een non-argument. Hij doet alsof Sno een jonge hond is die zonder na te denken zichzelf in elk avontuur wil storten.

Moniz is een Nederlandse trainer en kent de situatie van Sno, die houdt daar ook gewoon rekening mee. En in het artikel staat al, hij zal weinig aan spelen komen, mede door zijn relatie met Pastoor...

Zielig hoor...

20 februari 2013 om 12:33

En wie betaalt de kosten als Sno weer geblesseerd raakt? Vaak stuurt de hurende club de geblesseerde speler gewoon terug en kan NEC in dit geval het weer lekker zelf gaan uitzoeken.

Als zijn contract in juni 2013 afloopt had ik hem nu al laten gaan maar je praat over meer als een jaar loon te goed, dan kan je beter hem in Nederland onder je eigen toezicht laten revalideren en dan zekerder van zijn dat hij weer helemaal fit is voor seizoen 2013/2014 voor NEC of een ander geintresseerde club.

Als je hem nu naar Hongerije laat vertrekken en hij komt in de zomer beroerd terug is hij misschien niet fit te krijgen voor seizoen 13/14.

20 februari 2013 om 12:33

@analyse

Niet mee eens elke voetballer wil spelen, ook Sno!
Trainers zijn er voor om ze dan voor hun zelf in bescherming te nemen.
Als Sno helemaal klaar is met revalideren kan hij altijd nog naar het buitenland.

Ook niet slim om uitgerekend naar Hongarije te gaan. Volgens mij hebben ze het daar niet echt op donkere voetballers. Ik kan me nog een bezoek van ajax herinneren naar dezelfde club.

Prima zaak van Nec. Ondanks dat Sno niet in de toekomstplannen voorkomt van Pastoor zou het natuurlijk 'makkelijk' zijn geweest hem naar Hongarije te sturen. Maar hem eerst hier laten revalideren en dan een andere club zoeken is ook prima.

Mag die man niet zellf weten waar hij gaat voetballen. Zolang NEC aangeeft dat ze hem niet gaan gebruiken maar wel hier willen houden vanwege zijn gezondheid. Dat is toch onzin. Lekker laten gaan hij is volwassen.

20 februari 2013 om 11:10

ja hij mag zelf weten waar hij gaat voetballen, en dat heeft hij in eerste instantie ook gedaan door een contract bij NEC te tekenen, en in 2014 mag hij dan ook zelf weten waar hij gaat voetballen maar tot die tijd moet hij bij NEC blijven.

jammer voor Sno, want denk dat hij wel een versterking is voor Nec, hoop dat hij hierna het plezier weer kan vinden

20 februari 2013 om 11:23

Zo lang hij een contract heeft bij NEC en door NEC betaald wordt mag hij niet zelf weten waar hij gaat voetballen. Sno heeft een maandenlange revalidatie nodig en volgens mij kan hij dat veel beter in Nederland doen dan in Hongarije.

Ik snap ook niet waarom Ferencvaros hem nu wil huren terwijl hij de rest van het seizoen toch nog geen wedstrijden op het hoogste niveau kan spelen. Als ze hem nu wilden kopen met het oog op het volgende seizoen zou ik dat nog kunnen begrijpen en dan had NEC ook vast wel medewerking verleend.

20 februari 2013 om 11:24

Het is juist een prima zaak. Sno is nog totaal niet wedstrijdfit. Ten eerste heeft die Hongaarse club dit seizoen er amper plezier van hem. Ze zouden dan geld (salaris huursom) uitgeven terwijl ze er eigenlijk niks voor terugkrijgen. Daarnaast zou het voor NEC financieel gezien ook goed zijn, omdat ze tijdelijk van zijn salaris verlost zijn. Maar ze houden hem hier omdat ze (terecht) vinden dat hij hier beter kan revalideren.

En als Sno van iets niks heeft laten merken is dat hij volwassen is. Hij heeft zich als een klein kind gedragen en voor onnodige onrust gezorgd.

20 februari 2013 om 12:09

Bony mag toch ook niet zelf bepalen waar hij voetbalt ofwel? Hij wil ook weg, alleen Vitesse laat hem niet zomaar gaan. Sno heeft gewoon een contract getekend en speelt dus bij Nec, als hij dat niet wou had hij geen contract moeten tekenen. Het is onzin om te zeggen dat hij zelf mag bepalen waar hij wil spelen, je hebt niet voor niets contracten.

Ik snap het niet helemaal. Sno komt dit seizoen echt niet meer in actie. Daarnaast is het maar de vraag of hij onder Pastoor nog gaat spelen bij Nec. Met een middenveld met Koolwijk, Palsson, Foor, Van der Velden en Valkenburg zie ik hem niet snel in de basis starten. Daarnaast zijn er dingen gebeurt die onderling niet zijn uitgesproken, waardoor ik de kans op spelen nog kleiner acht. Sno 1,5 jaar verhuren levert je meer op, want deze jongen ga je in de zomer echt niet verkopen. En nu hij niet naar Hongarije mag gaan, zal hij wel willen aansturen op een jaar banken om transfervrij de deur uit te kunnen lopen.

De enige optie die ik me kan bedenken is dat Pastoor niet bij gaat tekenen. Onder een nieuwe trainer kan hij misschien zijn kans grijpen in het volgende seizoen. Echter heeft Pastoor laten weten graag te blijven bij Nec, ondanks dat hij nog niet getekend heeft (meer consumptiebonnen?)

20 februari 2013 om 11:53

Sno is in potentie een prima speler voor Nec. Als hij een en ander met Pastoor kan uitspreken kan hij volgend seizoen nog van veel waarde zijn voor Nec. Ik schat in dat ze dat ook in hun achterhoofd hebben. Ik denk dat de kans groot is dat Koolwijk of Palsson deze zomer verkocht zal worden en dan heb je Sno hard nodig.

Gaat NEC niet op de stoel van de medisch specialist zitten? Ik meen mij namelijk te herinneren dat deze specialist heeft aangegeven dat Evander Sno weer Alles mag doen omdat na de laatste operatie een situatie voor Evander was ontstaan die aanzienlijk beter was dan voor deze operatie, toen hij nog speelde.

De indruk wordt gewekt dat Nec, als gevolg van de gebrouilleerde verhouding met Alex Pastoor, Sno dwars wil zitten door geen toestemming te geven voor een overgang naar Ferencvaros.

Jammer dat Evander niet de mogelijkheid heeft gekregen om zelf een oplossing te vinden.

20 februari 2013 om 14:53

Ga jij op de stoel zitten van insider bij Nec?
Evander revalideert niet in Nijmegen en mag/kan nog niet meetrainen met de groep. Daarnaast heeft Sno het laten afweten om bij NEC te komen voor gesprekken. Zelfs tijdens wedstrijden zit hij niet op de tribune.

20 februari 2013 om 15:18

Heb ik de indruk gewekt dat ik een insider bij NEC ben? Ik denk het niet. Maar mocht het toch zo zijn overgekomen dan vind ik dit jammer.

Zoals bekend heeft Evander ook nog een seizoen bij NAC gespeeld en sinds die tijd volg ik hem altijd, omdat ik hem een redelijk goede voetballer vond en vind en tevens een sympathieke kerel. Vandaar mijn reactie en absoluut niet anti-nec gericht.

Overigens ben ik wel benieuwd wat er de komende periode met hem gaat gebeuren. De toekomst zal het leren.

Snapte sowieso niet wat Ferencvaros eigenlijk nu moest met een speler die dit seizoen toch niet meer in actie kan komen. Maar als Pastoor bij NEC blijft dan is Sno van de zomer toch weg.

Waarom zou je weigeren een speler te verhuren als je weet dat je hem zelf toch niet gebruikt?
Komt een beetje zielig over van Nec, alsof ze Sno hiermee willen pakken.

20 februari 2013 om 17:11

Omdat hij nog moet revalideren, dat in Nederland beter kan dan in Hongarije en omdat NEC zijn salaris betaald. Ook had die club uit Hongarije amper van Sno gebruik kunnen maken omdat hij nog lang niet fit is. Ik vind het eerder nobel van Nec. In plaats van het Sno lekker zelf uit te laten zoeken in Hongarije en (deels) van zijn salaris af te zijn, wat ze wat mij betreft gedaan hadden, stellen ze de revalidatie van Sno boven het financiele plaatje. Want wanneer Pastoor verlengt(en dat kan wel eens heel snel zijn) is het laatste beetje hoop voor Sno op een toekomst bij NEC vervlogen. En op ons middenveld kan hij simpelweg niet op tegen Palsson en Koolwijk, zijn allebei een stuk beter/vullen mekaar veel beter aan.

Zo het te maken met de verzekering, wie kan garanderen dat Sno nog topvoetbal aankan, zo wel, prima, zo niet, tijdens verhuur periode, zal NEC dan niet de boot ingaan, omdat ze bewust het risico zijn aangegaan een voetballer te verhuren, die nog maanden zal moeten trainen om een bepaald niveau te krijgen.

Ferencvaros gaat nog mee doen om de titel op deze manier, al is de weg naar boven nog erg lang. Györi zal wel weer kampioen worden, maar Ferencvaros doet eindelijk weer mee.

Laat son lekker gaan joh, komt toch nooit meer goed.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ferencvaros TC Budapest

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Borsodi Liga
SpelersPositieW
R. VargaAanvaller2812
D. DibuszDoelman320
N. SignevichAanvaller114
A. VargaDoelman11
M. BlažičVerdediger292
E. BotkaVerdediger110
L. DvaliVerdediger122
Voor de complete selectie: Clubpagina Ferencvaros TC Budapest.

Nederland
18 fans
Middenvelder, 32 jaar

In de wandelgangen

Maandag 27 mei
James Milner is bij Liverpool in het bezit van een contract tot medio 2020 en kan bijtekenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren