Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

De alleenheersers bij de Spaanse bank

Laatste update:

De Primera División wordt door velen gezien als de sterkste competitie ter wereld. Al jaren zetten clubs als Barcelona en Real Madrid de competitie op de kaart. De Catalanen en Madrilenen domineren La Liga. Niemand kan tippen aan deze Spaanse wereldmachten. Nationaal én internationaal voeren deze twee clubs al een eeuw lang de strijd met elkaar. De confrontatie tussen deze twee ploegen wordt dan ook van absoluut topniveau geacht door de fans. 'Elke club op de wereld zou maximaal derde eindigen in La Liga' aldus José Mourinho. Zijn Barcelona en Real Madrid echt de twee beste clubs aller tijden?

/

De clubs, de fans, de spelers en de competitie lijden onder het Madrileens en Catalaans gezag. Elk jaar zijn het dezelfde clubs die strijden om de titel ,en elk jaar is er een outsider die het hier en daar leuk doet, maar later afhaakt. De laatste jaren wordt het gat tussen de kampioenskandidaten en subtoppers alleen maar groter in La Liga. Alle aandacht wordt gegeven aan Real en Barcelona, de rest is bijzaak. Maar wordt de competitie zo minder aantrekkelijk? Zal er ooit een club komen die deze twee kan evenaren? Deze vragen zijn bijna niet te beantwoorden. De 'ongelijkheid' mag best groot zijn, maar toch blijft de Primera Division de sterkste competitie ter wereld. En hoe slecht de clubs ook zullen presteren, het Spaans voetbal zal altijd prachtig blijven om te aanschouwen.

De andere 'zwarte' kant van deze competitie is de crisis. Heel Spanje, inclusief de clubs, lijdt onder de grote Spaanse schulden. Vijftig miljoen verliezen betekent voor Real Madrid een kwartaal inkomen achteruitgaan, terwijl het voor Real Sociedad, Valencia, of Sevilla bijna een faillissement betekent. Lege stadions want mensen sparen hun geld voor wedstrijden tegen Barcelona en Real Madrid. Minder inkomsten betekenen dus slechte prestaties. Kortom: tegenwoordig kunnen Spaanse clubs verliezen niet opvangen. Dit is doodzonde voor de competitie. Prachtig oude clubs als Valencia en Málaga zouden er dus niet meer zijn, wat een keiharde klap voor de Spaanse voetballiefhebber zou betekenen.

Voetbal blijft nog steeds van hoog niveau in Spanje. Clubs als Atlético de Madrid en Valencia zouden fluitend kampioen kunnen worden in Nederland. Jaarlijks doen er vier à vijf Spaanse clubs mee in Europa die het toernooi domineren. Status, geld, jeugd, spelers en fans zijn alle elementen die Spaanse topclubs bezitten. Het blijft nog steeds kippenvel om naar een topper in Spanje te kijken. De Spanjaarden houden van voetbal als geen ander. Uitverkocht stadion, geweldige sfeer, fantastisch publiek die met het team meevoelt, aanvallend voetbal, met de punt naar voren. Dit soort dingen maken toppers in Spanje prachtig om naar te kijken en mee te maken.

Hoewel de clubs fantastische spelers hebben en op hoog niveau voetballen, moeten ze zich keer op keer buigen voor de absolute toppers. Geen enkele club kan op tegen Barcelona of Real Madrid. Het is voor driekwart in Spanje een pijnlijke ervaring om hun club te zien lijden in gigantische stadions als Camp Nou en Santiago Bernabéu. Elke keer na een klinkende overwinning word je met de neus op de feiten gedrukt wanneer de Catalanen of de Madrilenen het veld opstappen: Wij zijn de baas in Spanje. Barcelona en Real Madrid werden altijd tot een aparte categorie gerekend waar geen enkele club aan kon tippen.

De middenmoters en degradatiekandidaten zitten dus vast tussen een muur en een zeef waar de gaten steeds kleiner worden. Is er geen andere uitweg dan hopen dat de juiste buitenlandse spelers een tussenstap bij jouw club zien zitten? Of dat de scouts met een klinkend rapport over toptalenten terugkomen? Of moeten die clubs zich erbij neerleggen en hun spelers overgeven aan de toppers? Zulke clubs lijden op dit moment, er is niemand die een 'Cruijff-Barcelona revolutie' kan leiden. Geld lenen is net zo realistisch als Messi van Barcelona overnemen. Kweekvijvers in Spanje worden vanuit alle hoeken leeggevist door Real Madrid en Barcelona. Samengevat: ze maken geen schijn van kans.

De afgelopen jaren blijven Madrid en Barcelona groeien in alle opzichten. Jeugd, inkomen, spelers, prijzen, prestaties, aankopen, noem maar op. Een stijgende lijn die niet af te stoppen lijkt. Vaak wordt er zelfs geroepen dat Barcelona en Madrid in een andere competitie spelen vanwege de straatlengte voorsprong op de nummer drie en vier. Door deze grootmachten wordt er dan ook vaak met een scheel oog naar de competitie gekeken. Het zijn dan de slechte verdedigers bij Sevilla of Bilbao die het moeten opnemen tegen voorhoedes als Messi-Villa-Pedro en Ronaldo-Benzema-Di María, die er dan een week later vier maken tegen Ajax of zeven tegen Leverkusen. Maakt dat de competitie zo zwak of laat dat de dominantie van Real Madrid en Barcelona zien?

Het gat zal kleiner moeten worden gemaakt om de spanning terug te brengen in de Liga BBVA net als in de Nederlandse Eredivisie, maar dan aan de kant van de middenmoters en degradatiekandidaten. Maar niet via matchfixing of een of andere Arabier de club over te laten nemen, gewoon ouderwets: Het team harder later trainen, jeugd kansen geven en niet te vergeten: lekker voetballen!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goed stuk, misschien had je nog iets met de begrotingen moeten doen. Real Madrid heeft een begroting van 512 miljoen euro, Barca van 483 miljoen euro en daarna een enorm gat van rond de vierhonderd miljoen euro met Valencia. Ik denk dat de La Liga de komende jaren niet echt spannender gaat worden. Natuurlijk, er komt financial fair play maar clubs als Valencia die al jaren op het randje van het failliet gaan staan worden er niet beter op. Je conclusie is misschien niet geweldig, maar wel de five stars.

20 februari 2013 om 15:27

Begroting of omzet? Volgens mij haal je die pijnlijk door elkaar.

20 februari 2013 om 15:38

Omzet zal je wel bedoelen

Met je eens. Liga Bbva zal minder aantrekkelijk worden voor 'buitenlanders'. Want die geven geen moer om de mooie clubs en competitie. Puur voor de twee clubs die de competitie regeren.

Ik ben bang dat het gat niet kleiner wordt met de Financial Fair Play. Barcelona en Madrid maken jaarlijks miljoenen omzet, dan mogen ze 'zogenaamd' niet meer uitgeven dan dat ze binnen krijgen. Een apart plan, vind ik.

Nog bedankt voor je beoordeling en ie reactie.

Fijn stuk, goede schrijfstijl. Maar toch heb ik wel een aantal kritiekpuntjes:

"gewoon ouderwets: Het team harder later trainen, jeugd kansen geven en niet te vergeten: lekker voetballen!"

Dit is natuurlijk wel een rare conclusie, als je eerst aangeeft dat de clubs machteloos staat. Dat Real en Barca de beste jeugd wegvissen etc.
Helaas is het in de Spaanse competitie volledig de verkeerde kant opgeslagen. Real en Barcelona zijn altijd grote clubs geweest, maar Valencia, Deportivo en Atletico waren rond de eeuwwisseling gevaarlijke concurrenten. Echter braken bij deze drie clubs de schulden zich op, waar Real en Barca op dezelfde voet door mochten gaan.

Verder spreek je eerst over Lege Stadions en daarna over volle stadions bij toppers, ook dit kan ik niet helemaal rijmen omdat je het niet over el clasico lijkt te hebben.

Maar al met al een prima stuk, helaas denk ik wel dat het gat de komende jaren in ieder geval onoverbrugbaar is. Hopelijk veranderd dit ooit weer en gaan we niet de situatie van Schotland achterna, waar Celtic en Rangers jarenlang domineerde.

Tsja, hoop open deuren en hele eigenaardige conclusie. Had toch meer verwacht, want met harder trainen ga je geen omzet van 500 miljoen euro extra dichten....

Wel leuk geschreven allemaal, maar erg ondoordacht en vol tegenstrijdigheden.

20 februari 2013 om 13:25

Denk je dat Real en Barcelona 500 miljoen op hun rekening hadden toen ze werden opgericht? Hoe kwamen zij dan zover? Niet door de dingen die ik had opgenoemd?

Zoals hierboven ook al aangegeven. Ik vind het geen onaardige CE, er zit een kern van waarheid in, want ik vind de Spaanse competitie niks aan omdat je op voorhand al de winnaar kan invullen. Maar verder wel een hoop open deuren en zoals aangegeven, de conclusie vind ik ook een beetje apart. Harder trainen en lekker voetballen gaat geen verschil in begroting dichten.

3 sterren!

Goed onderwerp, goed geschreven.

Het is eigenlijk wachten op een eerlijkere verdeling van de standaardinkomsten met als belangrijkste deel het geld voor de televisie rechten. Bijna alle clubs, op de 'grote twee' na, zijn het er mee eens dat het anders moet. De precieze situatie heeft al vaak de ronde gepasseerd en het komt er op neer dat Barça en Real (misschien niet onterecht, door het grote publiek) bijna de helft van de inkomsten krijgen en die gelijk verdelen, de andere helft is voor de andere 18 clubs (en ook daar komen op grond van 'grootte' en prestaties nog onderverdelingen).

Maar het word pas echt 'leuk' als alle 18 clubs gewoon hun B-team opstellen in wedstrijden tegen Real en Barça, die gaan toch negen van de 10 keer verloren... dan spaar je je beste spelers en ga je er vol tegen aan in de wedstrijden met onderlingen concurenten (deze wedstrijden zijn immers veel belangrijker). Soort van boycot, en laat die twee dan maar onderling uitvechten in de classico's... kijken hoe leuk het dan is.

Real en Barça kunnen best wat van het monsterdeel wat ze al krijgen inleveren ten gunste van de competitie; met hun status en omzet zal er toch een immens verschil blijven, tot dat er nieuwe verassingen met goede prestaties komen waardoor ook daar een groter publiek naar wilt kijken, maar op deze weg gaat dat niet gebeuren...

21 februari 2013 om 01:13

Op zo een manier heb ik er nog nooit naar gekeken: een erg goed idee. Het staat inderdaad toch al van te voren vast wie er gaat winnen wanneer Barca en Real spelen. Hoogstens uit kunnen 2 /3 ploegen Real en Barca verrassen.

Wanneer alle ploegen inderdaad B-teams op gaan stellen, wordt het nog minder leuk voor Barcelona en Real. Ik denk dat daardoor ook minder spelers uiteindelijk naar Barcelona of Real Madrid willen gaan. Omdat er dan gewoon bar weinig te beleven valt in de La Liga.

Uiteindelijk zal dit ook hebben op de champions league: omdat spelers niet gewend zijn om op de top van hun kunnen te spelen, wordt het ook lastiger om champions league duels te winnen.

Leuk onderwerp, ik kan het alleen maar met je eens zijn en het zonde vinden dat alleen Barca en Madrid echt kans maken op de titel. Een club al Valencia heeft altijd toppers gehad. Stel je voor dat Villa, Alba, Silva en Mata nooit weg waren gegaan (dan vergeet ik er nog wel een paar), dan had je nog een extra team dat mee kon doen voor de titel. Ook Atletico heeft veel goede spitsen verkocht (aguero, Forlan, Torres) en Sevilla was een aantal jaren terug een gevaarlijke outsider me Fabrice Kanoute en Luis Fabiano voorin. Het zou leuker worden als deze clubs weer mee zouden doen. Ik ben benieuwd hoe de toekomst er uit zal zien, maar ik verwacht niet veel verandering eerlijk gezegd.

Leuk dat je hier over schrijft, een interesant stuk. 4 sterren.

"zal er ooit een club komen die deze twee kan evenaren?" Daar ben ik van overtuigd dat dat gaat gebeuren. Elke club raakt op een begeven moment in verval en in opkomst. Door het voeren van goed beleid of natuurlijk het omgekeerde. Voorbeeld: Ajax heeft in de jaren 94-98 werelds gepresteerd. Niet alleen op national maar ook internationaal niveau. Hierna zijn ze een stuk afgegleden. Barcelona heeft slechte periode gehad tussen 2001 en 2003. Het is vrijwel onmogelijk om jarenlang onafgebroken werelds te blijven presteren. Ik kan slechts aan een ploeg denken die structureel gepresteerd heeft vanaf 1992 en dat is Manchester United. De overige topclubs Madrid, Barcelona, Bayern, Arsenal, Chelsea, Milan, Inter, Juventus hebben allemaal jaren gehad waar het niet goed liep. Die periodes zitten er absoluut weer een keer aan te komen, maar niet op de korte termijn verwacht ik.

21 februari 2013 om 01:17

Volgens mij hielden Celtic en de Glasgow Rangers het ook vrij lang vol. Al was dit natuurlijk wel nationaal. Internationaal betekenen deze ploegen al lange tijd niks meer.
Bij ploegen als Arsenal, Chelsea, Inter en Juventus is er nog voldoende concurrentie binnen de competities. Hier strijden bijna altijd 4 ploegen mee om de titel. Het verschil in La Liga tussen de nummer 2 en 3 is ontzettend groot. Precies zoals in Schotland..............

21 februari 2013 om 01:33

Clubs als Atletico Madrid, Valencia en Malaga (momenteel) en dan bij voornamelijk de eerste zie je toch een beetje meer aanhaken. Na het succes in de Europa League voor de 2e club uit Madrid gaat het ze redelijk voor de wind. Jarenlang hebben ze wisselvallig gepresteerd, maar je ziet nu toch wel een soort basisniveau ontstaan. Ze staan niet voor niets tweede. Deze ontwikkeling is ook alleen maar goed voor het Spaanse voetbal, want vooral de middenmoot en de onderste regionen is erg pover. In Engeland is het wat dat betreft een stuk beter, maar dat komt ook vooral omdat het voetbal daar een stuk minder technisch is waardoor clubs met enorm veel strijd en kracht al erg ver kunnen komen.

Er moet eens hard worden opgetreden tegen deze clubs. Ze hebben zoveel schulden dat is niet normaal. Ze lijden niet aan de Spaanse regering, maar het is eerder andersom.
Bijna geen club in Spanje betaald belasting, al jaren niet. Atletico heeft een schuld van ong. 145 miljoen aan belastinggeld. En dan heb je nog de schulden aan de bank...
Ze betalen die 12 miljoen aan Messi en Ronaldo en de belasting geld kan maar wachten.
In Spanje krijgen ze ook nog eens groen licht, de schuld zou zelfs misschien worden kwijtgescholden.
Te gek voor woorden!!!
Want, wie betaald uiteindelijk het salaris van deze voetballers, de EU. Wij draaien op voor de tekorten in Spanje, Nederland betaalt extra belasting om Spanje uit de schuld te helpen.
Dezelfde Spanje geeft Real en Barca groen licht om geen belasting geld te betalen, maar wel die 12 miljoen aan salaris. En dan nog miljoenen transfers willen maken, zoals Neymar, Bale enz.. deze clubs mogen flikken wat ze willen, zodat ze de salarissen kunnen betalen.
Fifa/uefa moet opschieten met de Financial Fair Play. Dit is niet alleen oneerlijk tegen andere (gezonde) clubs, maar ook tegen de bevolking van de EU. Schandalig dat hier niets tegen word gedaan.
Daarnaast heeft Real de transfer van Ozil en Khedira gefinancierd via de Duitste belastingbetaler. Schandalig.
De Spaanse Centrale Bank heeft in opdracht van Real Madrid de Duitse Bundesbank het geld (29 miljoen voor Ozil en Khedira) aan Stuttgart en Werder laten overleveren in ruil voor een positieve Target-2 vordering(een of andere voordeel voor banken).
Dus Real heeft geen cent betaald voor Ozil en Khedira, dat heeft de Duitse belastingbetaler gedaan.
Op deze manier is 700 miljard van de Duitsers verdwenen en 142 miljard van Nederland.

Ik walg nog meer van deze clubs dan de Oliesjeik clubs, die behalen hun prijzen tenminste niet over de rug van de hardwerkende volk. Alhoewel bij het verkrijgen van dat geld ook vraagtekens mag gesteld worden. Maar ik ben bang dat er niets aan zal gebeuren, omdat de mensen die hier verandering in kunnen brengen ook gezellig hun zakken vullen.

Ik heb nog één heel klein puntje: "door deze grootmachten wordt er dan ook vaak met een scheel oog naar de competitie gekeken." Scheel oog is natuurlijk scheef oog.

Zoals ik al eerder tegen je heb gezegd vond ik het een leuk en vernieuwend onderwerp. Een onderwerp dat min of meer al een beetje voorbij het 'echte' voetbal is. Daarnaast ben ik het met je eens dat de Spaanse competitie geweldig is om naar te kijken, maar dat het qua ranglijst eigenlijk elk jaar weer hetzelfde is. Er zijn natuurlijk ook recente uitzonderingen, zoals het begin van de Laporta-periode bij Barcelona toen Valencia kampioen werd. Ook ongeveer twee jaren daarvoor was Valencia kampioen geworden, maar sinds circa 2005 zijn Real Madrid en Barcelona altijd dé twee dominante clubs in Spanje. Natuurlijk hebben beide clubs veel vaker de titel binnen gesleept, maar om aan te sluiten op jouw tekst klopt het dus helemaal dat deze clubs honderd procent dominantie bezitten in Spanje.

Desondanks blijft het voetbal in Spanje toch mooi om naar te kijken, en eigenlijk ook nooit voorspelbaar. Er blijven altijd kleinere clubs die winnen van Barça of Real, ik denk zelfs dat je dit soort resultaten meer ziet in Spanje dan in bijvoorbeeld Engeland, maar misschien komt dat ook door de grootte van de verrassing zelf. Na Barça en Real is er misschien op papier een groot gat, en ook op de ranglijst als je kijkt naar puntenaantal in de meeste voorgaande seizoenen, maar qua spel hebben clubs als Valencia, Málaga en Atlético toch wel vaak wat tegenstand te bieden tegen beide grootmachten. De Spaanse competitie blijft dus zoals jij schrijft steevast op hoog niveau, ook al zijn er maar twee dominerende clubs.

Ook op gebied van economie komt mijn mening helemaal met die van jou overeen. Het is werkelijk doodzonde dat clubs in Spanje (en ook in de rest van Europa) steeds meer in de problemen komen door economisch wanbeleid. Ik herinner me nog een leuk fragment van Sierd de Vos op Sport1 tijdens een wedstrijd van Valencia. De schulden van Valencia zijn onlangs overgenomen door een of andere bank, en hiermee is die bank eigenlijk de facto eigenaar geworden van de club. Aangezien wij in Nederland miljoenen euro's in de Spaanse economie pompen, zijn wij dus, als simpele zielen, eigenaar van Valencia.

Al met al krijg je van mij gewoon je vijf sterren. Ik heb het stuk met zeer veel plezier gelezen.

Edit: een zeer sterke titel. Dat mag ook gezegd worden.

20 februari 2013 om 19:56


Bedankt voor je reactie man, doet me erg veel Ik heb me op veel fronten verbeterd op het gebied van schrijven en taal, vergeleken met mijn vorige(eerste) CE. Ik ben het ook helemaal met je eens dat op sportief vlak, het gat niet zo groot is op papier. Gelukkig maar ook.

Ik moet toch complimenten geven aan een persoon die me qua fouten en schrijfstijl ontzettend geholpen heeft. Ik zou graag zijn naam willen noemen, maar dat laat ik achterwege

Volgens mij hebben degenen hierboven al genoeg inhoudelijk besproken over dit stuk; het wordt eens hoog tijd dat zowel Barcelona als Real Madrid gelijk worden behandeld als bijvoorbeeld Deportivo La Coruña, Valencia of Atletico Madrid. Daarnaast zijn natuurlijk de inkomsten uit televisierechten nog steeds oneerlijk verdeeld, wat natuurlijk schandalig is gezien het feit dat bijvoorbeeld Valencia nog steeds een half afgebouwd stadion aan de andere kant van de stad heeft staan. Wat betreft je stuk; leuk onderwerp, lees niet erg prettig weg en de vele vragen die je stelt in de Clubexpert worden niet in een later stadium beantwoord. Toch moet je ik veel credits geven voor het feit dat je in één van je eerste stukken een dergelijk lastig onderwerp aan de kaak stelt, ik twijfel dus tussen drie en vier sterren. Je krijgt het voordeel van de twijfel...

Zeker niet een onaardig stuk, maar er is een actueel onderwerp waar je helaas geen aandacht aan besteedt. Zowel PG als ik zijn van mening dat doping en stimulerende middelen in de Spaanse topsport heel erg veel gebeurde in het verleden (ik zeg voor de zekerheid even in het verleden). Emilio Fuentes, de dopingarts, heeft meermaals aangegeven heel veel namen te kunnen noemen in de voetbalwereld die monden open kunnen doen vallen. Daarnaast is door het spaanse gerechtshof verboden deze namen te noemen . En er zijn nu wederom bloedzakken weg. Alles wordt daar in de doofpot gestopt. Ik denk dat met dat als toevoeging, namelijk het mogelijke (eigenlijk zekere) dopinggebruik in de Spaanse topsport je echt een goed stuk neerzet.

22 februari 2013 om 00:53

In het voetbal zijn meer dingen "toegestaan" dan bijvoorbeeld wielrennen. Misschien is "toegestaan" niet het juiste woordkeuze. Er wordt zegmaar "door de vingers gekeken", want men weet dat veel voetballers het doen, zeker 1/3.

Spanjaard Óscar Pereiro - de winnaar van Tour de Franse 2006 en annex voormalig voetballer - zei een keer, dat Cannavaro (en ook Zidane) verboden middelen gebruikte. Hij zei dat het gebruik van "needles" (blood transplant etc) verboden zijn in ieder topsport. Maar toch wordt dit gedaan overal op de wereld. Ook in de Italiaanse en Engelse competitie.

Het stond ook overal op youtube (heb de beelden van Cannavaro ook gezien. Het stond zelfs op zijn persoonlijke website alsof er niets aan de hand was). Nou Lance Armstrong werd gestraft voor "what appears to be" precies hetzelfde. Althans, dit is wat Óscar Pereiro beweert (en ook vele andere topsporters).

Lekker lezende CE en zeer goed taalgebruik voor je leeftijd. Je conclusie is tegenstrijdig en ik begrijp de essentie van het verhaal niet. Je stelt veel vragen die je niet beantwoord.


21 februari 2013 om 19:37

Moet ik jou nog serieus nemen, ik zei duidelijk dat die vragen niet te beantwoorden zijn. Je moet wel erg de pest aan me hebben als je dit twee sterren waard vind.

22 februari 2013 om 14:33

Ik ken je niet eens, dus waarom zou ik de pest aan je hebben?

Ik heb hierboven gelezen dat je iemand dankbaar bent voor het verbeteren en helpen bij het schrijven. Het stuk zou er dus een stuk minder goed uitzien zonder diegene, dan vraag ik me af in hoeverre diegene jou heb geholpen en is dit stuk nog wel van jou eigenlijk?

Daarnaast wilde ik je 3 sterren geven maar je verdient zo te zien niet meer dan 2 dus gelukkig heb ik per ongeluk op 2 sterren gedrukt.

Eigenlijk maak ik teveel woorden aan je vuil, maar straks ga je huilen of iets dergelijks om de sterren dus vandaar extra uitleg bij mijn keuze.

22 februari 2013 om 14:45

Ik zeg qua fouten en schrijfstijl heeft die persoon mij geholpen na ik mijn vorige CE had verkloot en veel mensen mij voorstelden het door een ander te laten nakijken. Dat jij hierover begint geeft aan dat ik veel beter Ce's kan maken dan jou, doet me veel.

Verder heb ik geen trek meer in subjectieve reacties.

23 februari 2013 om 20:17

Je tekst slaat helemaal nergens op, en de helft van de beweringen die je doet zijn niet-beargumenteerd en zwakzinnig. Ook jouw schrijfstijl is niet om over na huis te schrijven. 2 sterren

Goed stuk! Real en Barcelona domineren de competitie en de rest kan niet aanhaken. Weer wat geleerd vandaag. Gelukkig kon je het ook lekker kort en bondig vertellen zonder open deuren in te trappen. Dat stel ik altijd op prijs.

Heel mooi stuk! Echt waar! Ik wilde eigenlijk hierover zelf een CE maken, maar dat hoeft niet meer. Goed geschreven.

De teams kunnen binnen nu en 5 wel meedoen voor de 2de plaats denk ik. Als de Teams als Malaga en Atletico zo door blijven gaan en hun goede spelers behouden. Maar ik denk niet dat de teams qua financiën mee kunnen doen met de 2 grootmachten, want daar is het te laat voor. 5 sterren!

23 februari 2013 om 15:49

Dank je wel man! Doet me erg veel.

Kwalitatief en fincancieel zie ik de clubs wel kansloos. Maar sportief gezien komt een PD club nooit tekort, zelfs tegen Barcelona en Real Madrid. Geeft aan waar de kracht van Spanje ligt!

23 februari 2013 om 17:57

Het wordt allemaal onderschat door de mensen die het niet volgen. Maar de PL wordt eigenlijk overschat!

Spanje heeft een goede lichting en gaat zo maar door!

Goed stuk 5 sterren duidelijk.

Ewa g ik was je vergeten om de vijf sterren te geven nou hier zijn ze

Goed stuk!
Vind alleen dat je wat overdrijft over Spanje. De Spaanse competitie is niet de sterkste, dat is en blijft de Engelse en als er één land is waar de mensen wel voor voetbal leven dat is dat ook in Engeland.

Verder leuk stuk, het leest goed weg.

Je conclusie is heel erg matig en soms gebruik je argumenten die nergens op slaan, voor de rest wel aardig.

Wauw, je bent me de afgelopen tijd opgevallen op VZ. Je schrijft vaak dingen met een vrij sterke mening, dus ik werd getriggerd om je CE te lezen, maar het blijkt allemaal gebakken lucht.

Allereerst wil ik zeggen dat je schrijfstijl oké is. Het is allemaal niet verheffend, maar je maakt niet veel fouten.

Maar dan je stuk.. Je plempt in heel veel woorden de komende paar zinnen op papier: Barcelona en Real Madrid hebben een monopolie op het kampioenschap in Spanje. Andere spaanse clubs kunnen daar niets aan doen.

Vervolgens kom je tot de conclusie dat ze niet met een rijke arabier in zee moeten gaan, maar door moeten gaan met de hopeloze methodes die ze nu ook al gebruiken, namelijk harder trainen(hoe doe je dat dan? Trainen ze niet hard genoeg? Hoe weet je dat?) jeugd kansen geven(terwijl je net aangeeft dat de jeugd leeggevist wordt) en 'lekker voetballen'. Wat is dat precies? Lekker voetballen?

Geef je nou aan dat ze zich er maar bij neer moeten leggen dat ze het nooit gaan redden tegen barca en real? Of is die simplistische oplossing van je het geheim waar nog geen enkele club achter gekomen is?

Had meer van je verwacht, twee sterren.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren