Ondanks negatieve vooruitzichten op weg omhoog

Woensdag, 20 februari 2013 om 09:23 door Odo-

Juni 2012: Glasgow Rangers failliet'. Alle voetbalsites in binnen- en buitenland pakten groot uit over het faillissement van de club met de meeste landstitels ter wereld. Financieel wanbeleid koste Rangers de kop. Veel mensen dachten dat de Celtic fans uitzinnig zouden zijn van vreugde, de eeuwige rivaal was namelijk voor eens en altijd verslagen. De fans van the Bhoys waren echter ontstemd; de Old Firm, de derby tussen de twee clubs uit Glasgow, was namelijk nog het enige lichtpuntje in de Schotse competitie. Zou de competitie nog wel interessant blijven na het wegvallen van een van de twee kemphanen?

/

De Old Firm was sinds 1888 dé wedstrijd van het jaar voor voetbal minnend Schotland, maar zelfs niet-voetballiefhebbers profiteerden van de wedstrijden tussen de Schotse grootmachten, per jaar droeg de derby 120 miljoen pond bij aan de Schotse economie. In een economische crisis als nu valt het wegvallen van zo'n boel geld ontzettend zwaar. Ook lijden alle clubs onder het wegvallen van the Rangers; nu Celtic in de competitie geen tegenstand heeft, nemen de inkomsten uit televisie gelden af: kijkers zijn simpelweg niet geïnteresseerd in een competitie waarin een team fluitend kampioen wordt. Misschien dat als ze bij Celtic geblinddoekt en met hun veters aan elkaar geknoopt hun wedstrijden spelen, ze nog iets van moeite hebben om binnenkort de vijfde ster op hun borst te naaien. De toekomstbeelden die een halfjaar geleden werden toegedicht aan Celtic en de andere Schotse clubs waren bepaald niet positief te noemen.

Het tegendeel lijkt echter waar, waar in het seizoen 2010/11 nog met 4-0 werd verloren op bezoek bij FC Utrecht in de Europa League, werd er dit seizoen met 2-1 gewonnen van Barcelona in de Champions League. Daarna werd er wel met 3-0 verloren van Juventus, maar was Celtic zeker niet kansloos. Ondanks de sombere vooruitblikken van een halfjaar geleden, lijkt het of Celtic juist beter te zijn geworden. Niet alleen de resultaten, Celtic staat inderdaad op een eenzame hoogte in de landscompetitie, maar ook de spelers zijn meer dan prima: Gary Hooper, Fraser Forster en Victor Wanyama staan in de belangstelling van vele clubs. Ook spelen er een behoorlijk aantal internationals bij the Hoops. Georgios Samaras en Mikael Lustig allebei op het afgelopen EK en ze vertegenwoordigden ook niet de minste landen; respectievelijk Griekenland en Denemarken. Efe Ambrose won deze maand zelfs nog de Afrika Cup met Nigeria.

Natuurlijk is het huidige Celtic niet van het niveau van het team dat in 1967 de Europa Cup I won en drie jaar later de verliezend finalist was. Ook het team dat in 2003 nog de UEFA Cup finale van FC Porto verloor was beter, en spelers als Henrik Larsson, Roy Keane, Shunsuke Nakamura, Mark Viduka en vooruit, Pierre van Hooijdonk zullen ze nooit meer hebben, maar ze zijn ondanks de negatieve verwachtingen op de goede weg. Laten we dus hopen dat ze in Turijn een mooie wedstrijd spelen en met opgeheven hoofd de Champions League voor dit seizoen gedag kunnen zeggen.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 8 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 1000+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

14 reacties (laatste reactie door nsue)

Sorry, maar ik vindt dit geen sterk stuk. Het stuk is wel erg kort en in je stuk laat je niet weten hoe het kan dat Celtic het zo goed doet. Daarnaast denk ik dat als de parels van Celtic zijn verkocht, er weinig meer overblijft. En tot de al genoemde parels reken ik ook talenten als James Forrest. De Schotse competitie zal jammer genoeg weg zakken, maar dat hebben de clubs ook aan zichzelf te danken, als Old Firm was doorgegaan en Glasgow Rangers verder mocht zo de competitie er heel anders uitzien en was er geen enorm verschil op de ranglijst. Wel vindt ik het knap wat Celtic heeft bereikt, maar dit was gewoon een enorme stunt en begrijp me niet verkeerd, ik denk niet dat dit nog een keer gebeurt. 2 sterren.

20 februari 2013 om 10:32

Bedankt voor je reactie! Ik ben het eigenlijk wel eens met je reactie, het is inderdaad aan de korte kant. Volgende keer beter zullen we maar zeggen..

21 februari 2013 om 00:30

Odo-, hoezo geef je jezelf 4 sterren? Je weet toch wel dat de rest kan zien dat je dat hebt gedaan he? Vind het geen heel sterk stuk, ook wat kort als je het mij vraagt.

Kort stuk met weinig nieuuwe feiten, daarnaast ook nog een foutje gevonden:
Georgios Samaras en Mikael Lustig allebei op het afgelopen EK en ze vertegenwoordigden ook niet de minste landen; respectievelijk Griekenland en Denemarken.
Lustig is een zweed.

Eigenlijk kun je veel meer vertellen over de club, de Old Firm en van alles er omheen, zonde dat je dit dan niet gedaan hebt..

"financieel wanbeleid koste Rangers de kop." Moet natuurlijk 'kostte' zijn, aangezien verleden tijd stam+t is en dus 'kost'+t.

"lijkt het of Celtic juist beter te zijn geworden." Deze zin klopt niet, volgende keer goed je stuk nalezen. Verder is er weinig taaltechnisch fout, maar deze foutjes kun je natuurlijk wel voorkomen.

Daarnaast gebruik je ontzettend veel komma's. Misschien is het handig om soms een zin eerder te stoppen en dan gewoon een nieuwe zin te beginnen. Qua inhoud vind ik het verhaal, zoals eerder gezegd, echt lang niet sterk genoeg. Celtic is in Europa een door mij zeer geliefde club en ik vind het dan ook jammer dat dit stuk eigenlijk niet echt goed uit de verf komt.
Dat je jezelf daarnaast nog vier sterren geeft is voor mij de reden om je niet meer dan twee sterren te geven. Ik heb echt een bloedhekel aan mensen die hun eigen stuk beoordelen. No offense. Trouwens vind ik dat Suarez7 heel goed samenvat waarom het al met al geen sterk stuk is.

Waarom geef je jezelf 4 sterren? Een stuk dat barst van de fouten, niet actueel is, maar 500 woorden bevat, niet nieuw of interessant is, is voor mij niet eens 1 ster waard.

Jammer dat je je beperkt tot het noemen van Hooper, Foster en Wanyama. Neil Lennon gaf bij zijn aantreden aan dat hij 'the thunder' terug zou brengen op Celtic Park, en dat heeft hij vanaf het begin af aan gedaan. HIj bracht speler met talent (izzaguirre, Wanyama, Matthews, Kayal, Hooper, Ledley,foster, Gershon, Rogic) maar durfde ook jonge spelers de kans te geven door te breken (forrest, Watt, Mcgeouch) en zorgde er voor dat er verzorgd, aanvallend voetbal werd gespeeld. Verder heeft hij zijn 'wil om te winnen' over weten te brengen op deze groep waardoor Celtic al enkele malen boven zichzelf is uitgestegen.

Het vertrek van Hooper en Wanyama is onontkoombaar, maar als Celtic Lennon nog enkele jaren weet te behouden denk ik dat we weinig nadelige gevolgen zullen merken van het wegvallen van de cheats uit Oost-glasgow.

het feit dat je jezelf 4 sterren geeft, is voor mij genoeg om je maar 1 ster te geven...

Bedankt iedereen voor de kritiek, dit was mijn eerste stuk, en ik was er zelf iets te snel tevreden over.
Ik zal de volgende keer een wat sterker en langer stuk proberen te schrijven, en mezelf niet beoordelen.

Nogmaals bedankt voor de kritiek, mijn volgende Ce's zullen van een beter niveau zijn!

Wow kort stuk! Ik dacht dat dit net de inleiding was en dat daarna het stuk begon over de daadwerkelijke weg omhoog van het Schotse voetbal! Het is wel een onderwerp wat ik heel leuk vind en ook daarom jammer dat het zo kort is.

Wel erg korte CE, thema is niet erg actueel, je weet mij voor geen moment te boeien en je schrijfstijl werkt ook niet bevorderend. Daarnaast geef je blijk van dat je niets van Celtic weet. "de fans van de Bhoys" bijvoorbeeld. De fans worden "de Bhoys" genoemd en niet de club/spelers. Nadenken is zeker niet jouw sterkste kant.

Ik snap niet waarom mensen altijd zo negatief moeten zijn. Deze jongeman steekt zijn tijd in het schrijven van een artikel over een club of competitie waar nooit iets over geschreven wordt. Daarnaast is het zijn eerste stuk! Cut the man some slack! Reacties van A.iniesta8 en Fcbarnet vind ik ook nogal wat respectloos.

Het stuk is inderdaad wat aan de korte kant, maar zelfs in dit korte stukje kom je met informatie waarvan ik nog niet af wist. Zoals dat de Old Firm al sinds 1888 gespeeld werd en dat het ook een klap is voor de economie. Daarbij noem je wat aardige spelers op. Natuurlijk zou je meer kunnen schrijven, maar ik vind dit een goede start. Ga zo door en trek je niets aan van stupide en respectloze reacties. Kijk naar de feedback die je krijgt en gebruik die waar nodig. Zorg dat je zélf plezier hebt met het schrijven van een stuk, dáar gaat het om. Laat mensen dat niet vergallen voor je.

Bedankt voor je reactie 1club1ajax, ik waardeer het dat je dit schrijft. Fijn om te zien dat niet iedereen het een zo'n slecht stuk vind.

@fcbarnet, geef aub geen reactie over het gebruik van het woord Bhoys, als je niet weet waar je het over hebt; Bhoys wordt zowel voor de spelers/club gebruikt als voor de fans. Je kunt het een beetje zien als ''godenzonen' of "ajacieden'' van Ajax. Een naam die de fans gebruiken, maar de club zelf ook.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Celtic

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
C. McGregorMiddenvelder133
O. NtchamMiddenvelder131
A. AjetiAanvaller105
P. KlimalaAanvaller103
J. FrimpongVerdediger131
V. BarkasKeeper90
O. ÉdouardAanvaller95
Voor de complete selectie: Clubpagina Celtic.

In de wandelgangen

Vrijdag 27 november
Ajax krijgt in januari twee Zuid-Afrikaanse jeugdinternationals op proef. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren