Boilesen maakt langverwachte rentree: 'Hij was er heel blij mee'

Maandag, 18 februari 2013 om
/

Nicolai Boilesen heeft maandag bij Jong Ajax zijn rentree gemaakt. De 21-jarige linkerverdediger deed de eerste helft mee in de thuiswedstrijd van de beloften tegen de leeftijdsgenoten van Jong NAC (1-0).

"Hij was er heel blij mee", zegt Gery Vink, trainer van Jong Ajax, op de clubsite. "Zijn spel was aardig, maar het zal nog even duren voordat hij weer volledig op zijn oude niveau is. Maar voor hem is het allang fijn dat hij weer kan voetballen."

Meer dan anderhalf jaar lang moest Boilesen vanaf de zijkant toekijken. Op 18 september 2011 raakte Boilesen geblesseerd aan zijn hamstrings in het uitduel met PSV. In zijn rentree tegen Manchester United in de Europa League, februari 2012, ging het direct opnieuw mis.Gerelateerd

51 reacties (laatste reactie door ndisdenaam)

Mooi om te horen.

Was een goeie verdediger voor die blessure, die wel belachelijk lang duurde

Hopelijk dat hij snel weer zijn niveau terug heeft en geen tegenslagen meer krijgt.

18 februari 2013 om 22:35

Hij heeft voor zijn blessure nauwelijks gespeeld misschien 3 hele wedstrijden opgeteld, kan je weinig over zeggen over dat het een goede verdediger is. Gaat nog lang duren voor hij weer volledig fit is.

18 februari 2013 om 22:41

Boilesen heeft echt wel indruk gemaakt. De concurrentie word wel flink, want in Blind, Boilesen en Dijks hebben we prima spelers op de linksback positie. Ik hoop dat hij sterk terug komt, want de potentie is meer dan duidelijk.

18 februari 2013 om 22:42

Nou ik denk dat hij in 2010/2011 een stuk of 6 wedstrijden achter elkaar gespeeld aan het einde van de competitie en daarin heeft hij goed gespeeld

18 februari 2013 om 23:44

@ Afca_godenzoon:

Hij heeft natuurlijk veel meer gespeeld dan dat. Heeft zich bovendien geprofileerd in de belangrijkste periode van Ajax dat moment (beker finale, slot kampioenschap). Was vanaf dag één al een speler die direct met het niveau meekon en ook vaak meer dan dat was.

Het zal natuurlijk lang duren voordat hij weer op niveau is, maar als zulke blessures hem vanaf nu bespaard blijven (ook maar de vraag) zal zijn talent wel doorslaggevend zijn.

Blind doet het goed, maar puur verdedigend was Boilesen destijds al beter. Tactisch ijzersterk. Een zeldzaam complete verdediger voor Ajax begrippen.

19 februari 2013 om 01:01

@kamelebult

Ergens wel typisch dat jij de bekerfinale noemt. Want als er één wedstrijd was waarin duidelijk werd dat Boilesen er ook toen nog lang niet was, dan was het die wedstrijd wel. Ik kan mij het beeld van de Boer die bijna paniekerig (en dat zegt wat in het geval van de Boer) probeert Boilesen al aan het begin van de wedstrijd bij te sturen omdat die volledig overlopen werd door Ruiz in combinatie met Jansen nog goed voor de geest halen. Boilesen was toen nog duidelijk geen zekerheidje en het is nu al helemaal afvragen of hij dat ooit gaat worden.

19 februari 2013 om 01:08

@antonius ik weet niet welke wedstrijd jij toen gekeken hebt. Maar in de bekerfinale die ik zag, zag ik Boilesen Ruiz zelfs nog een pana geven. Hij speelde ontzettend sterk die wedstrijd en gaf Ruiz nauwelijks ruimte. Boilesen bleef gewoon opstomen in die wedstrijd. Wat ontzettend knap is voor een broekie tegen toen 1 van de beste spelers van de Eredivisie. Je moet dat lef namelijk wel maar even hebben.

Conclusie: die Boilesen was toen goed op weg. Laten we hopen dat hij dezelfde weg weer inslaat en deze kan vervolgen.

20 februari 2013 om 02:53

nah een stuk of 8 tot 10 dacht ik...
En wat hij liet zien was heel goed, stond er meteen...

Ben blij voor de jonge heeft er lang op gewacht, hoop dat die zo snel mogelijk de oude is.

Anderhalf jaar geblesseerd geweest, echt ongelofelijk. Jammer dat hij zo veel tijd heeft verloren. Ik vraag me af of hij uberhaupt nog een hoog niveau kan halen na al die blessures.

Gelukkig is hij terug, want dat geeft ons dadelijk meer opties. Ik heb vertrouwen in Blind. Dat is nu onze eerste linksback, maar Boilesen schat ik toch hoger in dan Dijks. Zo hebben we toch een betere tweede optie, maar het is afwachten hoe hij zich gaat herpakken na die twee lange blessures.

18 februari 2013 om 23:47

Het hangt allemaal af van hoe fit Boilesen weer word en blijft. Is vele malen talentvoller dan Blind en Dijks. Het zou zomaar kunnen dat Blind hem op de bank houdt, aangezien hij wel erg belangrijk is geworden in het aanvalsspel van Ajax, maar het zou natuurlijk ook zomaar kunnen dat hij Moisander op den duur op de bank speelt.

19 februari 2013 om 00:23

Klopt. Het is ten eerste afwachten hoe hij terugkomt en vervolgens speelt de beste. Voorlopig hebben we een goed en redelijk stabiel linkerduo met Blind en Moisander, dus echte haast is niet nodig voor Boilesen. Daarmee bedoel ik dat hij niks moet forceren om sneller aan de bak te kunnen gaan. Ajax heeft zijn posities goed ingevuld en hij moet zorgen weer zo fit mogelijk te worden en te blijven.

Als hij zijn oude niveau haalt zal hij Blind misschien weer weinig gaan ontlopen, maar dat zou alleen maar een luxe probleem zijn voor onze club. Een luxe probleem vind ik trouwens geen probleem, maar een groot voordeel. Liever 2 a 3 goede opties voor een positie als een tekort.

19 februari 2013 om 00:34

Ik verwacht ook wel dat Ajax voorzichtig met hem gaan doen, die zal denk ik niet veel spelen dit seizoen. Bovendien is de nood niet zo hoog voor een rentree als na zijn vorige blessure,

19 februari 2013 om 07:45

Heb inderdaad liever dat Boilesen zichzelf volledig richt op 110% fit voor volgend seizoen. Dan hebben we hem een stuk harder nodig denk ik. Alderweireld zal namelijk vertrekken en ik denk dat we Daley Blind ook kwijt gaan raken. Zal het vertrek van beiden eigenlijk niet betreuren.

En dan hoop ik dat Frank de Boer heeft gezien dat Moisander bij AZ heel vaak op rechts in het centrum heeft gespeeld en dat hij bij Ajax daar ook prima kan spelen. Want Veltman is een leuke back-up maar ik zie in hem geen Ajax 1 materiaal. In Stefano Denswil echter wel. En dat heeft hij naar mijn idee al vaker bewezen dan Veltman. Waardoor de verdediging van volgend jaar er zo uit komt te zien. Plus dat wanneer Moisander over 2 jaar vertrek Bazoer klaar staat om de positie over te nemen. Helaas voor Veltman maar ik zie in Denswil en Bazoer allebei 2 klasses extra.

RB: Rhijn + Ligeon
Rcv: Moisander + Veltman + Bazoer
Lcv: Denswil + Moisander
LB: Boilesen + Dijks

En laten we alsjeblieft Boilesen niet weer om gaan toveren tot een centrale verdediger. Goede linksbacks zijn overal ter wereld ongelofelijk schaars. Hetzelfde als goede rechtsbacks. Laten we dus alsjeblieft onze talentvolle jongens op de back positie ook daar gewoon staan.

Toch leuk dat heel veel Ajacieden hem altijd ophemelen en doen alsof het onze vaste linksback is terwijl hij nauwelijks gespeeld heeft.

Ben benieuwd wat ervan gaat worden.. man van glas maar deed het best aardig als linksback.

18 februari 2013 om 22:48

Wedstrijden dat hij gespeld heeft waren ruim
voldoende daar van dat meeste Ajacieden blij zijn met zijn komst.

18 februari 2013 om 22:53

Het is in ieder geval goed dat hij weer fit is en er weer bij lijkt te komen. Laten we inderdaad maar afwachten wat er over is van hem, maar laten we van het meest positieve uit gaan in dit geval. Blind zal toch wel basisspeler blijven en met Dijks hebben we een goede vervanger. Mocht Boilesen helemaal herstellen dan is dat enkel maar meer luxe voor op de linksback positie.

19 februari 2013 om 00:06

Ja vreemd, dat ophemelen. Eriksen gisteren al, in een kneuzenwedstrijd, tegen momenteel de zwakste bvo van Nederland. Nu dit weer.....
Al die Denen zijn geweldig, alleen presteren ze nog niet zo omdat ze zo jong zijn of andere lariekoek.
Laat ze eerst eens een reeks(je) neerzetten voor dat geouwehoer weer begint

Boilesen heeft nu wel genoeg ellende achter de rug.

Dit gun je niemand en daarom mag hij wat mij betreft zo snel mogelijk op zijn oude niveau terugkeren.

Wel zet ik wat vraagtekens bij de begeleiding van de Medische Staf van Ajax, want het geval Boilesen staat niet op zichzelf.

18 februari 2013 om 22:56

Kan de medische staf van Bayern Munchen er dan ook niks van omdat Robben steeds geblesseerd raakt? Of de medische staf van HSV met Castelen.. Sommige spelers hebben meer te maken met blessures. Dit is nog een jonge speler en laten we hopen dat het hierbij blijft, maar om de medische staf nou ter discussie te stellen..

18 februari 2013 om 23:13

Ik doel hier op het feit dat hij kennelijk te vroeg is gebracht in de wedstrijd tegen Manunited toen hij direct weer last kreeg van zijn hamstring (edit: lees ook post #16).
Ook bij de begeleiding van Sigthórsson zet ik wat vraagtekens. En dan niet met die opgelopen ontwrichte schouder bij een sexpartijtje, maar de "vermoeidheidsbreuk" in zijn enkelgewricht.

18 februari 2013 om 23:31

Hij kreeg toen last van zijn andere hamstring. Dus is niet relevant aan elkaar. 2 andere blessures.

18 februari 2013 om 23:45

Thanks. voor de update.
Ik was in de veronderstelling dat het dezelfde was.

18 februari 2013 om 23:43

Afgelopen zomer is de hele medische staf vervangen dus de thuiswedstrijd tegen United was een andere. Volgens mij gaat het wel redelijk met blessures bij Ajax dit jaar niet meer of minder dan bij PSV en Twente.

Edit: Telt natuurlijk ook voor de vermoeidheidsbreuk van Sigthorsson was ook onder een andere medische staf.

18 februari 2013 om 23:56

Ik ken de historie van Edwin Goedhart en de mate van tegenwerking welke hij heeft ondervonden.
Is overigens een uiterst competente arts met een uitstekende samenwerking met wetenschappers van de VU.

19 februari 2013 om 00:03

Dat Goedhart weggegaan is was natuurlijk ook puur om de reorganisatie binnen Jajax en niet omdat het een slechte arts was. Veel mensen zijn periode daarvoor bij Ajax vergeten, onder Ten Cate. Dat was de periode dat zo'n beetje alle spelers van Ajax wel geblesseerd raakten. Een paar maanden na het aantrekken van Goedhart was het aantal blessures enorm verminderd.

Voor zijn blessure een toptalent, ben es benieuwd of hij het alsnog kan waarmaken. Barst van het talent. Zodra hij terug topfit is is hij gewoon beter dan Blind.

Eindelijk weer terug, in principe een prima linksback en centrale verdediger.

1. Groter dan Blind en Moisander.

2. Sneller dan Blind en Moisander.

3. Technisch een goede speler, net als Blind en Moisander.

Het is afwachten hoe hij terugkomt na 1.5 jaar lang blessureleed, hij is in ieder geval sterker geworden en we hebben gezien aan Vlaar dat het goed uit kan pakken, hij kwam ook beter terug na 2 jaar ellende. Al is Boilesen natuurlijk qua talent van een heel ander niveau dan Vlaar.

18 februari 2013 om 23:04

Goh, 2 of 3 centimeter verschil.. Verder vindt ik Moisander alleen al door zijn tweebenigheid technischer. Moisander kan makkelijker de voetballende oplossing vinden hierdoor, terwijl Boilesen het toch alleen moet hebben van zijn linkerbeen.

Hij is wel technischer als Blind, maar die staat gewoon heel goed te spelen. Het word voor Boilesen nog een hele kluif om hem uit de basis te spelen.

18 februari 2013 om 23:12

Moisander is opbouwend echt de beste van de competitie op dit moment, na een twijfelachtig begin is hij nu erg belangrijk geworden. Boilesen zou opbouwend nog niet aan zijn niveau kunnen tippen, ook qua rust enzo. Ik denk wel dat hij de potentie heeft.

Maar om echt door te breken en een stap hoger te gaan is 1.85 wel gewoon de minimumlengte voor een CV naar mijn mening. Mannen als Cannavaro en Puyol zijn de uitzondering die de regel bevestigen.

18 februari 2013 om 23:51

Moisander heeft zich inderdaad weten in te passen in het spel van Ajax, maar als Boilesen zijn talent nog weet waar te maken is het zeker niet onmogelijk om Moisander op te bank te spelen. Een goede verdediger, maar gaat verdedigend niet altijd vrij uit.

19 februari 2013 om 00:18

Moisander en Blind staan staan er nu bij Ajax en doen het goed. Verder zijn verdedigers als de Boer, Chivu en Vermaelen van dezelfde lengte als Moisander, Blind en van Rhijn... Heitinga is ook even lang. Ajax heeft het vaak van relatief kleine verdedigers moeten hebben, maar die kunnen het voetballend wel veel beter oplossen als een betonblok van een verdediger. Het is maar waar je van houd.

Boilesen heeft goede wedstrijden gespeeld, maar dat is tijden geleden. Blind en Moisander staan er nu. Het is aan Boilesen wie hij uit de basis wil gaan spelen, maar dan moet hij wel erg zijn best gaan doen. Hij krijgt zeker niet direct een basisplaats.

Mooi om te horen kunnen ze blind wel weg doen, deze jongen heeft veel meer potentie !!!!!! En hebben ze Dijks nog .

Hamstrings moet je altijd mee oppassen, heb zelf die blessure ook gehad en begon toen weer te snel te spelen en dan gaat het gewoon weer mis. Je krijgt zo'n blessure als je een goede conditie hebt maar je lichaam nog niet gewend is de intensiviteit van de belasting van de betreffende spiergroep. Voorzichtig opbouwen en geen risico's nemen.

18 februari 2013 om 23:22

Hamstring heeft niets te maken met je conditie. Hamstring zijn drie spieren die lopen van je bil naar je knieholte. Als je één van die spieren verrekt of scheurt dan is het met je gebeurt. Meest voorkomende oorzaken zijn verkeerde rek-oefeningen, overbelasting, uitglijden, verstappen, plotselinge krachtstoename/versnelling of onvoldoende warming-up.

Wat weinig mensen weten is dat een verschil in de spierkracht van de hamstrings in het rechter en linker been al kan lijden tot blessures of een onbalans in de krachtsverhouding tussen de hamstrings en de quadriceps (dijbeenspier) en dat krijg je door verkeerde kracht-training. Daarom is er ook meestal een fysiotherapeut aanwezig als de prof-voetballers naar de krachthonk gaan.

19 februari 2013 om 00:03

Wat je zegt klopt. Maar je hebt mij verkeerd begrepen, want wat ik bedoel is dat je de hamstrings overbelast doordat je maar blijft rennen, iets dat alleen met een goede conditie kan. Anders kom je niet tot dat punt aangezien je buiten adem bent voordat je spieren overbelast zijn.

19 februari 2013 om 07:19

Tja, zo kun je het ook bekijken. Als men een top-conditie heeft dan kun je natuurlijk langer lopen, terwijl je spieren wellicht dat langdurige inspanning (nog) niet gewend is. Maar uiteindelijk is overbelasting de oorzaak. Maar overbelasting krijg je niet zomaar op één dag waar je 2 of meer uurtjes aan het hardlopen bent. Overbelasting krijg je vaak door meerdere dagen of weken je spieren teveel in te spannen zonder dat je spieren voldoende rust heeft gehad. Rust is n.l. ook heel erg belangrijk voor je lichaam en vooral voor je spieren.

Ik mag hopen dat die jongen ook 2 maten breder is geworden nu hij zo lang aan de kant heeft gestaan.
Dat is dan het voordeel dat je een blessure heb gehad.

Het word nu afwachten wat Blind met zijn contract gaat doen en of deze jongen dan gaat spelen als Blind gaat vertrekken. Hij zou ook wel weer in vorm moeten komen na zo een lange blessure.

Ik ga je zeggen: Ajax gaat spijt krijgen van het niet-verlengen van Blind. Ik wil niet zeggen dat dat zo'n geweldenaar is, maar verdedigend vind ik hem echt heel erg goed. Dat hij z'n man laatst een voorzet liet geven, waardoor Cilissen redding moest brengen, dat mag Johan Derksen dan een ramp vinden, maar dat was z'n eerste fout in een half jaar volgens mij.
Ik denk dat in z'n totaliteit, dat Blind echt beter is dan Boilesen. Hoe langer die Boilesen er uit was, hoe meer hij omhooggeschreven werd. Dat gebeurt wel vaker trouwens, met spelers.

18 februari 2013 om 23:59

Je loopt wel op de zaken vooruit. Dat Ajax niet met Blind wil verlengen is maar een gerucht, is ontkracht en dat De Boer niet met hem door zou willlen is ook zeer onwaarschijnlijk. Immers, als er iemand is geweest die het vertrouwen in Blind heeft gehouden is het Frank de Boer wel.

Blind doet het inderdaad goed, vooral in het aanvalsspel heeft hij zich als één van de belangrijkere schakels weten te profileren, maar puur verdedigend gezien kan en moet het nog wel beter. Dat het verdedigend de laatste tijd sterk staat heeft vooral te maken met het feit dat Ajax het positioneel verdedigend erg sterk doet. Één op één komen de verdedigers zelden te staan, iets wat een minder punt is van Blind. Dat hij verdedigend wat minder weet hij vooral op te knappen door zijn eigen goede spelinzicht en dus het positioneel verdedigen van zijn mede spelers. Het is daarom ook niet toevallig dat zijn zwakkere punten alleen aan het licht komen tegen de sterke tegenstanders.

Ik opper hier dan ook niet dat Blind niet goed genoeg is voor Ajax, dat is hij namelijk wel, maar het moet niet mooier gemaakt worden dan het is. Hij is geen pure verdediger, geen killer. Dat hij als verdediger zo goed speelt is vooral omdat hij zo'n goede aanvaller is.

19 februari 2013 om 09:14

@azet ben ik het niet mee eens, dat Blind z'n mannetje een voorzet laat geven gebeurt veel vaker dan die ene keer. Hij geeft zijn mannetje sowieso te veel ruimte, al moet ik toegeven dat dat dit seizoen wel flink verbeterd is. Maar naar mijn mening heeft Blind lang niet zoveel talent en potentie als Boilesen.

Ik betwijfel of hij ooit nog enig hoog niveau gaat halen. Dit waren juist de jaren waarin een speler zich moet ontwikkelen van jeugdspeler tot profvoetballer.

Wat wordt hij hier overschat zeg! Heeft 5 wedstrijd leuk meegedaan net als Sana, maar dat is ook het niveau Almere City. Ik betwijfel of hij na al deze blessures zijn niveau gaat halen. Mocht dit gebeuren heb je een aardige back. Als dit niet gebeurd zit je met een speler van Almere City-niveau net als Sana.

Een bewierrookte speler die nauwelijk iets heeft kunnen laten zien...eerst zien of hij op het niveau van Blind kan komen alvoren te gaan roepen dat hij een veel betere verdediger is. Laat hem maar met invalbeurtjes langzaam aansluiting vinden en laten we hopen dat het geen chronische blessure is die na enkele wedstrijden weer de kop opsteekt

Misschien raar maar ik zie in Blind nog steeds een geweldige CV. Die hetzelfde zou kunnen spelen als Anita met het doorjagen en doordekken wat Poulsen nog lastig vind. Als ik de Boer was zou ik dat eens proberen en dan heb je op de Back positie nog 2 prima optie mits Boilessen fit wordt.

19 februari 2013 om 08:33

Ja maar Blind is te klein voor de Cv-positie. Daarnaast is hij wijverig als hij moet verdedigen. Aanvallen gaat hem prima af, maar als verdediger moet je veel directer ingrijpen en niet op een paar meter gaan dekken.

Geweldig voor Boilessen zelf, hij had z'n hamstrings bijna totaal in de vernieling geholpen.
Niet te geloven dat zoveel medici en therapeuten geen goede diagnose, laat staan behandelingswijze konden stellen.
Positief is dat hij nu zijn lichaam heel goed kent en de signalen ervan op tijd weet op te pikken en ernaar handelen kan.
Fysieke zelfkennis is essentieel voor presteren in de top. Alleen dan kan het lichaam zich langzaam door ontwikkelen en sterker worden in elasticiteit, weerbaarheid en snelheid van handelen.
Balans is de keyfactor, de rust-activiteit spiegel die licht heen en weer mag schommelen. Op termijn worden de extremen daarin namelijk sterker van.

Hoop dat 'jong geleerd, oud gedaan' hem nog een fantastische carrière als profvoetballer in het vooruitzicht stelt !!

Ik heb hem gisteren zien spelen, speelde een prima helft. Hij is snel, heeft een actie, een voorzet, inzicht, eigenlijk is hij heel erg compleet naar mijn mening. Ook verdedigend deed hij het prima, al was de tegenstander natuurlijk Jong Nac.

Het is overigens schandalig dat Dijks niet speelt in plaats van Blind, als je het mij vraagt is hij al veel verder. De beste 2 linkerbacks van Ajax gisteren aan het werk gezien.

Wat een sensatie kan Boilesen worden als hij niet meer geblesseerd gaat worden...het talent en zelfvertrouwen druipt er van af.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4246
2.Ajax4042
3.Feyenoord3517
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs de LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

84 fans
Verdediger, 26 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 13 december
Barcelona gaat een bod uitbrengen op Álvaro Morata, die zichzelf bij de Catalanen heeft aangeboden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren