Boëtius lovend: 'Je kan Vilhena wel zien als een type Steven Gerrard'

Zondag, 10 februari 2013 om

Jean-Paul Boëtius en Tonny Vilhena spelen al jarenlang met elkaar samen en stonden zondagmiddag samen in de basis bij Feyenoord 1, dat met 3-1 wist te winnen van AZ. De jongelingen hielden zich uitstekend staande en wisten allebei te scoren: Boëtius maakte de eerste goal, Vilhena de laatste. De jeugdinternationals gaan een mooie toekomst tegemoet.

/

Volgens Boëtius mogen de mensen veel verwachten van Vilhena, die vorige week nog twee keer scoorde tegen Willem II. "Het is een jongen met veel kwaliteiten", zei de aanvaller voor de camera van Eredivisie Live. "Zowel verdedigend als aanvallend en hij kan heel veel lopen. Je kan hem wel zien als een type Steven Gerrard: box to box. Gerrard is geen kleine jongen nee, maar Tonny is ook geen kleine jongen meer. Leeftijd is maar een cijfer."

De achttienjarige Vilhena speelde tot dusver 21 competitiewedstrijden voor Feyenoord en dat zijn er negen meer dan de even oude Boëtius. De twee jongelingen kennen elkaar al jaren en speelden in de jeugdopleiding van Feyenoord al vaak met elkaar samen. Volgende week speelt de ploeg van Ronald Koeman uit bij PEC Zwolle.


Poll

Wie vind je een groter talent?


Gerelateerd

93 reacties (laatste reactie door t0m10)

2 toptalenten die net bijgetekend hebben. Ik hoop echt dat ze nog een paar jaar blijven zodat we volgend jaar of misschien dit jaar zelfs op de coolsingel staan

Onzichtbaar vandaag.. Boetus prima daarin tegen..

10 februari 2013 om 17:47

Vilhena speelde prima hoor, was betrokken bij bijna alle aanvallen.

11 februari 2013 om 10:25

Onzichtbaar ? Ik durf te wedden dat Vilhena in de extra tijd van de 90e minuut een goal maakte...

goede vergelijking, levert weer 2 miljoen extra op zulke uitspraken, financieel krijgt Feyenoord leuke tijden

Groot talent, denk dat hij beter tot zijn recht komt op 10.

Vilhena is wel een veel technischere speler natuurlijk, Gerrard staat daarentegen verdedigend meer zijn mannetje. Hopen dat Vilhena ook zo'n goed afstandsschot ontwikkeld en dat hij net zoals Gerrard zijn club voor altijd trouw blijft. Een topper in wording!

10 februari 2013 om 17:48

Veel technischer dan Gerrard? Ga alsjeblieft je mond spoelen.
Vilhena mag nog niet eens z'n veters aankijken, laatstaan strikken.

Man man man...

10 februari 2013 om 17:48

Die tijd is dik voorbij dat Vilhena jaren bij Feyenoord blijft. We mogen blij zijn als hij tot 2015 blijft..

10 februari 2013 om 17:49

Hahaha vilhena technischer dan Gerrard, die man heeft echt een hele verfijnde techniek, vergis je niet

10 februari 2013 om 18:10

@pimm Ik zeg nergens dat ik Vilhena een betere speler vind, Gerrard is een legende. @brunoclasie Nee jammer genoeg zijn de tijden verandert, stel je eens voor dat alle huidige spelers hun hele carrière bij Feyenoord blijven, daar komt een topteam te staan, maar dat beseffen ze zelf helaas niet. @LighttownPE Ik bedoelde dat Vilhena meer een dribbelaar is, hij is ook veel kleiner. Vilhena is denk ik meer van een mannetje voorbij spelen, terwijl Gerrard met zijn passes spelers voorbijspeelt voor zijn ploeggenoten

10 februari 2013 om 18:35

Valt wel mee, hij heeft een enorm loopvermogen en een keihard schot en meer dan redelijke crosspass maar het is technicus. Enige technische middenvelder van de Gerard generatie is Paul Scholes.

10 februari 2013 om 22:17

Onder techniek kan je ook schouwen: perfecte timing van schieten en plaatsen van een bal. Het is niet zo dat Gerard alleen ballen hard op de goal kan schieten. Hij kan uit elke hoek zo hard schieten en kan op elk moment een streepbal als pass geven. Daarnaast doe je Giggs tekort. Dat was dan wel een flankspeler, maar is afgelopen jaren meer middenvelder die ook zeer technisch begaafd is.

Iedereen kan wel met zijn eigen verklaringen komen en weten wie er nou de beste is enzo, het zal mij een worst wezen, ik heb een schitterende pot voetbal gezien met een uitstekend AZ bij vlagen en een zeer gretig Feyenoord dat voetbalde met het mes tussen de tanden..

En dan Boetius, het kan zijn omdat ik door een rood-witte bril kijk maar ik betwijfel het, deze man kan pas echt goed voetballen als hij het op zijn heupen krijgt, daar ston geen maat op vandaag.

Al met al een verdiende overwinning waar niks op aan te merken is, ook voor de rode kaart speelde Feyenoord goed en zakte AZ steeds verder weg.

10 februari 2013 om 22:44

Ik vennoot enorm blij met de nieuwe talenten die opstaan bij ons!!

Daarnaast laat Jpb zijn gretigheid al langer zien en speelt vilhena samen met clasie echt goed.

Geweldige lichting, en dan staat een kongolo of achahbar er nog niet in. Immers speelde aardig, aangezien hij amper in t spel voorkwam. Houden zo!

Nee, dat niet.
Vilhena is een geweldig talent die later heel groot gaat worden, maar hij is een hele andere speler dan Gerrard. Hij kan later wel hetzelfde niveau halen, maar hij is wel heel anders.
Geweldig talent!

Goeie pot, tonny is heel goed bezig hoop voor feyenoord dat hy blyft schitteren!

Ben benieuwd wat er van deze 2 gaat worden! Hopen dat ze de juiste stappen op het juiste moment maken en wie weet kunnen we er bij Feyenoord, en bij het Nederlands elftal, nog veel plezier aan beleven!

Gaat het nou echt gebeuren dat Feyenoord met de Vrij, Clasie, Martins Indi, Boetius en Vilhena eindelijk eens echt veel geld gaat verdienen met transfers? Allemaal supertalenten, verschillende types en blijven maar groeien. Het is eigenlijk doodzonde dat Karim Rekik, Castaignos, Wijnaldum en Fer zijn vertrokken, want dan had je echt een eigen opgeleid elftal. Volgens mij is dat niet meer gebeurd sinds 95-96 (gouden Ajax lichting)

10 februari 2013 om 22:31

En dan vergeet je Bruma, Ebecilio en Ake nog. En als Cabral ze mentaliteit zou veranderen was dat ook nog wat geweest maarja...

vergeet jezelf niet jean-paul. ik vind dit echt een geweldige speler geweldige techniek, goede voorzet en actie als die zich blijft ontwikkelen hebben we weer een geweldige winger voor het nederlands elftal over een paar jaar

Die boetius speelt een paar leuke wedstrijdjes in de mickey mouse league en hij denkt dat hij gelijk een wereldspeler is. Zo gedraagd hij zich ook. Ik vind het maar een overschat talent een blind paar die maar wat doet vilhena vind ik samen met maher het grootste talent van de eredivisie

10 februari 2013 om 21:16

Verander je naam maar gauw in korbalfan666 ofzo.... Als je dit niet ziet, zie je helemaal niks!

10 februari 2013 om 21:30

ik vind vilhena een groter talent, maar als jij boetius beter vind zegt dat genoeg over jouw verstand van voetbal. Plus het feit dat boetius zich arrogant gedraagt en een neerbuigende houding aanneemt na een paar goede wedstrijdjes in de mickey mouse competitie

10 februari 2013 om 21:45

Hij is juist helemaal niet zo, denk je nou echt dat iemand die dan volgens jou zo in het leven zou staan die laatste bal afgeeft aan een ploeggenoot???? Nee, juist niet! Dan zou hij zelf doen.

Wat Maher en Vilhena betreft mag je je naam weer terug!

11 februari 2013 om 01:50

Heel leuk dat je VI kijkt en daar de term Mickey mouse competitie hebt geleerd, maar verder snap je er niet veel van.

Ik ga nergens zeggen dat JpB een wereldspeler is, maar om hem een blind paard te noemen (ik neem aan dat je dat met je beperkte spelling bedoelt?) slaat nergens op. Het is juist een speler die het moet hebben van inzicht, want bijvoorbeeld qua acties komt hij juist (nog) tekort. Cabral bijvoorbeeld, dat was een blind paard. Boetius is juist qua speelstijl het tegenovergestelde, hij moet het veel meer van passen, schieten en loopacties hebben dan een op een de man opzoeken of op snelheid erlangs gaan. Van mij mag je best vinden dat het geen groot talent is, maar baseer het dan wel ergens op want uit jouw uitspraken blijkt dat je totaal niet weet wat voor soort speler het is.

11 februari 2013 om 15:29

Ik vind juist dat uit jouw uitspraken blijkt dat je niet weet wat voor speler het is, overigens kijk ik zelden vi dus vind ik het knap dat je weet dat ik er naar kijk. Boetius komt juist vaak zijn man voorbij op snelheid maar dan is zijn voorzetting niet goed. Hij gedraagd zich arrogant en heeft een vervelende houding aangenomen na een paar goede wedstrijdjes in de mickey mouse league(of wou je zeggen dat er goed verdedigd word in nederland?) Ik vind boetius een overschat blind paard, vilhena is veel rustiger aan de bal en vind ik een groter talent.

11 februari 2013 om 15:45

Dat van VI was vooral bedoeld vanwege de term Mickey Mouse league die je blijkbaar in letterlijk elk bericht moet noemen.

Maar boetius gaat eigenlijk zelden 1 op 1 zijn man voorbij. Niet voor niets dat Koeman pas nog zei dat hij iets vaker buitenom moest gaan, maar dat het wel te begrijpen was aangezien hij een rechtspoot is. Boetius is juist meer van de acties of passes naar binnen, we kunnen nu een welles nietes discussie gaan beginnen maar ik heb vrijwel elke minuut van hem gezien.

En dat Vilhena een groter talent is ben ik het met je eens, maar dat heeft hier niks mee te maken. Verder ook dat continue gezeur van je over zijn arrogantie, dat heeft ook niks met zijn kwaliteiten te maken.

JPB heeft zeker zijn gebreken, ook voetballend, maar overzicht is juist een van zijn sterkere punten, zeker voor een 18 jarige vleugelspeler. Je hebt blijkbaar wat tegen hem, maakt mij niet uit maar kraak hem dan af op dingen die ergens op slaan, bijvoorbeeld dat hij te veel 1 op 1 duels verliest.

En nog even over dit:
"ook erg kinderachtig van je omdat ik een letter vergeet in een woord daarover te gaan zeuren, blijkbaar kan je me nergens anders op pakken.."
Ik schenk minder dan een regel aandacht aan die spelfout, en doe dat alleen even om zeker te weten wat je bedoelt.

Vilhena is een geweldig talent.br Ook al ben ik geen Feyenoord supporter, ik heb geweldig veel respect voor Feyenoord en vind het mooi om te zien dat ze daar van de nood een deugd hebben gemaakt en zich zelfs hofleverancier bij Oranje mogen noemen.br Als Vilhena zo blijft presteren zal van Gaal Vilhena dit jaar nog een kans geven en dan is het aan de speler zelf om zich te bewijzen, ik heb er vertrouwen in!

Tja maar ja, als Vilhena een type Gerrard is is Fischer een type Messi en Maher een type Zidane en dan is Toornstra een type Pirlo.

Natuurlijk snap ik dat Boetius met deze opmerkingen niet bedoeld dat Vilhena van het niveau van Gerrard is, maar goed Vilhena is zeker een prachtig talent. Maar Gerrard is de absolute top. Als Vilhena ook maar 50% wordt van wat Gerrard is dan heeft hij het waanzinnig goed gedaan.

Deze jongen moet maar wat vaker naar Liverpool kijken, dan weet hij dat niemand vergelijkbaar is met Gerrard!

Ik hoop dat de ouders en Koeman hun een beetje in bedwang kunnen houden. En niet dat ze te snel door een Wenger of ene Mourinho worden wegehaald.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV5758
2.Ajax5358
3.Feyenoord4219
4.AZ4020
5.Vitesse336
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

225 fans
Aanvaller, 24 jaar

In de wandelgangen

Maandag 18 februari
Voor Saúl Ñíguez is het Champions League-duel van Atlético Madrid met Juventus een kans om zichzelf in de kijker te spelen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren