‘PSV had al interesse voor het Juventud de América; Ajax nu ook’

Woensdag, 6 februari 2013 om 16:32Erik van Dam • Laatste update: 17:29

Hernán Hinostroza timmert hard aan de weg. De negentienjarige middenvelder verruilde een jaar geleden Alianza Lima voor Zulte-Waregem en tekende een contract voor drieënhalf jaar. Inmiddels heeft hij de aandacht van scouts van grotere clubs getrokken, zo zegt hij zelf in een interview in zijn vaderland Peru. Volgens Hinostroza zitten vanuit de Eredivisie PSV en Ajax achter hem aan.

/

In gesprek met Radio Ovation zegt Hinostroza niet hoe concreet de belangstelling vanuit Eindhoven en Amsterdam werkelijk is. Hij arriveerde in de winterstop van het vorige seizoen bij Zulte-Waregem en maakte in het slot van de competitie zijn debuut in België. Dit seizoen zijn daar tien wedstrijden bijgekomen voor de Peruviaan, die ook al één goal maakte voor de verrassende nummer twee.

Mogelijk komt er in de zomer een transfer aan voor Hinostroza, die zijn interlands speelt voor Peru Onder-20. Met die ploeg deed hij vorige maand nog mee aan het Juventud de América, het landentoernooi voor junioren in Zuid-Amerika. Peru won de groep, maar werd daarna uitgeschakeld. “Er is interesse, maar ik sta nu nog onder contract bij mijn club. Hopelijk kan er in de zomer iets van komen. PSV had al interesse en nu ook Ajax”, zegt Hinostroza.


Poll

PSV en Ajax kunnen na dit seizoen wel een jonge middenvelder gebruiken


Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties (laatste reactie door afca_leeds)

Dus PSV en Ajax hebben interesse in het jeugdtoernooi voor landen in Zuid-amerika volgens de titel?
Very interesting.....

6 februari 2013 om 16:37

Beetje ongeloofwaardig. Zeker het beleid dat Ajax erop nahoud: (eigen jeugd-- aangevuld met jonge scandinavishe aankopen. En Psv met binnenlandse aankopen en transfervrije of bijna transfervrije spelers.

6 februari 2013 om 18:04

@ stevenvd

Er is niks ongeloofswaardig aan hoor, Ajax scout niet alleen in Scandinavie hoor. Ajax is ook in Zuid-amerika actief. Daar komt nog bij dat Ajax net zoals elke andere grote club zo´n beetje alle jeugdtournooien wel in de gaten houden.

6 februari 2013 om 18:44

Hinostroza heeft enkel amper gespeeld op het laatste Sudamericano en sprong er niet bepaald bovenuit in de inval beurten die hij kreeg en de 2/3x dat hij in de basis stond.

Ik weet dat ze hem bij PSV al kennen sinds hij speelde bij Alianza en hem in de voorbereiding van de afgelopen seizoen weer hebben bekeken bij Zulte.

De intresse van Ajax is een nieuw iets voor mij.

6 februari 2013 om 21:00

Ajax scout inderdaad niet alleen maar in Scandinavië.
Maar in Zuid-amerika gaan ze minder scouten.

http://ajax1.nl/archief/ajax-focust-zich-op-kleine...
Ze gaan zich vooral focussen op Scandinavië, West Europa (nederland, België en jonge spelers die bij de grote topclubs niet aan bod komen zoals Boccara) en het voormalig Oostblok (vooral Roemenië)

7 februari 2013 om 01:57

@ Da Phoenix

Ik heb het toch niet over de intensiteit van scouten in Zuid-amerkia ?? Ik regeageerde op iemand die beweerde dat Ajax alleen maar in Scandianvie zou scouten..

Overigens blijft Ajax nog redelijk actief hoor in Zuid.amerika en dan met name in Brazilie. Men had/heeft een samenwerking met Cruzeiro (al weet ik niet meer of die samenwerking nog bestaat. Ajax was in 2012 ook met Botafogo en Fluminense in gesprek over een samenwerkings verband, wat dus aangeeft dat Ajax Braziliie nog heel serieus neemt.

6 februari 2013 om 16:39

Nee er staat dat PSV voor dat het toernooi begon al interesse had, en Ajax na het toernooi ook. Beetje raar geformuleerd inderdaad die titel..

Denk dat PSV en Ajax beiden weinig hebben aan een nieuwe jonge middenvelder!

6 februari 2013 om 16:47

Is denk ook onzin verhaal, aangezien PSV die Zweed heeft gehaald en interesse heeft in Mahar net als Ajax.

Off: Die nieuwe Zweed van PSV wie ze opvolger moet het zijn? Voor Strootman of Ola?

6 februari 2013 om 16:52

Van Strootman, voor Toivoinen wordt naar verwachting Maher gehaald.

6 februari 2013 om 16:53

@ Roosendaal
Ajax heeft juist nog geen teken van interesse in Maher getoond. Maher heeft alleen gezegd dat hij naar Ajax of naar PSV wilt. En Ajax is op de verdedigende middenvelderpositie nou niet overbezet.

6 februari 2013 om 17:08

Maar Maher rendeert niet optimaal als verdedigende middenvelder, bovendien heb je met Boccara en Sporkslede twee enorme talenten voor die positie. Zou wel een uitstekende opvolger zijn voor Eriksen, maar vind hem als controleur niet heel geschikt

6 februari 2013 om 17:35

Waarschijnlijk is die jongen gewoon een keer bekeken door beide clubs. Clubs als Ajax en PSV hebben back-up lijstjes met vele spelers voor iedere positie en zeker jonge, talentvolle spelers komen snel op zo'n lijstje.
Wil verder natuurlijk niet zeggen dat er ook maar iets concreets aan de gang is.

Nog nooit van deze man gehoord. En volgens mij is een middenvelder wel het laatste wat Ajax nodig heeft. Die hebben we al zat.

6 februari 2013 om 16:43

lijkt me ook. in het ongelukkige geval dat eriksen én de jong vertrekken in de zomer ligt het wellicht anders hoewel je met fisher en serrero ook nog een boel kunt opvangen. en psv, die kopen voor zover ik weet vooral de eredivisietoppers op, hoewel hiljemark de uitzondering op die regel vormt.

6 februari 2013 om 16:52

het zou om een verdedigende middenvelder gaan las ik op AS. Als opvolger van Poulsen is een 19jarige wel aantrekkelijk. Met Sporkslede en Boccara ben je in principe nog te zwak..

6 februari 2013 om 16:59

oh ja dat werd me uit de tekst niet duidelijk. ik kan me niet voorstellen dat boccara of sprokslede niet naar voren geschoven wordt. daarachter zal weer behoefte zijn aan een ervaren speler lijkt me, eerder dan een 19 jarige. wellicht dat ze poulsen verlengen, die optie ligt er. al zal hij dan een stapje terug doen qua speeltijd. hoe dan ook nuttig als mentor geloof ik.

6 februari 2013 om 17:17

Sporkslede en Boccara zijn niet zoveel jonger.

6 februari 2013 om 17:21

Interesse wil niet zeggen dat ze hem direct willen overnemen he. Misschien hebben ze hem pas voor over twee jaar op de korrel

6 februari 2013 om 17:34

Bij Zulte Waregem speelt hij trouwens als controlerende middenvelder aan de rechterkant (4-2-3-1 / 4-2-1-3). Hieronder trouwens een wedstrijdje waarin hij speelt. Vanaf minuut 7.30 komt hij een aantal keer aan de bal in zowel verdedigend als opbouwend opzicht + uiteindelijk een doelpunt van Zulte. Op 29:30 verspeelt hij opbouwend de bal. Op 32:30 veroverd hij goed de bal en probeert gelijk de spits in de diepte aan te spelen wat mislukt en op 33:00 krijgt hij een tik en dan zoomt de camera even op hem in, zodat we weten waar we mee te maken hebben Oow trucjes tijd op 1:05:30 hehe. Op 1:15:00 moet hij eraf met een blessure (minuutje eerder trouwens een vage tweede gele kaart voor een speler van Gent).

http://www.youtube.com/watch?v=d_bp6ksujcw

Qua formatie en zaakwaarnemer zie ik hem nog eerder bij PSV terecht komen, maar goed we zullen wel zien wat er gaat gebeuren.

6 februari 2013 om 17:42

Jefferson Farfán heeft PSV naam gemaakt in Peru

On: Nooit van gehoord en het filmpje zegt me ook niks, want Sana zag er ook veelbelovend uit op beeldmateriaal.

Het nadeel van deze talenten is dat je ze een salaris van buiten de Eu-spelers moet betalen. Nou zal dat voor Ajax en PSV wel op te hoesten zijn, maar kleinere clubs doen er beter aan om in bijvoorbeeld België, lagere divisies in Nederland, Scandinavië en Polen te scouten.

6 februari 2013 om 16:49

je kan lezen dat de beste man in belgie speelt, dus als je zoals je adviseert in belgie scout kan je oog nog vallen op een speler van buiten de eu. goeie kans zelfs, want belgische clubs zitten niet vast aan de doorgeslagen regel dat non-eu spelers 1,5x het gemiddelde profvoetbalsalaris moeten verdienen.

los daarvan is het toch niet slim om je ogen te sluiten voor talent van buiten de eu. als je je daarop blind staart kan je ook grote kansen laten liggen. want als je echt een toptalent treft is die 4,5 ton salaris wel verantwoord. bovendien is het de vraag of die regeling in nederland nog lang bestaat.

6 februari 2013 om 18:13

Dat is waar, maar ik hoop dat je begrijpt wat ik bedoel. Natuurlijk is een salaris van 450.000 verantwoordelijk voor de absolute topspelers uit die landen. Ik denk alleen dat die niet meer naar Nederland zullen komen, aangezien zij gek worden gemaakt door de interesse van grotere clubs.
Je zou je dan ook af kunnen vragen hoeveel van de B-talenten die wel in de Eredivisie willen spelen, daadwerkelijk een hoge transfersom op gaan brengen.

6 februari 2013 om 16:51

De inmiddels befaamde regeling, waarbij spelers van buiten de Europese Unie minimaal 550.000 euro dienen te verdienen (spelers onder de 21 jaar de helft van dat bedrag). Volgens mij is deze jongen nog maar 19 dus je betaald de helft van 550.000. Daarbij vraag ik me wel af of PSV en Ajax wel echt interesse hebben in deze jongen nog nooit van gehoord.

6 februari 2013 om 17:26

Dat jij niet van een gast gehoord hebt wil niet zeggen dat de scouting van Ajax en PSV (die toch belgiegeörienteerd is voor een deel) die gast niet gewoon kennen he.

6 februari 2013 om 17:42

De enige reden is dat hij PSV is vanwege ze oude club Alianza Lima, waar jongen als Farfan en Manco zijn gehaald door Psv. Ik geloof helemaal niks van het verhaal, daarnaast is hij niet eens een vaste waarde van elftal bij Zulte Waregem. Hij zit regelmatig op de bank daar en was aan het begin van het seizoen nog basisspeler en na 4 wedstrijden niet meer.

6 februari 2013 om 18:14

Alsnog, een salaris van 275.000 euro voor een 19-jarige speler is naar mijn mening veel geld. Daarnaast moet je er wel rekening mee houden dat je deze speler over 2 jaar dus 550.000 euro per jaar moet betalen...

Als Ajax iets in overvloed heeft, zijn het wel middenvelders. Bovendien gaat het ten koste van de jeugd, dus hem halen lijkt me echt dom.

PSV heeft opzich ook middenvelders genoeg, dus ook van hun zou ik het raar vinden als ze deze jongen halen.

Zulte-waregem heeft sinds een paar jaar een fantastisch beleid. Misschien wel het beste beleid in België. Ze werken aan een goede jeugdopleiding en een nieuw stadion is ook niet ver weg. Hazard, Malanda, Verboom, Hinsotroza zijn echt leuke getalenteerde spelers

Hinostroza is echt een groot peruviaans talent, vind dit echt een leuke, goeie speler om naar te kijken heeft goeie techniek en creativiteit en kan aardig dribbelen, en is geen slome middenvelder , zou het leuk vinden als Ajax hem haalt, en kan iedereen wel over eigen jeugd hebben maar Hinostroza kan zeker geen verkeerde speler worden dus waarom niet ?

@voetbalzone

Hij tekende een contract voor 4.5 jaar en niet 3.5 jaar.

Nee dank je. Is niet veel bijzonders. Vaak zat zien spelen. Zo te zien heeft ie al een enigzins misvormd Ajax shirt aan. Staat hem goed. Laat maar naar A'dam gaan.

Bovendien houdt Ajax momenteel heel erg van buitenlanders in hun aankoopbeleid, beetje zoals Feyenoord in zijn Gullit tijd, hij is daar dus veel meer op zijn plek. Kopen wij wel weer een nederlander.

6 februari 2013 om 16:50

Misschien is het eens een optie voor psv om niet te kopen?? Als je dan koopt, investeer dan in een jong (top)talent . En Ajax heeft talenten uit Denemarken, omdat dit nou eenmaal toptalenten zijn. Slim toch?? Daarnaast spelen er genoeg Nederlanders in het 1e en de jeugd hoor. Geen zorgen.

6 februari 2013 om 17:08

Fischer, Andersen en zo kan ik nog verder gaan zijn ook eigen jeugd ze spelen al vanaf jongs af aan in de jeugd van Ajax, staat gewoon in de reglementen dat als je voor je 21e, 3 jaar voor de club speelt dat je dan Eigen jeugd bent Home Grown-club spelers waarvan je er minimaal 8 in je selectie moet hebben om deel te nemen aan de CL en je moet minimaal 4 spelers uit eigen land hebben in de selectie.

6 februari 2013 om 17:15

Andersen is vorig jaar gehaald en Fischer het jaar daarvoor dus nog geen 3 jaar dus ook geen eigenjeugd? Of heb ik het nu weer fout?

6 februari 2013 om 17:23

@arie.

'als je dan koopt, investeer dan in jong toptalent?' En wat is Narsingh, Willems, Strootman, Mertens, Gini en Maher dan denk je. Oud pseudo talent? Je beschrijft exact het beleid van Psv, alleen halen ze ze in Nederland ipv denemarken.

Psv heeft in feite een prachtige koop-en-ontwikkel traditie. Als je o.a. Gullit, Nistelrooy, Cocu, Bommel, Robben, Stam, Afellay, Romario, Ronaldo naar de absolute topclubs brengt zoals Barcelona, Chelsea, United en Milan dan mag je daar meer dan trots op zijn, en is er kennelijk helemaal niks mis met dat beleid. Zit er dik in dat deze mooie traditie door Strootman en Willems voortgezet wordt.

Opleiden gaat intussen altijd door, maar alleen de uitzonderlijken breken door. Depay en Locadia. Of Ibi en Labyad. De middelmaat door laten breken en je niveau daarmee omlaag laten halen laten we liever aan andere geobsedeerde 'opleidingsclubs' over die daar vervolgens weer gedessillusioneerd op terugkomen door toch maar jong talent in het buitenland te kopen ipv eigen talent op te stellen.

6 februari 2013 om 17:27

Is dit geen jong talent dan? Ik vind 19 wel jong...

6 februari 2013 om 18:35

@ Danskii

Kleine correctie. De omschrijving die jij geeft is voor een Home grown speler. De omschrijving wanneer een speler "eigen jeugd" is of niet bestaat namelijk niet. Er is dus altijd ruimte voor discussie. Dat sommige azijnpissers alleen spelers eigen jeugd noemen indien ze vanaf de F ingestroomd zijn blijf je houden.

Feit is wel dat door de Uefa de jaren van de 15 tot aan de 21 gezien worden als opleidingsjaren. Elke speler die tot die tijd bij je club speelt mag je dus een (gedeeltelijk) zelf opgeleide speler noemen. Dit geldt met uitzondering van Schone, Sana, Poulsen en Cillissen voor de gehele selectie van Ajax.

6 februari 2013 om 18:49

@ Audilambo

Het beleid om bijna alle toptalenten in Nederland te kopen heeft PSV absoluut geen windeieren gelegd. Indien ze zich hier alleen op toe zouden leggen weet ik zeker dit ze hier weer succesvol mee kunnen zijn. Voor Strootman bijvoorbeeld is wellicht heel veel geld betaald, maar de kans is redelijk aanwezig dat zich dit wel terug betaalt.

Echter bestaat het elftal bij PSV lang niet uit allemaal zulke toptalenten. En voor die spelers als Matavz, Wijnaldum, Mertens, Narsingh, Manolev, Marcelo, Tyton, Derijck, Zanka, etc is ook een godsvermogen betaald. Investeringen die hoogstwaarschijnlijk niet of niet volledig terug verdiend gaan worden. Dus fantastisch dat PSV met Strootman weer een juweel heeft die veel op gaat brengen. Het weegt nog lang niet op tegen alle uitgaven die niet renderen. Dat is heel goed te zijn in de donkerrode cijfers van Psv.

Gebaseerd op de feiten van de afgelopen jaren wordt het beleid van PSV namelijk keihard onderuit gehaald. Al jaren geen prijzen en ook nog eens een zwaar negatief transfersaldo. Dan is het leuk dat je andere clubs veroordeeld. Echter doen die het de laatste jaren zowel financieel als sportief een heel stuk beter dan jouw geliefde club.

6 februari 2013 om 19:14

Het ligt allemaal heel dicht bij elkaar tussen slagen en falen. Het is niet ondenkbaar dat Strootman, Lens en Toivonen voor meer dan 30 miloen vertrekken deze zomer. En dan zet ik laag in. Dan ziet die transferbalans er meteen heel anders uit. Momenteel staat het kapitaal idd op het veld, maar dit scorende elftal zet zichzelf wekelijks in de etalage en verdiend zichzelf terug.

Verder is het veel te prematuur om al die andere talenten als verliesgevend te bestempelen. De waarheid daaromtrent is natuurlijk hardstikke opportunistisch: zolang bv Mertens, Gini en Matavz doorgaan zoals ze de laatste weken weer bezig zijn duiken zo weer de scouts uit Engeland en Spanje op. Zo werkt de voetballerij.

Ik noem expres alleen Strootman en Willems als enige kandidaten voor de absolute top. De rest zit er gewoon onder. En dat wil dus zeggen dat Mertens, Lens, Gini, Matavz, Pieters, Toivonen in aankering komen voor clubs in de categorie als Newcastle of Everton, of misschien zelfs Spurs. Dan ben je geen mislukte aankoop zoals jij wil doen voorkomen. Ik durf te wedden dat op geen enkele huidige selectiespeler verlies wordt gemaakt tov het aankoopbedrag.

6 februari 2013 om 20:05

Investeren in goedkoop maar groot talent is toch beter dan miljoenen uitgeven aan talent in eigen land vind je niet? Ajax is veeel minder kwijt aan het kopen van deze spelers dan jullie met Mertens, Strootman en de rest. Lijkt me dat van Ajax toch een beter beleid, niet waar? Opleidingsschool van psv moet nog beter, maar daar wordt aan gewerkt uiteraard. Daarbij komt dat Ajaxspelers als Blind, v Rhijn, Vermeer, Lukoki, Enoh, Alderweireld helemaal eigen jeugd zijn.. Ik noem het maar helemaal, aangezien hier veel mensen zeuren dat wij ajacieden Fischer en Eriksen niet als eigen jeugd mogen zien. Genoeg spelers in het 1e die Nederlands en eigen jeugd zijn. Maar goed..elk beleid is anders...

6 februari 2013 om 16:52

Misvormd ajax shirt? Beetje meer respect graag voor nationale kleuren van Peru.

Nee dat geloof ik niet. We hebben middenvelders zat!

wat moet ajax in hemelsnaam met nog een middenvelder willen ze 11 middenvelders opstellen ofso??
Het zelfde geldt voor psv laat ze eerst maar een paar middenvelders verkopen voor ze weer eentje willen kopen. Wat ajax betreft moeten ze een back up voor van rhijn halen zodar alderweireld niet mee op rb hoeft te spelen en een rechtsbuiten hebben ze nodig.

Wat een onzin verhaal. Die jongen is zeker door zijn manager ingefluisterd dat hij dit moeten zeggen om interesse te genereren.

Hinostroza is een technisch verfijnde speler en valt op door o.a. zijn pass met buitenkant voet. Bij Zulte Waregem is hij niet de enige jonkie die opvalt,bv. Malanda, Hazard en Verboom doen het ook erg goed.

6 februari 2013 om 18:22

En Praet en Bruno doen het ook goed maar dan bij Anderlecht.maar dit gaat over Zulte Waregem
en je hebt volledig gelijk.

Als PSV interesse heeft in een speler dan is Ajax dat ook. Echt creatief zijn ze daar niet in dat Nederlands Elftal stadje.

Ik ken de desbetrefende speler in kwestie niet maar het lijkt me niet meer dan logisch dat Ajax iemand naar dat tournooi heeft gestuurd. Op zich is het niet zo vreemd dat Ajax naar deze jongen gekeken heeft, als ik het goed heb is het een verdedigende middenvelder. Ajax heeft voornamelijk aanvallende middenvelders. Behalve Sporkslede schiet mij nu niet andere namen van verdedigende middenvelders te binnen.

In dat opzicht zou het natuurlijk niet gek zijn dat Ajax rond kijkt voor een verdedigende middenvelder. Als het daadwerkelijk een talent is moet je zo´n jongen gewoon halen als het mogelijk is. Om de jeugdopleiding draaiende te houden heb je een constante aanvoer van talenten nodig omdat statistisch gezien de meesten het niet redden.

"in gesprek met Radio Ovation zegt Hinostroza niet hoe concreet de belangstelling vanuit Eindhoven en Amsterdam werkelijk is."

Dit geeft in feit al de nieuwswaarde aan van dit bericht. Clubs als Ajax en PSV houden voortdurend talenten in de gaten die actief zijn op jeugdtoernooien. Interesse is iets anders dan een concreet bod/contract/stage.

Zulte Waregem is toch een voorbeeldclub op gebied van jeugd, Hazard en Malanda zijn echt genieten en over enkele jaren vaste waarden in de Premier League

Zei het hier vorig jaar al toen hij vertrok voor naar Zulte voor een klein bedrag, gemiste kans voor elke Nederlandse club met enigsinds wat geld.

PSV had in de afgelopen zomer trouwens al intresse volgens de media in Peru destijds.

Geweldig talent, sprong er destijds bij Alianza echt ver bovenuit. Jammer dat de coach van U20 het niet aan durfde om met Cartegena en Hinostroza te spelen op het middenveld en maar vast bleef houden aan Guarderas in plaats van Hinostroza, had er veel meer voetbal in de ploeg gezet maargoed die coach deed wel meer domme dingen de laatste weken.

PSV heeft geen interesse in deze speler.

Onzin verhaal.

ajax heeft ook geen intresse in deze jongen.
ajax heeft middenvelders zat!!

VZ verzinsel waarschijnlijk...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Zulte Waregem

Selectie
SpelersPositieW
J. VossenAanvaller3017
Y. SyllaAanvaller00
S. BossutKeeper240
L. BostynKeeper100
S. Van DammeKeeper00
Dion-Johan CoolsVerdediger110
A. CiranniVerdediger241
Voor de complete selectie: Clubpagina Zulte Waregem.

28 jaar
0 fans
Middenvelder
SeizoenClubW
2022 Santos 6 1 1 0
2021 Sport Chavelines 16 0 2 0
2020 Sport Chavelines 9 0 2 0
2020 Melgar 9 0 1 0
2019 Melgar 21 2 7 0

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren