Van Gaal houdt Blind, De Guzman en John bij Oranje

Vrijdag, 1 februari 2013 om 12:00Bart Kruyt • Laatste update: 12:26

Louis van Gaal heeft vrijdagmiddag zijn definitieve selectie voor de oefeninterland tegen Italië bekendgemaakt. De bondscoach heeft in zijn groep plaats voor drie spelers die mogen hopen op hun debuut: Daley Blind, Jonathan de Guzman en Ola John zullen zich na het weekend bij Oranje melden. Blind en De Guzman zaten al eens eerder in de voorselectie, maar overleefden toen de laatste schifting niet, terwijl John wel al eens werd opgeroepen, maar toen niet in actie kwam.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Wie wil jij tegen Italie graag zien debuteren?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

186 reacties (laatste reactie door snoek1974)

Dit had ik al aan zien komen..

We moeten ons met z'n allen gaan afvragen waar we nou eigenlijk staan? Natuurlijk is het leuk dat verschillende jongens zo hier en daar worden opgeroepen, maar zijn dit wel echt spelers die WK waardig zijn. Ik maak me grote zorgen zo richting Brazilië. Met name over het feit dat er niet echt schoon schip wordt gemaakt, want spelers als Mathijssen zouden toch eigenlijk uit zichzelf moeten bedanken? Ik baal ervan dat spelers als hij dat niet inzien en zij het belang van Oranje niet meer prioriteit geven dan hun eigen hachje.

Mathijssen zie ik dagelijks trainen bij Feyenoord en het is gewoon schrijnend om te zien.. Waarom zijn de bepalende mensen bij Feyenoord niet eerlijk en blijven ze maar volharden in het feit, dat hij zo goed is voor de ervaring binnen de groep.. Het legioen krijgt een worst voor gehouden en Van Gaal doet hier vrolijk aan mee door zijn beleid.

1 februari 2013 om 12:21

als we geen betere spelers hebben dan hebben we ze niet, zo simpel is dat

we hebben geen topverdedigers en Mathijssen is niet nodig op de WK wel voor de kwalificatie, en dan hopen dat in het komende 1,5 jaar de andere spelers groeien en er straks staan

1 februari 2013 om 12:54

Ik ga er van uit dat aankomend WK een goede leerschool wordt want ik denk niet dat we sterk genoeg zijn om daar potten te breken. We kunnen wel verrassen.

Meer van de selectie spelen nog in de eredivisie, zodra er wat spelers naar een beter en sterkere competitie vertrekken zullen ze meer groeien en klaar zijn voor het grote werk.

Spelers als mathijssen en boularouz moeten bedanken naar mijn mening, voetballend heeft boula nog niets betekend voor het nederlands elfta, het schijnt een grappenmaker te zijn maar daar koop je niets voor. Mathijssen hoe ik niet uit te leggen.

Ik vind wel dat van Gaal naar een vaste basis moet gaan werken, want hier wordt je niet wijzer van en je bent minder op elkaar ingespeeld.

Verder kan ik best genieten van die jonge gasten in oranje

1 februari 2013 om 13:03

Douglas is in alle punten een betere verdediger als Mathijssen.

1 februari 2013 om 13:35

Douglas speelt in alle punten op een andere positie in de verdediging als Mathijsen. Zet dan Nuijtink er neer of Bmi.

Ik zou zelf zo spelen:

v.d. Wiel Douglas BMI ?

Met als backup:

Rhijn de Vrij Nuijtink ?

Links back hebben we Emanuelson, Buttner, Aanholt, Blind, Willems en Pieters. Ze hebben mij allemaal niet echt overtuigd dus die plek is invulbaar als het WK begint. Op dit moment zou ik gaan voor Blind met back up Aanholt.

1 februari 2013 om 13:35

Helemaal mee eens. Je kan moeilijk om Douglas heen als je die verdediging ziet. Vooral Mathijsen en Janmaat, kom op zeg.

Ik snap aan de ene kant dat hij de gevestigde namen niet blijft oproepen en dat hij nieuwe spelers wil invoegen, maar zelfs dan vind ik dit lijstje vreemd. Waar is bijvoorbeeld Siem de Jong? Die is al vele malen verder dan een van Ginkel, Clasie en Guzman, redelijk gelijkwaardig aan Strootman. Siem heeft Ajax twee jaar op rij naar het kampioenschap geschoten en zit in de top 3 belangrijkste spelers van Ajax de laatste jaren.

Hij wordt hier keihard onderschat.

1 februari 2013 om 13:52

@murki,

ik begrijp dat je er niet mee eens bent met de keuze janmaat, mathijsen. zelf vind ik ook dat deze jongens niet nederlands elftal waardig zijn. Mathijsen kan je dan nog vervangen voor douglas, maar voor janmaat zijn er niet veel andere spelers die veel beter zijn. v d wiel kan pas weer hopen op een uitnodiging als hij aan spelen toekomt, wat hij tot nu toe bijna niet doet.

op het middenveld ben ik het met je eens. wrm geen siem de jong in plaats van maher of v ginkel?? ik snap er niks van, terwijl de jong elke week laat zien dat hij een goede speler is. clasie moet je erbij hebben als verdedigende middenvelder.

in de aanval ben ik benieuw wat ola john laat zien. er komt veel dreiging van zijn spel, en heeft een goede voorzet. gelukkig is schaken afgevallen. hij mag van mij best opgeroepen worden tegen andorra, maar tegen italie komt hij veel te kort

1 februari 2013 om 14:02

Maher is momenteel veel beter dan Siem de jong. Ik hoop zelf dat clasie, maher en Strootman spelen woensdag. De kaartjes liggen al klaar heb er zin in!

1 februari 2013 om 14:16

volgens mij hebben we het nu over de linksbackpositie en niet links centraal achterin

1 februari 2013 om 14:19

Leuk dat je Janmaat noemt Murki, maar Van Rhijn is echt niet beter, eerder gelijkwaardig. Niet voor niets zei Derksen laatst al dat zijn directe tegenstander vaak scoort.

En De Jong verder dan die drie spelers? Ten eerste is De Jong een ander type speler dan die drie en ten tweede is het niet een type speler die Van Gaal graag op het middenveld ziet. Strootman is een stuk verder dan De Jong trouwens.

Wordt eens wat objectiever.

1 februari 2013 om 14:34

een wk is geen leerschool, een wk of ek is een loterij met ca 6 kanshebbers op een titel, want je kan van iedereen winnen of verliezen en na de poulefase is 1x verlies uitschakeling

Oranje heeft nog ooit de WK gewonnen ook niet toen ze het beste team vd WK hadden of in vorm waren, omdat je gewoon kan verliezen daarom zijn er ook meer kanshebbers want er winnen vaak ploegen die niet het beste team hebben.

3 jaar geleden hadden we een matige verdediging en haalden we met matig voetbal de finale, en in 74 speelden we het best maar verloren we van de mindere Duitsers, in 78 waren sterspelers Cruijf en v Hanegem erniet bij maar haalden wel wel de finale

in 1990 hadden we de beste selectie van de WK maar gingen we er in de 1/8 finales met slecht voetbal eruit.

in 98 hadden we een topselectie en coach en speelden we het beste voetbal, maar verloren we in de halve finale

in 2000 idem dito

De denen en grieken wonnen ooit een Ek met matig materiaal

hoevaak kwamen de Italianen en duitsers niet in de finale met niet bijzondere selecties? het zegt allemaal niet veel

het is een loterij een WK of EK waarbij vorm vd dag, pech of geluk in de wedstrijd, etc nog belangrijker zijn dan kwaliteit van selectie en coach

1 februari 2013 om 16:47

@ Mols1970

Ik vind dat we dit WK wel als een leerschool moeten zien. Wie we ook selecteren, een kans maken we niet helaas. Dus nu vroegtijdig doorselecteren (met jongens als Maher, John, BMI en van Ginkel) en alle kaarten op het volgende EK.

1 februari 2013 om 12:58

@lazio:
Ten eerste is 't altijd zoals 't nu is bij de overgang naar een nieuwe generatie. Bij de vorige generatie was dat niet anders en die ervoor ook niet.

Dat heeft ook gewoon tijd nodig. Vaak ook gelinkt met status. Een Ola John zegt momenteel niet zo heel veel, maar ineens een heel stuk meer als hij een transfer naar Chelsea maakt bijv. Dat kun je nu allemaal nog niet voorzien.

En dat het WK te vroeg komt zou heel goed kunnen, zoals 't bij de vorige generatie ook 1 a 2 toernooien lang te vroeg kwam. Elke generatie moet pieken. Het is bijna voorspelbaar. Een team in opbouw, komt tot grote hoogtes en zakt dan door vedette gedrag en verzadiging compleet in. Behalve Spanje dan - maar dat is echt een uitzondering deze lichting, geen standaard.

Of je je daar zorgen om moet maken? Ik zou ervoor kiezen het niet te doen in ieder geval :-)

De vorige generatie was ook niet de beste die we gehad hebben, verre van zelfs. Toch haalden we er de finale van 't WK mee. Dus kwaliteit alleen zegt niet alles. Je moet ook gewoon de ambities en juiste instelling hebben om wat te bereiken. En altijd wat geluk.

En Matthijsen. Even los van z'n kunnen nu heeft hij natuurlijk wel een koffer met (NL elftal) ervaring. Op zich niet zo gek om zulke jongens, idem met Kuyt e.d., erbij te houden tijdens de kwalificatie om de jonkies juist sneller klaar te stomen voor 't echte werk. Even al die kleine trucjes leren die je kunnen helpen en beter maken.

Van Gaal is juist teen trainer die graag met jonge gasten werkt en ze gerust in 't diepe gooit. Dat heeft hij overal gedaan, dus daar maak ik me totaal geen zorgen om. Als hij die oude gasten er (nu nog) bij wil houden, dan zal hij daar een goede reden voor hebben / zien.

1 februari 2013 om 13:49

100% gelijk heb je

Goed nieuw, ik kijk echt uit naar De Guzman. Ik veronderstel dat De Guzman en John beide starten?

1 februari 2013 om 12:22

De trainer bepaalt natuurlijk en Van Gaal kennende wordt dat gewoon afwachten tot een half uur voor de wedstrijd..

Daley Blind... Kommop zeg alsjeblieft.

1 februari 2013 om 12:18

Wie wou je dan? Bmi? Willems? Blind is sowieso beter als die 2.

1 februari 2013 om 12:28

De keuze tussen BMI en Blind is niet zo moeilijk: Bmi. De beste verdediger van Nederland op dit moment. Mocht hij centraal komen dan zie ik Blind ook liever dan Willems.

1 februari 2013 om 12:35

Ik vind BMI persoonlijk minder dan Blind, zeker voor de LB positie. Vind dat hij vrij veel fouten maakt.
Centraal zoals jij zegt kan die misschien wel, zie hem daar in ieder geval liever als Mathijssen.
In de toekomst hoop ik dat Buttner linksback komt te staan, als hij dan ook wekelijks speelt, bij United of ergens anders.

1 februari 2013 om 12:37

Misschien de wedstrijd PSV Feyenoord gezien? Kan als Feyenoorder niet zeggen dat Willems daarin slecht speelde. Zeer aanvallend en stond verdedigend prima.

Blind is zeker niet slecht maar om te zeggen beter?

1 februari 2013 om 12:38

Nuytink?

1 februari 2013 om 12:39

bmi maak fouten maar die maak zijn fouten ook vaak weer goed..

kijk maar eens goed de wedstrijden terug hij verspeeld een bal maar hij heb die bal dan ook weer te pakken er na.

waar door er geen goal gemaakt word.

1 februari 2013 om 12:58

De beste verdediger van Nederland op dit moment, leuk idee voor Voetbalzone om daar een poll aan vast te hangen.

Blijkbaar moet jij meer wortels eten, want met die ogen van jou is het blijkbaar niet goed gesteld.

Bmi, Veel balverlies, Opbouwend slecht. Heeft alleen inzet.

1 februari 2013 om 13:02

Blind beter als Bmi?...het enige wat ik kan verzinnen waarom Blind zou spelen als BMI ook geselecteerd is is als BMI centraal staat, als BMI alleen voor de back positie in aanmerking komt kan Blind fluiten naar een basisplaats.

1 februari 2013 om 13:12

nuytinck @ non-aligned

1 februari 2013 om 12:18

Zet je AZ bril eens af en wees reeel. Blind is op dit moment een van de betere linksbacks die ons land kent. Dat zegt veel over die positie, maar meer kunnen we er niet van maken. Willems, Blind en Indi (die in mijn ogen gewoon een CV is maar oke).

1 februari 2013 om 12:37

En van Aanholt en Buttner dan? Ik vind het mooi voor Blind, want hij speelt erg sterk dit seizoen maar ik denk dat hij op termijn gewoon buiten de selectie gaat vallen.

1 februari 2013 om 12:39

@psv-bayern:
Wat heeft dat met AZ te maken? Bij AZ hebben we op dit moment niet eens een goede Nederlands elftal waardige linksback. Dus dat Remkodj Blind niet ziet zitten voor het Nederlands elftal, zal niets met zijn "az bril" te maken hebben.

Overgens vind ik ook dat Blind het prima doet en dat hij op dit moment zijn uitverkiezing voor het Nederlands elftal verdiend heeft.

1 februari 2013 om 12:41

Omdat hij, op deze site, het logo van AZ draagt, kijkt hij meteen door een AZ bril?!?! Hij zegt toch niet dat de linksback van AZ in Oranje moet staan. Of wel soms??

1 februari 2013 om 14:17

Buttner speelt niet

v Gaal roept spelers op die wedstrijd ritme hebben anders was Sneijder ook opgeroepen

1 februari 2013 om 12:19

Beste Nederlandse linksback op het moment (op Indi na maar die wil van Gaal centraal zetten)

Dus kom maar eens met een betere linksback die wekelijks speelt

1 februari 2013 om 16:49

Ik vind van Aanholt zowel in potentie als obv zijn huidige kwaliteiten toch wel een stukje beter dan Blind.

1 februari 2013 om 12:19

we hebben niet veel beter he? wie zou jij er neerzettten dan, ik ben ook niet kapot van Blind maar we hebben geen topverdedigers

1 februari 2013 om 12:20

Noem een back die het beter doet...... Toch jammer; dat zo'n jonge als Pieters zich niet verder heeft kunnen ontwikkelen. Geld momenteel ook voor Willems & Büttner
Guzman & John heb ik best hoog zitten btw, die komer er wel ! Geld ook voor Maher, Clasie, van Ginkel & Fer; toekomstig middenveld.

1 februari 2013 om 12:28

Willems is nog vreselijk jong, hoe kan je daar nou van zeggen dat hij zich niet door heeft ontwikkeld. Overigens speelt hij prima laatste wedstrijden. Hij kan nog genoeg groei doormaken. Daarnaast: Buttner speelt bij Man Utd. Die heeft waarschijnlijk meer geleerd dit half jaar dan zn afgelopen jaren bij Vitesse. De pech dat Evra er nog zit, maar die ontwikkeld nog genoeg!
Pieters heb je wel gelijk in. als is hij wel al ruim een jaar geblesseerd!

1 februari 2013 om 14:18

Pieters had er gestaan als ie niet weer geblesseerd was geweest

1 februari 2013 om 14:27

Van Gaal manier; in Oranje kom je alleen als je veel gespeeld hebt/wedstrijd Ritme.
Kan ik niet echt zeggen van Willems, Pieters, en Büttner.... Al heb ik Willems laatste weken niet echt gevolgd.

1 februari 2013 om 12:23

Blind is een logisch vervolg na zijn goede eerste seizoenshelft maar jij en ik en Louis weten toch ook dat dit niet het top niveau is waar je naar streeft. Ook is het voor blind goed om een keer met en tegen de top te trainen en te spelen, mits hij speelt dan!

1 februari 2013 om 12:33

Natuurlijk Blind. Hij heeft tenminste europese ervaring en is inmiddels bij de landskampioen een vaste waarde. Speelt daar al maanden lang goede wedstrijden. Als er een het verdient is hij het. Er is op dit moment geen betere en hij kan er alleen nog beter van worden.

Zwak elftal, ga er van uit dat Italië met hun beste spelers komt. We mogen hopen dat we niet van het kastje naar de muur worden getikt met dit elftal.. Nu is het de taak om de Eredivisie spelers te laten ontwikkelen zodat ze de stap naar het buitenland maken.

1 februari 2013 om 12:44Nou, ik heb er wel vetrouwen in dat dit een goede generatie kan worden en zeker niet als zwak bestempeld gaat worden. Laat dat maar aan van Gaal over!! Komt wel goed!!!!!

1 februari 2013 om 13:02

Van het kastje naar de muur wordt nederland niet een twee drie getikt. Nederland speelt veel op balbezit dus italie zal zich waarschijnlijk gaan richten op de counter.

1 februari 2013 om 13:23

Bij Italie spelen sowieso Marchisio en Chiellini niet mee wegens blessures.. Pirlo is pas terug van een blessure dus wie weet speelt gewoon Verratti.. Prandelli zelf heeft ook aangegeven dat hij graag eens wat wil uittesten en andere jongens de kans wilt geven.. Al zou het mij niet verbazen mochten wel bv El Shaarawy en Balotelli voorin starten.. Misschien dat jongens zoals De Sciglio, Ranocchia, Ogbonna, Verratti, Florenzi, Giaccherini etc spelen en de grotere namen er niet eens bij zullen zijn.. Prandelli moet zijn selectie nog bekend maken geloof ik..

@paa
Haahaa... Waarschijnlijk het ek gemist, Italie speelt onder Prandelli gewoon aanvallend voetbal hoor, beter dan Nederland gedurende het ek.. Daarnaast is het maar een oefenduel hoor, het belangrijkste voor mij daarin is dat je elkaar leert kennen en goed voetbal brengt.. Een mooi resultaat is mooi meegenomen maar toch liever dat je uit zo'n match iets leert..

Is de selectie van Italië al bekend?

Leuk voor deze drie spelers die echt goed aan het voetballen zijn bij hun clubs. Ik hoop in die wedstrijd dat Maher begint op 10 ik zou willen zien hoe hij functioneert met van Persie.

ik hoop het wel dat ze weg worden getikt want het is een oefenwedstrijd, dan zijn we weer wakker met zijn allen

1 februari 2013 om 12:29

Hoezo wakker? Denken wij in Nederland op dit moment nog dat we een topelftal hebben dan ofzo?

Waarschijnlijk gaan we er wel af tegen Italie, maar dat ligt gewoon in de lijn der verwachting.

1 februari 2013 om 17:04

dat denken veel mensen wel als ik zo overal alles lees, ze blijven Oranje als Oranje zien en normaal vinden dat we in de kwalificatie bovenaan staan terwijl dat echt mazzel is gezien de wedstrijden en materiaal

1 februari 2013 om 16:51

Ik denk dat er weinig Nederlanders zijn die wakker geschud hoeven te worden. Iedereen weet dat het een verschrikkelijk jonge selectie is en dat het WK te vroeg komt. Gewoon kwalificeren en hopen dat je de volgende ronde haalt, dat zou met deze jonge spelers al een geweldige prestatie zijn.

Dat Daley Blind erbij zit vind ik niet eens een verassing eerlijk gezegd. Die jongen speelt nu een half jaar zeer behoorlijk. Verdedigend is hij niet de allerbeste, maar dat is Jetro Willems of Erik Pieters ook niet. BMI is dit dan weer wel, maar die zie ik liever op de CV positie dan op linksback. Blind kan zeer behoorlijk mee voetballen en laat dat nou één van de dingen zijn die de 'van Gaal filosofie' bevat.

Verder leuk dat Guzman erbij zit, maar als Vdv, Sneijder Affelay en Nigel de Jong er weer zijn is er simpel weg geen plek voor de Guzman.

De Guzman, ben ik blij mee. Als Blind speelt dan is het over.... Met alle respect, Blind doet voetballend goed mee met Ajax maar is totaal geen verdediger. Bakt er in mijn ogen niks van. Speelt ook bij Ajax omdat er geen betere zijn, blijkbaar. Het moet bij Ajax wel heel erg zwaar zitten met verdedigers...

1 februari 2013 om 12:20

Noem een Nederlandse linksback die wekelijks speelt en beter is dan Blind?

1 februari 2013 om 16:52

Patrick van Aanholt.

1 februari 2013 om 12:27

Ik denk dat jij weinig tot nooit kijkt hoe Daley Blind speelt. Ik geef toe, vorig jaar had ik totaal geen hoge pet van hem op maar dit seizoen heeft hij echt de stap gemaakt.

Blind ruimt vaak de foutjes van Moisander op. Hij staat verdedigend iedere keer op de juiste plek. Snelheid heeft hij niet maar hij kiest onwijs goed positie de laatste tijd.
Als je Blind, Bmi, Willems en Pieters vergelijkt op dit moment is Blind de enige juiste keus. BMI speelt vele malen beter als LVC en moet niet als LB ingezet worden.

Je mag je mening hebben maar kom wel met feiten en een onderbouwing waarom niet.

1 februari 2013 om 13:39

Umad, jij kijkt geen wedstrijden van Ajax. Blind is dit seizoen fantastisch.

Lijkt mij dat Blind ook mag starten en dat de Vrij en Indi gewoon het centrum vormen! Indi mist voetballend vermogen om in een Nederlands elftal linksback te staan. Hij is echter wel het grootste Verdedigende talent van Nederland dus hem laten wennen aan de centrale rol met de Vrij samen!

Lijkt me dat dit binnenkort bij Feyenoord ook gaat gebeuren want die Mathijsen kan echt niet meer...

Vermeer
van Rhijn
de Vrij
Martins Indi
Blind
Maher
Clasie
Strootman
Robben
van Persie
John
1 februari 2013 om 12:24

Robben zit niet blij de selectie en voor de rest kan je twisten over Vermeer. Ik zou eerder Vorm laten keepen. Maar voor de rest kan ik mij wel goed vinden in deze opstelling.

1 februari 2013 om 12:35

Excuses, Robben dacht ik dat er gewoon bij zat.

Vermeer is op dit moment in bloedvorm vandaar dat ik hem op doel zet, Vorm zie ik simpelweg te weinig spelen en ik hoor ook niks (zowel positief als negatief)

Clasie en van Ginkel valt over te twisten en rechtsbuiten zou ik dan gaan voor John en links Lens.

1 februari 2013 om 16:53

Vorm is al 2 jaar in bloedvorm en mijns inziens op alle punten, behalve reflexen, beter dan Vermeer.

1 februari 2013 om 12:25

Robben is niet geselecteerd en staat in je opstelling. Clasie en strootman, is te verdedigend.

Trouwens de hoop is er dat Buttner snel wat meer minuten gaat maken bij Manu.

1 februari 2013 om 12:34

Voor Maher zou ik sowieso de voorkeur geven aan De Guzman en dan in de 'pirlo rol' zoals hij nu bij Swansea speelt.

Krul
Janmaat
Vlaar
Bmi
Blind
Guzman
Clasie
Lens
Strootman
John
Van Persie
1 februari 2013 om 12:45

Misschien toch beter om De Guzman en Stoorman om te wisselen?

1 februari 2013 om 12:55

Ik zou zo spelen : (zie opstelling)

Middenveld met de punt naar achteren. Dus Strootman als controlerende van en Maher en de Guzman die als moderne middenvelders met prima passing de verdediging verbinden met de aanval. Op de flanken zou ik echte buitenspelers houden, zeker omdat men dat in italië minder gewend is denk ik.

Maar ben het met vele eens dat dit elftal verre van top is...

Krul
van Rhijn
e Vrij
Vlaar
Martins-Indi
de Guzman
Strootman
Maher
John
van Persie
Lens

Denk dat nederland wel gaat winnen van Italie Italie heeft niks meer laten zien na het ek. Nederland vind ik gewoon beter dan Italie oranje wint dit.

1 februari 2013 om 12:23

Met welk Eredivisie elftal gaat Nederland van Italië winnen? Doe je ogen open want het elftal van Nederland is niks vergeleken die met Italië, Nederland gaat met onbekende Eredivisie spelers spelen die helemaal geen ervaring hebben.

1 februari 2013 om 12:30

Dus omdat ze geen ervaring hebben zijn het dan slechte spelers zonder kwaliteiten???
We moeten een nieuwe generatie een kans geven net als die de vorige generatie hebben gehad.
En ja dat kost tijd maar dit is maar een oefeninterland waar spelers veel van leren.

1 februari 2013 om 12:41

Veel kwaliteiten hebben ze niet en weinig gaan naar de absolute top, er valt niet over te twisten dat dit een schandalig beeld is, spelers als Robben komen niet meer aan een basisplaats, Huntelaar is uit vorm enigste top speler die we hebben is van Persie, maar dan ook echt alleen van Persie.

1 februari 2013 om 16:54

Robben is net een half jaar geblesseerd geweest, hoezo komt die niet meer aan een basisplaats?

1 februari 2013 om 12:30

La Squadra Azzurra heeft veel meer kwaliteit dan Oranje,ben benieuwd wie Prandelli allemaal gaat oproepen.

1 februari 2013 om 12:44

Hoe ka je nou zeggen dat ze meer kwaliteit hebben als de selectie nog niet bekend is.
Onze vaste kern is niet geselecteerd. Gewoon een oefenwedstrijd om te kijken waar onze talenten staan.

1 februari 2013 om 13:01

Omdat ik toch wel weet wie er vorige keer allemaal werden opgeroepen, als ik die namen naast deze selectie van Oranje leg dan zie je het verschil al.
Die spelers spelen allemaal in topcompetities, wij komen aanzetten met de hele verdediging uit de eredivisie + Vlaar.

1 februari 2013 om 13:18

Ik weet ook wie er de vorige keer werden opgeroepen voor het Nederlands elftal en dat zijn niet dezelfde als nu. Misschien gaat Prandelli ook wel experimenteren?

1 februari 2013 om 13:38

Ja denk het niet maar hoop wel dat El Sharaawy wordt opgeroepen.

1 februari 2013 om 14:08

spelen de meeste spelers niet gewoon in de italiaanse competitie? dat is geen topcompetitie.

het niveau van de itaiaanse competitie is niet veel hoger dan de nederlandse.

1 februari 2013 om 16:55

@ Frgiooo

Die spelen allemaal in topcompetities? DIe spelen praktisch allemaal in Italie, absoluut geen topcompetitie meer!

1 februari 2013 om 17:36

ha, ik zie dat louis van gaal het met me eens is.

super trainer: louis van gaal.

1 februari 2013 om 18:50

Ben je serieus?
Italië geen topcompetie ?

Blind in Oranje vind ik maar niks. Matige speler die met een beetje tegenstand de eerste is die bezwijkt. John en De Guzman vind ik wel goede spelers. Ook Fer en van Wolfswinkel hadden wat mij betreft erbij gemogen. In dit soort oefenwedstrijden zou ik zo veel mogelijk jonge jongens de kans geven om zich te bewijzen. Ik had jongens als Mathijssen en Kuyt allemaal lekker thuis gelaten.

1 februari 2013 om 12:38

Ik denk dat Fer is afgevallen vanwege de 'transferperikelen' deze week, dat ligt helemaal in lijn met het beleid van Van Gaal.

1 februari 2013 om 12:50

Eigenlijk zou Maher er dan ook niet bij moeten, volgens de theorie van van Gaal. Maar goed, op het middenveld zijn er in ieder gevl veel jonge talenten.

1 februari 2013 om 16:56

De zaak Maher is natuurlijk niet te vergelijken met Fer. Fer stond al in Liverpool en de transfer was zelfs al zo goed als rond. Daar is bij Maher nooit sprake van geweest.

Ik blijf het een onzin vinden. Al die extra aandacht over een voorselectie en definitieve selectie.
Waarom niet gewoon die voorselectie overslaan en direct komen met een definitieve selectie?
Voor de spelers moet het volgens mij niet uitmaken, ze kunnen zich toch nergens op instellen als ze niet zeker zijn.

Meneer Van Gaal staat graag nog een keertje extra in de picture

1 februari 2013 om 12:31

Van Gaal heeft het begrip voorselectie toch niet bedacht. De coaches hiervoor deden dat ook. Ben het overigens wel met je eens dat het nogal onzinnig is, maar goed.

1 februari 2013 om 16:56

Voorselecties worden al jaren en jaren uitgegeven, hoezo ligt dit aan van Gaal?

Mooi Fer weg, kan die ook niet geblesseerd raken. Geen Douglas, top verdediging Van Gaal.
Gelukkig geen Twente spelers bij dat onzin potje, Van Gaal is snel weg bij Oranje denk ik.

1 februari 2013 om 12:56

Gelukkig geen Twentespelers bij dat onzin potje?
Hoezo gelukkig, wat een frustratie druipt er van af..
Douglas is een Braziliaan en Fer moet eerst maar eens een paar weken fit blijven.

1 februari 2013 om 12:59

Fer is al een paar maanden fit, wanneer je weet hoe en waar hij geblesseerd raakte dan snap je ook waarom knetterbiele het niet erg vindt dat Van Gaal Douglas negeert en Fer niet selecteert.

Volgens jouw theorie is De Guzman trouwens een Canadees.

1 februari 2013 om 13:00

Kun je niet lezen? Gelukkig omdat ze zo niet geblesseerd kunnen raken in een oefenpotje...
Bovendien is Douglas een Nederlander, misschien eens wat kranten gaan lezen...

1 februari 2013 om 13:02

Ja dat is hij ook.. Guzman mag ook weg blijven.

Fer heeft net 7 wedstrijdjes gespeeld en in de tussentijd heeft hij ook nog paar dagen een blesuure gehad voor Rkc..

Douglas blijft een Braziliaan wat zijn paspoort ook zegt.. dat jullie niet zo chauvinistisch zijn in het Oosten wil niet zeggen dat iedereen het maar eens is met die naturalisatie..

1 februari 2013 om 14:07

Eens of niet, hij is genaturaliseerd. Dat 'jullie in het westen' daar moeite mee hebben zegt meer over jullie dan over ons. 't kan mie de bout hagel'n

1 februari 2013 om 14:18

Maakt mij verder ook niet uit..
Ben blij dat vgaal hem links laat liggen en gaat voor de Nederlandse jongens..

@ Florentino die erdedivisiespelers spelen over een paar wel allemaal bij topclubs Martins Indi Maher Strootman Clasie De Vrij spelen over een paar jaar allemaal bij mooie clubs gelloof mij nou maar. Italie is altijd teleurstellend oefenpotjes nemen ze niet serieus dus dat wint oranje. Dis is gewoon een goede selectie hoor

1 februari 2013 om 14:22

Italie teleurstellend in oefenpotjes? Qua uitslagen niet tegen Nederland de afgelopen 20 jaar.

Leuk dat Kuyt weer bij de selectie zit, maar hij is wel de laatste tijd erg uit vorm bij Fener. Ik ben benieuwd of hij in de basis mag beginnen tegen Italië.

Ik hoop dat Nederland gaat winnen van Italië en wens ze veel succes!

1 februari 2013 om 12:40

Ik mag hopen dat die niet in de basis begint. Dat die man uberhaupt nog opgeroepen wordt is enorm raar. Van Gaal ziet in hem geen rechtsbuiten en voor de spitspositie komt die tekort.

1 februari 2013 om 14:01

Kuyt is wel goed hoor, maar hij is de laatste tijd uit vorm. Als hij in vorm is, dan doet hij gewoon wat hij moet doen. Rechtsbuiten staat hij bij Fener altijd, maar toen hij spits stond deed hij het ook wel goed.

We zullen het wel zien! Succes tegen Italië!

Ronald Koeman wil hulp van Cor Adriaanse om zijn verdediging te verbeteren. Hoeveel verdedigers van Feyenoord zitten er bij het Nederlands elftal? Dit is echt te belachelijk voor woorden.

Snap alleen niet dat hij Dirk blijft selecteren. Verder is het goed om vooral in de oefenduels eredivisie spelers, en spelers die bij de subtop van Europa spelen te selecteren. Ook Bruno Martins Indi is laatste paar weken ontzettend slecht bezig, deze mag wel worden vervangen!

Wat heeft zo'n voorselectie nog nut als er telkens spelers alsnog worden opgeroepen voor de definitieve selectie. Martins Indi was dat bij zijn debuut, daarna gebeurde dat volgens mij bij nog een speler en nu bij Ron Vlaar.

Ik hoop dat Nederland zo gaat spelen. Strootman als controlerende middenvelder, Van Ginkel als een loper en De Guzman voor de creativiteit.

Krul
V Rhijn
Vlaar
M Indi
Blind
Van Ginkel
Strootman
De Guzman
Lens
V Persie
Ola John

Stefan de Vrij (feyenoord), Daley Blind (ajax), Ron Vlaar (aston Villa), Daryl Janmaat, Bruno Martins Indi, Joris Mathijsen (allen Feyenoord), Ricardo van Rhijn (ajax). Ik denk dat ze in Itali:e op dit moment van de stoel af rollen van het lachen. Volgens mij heeft het nl's elftal nog nooit zoveel slechte verdedigers bij elkaar gehad. Van Gaal is al net zo'n lachertje als de geselecteerde verdedigers. Ik hoop dat we met een nulletje of 5 het schip in gaan en Van Gaal dan nog tot inkeer komt. Maar dat eerste zie ik wel gebeuren, maar dat laatste niet...

1 februari 2013 om 13:31

Ik ben het niet helemaal mee eens, de Vrij,indi kunnen nog beter worden. Blind heeft zich goed ontwikkeld en heeft het ook in de champions leauge goed gedaan. Van Rhijn moet nog wel beter maakt te veel domme fouten,maar kan ook nog groeien. Vlaar is wel een goeie verdediger, hij doet het goed bij Aston Villa. Janmaat is aanvallend top ,alleen ja verdedigend nog te zwak.

Verder zijn er nog Van Dijk en Gouweleeuw ,die ook nog kunnen groeien.

De tijden van Stam waren natuurlijk beter toen had Oranje echte toppers achterin . Gaat ook weer komen let maar op.

zeer terecht dat deze 3 spelers bij de selectie zitten, als je naar de concurrentie kijkt op hun posities kunnen ze zich misschien niet meteen in de basis spelen maar ze kunnen er dicht tegenaan komen. Ik moet wel zeggen dan Blind misschien wel gewoon de beste linksback is van Nederland als je hem de afgelopen weken aan het werk ziet

wanneer ik naar deze selectie kijk, moet ik eigenlijk even huilen.
Als ik dan nog een opstelling ervan ga maken, maakt het alleen maar erger.
Laat die Van Gaal alsjeblieft snel weer ophoepelen!

1 februari 2013 om 12:40

Ik vind het juist leuk dat de talenten in zo'n nutteloze oefenwedstrijd minuten kan pakken en zich kan laten zien. Ik ben bijvoorbeeld benieuwd hoe Martins Indi het doet tegen Europese top spitsen of hoe onze talentvolle middenveld het houdt tegen een Europese top land.

1 februari 2013 om 13:06

Oja, want het is Van Gaal z'n schuld dat de generatie Heijtinga, Mathijsen en Van Bommel zwaar over de hill is. Jongen, we zitten nu eenmaal in een overbruggingsperiode. Ik begrijp echt niet waarom sommige mensen al bijna een jaar aan het zeiken zijn dat we geen topselectie meer hebben. Sneijder komt er echt nog wel bij. En als je dan Strootman en Maher er achter zet, dan heb je echt wel een topmiddenveld. En in de voorhoede Ola John, Van Persie en Robben is toch ook weergaloos? Alleen de verdediging moet even een ontwikkeling doormaken, maar dat was toch altijd al het zorgenkindje.

Ook vind ik het erg schijnheilig. Want als deze spelers voor jong oranje zitten (want sommige mogen daar nog in spelen) dan zijn het ineens toptalenten. Dus als ze komende zomer een grote transfer maken (bijvoorbeeld Bmi, Maher, Strootman of De Vrij) naar een Manchester United, dan worden ze ineens wel topspelers genoemd.

Het is helemaal geen slechte selectie. Het probleem zit hem meer in de ontwikkeling van de spelers. De meesten spelen nog in de Eredivisie en hebben niet of nauwelijks ervaring in de champions league, andere grote europese competities of ek/wk ervaring. De balans van oude spelers en jonge spelers is niet reeel. Dat ligt overigens helemaal niet aan Van Gaal, want er is momenteel gewoon geen constante nederlandse topper (op van persie na). Het is even afwachten wat Sneijder en Robben doen de aankomende maanden.
Mocht het zo zijn dat De Guzman het goed doet, dan moet Sneijder denk ik genoeg nemen met een plek op de bank. Vooral met het oog op de toekomst. Guzman gaat nog wel een aantal jaar mee. Sneijder is over zijn topjaren heen ben ik bang. Robben kan altijd nog instromen, want echte goede flankspelers hebben we niet in deze selectie.

1 februari 2013 om 13:12

Ola John is een geweldige flankspeler! Kan links en rechts passeren, kan met beide benen voorgeven en heeft voor een buitenspeler een erg goed overzicht. Dan mag Robben wel weer aan de rechterflank spelen. Maar we moeten wel hopen dat ze beide fit zijn op het WK. Verder hebben we inderdaad barweinig opties. Elia misschien, maar die doet het ook niet meer zo geweldig.

1 februari 2013 om 13:42

Ola John is inderdaad goed bezig. Die was mij even ontschoten.

De complete Feyenoordefensie bij Oranje. Toch iets om trots op te zijn als Feyenoorder.

1 februari 2013 om 12:40

Kunnen we elke week onze defensie weer aan het werk zien....
Tot nu toe nog niet erg positief.

1 februari 2013 om 13:44

Nee zeer zeker niet. Hopen dat Adriaanse de Feyenoord verdediging een kan verbeteren. En kan Van Gaal aub stoppen met Matthijsen oproepen. Die gozer is tijdens het wk in 2014 echt een fossiel. Beter roept hij Douglas op of begint hij nu al gewoon met een centrum van de vrij en indi.

Logische keuze, er is momenteel geen betere LCV dan Martins Indi en dan komt Blind als eerste in aanmerking voor de positie van linksback. Met Van Rhijn-devrij-bmi-blind heb je toch wel een redelijke verdediging, betere defensie dan op het EK met die bedroevende Heitinga en Mathijsen.

Het gaat een leuke wedstrijd worden waar onze talenten zich kunnen laten zien.
Ik ben heel benieuwd naar Maher die dit seizoen weer fantastisch speelt.
Toch heb ik mijn twijfels over deze jongen omdat hij niet eens bij de top van NL speelt.
Mja.. de meeste van onze talenten spelen daar niet.

De Guzman zie ik niet vaak spelen dus weet ik niet of hij ook kan verdedigen.
Ik zou graag Maher willen zien op de 10 en de andere 2 plekken op het middenveld moeten kunnen verdedigen.

Vorm
VRhijn
De Vrij
Indi
Blind
V. Ginkel
Maher
Strootman
John
V Persie
Lensie

Wat een kansloze selectie is dit. Hoezo Ron Vlaar oproepen? Die kan nog niet eens de spits van een 4e divisionist uit Engeland uitschakelen. Douglas speelt een goed seizoen zonder grote fouten en die moet thuisblijven. Deze interland mag je lekker afgelasten, omdat we geen representatief elftal op de been kunnen brengen.

1 februari 2013 om 12:41

Ik denk dat Van Gaal het niet zo in Douglas zit zitten omdat hij hem nog als een Braziliaan ziet. Als je puur naar zijn kwaliteiten kijkt hoort die er natuurlijk zeker bij.

1 februari 2013 om 12:52

Dat dacht ik in het begin ook maar Van Gaal roept wel De Guzman op. De Guzman is een geboren Canadees en heeft zelfs nog interlands voor Canada onder 20 gespeeld.

1 februari 2013 om 13:27

De Guzman is op zijn dertiende naar Nederland gekomen en heeft hier lange tijd doorgebracht. Bovendien kon die het Canadese elftal ook wel halen, maar misschien voelde hij zich meer Nederlander.

Douglas spreekt nog geeneens vloeiend Nederlands, kwam hier pas naartoe op zijn negentiende, is gewoon een Braziliaan dus, maar het is duidelijk dat hij voor Nederland wilt spelen omdat hij het Braziliaans elftal niet kan halen. Dat is ook niet erg, er zijn wel meer spelers in Europa die dat doen hoor, hij is niet de enige.

V Persie meldt je maar gauw af want deze wedstrijd is het risico niet waard.
Lachwekkende selectie. Blind pfff, lekker bezig bij Ajax maar kom op zeg, Ajax is het Nederlands elftal niet.

Gefeliciteerd Daley! je hebt het verdient!

Ik zal mijn hart in ieder geval vast houden met Blind op die linkerkant.

Heb dan liever dat Buttner een kans word gegeven om zich te laten zien. Er is een reden waarom Fergie hem op heeft gehaald & hij doet het daar zeker niet onaardig.

Met alle respect voor blind, maar hij verdedigd gewoon maar eredivisie aanvallers en pas sinds dit seizoen begint hem dat een beetje te lukken.

1 februari 2013 om 13:01

Buttner speelt helemaal niks, daarom is hij niet opgeroepen.

Ben blij dat De Guzman en Ola John erbij zitten. De Guzman speelt wekelijks erg goed bij Swansea City net als John bij Benfica. Qua spelers voor de positie "10" krijgt De Guzman het gewoon moeilijk gezien het feit dat Sneijder, Van der Vaart en ook Maher daar kunnen spelen. Ola John maakte op mij al veel indruk voordat hij een basisplaats kreeg bij Twente destijds. Dat seizoen erop, waar hij toen een basisplaats kreeg bij Twente was hij eigenlijk niet meer weg te denken uit het elftal van Twente. Nu hij bij Benfica regelmatig speelt, maakt hij veel indruk op de mensen in Portugal maar ook op de mensen in geheel europa. Hij is in potentie zeker onze beste buitenspeler. Sla hem sowieso hoger aan dan met alle respect, Schaken. Maar ook dan Narsingh.

John stond toen hij nog geen basisplaats had bij Twente al in belangstelling van grote clubs zoals : Manchester United en Arsenal. Tijdens dit seizoen bij Benfica zijn er een aantal scouts geweest van grote clubs om een praatje te maken met zijn zaakwaarnemer. Ik denk dat Ola de juiste stap heeft gemaakt om naar Benfica te gaan, en daar nog lekker een seizoen bij aanplakt. En daarna zal hij vast uit gaan kijken naar een grotere club. En Nederlands elftal is een belangrijk onderdeel voor zijn ontwikkeling.

Ik hoop dat ze zo gaan spelen maar dat lijkt me nogal ijdel. Mathijssen moet gewoon zelf bedanken. Hierin snap ik van Gaal echt niet. Van Persie zet ik op de nr 10 schaduwspits positie want eenzaam in de punt dat is meer iets voor Huntelaar en zo komt onze beste voetballer het meeste aan de bal.

Krul
van Rhijn
de Vrij
BMI
Blind
de Guzman
van Persie
Strootman
Lens
Huntelaar
John

Had voor de LB positie liever Buttner of Van Aanholt ipv Blind ook al speelt hij zijn sterkste seizoen tot nu toe!

Dit is gewoon lachwekkend ik weet niet waar van gaal op uit is
heeft hij toevalig een leuke clausule bedrag in zijn contract staan bij eventueel ontslag ?
want als ik naar dit oranje kijk is het alsof ik naar jong oranje kijk ongelooflijk is dit
mathijsen kuijt boularouz ruben schaken oproepen ? ik vraag me toch nu echt hardop af
horen wij nog wel in de top thuis met van gaal aan het roer
met dit team horen we denk ik ergens onderaan bij de subtop en dat doet me ontzettend pijn
van gaal en oranje is niet echt een succes en dat blijkt maar weer eens

Dus kom maar eens met een betere linksback die wekelijks speelt

Italie gaat deze pot winnen. Hopen dat Cassano en Ballotelli die Baley Blind flink gaat dollen.

Geweldige selectie. Wat een talent! Kijk dat middenveld eens: Maher, Van Ginkel, De Guzman, Clasie, Strootman. Echt geweldig. Ook mooi dat Ola John er weer bij zit. Wordt tijd dat hij z'n debuut gaat maken.

Overigens: Wat zitten jullie hier nou steeds weer te zeiken over het niveau van de selectie? Het is al sinds het WK duidelijk dat er een schifting bezig is en dat dit een overbruggingsperiode is. Dan is het toch alleen maar mooi dat we zulke grote talenten als Maher, Strootman, Ola John en Martins Indi hebben die er aan zitten te komen.

Af en toe vraag je je toch af..
wat doen spelers als vermeer en blind in het nederlands elftal?
Vermeer is een keeper met uitstekende reflexen en... juist.
Je ziet steeds vaker dat speler met overzicht allang weten dat vermeer heel makkelujk opde grond ligt.
Zie bij theo janssen.
Willems is slecht maar het niveau vetschil tussen hem en Blind is nog altijd als Roberto Carlos en de linksback van kozakken boys. Je moet echt blind zijn om blind te selecteren.
en dan van rhijn... dat is van der wiel versie -2.0.
en dan huntelaar..
18 wedstrijden 5 doelpunten..

1 februari 2013 om 13:03

Ja supergoed dat je iedereen kan afkraken, maar noem eens vervangers dan?

1 februari 2013 om 13:20

Vermeer: Velthuizen, waterman, maak niet uit wie, maar vermeer is gewoon oranje ( en ajax) onwaardig
Blind: Willems, of butner die dan weliswaaer niet speelt bij Manu mag nog altijd beter is dan Blinde
Huntelaar: van persie is eerste spits dus huntelaar is sowieso reserve en speelt dus niet mee.
Dan kan je toch beter een bas dost nemen ?

1 februari 2013 om 13:28

Vermeer is een prima derde keeper voor oranje.
Willems heeft laten zien verdedigend niet mee te kunnen met oranje en buttner speelt niet, dus word hij niet geselecteerd.
Blind laat al het hele seizoen zien de beste nederlandse linksback te zijn.

Huntelaar niet meenemen voor Bast Dost? Waarom dan? Huntelaar zal gewoon een helft spelen en heeft het in Oranje laten zien.

Grappig hoe de meeste mensen de beste kwaliteiten van Blind als aanvallend beschouwen terwijl dat juist helemaal niet zo is. Daley Blind haalt juist zelden de achterlijn, om nog maar te zwijgen over het aantal keren dat hij een fatsoenlijke voorzet aflevert, gisteren was de eerste in pak ´m beet 10 wedstrijden met de pass op Boerrigter die hem huizenhoog overschoot.

Nee, Daley Blind moet het juist van zijn verdedigende taken hebben, hij staat dit seizoen echt goed te verdedigen. Ook Ibarra kwam er gisteren totaal niet aan te pas. Afgelopen zondag eigenlijk ook niet, maar toen was hij hem één keer kwijt omdat er voorin niet doorgedekt werd en Blind verkeerd gepositioneerd stond. Bovendien zit Daley altijd heel kort op ze tegenstander, is hij positief agressief in de persoonlijke duels en is ze voortzetting vervolgens goed.

Verder weinig kritiek op de selectie op één ding na: Joris Matthijsen. Hoe haal je in je hoofd om die man nog op te roepen? In 2014 kan hij alleen nog maar meedoen als hij stijf van de epo staat. Onbegrijpelijk dat Douglas niet wordt opgeroepen terwijl die wekelijks genadeloos ze tegenstander uitschakelt en Matthijsen wel.

Ik zie het WK 2014 sowieso somber in, het doorselecteren gebeurd niet op de manier waarvan ik gehoopt had dat het zou gebeuren. We zijn al geplaatst? laat die ouwtjes erbuiten en selecteer jongens die nu lekker ervaring op kunnen doen en zorg dat er een groep staat die kwalitatief goed is, en in 2014 aan elkaar gewend is en op elkaar ingespeeld is.

Begin me toch zorgen te maken om onze verdediging, Janmaat, Matthijsen, Blind en Vlaar zijn allemaal te licht voor Oranje. Van Rhijn, de Vrij en Indi zie ik wel later in topcompetities spelen.

1 februari 2013 om 13:41

Helemaal met je eens dit gat nergens over ,

1 februari 2013 om 13:43

Ja en snap er ook niks van dat Douglas er niet bij zit?

1 februari 2013 om 14:24

Ja man die van gaal is hersens ziek met z'n. Matthijssen ,vlaar , blind , ha ha ha wat een dwaas

Zoals er nu wordt gesleecteerd is straks de 1/4 finale het hoogst haalbare.
Hoop dat NL pak slaag krijgt van Italië.

Sorry hoor maar die verdedigers dat kan echt niet ook het middenveld is te licht en onervaren.

De enige verdediger die ik wat vind is Indi. ( ik mis jongens als Van Dijk bijv. )
De middenvelders: Guzman en Maher zijn goede spelers, maar ik mis: Vaart, Sneijder, N. De Jong.
Spitsen en Aanvallers hebben we nog wel genoeg kwaliteit lopen.

Conclusie alle Robin Van Persie is van de buitencategorie, maar of van Gaal het team om hem heen bouwt?

Zie mijn opstelling altijd 4-3-3 ;-)

Vorm
Van Rhijn
Dijk/Douglas
BMI
Buttner
Guzman
N. De jong
Sneijder
Lens
RVP
John

Leuk 5 Feyenoorders... het is wel eens anders geweest.

Alleen bij Mathijsen heb ik mijn twijfels, maar het is een goed B elftal van het Nederlands elftal.

Achja hets maar eren oefenpot, binnenkort zullen er veel afvallen als sneyder affelay de jong vd vaart er weer zyn

O jee, die selectie ziet er echt niet uit. Maar is misschien goed zo. Stekelenburg speelt toch niet bij Roma, Sneijder speelde niet bij Inter, Robben ook niet, VDV terug uit blessure enzo. RVP is momenteel met ruime voorsprong Nederlands beste speler, hij zal het moeten doen tegen Italië.

Vermeer; van Rhijn; de Vrij, Vlaar, Bmi; Strootman, Clasie, Maher; John, Rvp, Lens. Zo zou ik het doen, dan heb je 9 spelers uit de Eredivisie. Team rond RVP en 2 snelle vleugelspelers ernaast. Middenveld is wel erg onervaren zo.

ondanks dat er een paar hiervan niet geselecteerd zijn zou ik het toch graag zo zien:

Krul
Janmaat
Douglas
Vlaar
BMI
Strootman
Sneijder
N. de Jong
Lens/Nars..
van Persie
O. John

Waarom mathijsen (en in kuyt (hij is een harde werker, maar ben geen fan van hem) meenemen? geef dan talent de kans op in oranje te spelen. spelers zoals van dijk. gouweleeuw, viergever?
Maar ik zie het absoluut nog niet zo somber in voor oranje in 2014 we hebben een aantal aardige talenten en een paar pareltjes. Dus we zouden best nog eens kunnen verrassen.

Maar ik vind dat van Gaal oranje op RVP moet bouwen die man is geniaal en veruit de beste speler die we hebben. laat het team maar spelen in dienst van hem en dan kijken wat er gebeurd/ontstaat.

Ik maak geen word meer vuil over die seniele gek , met z'n blind wat een armoe . Komt geen reet van terecht en hoop dat ie goed op z'n bek gaat met z'n dwaze selectie. Zonde voor Nederlandse voetbal

Logische selectie uiteraard, ik mis alleen Dwight Tiendalli, Mark-jan Fledderus en Guus Hupperts.

Met Blind kun je niet aankomen tegen de grote landen, de Guzman en John zullen er voorlopig wel bij blijven. In John zie ik echt een toekomstige wereldtopper en de Guzman draait eindelijk eens lekker in een grote competitie. Hij verdiend die kans en wat dat uiteindelijk oplevert zien we dan wel weer.

Waarom niet Viergever (az) ipv Mathijsen? Van Gaal moet niet alleen maar bij Feyenoord kijken, hoor. Nuytinck is ook een die goed presteert bij Anderlecht. Ook Siem de Jong, die constant goed presteert bij Ajax, vooral in CL, ontbreekt.

1 februari 2013 om 15:16

Omdat Viergever ook niet bepaald lekker staat te spelen en Mathijsen wel iemand is met ervaring. Bovendien speelde hij voor de winterstop uitstekend en heeft hij één fout gemaakt tegen ajax...
Maar goed, ook ik zou voor verjonging kiezen en hem wellicht helemaal niet oproepen, ook geen vervanger en het gewoon zo laten staan.
Maar wij weten niet in hoeverre hij belangrijk is buiten het veld. Dat wordt wel eens onderschat.

1 februari 2013 om 15:43

Mathijsen heeft niet alleen een fout gemaakt (tegen Ajax); ook tegen PSV en andere wedstrijden ervoor. En Siem de Jong is iemand met veel ervaring in topwedstrijden (cl) en vaak beslissend is, maar van Gaal blijft hem gewoon negeren.

1 februari 2013 om 16:01

Sien de Jong vind ik ook niet van het gewenste niveau. Voor die positie zijn er veel betere alternatieven. Zeker als Sneijder en vdvaart er weer bij zouden kunnen komen.. Nee laat die Siem de Jong er ook maar lekker buiten!

neej klopt blind is een matig spelertje als ajax goed is dan is blind ook goed verder zie je hem niet in slechte wedstrijden. en guzman is altijd wel een leuke speler geweest

Nu, ik mag dan wel voor Italie zijn, deze groep is opzich niet eens zo slecht.. Natuurlijk zijn het nog geen grote namen maar hiertussen zitten wel spelers met veel potentieel.. Het is misschien ook belangrijk om vooruit te denken en naar het wk en het ek toe te leven en die jongens de kans te geven.. Zo kan je ook meteen zien welk vlees je in de kuip hebt en bovendien zie je dan ook meteen hoe de groep is als team.. En wie weet spelen binnen twee a drie jaar sommige van deze spelers bij Europese topclubs.. Ondanks dat het tegen Italie is moet je niet meteen uitgaan van een pak slaag.. Ten eerste omdat Italie al zes oefenduels ofzo niet meer wint en als een natte krant daarin speelt.. Daarnaast heeft Prandelli zelf aangegeven dat hij graag spelers test, had hij ook oa tegen Engeland gedaan (waar ze verloren)..

Verwacht deze selectie bij Italie (puur om vorm en de matchen die Prandelli naar het schijnt bij heeft gewoond) Weet wel niet van andere ploegen buiten Juve of iedereen honderd procent fit is..

Doel: Buffon (juve), Marchetti (lazio), Sirigu (psg)
Verdediging: De Sciglio en Abate (milan), Bonucci en Barzagli (juve), Ranocchia (inter), Ogbonna (torino), Criscito (zenit), Astori (cagliari)
Middenveld: Verratti (psg), Florenzi en De Rossi (roma), Montolivo (milan), Pirlo en Giaccherini (juventus),
Aanval: Balotelli en El Shaarawy (milan), Giovinco (juve), Destro en Osvaldo (roma), Borini/insigne/icardi (liverpool/napoli/sampdoria)

Hopen dat Italie dit speelt, toch gewoon een test en zoals ik al zei, Prandelli test ook graag jongeren in zo'n duel (verratti wel met de punt naar achter):

Sirigu
Ranocchia
Bonucci
Ogbonna
De Sciglio
Florenzi
De Rossi
Criscito
Verratti
El Shaarawy
Balotelli
1 februari 2013 om 14:23

Nocerino niet opgeroepen wegens slecht spel neem ik aan? Staat een prima selectie op papier. Zal een leuke aanval worden en we zien eht nieuwe goude duo aan de slag.

Heeft El Shaarawy een basisplaats in het Italiaans elftal denk je?

1 februari 2013 om 14:29

Ik weet niet of Nocerino is opgeroepen, dit is de selectie die ik min of meer verwacht.. Maar ik vind Nocerino echt niets bijzonders, speelde vorig seizoen sterk maar dit jaar niet bepaald.. En het zou lachwekkend zijn mocht El Shaarawy geen basisplek hebben.. Staat goed te spelen en scoort bovendien gemakkelijk..

1 februari 2013 om 15:14

Lijkt me ook geen andere optie eerlijk gezegt voor in de spits, Osvaldo speelt weer wat minder de laatste weken en Di Natale is ook een beetje uit vorm. Weet jij nog iemand anders naast El Shaarawy én Balotelli?

1 februari 2013 om 16:41

Verwacht ook wel dat Giovinco er sowieso bij zal zijn, al scoort hij wel veel te moeilijk.. Vaak goede acties maar wanneer het erop aankomt faalt hij in de afwerking.

Wat ik jammer vind is dat Jetro Willems of van Aanholt niet zijn opgeroepen als LB.
Nu heb je alleen Daley Blind als enige linckback, die op basis van zijn prestatie van afgelopen tijd terecht opgeroepen is. Willems en van Aanholt zijn mindere LB maar wel spelers met potentie. Concurrentie kan in deze geen kwaad.
Martins Indi is op zijn sterkst als hij Centraal achterin speelt. Want die Joris is nu wel redelijk maar volgend jaar in Brazilie heeft hij wellicht een wandelstok nodig. Matthijsen was een verdienste voor wat hij heeft laten zien in het verleden, maar voor de toekomst heeft hij geen toegevoegde waarde!!!!.

Verder ben ik benieuwd wat hoe de sterkte spelers uit de Mickey Mouse competitie zich zullen manifesteren tegen de stugge Italianen...

Toch pijnlijk om te zien waar die gasten allemaal spelen. Alleen van persie speelt bij de internationale top. Als je kijkt naar de selecties van Spanje en bijvoorbeeld Engeland zie je gewoon het verschil in kwaliteit. En zowel van der vaart als Sneijder spelen bij mindere clubs dan vorig jaar.

Dit is een erg zwakke selectie zo op het oog, loopt maar één speler van wereldklasse tussen en dat is Van Persie. Huntelaar speelt erg zwak dit jaar en mag niet als absolute top gezien worden. Zou zomaar fout kunnen gaan voor Nederland tegen Italië. Maarja het blijft een vriendschappelijke interland dus Italië zal er niet vol op gaan.

oke , het Italiaanse voetbal is achteruit gegaan maar om nou te zeggen dat de Eredivisie beter is is wel erg overdreven !

Ik denk dat we met dit materiaal zeker internationaal te kort komen. Italie gaat ook met een jong team de interland spelen, dat is voor Nederland niet eens ongunstig. Maar een Sneijder en Robben zul je toch echt nodig zijn wil je wat prestteren op een WK!

Krul
van Rijn
Vlaar
Martins Indi
Blind
De Guzman
Maher
Strootman
Lens
v.Persie
John

Ik ben heel erg benieuwd naar dit elftal, jong en veel talent, hopelijk grijpen ze Italie bij de strot alleen snap ik echt niet waarom Mathijsen er nog bij gehaald is.

Ik hoop op deze opstelling

Vermeer
van Rhijn
De Vrij
BMI
Blind
Maher
Strootman
De Guzman
Lens
van Persie
John

Ik vind het mooi dat Louis die oude garde er eens flink uitgooit op een paar na en dat hij volgens mij naar het WK aan het toewerken gaat nu. Zullen richting het WK nog wel wat dingen veranderen. Mar deze opstelling is in ieder geval mijn favoriet

Vorm
Van Rhijn
Vlaar
BMI
Blind
Van Ginkel
Strootman
Clasie
Maher
Van Persie
Huntelaar

Vorm verdiend een kans onder de lat wat mij betreft. Blind verdiend ook een kans volgens velen, maar is in mijn ogen echt een lachertje voor bij Oranje...
Laat ik eens meedoen aan de opstellingen hype. Aangezien vgaal toch altijd vast blijft houden aan 4-3-3, zal ik dat ook maar doen.

Vorm
vRhijn
de Vrij
Vlaar
Martins Indi
Strootman
de Guzman
Maher
Lens
vPerrsie
John

Lachwekkend! Als ik de namen van Joris Mathijsen en Dirk Kuijt zie kan ik het al niet meer serieus nemen. Wat een armoede.

Ik snap werkelijk niet dat niemand Clasie in de opstelling heeft staan die ik bekeken hebt....
het is al langer bekend dat Clasie de favoriet is van van Gaal !!
ik hoop dat hij zo speelt....
opkomende backs!
Clasie controlerend en Guzman en strootman hebben diepgang!
voorin lijkt me duidelijk.

Krul
Janmaat
de Vrij
Vlaar
Indi
Guzman
Clasie
Strootman
Lens
van Persie
John

Vlaar er alsnog bij, wat een grap. Hij heeft persoonlijk ervor gezorgdt dat Aston Villa zowel uit de FA en Carling Cup is uitgeschakeld. Die gast maakt blunder na blunder.

Ik vind nu in deze selectie, Vermeer, Bmi, Strootman en V Persie, de sterksten op hun linie.
Ik heb wel vertrouwen in een zege op Italie.

Ik hoop dat dat dit de opstelling wordt de op het WK, want ik denk dat dit dan de sterkste opstelling is.
Wissels dan met o.a Robben, N. de Jong, Huntelaar, Clasie, Vorm.

Krul
Vd Wiel
Heitinga
Martins Indi
Pieters
Sneijder
Strootman
Lens
Maher
John
V. Persie
1 februari 2013 om 18:47

Haha Robben wissel en het rennertje Lens die leuk is voor de Eredivisie erin? Robben is samen met Van Persie de beste speler van Oranje, alleen al van de naam Robben worden tegenstanders bang als ze tegen Oranje moeten, zie bijvoorbeeld de Brazilianen op het WK 2010 die koste wat kost Robben wilden uitschakelen en hem drie dubbele dekking gaven en uit de wedstrijd probeerden te schoppen. Lens is niks vergeleken met Robben, zelfs geblesseerd is hij volgens mij beter dan Lens.

1 februari 2013 om 19:28

Aan alles komt een eind en Lens speelt hier op rechts terwijl Robben alleen voor de linkerpositie in aanmerking komt. Robben speelt nu al niet bij Bayern Munchen.

Maar Robben is beter dan Pedro en Busquets bij elkaar, maar dat kan volgens jou weer niet he, omdat jij niet objectief bent.

Jij overschat Jeremain Lens behoorlijk. Mensen die Eredivisie niet volgen, moeten ook geen onzin uitkramen. Lens is 1 van de betere spelers in de eredivisie.

1 februari 2013 om 22:21

Huh? Hoezo begin je over Pedro, Busquets en objectief? Robben vind ik inderdaad beter dan Pedro, met Busquets kun je hem niet vergelijken aangezien ze op hele andere posities spelen. Wel grappig dat je over objectief begint, als er iemand hier niet objectief is dan ben jij het wel met je PSV spelertje Lens in de basis.

Ik volg vrijwel iedere wedstrijd van PSV en Lens is een leuke speler voor in de Eredivisie, maar Robben is mits fit één van de betere spelers ter wereld. Lens mag daar niet eens over dromen. Ook al is het op rechts, Robben is op iedere positie voorin 10 keer beter dan Lens.

Hahaha, het is eigenlijk te belachelijk voor worden dat ik hier aan iemand moet gaan uitleggen waarom Robben op een WK in de basis moet in plaats van Lens, alsof we het hier over Ronaldo of Messi hebben... Maar goed jij zult het nooit met mij eens zijn met je PSV logo.

En ik overschat Lens niet, jij overschat Lens

Zo zou ik het graag willen zien in toekomst!

LB positie zou je altijd nog Blind of Pieters kunnen neerzetten

Krul
Van Rhijn
De Vrij
Bmi
Buttner
Clasie
Strootman
Lens
Maher
John
V. Persie
1 februari 2013 om 16:40

Je bedoeld zeker voor de toekomst...
Want onze meneer Pieters moet eerst nog een raampje zetten..

Bij dit middenveld zal De Guzman denk ik wel spelen. Wel een heel ander team dan dat van vorig jaar.

Janmaat en Mathijssen horen er niet bij en van Ginkel ook niet.
Tevens vind ik Kuyt ook een grote twijfel.

Ik zou deze jongens ervoor meenemen:
Nuytink (kan centraal en rechts)
Douglas
*donk* Heb alleen geen idee hoe hij zich nu staande houd

Verder: Siem de Jong en toch v Wolfswinkel

Belachelijke opstelling! Je hoort altijd met het beste team te spelen en niet met zo'n waardeloos team op te komen dagen.

Robben en Afellay natuurlijk als buitenspelers en Sneijdertje op 10. Fer en Strootman als dynamische middenvelders erachter. Verder heb je een groot en sterk verdedigend duo met Martins Indi en Douglas. Blind die verdedigend zijn mannetje uit kan schakelen en de ballen snel in moet leveren, zelfde geld voor van Rhijn.

Je hebt natuurlijk goede vervangers achter de hand voor elke plek. Voor Afellay en Robben heb je Narsingh en Lens (mits in vorm, anders John). In de spits hebben we een luxeprobleem. Je hebt naast Van Persie ook Huntelaar, Dost, van Wolfswinkel

Edit: Pieters natuurlijk in de basis ipv van Blind, als hij fit is..

Stekelenburg
van Rhijn
Douglas
Martins Indi
Blind
Fer
Strootman
Robben
Sneijder
Afellay
van Persie

Joris Mathijsen. Het lachertje van deze selectie, onbegrijpelijk. Verwacht dat Douglas toch echt binnenkort ook is zijn kans gaat krijgen.

Ben benieuwd wat Jonathan gaat laten zien, verwacht veel van hem!

Ze moeten gewoon elftal in dienst van Van Persie laten spelen dus 4-4-2 met veel loopvermogen ( Fer , de Guzman en Strootman) op het middenveld en zie het liefst Sneijder als spelverdeler van achteruit als 4 de middenvelder en centraal gewoon 2 beesten achterin ! Dus Douglas' en BMI .

Als we toch aan het doorselecteren zijn , Kuyt en Matthijsen niet meer oproepen .

Vind wel dat ze die filosofie van alleen spelers met een basisplaats opzij moeten zetten want Sneijder , Robben , Heijtinga , Stekelenburg en vd Wiel horen natuurlijk wel bij de selectie , had ook graag Buttner erbij willen hebben die natuurlijk op een veel hoger niveau traint dan de Eredivisie spelers.

Dan had je gewoon v Rhijn , de Vrij , v Ginkel en Blind met jong oranje kunnen meesturen en Vermeer is natuurlijk geen Nederlands elftal keeper .

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2220 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
D. BlindVerdediger
F. de BoerVerdediger
M. de LigtVerdediger
D. DumfriesVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

Nederland
399 fans
Coach, 69 jaar
SeizoenClub
2014-2016 Manchester United
2012-2014 Nederland
2009-2011 Bayern München
2005-2009 AZ
2002-2003 Barcelona
Laatste voetbalnieuws

Van Gaal, Schreuder en Piqué voorzien geen treurig einde voor Barcelona

Het winnen van de dubbel lijkt ver weg voor Barcelona na het gelijkspel van zaterdagmiddag tegen Atlético Madrid: 0-0 De koploper van LaLiga vertrok met een punt als morele winnaar uit...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 13 mei
Manchester City, Chelsea en Liverpool houden de situatie van Lautaro Martínez in de gaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren