Reserve Robben moet zich koest houden: ‘Ik wil nu geen egoïsme zien’

Maandag, 28 januari 2013 om

Bayern München zette zondag een nieuwe stap richting de landstitel in Duitsland, door met 2-0 te winnen van VfB Stuttgart. De vraag is wel of Arjen Robben veel plezier beleefde aan de zege; de Nederlandse buitenspeler zat op de bank en daar liet trainer Jupp Heynckes hem het hele duel zitten.

/

Spits Mario Gómez mocht alleen de laatste paar minuten meedoen, maar Heynckes verwacht niet dat het ontevreden duo voor problemen gaat zorgen. “Er is geen onrust. Daar zorg ik persoonlijk voor”, laat de coach van de Bundesliga-koploper weten in de Abendzeitung München. “Ik begrijp dat ze niet tevreden zijn met deze situatie, maar dat speelt voor mij geen rol. Dat moet iedereen accepteren.”

Ook technisch directeur Matthias Sammer liet doorschemeren dat Gómez en Robben, die de pers na afloop niet te woord stond, niet hoeven te proberen hun eigenbelang voor dat van de club te plaatsen. “Ik wil niet meemaken dat er nu sprake gaat zijn van egoïsme. Want op het eind van het seizoen staan we misschien met een prijs in handen, en dan zal iedereen daarmee in zijn handen staan. En als de kans komt, dan moeten deze spelers er staan.”


Poll

Denk je dat Arjen Robben snel weer in de basis staat bij Bayern München?


Gerelateerd

45 reacties (laatste reactie door nickje88)

Ik ben bang dat je de angel uit het spel van Robben haal als hij geen ''egoistische en onvoorspelbare'' moves kan maken, dit is geen speler om in een keurslijf te stoppen.

28 januari 2013 om 09:45

Het probleem begint helaas wel te worden dat de 'onvoorspelbare moves' van Robben al twee jaar zeldzaam lijken. Rennen- naar binnen kappen - schieten.

28 januari 2013 om 09:48

Haha zelfs mijn moeder maakte een tijdje terug de opmerking dat die kalende speler altijd hetzelfde doet zonder succes.

28 januari 2013 om 09:52

Hij gaat ook richting de 30 he, nadat ik de 30 gepasseerd was kon ik maandag ook steeds moeilijke mn bed uit na een weekend doorzakken haha

28 januari 2013 om 11:52

We moeten ook weer niet overdrijven. Ik heb een hekel aan de types die zeggen dat een Robben in vorm een van de beste spelers ter wereld is maar een Robben is vorm is wel een erg goede voetballer, zonder twijfel een van de beste wingers ter wereld. Zijn acties zijn misschien wel vooorspelbaar maar alsnog zijn ze vaak succesvol, dat zegt ook wel iets. Verder vind ik Robben een onvoorstelbaar irritant ventje met kapsones en oogkleppen op, maar een goede voetballer is het absoluut.

28 januari 2013 om 13:00

Haha, ik word alleen maar fitter!! Ben 33 en zoveel ga ik net scoren dit zoen! 19/33!

28 januari 2013 om 09:55

Het gaat hier niet om egoïsme op het veld, maar buiten het veld. Daar moet hij niet egoïstisch zijn en zich ondergeschikt stellen aan het teambelang. Begrijpend lezen blijft soms best moeilijk.

De beste jongen moet geduld hebben. Het team draait goed en hij is net terug van een blessure. Als hij eerst bewijst fit te kunnen blijven en op niveau te kunnen komen dan komt zijn tijd vanzelf weer.

Kennelijk is daar intern de nodige onvrede over diverse spelers en heeft Heynckes ingegrepen en wordt daarbij bijgestaan door Sammer.

28 januari 2013 om 15:16

Wat zijn dit nou weer voor rare complot theorien? Ben jij er zo een? Jij dacht zeker ook dat de wereld verging op 21 december of niet?

Het is toch volkomen logisch dat Heynckes niks veranderd, normaal gesproken horen Gomez en Robben er in te staan maar beide komen terug van een redelijk zware blessure en zijn dus totaal nog niet in vorm. Daarbij draait het elftal nu gewoon prima, dus hoezo iets veranderen als alles goed staat? Robben en Gomez weten dat ze bij een club uit de absolute wereldtop spelen, daar hoort soms ook bij dat je je plek even kwijt bent.

Robben zonder egoïsme zou waarschijnlijk niet verder zijn gekomen dan een fc volendam.......

Robben is zo ongeveer de grootste egoïst ter wereld. Zijn spel is altijd ikke ikke ikke, en zijn interviews ook. Altijd maar praten over hoe fijn hij het vindt dat hij weer speelt of dat hij goed speelde, in plaats van over het team praten.

Als hij ook maar een beetje karakter had, had hij zijn rechter been ontwikkeld en was hij 30 procent beter. Dan was hij een heuse wereldspeler ondanks zijn blessuregevoeligheid. Er zijn maar weinig buitenspelers met zo'n balbeheersing maar ja, hij denkt na 1 doelpunt alweer dat hij de beste is dus heeft hij zichzelf nooit proberen te verbeteren.

28 januari 2013 om 11:09

Tjongejonge, wat sla jij de plank mis man.
Robben wel eens vaker horen praten dan die paar interviews die jij noemt?
Als een verslaggever hem nou vraagt hoe het met hem gaat etc. kan hij toch moeilijk over het hele elftal praten?
Hem vaak genoeg horen praten over het team..teambelang etc.
In zijn spel is hij soms wat te egoistisch ja..maar dat maakt hem ook zo goed.

En ga jij even invullen voor hem dat hij zichzelf de beste vind?? Dat maak jij ervan.
Robben heeft altijd keihard lopen trainen om maar weer op niveau te komen na een blessure.
Waar vele spelers jankend om hun moeder zou vragen als ze voor de zoveelste keer geblesseerd zouden zijn kom die man keer op keer terug.
Mentaal moet je dan wel zo verschrikkelijk sterk zijn.

En let wel..robben doet op het moment ook helemaal niet moeilijk en heb nog niks vervelends uit zijn mond horen komen.

Ik zou Gomez gewoon weer in de basis laten starten, Mandzukic scoort wel redelijk veel, maar ik denk dat Gomez het nog beter zou doen.

28 januari 2013 om 10:59

Gomez is heel tevreden en wat VZ hier schrijft over Gomez is gwoon niet waar.
Ik heb in december zijn interview gezien op de de Duitse tv en daar zei hij persoonlijk dat voor hem het belangrijker is dat het team goeddraait dan dat hij Mandzukic uit de basis haalt.

Daarom zjn ze (mandzukic, Gomez en Heyncles) overeen gekomen dat Mandzukic speelt in de compatitie en dat Gomez dan weer speelt bij de cup en Cl.
Gomez is dus wel tevreden zoals het nu is.

Over Robben kan ik me niet uitspreken ant ik heb er niks officieel over gelezen of gezien.

28 januari 2013 om 12:01

Ik vind dit zo vreemd om te lezen. Hoe goed is Mandzukic eigenlijk?

Ik weet dat Gomez geblesseerd was geraakt, ondertussen is hij al een poosje terug en blijkbaarspeelt hij niet altijd of vaak genoeg zoals het hoort voor een topper zoals hem?!

Zo'n geweldenaar laat je toch niet op de bank?

Kan hij daar echt genoegen mee nemen om enkel in de cup en de CL te spelen? CL kan zo gedaan zijn en de cup is ook maar zo-zo.

28 januari 2013 om 12:15

Eerlijk gezegd vind ik Mandzukic ook niet zo goed spelen. Maarja, zolang hij blijft scoren, haal je hem er toch niet uit?

28 januari 2013 om 12:32

CL zal zeker niet direct gedaan zijn, ze spelen tegen Arsenal en zijn momenteel geen partij voor een ploeg als Bayern.

Bayern is al zo goed als kampioen. dan is het niet zo dat je een groot risico neemt om Mandzucik te plaatsen ipv van Gomez.

Mandzucik is geen grote topper als Gomez maar hij is wel goed hoor.
Gisteren weer 1 goal en een hele mooie asist.

28 januari 2013 om 23:41

Ik zie Bayern dit jaar ook wel de finale halen maar je snapt toch wel mijn punt, ze kunnen 2 wedstrijden verliezen en dan speel je nog amper.

Ik vind het echt enorm vreemd dat ze een speler op Gomez op de bank zetten. Iemand meer info/uitleg hieromtrent? Zijn de fans er blij mee?

Eigenlijk belachelijk dat in mijn optiek, je killer spits van twee seizoenen niet in de basis staat.

Robben is net terug van een blessure, die wordt langzaam gebracht. Het belangrijkste is dat hij het plezier in spel terug heeft gevonden, je zag hem de eerste wedstrijd dat hij terug kwam, van top tot teen stralen. Mooi om te zien!

Er zijn nog genoeg wedstrijden over voor Robben om zich weer in de picture te spelen . Müller heeft zijn kans gepakt toen Robben geblesseerd was en draait een goed seizoen en is met 8 doelpunten en 9 assists onmisbaar geworden, en de keuze ten voordele van Müller een logische !

Robben wordt er toch uitgewerkt door Guardiola.. die moet geen egoistische spelers

28 januari 2013 om 10:02

Ik denk dat Guardiola ook beseft dat je soms individualisten nodig hebt die een moeilijke wedstrijd kunnen openbreken. Bovendien - wie zegt dat Pep weer tiki-taka gaat spelen met Bayern? Een goede coach past zijn spel aan aan de spelers die hij heeft (weliswaar met een visie en strijdplan) en we moeten nu niet met zijn allen verwachten dat Bayern volgend jaar Barca 2.0 word ofzo.

28 januari 2013 om 10:07

Ik verwacht helemaal niet dat het barca 2 gaat worden, ik verwacht dat Pep zijn eigen stijl gaat aanhouden, en dat is, koppige spelers, arrogante spelers en spelers die over hun piek zijn eruit werken.. ( zie Zlatan, Ronaldinho, Eto'o, Deco..)
En bij Bayern wordt dat onder andere Robben, die zowel egoistisch als over zijn top is, beide eigenschappen passen niet in het plaatje van pep

28 januari 2013 om 10:13

@sergi Roberto
Ik weet toch niet of je Robben met hen kunt vergelijken.
Ibrahimovic is een tamelijk speciaal karakter. Bij Eto'o ging het toch ook over geld als ik mij niet vergis. En Ronaldinho zat evenveel in de discotheek als in de fitness.
Robben vind ik daartegenover maar een mak lammetje. Maar bon, we zullen zien, het zal er ook vanaf hangen of hij überhaupt blessurevrij blijft.

28 januari 2013 om 10:06

Haha dan moet die vooral Suarez gaan kopen.....

28 januari 2013 om 10:10

Zozo, je hebt het artikel eerder deze week ook gelezen zie ik?

28 januari 2013 om 11:15

Geen idee over welk artikel je het hebt, maar het kan zijn dat ik het gelezen heb. Ik lees best veel artikels hier.

Ik denk niet dat men te dramatisch moet doen. Er kunnen nu eenmaal maar 11 spelers op het veld staan. Er komen nog drukke weken aan met de Champions League wedstrijden en de bekermatch tegen Dortmund. Robben en Gomez zullen dan wel spelen. Bovendien zijn die spelers nog maar net terug van blessures dus is het logisch dat ze niet onmiddellijk in de basis staan. Zeker niet wanneer hun vervangers gewoon goed bezig zijn.

Serieus wat een reactie's hierzo! Nog geen 2 jaar geleden schoot alleen deze man ze na de finale van de champions leage! Vervolgens misdraagt dat publiek zich daar tov hem omdat hij weliswaar mistte maar als enige zijn verantwoordelijkheid durfde te pakken! En nu laat de club hem staan en mensen hier vinden dan terecht? Ik zeg, lekker verkassen na Dortmund en ze in Bayern heel veel pijn gaan doen!

28 januari 2013 om 11:36

Het was Olic de Bayern met een hattrick naar de finale schoot.

En als enige zijn verantwoordelijkheid durfde te pakken? Hij was vaste strafschoppen nemer en stond in normale wedstrijden ook altijd als eerste bij de bal om de strafschop te nemen. Laten we hem niet prijzen voor iets wat zijn taak is.

28 januari 2013 om 12:46

Haha....
Als deze man er niet was geweest waren ze never nooit voorbij Fiorentina en Man U gekomen.

28 januari 2013 om 13:00

Als Olic niet 2 keer had gescoord tegen Manu op de momenten toen niemand het zag aankomen had Robben ook niets kunnen doen. De 3-1 was veel belangrijker voor Bayern dan de 3-2 tegen Manu. De 3-1 werd gemaakt toen Bayern compleet werd weggespeeld en bijna met een 3-0 de rust in zou gaan. De 3-2 viel toen Bayern sterker was, Manu met 10 man op het veld stond en er een doelpunt in de lucht hing. Nu heb ik het nog niet eens gehad over de groepfase waarin Olic tegen Maccabi en Juventus een zeer grote rol had en dus een belangrijke rol in het doorgaan in de CL.

28 januari 2013 om 15:27

Als deze man er niet was geweest waren ze nooit voorbij Fiorentina en Man U gekomen? Ik zal jou wat zeggen, als Hoeness er nooit was geweest speelde Bayern nog in de 2.bundesliga. Als jou vader jou moeder nooit een beurt had gegeven was jij er ook niet. Zo gaan die dingen he, daarbij heeft Robben altijd heel goed betaald gekregen en heeft Bayern ook nog wel een flink bedrag betaald aan Real Madrid dus mag Robben daarvoor in in 4 seizoenen misschien 1 goed seizoen neerzetten? Want die andere drie heeft hij geen pepernoot geraakt.

28 januari 2013 om 12:56

2 jaar geleden.. ik neem dat jij toch ook weet dat we inmiddels in 2013 zitten?

Bij Bayern is de concurentie moorden momenteel en daar is niemand zeker van een basisplaats.. zelfs een Gomez niet die vorig seizoen na Messi en Ronlaod de meeste goals op zijn naam had staan..

Bayern is zeker niet afhankelijk van Robben.. dat laten de recente resultaten zien.. En ook vorig jaar bleek dat zo te zijn..

Robben is niet groter dan Bayern nog is hij de beste speler die Bayern te bieden heeft.. Dus wat Robben moet doen is lekker hard werken en weer op zijn kans wachten die gaat hij zeker krijgen.. Maar ook voor hem zijn en zullen er geen uitzonderingen worden gemaakt..

28 januari 2013 om 15:25

Hahah alsjeblieft zeg, wat ben jij een jankerd. Nickje88, ik hoop toch voor je dat je niet in 1988 geboren bent. Dat zou betekenen dat je 24/25 bent maar reageert als iemand van 5/6.

Robben was twee jaar geleden inderdaad fantastisch ja, Sneijder ook, die speelt nu bij Galatasaray. Robben heeft net als Sneijder de afgelopen twee jaar nog geen 50% van het niveau gehaald als dat ze twee jaar geleden hadden.

Ik denk dat Robben nog van geluk mag spreken dat hij nog bij Bayern mag spelen want ik denk toch dat elke andere topclub zo'n man van glas al lang de deur uit had gezet.

Daarbij ga je nu echt refereren aan het feit dat een handjevol supporters hem uit hebben gefloten, beste man ik ben Ajacied, ik heb in de loop der jaren zo vaak mijn spelers uitgefloten horen worden, is toch ook niks mis mee. Bij clubs als Ajax en Bayern wordt er veel van je verwacht, als je wedstrijden voor je wint ben je de grote held, faal je schromelijk geleid door een egoistische hunkering naar persoonlijk succes wat je uiteindelijk de Pokal en de CL kost ja, dan kan je op een fluitconcert rekenen. Het is 2013 beste vriend, dat soort dingen zijn gewoon de normaalste zaak.

Lekker verkassen naar Dortmund? Alsof Dortmund op Robben zit te wachten? Dortmund heeft Reus en Gotze, die gaat Robben nooit van z'n leven uit de basis spelen.

Maar goed, blijkbaar zit er nog veel oud zeer bij jou, misschien moet je dat iets minder door laten schemeren dan kunnen we je misschien nog een klein beetje serieus nemen.

is misschien alleen maar goed voor robben dat hij wat minder wedstrijden speelt.

28 januari 2013 om 11:53

Toch vraag ik me ook af of ie nog wel wat te zoeken heeft in Oranje. Hij is niet meer zo flitsend en de meeste verdedigers hebben hem zo in hun zak t.w. Of zien we Robben volgend seizoen ook in Turkije ballen.

28 januari 2013 om 12:25

een fitte robben in vorm is voor iedere verdediger een kwelling.

Het was natuurlijk te verwachten dat Arjen er niet zomaar weer in zou staan. Bayern doet het fantastisch dus er is weinig reden iemand op te offeren voor hem.

Hij heeft niet meer de vorm van 2010 toen alles wat hij aanraakte in de kruising vloeg (behalve die ene in Zuid Afrika ). Als hij niet zo blessuregevoelig was zou Bayern hem denk ik ook wel verkopen, want op dit moment lijkt me niet dat er clubs voor hem in de markt zijn gezien zijn salaris en blessures.

Robben en Gomez komen zo stilaan in de problemen. Beide zijn erg grote spelers maar zijn op dit moment gedegradeerd tot bankzitters, simpelweg omdat anderen beter zijn. Kunnen hun ego's dit wel aan?

28 januari 2013 om 13:18

Heeft die Mandzukic Gomez eruit gespeeld? Dit zou mij sterk verbazen, anders is Gomez best welkom bij Juventus .

28 januari 2013 om 14:03

Gomez gedegradeert tot bankzitter???
Lol
Gomez speelt elke cup en CL wedstrijd.
omdat Gomez zo lang gebelesseerd was en Manzukic het zo goed en Bayern respect heeft voor hun spelers hebben ze samen vergadert met Mandzucik en Gomez en tot een akkoord gekomen dat Gomez al de cup en CL wedstrijden speelt en zolang Bayern het goed doet in de competitie Mandzucik daar als basis start,

28 januari 2013 om 14:26

Elke cup en CL wedstrijd? Heb z'n stats bekenen en tot nu toe speelde hij 2 Cl-wedstrijden en 1 bekerwedstrijdje. Maar zal inderdaad gewoon door z'n blessure komen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bayern München

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
Manuel NeuerKeeper00
Sven UlreichKeeper00
Niklas SüleVerdediger00
Felix GötzeVerdediger00
Marco FriedlVerdediger00
Mats HummelsVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Bayern München.

1475 fans
Middenvelder, 35 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Bayern München 9 3 1 1
2017/2018 Bayern München 21 5 0 0
2016/2017 Bayern München 26 13 0 0
2015/2016 Bayern München 15 4 1 0
2014/2015 Bayern München 21 17 0 0
Laatste voetbalnieuws

Salihamidzic spreekt zich uit over ‘Robben-Rätsel’: ‘Een echte professional’

Arjen Robben kwam eind november voor het laatst in actie namens Bayern München, in het Champions League-duel met Benfica. Na die wedstrijd, waarin hij tweemaal scoorde, kreeg de vleugelaanvaller te maken...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 20 maart
Jorge Mendes heeft tijdens een bezoek aan Juventus laten weten dat José Mourinho ervoor open staat om vanaf volgend seizoen de trainer te worden in Turijn. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren