‘IJslandse doelpuntenmachine strijkt maandag neer in Eredivisie’

Zaterdag, 26 januari 2013 om 10:00Erik van Dam • Laatste update: 10:02

Aron Jóhansson, met veertien goals medetopscorer van de Super Ligaen, kiest nog voor het einde van de transfermarkt mogelijk voor een overstap naar de Eredivisie. Diverse Deense media en ook Voetbal International schrijven zaterdag dat de 22-jarige spits een dezer dagen Aarhur zal verruilen voor AZ. In november dook de naam van Jóhansson voor het eerst op en werd hij gelinkt aan zowel AZ als aan Vitesse en sc Heerenveen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Kan AZ nog een aanvaller extra gebruiken?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door tygoo_)

Goed om hem nu al te halen, zodat hij een half jaar kan acclimatiseren in Alkmaar en in de zomer eventueel het vertrek van Jozy Altidore op kan vangen. Boymans is het helaas nooit geworden (vind hem wel beter worden ondanks dat ie weinig kansen krijgt) en vertrouw op de scouting van AZ. Weten toch elke keer weer de goede spelers uit te kiezen, hoewel ik van een paar namen in het huidige elftal niet blij wordt (reijnen vooral).

Ik vraag me af hoeveel Aarhus voor hem heeft gekregen. Ik hoop op minstens een miljoen, heeft de club nodig.

26 januari 2013 om 10:03

Volgens VI gaat AZ 1,5 miljoen betalen.

26 januari 2013 om 10:27

Bedankt, kan Aarhus tenminste een waardige vervanger voor halen.

AZ is geweldig bezig!

Overtoom, de belg (verdediger) deze knuppel.

AZ kennende zijn het uitstekende spelers.

En vooralsnog gaat er nog niemand weg ook.

Ik denk dat az samen met utrecht de plekken 6 en 7 nog gaat verdelen.

26 januari 2013 om 10:22

Dat denk ik ook, die gaan er wel weer bovenop komen deze seizoenshelft!

26 januari 2013 om 10:40

eigenlijk is het ongekend wat az elk jaar doet. dat gevoel dat ze de tweede seizoenshelft een comeback maken heeft iedereen volgens mij. Knap, zeker als je bedenkt dat het het zoveelste jaar op erij is dat de club in de zomer haar sterkste spelers moet verkopen. desondanks zonde dat in de 1e helft zó veel vergooid is. wel weer sterk (en terecht) dat verbeek daar kalm onder bleef en hem de hand boven het hoofd werd gehouden. hij heeft net als bijvoorbeeld de boer om heel precies te weten wat hij van zijn spelers verwacht en een wedstrijd op die basis te analyseren, compleet los van scoreverloop of uitslag. als het slecht was was het slecht, als het goed was maar ze verloren, was het niet slecht. die 6e of 7e plek op de ranglijst moet kunnen lukken maar ze horen toch bij de top 5 en 14 verliespunten goedmaken op vitesse kan, maar wordt een taaie. dit klinkt in elk geval weer als een goede versterking.

26 januari 2013 om 14:45

Jammer dat ze zo'n enorme straatlengte achter liggen, anders had het nog wat kunnen worden dit seizoen. Nu moet AZ zich richten op Europees voetbal en het de top 5 lastig maken.

Ik hoop dat deze speler meer kan brengen samen met Altidore voorin, een Sigþórsson type speler

Wt ik zo zag is het een diepe spits, zal dus met het oog op de toekomst gehaald zijn. Altidore zal toch wel ambities hebben naar weer een stapje omhoog verwacht ik zo dus dan is een vervanger op voorhanden halen helemaal niet verkeerd. Daarbij kan hij misschien ook als nood op de flanken?

26 januari 2013 om 10:09

Steward heeft het maar druk de laatste dagen, al 3 spelers gehaald en ook 2 jeugdspelers een contract gegeven. Nu nog een ultieme maar vooral succesvolle poging doen bij Wijnaldum en Messaoud en dan krijgt hij van mij een veer in zijn kont

26 januari 2013 om 10:14

Messaoud hoeft van mij niet hoor, komt te kort. Wijnaldum ben ik ook verre van overtuigd. Fysiek kan hij het makkelijk aan, maar gister ook weer vreselijk aan hem lopen ergeren in die eerste 20 minuten die ik gezien heb. Had een pingel tegen moeten krijgen en was veel te nonchalant, snap heel goed wat Verbeek bedoeld dat hij in Turkije niet heeft laten zien wat nodig is voor de basis. Het kwartje is verre van gevallen bij hem. En Verbeek zit hem al veel langer op de huid, hij doet er echter bar weinig mee... Nee, als er geen vooruitgang is waarom dan door blijven gaan is mijn vraag? Kies dan voor iemand die wel progressie boekt en laat over het paard getilde ventjes maar hun heil ergens anders zoeken als ze denken het daar beter te hebben.

26 januari 2013 om 11:39

Messaoud ken ik niet goed genoeg om een oordeel over hem te vellen maar over Wijnaldum deel ik Hanzz zijn kritiek wel. In iedere wedstrijd die ik hem tot nu toe heb zien spelen heeft hij wel een rare actie waardoor hij in de problemen komt. Hij zal best de potentie bezitten om een goede verdediger te zijn maar verdedigers die nonchalant zijn of moeite hebben zich 90 minuten lang te concentreren daar heb ik het niet zo op; of ze moeten voetballend van de buitencategorie zijn zoals Frank de Boer dat vroeger was. Die had ook vaak een slippertje maar voegde voetballend zoveel meerwaarde toe dat hem dat werd vergeven.

Ik ken hem niet. Ik ben benieuwd of hij goed is. Ijsland heeft vaak wat goede voetballers in huis, dus ik denk dat dadt wel goed komt. Zou echt geweldig voor AZ zijn als het een topspeler zou blijken te zijn.

Gaat AZ zich nog meer versterken deze transferperiode? Ik vind dat ze op het ogenblik goed bezig zijn met het halen van spelers.

26 januari 2013 om 10:13

Echt he, ik vind het zelfs opvallend hoe slagvaardig AZ is deze transfer periode. Misschien komt het ook omdat ze nu financieel meer ruimte hebben. De geruchten gaan overigens dat AZ nog steeds Gouweleeuw wil hebben, dus wellicht dat hij er ook nog bij komt.

26 januari 2013 om 10:30

Volgens Verbeek had AZ 1,5 tot 2 miljoen om Gouweleeuw te halen en dat bedrag hebben ze inmiddels uitgegeven aan Jonas Heymans en Overtoom. Gouweleeuw was volgens Verbeek een gepasseerd station maar je weet het maar nooit in de voetballerij.

26 januari 2013 om 10:33

Oke thanks! Ik zou het persoonlijk niet erg vinden als hij alsnog kwam. Wellicht dat ze hem in de zomer alsnog halen. Aangezien ze dan toch weer geld hebben door de aannemelijke vertrekken van Maher en Viergever.

En hoe zit het dan met boymans?

26 januari 2013 om 10:16

Heb ik ook al een tijdje niks van gehoord....

26 januari 2013 om 10:19

Misschien verhuren!, maar dit is om Jozy op te vangen als die waarschijnlijk gaat vertrekken in de zomer.

26 januari 2013 om 10:20

Daar gaat een grote strik omheen of hij wordt eerst nog verhuurd

Goed bezig Az, als het lukt uiteraard. Van wat ik van heb gezien, erg snel en behendig. Laat ons Kolbeinn vergeten(voetballende gezien dan)!

26 januari 2013 om 10:25

Wow verkeerd gezien maar blijkbaar is het al rond volgens Vi. Oke gaat snel.
Wel snel gehandeld allemaal door Az, zonder dat men er veel van af wist.

26 januari 2013 om 10:58

Heb net wat beelden van hem bekeken en zo te zien is het geen derderangs koekenbakker
Je weet nooit wat het gaat worden maar vooralsnog ziet het er goed uit.

26 januari 2013 om 11:11

Klopt zie er veel belovend uit , ook al krijgt hij wel veel ruimte van de verdedigers. Maar dat ook zijn kwaliteit zijn, afwachten.

Opvolger van Altidore?

Dat is mooi, kan ie mooi Gudmundsson vervangen als die weggaat in de zomer

26 januari 2013 om 10:32

Gudmundsson?? je bedoelt altidore. Het is een spits.

26 januari 2013 om 10:35

nee, bedoel echt Gudmundsson, hoop dat altidore lekker blijft en ze Gudmundsson ergens kunnen slijten

26 januari 2013 om 12:19

Waarom wil je Gudmundson nu slijten. Hij komt eindelijk in vorm. Hij loopt goed in de ruimtes en geeft voorzetten die aankomen. Ik zie eindelijk de potentie van Gudmundson een beetje terugkomen.

Beerens is ook uit zijn dip en loopt ze mannetje keer op keer voorbij en het vervolg is ook redelijk tot goed.

On: mooi dat er 3 spelers gekocht worden waar ik wat meer vertrouwen in heb.

Die zijn wel heel opvallend actief met centen aan het gooien. Kan me niet aan de indruk ontrekken dat ze bij AZ met geld aan het shoppen zijn van Psv, voordat de Maher overstap officieel wordt. Hoe harder ze roepen en het ontkennen dat die aankopen niks met het vertrek van Maher te maken hebben, hoe verdachter al deze transfer activiteit wordt.

26 januari 2013 om 11:09

Hoezo? Az is gezond heeft wat geld over(en het geld van Pelle Parma), en de 3 aanwinsten hebben bij elkaar niet eens 2 miljoen gekost!. Dus dat je daaruit kan concluderen dat Maher weggaat vind ik knap.

26 januari 2013 om 13:26

Je gaat wel heel makkelijk voorbij aan dat deze drie jongens ook salaris kosten buiten de aankoopbedragen. AZ doet trouwens nergens een mededeling over de prijs van deze jongen. Giswerk.

Daar komt nog bij dat dat reserve potje waar jij het over hebt niet al te groot lijkt, als je Gouweleeuw niet kunt halen voor een fooi van een paar miljoen die Heerenveen vroeg dan ben je wel heel erg op je centen aan het zitten.

Wellicht wishfull thinking, maar binnen een week is het duidelijk, ik zie het wel.

26 januari 2013 om 11:10

Soms gaat de kost voor de baat uit. Door nu al spelers te halen kunnen ze in de zomer werken met spelers die al ingepast zijn en wellicht al af en toe speelminuten hebben gemaakt.

AZ is fysiek in goede vorm, sommige spelers moeten daaraan wennen, en dat heeft allemaal tijd nodig.

Met een vertrek van Viergever, Altidore en Maher zal toch al gauw 15 miljoen plus gemoeid zijn, nu enkele miljoenen invetseren is dan geen verkeerde optie.

AZ is financieel gezond dus kunnen ze dit wel dragen.

26 januari 2013 om 11:14

AZ heeft haar zaken prima op orde, die hebben de Maher miljoenen niet nodig om deze spelers aan te kunnen trekken.

26 januari 2013 om 11:22

Je hebt gelijk, deze jongen kost 1,5 miljoen, Overtoom naar verluidt een paar ton en die Belgische jeugdinternational helemaal niets. Het is echt ongehoord wat AZ aan het doen is, bij elkaar opgeteld hikken we toch al snel naar de 2 miljoen. Snap echt niet waar ze dat allemaal van kunnen doen.

26 januari 2013 om 12:16

Sarcasme zeker? Twee miljoen is namelijk niet veel voor 3 potentiële basisspelers. AZ is echt goed bezig op de transfermarkt. Als ze deze drie kunnen binnenslepen en Maher kunnen behouden tot de zomer, dan hebben ze een goeie slag geslagen en moet europees voetbal dit seizoen én volgend seizoen haalbaar zijn.

26 januari 2013 om 12:44

Goh zou je denken?

ON: De Psv-ers praten zichzelf moet in met de hoop dat dit Maher-geld is maar vergeten bijvoorbeeld dat Moisander dusdanig laat vertrok dat AZ toen weinig meer gedaan heeft en in eerste instantie wilde aankijken hoe het met de huidige groep zou vergaan. Helaas zakte de kwaliteit van de selectie dusdanig dat een injectie nodig is om het gemiddelde in ieder geval omhoog te stuwen, want niet allen Holman, Elm, Moisander en Poulsen zijn vertrokken maar ook bijvoorbeeld een Klavan en Benschop. Daarvoor is te weinig terug gekomen en die fout is Stewart nu aan het herstellen wat logisch is.

26 januari 2013 om 13:12

Haha, je weet het hier nooit Hanzz.

Klopt wat je zegt. En in principe is het niet verkeerd geweest om eerst eens te kijken hoe het gaat met de spelers die ze al hadden. Als je in paniek wat vervangers haalt, dan kan dat zomaar verkeerd uitpakken. En dan kan je niet opnieuw nieuwe spelers halen.

Ik denk dat Falkenburg nu nog wel verkocht wordt, aangezien Overtoom is gekomen. Boymans kan eigenlijk ook wel weg nu.

AZ is goed bezig, veel jonge spelers, ze zullen het niet allemaal gaan maken. Maar dat is ingecalculeerd. Door selecteren! Dat ze tijdig spelers aantrekken is al een maar mooi tegen de tijd dat ze er moeten staan passen ze in het spel van AZ. Goed uitgangspunt.

Goede aankoop. Het zal zeker ook meespelen dat bij az 2 amerikanen en een ijslander actief zijn. Kan hem waarschijnlijk helpen bij de keuze tussen ijsland en de vs in de toekomst, waarbij het mij logisch lijkt dat hij voor team usa zal kiezen

Aarhus.. dat was toch die club waar Fischer vandaan kwam? :P

Heerlijk hoe AZ aan het winkelen is. Alleen jammer dat ondertussen Giliano Wijnaldum en Messaoud vertrekken. Dat zijn toch twee talenten die niets hebben gekost (behalve opleidingskosten) en wel een toegevoegde waarde zouden zijn geweest voor de selectie. Maar goed.. ik ben benieuwd naar deze Ijslander. Ik ken hem niet. Maar ik vertrouw op de scouting van AZ. En scoren kan hij blijkbaar wel.

Met Overtoom en Johansson erbij kan je Boymans en Falkenburg wel laten gaan. Jammer genoeg hebben zij niet gebracht wat er van ze verwacht werd, ook al heeft Boymans niet erg veel de kans gehad. Beter als zij zich nu ergens gaan ontwikkelen waar ze iedere week spelen , er zijn genoeg Eredivisie clubs voor ze.

Als het een doelpunten machine is kan az het nog wel eens leuk doen, overtoom zit er nu ook by en wat als maher blijft? dan zie ik ze zo europa in gaan!

Lijkt me een zeer gerichte aankoop. Hier kunnen de Psv'ers wel wat van leren. Ik zie AZ in de tweede seizoenshelft zeker voor de plekken 5-8 strijden. Hoop ook van harte dat ze Europa League voetballen zullen spelen.

@azet - Ik vind dat Giliano Wijnaldum heeft wel iets gebracht, alleen ik vind dat Messaoud geen eens de kans heeft gekregen, misschien 1/2 invalbeurtjes of oefenwedstrijden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.Vitesse23-7
8.AZ205
10.NEC19-3
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
B. Martins IndiVerdediger140
Y. SugawaraVerdediger140
D. de WitMiddenvelder146
A. GuðmundssonMiddenvelder142
F. MidtsjøMiddenvelder140
T. ReijndersMiddenvelder142
Z. AboukhlalAanvaller142
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

In de wandelgangen

Donderdag 2 december
Ronald Koeman had in januari zijn selectie bij Barcelona willen versterken met Fernando Reges. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren