De Zeeuw wees Heerenveen af: 'Kijk uit naar mooie Belgische matchen'

Woensdag, 23 januari 2013 om
/

SC Heerenveen heeft eveneens geprobeerd Demy de Zeeuw te verleiden tot een vertrek uit Rusland. Anderlecht maakte dinsdag echter de huurovereenkomst met de middenvelder van Spartak Moskou wereldkundig. Volgens Het Nieuwsblad zagen de Friezen de winterse komst van De Zeeuw wel zitten.

"Geld speelde niet zo'n grote rol', zegt De Zeeuw tegenover het Belgische dagblad. "Maar ik wilde nog niet terugkeren naar Nederland. Ik kijk uit naar de mooie Belgische matchen." Voor zijn overgang naar Brussel moest De Zeeuw wel inleveren op zijn Russische loon, dat naar verluidt zo'n drie miljoen euro bedroeg.

Na zijn transfer van zeven miljoen euro van Ajax naar Spartak Moskou kon De Zeeuw bij de Moskovieten nooit echt zijn stempel drukken. "Demy heeft ook goeie wedstrijden gespeeld bij Spartak, hoor", reageert zaakwaarnemer Edwin Olde Riekerink. "Ook in de Champions League, maar net toen hij geblesseerd raakte, begon het elftal beter te draaien. Hij knokte zich weer richting basisploeg, maar bij Anderlecht hoopt hij op meer speelkansen."


Poll

Demy de Zeeuw heeft met Anderlecht een juiste beslissing genomen


Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door huppel)

Ooh, dit had ik niet verwacht, eindelijk weer eens betere geruchten bij Heerenveen dan al die net niet spelers...

Dat zou dan een behoorlijke stap omlaag zijn. Bij AZ vond ik hem top, bij Ajax was hij al wat minder en naar mijn idee heeft hij de verkeerde keuze gemaakt voor Spartak. Nu kan hij voor het kampioenschap van België strijden in plaats van in de middenmoot/degradatiezone te spelen.

23 januari 2013 om 19:00

Bij Ajax speelde hij slecht sinds die trap tegen zijn kaak. Vond daarvoor hem goed spelen. Maar goed Ajax heeft goed verdiend aan zijn verkoop.

23 januari 2013 om 19:50

Hmmm goed verdiend? Ajax heeft ca 5 miljoen voor hem betaald, en voor 7 miljoen verkocht. Als je de daar de kosten van transfers afhaalt houd je weinig over.

23 januari 2013 om 21:41

Hij heeft het er niet over dat ze winst op hem hebben gemaakt. Hij heeft het over de verkoop, nergens over het aankoopbedrag en salaris minus de verkoopprijs. Ajax heeft gewoon een vrij hoge transfersom ontvangen voor De Zeeuw, in mijn ogen was het een hele goede deal.

23 januari 2013 om 22:52

Ze hebben 2 miljoen aan aankoop/verkoop gewonnen en ik kan me niet voorstellen dat hij meer dan 2 miljoen salaris heeft verdiend in die jaren bij Ajax. Stel het is exact 2 miljoen, dan heeft hij dus in de jaren bij Ajax gratis bijgedragen aan het sportieve succes en heeft hij Ajax ook nog eens geld laten verdienen door shirtverkoop. Dus heeft Ajax goed verdiend aan de Zeeuw.

24 januari 2013 om 00:09

Shirt verkoop... zal zeer beperkt zijn / heb rond de arena nooit iemand zien lopen met de Zeeuw op z'n rug. Maar herinner me sportief belangrijke bijdrages in de vorm van de goal tegen Auxerre en vooral DE wedstrijd van het decennium tegen Twente. Daarin vertolkte hij naast de Jong een hoofdrol door te buffelen tot hij erbij neerviel.

Ik vind het echt jammer dat hij niet in de basis is kunnen komen van Moskou. Ik dacht dat hij juist beter zou worden na het WK, maar juist het tegenovergestelde zoals bij vdw.

Mooie transfer, ik zou ook liever naar Anderlecht gaan dan naar heerenveen, betere ploeg naar mijn mening.

Er is natuurlijk wel een verschil tussen Heerenveen en Anderlecht maar goed , Heerenveen had het teminste geprobeerd . Als De Zeeuw naar Heerenveen zou geweest zijn denk ik dat hij dat niveau goed had aan gekunt en voor Heerenveen een aanwinst zou geweest zijn.

Tja, maar geef toe, we hadden hem liever gwn in Nederland weer willen zien spelen..

Zijn de schooldirecteuren eindelijk wakker geworden?

Leuk hoor, aan het begin van het seizoen je stempel willen drukken door niet toe te geven, en dan vervolgens in de winter proberen te doen waarvan men wist dat het nodig was. Zolang Veenstra en Hansma de broek aan hebben gaat Heerenveen alleen maar omlaag. Jammer, sympathieke club met veel goeie ex-spelers.

23 januari 2013 om 19:04

De laatste jaren alleen maar middelmaat halen....dan wil je ook niet meer in de top meedoen..
In plaats van spelers die in Belgie,duitsland mislukt zijn (waar Finnbogason een uitzondering is) kan heerenveen eerst beter zorgvuldig scouten in bijvoorbeeld scandinavie.
Of ook nog een optie, haal de grootste talent uit de Jupiler league of de beloften competitie.
Blijven ze dit soort spelers halen laat dan A.u.b die veenstra en Hansma opdonderen en haal daar mensen voor met echt voetbalverstand!!!

23 januari 2013 om 19:28

Ja, hoor lekker zeuren en klagen!!... Goed bezig...

Of denk jij dat Heerenveen niet meer scout in Scandinavië.. Er zijn meer clubs die daar scouten, een aantal jaar gelden waren behalve Heerenveen en Groningen amper andere clubs daar aan het scouten. Tegenwoordig is dat wel anders.

En je zegt het zelf ook al.. Finbogason doet het toch prima? Niet iedere speler die wordt gehaald slaagt, ook Noren en Zweden zijn mislukt bij Heerenveen.

En die twee schooldirecteuren hebben Heerenveen wel weer naar categorie 3 van de Knvb gebracht. Een prima prestatie, en daarnaast vorig jaar al vergeten? 5e plek was zeker onder Riemer of Yme Kuiper gehaald ofzo? Nee toch echt met die twee schooldirecteuren. Iets meer respect ik wel op zijn plaats.

23 januari 2013 om 19:53

Alsof Heerenveen en Groningen alleen recht hebben op het scouten in Scandinavie. Naar ik meen hebben ook Psv, Feijenoord, AZ en Ajax aardig wat spelers uit de scandinavische competities gehaald.

23 januari 2013 om 21:11

Die twee schooldirecteuren zijn de club nu wel aan het kapotbezuinigen. Als je je hele voorhoede verkoopt en je koopt één speler (finnbogason) van hetzelfde kaliber terug, dan gaat er iets fout. Meer dan 11 miljoen euro kwam er binnen, 4 miljoen ging er uit. Dan maak je een club snel gezond ja, maar dit seizoen moet je blij zijn met plekje 10.

Een prima prestatie, maar je moet ook om het voetbal denken.

23 januari 2013 om 23:21

Ja, men gokte op een betere prestatie van Van La Parra. Daarnaast is De Ridder erbij gekomen, ook een gokje, maar wat wou je dan?

Een speler terug kopen van wie je Zeker Weten weet dat die 30 goals maakt of 15 assist kost minsten 5 miljoen, en dan nog weet je niets.

In deze tijden verantwoord beleid voeren kan prima. Daarnaast het eerste seizoen van Jans was ook niet om aan te gluren en daarna een 5e plek.
Iets meer geduld en vetrouwen mag best.

------
Fantje,

Geen idee f fje het tegen mij bedoelde, maar natuurlijk mag iedereen in Scandinavie scouten.

24 januari 2013 om 13:26

Voor het gokken moet je niet op de velden zijn maar staatslot kopen .
Hansma en Veenstra laten zien hun eigen onvermogen en club onwaardig .
de la Parra is leuk als invaller verder niet de ridder kon nergens aan de bak verder dus men veegde troep op en laat dat nu daar spelen

Als ik De Zeeuw was was ik ook niet naar Heerenveen gegaan. Waarom Als je ook bij een topclub in Belgie kan spelen die meespeelt voor het kampioenschap? En van Ajax naar Spartak Moskou en dan naar SC Heerenveen is ook niet bepaald goed voor je sportieve en financiele carriere

Waarschijnlijk verdiend hij daar meer en ja ik zou ook liever voor anderlecht spelen om het kampioenschap dan bij heerenveen in de grauwe middenmoot.

Jaarsalaris van 3 miljoen voor een simpele voetballer, niet verkeerd!

De Zeeuw presteert alleen in goed draaiende teams, dat is onderhand wel bekend. En hij moet prive geen tegenslagen krijgen want dan zit hij mentaal weer in de knoop. Verbroken relatie, veter los, lekke band, Demy is van slag. En als hij weg wil gaat hij over tot werkweigering. Succes in Brussel!

Wel een goede zaakwaarnemer als een speler als de Zeeuw daar drie miljoen verdiende.

Wel goed dat Heerenveen informeert bij dit soort spelers. Die hebben een jonge groep, daar had zo'n ervaren speler niet missstaan. Alleen als je kan kiezen tussen Anderlecht en Heerenveen, is Anderlecht op dit moment een logischere keuze. Misschien dat Heerenveen het bij Ronnie Stam moet proberen. De pendelt tussen bank en basis bij Wigan, heeft een aflopend contract en is een nuttige kracht voor een ploeg als Heerenveen. Bij Twente basisspeler in de ploeg die kampioen werd en ondanks dat hij het in Engeland niet helemaal gemaakt heeft toch een respectabel aantal wedstrijden in de PL.

23 januari 2013 om 22:06

Stam is rechts back.

23 januari 2013 om 23:25

Kan ook als middenvelder spelen.

De Zeeuw is veel te goed voor SC Heerenveen (met alle respect). Was altijd mijn favoriete voetballer bij Ajax, speelde altijd wel een goede wedstrijd. Had een tijdje een dip gekregen na het WK door die Uruguayaan Caceres of iets. Maar speelde steeds weer beter en beter. Hopelijk doet hij het goed bij Anderlecht, vind hem persoonlijk meer kwaliteit hebben dan die Biglia zowel als verdedigend als aanvallend.

Toronto.. i'm on one huh... Good Kush & Alcohol.. OvO Drizzzzy Drake!

Toch vraag ik mij af naar welke wedstrijden hij dan precies uitkijkt? Tegen Luik? In Europa spelen ze in elk geval niet meer.... zal wel veel gelegen hebben aan Van den Brom.

Tegen club brugge, luik, genk etc etc

23 januari 2013 om 19:48

Daar blijf ik voor thuis

Logische keuze van de Zeeuw. Op zijn leeftijd wil hij natuurlijk nog niet terug naar Nederland behalve als het over een echte topclub is zoals Ajax of Psv. En Anderlecht strijdt ieder jaar voor het kampioenschap , dus een goede club voor hem.

Hij heeft het geweldig gedaan, hij is een redelijke voetballer maar door naar Spartak te gaan heeft hij zijn financiele toekomst voor zijn gehele leven op zeker gesteld. Nou mag ie weer lekker voetballen bij Anderlecht. Top gedaan. Veel succes Demy.

Had wel leuk geweest voor h'veen, de Zeeuw als een soortemet Afonso Alves

23 januari 2013 om 21:13

Alves was alleen veel beter. Was mooi geweest als hij voor Hveen zou spelen, maar er lopen nog genoeg andere goede spelers rond. Zou eens achter Toornstra, Everton, Vejinovic, etc. aangaan. Spelers met aflopend contract die goed kunnen voetballen.

Hey Edwin, je moet niet gaan liegen tegen de mensen die de Russische competitie volgen, want de wedstrijd tegen Fenerbahce was de enige wedstrijd waarin hij goed speelde. Voor de rest was ondermaats. Hij was de eerste die gewisseld werd en een clubicoon als Titov was zelfs blij dat Demy ziek was.

Ja, als hij uitkijkt naar topwedstrijden, heeft hij wel de goede competitie uitgekozen. Lang leve de p(l)ay-offs.
Het lijkt mij wel logisch dat hij, waarschijnlijk vroeger dan later, een basisplaats zal afdwingen in het Astridpark. Ik heb hem niet gevolgd in Rusland (blijkbaar ook niet zo veel gespeeld) maar als hij speelt zoals zijn tijd in Nederland is het een absolute versterking voor Rsca.
Ofwel samen op het middenveld met Biglia en Praet, ofwel als vervanger van Biglia.
Dat hij salaris heeft moeten inleveren is nogal voor de hand liggend. Ik ben hier in Belgie nog geen oliebronnen tegengekomen
Ik kijk al uit naar de play-offs, zien of er een ploeg is die dit versterkte Anderlecht in gevaar kan brengen.

Ik snap het wel. Met Anderlecht ben je bijna gegarandeerd CL voetbal en bij Heerenveen is het moeilijk om zelfs Europa League te bereiken.

Logisch! Maar ik vind het goed van Heerenveen dat ze deze richting scouten, spelers die je echt beter maken!

Leuk dat hij naar Belgie is gegaan, maar Heerenveen zou niks aan hem hebben hij presteert jaren onder niveau, Heerenveen heeft spelers nodig die boven hun niveau uit stijgen, dus gelukkig is Demy niet gekomen, veel succes in belgie hoop dat hij het daar wel waar maakt.

Als Hansma cs in deze vijver gaan vissen, kunnen de supporters van Heerenveen deze maand dus nog het één en ander verwachten op transfergebied. Als je achter spelers van de categorie De Zeeuw aanzit moet er ook nog wel wat geld zijn voor versterkingen.

Het verrast me wel moet ik zeggen, had niet verwacht dat Heerenveen serieuze interesse zou gaan tonen in De Zeeuw. Temeer omdat hij een hoog salaris gewend is.

Vind het nog steeds jammer dat hij zo makkelijk bij ajax was vertrokken. Theo jansen werd aangetrokken en de zeeuw koos eieren voor z'n geld en vertrok naar rusland. Helaas nooit de strijd aangegaan en achteraf bleek jansen helemaal niet te kunnen functioneren als verdedigende middenvelder. Hopelijk blijft hij dit keer wel vechten voor zijn plek bij anderlecht als het even tegenzit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

sc Heerenveen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.Vitesse3310
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
W. HahnKeeper190
S. BotmanVerdediger192
I. DreševićVerdediger192
H. FaikMiddenvelder192
R. KongoloMiddenvelder193
C. EjukeAanvaller186
M. van BergenAanvaller183
Voor de complete selectie: Clubpagina sc Heerenveen.

Nederland
12 fans
Middenvelder, 36 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 24 januari
Liverpool mengt zich in de strijd om Isco. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren