Outsider Angola en favoriet Marokko houden elkaar in evenwicht

Zaterdag, 19 januari 2013 om 21:55Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 21:56

Het toernooi om de Afrika Cup heeft nog geen enkel doelpunt opgeleverd. In navolging van Zuid-Afrika en Kaapverdië (0-0) kwamen ook Angola en Marokko zaterdag niet tot scoren: 0-0. De puntendeling zal in Marokko voor scheve gezichten zorgen, maar Angola maakte in het kwalificatietoernooi indruk door onder meer van titelverdediger Zambia te winnen. Angola was na rust bovendien enkele malen dicht bij een winnend doelpunt, maar faalde continu in de afwerking.

/

In het eerste bedrijf hielden de ploegen elkaar in evenwicht, al kende Marokko een uitstekend begin van de wedstrijd. In de eerste tien minuten moest doelman Lamá tot het uiterste gaan om Karim El Ahmadi en Mounir El Hamdaoui van het scoren af te houden. Het team van Rachid Taoussi zet meer druk op de helft van Angola en dat leidde tot twee nieuwe kansen. Ook de pogingen van Oussama Assaidi en wederom El Ahmadi leverden echter geen doelpunt voor Marokko op. Het tempo daalde naarmate de eerste helft vorderde en daardoor kon Angola enigszins orde op zaken stellen. Het team van Gustavo Ferrin was echter te afhankelijk van de nukken van Manucho.

Angola maakte na onderbreking een veel sterkere indruk en was dicht bij de 1-0. Guilherme Afonso, ex-speler van FC Twente en SC Veendam, profiteerde niet van een misstap van doelman Nadir Lamyaghri. Marokko liet zich aftroeven en Taoussi verving de vrijwel onzichtbare Abdel Barrada door Younes Belhanda. De invaller had enkele minuten later de 0-1 op zijn schoen, maar zijn inzet was veel te gehaast. Een andere invaller, de voor El Hamdaoui ingevallen Youssef El-Arabi, kon goed voorbereidend werk van Nordin Amrabat evenmin afronden. In de slotfase had Manucho de wedstrijd in het voordeel van Angola kunnen beslissen, maar het schot en de kopbal van de aanvaller gingen niet langs Lamyaghri.


Poll

Wint Marokko de Afrika Cup?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

116 reacties (laatste reactie door utrechtpsv)
19 januari 2013 om 21:59

marokko speelde inderdaad wel matig maar goed we hebben de wedstrijd niet verloren dus we maken gewoon evenveel kans als de andere ik heb er wel hoop in

19 januari 2013 om 22:05

De groep waar marokko speelt, gaat elke land tegen elkaar gelijkspelen. Teams zijn gelijkwaardig, maar er zit gewoon geen pit in in één van deze teams. Hopen maar dat ivoorkust en ghana er een leuk toernooi van maken.

19 januari 2013 om 23:21

Inderdaad, er werden forse overtredingen gemaakt en de scheids liet het gewoon toe.

Woww. Stuk voor stuk allemaal waardeloze spelers. De enige van niveau zijn El Ahmadi en Assaidi. Die Amrabat is een drama die moet zsm oprotten. Dan liever met 10 man spelen.

19 januari 2013 om 22:13

Amrabat speelde niet zijn sterkste wedstrijd maar niemand eigenlijk, moeilijk om te spelen tegen dit soort landen. Bovendien speelde Amrabat niet op zijn plek, op links heeft hij scherpe voorzetten wat ontbrak bij Assaidi, hij had mooie acties Assaidi en een heerlijke panna, maar rendement was 0. El Hamdaoui kreeg weinig ballen, Amrabat op links is 3 keer gevaarlijker, verdedigde wel goed mee.

Er zit geen communicatie in dit team, Benatia die bij Udinese geweldig speelt valt hier gewoon door de mand, niemand begrjipt elkaar.
Nu ik toch bezig ben,het niveau van deze cup is dramatisch. Verwacht wel iets van Congo morgen tegen Ghana, hebben met Lualua een gevaarlijke,snelle en technische spits.

Wat een teleurstelling die eerste dag van de Afrika Cup zeg. De eerste wedstrijd had ik al niet veel van verwacht, maar van Marokko had ik toch wel iets meer verwacht zeg, wat waren die slecht zeg. Angola had misschien nog wel verdiend om te winnen ook.

Marokko is helemaal niet favoriet. De tweede ronde halen zal een wonder zijn met zo'n beperkte trainer.

19 januari 2013 om 22:00

Ligt niet aan die trainer. Marokkanen zijn gewoon altijd al een drama geweest. Moet je die Amrabat zien de laatste 10 minuten. Probeert 3 man te passeren,is daar letterlijk een minuut mee bezig terwijl hij ook kan passen, vervolgens verliest hij de bal en gaat hij er niet eens achter aan. Wat kan een trainer doen aan dit soort spelers? Wisselen misschien maar die op de bank zijn minstens zo egoïstisch en slecht. Als je een actie maakt doet het dan goed zoals een Assaidi bijvoorbeeld.

Angola maakte de meeste aanspraak op de overwinning marokko heeft teveel gekregen maar ach jah gelukkig niet verloren.

Ik ben echt teleurgesteld in Marokko. Komop zeg, tegen dit Angola horen we met minstens 3-0 te winnen!!! Maar nee!!!! Angola had zelfs de beste kansen.. Vanaf nu Belhanda basis! Hamdaoui achter de spits Arabi, en Adoua naast El Ahmadi want die Hermach kan er niets van

19 januari 2013 om 22:05

Misschien wordt Marokko wel overschat en een ploeg als Angola onderschat. Bij Angola is het duidelijk, acht man rennen zich rot zodat Manucho en Matheus zich kunnen onderscheiden. Bij Marokko is het ieder voor zich. Alleen el Ahmadi lijkt enige lijn in het spel te brengen. Die Belhanda is ook zo'n type speler die enkel voor eigen succes gaat. En op één actie na bracht die verder ook iks.

20 januari 2013 om 10:31

met de spelers die Marokko heeft moeten ze echt wel ver geraken.individueel echt een van de betere ploegen net als Ivoorkust. Zijn gewoon te veel ego spelers, als ze nu eens wet meer samen zouden spelen dan kunnen ze echt wel de finale halen

20 januari 2013 om 14:36

Ze hebben een aantal aardige spelers, maar niet een speler speelt wekelijk bij een topclub. Assaidi is een van de sterren, maar die is bankzitter bij Liverpool. Net als el Hamdaoui bij Fiorentina. Belhanda en Barrada zijn ook wel goed, maar die spelen weer bij wat kleindere clubs. Benatia is de enige die echt top is. El Ahmadi speelt wel op niveau. Amrabat speelt ook niet in een geweldige competitie, als hij speelt. De rest is allemaal van een stuk minder niveau.
Bij Ivoorkust hebben ze echte weredlsterren als Drogba, Yaya Touréen een aankomende ster als Lacina Traoré.

Niet dat Marokko slechte spelers heeft, maar een land als Ivoorkust heeft betere spelers. Dat kan je, zeker op de Can, compenseren door een hecht team te vormen. Maar dat komt niet in een Berbers woordenboek voor. Zoals zo vaak wordt Marokko gedomineerd door ego's die het allemaal wel alleen willen doen. Samen spelen is er niet bij. Terwijl bij een ploeg als Angola het team wel wil werken voor de twee sterren, Manucho en Matheus. Individueel mag Marokko dus sterker zijn, ploegen zoals Angola compenseren dat als team. Plus dat die spelers die in Afrika spelen vaak worden onderschat. Voetbal technisch en taktisch zijn die vaak ondermaats, maat fysiek en qua inzet zijn die vaak heel behoorlijk.

Los zand kun je niet op bouwen, vertelt genoeg over de kansen op de titel van dit Marokko.

De laatste keer dat Marokko als een team speelde, werd Algerije met 4-0 verslagen.

Zal nooit wat worden met Marokko...pfft zoveel miscommunicatie in het team.

19 januari 2013 om 22:39

En uit werden ze verslagen met 1-0 dus die 4-0 zegt ook niks, algerije heeft meegedaan aan het wk en zich goed verweert, word het niet eens een beetje tijd om gewoon toe te geven dat marokko gewoon geen goed voetballand is ?

20 januari 2013 om 12:11

Marokko geen voetballand? Dit land maakt Algerije negen van de tien keer in. Het is niet omdat Algerije ultraverdedigend en op de counter speelde tegen de VS en dergelijke dat ze goed speelde.. Met alle respect maar de Algerijnen dromen van zo'n spelers die in het Marokkaans elftal rondlopen.. Het ligt niet aan de spelers zelf, maar aan de trainer die hen moet leren samenspelen. Als je Amrabat erop wijst dat hij de bal meer moet afgeven, dan doet hij dat heus wel, anders zet je Barrada erin, en dan zal Noureddine het wel doorhebben. Hetzelfde voor de andere spelers, het team moet groter zijn dan spelers.. Al een geluk dat onze beste spelers gisteren niet egoistisch waren; Assaidi (gaf vaak voorzetten en paste ook vaak), Benatia (DE Ware Atlasleeuw!), El Ahmadi (loopt alles dicht en geeft ook heel snel af)

Marokko favoriet?? hahaha de laatste keer dat die iets gewonnen hebben was in 1976...

19 januari 2013 om 22:08

Het gaat erom dat er enorm veel potentie, kwaliteit en talent in het team van Marokko zit. De statistieken vertellen je alleen wat er is behaald maar niets over wat er te behalen valt.
Marokko heeft momenten met mooie acties en momenten dat het lijkt dat ze op stront spelen, maar daar kan aan gewerkt worden als er een team komt dat veel vaker met elkaar heeft gespeeld. Met de wisselingen van al die jaren, spelen de spelers telkens in een andere elftal.
ik geloof wel dat er wat te winnen valt voor Marokko.

19 januari 2013 om 22:13

Ja maar dat zeggen ze elk jaar en elk jaar weer is het helemaal niks die sterspelers zijn ontzettend lui

19 januari 2013 om 22:22

Enorm veel potentie, kwaliteit en talent. Ik hoop echt dat je een grap maakt, zo niet dan adviseer ik je om op kruisje te klikken en ons hier niet voor paal te zetten. Ik heb het echt gehad met al die bullshit over onze spelers, accepteer gewoon dat wij een 3e rangs voetballand zijn met zogenaamd 'top spelers' die bijna allemaal de banken van hun clubs warm houden. Elke Afrikaanse editie worden we op onze plekje gezet, maar ik vind het knap dat je de hoop nog kan behouden.

19 januari 2013 om 22:45

Ik weet zeker dat als Taoussi vaker dezelfde spelers oproept, de spelers elkaar op het veld gaan begrijpen en de samenwerking tussen de spelers veel minder stroef gaat. De spelers hebben allemaal individuele kwaliteiten maar uiteindelijk moet je een team vormen

19 januari 2013 om 22:55

We hebben vorig jaarde ARAB cup gewonnen met landen als libie, algerije egypte en tunesie

Favoriet?? Hou maar op alsjeblieft!!

90 minuten van mijn leven verspild.

Zoals ze vaak weer een teleurstellende vertoning van Marokko. Vooraf had ik verwacht dat ze wel zouden kunnen domineren, maar dat viel vies tegen. Angola begon het beste, maar na een minuut of vijf nam Marokko het initiatief over. Assaidi en el Hamdaoui kregen een aantal uitstekende mogelijkheden. Naar mate de eerste helft kwam er evenwicht in het spel. De tweede helft was Marokko onthutsend zwak, en kreeg Angola zeker drie opgelegde kansen. Uiteindelijk mag Marokko zich dan het meest gelukkig prijzen met de 0-0 eindstand.
Eén voordeel voor Marokko, de op papier beste tegenstander hebben ze gehad. Aan de andere kant, als ze zo spelen als in de tweede helft zal het toernooi nog maar twee wedstrijden duren.

Kan die afrika cup (drama niveau cup) niet afgeschaft worden tering wat een bedroevende niveau zeg de simpelste ballen die zomaar in de tribunes verdwijnen en de bal tempo dat even snel ligt als de snelheid van dooie koe en dan die commentator van de zogenaamde atlas-lions die maar de spelers van marokko bleef ophemelen terwijl het gwn niets meer en minder zijn dan 3e rangs voetballer die denken dat ze wat zijn

19 januari 2013 om 22:06

Je hoeft toch niet te kijken?

19 januari 2013 om 22:13

Waarom bestaat het woord 'analyticus' denkje? Hij geeft gewoon z'n mening, en dat mag gewoon geven! :-s

Vertel maar dit dan ook aan alle andere voetbal analyticussen die een negatief mening hebben over een wedstrijd. Hoe kinderachtig kun je wel niet zijn.?

19 januari 2013 om 22:34

Ik zeg niet dat hij niet zijn mening mag geven. Hij wil de CAN afschaffen omdat hij het niveau bedroevend vindt. Dat snap ik niet helemaal, je kan ook gewoon de tv uitzetten (of op een andere zender) en je hebt verder geen last voor de Can.

19 januari 2013 om 22:09

Als het je niet bevalt dan kijk je toch niet? Nee het niveau is niet hoog maar in tegenstelling tot de meeste supporters in Europa kunnen wij wel sfeer maken. En oow ja zullen we het ek ook maar afschaffen ? Niveau was vorig jaar ook niet zo best of wel soms.

Marokko favoriet ? Haha ik zie ze niet eens als outsider. Ik ging er maar voor zitten op de eerste tien minuten na was het niks. Geen communicatie geen onderlinge overleg collectiviteit ontbrak ook bij het druk zetten. Angola had een paar keer kunnen profiteren maar deed dat niet. Btw hoogte punt die panna en die speler van Angola die speelde goed.

19 januari 2013 om 23:09

Ja want die iedereen moet zo goed zijn als Barcelona. Kan mij herinneren dat het WK 2010 ook van een bedroevend niveau was.

20 januari 2013 om 12:14

Joh, kijk dan naar een film fzo?! Als je de CAN wil afschaffen, schaf dan meteen ook het EK af, aangezien dat het equivalent is van de Can.. Of wil je dat enkel Europa Wk's en Ek's speelt??

A. Achchakir en A. Hermach graag nooit meer opstellen ze kunnen het niveau niet aan. Belhanda gewoon een basisplek hopelijk is hij fit genoeg om te starten en El Hamdaoui mag wel op de bankje plaats nemen voegt niks toe hij blijft niet in de spitspositie staan en Amrabat was ook drama. Marokko mag blij wezen dat ze hier een punt hebben gehaald Angola kreeg zoveel kansen in de tweede helft en die grabbelaar van een keeper van Marokko is ook nog een aanvoerder ongelofelijk.

Zo'n uitslag is wel te verwachten met 2 gelijkwaardige ploegen. Alhoewel we nu wel makkelijk kunnen praten dat we zelf niet op deze wedstrijd hadden ingezet. Maar de africa cup is misschien wel één van de meest teleurstellende toernooien van alle toernooien. Er zitten soms landen tussen waar ze het woord 'voetbal' pas net hebben uitgevonden en het stap voor stap moeten uit proberen. Heeft ookt te maken dat afrika wel één van de meest arme continent is. Dat terzijde. ivoorkust en gahna zijn nu de enige ploegen die mij wel kunnen verrassen. Fijn dat landen als angola en marokko dat ze in de kwalificatie het goed deden, maar het zijn neit landen om graag naar te kijken. Het is ook vooral zonde dat landen als kameroen en egypte er neit eens bij zitten en dan spelen er dit soort landen.

20 januari 2013 om 03:12

Volgens mij moet je kijken waar de spelers van Marokko spelen! Tuurlijk is het een drama, maar ze spelen bij clubs waar Egyptenaren en Kameroeners(eto o en Song alleen) van kunnen dromen

Dramatische was Marokko geen rust ballen worden zomaar naar voren getrapt.
Middenvelders raken ij paniek als ze de bal wel hebben, Belhanda viel zwak in verloor elke bal.
Amrabat werkte hard maar dat is gewoon net niet. Benatia was de beste man achterin. Arab maakt op mij veel meer indruk dan die overschatte Mounir.

Ik weet niet of ik voetbalzone nu serieus kan nemen met deze titel.

19 januari 2013 om 22:05

Of er zit iemand in de redactie van voetbalzone die marokkaan is...:-p

Tfoe wat een wedstrijd

Zoals ik altijd heb gezegd er zijn 4 spelers in de basis bij Marokko die er niet horen en dat zijn Lamyaghri, Chakir, Hermach en Amrabat. Speelden allen weer eens waardeloos. Lamyaghri had weer een schandalige blunder zoals altijd en heeft Marokko bijna de wedstrijd gekost, hij had geluk dat die speler van Angola net naast schoot toen hij de bal los liet. Chakir kan hard rennen maar weet totaal niet wat hij moet doen als hij de bal heeft, schiet iedere keer hopeloos naar voren. Hermach schiet steeds kansloos vanaf 60 meter op doel en het enige waar hij goed in is is zijn tegenstanders onderuit halen. En Amrabat is sterk en snel maar speelt totaal zonder overzicht of techniek. Zet Zniti (straalt veel meer rust uit), Noussir (speelde erg sterk op de Olympische Spelen), Kantari (El Adoua schuift dan door naar het middenveld) en Barrada (speelde vandaag zwak maar is normaal gesproken een bepalende speler) ervoor in de plaats en Marokko wordt gewoon eerste in de groep. Maar door deze 4 spelers komt er enorm veel onzekerheid in de ploeg en dan krijg je bij vlagen gewoon waardeloos spel te zien.

Zniti
Noussir
Benatia
Kantari (C)
El Kaoutari
El Ahmadi
El Adoua
Barrada
Belhanda
Assaidi
El Hamdaoui
19 januari 2013 om 22:13

Chakir speelde verdedigend wel sterk hoor. Hij is ook een centrale verdediger van origine en dus aanvallend en vooral opbouwend zwak.
Ik herinner me nog paar goede ingrepen van hem maar goed denk dat Basser beter tot zn recht komt op de rechtback positie.
Amrabat speelt teveel op emotie, als het even niet goed gaat dan haalt ie rare fratsen uit. Hermach Lamyaghri en Hermach inderdaad enorm zwak.

Ongelooflijk dat ik dit zeg maar Kharja is toch wel een belangrijke schakel op het middenveld, er was enorm veel ruimte op het veld. Gat tussen aanval en verdediging was gewoon te lang

20 januari 2013 om 12:17

Zet Basser op RB, El Kaoutari op LCV en Bergich Linksback dan heb je volgens mij wel de ploeg die de Africa Cup met gemak kan winnen

Zniti
Basser
Benatia
El Kaoutari
Bergdich
El Ahmadi
El Adoua
Barrada
Belhanda
Assaidi
El Hamdaoui

Hoe speelde Belhanda jongens? :D
En Amrabat was drama lees ik?

19 januari 2013 om 22:08

Alleen el Ahmadi vond ik echt goed spelen. Assaidi en Benatia waren ook wel goed. De rest vond ik teleurstellend eigenlijk. Belhanda had één fraaie actie in twintig minuten. Amrabat is een blinde vink, hard rennen en dan de bal kwijt raken. Typerend dat op een gegeven moment hij de bal krijgt op links, dubbel gedekt staat, medespeler rechts naast hem, en dan toch proberen twee man uitspelen.

19 januari 2013 om 22:09

Belhanda was paar keer dreigend, komt net van een blessure en viel pas laat in.

Amrabat matig..

We hebben toch wel Taarabt nodig en een aanspeelpunt nodig(chamakh).

19 januari 2013 om 22:21

Maak je niet druk, belhanda gaat 100% niet naar fenerbahce. De kans is even groot dat sneijder naar galatasaray gaat.

19 januari 2013 om 23:17

Want? Hij heeft Montpellier in ieder geval laten weten dat hij graag naar Fener wil. Misschien door toedoen van Moussa Sow.

20 januari 2013 om 14:09

Verwacht maar niet dat Belhanda naar Fenerbahce gaat. Tottenham lijkt me een veel logischer keuze. Ik speel veel liever in Premier League dan de Turkse competitie en Belhanda denk ik ook. Alle respect hoor voor jullie competitie maar je kan het nog lang niet vergelijken met de Premier League.

Hermach en Chakir stop aub!!!!!!!

Met alle respect voor Marokko maar het zal niet de eerste keer zijn dat ze teleurstellen op een Afrika Cup. Het lijkt net of de spelers helemaal niet om kunnen gaan met de druk of van te voren al denken dat ze kampioen zijn. Ze hebben een behoorlijke ploeg maar stellen nagenoeg altijd teleur op het toernooi zelf.

Eerste wedstrijd is altijd moeilijk naarmate ze groeien in het toernooi zie ik wel kansen voor marokko. Tweede wedstrijd gaan ze laten wat ze kunnen en derde wedstrijd gaan we ook winnen van dat overschatte zuid afrika.

19 januari 2013 om 22:11

Meen je die?

19 januari 2013 om 22:51

Overschat je Marokko nou ook niet een beetje haha. Dit was gewoon waardeloos wat Marokko liet zien op misschien de eerste 15 minuten van de wedstrijd na. Ik hoop echt dat Marokko zichzelf niet gaat overschatten tegen Kaapverdie want dan wordt het weer een teleurstelling. Niks verloren nog. Trainer moet met deze wedstrijd aan de slag en zich verbeteren en groeien in het toernooi.

Trap Amrabat eruit en ik ben tevreden. Zegt toch wel genoeg hoe overschat de Turkse competitie is als hij in Nederland gefaald is en nu ook in Marokko waardeloos speelt. Gadverdamme. Gaat weer niks worden deze Afrika cup spelers het zijn allemaal spelers met een ego waar je U tegen zegt!

19 januari 2013 om 22:20

Bij ons is hij ook regelmatig een bankspeler hoor, niet dat hij de sterspeler is. En wat heeft Turkije hier weer mee te maken, uit het niets haten en provoceren.

19 januari 2013 om 23:04

bij gala zit hij meer op de bank dan dat hij speelt hoor dus, hij is gewoon een grote miskoop van gala helaas

waar is boussouffa en de captan van marokko ook niet gezien en chamakh hadij

@anwar ik verwacht er niet veel van maar van zuid afrika en kaapverdie moeten ze wel winnen daarna word het exit voor marokko.

19 januari 2013 om 22:27

Off-topic: Je kan ook op mijn reactie reageren, makkelijker om reacties terug te vinden.

Hoe vaak hebben we gezegd dat we van team X wel ff moesten winnen? En hoe vaak hebben we gefaald? Precies.

Het was een een slechte wedstrijd niet om aantezien , ik verwacht dat Amrabat minimaal een goede voorzet zal geven , dan vond ik Assaidi nog de beste die in de basis begon. en waarom begon Belhanda niet aan de wedstrijd? hij gaf tenminste een beetje dreiging , als Marokko het hele toernooi zo blijven spelen kunnen ze volgende ronde wel vergeten , dan vondt ik Kaapverdie als debutant in dit toernooi nog beter.

19 januari 2013 om 22:22

Belhanda komt net terug van een blessure.

ik denk wel dat marokko doorzal gaan het is gewoon een kwestie van wennen

2x 0-0. Wordt denk ik de poule met gelijkspelen. Net zoals de poule van Italië in 2010.

wat een zwak marokko, viel letterlijk in slaap.. Hen verdediging en middenveld stond wel goed maar Aanvallend heb ik niets gezien... daar sta je dan met al die creatieve aanvallers..

Amrabat is een marokkaanse dirk Kuyt voegt letterlijk niets toen en is technisch heel zwak.
Elhamdaoui moet rondom een diepe spits spelen want kan de aanval niet alleen dragen
Assaidi tjah, leuk technisch maar wel een lichtgewicht tegenover die rechtsback die kast.

de invaller Belhanda vond ik goed invallen maar dat was dan ook het enige lichtpunt van dit marokko samen met die nummer 5.

19 januari 2013 om 22:28

Vergeet El Ahmadi niet, beste man op het veld.

19 januari 2013 om 22:45

Ben met je eens. En die nummer 5 was vorig jaar verkozen tot beste verdediger van Italie. Ja het is benatia en zoek op die naam op VZ en je ziet hoeveel topclubs hem willen.
Maar de grootste faalhaas is die trainer van Marokko. Hij vroeg aan de backs om op hun plek te blijven. Alleen verdedigen en niet meegaan met aanvallen. Hoe wil je dan een overwicht creeen.
Het is een trainer die niet wil verliezen maar als e 4-3-3 wil spelen en de backs mogen niet meevoetballen en anvallen, dan doe je iets niet goed.
Als Marokko scoort, dan is het een individuele actie.

19 januari 2013 om 22:45

Niet voor niets mislukte hij bij Psv, het is een blindpaard zonder overzicht.
Hij heeft geen techniek doet het vaak met kracht, maar dat ziet er zo lompe uit, lompe voetballer vind ik dat.

19 januari 2013 om 22:46

Huh Belhanda vond ik slecht invallen met alleen maar balverlies, dat hij een actie maakte die lukte maakt hem niet tot lichtpuntje.

Zeer zeer slechte wedstrijd van Marokko, en onegloofelijk hoevaak die verotte Angola ging duiken. En dat de scheids hun voor elke simpele tackle een vrije trap gaf.

Waarom wordt Marokko als favoriet bestempeld door VZ. Ze presteren toch nooit, al hebben ze goed spelersmateriaal. Nu hebben ze misschien het beste materiaal in 10 jaar en dan spelen ze alsnog met 0-0 gelijk tegen notabene Angola. Sterspeler Manucho is op een of andere manier aangekomen bij Manchester United en daarna compleet van de aardbodem verdwenen.

Scheids floot een prima pot. Vaak zijn scheidsrechters uitermate teleurstellend op Afrikaanse velden, maar deze had alles onder controle, liet goed doorspelen en hield het kort waar nodig.

Marokko: Lamyaghri zou in 4e klasse amateurs 2e keeper zijn. Hermach terug naar de zandbak, wat is hij slecht zeg. De rest, tja, gebikkeld, maar allemaal net niet.

Angola: Manucho, monster hoor. Sterk, maar gelukkig voor Marokko niet koelbloedig als tegen Real Madrid.

Het komt mss omdat de Mocro spelers zich heel wat vinden (aangezien veel op grote of goeie teams hier in EU spelen) ten opzicht van de andere afrikanen.
Angola verdedigde beter en had meer grote kansen.

19 januari 2013 om 23:06

Marokko heeft gewoon te weinig kwaliteit, Amrabat is een overschatte blindpaard.

Hermach is een grap. Mounir komt gewoon te kort voor dit niveau.
Geen speler buiten El Ahmadi die over rust beschikt.

19 januari 2013 om 23:10

marokko is wel beter dan nederland

19 januari 2013 om 23:18

In 0-0 spelen wel ja!

19 januari 2013 om 23:33

je weet zelf ook wel dat marokko veel en veel beter is dan nederland, en je weet zelf ook wel dat NL moeite zou hebben met afrikanen in afrika en gezien de omstandigheden is het ook niet altijd even makkelijk om te winnen van grote fysieksterke afrikanen

Dag 1 zegt al veel over de afrika cup totaal geen amusement de meeste teams hebben een baltempo van een 50plus team hier in Nederland vandaar ook meteen 2x 0-0 en geloof me er zullen nog vele 0-0 wedstrijden volgen bagercup

Marokko heeft een lange spits nodig, die goed kan koppen. Asaiddi en Amrabat hebben een goede voorzet in hun voeten, maar El Hamdoui is niet echt een goede afmaker. El Hamdooui is een dribbelaar. Ik zou Mouranne Chamakh opgeroepen hebben.


Het zal moeilijk worden voor Marokko om de Afrika Cup te winnen zonder een echte scorende spits, want El Hamdaoui loopt steeds uit de spits en El Arabi is niet echt in vorm op dit moment. Daarnaast hebben we nog Hamdallah. Topscorer Marokkaanse competitie, en transfer verdiend heeft naar Sivasspor. (turkije) en een te jonge en onervaren El Hafidi.

Daarnaast vind ik dat Hermach niet zo slecht gespeeld heeft. Maakte een paar nuttige overtredingen en speelt een beetje als ausputzer op t middenveld.

Amrabat mag van mij vervangen worden want zijn rendement is gewoon veel te laag. Daar kan ook El Kaddioui (far Rabat) spelen. Dynamische snelle speler met een actie aan de zijkant.

Goed gespeeld; Benatia, El Adoua, Assaidi en El Ahmadi.

Degelijk; El Kaoutari, Chakir, Hermach

Teleurstellend; Amrabat, El Hamdaoui, Berrada,

Opstelling voor de komende wedstrijd;

Lemyaghri
Chakir
Benatia
Kantari
El Kautari
El Adoua
El Ahmadi
Barrada
Belhanda
Assaidi
El Hamdaoui

Het is toch niet normaal dat een team als met alle respect Angola waar der geen een basis staat in grote competities niet word verslagen. Younes Belhanda, Elhamdou, Elahmadi, Assaidi, Amrabat, Berrada kom op zeg niet normaal dat ze Angola niet hebben afgemaakt. Dit is gewoon een van de beste teams in Afrika en zou zomaar wat teams in Europa kunnen verslaan van het middenvelder af is het gewoon een erg goed team. Schaam je Marokko!

Over Marokko hoor ik al 10 jaar lovende verhalen. Wanneer gaan de beloftes eens ingelost worden mensen of is het stiekem toch een beetje overschat allemaal? Ik wacht nu al jaren op de grote doorbraak maar het komt niet. Op zich zijn de namen wel ok maar is het dan geen team ofzo?

Marokko heeft veel potentieel alleen het komt er op dit moment nog niet uit helaas. Als je ziet wat er nog aankomt lik je je vingers bij af letterlijk en figuurlijk dan he. Want je hebt nog Labyad ( Sporting ) Bhitoumine ( Arsenal ) Bounou ( Atletico Madrid ) El Kaddouri ( Napoli ) Regattin ( Toulouse ) en je hebt ook een paar spelers lopen bij Real Madrid en Fc Barcelona die ook voor marokko willen uitkomen. Komt wel goed denk ik maar alles heeft tijd nodig over 2 of 3 jaar doet marokko weer mee nu is het nog te vroeg.

Normaal bakt Marokko er niets van, en hebben ze het geluk niet aan hun zijde. Misschien is dit laatste wel anders dit jaar. Normaal zouden ze deze wedstrijd zwaar verloren hebben, maar toch een punt gepakt terwijl ze niks gecreeerd hebben en een paar keer door het oog van de naald gekropen zijn.

Marokko is dit jaar een bofkont en gaat ver komen.

PS: Groetjes aan mn sporthoekje broeders!!!

Manucho, hij is een killer bij Valladolid, maar nu toch wel een lachertje, hij moet zijn land helpen en niet in de weg lopen

Aanval Marokko: Galatasaray-fiorentina-liverpool en toch niet kunnen scoren. Het is triest! En het niveau van vandaag was echt bagger, ook Zuid Afrika en Kaapverdie

Hahahaha marokko favoriet? Waar is dat op gebaseerd vz? Angola is gewoon favoriet voor groepswinst en Marokko en Kaapverdië gaan voor de tweede plek. veel mensen op vz roepen zomaar dingen omdat ze naar namen kijken maar het voetbal verder niet volgen.

quasi deskundigen

20 januari 2013 om 08:48

Het ligt niet aan de spelers, maar in teamverband kunnen ze niet spelen... teveel miscommunicatie en geen lijn in het spel.

Marokko is met alle respect ook van het niveau Angola en Zuid-afrika. Ik ben zelf een fan van de Atlas lions, maar wel realistisch genoeg om te beseffen dat tweede ronde maximale is. Ik bedoel kom op nou, als je de wedstrijd van gister in alle rust analyseert..zie je een keeper die er niet veel van bakt, een hele matige rechtsback en een middenvelder die voor spek en bonen meedoet.

Nee, ik verwacht niet veel van elmountakhab. Ik kijk wel hoe ver we komen.

Ach jongens, we mogen blij zijn met een punt. Als we winnen van Cabo en laatste wedstrijd vlammen tegen Zuid-afrika halen we tweede ronde wel. Daar zal ons avontuur eindigen vrees ik. Hoewel je nooit weet in een toernooi zie ik Marokko niet winnen van een Ivoorkust, Ghana of een Tunesie.

20 januari 2013 om 11:47

Ja maar misschien verliezen jullie wel van Kaapverdie en van Zuid Afrika

20 januari 2013 om 13:14

Als we verliezen van Kaapverdie (met alle respect voor kaapverdie) dan verdienen we het niet om door te gaan. Mensen verwachten veel van Marokko en de fans hier roepen dat we ongeloofelijk zijn, maar in praktijk valt het wel mee. Ze kunnen ver komen en hebben geoie spelers, maar een topper zijn we niet nee...helaas.

Wat speelde Marokko toch slecht echt schandalig. Ik had Marokko veel en veel beter verwacht maar niet dus. Ze hebben aardig goeie spelers maar die kunnen niet met elkaar spelen die lopen elkaar telkens in de weg en dat viel als neutrale kijker echt op. Waar ik me nog aan ergerde was die gozertje op Eurosport die alles over het Marokaanse voetbal wist. Hij schepte echt heel veel op over de Marokaanse spelers en Marokaanse competitie ( DIe helemaal niets voorstelt) voor de rest vond ik het een hele matige wedstrijd.

20 januari 2013 om 14:26

hahahahaha inderdaad, waarom zegt die man gewoon niet waar het op aanstaat

Gelukkig heeft marokko niet gewonnen anders gingen ze hier in utrecht weer doen alsof ze het wk hadden gewonnen, schaam je als je zo speelt tegen angola hahahahaha

Marokko zal wel winnen van Kaapverdie. Lamyarghi is een en al koppijn. Die kan net zo goed in de hoofdklasse gaan keepen. Gisteren wederom een blunder. Ongelofelijk, maar ja, we hebben op het moment niet beter. Dima Maghrib!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Marokko

FIFA ranking: 33
397 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
T. TissoudaliAanvaller20
Y. BounouKeeper20
S. RahimiAanvaller10
R. MmaeeAanvaller00
N. AguerdVerdediger20
S. AlakouchVerdediger00
B. BenounVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Marokko.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Marokko.

88 fans
Middenvelder, 36 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 15 januari
Barcelona ziet de komst van José Gayà als een interessante optie. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren