'FC Twente ziet gewenste opvolger Douglas door de vingers glippen'

Zaterdag, 19 januari 2013 om 07:30Bart Kruyt

Mocht Douglas vertrekken bij FC Twente, dan staat Pontus Jansson bovenaan het lijstje om de verdediger te komen opvolgen. De vraag is echter of de Zweeds international wel haalbaar is: volgens De Telegraaf is Jansson namelijk op weg naar Parma. De mandekker heeft een voorkeur voor een transfer naar de Serie A en Parma praat met Malmö FF over een transfersom.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

FC Twente kan het vertrek van Douglas intern opvangen


Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door evaluna)

Stomme zet als je het mij vraagt. Ja je komt in een betere competitie, maar Twente is een betere ploeg plus ze spelen eigenlijk elk jaar Europees voetbal. Dan kan je veel ervaring opdoen en jezelf nog meer in de kijker stellen.

als Douglas vertrekt. Bjeiland, Bengston en volgend jaar weer Roseler, is denk ik niet genoeg voor een heel seizoen. Bovendien is Douglas ook nog de beste CV wie we hebben, en daar leunt de hele verdediging op, Er zal dus echt wel wat bij moeten komen. Wisgerhof heeft zijn beste tijd wel gehad, Die kun je volgend jaar ook niet meer mee komen aankakken, alleen in uiterste noodgevallen. 4 CV voor een club als Twente mag echt wel, ik hoop alleen dat ze weer spelers halen met toekomst perspectief, geen jongen wie nog een paar jaar mee kan, en dan met pensioen kan.
Na wat ik er van gezien heb was die janson een ideale vervanger, nu maar hopen dat de telegraaf het bij het verkeerde eind heeft. We zullen zien, maar dit leek mij wel een nuttige investering.

19 januari 2013 om 13:54

Bengtsson en Bjelland hebben voldoende niveau om het hart van de verdediging van Twente te vormen. Met Röseler erachter als talent en Wisgerhof daar weer achter als ervaren verdediger heb je voldoende mogelijkheden om een eventueel vertrek van Douglas intern op te vangen.

Dat Wisgerhof opeens niet meer voldoende niveau heeft vind ik geneuzel, de man is nooit een wondervoetballer geweest en is nog steeds op zijn oude niveau. Op dat niveau maakt hij zich overigens meer dan nuttig in de verdediging, juist door geen gekke dingen te doen. Opbouwen hoef je bijvoorbeeld niet van hem te verwachten, dat hij alles maar dan ook alles met rechts doet wel.

Mocht Wisgerhof vertrekken dan pleit ik ervoor om een ervaren kracht te halen die er gelijk staat mocht het nodig zijn.

19 januari 2013 om 16:30

geef mij maar 4 Cv's wie gelijkwaardig aan elkaar zijn zodat ze voor een basisplaats moeten knokken. Het liefst zie ik een beer van een verdediger wie net als douglas ook alles opruimd. maar iemand van dat niveau is voor twente onbetaalbaar.
Naast Douglas kon een Wisgerhof in zijn top van zijn kunnen nog mee. Maar in zijn goede jaren steeg hij boven zichzelf uit. Nu kun je gewoon zien dat hij steeds langzamer word, dan ga je er als Twente zijnde gewoon op achteruit. OK, hij doet geen gekke dingen, maar veel voegt hij ook niet meer toe, Twente word er niet beter van als hij er in komt. Doe me dan maar een paar jongens wie wel toekomstperspectief hebben, en wie ook willen knokken voor hun plaats. Daar hebben we gewoon veel mee aan.

gewoon vd hoorn aantrekken. heb je gewoon een nederlander die niet minder is.

19 januari 2013 om 14:20

Wie ? Vd Hoorn ?

19 januari 2013 om 14:37

Vd Hoorn vind ik zeker geen slecht alternatief. Die jongen is kopsterk, groot en voor de duvel niet bang. Ik zeg doen

de vraag is hoe gaat Parma dat betalen?
Vreemd dat dit zo maar door kan gaan en de crisis in Italie is om te janken zo erg..

On topic... Twente zou toch wel een speler in de opleiding hebben die hem kan vervangen? Of is die nou zo slecht?

19 januari 2013 om 11:13

@jouses

De beste verdediger van de Eredivisie kun je niet zo 1,2,3 vervangen met een jeugdspelertje...
We hebben Roseler (jeugd), Bengtsson en Bjelland. Dat is dus duidelijk niet genoeg, en daarom zal er een nieuwe versterking binnen gehaald moeten worden.

En voor mensen als jij zal ik nog even uitleggen waarom onze jeugdopleiding nog niet top is. Twente is de afgelopen jaren explosief gegroeit, maar een jeugdopleiding/netwerk kan niet zo snel meegroeien. Dat heeft tijd nodig, en het streven is er ook vanuit de organisatie.

19 januari 2013 om 11:18

Beste verdediger van de Eredivisie ... misschien jou mening maar daar speelt hij het laaste seizoen veel te slecht voor.
BMI is hem voorbij.... Daarbij is het een vraag ik weet niet of er een speler loopt maar die Jansson is niet veel beter dan Zomer van Heereveen.
Dus kan me niet voorstellen dat Twente niet zo' n speler in de jeugd opleiding heeft lopen.! En Twente is zeker gegroeid echter hoop ik wel dat Twente nuchter blijft en geen rare beslissingen gaat maken ivm aankopen!

19 januari 2013 om 11:29

@jouses

Laatste seizoen slecht? Haha, jij kijkt duidelijk geen Twente wedstrijden. Als er iemand een sterkhouder is, dan is het Douglas. Twente heeft niet voor niks veruit de minste tegengoals. Of komt dat door toppers als Bosschker, Braafheid? BMI hem voorbij? Die doet het leuk, maar zit nog niet op het niveau van Douglas.

Jansson ken ik niet, volg Malmö niet, dus kan er weinig over zeggen. Hij is jong, en er zitten veel clubs achter hem aan, en is international.

Er klopt overigens weer een jeugdspeler op de deur die het dit seizoen heel erg goed doet, Holscher. Een 17-jarige duitser, die vanavond ook tot de wedstrijdselectie zal behoren.

19 januari 2013 om 14:16

Beste verdediger in de eredivisie? De Vrij, Bmi, Mathijsen, Viergever en Moisander spelen hier niet meer? Die eerste worden allemaal boven Douglas verkozen in Oranje.

19 januari 2013 om 14:51

Azalkmaar2

Dat Douglas niet wordt verkozen boven die andere uitstralingsloze kinderen in oranje, zegt misschien wel iets over V gaal denk je niet? Ik krijg sterk het gevoel dat Douglas zich meer moet bewijzen dan die andere jongens. Natuurlijk is dat een aanname van mij..
Toch is iedereen het er hier en op tv het altijd roerend eens over het feit dat onze verdedigers niet goed genoeg zijn, te lief in duels en te klein om kopduels te winnen. Mag jij 3x raden welke verdediger v bovenstaande geen last heeft. Dougie is al jaren een beest achterin en is zelfs rustig geworden in het algemeen. Dat weet ik omdat ik Twente volg als fan en alle wedstrijden zie, jij duidelijk niet.

Daarbij is V.gaals' mening over Douglas nog steeds maar 1 mening van 1 persoon. Wel lullig dat hij nu net bondscoach is.

19 januari 2013 om 15:13

@azalkmaar

Het is sowieso een lachertje dat Viergever bij Oranje heeft gezeten, want zelfs een AZ supporter kan zien dat Douglas veel beter is dan Viergever. En kijk maar naar de statistieken van de club waar de drie verdedigers voetballen die jij beter noemt, Feyenoord. Ze doen allemaal stuk voor stuk onder voor Douglas. Maarja, van Gaal kan niet goed met Brazilianen, en alleen in Nederland moet een verdediger goed kunnen voetballen ipv verdedigen. Volgend jaar als Douglas bij Newcastle oid zit, zul je wederom zien hoe goed ie is. Twente heeft veel aan hem te danken.

19 januari 2013 om 15:40

Opbouwend heeft Viergever natuurlijk veel meer kwaliteit als Douglas die als een kip zonder kop naar voren komt stormen. Douglas verdedigend veruit de beste verdediger in Nederland. Al zit er bij Viergever meer rek in als bij Douglas.
Al zou ik op dit moment voor het Nederlands elftal kiezen voor Douglas, bal inleveren bij de middenvelders en alleen verdedigen.

19 januari 2013 om 16:07

Douglas is een boom van een vent, beste verdediger uit de eredivisie, maar ik denk dat het meer mee te maken heeft dat hij niet geselecteerd word voor Oranje, dat Louis meer van Nederland opgeleide spelers houd. Douglas is hier nu 5,5 jaar. En in de ogen van Louis niet bekend met de Nederlandse opbouw kwaliteiten. Wat Louis niet ziet en wat ik hem met name kwalijk neem, is dat een speler als Mathijssen ook al in grote wedstrijden door het ijs zakt. Dit Nederlands Elftal mist op het middenveld en verdediging een bijter alla Davids. De enige bruikbare speler op dit moment daarvoor is Douglas in de verdediging, de rest zijn allemaal te lief.

Er is nu natuurlijk absoluut helemaal geen probleem. Want Douglas zal niet gaan vertrekken in de winterstop. Als hij na het huidige seizoen transfer vrij zal gaan vertrekken is hij ook van zijn zaakwaarnemers af die behoorlijk wat geld op kunnen strijken bij een mogelijke transfer. Als zijn contract met Fc Twente afloopt, loopt ook zijjn contract met zijn zaakwaarnemers af. Als hij nu in de winterstop zal gaan vertrekken wordt zijn contract met zijn zaakwaarnemers automatisch verlengt met de duur van zijn nieuwe contract. Zijn zaakwaarnemers vormen financieel toch een behoorlijke drempel voor bepaalde clubs, dus is Douglas er alles aan gelegen om na dit seizoen transfervrij te gaan vertrekken.

Dus is het nu nog helemaal niet nodig om een nieuwe centrale verdediger aan te trekken. Dat hoeft pas voor het volgende seizoen. Ik hoop zelf dan nog steeds op van Dijk van FC Groningen, maar volgens mij wordt hij met de week duurder. Maar van der Hoorn is ook een goede, en ik denk dat FC Twente nog wel meer verrassingen op haar lijstje heeft staan.

Spelers die uitspraken doen in de trant dat ze eigenlijk naar Italie willen en dat daar niemand ze kan betalen en daarom maar naar Nederland komen moet je gewoon laten zitten waar ze zitten.

19 januari 2013 om 11:04

Dit is gebaseerd op precies hetzelfde artikel als eerder deze week, slechte vertaling en daardoor een foute conclusie. Jansson heeft nergens gezegd dat hij liever naar Italië gaat, of hij naar Twente komt is natuurlijk afwachten.

Oud nieuws zeg
Heb ik in het begin van de week al ergens gelezen.
Zo goed als de eerste jaren vindt ik Douglas niet meer, dus ik hoop toch echt nog dat hij deze maand vertrekt want dan kunnen we in ieder geval nog iets vangen, aan het eind van het jaar loopt ie zo de deur uit

19 januari 2013 om 12:01

En dan? Wat moeten we dan kopen voor die paar centen?
Heb liever dat hij hier het seizoen afmaakt. Verzekerd van succes zijn we nooit maar de kans op een prijsje neemt wel toe.

En wat heeft hij ons nou gekost? We maken geen verlies ls hij transfervrij de deur uitgaat.

19 januari 2013 om 12:13

@edshida

Zo goed vind je hem niet meer? Hij is de beste verdediger in de Eredivisie. Hij ruimt de rommel op die de vleugels langs laten komen. Door hem hebben we de minste tegengoals. Niet door Bosschker, Braafheid etc.

19 januari 2013 om 14:59

Niet zo goed meer??

Jouw mening natuurlijk. Maar ik zie Dougie alleen maar beter worden. Hij is stukken rustiger geworden, haalt nog steeds elke bal die hoog is moeiteloos weg, heeft minder 'slippertjes' dan voorheen en z'n inspeelpass is beter geworden.

Daarbij blijf ik het heerlijk vinden dat ik nooit enige angst hoef te voelen bij corners of vrije trappen vd tegenstander; want wij hebben oons Douglas, dat gevoel ga ik niet hebben met Bengtsson en Bjelland als duo.

Waarom niet gaan voor een talent van eigen bodem die serieus aan de toekomst denkt (het streven heeft om ooit bij een Europese topclub/nederlands elftal te voetballen).

Ik kan verkeerd ingelicht zijn maar ik krijg bij deze jongen het gevoel (als ie al zou komen) dat hij in zijn eerste jaar al weer bezig is met het volgende jaar/een volgende stap.

Haha, krijg ik toch nog mijn gelijk. Iemand zij de hele tijd tegen mij dat de Italiaanse clubs zogenaamd geen geld zouden hebben, wat natuurlijk totale onzin is, en het blijkt maar weer dat de Italiaanse clubs dus wél geld hebben, en dat een middenmotor in Italië verkozen word boven een zogenaamde topclub in Nederland, zegt ook wel genoeg. En gelijk heeft deze jongen, je kan veel beter lekker in Parma voetballen dan in dat grauwe Enschede.

19 januari 2013 om 13:48

Zullen we het eerst even afwachten? Volgens mij staat er nergens in het artikel dat Parma de transfersom kan betalen en dat Jansson Parma boven Twente zou verkiezen is een conclusie van De Telegraaf op basis van een slechte vertaling.

Ik denk niet dat Malmö staat te springen een speler te verkopen aan een Italiaanse middenmoter met een historie van niet betaalde rekeningen en of Jansson zo graag in een halfleeg stadionnetje wil spelen is maar de vraag.

19 januari 2013 om 14:00

Volgens mij staat in verschillende Italiaanse media al dat de deal zo goed als rond is, dus ik denk dat het wel duidelijk is. Helemaal als hij zelf nog zegt dat hij geen zin heeft om in Nederland te gaan spelen, en terecht. En dat is niet slecht vertaald, hij verkiest Parma gewoon boven Twente omdat hij veel liever in Italië speelt, waar hij groot gelijk in heeft.

En ik denk dat Malmö daar niet eens vanaf weet. En normaal gesproken betaald Parma gewoon netjes de rekeningen, maar niet aan die losers van AZ. En half leeg stadion? Haha, volgens mij zitten er bij Parma genoeg man hoor. En ze spelen tenminste in een mooi stadion waar wel sfeer vanaf komt, in tegenstelling tot die graftombe in Enschede waar je een speld kan horen vallen. Nee, die jongen gaat lekker voor Parma kiezen, daar kan je veel lekkerder leven dan in dat grauwe en saaie Enschede.

19 januari 2013 om 14:17

Jansson zegt helemaal nergens dat hij niet voor Twente wil spelen, hij zegt ook niet dat hij liever naar Parma dan naar Enschede wil, hij beweert alleen dat hij -volgens zijn zaakwaarnemer' een tussenstap in Nederland niet nodig heeft.

Wat de Italiaanse media allemaal roept neem ik allerminst serieus, de media in Italië zit er vaker naast dan dat ze het bij het rechte eind hebben.

De rest van je post bewijst dat je een onvolwassen kleuter bent waarnee ik eigenlijk het eerste deel ook al niet meer serieus kan nemen. 'losers van Az', 'graftombe in Enschede'. Bij Parma zit gemiddeld nog niet de helft van het aantal toeschouwers dat tweewekelijks Twente bezoekt.

Ja in Italië gaat het de clubs voor de wind. Bakken met geld hebben ze. De banken zijn gretig in het verlenen van financieële middelen. Ze zijn er achter gekomen dat de Ecb/imf (wij dus) toch wel garant staan. Wij zijn wel zo gek om dat systeem niet te laten klappen.

Verder volg ik die competitie niet maar volgens de kenners zijn alleen de toppers en de 'klasiekers' interessant. De strijd/het niveau rond de plekken 15, 14, 13, enz tot aan de subtop moet soms nog dramatischer zijn dan in SA.

OK het klimaat is er goed maar gezien de toeschouwersaantallen valt daar niet veel te beleven.

Voor sommigen is "dat grauwe Enschede" nog niet eens zo slecht.

19 januari 2013 om 14:07

In Italië gaat het met de clubs sportief gezien anders wel voor de wind, in tegenstelling tot dat net-niet clubje uit Enschede, die een pak rammel krijgen tegen een middenmotor uit Duitsland, een provincieclubje uit Spanje en zich weer eens belachelijk maken tegen een stel uitgerangeerde Zweden. Nee, daar wil je graag spelen hoor, niet dus. In een stadion waar het net een graftombe lijkt, zo stil is het. Nee, kan je toch beter voetballen in Parma waar de supporters wel fanatiek zijn en passie hebben. En waar je wedstrijden mag afwerken tegen clubs die wel goed kunnen voetballen, en die wel in een kolkend stadion spelen.

En clubs hebben zat te besteden hoor.. Mijn club heeft zo'n beetje 2 nieuwe elftallen gekocht. Of ben je de transfer van Giuseppe Rossi vergeten, die voor in totaal 16 miljoen (inclusief bonussen) naar ons toekomt. En de supportersaantallen zijn nog steeds hoger dan hier hoor, dus wees maar stil. En er komt veel, veel, veel meer geluid vandaan in plaats van de koorknaapjes die hier in het stadion zitten en hun mond dichthouden.

Nee, die Zweed heeft groot gelijk om zo'n clubje als Twente af te wijzen.

Het is al eerder aangegeven: Twente wil meer inzetten op haar jeugdopleiding. Ik zou het zeer bij dit beleid vinden passen als men Röseler een serieuze kans gaat geven. Dus niet als 2e wissel, maar in eerste instantie gewoon als 1e wissel achter het basisduo Bengtsson en Bjelland. Dan kan Wisgerhof als 2e wissel gaan fungeren, of als hij dat niet wil/er te duur voor is een andere nuttige ervaren verdediger. Het halen van een nieuw talent buitenaf gaat Röseler weer in de wielen rijden, eeuwig zonde zou dat zijn.

19 januari 2013 om 14:05

Zou hij er klaar voor zijn volgend seizoen?

19 januari 2013 om 14:11

Met hij bedoel je Röseler? Ik heb veel vertrouwen in Röseler, de wedstrijden die hij vorig seizoen meedeed in de hoofmacht straalde hij zo enorm veel rust uit. Koppend was hij tevens sterk, van wat ik mee krijg speelt hij goed bij Vvv. Ik acht hem in elk geval goed genoeg om wissel te zijn bij het eerste van Twente volgend seizoen.

19 januari 2013 om 15:12

Raulduke

Op zich heb je een punt wat betreft Roseler, ik vind ook dat hij de kans moet krijgen. Is aardig kopsterk, maar mijn enige angst is wel dat hij in de overige persoonlijke uitgevochten duels vaak een beetje 'slapjes' oogt en gewoon niet hard of sterk genoeg is. Ik zou hem graag zien groeien in de breedte, niet teveel natuurlijk.
Daarbij weet ik niet of het duo Bengtsson & Bjelland die hardheid bezit. Bengtsson kan aardig koppen en wordt wekelijks beter, maar zal lang niet zoveel weghalen vergeleken met Douglas. Daarbij vind ik dat duo gewoon domweg te traag. Beide goede verdedigers maar ik denk dat juist die beiden een snelle/sterke slager naast zich nodig hebben. En die hebben we helaas niet in huis mijns inziens.

19 januari 2013 om 18:48

Ik ben het helemaal met Twenteov eens... Ik denk dat het duo Bjelland-bengtsson te licht is. beiden niet de snelsten en komen ook body tekort. Er moet echt nog een snelle sterke verdediger bij komen... Ik hoop dat Jansson misschien die kwaliteiten bezit, mocht hij nog komen anders denk ik dat de verdediging echt te zwak wordt.

Hoe kan de Uefa dit goed keuren? Laat Parma nou eens eerst o.a. het geld aan az terug gegeven en al die schulde wegwerken voordat ze weer kunnen gaan kopen! Verder weet ik niks over deze speler, maar de Scandinavische spelers zijn wel hot op het moment!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AZ00
2.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. DumićVerdediger
M. HilgersVerdediger
J. OosterwoldeVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

0 fans
Verdediger, 30 jaar

In de wandelgangen

Maandag 2 augustus
Teun Koopmeiners is opnieuw op de radar bij AS Roma verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren