'FC Twente haalt Zweeds international bij eventueel vertrek Douglas'

Woensdag, 16 januari 2013 om 11:05Bart Kruyt

FC Twente houdt er rekening mee dat Newcastle United zich deze maand nog zal gaan melden voor Douglas. The Magpies hebben al geruime tijd interesse in de verdediger en nu Fabricio Coloccini terug wil keren naar Argentinië, groeit de kans dat Newcastle een bod zal uitbrengen op Douglas. Bij Twente weet men precies wie de geboren Braziliaan bij een eventuele transfer zou moeten opvolgen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

FC Twente moet Douglas niet verkopen


Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door knetterbiele)

Newcastle zou wel een mooie club zijn voor Douglas, ook met het oog op het Nederlands elftal. Hij moet zich nog iets verder ontwikkelen.

16 januari 2013 om 11:42

Right, now your talking !!

Ik hoop het, want ik ben van mening dat het 'beest' Douglas perfect geschikt is voor het Engelse voetbal. Dus laten we het hopen.

Jansson ken ik niet, maar met 2 caps zal hij wel wat kunnen en dat is goed voor Twente én de Eredivisie !

Twente moet gewoon hopen dat Douglas blijft tot de zomer, om echt kans te blijven maken op de titel. Als je nu zo'n belangrijke speler moet vervangen leidt dat meestal niet tot succes. Maar we wachten rustig af.

16 januari 2013 om 21:27

Enerzijds ben ik dat met je eens, maar anderzijds heeft Twente zich niet als doel gesteld om het kampioenschap te 'moeten' halen. Als de waan van de dag regeert, is dat geen beleid. Mocht hij nu nog geld opbrengen, dan kun je wellicht goede zaken doen naar de toekomst toe en enige continuïteit lijkt me toch handig. Er is vast wel een leven na Douglas voor Twente. Hij is wel eens vaker 'gemist'. Is wennen, maar niet onoverkomelijk.
Ik gun 'm het avontuur in Engeland zeker en denk dat Douglas daar een zeer geschikte speler voor is. Zoals Nufc_u2 aangeeft een waar 'beest'. Nederlandse competitie zeker ontgroeid, waardoor hij wel eens de concentratie lijkt te verliezen.

Hij kan ook naar clubs als Parma, Torino en Cagliari. Dan is de keuze denk ik al snel gemaakt, lekker naar Italië gaan dus.

Degene die een duimpje omlaag geeft, onthul jezelf svp. Jullie durven de discussie niet aan te gaan en dit zint mij alles behalve.

16 januari 2013 om 11:13

als je iets verder leest zie je dat hij niet naar die clubs kan, omdat zij niet genoeg willen betalen

16 januari 2013 om 11:15

Dat betwijfel ik, het kan altijd. Parma en Torino kunnen nog wel wat geld uitgeven hoor. In voetbal weet je het maar nooit, de bal is rond, het is 11 tegen 11 en er kan van alles gebeuren in de voetballerij.

16 januari 2013 om 11:20

tja, tegen dit soort logica kan ik niet op argumenteren

16 januari 2013 om 11:29

Dus als de bal rond is dan heb je geld genoeg ??

16 januari 2013 om 11:32

Tja.. bankzitter in een half leeg stadion of wekelijks spelen waarvan om de week in een bruizende Grolsch Veste? (als hij voor basisspeler door zou gaan, zouden ze geen problemen hebben met de transfersom)
Gezien de mooie transfers naar mooiere clubs die Twente elk jaar doet, zien hij Twente misschien wel als een zeer goede opstap!

16 januari 2013 om 11:39

Deze reactie neem ik niet serieus. Ten eerste is het stadion van Parma alles behalve leeg, en Cagliari heeft een nieuw stadion waar genoeg man inzitten. Torino zit niet heel vol, omdat ze een groot stadion hebben. Maar in alle drie de stadions komt veel, maar dan ook veel meer sfeer vandaan dan de Grolsch Veste, wat in mijn ogen (en vele meer) gewoon een lachertje is. Twee mafkezen die op een trom slaan en 3 zatte Tukkers die zingen is geen sfeer. Nee, doe inderdaad maar sfeerloos.

16 januari 2013 om 11:41

Zo ken ik er nog wel een paar. Spelen tegen clubs als Juventus, Inter en AC Milan, of spelen in het Parkstad Limburg stadion? Daarnaast is de sfeer in bijvoorbeeld het stadion van Juventus, het Luigi Ferraris van Genoa of Artemio Franchi van Fiorentina vele malen beter dan die dooie sfeer in de Nederlandse stadions, ook beter dan in die zogenaamd 'kolkende' Grolsch Veste. Daarnaast voetbal je in een competitie die vele malen beter is. Kom op, verdedigen tegen spelers als Giovinco, Jovetic en Cavani of vededigen tegen Melvin Platje en Sanharib Malki? Moeilijke keuze hoor, not..

16 januari 2013 om 11:41

Nee als het 11 tegen 11 is heb je altijd genoeg geld.

16 januari 2013 om 12:04

Parma heeft geen cent, AZ heeft niet voor niets beslag gelegd op de transfersom die Feyenoord moet overmaken voor Pelle, voor de meeste Italiaanse clubs geldt hetzelfde.

De bezoekersaantallen zijn trouwens als volgt (waaruit blijkt dat de stadions wel degelijk halfleeg zijn):

Parma: 12.613 gemiddeld (capaciteit 29.050)
Cagliari: 8.758 gemiddeld (capaciteit 20.000)
Torino: 15.403 gemiddeld (capaciteit 27.994)
Serie A: 22.880 gemiddeld

FC Twente: 29.463 gemiddeld (capaciteit 30.000)
Eredivisie: 19.195 gemiddeld

16 januari 2013 om 12:09

maak je niet druk riche, Scandicci zit te trollen.

16 januari 2013 om 12:43

Hier praat weer iemand zonder verstand over het Italiaanse voetbal hoor. Voor de meeste Italiaanse clubs geldt hetzelfde? Ik weet niet hoor, maar volgens mij heeft Fiorentina laatst nog 10 tot 16 miljoen betaald voor Rossi. Ook gaat Genoa rond de 5 a 8 miljoen betalen voor Neto van Siena. Ook clubs als Juventus, Roma, Lazio, Udinese, Catania etc. zijn financieel gewoon gezond hoor, dus weet waar je over praat voordat je met fe feiten gaat strooien hier.

Waar heb jij die cijfers van toeschouwersaantallen vandaan? Want waarschijnlijk weet ik al waar jij die statistieken vandaan hebt, en die aantallen kloppen niet.

Daarnaast zijn veel Italiaanse clubs bezig met nieuwe stadions te bouwen of ze hebben zeer concrete plannen. Zo spelen Juve en Cagliari al in een nieuw stadion. Ook club als Fiorentina, Palermo, Udinese, Sampdoria, SS Lazio, AS Roma hebben concrete plannen voor nieuwe stadions. Dan zal het probleem met de lege en verouderde stadions ook verholpen zijn, zoals nu bij Juventus het stadion wekelijks uitverkocht is .

En voor alle mensen die weer duimpjes omlaag gaan geven, meng je misschen ook even in de discussie in plaats van een beetje laf duimpjes omlaag te geven?

16 januari 2013 om 12:54

Die aantallen komen uit de EFS database en zijn betrouwbaar. Makkelijk om deze cijfers in twijfel te trekken zonder het tegendeel te kunnen bewijzen.

Er zijn best Italiaanse clubs die nog geld te besteden hebben maar over het algemeen staat het Italiaanse voetbal er in financieel opzicht ontzettend slecht voor, kijk maar naar Parma die na 2 jaar nog steeds de transfersom voor Pelle niet heeft op kunnen hoesten.

16 januari 2013 om 12:58

Scandicci, ze nemen jou en je reacties ook niet serieus.
je zit alleen maar te zuigen.

16 januari 2013 om 13:08

Of die cijfers precies kloppen weet ik niet, want vaak wordt op Italiaanse site's andere gegevens vermeld dan op site's als VZ of Soccerway. Maar goed, daar gaat het nu even niet om.

Leuk dat je weer het voorbeeld van Parma er bij haalt, maar verder heb je weinig voorbeelden. Daarnaast heeft Parma afgelopen jaar meerdere spelers voor flink wat geld gehaald, zoals Dorlan Pabon voor meerdere miljoenen. Het geld hebben ze dus nog wel, maar ze willen AZ gewoon niet betalen. Natuurlijk gaat het met clubs als Milan en Inter financieel wat minder nu, maar over het algemeen zijn de meeste Italiaanse clubs gewoon gezond hoor. Van alle clubs gaat het financieel ik denk met ongeveer 4 a 5 clubs wat minder. Daarnaast staan we er beter voor dan Spaanse clubs, die allemaal torenhoge schulden hebben of Nederlandse clubs, waarvan er veel op omvallen staan.

16 januari 2013 om 13:15

Ze willen gewoon AZ niet betalen?

Wat een onzin, ze hebben gewoon het geld niet en doen allerlei transacties die in Nederland ongebruikelijk zijn om toch nog spelers te kunnen kopen. Recent Giovinco weer waar men 3 miljoen betaald voor de helft van de rechten en dit bedrag moet uitsmeren over drie jaar om aan de verplichting te kunnen voldoen (als ze dat al doen) ondanks dat ze van alle Italiaanse clubs het meeste aan transfers hebben verdiende de afgelopen jaren, hoe gezond ben je dan? Dit wijst er op dat Parma structureel meer uitgeeft dan er binnen komt.

Italiaanse clubs waren voorheen veel te afhankelijk van hun televisierechten (tot 70% van totale inkomsten). Door de financiële crisis is de waarde van het tv-contract enorm gedaald. Reken daarbij een alsmaar dalende ticketverkoop (oeroude Italiaanse stadions). Hierdoor maken Italiaanse clubs verlies.

De tijden dat Italianen hun spelers overbetaalden met transfers en lonen, ligt al lang achter ons (eind jaren !90).

16 januari 2013 om 13:32

Wat in Nederland ongebruikelijk is zal mij een worst zijn en dat denken ze in Italie ook. In Italie is het heel normaal om de transferrechten op te kopen en het dan eventueel over een langere periode uit te betalen. Maar dit gebeurd niet alleen in Italie, ook in andere landen komt dit voor.
Maar goed, Parma heeft afgelopen seizoen nog vele spelers binnengehaald zoals Marchionni, Amauri, Pabon, Parolo, Ninis, Sansone etc. Die spelers hebben bij elkaar toch wel vele miljoenen aan transfergeld en salaris gekost. Natuurlijk gaat het financieel minder met Parma, maar jij doet net alsof ze geen geld meer hebben. Geloof me, Parma had het geld wel, maar ze doen het gewoon uitgeven in plaats van AZ te betalen.

Daarnaast gaat het financieel minder met Italiaanse clubs, maar een groot deel van de Italiaanse clubs heeft de zaken financieel gewoon goed voor elkaar hoor. Daarnaast ondervind bijna elke club in Europa wel de gevolgen van de financiele crisis, bijvoorbeeld Sevilla in Spanje. Ook in Nederland merk je de gevolgen, zie Agovv, Haarlem, PSV die geld krijgt van de gemeente, Feyenoord die een tijdje geleden zwaar in de schulden zat of in Engeland met Aston Villa. Daarnaast zijn de meeste Italiaanse clubs nog een stuk vermogender dan Nederlandse (top)clubs. Subtoppers als Genoa en Fiorentina zijn nog steeds in staat om vele miljoenen neer te leggen voor spelers, zoals Neto en Gilardino bij Genoa en Rossi en Borja Valero bij Fiorentina.

16 januari 2013 om 11:17

Dat gaat niet gebeuren.
De Italiaanse clubs willen/kunnen dat bedrag niet betalen.
Daarbij heeft deze beste meneer te kennen gegeven graag naar Twente te willen als tussenstap.
Hierbij heeft zijn zaakwaarnemer weer gereageerd dat hij die allang ontgroeit is etc.

Denk dat deze man er goed aan doet om eerst even bij Twente te proberen en dan later desnoods naar de top/ subtob in Duitsland Engeland Spanje Italie.

Vind het wel jammer want Twente heeft eigenlijk al genoeg plek op die positie.
Zoals Bengtsson en Bjelland dan Roseler/kuiper en desnoods nog Wisgerhof.
Maar zou volgend jaar graag Bengtsson naast Bjelland willen zien en Roseler en Kuiper daarachter.

16 januari 2013 om 11:23

Fijn dat jij dit nieuws even bevestigd, kan je je bron onthullen? De 3 Italiaanse clubs kunnen altijd nog wat geld ergens vandaan halen, zaakwaarnemers kunnen liegen en de speler wil gewoon een wit voetje halen. Hierbij komt gewoon dat in de voetballerij alles mogelijk is, je niks uit moet sluiten en het balletje natuurlijk rond is. Ook is het 11 tegen 11.

16 januari 2013 om 11:33

"de 3 Italiaanse clubs kunnen altijd nog wat geld ergens vandaan halen"
Kun je je bron onthullen?

16 januari 2013 om 11:40

www.gianlucadimarzio.it, moet je even contact met Di Marzio opnemen die zal het voor mij bevestigen. Bedankt alvast.

16 januari 2013 om 11:45

Zoals Scandicci al zegt kun je het terugvinden op die site, maar dan moet je wel Italiaans kunnen. Geloof me, Torino bijvoorbeeld kan dat bedrag echt wel betalen hoor, die club is financieel hartstikke gezond. Alleen zal die Jansson eerder bij Twente in de basis staan dan bij een Torino of Parma en Cagliari, omdat de Cv's van die clubs beter zijn dan die van Twente, misschien Douglas uitgezonderd. Zo heeft Cagliari Astori, Italiaans international, geweldige CV en staat in de belangstelling van topclubs. Ogbonna hetzelde verhaal, die is echt stukke beter dan Douglas. Ook bij Parma hebben ze Paletta, hele goede CV, die in de belangstelling staat van o.a Genoa en Napoli.

16 januari 2013 om 13:10

Cagliari heeft geen nieuw stadion...ze spelen in een nood stadion omdat het eigen niet meer voldeed...Wel zijn er zeer concrete plannen voor de bouw van een nieuw stadion maar werkt vooralsnog de gemeente tegen...Dat gaat "Stadio Is Arenas" heten...

Heb hem een aantal keren aan het werk gezien in de Europa League en vond het een zeer degelijke verdediger. Niet overdreven snel of atletisch, maar kan goed timen en weet wanneer hij in moet stappen, waarmee hij zijn fysiek ietwat compenseert. Als Twente op zoek is naar een fysiek beest als Douglas hebben ze met Jansson de verkeerde, maar als ze op zoek zijn naar een allround centrale verdediger zou hij geen verkeerde optie zijn.

Tja....of Douglas vertrekt gratis in de zomer....of nu in de winterstop met een kleine vergoeding...en met die vergoeding kan Twente dan deze Zweed halen...die dan vervolgens weer 3 of 4 jaar vast ligt. Ik zou beide stappen van de club begrijpen....

16 januari 2013 om 11:36

Voetbalzone neemt het bericht over van Voetbal International alleen laat men een aantal zaken weg. Het belangrijkste wat ze weglaten is dat Twente alleen bereid is om Douglas te laten gaan als er een interessante vergoedingssom voor hem word geboden. Dus Twente zal Douglas echt niet voor een kleine vergoedingssom laten gaan want daar is hij veel te belangrijk voor. Verder moet Twente gewoon aangeven dat Douglas in de laatste week van de transferperiode niet meer vertrekt. Newcastle speelt constant spelletjes en roept van alles. Daar moeten we simpelweg niet in meegaan.

16 januari 2013 om 11:40

@ Korenaar

Alleen bij Douglas is het toch ingewikkeld qua zaakwaarnemers etc dat er daar een groot deel naartoe gaat? Twente houdt dan alsnog weinig over. Ik dacht daarom ook dat Twente hem gratis wou laten vertrekken in de zomer omdat je Douglas niet zomaar vervangt en vooral niet voor zo'n relatief laag bedrag (dat je er uiteindelijk voor over houdt)

16 januari 2013 om 12:10

@rbn Klopt inderdaad. Met het aflopen van zijn contract is Douglas volgens mij ook van een zootje zaakwaarnemers verlost. Zouden deze zaakwaarnemers dus nog wat willen verdienen dan moet Douglas dus nu vertrekken. Dit geeft Twente op zich ook wel een leuk pressiemiddel richting die zaakwaarnemers om hun te dwingen een deel van hun provisie in te leveren ten bate van Twente want anders krijgen ze niets. Overigens ben ik van mening dat Twente Douglas helemaal niet moet laten gaan want naar mijn mening is hij veel te belangrijk. Met Douglas spelen we mee om de titel zonder hem om plaats 4. Heb ook sterk de indruk dat Douglas zijn contract wil uitdienen om vervolgens zelf een goede financiële slag te maken.

Met Douglas heb je vele malen meer kans op een kampioenschap en de daarbij horende CL vergoeding voor volgend seizoen. Alles bij elkaar zal dit meer opleveren dan een tussentijds verkoop van Douglas...ik geloof nooit dat ze hem tussentijds laten vertrekken.

Twente is achter de schermen ook bezig om William Ekong van de Spurs over te nemen. Is op dit moment op stage bij Go Ahead Eagles

16 januari 2013 om 12:07

Klopt maar dat is een aankoop voor de toekomst, wordt waarschijnlijk bij Go Ahead neergezet.

16 januari 2013 om 19:49

@ Riche,

Weet jij of er met Ekong onderhandelingen aan de gang zijn? of dat er uberhaupt een keer met hem gesproken is?

16 januari 2013 om 21:53

Volgens mij is dat al min of meer rond, hij heeft, via Twente, stage gelopen bij Go Ahead en volgens mij is het de bedoeling dat hij daar komend seizoen door Twente gestald wordt.

16 januari 2013 om 12:09

Als die Ekong word aangetrokken zal hij waarschijnlijk eerst nog in de jeugd gestald worden.. Lijkt me niet dat hij meteen klaar is voor het eerste..

Redelijke speler maar niks bijzonders en zeker niet voor 2 miljoen. Die Zweedse verdedigers zijn allemaal hetzelfde, redelijk aan de bal maar allemaal zo traag en wendbaar als een vrachtwagen en gezegend met een net niet mentaliteit. Wat je vooral terugziet in de Europese wedstrijden , als Twente daarmee daadwerkelijk het verlies van Douglas op te vangen wens ik ze veel succes.

Ik snap niet dat Fc Twente dan nog niets geleerd heeft. Bajrami was een topper uit Zweden, maar kon het in Nerland helaas (nog) niet maken. Bengtsson begint nu ook pas los te komen, maar ook daar hebben we het eerste seizoen niet zo heel veel aan gehad. Janssen zal ook best wel een hele goede voetballer zijn, maar zal ook eerst tijd nodig hebben om te wennen aan het niveau in Nederland. Wees nu verstandig. Doe er anderhalf tot twee miljoen bij en je kunt van Dijk halen van Fc Groningen. Hij wordt met de week beter en laat zien dat hij het niveau in elk geval gemakkelijk aankan.

17 januari 2013 om 13:10

Van Dijk, ik hoor het wel vaker maar ben niet overtuigd. Twente moet Douglas gewoon houden tot aan de zomer, het financiële verlies zal niet zo groot zijn als het sportieve verlies wanneer men hem wel laat vertrekken.
Als Douglas in de zomer vertrekt zou ik eerder denken aan Okore, De Vrij of Van der Hoorn. Daarnaast hebben we nog Bengtsson en Bjelland en Roseler. Een sterke cv erbij.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AZ00
2.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. DumićVerdediger
M. HilgersVerdediger
J. OosterwoldeVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

Nederland
49 fans
Verdediger, 33 jaar

In de wandelgangen

Maandag 2 augustus
Teun Koopmeiners is opnieuw op de radar bij AS Roma verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren