Willem II wil aanvaller van Anderlecht en laat Lumu testen in Brussel

Dinsdag, 15 januari 2013 om

Guillermo Molins gaat mogelijk de voorhoede van Willem II van nieuwe impulsen voorzien. Anderlecht is bereid mee te werken aan een tijdelijke overgang van 24-jarige aanvaller naar Tilburg, zo meldt De Telegraaf. De clubs bereikten overeenstemming over de huursom van de Uruguayaanse Zweed.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Degradeert Willem II dit seizoen?


Gerelateerd

41 reacties (laatste reactie door sportingboy)

ik hoop dat lumu in Nederland blijft.
Het is me niet echt opgevallen maar hij blijkt een groot talent te zijn.
Eigenlijk zou hij nog 2/3 jaar bij de Tricolores moeten spelen.

Lumu moeten ze echt behouden! Ik zie hem als de opvolger van Fischer als die over een jaar of 2/3 weggaat!

15 januari 2013 om 10:17

Andersen, Kishna, Nouri, Dekker?

Zomaar wat jeugdige spelers die daar ook kunnen spelen. Als we Lumu graag hadden willen hebben dan had hij vorig jaar moeten komen, maar hij koos voor Willem II. Jammer, want die jongen is Ajax-fan en ik had toch wel wat hoop dat hij in Amsterdam zou willen tekenen.

Benieuwd wat Willem II op dit moment voor hem vraagt, want Lumu traint niet voor niets met Anderlecht mee. Wanneer hij bevalt zal Anderlecht een poging wagen.

15 januari 2013 om 12:46

Ik weet het niet zo. Sarpong, Goossens, Donald, Castillion (nieuwe Kluivert notabene) werden ook gezien als grootse talenten die het vertrek zouden kunnen opvangen.
Geen 1 had het gered.

15 januari 2013 om 14:28

Zijn ook legio voetballers te noemen die het wél hebben gered. Sommige spelers worden ook ten onrechte als toekomstige topper bestempeld. Spelers als Castillion, Koppers, Ozbiliz, Goossens en nu weer Klaassen zijn daar voorbeelden van. Zelfde geld voor Dijks.

Die laatste twee komen met name technisch een hoop tekort, en dat valt moeilijk bij te schaven op latere leeftijd. Dat is bij de spelers die ik noem niet het geval. Een mannetje als Nouri is klein, maar technisch zeer sterk. Wanneer die in een goed voetballend team komt dan ga je veel plezier aan hem beleven. Ook de mentaliteit van die jongens is goed, in tegenstelling tot die van Castillion in de Ajax-jeugd.

Je moet ook durven kiezen voor de jeugd.

17? Als hij echt zo een groot talent is, kunnen ze hem toch wel een kans geven als spits??
Dan wordt zijn waarde ook nog groter als hij zich een beetje laat zien op Eredivisie-niveau!
Ipv van 1 of andere vage Zweed te halen..?

15 januari 2013 om 07:54

Lumu heeft nog al eens last van blessures en heeft een slechte mentaliteit. Hij is al een aantal keer uit de selectie gezet en mocht ook niet mee op trainingskamp wegens disciplinaire redenen.
Neemt natuurlijk niet weg dat het een groot talent is, alleen dit zijn de redenen waarom hij nog niet zo veel gespeeld heeft voor Willem II.

15 januari 2013 om 07:58

Aha, ok. Bedankt voor de info, dit maakt het wel wat duidelijker!

15 januari 2013 om 09:47

@mitchm
Heeft die echt een slechte mentaliteit?
Dat is nog wel kut...
Hebben met Kabasele bij Anderlecht normaal toptalent zitten voor spits maar heeft ook een dramatische mentaliteit waardoor hij neit aan spelen toekomt en mag vertrekken.

15 januari 2013 om 11:15

En wat met Henen? Ik heb hem enkel met de jonge duivels gezien maar dat beviel me wel.

15 januari 2013 om 12:40

Ja, hij heeft geen topsportmentaliteit. En natuurlijk hij is pas 17 en het liefst zou hij ook in kroegen hangen dat snap ik op die leeftijd. Maar Streppel (trainer) heeft laatst in een interview aangegeven dat hij te veel bezig is met het opvoeden van spelers. Hierin doelde hij volgensmij vooral op Lumu.
Ook is Lumu wel een speler met een grote mond, soms denk ik een iets te grote mond voor iemand van 17 die net komt kijken bij het eerste elftal.

15 januari 2013 om 08:51

Lumu is een heel groot talent maar mist de fysiek die nodig is bij het vechtvoetbal bij Willem2. Voetballend gezien is Lumu één van de betere bij Willem2, zijn techniek, aannames en dribbels zijn van een hoog niveau. Maar bij Willem2 komt dat niet echt uit de verf.

Ik weet zeker dat bij een voetballende ploeg als AZ of Heracles hij veel beter uit de verf zou komen. Anderlecht is op dit moment een stapje te hoog. Dan zou hij de komende jaren alleen maar op de bank zitten. Hij kan beter een tussenstap maken.

Kent iemand Molins? Wat voor type voetballer is dat? Heb er nog nooit van gehoord.

15 januari 2013 om 09:25

Molins is een aanvallende rechterflankspeler, fysiek sterk met een goeie actie. De verwachtingen in hem waren redelijk hoog, maar zijn probleem is dat hij meteen na aankomst bij Anderlecht geblesseerd is geraakt. Daarna was zijn plaats ingenomen door (vorig jaar) Gillet en nu Bruno. Dat Anderlecht op dit moment de voorkeur geeft aan Bruno (jong, Belg en uitstekend bezig) is logisch en doet op zich geen afbreuk aan de kwaliteiten van Molins. Het jammere voor Molins is echter dat hij de speeltijd die hij krijgt (af en toe een invalbeurt) totaal niet benut. Op training maakt hij wel indruk, zo zei Besnik Hasi (assistent van Van den Brom) afgelopen week nog, maar om een of andere reden komt dat er niet uit in de wedstrijden. Mogelijk legt hij zichzelf teveel druk op en zou een nieuwe omgeving hem kunnen bevrijden, ik hoop het alleszins voor hem want veel meeval heeft die jongen niet gehad het laatste anderhalf jaar. Het zou naar de normen van Willem 2 een toppertje kunnen worden, maar afwachten natuurlijk.

Jammer dat Willem II op deze manier een groeibriljantje als Lumu moet laten gaan, maar ik begrijp het wel.

De club heeft directe versterkingen nodig om in de Eredivisie te kunnen blijven maar heeft hiervoor niet de financiële middelen. Die kunnen alleen ontstaan door een verkoop. En momenteel kan alleen Lumu rekenen op intresse van andere clubs, dus dan is het snel besloten wie er gebruikt kan worden om middelen vrij te maken. Als je als club dan ook nog een aanbod terugkrijgt waarbij je een potentiële versterking voorin en geld ervoor terugkrijgt, is de belissing snel gemaakt lijkt mij.

Andermaal kraamt stakkevdb onzin uit als het op Anderlecht aankomt.

Molins maakt helemaal geen indruk op training anders zouden ze hem niet willen uitlenen want hij is de enige echte back-up voor Bruno.br Het is ook helemaal geen fysiek sterke speler met een goede actie. Is vrij groot maar tamelijk traag en raakt niet makkelijk een mannetje voorbij, gebruikt ook enkel zijn rechtervoet. Zijn positieve punten zijn dat hij goed loopt ewn het veld breed houdt

15 januari 2013 om 09:42

Uhm Tony,
Hasi heeft echt wel gezegd dat Mollins indruk maakt op training maar dat het er op de match niet uitkomt. Hasi het zelf aan John vdbrom gevraagd om Mollins meer speeltijd te geven.

En van wat hij laten zien heeft was hij echt wel niet traag, maar niet genoeg voor bij Anderlecht in de basis te staan. En groot is hij niet hoor een 1 m 84 is eerder gewoon dan groot. Spijtig want was precies wel een speler die een vrije trap kon zetten.

15 januari 2013 om 10:00

@tony: misschien moet je zelf eens proberen het een beetje te volgen, vooraleer je onzin komt uitkramen en mensen afschiet obv niks. Zoals thebutcher al aangeeft (en ikzelf trouwens ook al zei) komt dit niet van mij maar van Besnik Hasi, die er volgens mij dichter opzit dan jij en ik.

Daarnaast kunnen we allebei wel een mening hebben over snel of niet snel en wel of geen actie, maar de Zweden beschrijven hem op hun wikipediapagina wel als een vaardige dribbelaar. En zij hebben hem alleszins meer zien spelen dan wij. Met 81 kg voor 1m84 staat hij fysiek ook stevig op zijn benen, kan je moeilijk ontkennen. 't Is geen Boussoufa of Vargas op dat vlak.

15 januari 2013 om 16:18

Hasi heeft gezegd dat Molins over kwaliteiten beschikt. Niet dat hij indruk maakt. Bovendien gelooft van den brom er al helemaal niet in.

Daarnaast is hij met zijn 1m84 groot voor een buitenspeler maar echt sterk in de duels is hij helemaal niet, een mbokani die is sterk in duel. Boussoufa en Vargas zijn gewoon extreme lichtgewichten dat maakt van Molins nog geen sterke speler.
En een vaardige dribbelaar zie ik er absoluut niet in, kan noch op techniek noch op snelheid een man voorbij. Imo kunnen daar geen 2 meningen over bestaan aan gezien dat vrij eenvoudig vast te stellen is. Wat niet wilt zeggen dat het geen technische speler is.

15 januari 2013 om 17:21

Hasi heeft letterlijk gezegd dat hij op training fantastisch speelt en alles lukt, maar dat in de wedstrijden plots niets meer gaat voor hem.

15 januari 2013 om 17:25

Ik heb het daarnet al opgezocht (artikel van 6 dagen geleden) en dat zeg hij helemaal niet. Hij zegt er zelfs het volgende bij "ik heb van den Brom soms moeten overhalen om hem in te brengen en nadien moest ik zijn wantrouwen bevestigen."

15 januari 2013 om 21:11

Haha, ja, nu haal je het laatste zinnetje uit dat stuk aan om je punt te bewijzen. Terwijl hij daarvoor aangeeft wat een enorm talent Molins is.

Besnik Hasi est un fervent supporter de Guillermo Molins qu'il juge tout bonnement exceptionnel. " Quand tu vois Guillermo à l’entraînement, tu te dis qu’il a un talent énorme."

15 januari 2013 om 09:45

Misschien een rare vraag. Maar ik volg Anderlecht niet zo. Heb ze enkel 1x tegen Limassol gezien en 1x tegen Zenit dit seizoen.

Maar hoe zit het dan met de voorhoede van Anderlecht. Wat mijn insziens hebben ze veel spelers die in aanval uit de voeten kunnen. Wel systeem spelen ze? Want nu jij zegt dat er geen vervangers zijn voor Bruno ben ik daar wel benieuwd naar.
Ze hebben Mbokani, Bruno, Vargas, Molins, De Sutter, Jovanovic, Suarez (toch? of nog geblesseerd?) Jakovenko en Kanu (kon daar dacht ik ook uit de voeten, hoewel ik het persoonlijk niks vind)

Dus lijkt mij meer dan goede bezetting. ik vind Anderlecht echt een hele sterke, brede selectie hebben dit seizoen. Niets minder dan PSV en Ajax denk ik.

15 januari 2013 om 09:54

Suarez heeft heel seizoen nog niet gespeeld wegens operatie/blessure , Mollins heeft nauwelijks wedstrijden gespeeld alleen inval beurten.vargas heeft ook nog niet veel kunnen spelen door blessures en Cyriac hebben ze ook nog maar is ook geblesseerd.
En het toptalent Praet ben je nog vergeten

Heb er een opstelling bij gezet
Kanu is inderdaad 2de keuze voor in middenveld Biglia,kljestan of Praet te vervangen.
Mollins is normaal vervanger voor Bruno en Gillet moet die ook kunnen.
Zelf nog Yakovenko ma die komt beter tot zijn recht op de andere flank.

En Kanu vind ik ook echt niks , mag van mij direct vertrekken!

Proto
Gillet
Nuytinck
Kouyate
Safari
Kjestan
Biglia
Bruno
Praet
Jovanovic
Mbokani
15 januari 2013 om 10:32

Kleine kanttekening: Nuytinck (linksvoetig) en Kouyate staan normaal gezien omgekeerd.

15 januari 2013 om 10:42

Heb je idd gelijk in, maar is maar klein detail
Ik speelde vroeger als rechtsvoetige verdediger ook lcv of linksback

Maar je hebt wel gelijk

Eindelijk heeft Willem II weer eens een toekomstige topspeler, die doorbreekt vanuit de jeugd en ze gaan hem (al dan niet noodgedwongen) van de hand doen. Ontzettend jammer en slim van Anderlecht !

En wat voor bedrag zullen ze nu voor dit 17-jarig talent gaan krijgen ? Geef hem de kans op speelminuten in de Eredivisie, laat 'm sterker worden etc en dan kan hij over 3 jaar ook naar een topclub ergens, maar dan wel voor een respectabel bedrag !!!

(editten gaat blijkbaar niet mobiel)

... Het veld breed houdt en een goede traptechniek en voorzet heeft. Een aanwinst voor willem2 maar voor anderlecht komt hij tekort.

Zonde dat Lumu weg wil. Voor hem zelf natuurlijk en voor Willem 2. Bovendien is hij meer een buitenspeler dan een spits. Ook is het niet zo dat hij geen kansen heeft gehad. Veel geblesseerd geweest namelijk. Begrijp ook niet waarom je überhaupt naar België zou willen of als toptalent naar een middelmatige ploeg, je kunt je beter doorontwikkelen in Nederland bij een grotere club en op je 22 of 23 kun je nog de grens over. Anders word het een talentje die te vroeg weg is gegaan en er niks meer van komt. Jammer

15 januari 2013 om 12:43

Lumu wil niet perse weg hoor

Zou een slechte zaak voor die jongen zijn als hij nu al naar het buitenland vertrekt. Hij zou betere bij Willem II blijven en daar een basisplaats veroveren in plaats van na een handvol wedstrijden nu weg gaan.

Dankzij van den Brom heeft Anderlecht een goede kijk op de Nederlandse transfermarkt, waardoor ze jonge spelers kunnen halen met potentieel voor een mooie prijs. Molins gaf reeds aan erg graag naar de Eredivisie te willen komen om er zijn carrière te herlanceren.

jammer. lumu is een echt groeibriljantje en die laat willem 2 gaan. eeuwig zonde. was een van de spelers va de onder 17 die twee jaar geleden europees kampioen werd.

is mollins niet die die urugayaanse zweed waar groningen een aantal jaar geleden heel erg geinteresseerd in was ?

De keren dat ik Lumu heb zien spelen was ik zeer onder de indruk.
Hij is vreselijk snel en ik zie hem graag groeien bij Willemii.

Wat voor speler is Lumu?

15 januari 2013 om 17:47

Een 17-jarige vleugelaanvaller die erg snel is, goed schot heeft en een erg goede controle heeft.
Jammer dat zijn mentaliteit slecht is.

15 januari 2013 om 17:54

Staat hij in de basis bij Willem II momenteel?

15 januari 2013 om 18:11

Nee, hij heeft de laatste tijd veel last van blessures en inderdaad wat Mitchm als zegt een erg slechte mentaliteit. Hij heeft zeker de voetballende kwaliteiten om hoog te komen

15 januari 2013 om 18:33

Ik denk dat Willem II ook een zeer goede zaak doet hier.
Men verliest hem niet aan een andere Nederlandse club en men krijgt een goede speler ervoor in de plaats.

Il hoop dat lumu blijft in Nederland. Anders zou ik het mooi vinden als Feyenoord deze speler overneemt. Echter is dit niet realistisch omdat de flanken al druk bezet zijn zeker volgend jaar! Was wel gecharmeerdvvan deze jongen!

Molins zou naar Real Betis gaan ipv Willem Ii.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Willem II

Stand
Actuele wedstrijden

Nederland
12 fans
Aanvaller, 24 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 17 juli
Bayern München is al tot een persoonlijk akkoord gekomen met Marc Roca. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren