Les Diables rouges, le futur

15 Augustus 2012, het Koning Boudewijnstadion Brussel. Vijftigduizend supporters staan daar tegenover elkaar in ‘ de derby der lage landen’. Het was een heerlijke avond en een voorbode op een prachtige wedstrijd. De supporters in het stadion, de mensen thuis, waaronder ikzelf, werden getrakteerd op een erg amusante wedstrijd. Maar nog belangrijker dan de ruime overwinning op onze noorderburen, is dat na deze wedstrijd, België als voetbalnatie een ommekeer maakt van 180 graden qua aanhang en het vertrouwen van de spelers in hun kunnen. Het Oranje-legioen heeft ervoor gezorgd dat we in de kwalificatiewedstrijden die volgden, de nodige punten verzamelden met goed spel. Het vertrouwen was zo groot dat men zelfs tegen Kroatië, huidig nummer 8 op de wereldranglijst een sterke prestatie neerzette.

/

Voor deze wedstrijd waren meningen als, “ Die Belgen hebben het altijd over hun talenten, maar presteren nooit en halen zelden een groot toernooi”, standaard. En ergens was de kritiek wel terecht. Maar waar veel mensen geen rekening mee hielden is dat België voordien nooit zoveel talentvolle spelers voortbracht van dezelfde generatie. Hoe moest men zich kwalificeren voor zulke toernooien in het verleden als je telkens maar één a twee spelers hebt die het waard zijn een EK of WK te spelen? Al helemaal als de loting nooit echt meezat, met kanjers als Spanje.

De huidige generatie mag men aanrekenen op het al dan niet overleven van de kwalificatieronde. Zo wordt ons nu nog vaak verweten dat we er niet bij waren op het afgelopen EK/WK. Maar hoe ver stonden de huidige spelers in hun ontwikkeling tijdens die kwalificatierondes? Om het met een voorbeeld te illustreren: toen was er nog sprake van de ‘Luikse driehoek’ met Steven Defour, Marouane Fellaini en Axel Witsel. Zij speelden toen dus nog in de vaderlandse competitie. We moesten toen rekenen op waterdragers met weinig voetbalintelligentie en technisch vernuft zoals een Daniel Van Buyten en Timmy Simons. Dus vandaar dat ik de kritiek op de huidige selectie onterecht vindt. Je mag en kan ze niet afrekenen op het falen van de vorige generaties. Het is pas sinds kort dat de spelers in onze huidige selectie echt van grote waarde zijn in het buitenland. Eden Hazard, speler van het jaar in Frankrijk, Kevin Mirallas in Griekenland en Vincent Kompany in Engeland.

Maar genoeg over de Duivels van nu. Spanje heeft met Thiago Alcántara, Isco en Benat hun toekomstig middenveld. Maar daarnaast hebben ze nog steeds geweldige spelers met zeventien-, achttienjarige toptalenten als José Rodriguez en Gerard Deulofeu. Dat heeft me aan het denken gezet. Kevin De Bruyne, Hazard… Die gaan ook gewoon nog lang mee, maar wat hebben wij daarnaast nog te bieden? Het blijkt dat er misschien wel een betere lichting op komst is dan de huidige die nu al waardevol is voor hun team in het buitenland. Daar waar de Duivels van nu pas op hun rond hun 23ste pas echt gelden als steunpilaren in hun elftal met uitzondering van Hazard, De Bruyne en Christian Benteke.

PSV heeft zo met Zakaria Bakkali een speler die furore maakt in de jeugdelftallen. Johan Boskamp noemde hem eerder een miniatuur versie van Lionel Messi vanwege zijn speelstijl. Hij passeert spelers met speels gemak, al is hij soms wat egoïstisch, maar in je elftal heb je ook nood aan zulke spelers. Vervolgens heeft Chelsea met de gebroeders Mussonda hun slag geslagen en vooral Charly Mussonda Jr. maakt furore in de jeugd bij Chelsea. Dan heb je nog Andreas Pereira die de show steelt in de jeugd bij Manchester United. Dennis Preat die als een routinier speelt in de CL en de competitie. Siebe Schrijvers, na De Bruyne en Thibaut Courtois alweer een toptalent van het Genkse. Slechts zestien jaar en heeft tal van clubs die hem achterna zitten. Ik ben ervan overtuigd dat Siebe potentieel de beste spits is die België ooit heeft voorgebracht.

De reden dat ik met deze Clubexpert begon is om mensen te vragen om zich eens hierin te verdiepen voordat men met standaardreacties komt. Ik geloof bijvoorbeeld niet dat België plots het WK gaat winnen, want ze missen de ervaring en er zijn ook gewoon betere elftallen. Waar ik wel van overtuigd ben is dat de volgende generatie wel in staat is een groot toernooi te winnen. Waarom? Het conflict tussen Vlamingen en Walen ebt met de jaren steeds meer en meer weg. Dat heeft in het verleden wel degelijk tot nare situaties geleid. Op dit moment zijn er geen spanningen tussen beide ‘kampen’ in de voetballerij. Nog nooit zag de selectie er zo hecht uit. Het taalconflict vindt enkel plaats in de politiek met kopstukken als Bart De Wever en Elio Di Rupo. Daarom wil ik graag afsluiten met iets dat in eerste instantie weinig met voetbal te maken heeft, maar wel illustreert hoe het samenhorigheidsgevoel bij het nationaal elftal vandaag de dag leeft.

Bart De Wever na zijn overwinning in Antwerpen: “De stad is van iedereen, maar vanavond toch vooral van ons”.

Reactie Vincent Kompany na de wedstrijd tegen Schotland: “België is van iedereen, maar vanavond toch vooral van ons”.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 17 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 3300+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

84 reacties (laatste reactie door tonymonty)

België heeft een waanzinnig goede selectie, daar ligt het probleem niet. Waar ik me op zou richten is optimale begeleiding vanuit de Belgische bond. Als dit hetzelfde standaard kan bereiken als bij het Nederlands elftal dan denk ik dat jullie het erg goed gaan doen de komende decennia. Voor de rest leuk geschreven maar het is soms wel wat warrig. Soms krijg je het gevoel dat het een beetje van hak op de tak gaat. Probeer bijvoorbeeld de verschillende zinnen wat beter op elkaar aan te laten sluiten, zeker wanneer je tot een conclusie komt. Een simpel voorbeeld± ´dus vandaar dat ik de kritiek op de huidige selectie onterecht vindt´. Beter is om te zeggen± ´dit zijn de voornaamste redenen dat ik de kritiek op de huidige selectie onterecht vindt´. Hierdoor weet ik, als lezer, beter waar je precies naar verwijst. Voor de rest nog veel succes met het analyseren van het Belgisch nationaal elftal.

7 januari 2013 om 11:12

Nou waanzinnig goed is relatief als je het vergelijkt met die van Spanje We hebben een goede selectie, maar nog geen waanzinnig elftal. De Belgische bond is inderdaad een enorm struikelblok wat betreft de evolutie van het voetbal zowel internationaal als op clubniveau. Maar ook het tekort aan kwaliteitsvolle trainers die van 11 spelers echt een hecht team kan maken, ontbreekt ons. De weinige degelijke coaches die we hebben gaan liever in de woestijn wat cashen.

Bedankt voor je raad, ik zal er bij een eventuele volgende CE zeker rekening mee houden.

7 januari 2013 om 12:01

Ik vind jullie selectie echt van hoog niveau. Spelers als Vertonghen, Kompany, Vermealen, Dembele en Hazard, behoren tot de beste van de Premier League. Dan hebben jullie ook nog spelers als Defour, Witsel, Chadli, Felainni en Mertens. Waarschijnlijk ben ik ook nog een paar vergeten. Daarbij hebben ze allemaal een beetje dezelfde leeftijd, waarbij ze over een paar jaar op de toppen van hun kunnen zijn (26 tot 30). Jullie missen misschien een aantal creatieve wereldspelers zoals wij die hebben met Van Persie, Robben en Sneijder maar in zijn algemeenheid is deze selectie erg goed. Ff voor de leuk, dit zou mijn team zijn als Nederland samen zou zijn met België. Wel lastig kiezen dit trouwens.

Krul
Van Rhijn
Kompany
Vermaelen
Martijns Ind
Vertonghen
Sneijder
Dembele
Robben
Van Persie
Hazard
7 januari 2013 om 12:04

Dit team zou samen met Spanje favoriet zijn voor het Wereldkampioenschap.

7 januari 2013 om 12:09

O ja, ik heb nog een vraagje voor de Belgen onder jullie. Waarom wordt Alderweireld weleens boven Vertonghen gekozen in België (vraagteken). Ben een Ajacied en ik heb ze beiden erg vaak zien spelen en ik snapte daar nooit iets van. Vertonghen is echt drie keer zo goed als Alderweireld in mijn ogen.

7 januari 2013 om 12:27

Wanneer Alderweireld speelt is het als rechtsback, omdat dat nog steeds de minst goed bezette positie is bij de nationale ploeg. Vertonghen speelt de laatste wedstrijden als linksback (en doet het daar goed), maar werd in het verleden voor de posities centraal gepasseerd door Kompany en Vermaelen (wat vrij logisch is). Daardoor stond Alderweireld vaak in de ploeg als rechtsback terwijl Vertonghen op de bank zat.

7 januari 2013 om 12:54

@ voetbal2001

Allereerst bedankt voor je reactie, om terug te komen op de kwestie Alderweireld, Vertonghen. stakkevdb omschreef het al goed.

Onze RB positie is de zwakste positie en daarom speelt Alderweireld daar. Giller van Anderlecht krijgt op die positie echter wel vaker de voorkeur de laatste tijd en doet het niet slecht, ook niet geweldig. We hebben voor die positie eigenlijk wel degelijk een geweldige speler, die had kunnen uitgroeien tot de beste RB ter wereld, Anthony Vanden Borre, echter heeft die jongen een rotmentaliteit waar onder andere Mario Been al kennis heeft mee mogen maken, waardoor hij zo goed als niets uit zijn carriere heeft kunnen halen. Hem werd een grotere toekomst voorspeld dan Kompany. Maar dat was dan zeer uitgebreid een antword op je vraag denk ik. Want als CV is het moeilijk met Vermealen en Kompany voor je. Alhoewel ik wel denk dat op di moment Vertonghen beter is als Vermealen die in een zeer grote dip zit.

7 januari 2013 om 13:07

Courtois is toch echt wel beter als krul hoor :P

7 januari 2013 om 15:36

Daar is (helaas) inderdaad geen twijfel over mogelijk

7 januari 2013 om 16:05

Vertonghen linksback? Dat vind ik helemaal geen positie voor hem. Zet hem dan naast Kompany en dan kan lange Jan lekker opkomen. Vermaelen is veel meer geschikt als linksback, heeft die bij Ajax ook gespeeld en met verve. Soms vind ik de opstellingen zo vreemd bij België. Lijkt wel of de beste 11 spelers moeten spelen en niet het beste team. Maar goed, Vertonghen is echt een topper: bravoure en een echte aanjager. Heeft zich fantastisch ontwikkelt bij Ajax en is gewoon een topper in wedstrijden waar het om gaat.

7 januari 2013 om 16:07

Ik kijk ook naar de toekomst en ik denk dat Krul een van de beste keepers van de wereld gaat worden.

7 januari 2013 om 20:29

waarom vermaelen en geen verthongen

7 januari 2013 om 22:52

@voetbal2001: ook bij Tottenham staat Vertonghen linksback hoor.

8 januari 2013 om 14:20

Dat ik allemaal duimpjes omlaag krijg laat zien dat er weinig voetbalverstand is in België. Wij zien veel Belgische voetballers week in en week uit en niemand zou Vertonghen linksback zetten, maar jullie bondscoach zet Vertonghen linksback, dan heb je of A; Vertonghen niet goed gevolgd bij Ajax of B: geen verstand van voetbal. Echt waar als jullie niet ver op het WK komen of daar helemaal niet komen ligt het of aan A: jullie hebben geen verstand van voetbal of aan B; jullie hebben geen verstand van voetbal. Als deze selectie Nederlands was dan zou de halve finale op het WK een normale prestatie geweest. Ik denk dat de Belgische voetballers die spelen of hebben gespeeld in Nederland ook niks begrijpen van de gedachtegang in België.

8 januari 2013 om 14:34

Bedoel je nu dat Villas Boas geen verstand van voetbal heeft? Want die zet Vertonghen ook op linksback.

8 januari 2013 om 14:51

Dat komt door blessures, situatie kun je dus niet vergelijken. Als je Vertonghen een keer zou analyseren dan zou je weten dat hij echt een voetballer is voor het centrum in de verdediging of het middenveld. Ik denk dat Vertonghen zelf ook zou toegeven dat hij ongeschikt is als linksback. Maar het is wel zo dat een goede voetballer een goede voetballer blijft, welke plek dan ook. Maar in Nederland zijn we wat meer op posities en zouden we een voetballer met de kwaliteiten van Vertonghen niet zo snel linksback zetten. Let op mij woorden, Vertonghen gaat furore maken als opkomende centrale verdediger en niet als linksback. Hij zal de Toure worden van de centrale verdedigers, en elke dag dat hij linksback staat is een verspilling van zijn toekomstige legende. Jij zegt toch ook niet dat Beckenbauer vroeger linksback had moeten staan.

10 januari 2013 om 00:14

Waar heb ik ergens gezegd dat dat zijn beste positie is? Het punt is echter dat België geen betere spelers voor linksback heeft op dit moment, dus als je dan centraal toppers als Kompany en Vermaelen hebt die zich (in tegenstelling tot Vertonghen) hebben opgewerkt tot vaste waarden bij topclubs in de Premier League, dan is het vrij logisch om Vertonghen voorlopig te gebruiken als linksback. Het gaat om het team, niet om Jantje.

En vergelijk je Vertonghen nu serieus met Beckenbauer? Man, man, man...

12 januari 2013 om 01:33

ik weet niet of die spelers het kunnen maken tegen Spanje, van Rhijn heeft weinig ervaring net als Martins Indi, Robben voortdurend geblesseerd, V Persie wisselvallig in het Ek/wk , ik heb vertonghen liever centraal omdat hij gewoon snelheid te kort komt.

Mijn 2de CE met grote dank aan Spionkop en Michielvc.

Opbouwende kritiek, bedenkingen en meningen welkom. Ik hoop dat jullie het wat vinden.

Spijtig dat er in je titel al een kanjer van een fout staat, le future moet le futur zijn.
Maar goed, ik ben zelf een Belg en heb de ontwikkeling van het nationale elftal van dichtbij kunnen volgen. Als supporter van Standard Luik, sympathisant van Racing Genk en wekelijkse volger van de Belgische competitie doet het me natuurlijk een groot plezier om spelers als Steven Defour, Axel Witsel, Marouane Fellaini, Kevin De Bruyne, Jelle Vossen, Christian Benteke, Siebe Schrijvers, Dennis Praet, Massimo Bruno en anderen te zien groeien en doorbreken in het buitenland. We beschikken voor het eerst sinds lang over een goeie lichting, maar ik denk dat je een belangrijk aspect niet hebt vermeld in je Clubexpert, namelijk het belang van onze bondscoach Marc Wilmots. Met alle respect, ik denk niet dat Georges Leekens erin zou zijn geslaagd om dit België te plaatsen voor het volgende WK. Wilmots heeft een hecht team gesmeed en ik geloof erin dat hij de juiste man is om deze jongens naar Brazilië te leiden.
Wat ik heel goed vind aan je CE is dat je ons ook kennis leert maken met de volgende lichting spelers. En inderdaad, ook daar beschikken we over enorm veel talent. De toekomst zal uitwijzen als het Belgische nationale elftal het ooit zal kunnen waarmaken op een groot toernooi.
Mooie Clubexpert, duidelijke informatie over zowel de huidige als de toekomstige lichting. Ik geef je 4 sterren.

7 januari 2013 om 11:18

Mijn 2de CE en alweer een fout in de titel. Het domme is dat in het word bestand dat ik heb gemaakt, de titel wel juist was, maar bij het ingeven van de CE, heb ik die titel maar snel snel ingevuld. Mijn excuses hiervoor.

Ik moet je eerlijk bekennen dat ik persoonlijk met Standard nooit wat heb gehad. De clubs waar ik meer mee heb zijn Genk, Anderlecht en Beerschot.

De reden dat ik Wilmots achterwege heb gelaten is omdat ik nog steeds niet ben overtuigd van zijn kwaliteiten. Ik zie nog steeds geen echt hecht team. We doen het beduidend beter dan onder Leekens, maar uit deze selectie valt in mijn ogen nog meer te halen. Ik had liever een Vercauteren of Preud'homme gezien om eerlijk te zijn. In mijn ogen zijn dat de 2 betse coaches die België heeft op dit moment, maar die verkiezen het geld boven deze sportieve uitdaging.

7 januari 2013 om 11:23

Geen probleem!
Dat is best mogelijk, ik heb dan bijvoorbeeld niets met Club Brugge, hoewel ik in West-vlaanderen woon.
Oké, dat verklaart natuurlijk veel over het weglaten van Marc Wilmots in je Clubexpert. Ik ben geen zo'n intensieve volger van de Belgische nationale ploeg als jij, ik heb het meer voor de Italiaanse competitie en het Italiaanse nationale elftal. Maar inderdaad, Franky Vercauteren en Michel Preud'homme zouden prima bondscoaches zijn.

Goede CE. Leuk om wat meer te weten van de Belgische talenten die op komst zijn. Ik hoop dat ze allemaal hun potentieel waarmaken en we België op een eindtoernooi zien schitteren. Ik ben nu wel erg benieuwd naar Siebe Schrijvers, zou je wat meer kunnen vertellen over hem?

Nog een kleine aanmerking. José Rodríguez is momenteel 18 jaar, hij is 18 geworden op 16 december. Ben daar zelf ook pas een paar dagen achter.

Je krijgt van me volle 5 sterren.

7 januari 2013 om 12:48

Bendankt voor je aanmerking en reactie

Siebe is na Kevin De Bruyne, Maher en Preat mijn lievelingsspeler wat betreft talent. Hij wordt ook gezien als het grootste Belgische talent dat momenteel rondloopt. Het is iemand die in mijn ogen alleen tot zijn recht komt in de spits, maar daar zo geweldig in is, zo compleet. Hij kan met zijn rug van en naar het doel spelen. Past in een 2 spitsen systeem, kaatst geweldig, heeft het overzicht, inzicht, techniek, rust en scorend vermogen wat hem een héél complete spits maakt. Zijn debuut voor Genk bekroonde hij meteen met een mooie assist en heeft in zijn eerste oefenwedstrijd van dit seizoen voor Genk meteen een hattrick gescoord. Is ook vaste waarde bij de jeugdelftallen van het nationaal elftal.

Hij heeft tal van grote clubs afgewezen omdat hij zo graag het eerst wil doorbreken bij Genk en omdat dat het beste was voor zijn ontwikkeling.

12 januari 2013 om 12:23

Schrijvers wordt helemaal niet gezien als het grootste talent. In zijn leeftijdscategorie staan Pereira, Bakkali en Musonda een trapje hoger. Op hetzelfde niveau als Bossaerts en Henen zou ik hem plaatsen. Desalniettemin is het een toptalent die ongetwijfeld een mooie toekomst te gemoed gaat.

Daarnaast ben je Januzaj vergeten. Hopen dat hij voor België kiest want die maakt pas furore in de opleiding van Manchester United.

Belgie heeft inderdaad een aantal geweldige talenten rondlopen, iets wat Nederland naar mijn mening jaloers op kan zijn. Of je mete deze talenten ook een keer een groot toernooi kunt winnen? het is denk ik te vroeg om dat nu te kunnen zeggen maar er is in ieder geval veel potentie. Toch komt het er naar mijn mening nog niet helemaal uit, ik had verwacht dat Belgie met gemak eerste zou worden in hun poule, maar ze hebben het toch nog lastig. of dat aan de bondschoach ligt zou ik niet weten want zo goed volg ik belgie als nederland niet.

De generatie talenten die nog in de jeugd van chelsea/man u spelen moeten zich natuurlijk nog bewijzen en zijn geen garantie voor succes. kijk naar Nederlandse talenten zoals Bruma en van Aanholt die bij chelsea bekend stonden als toptalent maar die belofte nog bij lange na niet ingelost hebben.

Over je CE, het was leuk om te lezen en aangezien dit pas je tweede CE is kijk ik zeker uit naar de vele die nog moge volgen. ik vond het alleen het stuk waar je ineens overspringt naar het spaanse elftal, verwarrend maar ook totaal overbodig voor het verhaal. 4 sterren.

7 januari 2013 om 12:55

Nou Nederland heeft met onder andere Maher ook een talent in huis waar je gerust op een WK mee mag afkomen hoor.

Deze coach doet het beter dan Leekens, maar het klopt wat je zegt, er valt nog meer uit deze groep te halen.

Bedankt voor je reactie

Ik ben blij dat je de moeite neemt om een paar clichés te ontkrachten. Uiteraard wordt België geen wereldkampioen want zoals je zegt missen we daarvoor simpelweg de ervaring. Een tornooi spelen is nu eenmaal iets speciaal. Het voordeel dat België daar heeft is dat Wilmots genoeg ervaring heeft met tornooien, maar dan nog weegt dat niet op tegen de tonnen ervaring van ploegen als Spanje en Duitsland.

Daarnaast is het ook absoluut waar dat de taalproblemen vandaag de dag totaal niet meer relevant zijn in de nationale ploeg. Vanuit Nederland wordt vaak nog zo gedacht, ook omdat de politieke evolutie in België richting polarisatie gaat, maar de meeste spelers waren al op jonge leeftijd actief in het buitenland en spelen al jaren samen. De zogezegde verschillen tussen Walen en Vlamingen zijn artificieel gecreëerd door rechtse politici, om vanuit een haatpolitiek tegen een gemeenschappelijke vijand goedkoop stemmen te scoren. Jammer dat zoveel mensen die onzin geloven, maar goed, het voetbal kan daar voor één keer het voorbeeld zijn van hoe het wel moet.

7 januari 2013 om 12:57

Bij een groot toernooi komt inderdaad meer kijken. Er moet echt een team staan, met 11 spelers alleen red je het niet. Daarom dat de Spanjaarden en de Duitsers favoriet zijn. Zo'n geweldige spelerselectie dat nog eens gepaard gaat met het feit dat iedereen vecht voor elkaar.

Tja politiek en het voetbal zal wel nooit samen gaan denk ik. Maar vond het wel een gouden reactie van Kompany op De Wever

Mooi om te lezen en ik heb dezelfde mening als jij alleen kan jij dit fantastisch onderbouwen respect daarvoor beste landgenoot! =)

7 januari 2013 om 13:11

Mercikes

Zakaria Bakkali van PSV heeft al zijn voorkeur voor Marokko uitgesproken. Hoop dat hij voor Marokko kiest.

7 januari 2013 om 13:19

Zakaria Bakkali, naamgenoot van mij , want zelf ben ik ook Belg/marokkaans. Maar ik denk niet dat hij voor Marokko zal kiezen. Ergens moeten we die keuzen respecteren en je zou hem eigenlijk nog gelijk moeten geven ook. Of wil je zo'n toptalent echt zien rotten in de Afrika Cup? Als hij na 90 minuten nog kan staan heeft hij al geluk gehad. Zulke grote spelers wil je juist in Europa zien schitteren. Of dacht je dan dat ze voor Marokko helemaal niets meer voelden? Die keuze om niet voor het land te kiezen waar hun roots liggen is echt niet gemakkelijk voor ze hoor. Neem nou Adam Maher. Die heeft laatste in een interview ( te lezen op Atlaslions.nl) aangegeven dat hij het enorm spijtig vindt wat ze allemaal over hem zeggen. Dat hij een verrader zou zijn. Dat is dan dezelfde jongen erg veel voor Marokko doet en minstens 2 x per jaar naar Marokko gaat met zijn ouders en hij doet daar heel veel voor de Berbers. Heeft een huis in Rabat. Hoe kun je zo'n jongen dan een verader noemen, zijn hart ligt nog steeds gewoon in Marokko hoor, alleen mag hij Nederland ook heel dankbaar zijn en daarom dat hij daar ook voor heeft gekozen waarschijnlijk, naast het feit dat dat voor hem ook gewoon het beste was. Want in Afrika komt hij na een wedstrijd met Marokko met een gebroken rib en 5 tanden minder in Nederland aan.
Neen in het begin spreken ze allemaal uit dat ze voor Marokko willen uitkomen, maar als puntje bij paaltje komt, kiezen de echt grote spelers steeds voor België of Nederland. Hetzelfde met de Duitse Turken.
Spelers die weten dat ze hun kansen krijgen bij het beste nationaal elftal, die kiezen daar gewoon voor. Fellaini, Afellay, Maher, Ozil, Gundogan, Chadli,... Als ze niet zeker wisten dat ze echt gingen spelen voor respectievelijk Oranje, België of Duitsland, hadden ze echt wel voor Marokko gekozen. Langs de andere kant, als een Ambrabat bijvoorbeeld veel meer talent had en bij Oranje kon spelen, had hij niet voor Marokko gekozen, het is hard, maar gewoon de waarheid.

7 januari 2013 om 13:29

Ik zeg niet wat ik denk dat ie gaat kiezen. Ik zeg wat hij zelf heeft uitgesproken. Hij heeft gezegd dat hij tot een bepaalde leeftijd voor de jeugdelftallen van Belgie wilt spelen en uiteindelijk de switch maken naar Marokko. Ben je heel Marokkaans of half?

7 januari 2013 om 13:46

Ik ben volbloed berber. Woon in de buurt van Afellay in Al Hoceima Jij?

7 januari 2013 om 13:50

Ik ook. Kom uit het zelfde dorpje als Labyad. Zeghangane. Mag ik je dan vragen vanwaar deze liefde voor het Belgische voetbal? Waarom voel je je er zo aan verbonden? Enkel vanwege het feit dat je er bent geboren?

7 januari 2013 om 13:56

Je bent hier geboren en getogen, dan kan je toch niet anders dan je verbonden voelen met België? Maar ik probeer ook minstens 3x per jaar naar Marokko te gaan, de liefde voor mijn stadje en familie daar is minstens evengroot. Ik volg het Marokkaans voetbal ook vaak. De nationale ploeg laat ons keer op keer in de steek tegen landen als Zambia, maar toch kan je niet anders dan elke keer weer naar het café gaan en de volgende wedstrijd te zien. Marokkaans clubvoetbal volg ik ook, vooral omdat Chabab el Rif al hoceima het dit seizoen en vorig seizoen erg goed doen.

Ik voel me dus net zo verbonden met het Belgisch voetbal als met het Marokkaanse.

7 januari 2013 om 14:03

Ja maar Belgie zit precies in hetzelfde schuitje als Marokko dus om te zeggen dat ze ons in de steek laten tegen mindere landen is ook erg makkelijk. Misschien is het nu wat minder bij Belgie maar tot voor kort was het ook vaak gelijk spelen tegen- of verliezen van landen als Armenie en Montenegro. En ze zijn ook al een hele boel jaren niet gekwalificeerd voor een eindtoernooi.

Ik vond het gewoon opmerkelijk dat je je zo verbonden voelt met het Belgische voetbal en nationale elftal en zo fanatiek, haha heb ik nog nooit eerder gezien. Maar goed, iedereen moet natuurlijk supporten wie en wat hij zelf leuk vindt.

12 januari 2013 om 12:28

Atlas Lions is allesbehalve een betrouwbare bron. Die jongens zijn net iets te chauvinistisch, volgens hen kiest ieder talent voor Marokko. Chadli, El Ghanassy, Fellaini van allen waren ze zeker dat ze niet voor België zouden kiezen. De enige die tot op heden echt voor Marokko gekozen heeft is Carcela. (dirar ook wel maar die heeft achteraf verklaard spijt te hebben van zijn keuze).

Nu ik denk dat Bakkali voor België gaat kiezen. Hij speelt nu samen met een fantastische generatie jonge duivels en ik zie hem ook niet op een bepaalde leeftijd voor een minder getalenteerde groep (met alles respect voor de Marokkaanse ploeg) kiezen terwijl hij echt kans kan maken op een internationale prijs.

7 januari 2013 om 13:26

@ Belgie

Neem maar van mij aan dat de toekomstige Duivels hem echt wel kunnen gebruiken. Want hij schiet niet alleen met scherp in de jeugdelftallen van Psv, maar ook voor de jonge Duivels.

7 januari 2013 om 14:23

Weet ik maar ik heb het over die zijn mentaliteit. België heeft zijn familie opgevangen en laten voetballen Standard heeft zijn vader en familie werk gegeven. het minste wat je dan kan doen is je land bedanken zoals Fellaini en chadli hebben gedaan.

Beste Grandepulga2,

dit is de eerste keer dat ik op een CE reageer omdat dit qua objectiviteit een van de - helaas - weinige uitzonderingen is op de reguliere Ce's die je voorgeschoteld krijgt.
De meesten hebben nauwelijks toegevoegde informatieve waarde, laten vaak een schrijnend gebrek aan Nederlandse taalvaardigheid zien en zijn gewoonlijk doorspekt met ( Randstedelijke) "poeha" op basis van een subjectieve clubvoorkeur.

Ik kan mij volledig aansluiten bij jouw mening over twee van de toptalenten, Bakkali en Pereira, omdat ik die zelf vaak genoeg heb zien "ballen".

Ronduit opmerkelijk en zeer verhelderend vond ik jouw afsluiter wat een "eyeopener" moet zijn, voornamelijk voor het Nederland boven de grote rivieren.

Een uitstekende bijdrage en dus in mijn ogen 5 sterren waard.

7 januari 2013 om 16:14

Bedankt voor je schitterende reactie man

Mooie CE, Het enigste waar ik het niet helemaal mee eens ben is dat je vercauteren hoger inschat dan Wilmots. Toen Wilmots werd aangesteld als bondscoach had ik hier ook grote twijfels bij omdat hij geen enkele ervaring had als coach. Maar het tot nu kan je toch nog geen enkele kritiek op hem hebben? Ik ben het met je eens dat er nog meer uit deze groep kan halen. Maar wat we Wilmots moeten geven is toch op zijn minst een kans en genoeg tijd om prestaties neer te zetten. Wat ik vooral bewonder aan wilmots is zijn inschattingsvermogen en omgang met de spelers + iedereen met de voeten op de grond houden na mooie overwinningen en direct de focus leggen op volgende matchen. Ik ben het ook met je eens dat Preud'homme de ideale bondcoach had geweest maar helaas waren hij en Eric Gerets niet beschikbaar en ik vind eerlijk waar dat de gok van de Belgische voetbalbond goed uitpakt. Misschien dat mijn mening over vercauteren niet objectief is omdat ik hem niet kan luchten.

Maar ik lees met bewondering jou CE 5 sterren

7 januari 2013 om 21:03

Wilmots vind ik ook een geweldige man en hij doet het zeker niet slecht. Maar dat komt gewoon omdat Leekens zo slecht was dat alles als een verbetering kan worden gezien. Hoe Wilmots omgaat met de pers en zijn spelers vind ik wel geweldig, houd iedereen met beide voeten op de grond.

Mijn keuze zou als volgt zijn:

1 Preud'homme
2. Vercauteren
3. Maes
4.wimots

7 januari 2013 om 22:18

@grandepulga2 en/of andere Rode Duivel volgers

Ik volg het Belgisch voetbal en de Rode Duivels redelijk tot best goed op de voet, maar een ding kan ik niet begrijpen. Heeft de Belgische voetbalbond er nooit aan gedacht een trainer van niet-belgische afkomst te halen na het vertrek van Leekens? Of ziet de Kbvb daar na het vertrek van Dick Advocaat van af en bieden zij Belgische trainers (nu Wilmots) de kans om het bondscoachschap?

Desalniettemin moet ik zeggen dat Wilmots het prima doet als bondscoach van de Belgen! Een gelijkspel in eigen huis tegen Kroatië is niet verkeerd, met een beetje geluk had België van de Kroaten gewonnen. Alleen de nederlaag tegen de Roemenen had niet gehoeven.

8 januari 2013 om 09:50

Ik weet eerlijk gezegd niet of de bond daar daadwerkelijk heeft over nagedacht. Mijn gedachten vertellen me dat na het Advocaat gebeuren, de bond er niet over peinst om nog eens voor een (dure) buitenlandse coach te gaan. Sowieso is de Belgische bond echt een lachertje.

Wilmots doet het zeker goed, alleszins beter dan iedereen verwachtte. Maar hij heeft ook gewoon het geluk dat hij een nietsnut als Leekens opvolgde. Dat maakt het allemaal een stukje makkelijker. Wilmots kan bij wijze van spreke weinig verkeerd doen op dit moment. Maar ik denk dat er betere coaches zijn om nog meer uit dit elftal te halen en om er automatismen in te slepen wat op dit moment nog ontbreekt. Daarom scoren onze aanvallers over het algemeen weinig. Maar Wilmots heeft ook goede dingen gedaan, hij kan wél met vedettes omgaan zoals met Hazard bijvoorbeeld. Hij kan hem op de bank zetten zonder dat Hazard daar overdreven geïrriteerd door is gewoon door het feit hoe er met hem wordt gecommuniceerd. Leekens dacht aan persoonlijk succes en wilde de buitenwereld laten zien dat de grote Leekens Hazard op de bank kon zetten. Deze capriolen zorgden ervoor dat een del van de bevolking een hekel kreeg aan Eden, de schuld van die mediageile nietsnut dus. Nu zie ik Eden soms zaken doen voor het nationaal elftal dat hij voordien amper deed en het belangrijkste van al, ik zie hem terug lachen op de trainingen.
Wilmots weet ook iedereen voor elke wedstrijd opnieuw op te laden. Houdt iedereen ( spelers, media, supporters,..) met beide benen op de grond zeg maar. Dus hij heeft zeker een invloed op de huidige selectie, maar er zijn nog betere opties.

8 januari 2013 om 23:05

@otiebtie

De Kbvb heeft amper voetbalkennis. Nadat Advocaat de Rode Duivels liet stikken wouden ze geen buitenlander meer, terwijl bv. van Gaal de perfecte keuze zou zijn. Nadat Advocaat en Leekens hun contract indienden zocht de Kbvb een nieuwe bondscoach, en de enigste voorwaarde was: loyaliteit kunnen tonen tegenover het nationaal elftal. En aangezien Wilmots al 3 jaar assistent-coach is bij de RD en 12 jaar zelf RD is geweest heeft hij die loyaliteit wel. Enige ervaring of kennis van tactiek ofzo was niet vereist.

9 januari 2013 om 17:23

@edenhazard

Toen de vacature als bondscoach bij de Belgen vrij kwam na het vertrek van Leekens, dacht ik gelijk aan Louis van Gaal. Ik kan het me best voorstellen dat de Kbvb daardoor sceptisch tegenover buitenlandse trainers staat na het vertrek van Advocaat, loyaliteit is inderdaad erg belangrijk.

Het is natuurlijk wel opzienbarend dat de Kbvb voor een relatief onervaren coach zijn gegaan als trainer van de Belgische nationale ploeg. Maar de Knvb nam in 2004 ook Marco van Basten als bondscoach aan, terwijl hij, op het trainersschap bij Jong Ajax na, nauwelijks ervaring had als coach. En toch speelde hij op het EK van 2008 fris en aanvallend voetbal zoals Nederlanders dat graag willen zien. Zo kan het ook uitpakken, ook met Wilmots..

8 januari 2013 om 02:24

Ben je Eric Gerets niet vergeten? Die zou ik toch verkiezen boven Peter Maes en Vercauteren...

8 januari 2013 om 09:51

Met Gerets heb ik helemaal niets meer. Hoe hij Marokko belazerde. Het enige wat hem op het laatste nog interesseerde was zijn loon en de belastingen. Bovendien vind ik Maes en Vercauteren sowieso betere coaches.

8 januari 2013 om 16:06

Dat heb ik nu exact hetzelfde met vercauteren. Hoe hij eerst kritiek had op spelers die een transfer wilden en dan zelf als een dief in de nacht vertrekken... En dan heb ik het nog niet gehad over zijn cynische intervieuws. Oké hij heeft Genk mooi kampioen gemaakt en mooie prestaties geleverd met Rsca maar heeft nu ook gefaald bij De rode duivels (weliswaar een interimjob) , Die club in Qatar + Sporting Lissabon. Dat laatste begrijp ik dus echt niet dat hij daar het roer heeft overgenomen. Toen hij daar werd aangesteld had ik al een voorgevoel dat hij het seizoen daar niet ging afmaken...hij had beter naar Standard gegaan.

Prima clubexpert; weinig op aan te merken. Deze CE ontkracht de vooroordelen die de meeste (nederlandse) voetbalvolgers op het Belgisch voetbal zullen hebben. De Rode Duivels lijken wel een vriendengroep; de band tussen de spelers is heel hecht. Zet daarnaast een gewaardeerde international in de naam van Wilmots voor deze groep en je hebt een hecht en sterk collectief!

7 januari 2013 om 21:03

Bedankt voor je reactie en ik ben het helemaal met je eens

Mooi stuk hoor echt geweldig ben ook Belg en vind dit echt goed 5 sterren.

7 januari 2013 om 21:04

Bedankt

7 januari 2013 om 21:20

Dat is graag gedaan.

Goed stuk met inhoudelijke informatie over het Belgische elftal en de aankomende Belgische toptalenten.

Wat mij betreft hoort België bij de internationale top 3 wat betreft verdediging. Allemaal spelers die wij zo in het Nederlandse elftal in de basis zouden kunnen zetten. Duidelijk beter dan Nederland.

Middenveld is internationale subtop en de aanval, tja dat blijft middenmoot.....wellicht dat de aankomende spelers dit kunnen veranderen maar naar mijn mening is alleen een Nebe elftal met een Belgische verdediging en een Nederlands middenveld en Nederlandse aanval in staat een EK te winnen.

Zelf ben ik bij de vorige oefenwedstrijd België-nederland geweest die in een bloedeloze 1-1 eindigde en was ik vooral onder de indruk van de grote hoeveelheid Jean-claude van Damme klonen die als gendarmes ervoor zorgden dat alle supporters zich als koorknaapjes gedroegen.

Deze was veel spectaculairder en zeker voor de Belgen (die richting Nederland hebben wat wij tegen Duitsland hebben) was het heel leuk om een lange neus naar de grote broer te kunnen trekken.

Alleen jammer van de titel, die had je beter tweetalig kunnen doen om recht te doen aan dit complexe land waar alleen koning Albert zich Belg voelt en de rest zich Vlaming of Waal voelt (op wat Duits sprekende mensen in het Oostkanton Eupen na).

5 sterren voor de inhoud en het verzorgde taalgebruik. Om het Belgisch af te sluiten, ik heb het met goesting gelezen en het was zeer plezant, zeker en vast!

7 januari 2013 om 21:09

Bedankt voor je reactie allereerst.

Ik vind ons middenveld eerlijk gezegd beter dan die van Oranje met spelers als Dembele, Hazard, Fellaini, De Bruyne en Witsel. Voorin hebben we vooral met Chadli en Benteke ook veel kwaliteit dat zo meekan in de PL bijvoorbeeld. Echter heeft Oranje met Van Persie alleen al een speler die heel onze voorhoede overklast, over Robben ben ik minder te spreken, zo geweldig als hij in Nederland wordt gemaakt vind ik hem niet. Al lang niet althans.

Om het Belgisch te houden, Mercikes voor je reactie

Bon,

Leuk stuk over de Belgische talenten. De meeste kende ik al van naam al is Siebe nieuw voor mij en ben ik ontzettend benieuwd wat Andreas Pereira gaat brengen bij United. De Musonda broertjes zijn dat echt goeie jeugd spelers? ik weet dat Charly een grote toekomst voorspeld word maar las her en daar dat de andere twee niet zo bijzonder zijn. Beetje het verhaal zoals Thorgan en Eden Hazard.

Mooiste voor jullie is dat deze spelers hoogstwaarschijnlijk nog in hetzelfde elftal gaan spelen als de lichting die België momenteel voortbrengt. De meeste spelers zijn pas in de leeftijd 21 t/m 23 en zullen dus nog zeker 7 tot 8 jaar meegaan.

Ik hoop dat Bakkali speeltijd zal krijgen bij Psv aangezien ze niet al te veel met de jeugd doen, al kan dit wel veranderen in de loop der jaren. Ik wil immers geen boze mensen op me dak krijgen.

Dan je Ce. Ik vind je schrijfstijl prima en ik heb zo goed als geen fouten ontdekt in de zinnen, al is dat niet zo belangrijk. Daarnaast leest het lekker weg en is het onderwerp een leuk topic, weer eens wat anders dan de standaard verhaaltjes. Enigste minpuntje. Ik had gehoopt meer te kunnen lezen over de talenten die eraan komen, nu beschrijf je gewoon hoe ze heten en waar ze spelen maar ik had het leuker gevonden was je er wat dieper op ingegaan.

7 januari 2013 om 20:59

Copain,

Allereerst bedankt voor je reactie. De verschillen tussen de Mussonda broertjes is niet zo groot als tussen Eden en Thorgan. Maar wel mag gezegd worden dat Charly sowieso meer potentieel heeft.

Ja dat hoop ik ook, ik las laatst ergens dat hij heeft bijgetekend ( Bakkali) en dat er in zijn contract stond dat hij meer kansen zou krijgen in het eerste. zoniet hoop ik dat hij vertrekt, naar een AZ of zo.

Qua spelling heb ik veel hulp gehad van Michielvc en Spionkop

nogmaals bedankt voor je reactie en je hebt wss gelijk wat betreft die volgende generatie. Siebe heb ik hierboven verder omschreven maar ik kan dat ook voor de rest als je het wil via privé? Of voeg me gewoon toe op FB vriend.

Ik kan me hier volledig mee inleven , ik heb geen Belgisch bloed maar heb toch heel mijn leven in Belgie gewoond en ben een vurige supporter van de Rode Duivels , was laatst nog in Les Brasseurs voor Belgie tegen Servie , een gigantisch groep Brusselse jongeren op café aan't schreeuwen come on Belgium! Serbe , Serbe dans ton cule! enz Je voelt echt dat de Belgen weer vertrouwen hebben in de Rode Duivels. Ik zie ze schitteren op het WK ! =)

8 januari 2013 om 09:53

Dat van die supporters was tot voor kort echt vele male minder hoor. Het is pas na het vertrek van +leekens en de overwinning op Oranje dat zelf niet-voetbal supporters zich er ook mee gingen bemoeien. Bijna net zoals de 'oranje-gekte" in Nederland .

Bedankt voor je reactie

Inhoudelijk was het voor mij erg leerzaam. Ik wist eigenlijk niet dat er achter de huidige topspelers alweer een goede lichting staat. Misschien moeten we in Nederland voor het eerst maar eens onze Zuiderburen in de gaten gaan houden. Het ziet er allemaal veelbelovend uit. Zo te lezen moet de Feyenoord jeugd opleiding nog harder aan het werk:-)
Ik ben het overigens niet eens met je voetbalstelling. Ook de huidige ploeg kan een toernooi winnen. Juist voor een toernooi hooef je niet perse de beste ploeg te zijn om te winnen, Het zijn maar 6-7 wedstrijden, 14-15 spelers met de nodige ervaring, Een slimme bondscoach en een gelukige loting, Dan ben je al een eind op weg hoor.
Denemarken won met 2 weken voorbereiding het EK van 1992.door een goede loting. en wat geluk staat Nederland zomaar in de finale van het WK 2010 En Maradonna himself moest eraan te pas komen om jullie uit de finale van 1986 te houden,belgie heeft nu al een ploeg die onder deze condities ver te komen. Een WK winnen is voor weinig landen weggelegd maar Belgie kan nu echt wel een EK winnen hoor.
Dat stukje over die Spaanse lichting zou ik er niet in hebben gedaan, Dat is nergens voor nodig. Ik snap dat je perpectief wilt geven. Maar je stuk zou sterker staan door alleen over Belgie te schrijven, Juist door Spanje te noemen zwak je de eigen kwaliteit direct af voor mij. Dan denk ik toch"oh dan valt het wel mee" en dat verhaal wil je toch niet overbrengen lijkt me? Bovendien verlies ik daar direct de richting van je CE. Kortom het is verwarrend.
Verder vond ik je koppeling van het voetbal naar de voortgang van de eenwording van Belgie lheel euk gedaan, 4 sterren, En bedankt voor het kijkje inde Belgische voetbalkeuken. Jullie eetkeuken is matuurlijk al wel een van de beste ter wereld:-)

8 januari 2013 om 09:56

Dat van het Spaans gedeelte heb ik vaker gehoord en misschien moet ik me inderdaad wat meer topspitsen op enkel de hoofdkern en bijzaken zo veel mogelijk vermijden. Ik zal het naar mijn volgende Ce's zeker meenemen want met zulke tips kan ik alleen maar beter worden hierin, toch?

Bedankt voor je reactie

Erg goed stuk! Veel Belgen uit mijn omgeving (studeer in Leuven) denken er ook precies hetzelfde over. Je verwoordt het leuk en het leest vlot weg

5/5

8 januari 2013 om 09:54

Bedankt

Goede clubexpert

Niks aan te merken op je schrijfstijl, die is goed. Hoewel ik niet echt iets heb met het Belgische Elftal blijf ik toch lezen, wat normaal nog wel eens moeilijk is voor me. Ik ben het ook helemaal eens met je verhaal. Alleen had je het over het toekomstige middenveld van Spanje: Isco, Thiago en Beñat. Eerste twee ben ik het helemaal mee eens alleen denk ik dat Sergio Busquets toch sowieso altijd de voorkeur blijft krijgen boven Beñat die ruim een jaar ouder is.

De Gea
Montoya
Bartra
Muniesa
Grimaldo
Thiago
Busquets
Isco
Deulofeu
Rodrigo
Muniain

Een mooi stuk. Niks op aan te merken en heb weer wat geleerd.

5 sterren.

Prachtig stuk echt, het is gewoon echt zo, bij ons op de voetbal bijvoorbeeld, vroeger werd er amper gesproken over de Rode Duivels en nu kijken we elke wedstrijd met z'n allen na de training! Prachtig om dat groepsgevoel te versterken door het kijken naar een voetbalwedstrijd.
De duivel uitdagingen, die weliswaar niet zoo speciaal zijn, maar wel gewoon helpen in de jacht op het vergaren van de steun van het hele land!

Ook over de toekomst ziet het er inderdaad goed uit, Schrijvers, bij United, PSV allemaal grote talenten die er gewoon voor moeten zorgen dat ze de juiste beslissingen nemen in hun carriere, dan zie ik dat allemaal goedkomen.

José Rodriguez is ook een groot talent, maar wellicht bedoelde je Jesé. Ook een topper.

Mooi stuk, je geeft een duidelijke kijk aan buitenstaanders (niet-belgen) over de huidige generatie en wat de mogelijkheden zijn voor deze generatie. Mussonda en Preat heten gewoon Musonda en Praet. Stuur je stuk de volgende keer door naar mij, dan pas ik al zo'n fouten wel aan.

België in 2018 (snel een opstelling gemaakt - nummers is de geboortedatum van de speler)

en verder:

Casteels 92
Mignolet 88

Lombaerts 85
Alderweireld 89
Bossaerts 96
Malanda 94
J. Lukaku 94
De Bock 92

De Bruyne 91
Witsel 89
Praet 94
Dembele 87
Nainggolan 88
Defour 88
T. Hazard 93

Bakkali 96
Benteke 90
Mirallas 87
Chadli 89
Bruno 93
Batshuayi 93
Origi 95
Raman 94

Courtois 92
Cavanda 91
Kompany 86
Vermaelen 85
Vertonghen87
Fellaini 87
Musonda 96
Pereira 96
Hazard 91
Lukaku 93
Schrijvers96
10 januari 2013 om 00:18

Jordan Lukaku zie ik het nooit halen. Teert alleen maar op die achternaam, komt veel te kort als linksback.

10 januari 2013 om 08:45

ik ben het eens met stakke, en waar is Schrijvers in je lijstje ? hij staat alleen in je opstelling Ik ben zeker dat ook hij het gaat halen. En Malanda word nu eigenlijk gebruikt en gezien als verdedigende middenvelder bij Zulte, maar kan nog steeds gewoon centraal achterin inderdaad. Musonda lijkt me het duidelijkste voorlopig dat hij erin gaat komen, prachtige speler dat, Schrijvers wil ik hopelijk binnenkort zien spelen in het eerst van Genk en Lukaku moet gewoon de juiste beslissingen maken in zijn carriere en dan kan hij topniveau halen.

10 januari 2013 om 19:05

Ja, inderdaad, waar zijn Musonda, Pereira en Schrijvers. Oh die staan allemaal in m'n opstelling. Daarom dat er 'en verder' staat xd

Romelu Lukaku moet gewoon nog 2 jaar bij WBA spelen en daarna 3 jaar bij een subtopper à la Newcastle of Tottenham. Als hij er dan 20 inschiet in de PL is hij klaar voor Chelsea. Dat moet hij echt doen, hij heeft tijd zat. Hij is 19 nu. Zijn broertje moet Anderlecht gewoon uitlenen dit seizoen aan zo'n club die in PO2 zal belanden. Bij Anderlecht heeft hij Safari en Deschacht voor zich. Ik weet niet hoe ver die zal geraken, waarschijnlijk niet zo ver, maar er zit wel wat talent in.

12 januari 2013 om 00:45

ik ben benieuwd ziet er wel leuk uit man!

Prachtig stuk echt, het is gewoon echt zo, bij ons op de voetbal bijvoorbeeld, vroeger werd er amper gesproken over de Rode Duivels en nu kijken we elke wedstrijd met z'n allen na de training! Prachtig om dat groepsgevoel te versterken door het kijken naar een voetbalwedstrijd.
De duivel uitdagingen, die weliswaar niet zoo speciaal zijn, maar wel gewoon helpen in de jacht op het vergaren van de steun van het hele land!

Ook over de toekomst ziet het er inderdaad goed uit, Schrijvers, bij United, PSV allemaal grote talenten die er gewoon voor moeten zorgen dat ze de juiste beslissingen nemen in hun carriere, dan zie ik dat allemaal goedkomen.

Het is jammer dat Dick Advocaat België verraden heeft. Ze waren net in opbouw en toen verliet de kapitein het schip. Of je Dick nu goed vindt of niet, het was zeer ongunstig. Ik geloof dat België best nog wel flink kan groeien. Het is voor de lage landen hopen dat de jeugd de kans krijgt maar ook grijpt. Dus niet naar het buitenland bij de eerste aanbieding voordat je je ontwikkelt hebt. Goed stuk en aardig om te vernemen hoe een Belg, vaak van nature bescheiden, erover denkt.

mooi geschreven echt uitstekend, ik las het met vol spanning kon het bijna zelf inbeelden en voelen! 5 sterren van mij.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

België

FIFA ranking: 1
111 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
T. CourtoisKeeper30
T. MeunierVerdediger31
T. VermaelenVerdediger30
E. HazardMiddenvelder30
R. LukakuAanvaller33
J. VertonghenVerdediger20
D. BoyataVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina België.

In de wandelgangen

Woensdag 23 juni
Genoa heeft met Olympique Marseille gesproken over een langer verblijf van huurling Kevin Strootman. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren