Sprockel vindt na maanden onderdak en strijkt neer in Plovdiv

Zaterdag, 5 januari 2013 om

Civard Sprockel heeft weer nieuw emplooi gevonden. De 29-jarige verdediger zat de laatste maanden zonder club, nadat CSKA Sofia zijn contract had ontbonden. Sprockel blijf echter in Bulgarije want Botev Plovdiv heeft de mandekker voor anderhalf jaar aan zich gebonden. Sprockel verliet halverwege het seizoen 2010/11 de Nederlandse velden.

Hij had er toen één jaar bij Feyenoord, drieënhalf bij Excelsior en vierenhalf bij Vitesse opzitten. Anorthosis Famagusta werd zijn eerste club in het buitenland en met die vereniging reikte Sprockel zelfs tot de Europa League. Daarna verkaste hij naar de Bulgaarse hoofdstad Sofia, maar succesvol werd zijn verblijf daar niet.

Zonder te spelen moest Sprockel in juli alweer vertrekken. Nu heeft hij een contract in handen bij Botev Plovdiv, dat op dit moment maar één punt onder CSKA staat op plaats vijf. De competitie begint in Bulgarije weer in maart.Gerelateerd

Meer sportnieuws

10 reacties (laatste reactie door relax)

Na het verhaal van Seginho Greene gelezen te hebben is het niet de makkelijkste competitie als donkere speler om in te spelen , als het minder gaat krijgen die blijkbaar vaak de schuld , ze komen in dorpen waar ze nog nooit een donker iemand hebben gezien.

Daar zullen we waarschijnlijk nooit meer wat van horen tot hij weer naar de volgende club gaat.
Ik wens hem er het aller beste, hopelijk kan hij wat toevoegen aan de selectie.

Ooit was er een hoog verwachtingspatroon rond deze speler. Op de een of andere manier is het nooit naar buiten gekomen. Ik vond hem bij Feyenoord niet slecht, en de fouten die hij maakte (kan me ooit een onnodige rode kaart herinneren in een europa cup wedstrijd) was echt een jeugdspeler fout, meer niet.

daarna belande hij op de bank en ging naar Vitesse. Ook daar vond ik hem solide, maar met een enkele fout af en toe.

Kan deze jongen het niveau van degradatiezone Eredivisie (willem II, Vvv, Nac, Pec) niet aan dat het zo lang duurde voordat hij weer een contract voorgeschoteld kreeg? Ik zou als donkere voetballer zo snel mogelijk terug willen naar Nederland, mocht ik daar de kans voor krijgen. Deze jongens hebben het vaak beroerd omdat racisme daar een ongekend hoog peil heeft. Fred Benson was maar wat blij dat PEC Zwolle hem de kans gaf, want deze jongen is eigenlijk 'weggepest' uit Polen. Ik wens Sprockel veel succes, was toch een degelijke verdediger met behoorlijk wat talent, wat er alleen niet echt uitgekomen is.

Dat heeft hij dan mooi bij elkaar gesprockeld!

5 januari 2013 om 19:52

Sprockel ploft neer in Bulgarije.

5 januari 2013 om 21:08

Tsja hij kon die plofkip niet weerstaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland
0 fans
Verdediger, 36 jaar

In de wandelgangen

Zondag 20 oktober
Manchester City stelt Raheem Sterling een weeksalaris van 450 duizend pond in het vooruitzicht, omgerekend ruim 523 duizend euro. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren