Dubbel verlies Schalke na thuisnederlaag en rood Huntelaar

Zaterdag, 15 december 2012 om 20:21Peter Nusselder • Laatste update: 20:40

Schalke 04 heeft zaterdagavond drie dure punten laten liggen: middenmoter SC Freiburg won in Gelsenkirchen met 1-3. Jefferson Farfán zette de thuisploeg nog wel op voorsprong, maar dankzij Jan Rosenthal en Jonathan Schmid stonden de bezoekers bij rust op voorsprong. Rosenthal maakte er in de tweede helft 1-3 van en werd later met tweemaal geel weggestuurd. Datzelfde overkwam een minuut later Klaas-Jan Huntelaar, zodat het voor Schalke een bijzonder vervelende avond werd.

/

Alhoewel er in de openingsfase weinig aan de hand leek voor het elftal van trainer Huub Stevens, keken die Königsblauen halverwege toch tegen een achterstand aan. Julian Draxler, de gevaarlijkste man aan Schalke-zijde, was met een afstandsschot en een vrije trap al tweemaal dicht bij de openingstreffer geweest toen ploeggenoot Farfán na een kleine twintig minuten de 1-0 voor zijn rekening nam; de voormalig PSV’er ontsnapte samen met Lewis Holtby aan de buitenspelval van Freiburg en tikte op aangeven van de Duitse middenvelder binnen.

Schalke-keeper Timo Hildebrand was tot dat moment amper op de proef gesteld, maar werd daarna wel twee keer gepasseerd binnen zes minuten. Eerst was het Rosenthal die een voorzet van Daniel Caligiuri ineens op de slof nam en de bal met een stuit in het zijnet schoot, daarna mocht Joël Matip zich de 1-2 aanrekenen: de verdediger leek weg te kunnen werken, maar verkeek zich op een wegdraaiende bal. De Kameroener mistte volledig en gaf zo vrije doortocht aan Schmid, die beheerst langs Hildebrand schoof. De gelijkmaker van Huntelaar ging kort voor de pauze niet door, omdat aangever Farfán teruggefloten werd wegens een overtreding.

/

Overigens mocht de thuisploeg van geluk spreken dat de ruststand niet 1-3 was, want in blessuretijd hield Holtby nog een inzet van Max Kruse van de lijn. Na de onderbreking kwam die stand evenwel alsnog op het scorebord in de Veltins-Arena en wederom ging er geklungel in de defensie van de equipe uit Gelsenkirchen aan de tegentreffer vooraf. Christoph Metzelder leverde zomaar in, waarna de bal via Cédric Makiadi en Caligiuri bij Rosenthal terechtkwam. Diens fraaie schot in de verre hoek was Hildebrand te machtig: 1-3.

Met nog een half uur op de klok leek het zodoende een kansloze missie te worden voor die Knappen, maar een klein kwartier voor tijd leek er nog wat mogelijk toen Rosenthal binnen twee minuten tweemaal geel kreeg en dus mocht inrukken. Voordat Schalke echter kon profiteren van die overtalsituatie was echter weer tien tegen tien, want ook Huntelaar kreeg voor de tweede keer een gele prent. het tiental van Schalke slaagde er in de slotfase niet in om de aansluitingstreffer nog te forceren.


Poll

Denk je dat Schalke 04 zich gaat kwalificeren voor Europees voetbal?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door scfreiburg)

Die rode kaart sloeg nergens op, letterlijk
Schalke verdiende meer, helaas deden persoonlijke fouten ze de das om.

15 december 2012 om 20:28

Sorry, hoor, maar Schalke speelde echt héél slecht.

15 december 2012 om 21:12

Ze speelden niet geweldig maar ze gingen wel voor de winst, 3 counters en klaar was Freiburg.

Misschien kan Freiburg dit jaar wel Europees voetbal halen. Dat zou geweldig zijn.

16 december 2012 om 10:51

Dat zou niet geweldig zijn aangezien het Duitsland geen punten opleverd.

17 december 2012 om 22:08

Hoe weet jij dat? Misschien doen ze het volgend jaar dan wel nog beter.

Weggespeeld in eigen huis door Freiburg zeer jammer
Het Schalkepubliek massaal Stevens raus roepen
Ik vind dat je als club gezamelijk verantwoordelijk bent
Winnen maar ook verliezen doe je met zn allen
Nu ga ik de hele avond zwaar balen van deze vervelende nederlaag

Je kan Huntelaar op dit moment niet echt een verlies noemen. Hij schiet nog geen deuk in een pakje boter nadat hij heeft gezegd dat hij zijn contract niet verlengt. Stevens onder druk door deze crisis bij Schalke!

16 december 2012 om 06:41

interessant of opmerkelijk om achteraf te constateren dat Van Gaal dus gewoon gelijk had over diens vorm. Die man ziet werkelijk alles lijkt het.

105 en 103 stemmen op die cijfers hier bij Vz
Bullsh*t dat zoveel mensen dit hebben gekeken!! Ze stemmen gewoon op basis van de uitslag en op basis van kaarten etc. Kap daar is mee! Als je de match niet hebt gezien; ook niet stemmen.

Zonde dat het nu minder gaat met schalke; en al helemaal van die rode van Kjh!
Ze maken het Bayern wel makkelijk zo....

16 december 2012 om 10:53

Hele systeem is onzin. Als er een Nederlander speelt krijgt ie bijna altijd een hoog punt. Als er een speler speelt die ze niet moeten een slecht punt.

Huntelaar, Holtby en J.matip speelden heel slecht.
Hele slechte wedstrijd van Schalke. Die Stevens mag nu wel vertrekken.
Ze mogen zich best wel schamen.

15 december 2012 om 21:24

Stevens vertrekken? En dan? Holtby is sowieso al in dramatische vorm, Matip is niet goed genoeg en Huntelaar heeft het verdomd moeilijk zonder echte aanvoer. Schalke zit gewoon in een geweldige vormdip en de winterstop kon op geen beter moment komen. Even wat rust, nadenken over hoe en wat.

Overigens is het nooit goed.. Vorige keer verloren ze met Matip op de bank en toen riep iedereen om Matip. Nu laat hij wederom zien niet goed genoeg te zijn en moet die er weer uit..

Dit zou mijn opstelling zijn. Huntelaar met een maatje voorin, Ibi die vanaf rechts naar binnen kan komen (soort vrije rol), Draxler voor de creativiteit en Barnetta voor de voorzet. Holtby maar eens op de bank, na wederom een verschrikkelijk slechte pot.

Fährman
Höwedes
Metzelder
Papadopoulos
Fuchs
Neustädter
Affelay
Draxler
Barnetta
Farfan
Huntelaar
15 december 2012 om 22:30

Metzelder is misschien nog wel slechter dan Matip

15 december 2012 om 23:11

Ik ben ook geen fan van Metzelder, maar Matip is helemaal drama. Week in week uit.. Zie toch liever Metzelder spelen dan, die heeft tenminste wat inzet..

15 december 2012 om 23:18

Wel een hele goeie opstelling!
Ben het wel met je eens, alleen vindt ik dat Stevens wel rare keuzes maakt. Het wordt tijd voor een andere formatie met een paar wijzigingen. Ik volg alleen de thuis duels van Schalke 04 en elke keer krijgen ze wel een tegendoelpunt.
Ze hebben achterin echt versterking nodig.

15 december 2012 om 23:43

Metzelder speelde toch bij Real, maar een vraag?

16 december 2012 om 00:13

@ Fenerim70, bedankt! Ja het liefste een nieuwe rechtsback. Vind Uchida maar niks, Höwedes is centraal op z'n best en met Fuchs, Papadopoulos en Höwedes hebben ze dat wel goed staan. Ik vind Fährmann zeker goed, maar de voorkeur van Stevens gaat nogsteeds uit naar Hildebrand en Unnerstall.
Eventueel iemand voor op rechts, want naast Farfan hebben ze geen echt goede speler voor op rechts. Obasi is veels te zwak Draxler/ibi/barnetta zijn allemaal linksbenig..

@ Gm12: Metzelder speelde bij Real, is o.a. door blessures weinig tot niet aan spelen toegekomen.

16 december 2012 om 00:19

Doe dan Höwedes naast Papadopolos. Höger kan ook rechtsback spelen, zal ook geen verkeerde optie zijn of anders Jones. Maar echt geen Metzelder! Ik zal ook voor Fährmann kiezen. Alhoewel ik niet met 2 spitsen zal gaan spelen. Gewoon Huntelaar op de bank zetten dan Farfan in de spits. Affellay en Barnetta vanaf de zijkanten en inderdaad Draxler op 10..

Heb kennelijk niets gemist aan die tweede helft. Dramatisch Schalke, dramatische arbitrage wat ik al na een half uur had gezien.

Waar zit Afellay, hoor je weinig van laatste tijd? Schalke draaide een tijdje heel sterk met hem.

Schalke heeft zo ontzettend dom gehandeld afgelopen zomer. Ze hadden het vertrek van Raul op kunnen vangen door een fatsoenlijke spelmaker te halen.

Holtby hadden ze dan mooi als een box to box kunnen laten spelen en dan had hij veel meer van nut kunnen zijn voor Schalke. Nu staat hij op een positie waar er veel geniale steekpassen van hem verwacht worden en dat kan hij nog niet. Hij is niet een natuurlijke spelmaker als bv een Eriksen, die dat wel op hele jonge leeftijd al in zich had.

Het kan zomaar dat dit de laatste wedstrijd van Huntelaar voor Schalke was... Ik weet niet hoeveel wedstrijden er nog zijn voor de winterstop.

Hopelijk vertrekt hij in de winter richting Arsenal. Met een Cazorla die hem voedt, is hij binnen no-time topscorer van de Pl.

En zo n status hoort de Oranje-topscorer aller tijden in spe ook te hebben: zowel de topscorer van de Bundesliga als de PL op zn naam hebben!

Ik kan niet wachten op hem in de Pl te mogen aanschouwen. Wenger kan zn daadwerkelijke grens tot uiting laten brengen. Als Simeone Falcao tot de Gouden Bal-ranking kan leiden, kan Wenger dat ook wel met Huntelaar!

16 december 2012 om 02:48

Huntelaar volstaat gewoon niet als enige spits in een 4-3-3 formatie. Ik denk dat Santi ook niet kort genoeg op de spits speelt om Huntelaar echt optimaal te laten renderen. Sowieso hoop ik dat het bij een gerucht blijft, maar dat moet voor jou geen verrassing zijn. Heb liever een goed voetballende spits erbij.

Falcao is natuurlijk een klasse beter dan Huntelaar en speelt in een makkelijkere competitie om te scoren. Vind het mooi dat je zoveel vertrouwen in Wenger hebt, maar hij is geen God , hij kan Huntelaar niet ineens sneller en beweeglijker maken.

Ik zie hem trouwens ook wel bij Liverpool of Chelsea tekenen.

16 december 2012 om 11:02

Huntelaar is juist wel de perfecte 4-3-3 spits nu. Maar dan moet er wel met een echte spelmaker (of een type Raul) achter hem staan.

Ondanks dat Raul geen geen echte spelmaker is, had hij wel meer creativiteit in zn linkerbil dan de rest van de selectie bij elkaar.

Falcao is nu idd beter, maar de cijfers van vorig jaar liegen er niet om. Falcao werd zo opgehemeld puur omdat Atletico de EL won, maar in individueel opzicht deed Huntelaar het in alle opzichten beter.

Cazorla speelt dichter op de spits dan bv Sneijder,dus ja....

Het punt is dat Arsenal het spel speelt dat Huntelaar heel goed ligt. Ze spelen altijd op dominantie, zelfs tegen de topploegen. Dan hoeft Huntelaar niet veel te rennen of met de bal te lopen. Dan kan hij juist doen war hij goed in is: positie kiezen, dicht bij het doel spelen ed.

Bovendien is de PL enorm overschat momenteel, de ruimtes zijn enorm.

16 december 2012 om 12:58

De PL kent absurd veel slechte coaches inderdaad, maar tegen Arsenal kunnen ze het nog wel opbrengen om de ruimtes klein te houden. Bovendien geven ze vooral ruimte weg op het middenveld.

Huntelaar is helemaal niet de perfecte 4-3-3 spits. Die spits moet namelijk met zijn rug naar de goal kunnen spelen en moet het vaak uitvechten tegen 2 verdedigers. Het is toch geen toeval dat hij alleen rendeert met Raul naast zich, die de ruimtes trekt.

Je kan alleen structureel dominant zijn als je voorin een stabiel aanspeelpunt hebt.

16 december 2012 om 13:55

Huntelaar is geen stabiel aanspeelpunt voorin! Dan is pelle nog beter!!!

16 december 2012 om 12:16

dit is wss de meest lachwekkende post ooit op vz wahahaha....huntelaar binnen no-time topscorer vd PL wahahah. Zou wenger echt zo hard op zn achterhoofd gevallen zijn dat ie huntelaar gaat halen???

Net terug uit Gelsenkirchen! Wat een ongelooflijke slechte wedstrijd. Beslist door individuele fouten zoals die van matip. Spelers lopen zonder zelfvertrouwen rond!! Lopen weg van de bal, eisen de bal niet op. Die Klaas Jan Stuntelaar is nog te slecht voor Spakenburg!! Wat is dat toch een zeer beperkte spits! Geen snelheid, geen individuele actie om een man uit te kappen. Echt heel matig! met een hele grote strik eromheen verkopen ! Holtby al weken uit vorm! op zijn plaats zou ik na de winterstop wel Affellay zien willen spelen! Pluspunt vandaag was Draxler, daar komt heel veel dreiging vandaan! Verder maakt Stevens dit team absoluut niet beter! Stevens is een trainer uit het prehistorische tijdperk. Daar moeten we snel vanaf komen. Hij is grotendeels schuld voor de malaise waar we n in zitten,. Hij heeft die Unnerstall te lang in de goal gehouden wat ons punten heeft gekost en zelfvertrouwen. Stevens per direct ontslaan lijkt me beste optie. 2 punten uit 6 duels, Wat een schande!

16 december 2012 om 10:55

Te veel onrust bij Schalke, te veel onnodige druk en te veel ego s op het veld. En dat begint bij Huntelaar die zichzelf echt top vind. Snel wegdoen.......

Van Gaal heeft n makkelijke keus!

15 december 2012 om 23:43

Hoe bedoel je?

15 december 2012 om 23:46

Hoe bedoeld hij. Nou Huntelaar is verschrikkelijk slecht en Robin van Persie verschrikkelijk goed. Dan lijkt mij de keuze ook erg makkelijk!

Wie geeft er trouwens cijfers op dit forum. Het slaat echt maar dan ook echt helemaal nergens op. Een 6.5 voor huntelaar en een 5.3 voor matip. Voor allebei nog veels te hoog!!

Sinds Afellay gebleseerd is presteert Schalke dramatisch.

Ik zeg niet dat het alleen aan Afellay ligt. Maar je zou het haast denken. Jammer hoor.

16 december 2012 om 00:28

Je vergeet ook Papadopoulos die erg belangrijk is voor de defensie!

16 december 2012 om 23:43

Toen Affelay erin stond, ging het wisselvallig, hij wordt vervangen door Draxler die direct een doelpunt en een assist maakt, en de wedstrijd besist. Gister was Julian bijvoorbeeld dramatisch, maar ik vind hem niet slechter dan Affelay, en dan gaat mijn persoonlijke keuze uit naar een jongen die niet gehuurd is maar een meerjarig contract heeft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Schalke 04

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
5.St. Pauli5715
Voor de complete stand: 2. Bundesliga
SpelersPositieW
M. BülterAanvaller3210
S. TeroddeAanvaller3030
K. ToppAanvaller10
R. FährmannKeeper60
M. FraislKeeper260
M. LangerKeeper20
F. WienandKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Schalke 04.

557 fans
Aanvaller, 38 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren