Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Dit MOET nooit meer gebeuren!

Laatste update:

Het is zondagmiddag, 16:30. In Eindhoven wordt er een einde gemaakt aan de indrukwekkende reeks van minuten stiltes in de Eredivisie. Blauwe papieren gaan omhoog met de indrukwekkende tekst 'zonder respect geen voetbal'. De emotie komt naar boven in mij, maar ik ben dan ook een emotioneel mens. Een minuut stilte is afgelopen en maakt plaats voor de topper tussen PSV en FC Twente.

In het Philips Stadion worden de beslissingen van de scheidsrechter weer aangeklaagd en het publiek fluit als nooit tevoren alsof er niks is gebeurd. En dit gebeurde niet alleen in Eindhoven, maar bij zoveel duels. In Amsterdam beklaagden spelers van FC Groningen zich over de penalty die Ajax kreeg. Het was een onterechte strafschop maar in principe had Virgill Van Dijk er met rood afgemoeten. En bij de tweede (terechte) strafschop, beklaagden de spelers van FC Groningen zich ook bij scheidsrechter Richard Liesveld.

Jongetjes van elf, twaalf jaar zagen dat en namen dat mee in hun ontwikkeling. Een goed voorbeeld van zulk soort gevallen is mijn bloedeigen neefje. Hij was een superfan van Luis Suaréz en bij elk tikje of bij elk zuchtje wind zocht hij het gras al op. Een paar jaar later valt dat wel mee, maar heeft hij de enorme drang om te winnen nog steeds en maakt hij van tijd tot tijd een schwalbe.

Zo gaat het ook met zeuren op de scheidsrechter. Kleine jongetjes zien hoe spelers als Kevin Strootman en Theo Janssen zeuren om een vrije trap, en gaan dit nadoen. En ook wij, dan spreek ik voor de ouders onder ons, doen goed mee. De emotie is groot bij de ouders, die de jongetjes de nieuwste scheldwoorden leren en leren hoe ze de scheidsrechter aanspreken. ''Heb je poep in je ogen, scheids?'', het was een tekst die een jongetje van de WVV E1 uitsprak en waar de vader blij om was en zelfs om kon lachen. ''Ja, dat is mijn zoon''. Kinderen worden opgeleid met het idee dat de scheidsrechter een universele vijand is.

Scheidsrechters zijn belangrijker dan de spelers geworden, anno 2012. Coaches en spelers die onder druk staan wijzen naar één persoon, de scheidsrechter. Scheidsrechters zijn algemeen bekend in Nederland. Als ik Pieter Vink of Kevin Blom zeg, weet iedereen wie zij zijn. Vroeger zag je op het veld wel wie de scheidsrechter was. Tegenwoordig word er op elke gerenommeerde voetbalsite over gesproken en er wordt zelfs berekend wie de beste scheidsrechter voor welke club is.

Richard Nieuwenhuizen, de man die mij heeft overtuigd om dit stuk te schrijven, is er niet meer. Alleen omdat hij heel misschien op een verkeerd moment zijn vlagje omhoog heeft gehouden. Dat brengt mij direct bij het volgende punt, digitalisering. De taken van scheidsrechters en grensrechters zijn eigenlijk onmenselijk. De scheidsrechter moet op bijna elk soort vorm van een overtreding letten, terwijl 22 mensen om hem heen van alles doen wat hij onmogelijk kan zien. Scheidsrechter Björn Kuipers werd kwalijk genomen dat buiten zijn blikveld Danny Hoesen in het gezicht werd geslagen door Marcelo.

Daarom pleit ik voor doellijntechnologie. Een scheidsrechter kan onmogelijk zien of de bal over de lijn is en de grensrechter loop zo ongelooflijk veel en kan ook te laat zijn. De zesde man wordt ook vaak bekritiseerd, maar die moet op zoveel dingen letten en binnen een fractie van een seconde bepalen of de bal over de lijn is of niet. Het maakt mij niet uit welke techniek wordt gebruikt, als er maar doellijntechnologie komt. Er is door de doellijntechnologie ook één ding minder om over te klagen.

Ik pleit er ook voor dat de grensrechter op houd met haar bestaan. Een mooie taak voor de liefhebber, maar in het topvoetbal is het een moeilijke taak om te vlaggen. Ik stel voor dat computers analyseren of een speler buitenspel staan of niet. Anders moet de grensrechter een oortje hebben waarin word ingefluisterd of een speler buitenspel staat of niet. Mensen boven in het stadion moeten met behulp van tv-beelden dit kunnen zien. De grensrechter heeft nu namelijk een onmogelijke taak, van laatste man naar laatste man hollen, letten op wie de pass geeft en wie diep loopt, of er overtredingen worden gemaakt, ik zou er een bos grijze haren van krijgen!

De scheidsrechter blijft bestaan, want hij begrijpt het spelletje en weet wanneer hij moet handelen. Hij moet echter ook geholpen worden door mensen boven in het stadion die hem via een oortje influisteren hoe de scheidsrechter moet ingrijpen.

De nieuwe regelingen kosten veel geld, maar als Michel Platini de premies van de Champions League omlaag doet, de Youth League stopt en de Next Gen Series laat doorgaan dan word er al veel geld bespaard. Het EK 2020 hoeft ook niet in meerdere landen worden gehouden, besteed dat geld maar aan het eerlijk maken van het voetbal. En ik hoop dat op het WK van 2022 in Qatar er eerlijke wedstrijden zijn en dus minder onnodige emotie wordt gewekt die jongetjes tot domme daden leid. De dood van Richard Nieuwhuizen is dom, onbegrijpelijk en superstom, maar moet wel leiden tot nieuwe dingen. Dit MOET nooit meer gebeuren! RIP Richard! En laat je onbegrijpelijke dood toch nog tot nieuwe dingen leiden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit is mijn achtste stuk, ik merk dat het schrijven me beter af gaat. Vijf sterren zijn van familieleden die altijd eerder reageren dan ik kan! Dus niet op letten a.u.b.! Achteraf zie ik één klein foutje leid moet leidt worden!

14 december 2012 om 16:19

Beetje raar dat je jezelf 5 sterrren geeft. Ik wilde je eigenlijk 3 sterren geven, maar omdat je jezelf sterren gaat geven krijg je er van mij maar 1. Zo kan iedereen makkelijk aan een goede beoordeling komen...

Ik ben het helemaal met Cabinessence eens

15 december 2012 om 09:58

@ lars030198

Ik gaf mezelf geen vijf sterren, dat deed mijn lieve broertje! Ze weten dat ik schrijf en als ik even bezig ben geven ze me vijf sterren! Ik kan er niks aan doen! Niet op letten a.u.b.!

Geweldig stuk, RIP Richard. Dit mag, moet nooit meer gebeuren!

Hoewel mijn Nederlands niet zo goed is leek mij: 'dit mag nooit meer gebeuren' een betere titel. Ook zie ik nog een aantal foutjes zo is het bijv. Richard Nieuwenhuizen i.p.v. Niewhuizen.

Ik begrijp de boodschap maar ik vind dat het nog steeds mogelijk moet zijn dat je een keer klaagt bij de scheids. Zolang er maar geen fysiek contact is en er niet grof gescholden wordt.

13 december 2012 om 18:33

Volgens mij is dat het hele idee van de titel. De veelgehoorde leus is 'dit mag nooit meer gebeuren'. Vind het wel een veilige variatie, met een leuke kwinkslag naar de vorige CE

14 december 2012 om 14:15

@ Jordinhoo

Ja dat was precies wat ik met mijn titel bedoelde!

Goed stuk, er moet gewoon meer respect komen voor scheidsrechters. Ga zo door met schrijven!

Ik ben het zeker met je eens dat er zulke technologieën moeten worden toegepast op het voetbal. Of het haalbaar is, dat is weer een ander punt. Het zal ontzettend veel geld kosten en dit betekend ook dat dit in sommige landen niet kan worden toegepast. Daarnaast vind ik niet dat je de grensrechters moet laten verdwijnen uit het spel. Zij zijn ook een soort van voorbeeldfunctie voor het amateurvoetbal, en dit zou dus dan vervallen. Want computertechnologie rond het amateurvoetbal lijkt mij al helemaal onhaalbaar en ook niet echt verstandig.
Doellijntechnologie zou juist de rol van de grensrechters kunnen verlichten. Één zaak minder om je mee bezig te houden zorgt er voor dat ze al veel meer zien.

Daarnaast blijf ik er bij dat voetbal een emotionele sport is, een sport waarbij mensen fouten maken, maar waar ze er ook op mogen worden aangekeken dat ze die maken. Protesteren hoort erbij, zeuren op de scheidsrechter in de trend van 'kom op man' of iets dergelijks moet ook gewoon kunnen. Ik denk dat je dit soort problemen vooral ook oplost door grenzen te stellen aan wat een speler verbaal tegen een scheidsrechter mag zeggen en wat hij non-verbaal mag doen. Geel geven voor wegwerp gebaren vind ik ook een domme regel (behalve als iemand continu loopt te zwaaien met zijn armen).

Helaas is het wel zo dat kleine voetballertjes kopiëren wat er op het voetbalveld gebeurt. Schwalbes, protesten, je hebt het allemaal wel opgenoemd. Dat ben ik ook zeker met je eens, maar ik vind niet dat je wat er vorige week is gebeurd kunt afschuiven op de 'mislukte voorbeeldfunctie'. Het is vooral een probleem in de opvoeding van die jongens zelf.

Als laatste heb ik nog één korte opmerking over je titel. Ik zelf vind het niet echt mooi om een woord met hoofdletters te gebruiken in de titel. Maar dat is meer een kwestie van smaak. Verder een prima stuk en leest ook lekker weg. Ben het alleen niet helemaal met je eens, maar je krijgt van mij gewoon je welverdiende vier sterren.

Ik vind het ook een goed stuk en ben het ook volledig met je eens. Daar zit eigenlijk ook het probleem. Jouw stuk kan bijna gezien worden als samenvatting van wat er de afgelopen week (en ook delen al veel langer) gezegd wordt. Ik heb daarom dit stuk ook niet helemaal uitgelezen, omdat ik al vrij snel wist waar je naar toe wou gaan.

Als je volgende keer een stuk schrijft zou ik aanraden er een iets minder gebruikelijke visie op na te houden. Of een onderwerp aansnijden die al niet volop in het nieuws is geweest. Hoewel dit onderwerp natuurlijk nooit te veel aandacht kan genieten.

Voor de rest, ga zo door!

Zo creatief de laatste tijd? Ik hou van je schrijfstijl, leuke onderwerpen. Alleen zoals @gio69 zegt is het misschien leuk een onderwerp aandacht te geven die iets minder in het nieuws is. Klasse!

Ik moet denken aan een Donald Duck verhaal waarin een robot ging scheidsen, er werd geen enkele arbitrale fout meer gemaakt, en het gevolg was dat alles veel saaier werd. Emotie is een onderdeel van het voetbal en ik denk dat als je teveel computers erop zet, dat het een stuk saaier wordt.
Wel zou ik voorstander zijn om hockeyregels in te voeren, met time-outs en een de mogelijkheid om 1 of 2 keer per wedstrijd de wedstrijd bij een grote fout stil te leggen en om een videoteam ernaar te laten kijken, maar alles automatiseren van vrije trap tot corner gaat veel te ver.

Kan natuurlijk niet genoeg herhaald worden en ik vind het al fantastisch dat jij actie onderneemt door dit stuk te schrijven. Jij bent mijn held van de dag!

Wij knikken allemaal maar ja en houden een minuut onze mond maar zijn de voldoende dag alweer bezig met de realiteit van het hedendaagse leven. Het is altijd mooi om te zien dat er mensen zijn die langer dan één minuut bij de trieste werkelijkheid stilstaan.

Dat je in je ééntje het verschil niet kan maken is volslagen belachelijk het waren immers ook slechts enkelingen die deze schok in de samenleving teweeg hebben gebracht. Dat we met zijn allen sterker staan lijkt mij duidelijk, van mij heb je in ieder geval bijval en mag je binnenkort ook meer initiatief verwachten.

Waar jij je kritiek uit aan het adres van de Uefa richt ik die aan de medemens, want we gaan de verkeerde kant op. Voetbal staat zoals jij scherp beschrijft stil in zijn ontwikkeling en de mens loopt achteruit.

Om een lang verhaal kort te maken, mooi om te zien dat jij werkt aan een oplossing!

14 december 2012 om 14:16

@ Frikx

Ik ben het helemaal met jou eens! We moeten hier niet één keer stil blijven staan, om vervolgens over vijf jaar er niks van te herrineren. Dit moet een herrinering voor het leven worden hoe we de wereld en het voetbal beter kunnen maken!

Het stuk is op zich foutloos maar ik heb zo mijn twijfels aan jou redenatie. Voetbal is in mijn optiek een organisatie die in korte tijd enorme stappen maakt. Een paar jaar terug vonden we 10 miljoen voor een speler veel, tegenwoordig word het al normaal gevonden als men spreekt over bedragen van 50 miljoen.
Het probleem van deze groei zijn de belangen in het voetbal, een gemiste beslissing van de scheidsrechter kan een enorm verlies betekenen voor een club. De druk hierdoor op de clubs, de spelers en zelfs de toeschouwers is hierdoor toegenomen. Iedere beslissing is van cruciaal belang en een slechte wedstrijd word honderd keren herhaald in praat programma's en op youtube. De Fifa als organisatie onderschat deze groei compleet en het gezag van scheidsrechters word hierdoor ook aangetast. Het zou daarom tijd worden voor de Fifa om eens leer te trekken uit de grote Amerikaanse sporten. Zien hoe men daar omgaat met salary caps en video beslissingen. Tot slot zou men eens na moeten denken over een onderzoek met betrekking tot scheidsrechterlijke beslissingen en veranderingen in het spelletje.

Leuk stuk, goed geschreven met een paar kleine schoonheidsfoutjes maar eerlijkgezegd geef ik daar nooit punt aftrek voor omdat het me niet echt irriteert. Het geen ik wel vervelend vind zijn je titels, woorden in caps, en het woord ''moet'' vind ik niet in een titel horen, dit is al de 2e keer op rij voor je. 4 sterren dus.

14 december 2012 om 14:17

@ bbird

Voor de volgende keer zal ik geen Moet in mijn titel zetten. Eigenlijk had ik het beter moeten overlezen dit heb ik in één keer getypt en per ongeluk verstuurt.

Zeer vermakelijk stuk, en ik vind ook dat protesteren de wereld uit moet.

Emotie oke, maar terugdraaien doet de scheids toch niet tot nooit, kortom, er moet in mijn ogen een beter stelsel komen tegen protesteren.

1x protesteren = 1e en laatste waarschuwing (voor protesteren dan)
2x Protesteren = Gele kaart in mijn ogen.

Die scheidsrechters doen ook alleen maar hun werk.

19 december 2012 om 18:07

Sorry hoor maar dit is jouw oplossing voor protesteren? Velen leggen voetbal naast anderen sporten te vergelijking wat protesteren betreft. Prima, maar introduceer dan dezelfde middelen die de scheidsrechters daar hebben. Andere topsporten maken al tijden gebruik van technische hulpmiddelen, regels betreft protesteren en een extra scheidsrechter in het veld.

Daarmee help je het voetbal, niet door domweg kaarten te gaan geven omdat spelers of coaches kritiek uiten.

Verder gaat dit hele protesteren of niet het punt rondom die vermoordde grensrechter voorbij.

Sorry dit stuk kan mij niet bekoren. De zin: Scheidsrechter Björn Kuipers werd kwalijk genomen dat buiten zijn blikveld Danny Hoesen in het gezicht werd geslagen door Marcelo. Wordt opgevolgd door de zin: Daarom pleit ik voor doellijntechnologie. Ik zie de overeenkomsten niet echt. Tevens vind ik dat je niet moet overdrijven. Tuurlijk wordt er wel een keer gefloten en natuurlijk beklagen spelers zich wel eens. Maar er is een grens en zolang die niet wordt overschreden mag het van mij. Voetbal is emotie en zonder respect kom je ook niet ver. Nu is het zaak deze te combineren. Verder ben ik het met je eens omtrent de doellijntechnologie maarja dat is een utopie met deze bestuurders. Verder is er dinsdag weer een scheidsrechter geslagen. Dit keer in Arnhem bij een lekker leuk familieclubje (sarcastisch). Zwaardere sancties. Gebeurt het, speler voor het leven schorsen en rechtelijk vervolgen. Het team uit de competitie halen wanneer het geen eenmansactie is. gebeurt het vaker bij de club, jammer dan hele club uit alle competities. Opdoeken en wegwezen.

14 december 2012 om 14:20

@ dembat

Bedankt voor je reactie. Emotie word echter genoemd omdat iedereen het zegt en het respecteert. Maar zo werkt het niet!

17 december 2012 om 14:04

Dus omdat iedereen het zegt klopt het niet. Tuurlijk wel. Emotie hoort erbij tot een bepaalde grens. Ik had gister een scheids die voor alles floot. Toen onze aanvoerder hem hierop aansprak met de woorden: Scheids, dat was toch geen overtreding, een beetje mannelijk mag wel, reageerde de scheids: Ga je zeggen wat ik moet doen? Ik stap zo naar de politie hoor, schorsen ze je voor het leven. Wij (de amauteurs) moeten dus echt met dit soort scheidsrechters spelen. EEN Schande. 6 gele kaarten, 5 voor de tegenstander en 1 voor ons. Geen enkele overtreding was geel waard. Beide teams zeiden na elke overtreding: Scheids geef nu aub geen kaart. teams onderling gingen perfect met elkaar om en na de wedstrijd hebben we zelfs nog een biertje gedronken. Wat een idioten lopen er rond. Ja idioten!!!! Ze zorgen ervoor dat alle 22 spelers zich gaan irriteren. Respect is een 2 way street en geen eenrichtingsverkeer. Zo werkt het Wel!!!

17 december 2012 om 15:29

Bij amateurwedstrijden zijn er toch ook geen vierde officials of een zesde man?
Er zijn dus al zoveel verschillen tussen Prof- en amateurwedstrijden, dus zou er in theorie dus toch makkelijk camera's en computers kunnen worden toegepast bij profwedstrijden?

on: Goed stuk, maar zoals meerdere mensen hier al aangeven is dat al wel een beetje vaak beschreven...
Ik zag een foutje; Vlagje moet zijn vlaggetje.

Vier en een halve ster - afgerond naar boven dus vijf sterren:

Ik snap je column wel, maar niet wat de digitalisering in het voetbal te maken heeft met het overlijden van Richard Nieuwenhuizen... Zeker omdat de oplossingen die jij noemt nooit in het amateurvoetbal kunnen worden doorgevoerd. Dus daar zal dan altijd een grensrechter blijven en alle discussies van dien. Ik vond je column tot het stukje waarbij je begint over dat scheidsrechters zo belangrijk zijn gemaakt geweldig. Daarna sla je wat mij betreft volledig de plank mis. Daarom 3 sterren.

14 december 2012 om 14:19

@ Balletje 81

Mijn doel is ook niet dat dit in het amateurvoetbal gebeurt, maar in het profvoetbal moet dat wel toegepast worden. Spelers en trainers kunnen zich niet meer beklagen bij de scheids en geven het goede voorbeeld aan de jeugd, die niet helemaal uit zijn dak gaat.

14 december 2012 om 15:29

Ik snap wel dat het je doel is, maar dit is exact de reden waarom de Fifa al die technologische snufjes niet doorvoert... Die vinden dat iedereen aan voetbal op dezelfde manier moet kunnen doen. Dus dit soort afspraken moeten voor allee voetballers op ieder niveau kunnen gelden.

Maar de oplossing is zo simpel... Gewoon niet klagen en zeiken op het veld en direct daarna. Natuurlijk er zijn emoties, maar toch ook volwassen mensen waarvan je mag verwachten emoties onder controle te hebben. Jij gaat op je werk je baas toch niet stijf staan vloeken of zelfs erger als hij een keertje een beslissing tegen je neemt... Zo gek is dat niet protesteren niet hoor. Maar de clubs proberen gewoon de scheidsrechter te beïnvloeden.

Ik vind het ten eerste nogal ironisch dat dit stuk komt van iemand met de nickname Suarez, ookal is hij begenadigd voetballer, hij is absoluut een slecht voorbeeld voor de jeugd.
Het bijten van de tegenstander,snuif gebaren maken, schwalbes maken en racistische taal gebruiken tegen een tegenstander.

Bovendien vind ik alle oplossingen die je aandraagt wel leuk en aardig, maar het geweld vind vooral plaats op de amateur velden
Ik kan me geen fysiek geweld herinneren tegen scheids of grensrechter in het profvoetbal in Nederland, behalve Douglas die bijna de scheids aanvloog.
En ik denk dat al deze technologie niks veranderd aan menselijke emotie, aangezien ik niet verwacht dat de spelers gedurende de wedstrijd de beelden terug gaan kijken.

In het amateur voetbal, waar het meeste geweld plaatsvindt, lijkt het me onmogelijk om dit in te voeren door een gebrek aan geld.
Aangezien de Fifa dit niet voor elk land kan betalen en ik zie dit de Knvb ook niet doen.
Zie je het al voor je? Bij Bal op het Dak het 10de doellijntechnologie?

Dit probleem wordt niet verholpen door technologie, maar moet aangepakt worden bij de kiem en dat is de opvoeding.
Ik denk dat we er in ieder geval over eens kunnen zijn dat dit Nooit meer mag gebeuren!
(ik drukte per ongeluk op 2 sterren, maar vind het er 3 waard!)

18 december 2012 om 15:41

Agressie op tv kan een voorbeeld zijn voor jongelui die erna kijken. Zo kan een actie van Douglas leiden tot overmatig geweld in de amateurtak. Jongetjes die nog stoerder en beter willen zijn dan de profs op tv om het zo te zeggen. Let op: het KAN dat wil niet zeggen dat dat ook daadwerkelijk de aanleiding is.

Verder hebben we in de laatste maanden al 2x een idioot het veld op zien rennen in Engeland (leeds en City) en ook in Nederland zijn we 'hooligan' Wesley nog niet vergeten. Onzin dat geweld alleen in de amateurtak voorkomt. De spelers gedragen zich in de professionele tak vaker beter, maar er gaan ook gewoon van die debielen naar het stadion en dus komt deze agressie ook bij de professionele tak terecht.

Sorry, ik vind dit geen goed stuk.

Allereerst stoor ik me al aan je titel. "dit mag nooit meer gebeuren" zou veel logischer zijn geweest dan "dit moet nooit meer gebeuren". Het was ook niet nodig om "moet" in hoofdletters te schrijven, dat maakt een schreeuwerige en amateuristische indruk.

Verder gebruik je enkele zinnen die beter geformuleerd hadden kunnen worden of gewoon niet kloppen:

"in het Philips Stadion worden de beslissingen van de scheidsrechter weer aangeklaagd en het publiek fluit als nooit tevoren"
"als nooit tevoren" is heel erg overdreven. Het lijkt nu alsof Van Boekel voortdurend hevig onder vuur lag, wat niet waar is. Hij floot niet slecht, hoefde geen drastische beslissingen te nemen en kreeg niet buitensporig veel kritiek.

"scheidsrechters zijn belangrijker dan de spelers geworden, anno 2012. Coaches en spelers die onder druk staan wijzen naar één persoon, de scheidsrechter. Scheidsrechters zijn algemeen bekend in Nederland. Als ik Pieter Vink of Kevin Blom zeg, weet iedereen wie zij zijn."
Dat is niets nieuws. Vroeger waren scheidsrechters als Ignace van Swieten, John Blankenstein, Jan Keizer en Frans Derks echt nog veel bekender van Pieter Vink en Kevin Blom nu zijn.

"richard Nieuwenhuizen, de man die mij heeft overtuigd om dit stuk te schrijven, is er niet meer."
Ongelukkige formulering. "geïnspireerd" zou hier een veel betere woordkeuze zijn geweest dan "overtuigd". Nu is het alsof je twijfelde en hij je actief overgehaald heeft.

"alleen omdat hij heel misschien op een verkeerd moment zijn vlagje omhoog heeft gehouden. Dat brengt mij direct bij het volgende punt, digitalisering."
Wat was Richard Nieuwenhuizen daar dan mee opgeschoten? Je kunt digitalisering en doellijntechnologie invoeren in het betaald voetbal, maar niet bij de amateurs en in het jeugdvoetbal.

"scheidsrechter Björn Kuipers werd kwalijk genomen dat buiten zijn blikveld Danny Hoesen in het gezicht werd geslagen door Marcelo."
Deze zin klopt natuurlijk niet. Je kunt het Kuipers hooguit kwalijk nemen dat hij het niet zag, maar je kunt het Kuipers toch niet kwalijk nemen dat Marcelo Hoesen sloeg?

"ik pleit er ook voor dat de grensrechter op houd met haar bestaan."
Nogmaals, een leuk idee voor het betaald voetbal, maar in het amateurvoetbal volstrekt onmogelijk.

Verder denk ik persoonlijk dat er (gelukkig) nog steeds een wereld van verschil zit tussen een eredivisiespeler die moppert op een scheidsrechter en een ontspoorde jongere met een te kort lontje die een vrijwilliger van een voetbalclub doodschopt. Iemand die tot zo iets in staat is had net zo makkelijk in een discotheek, op een station of zomaar op straat iemand dood kunnen schoppen. Het is mij te kort door de bocht om daar de Mark van Bommels en Theo Janssens van deze wereld zelfs maar een heel klein beetje de schuld van te geven.

Ondanks een aantal knullige verwoordingen en zinnen die niet goed bij elkaar aansluiten ben ik het wel eens met het thema dat je aansnijdt in je stuk. Namelijk dat de jonge voetballers van deze wereld de dingen die ze op tv zien overnemen in hun gedrag. Echter denk ik dat ouders vaak meer kopieren en doorstralen op hun kinderen, dan dat kinderen zelf dingen overnemen van de profs.

Jouw oplossing van digitalisering is in die zin van weinig effect, dat het op amateurvelden zoals vermeldt onmogelijk is gezien de kosten. Wel is het natuurlijk zo dat wanneer er op tv niets meer fout gaat, de spelers zich hopelijk beter gaan gedragen en daardoor kinderen/ouders ook minder kwalijke trekjes kunnen overnemen.

Wat ik een betere oplossing vind is een heel simpele: buitenspel afschaffen! Waarom niet? Geen grensrechters meer nodig (in elk geval niet voor datgene wat het moeilijkst is om waar te nemen en waar de meeste commotie over onstaat, namelijk wel of niet buitenspel staan). Daarnaast wordt het speelveld groter (afstand tussen aanval en verdediging wordt groter) en daardoor kan voetbal aantrekkelijker en spectaculairder worden. Dat is een win win situatie.

Leuke en vlotte schrijfstijl, leest makkelijk weg. Het topic is nu natuurlijk erg hot en dus mocht een clubexpert op dit gebied ook niet ontbreken, daarom bedank ik jou via deze weg. 1 kleine aanmerking: Ik had in de titel zelf het woordje mag ipv moet gebruikt. Als iets niet moet, dan mag het altijd nog. Niet mogen is daarom voor mij meer een vorm van verbieden. Maar goed dat is een kleinigheidje. Keep it up!

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren