Corinthians dringt als eerste club door tot finale van WK in Japan

Woensdag, 12 december 2012 om

Het Braziliaanse Corinthians is als eerste verzekerd van een finaleplaats tijdens het WK voor clubs in Japan. Woensdag rekende de club in het Toyota Stadium af met Al-Ahly, de winnaar van de Afrikaanse Champions League. Een dominante eerste helft van de Zuid-Amerikanen en een doelpunt van Paolo Guerrero waren voldoende om te winnen (0-1). Donderdag strijden Monterrey en Chelsea om de andere finaleplaats.

/

Al-Ahly, met Sherif Ekramy (ex-Feyenoord) in de basis, werd vroeg in de wedstrijd al naar achteren gedrukt. Zelf werd het daarna kansrijk via Ramy Rabia, die naast het doel kopte uit een vrije schop van Walid Soliman. Na krap een half uur spelen waren het vervolgens de Brazilianen die toesloegen. Een hoekschop van Douglas werd afgeslagen, maar de bal kwam bij hem terug. Met een mooie voetbeweging bracht hij de bal weer naar voren en daar dook Guerrero op om tegendraads raak te koppen voorbij Ekramy.

In de tweede helft nam de druk van Al-Ahly uit Egypte vervolgens flink toe en men was kansrijk via Ahmed Fathi en Mohamed Nagy Gado. Het lukte echter niet om voormalig PSV-keeper Cássio Ramos te passeren en de 0-1 bleef staan. Zondag mag Corinthians, dat in 2000 ook al succesvol was tijdens het grootste toernooi voor clubs ter wereld, zijn tweede wereldbeker proberen te pakken.

Bekijk hier het doelpunt van Paolo Guerrero:


Poll

Denk jij dat Corinthians ook wint van Monterrey of Chelsea?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door 123jaap123)

Was een leuke pot qua beleving, maar het niveau was wel bedroevend.. Zeker in de tweede helft voerde Corinthians weinig meer uit en had Al Ahly de beste mogelijkheden, maar dan zie je dat het toch aan techniek ontbreekt. Dit zou in principe geen problemen moeten opleveren voor Chelsea.

Ben verder benieuwd wat Ekramy heeft, hoop voor hem dat hij niks gescheurd heeft.

Leuk dat twee, in mijn ogen, afgeteste keepers in Nederland, tegen elkaar spelen op het WK voor clubteams.

Zou mooi zijn als Chelsea gewoon word verslagen door Monterrey! In Zuid-amerika is voetbal als een geloof, dus ik gun het ze ten zeerste, maar die hegemonie van Europese clubs mag wat mij betreft best een keer voorbij zijn!

12 december 2012 om 13:51

Zoals jij beschrijft dat voetbal in Zuid-amerika als een geloof is vindt ik Engeland niet onder doen voor deze beschrijving, ook daar draait alles om voetbal.

12 december 2012 om 15:31

Hegemonie van Europa? De stand qua wereldbeker teams (oude en newe versie) is bijna gelijk. Daarnaast won Sao Paolo bijvoorbeeld in '92 van het grote barca van Koeman etc en in '93 van het grote milan en in 2005 van Liverpool (dat Milan in finale had verslagen 3-3).

Maargoed het zou best leuk zijn jah. als Chelsea onderschat en die gasten hebben een goede dag kan het best.

12 december 2012 om 16:10

ik dacht dit ook altijd, maar als je de resultaten erop naslaat dan is het redelijk verdeeld.

12 december 2012 om 18:52

Monterry komt eerder uit Midden-amerika, wat valt onder Noord Amerika, geen Zuid.

12 december 2012 om 19:30

Noem het generalisatie, maar aangezien het Mexicanen zijn reken ik ze gewoon tot Latijns-amerika.

12 december 2012 om 20:05

Dan kunnen we ook zeggen dat Turkije bij Azie hoort en Rusland in Azie?

Is Monterrey de afgevaardigde van noord/midden Amerika? maw mexico doet niet meer aan de zuid Amerikaanse coppa?

12 december 2012 om 13:45

Mexico speelt mee in de Concaf Champions League, dit zijn clubs uit Noord- en Midden-amerika en de Caraïben. Eigenlijk altijd een prooi voor clubs uit Mexico dus.

12 december 2012 om 18:21

de VS heeft toch betere clubs?

12 december 2012 om 18:54

Blijkbaar niet. Betere hoeven niet altijd te winnen.
Wie moet er beter zijn dan. Wellicht alleen Galaxy of Houston.

Mexico heeft ook aardig wat goede teams.

12 december 2012 om 19:09

De Concacaf Champions League/cup (tot en met 2008 was nog een bekertoernooi tussen alleen landskampioenen zoals de oude Europacup 1) is de laatste 7 jaar op rij alleen door Mexicaanse clubs gewonnen. In 2004 en 2005 hebben clubs uit Costa Rica gewonnen, de laatste winnaar uit de VS was LA Galaxy in 2000. In de 49 edities tot nu toe heeft Mexico maar liefst 28 keer gewonnen, gevolgd door Costa Rica met 6 en El Salvador met 3. Daarachter pas komt een rijtje landen met o.a. de VS die het allemaal 2 keer gewonnen hebben. Suriname, Honduras, Guatamala, Trinidad&tobago en Haïti horen ook in dat rijtje.

Mexico is dus altijd al heer en meester geweest.

Hoe laat is morgen de wedstrijd tussen Monterrey en Chelsea?

Om 11:30, echt een akelige tijd. Maarja je zit bij een Wereldbeker met tijdsverschil. Echt heel jammer, nu kan ik de wedstrijd niet live zien, alhoewel ik me geen zorgen (hoor) te maken over deze wedstrijd in het voordeel van Chelsea...

12 december 2012 om 14:34

in de huidige vorm waarin chelsea verkeerd zijn wat zorgen niet misplaatst hoor, wedstrijden van chelsea dit jaar zijn tegenwoordig geen zekerheidje meer en ik hoop dat monterrey daarvan kan profiteren

12 december 2012 om 16:50

Zorgen zijn niet misplaatst bij een jonge wisselvallige spelersgroep maar Chelsea is nu op de goede weg.

Ik zeg er ook expres bij dat ik me geen zorgen ''hoor'' te maken aangezien Chelsea gewoon echt meer kwaliteit heeft.

Overigens begrijp ik niet waarom jij als Europeaan zijnde voor een Mexicaanse club bent ipv voor een Europeaanse...

12 december 2012 om 18:06

dat is een kwestie van smaak namelijk dat ik geen greintje sympathie heb voor die club maargoed ieder zn ding.

verder hoop ik dat chelsea de wereldbeker niet wint is simpelweg omdat het niet de beste ploeg ter wereld is. ik ben nog steeds van mening dat chelsea ongelofelijk veel geluk heeft gehad vorig jaar en dat zie je nu ook terug. daarnaast ben ik gecharmeerd van het zuid amerikaanse plus mexicaanse voetbal waar altijd met veel passie gevoetbalt wordt.

je hebt gelijk dat je zegt dat jullie het sterkste team hebben op papier, dat is logisch want het afgevaardigde team van europa hoort normaliter altijd het sterkste team te hebben. maar voor mij gevoel is chelsea dit jaar kwetsbaarder dan elk ander europees team afgelopen jaren op dit wk

Helaas heb ik de wedstrijd niet kunnen zien, die goal ging er overigens goed in. Uiteraard ben ik blij met de overwinning maar ik ben bang dat Chelsea de finale zal gaan winnen, al hoop ik natuurlijk dat Corinthians voor een stunt kan zorgen. Het is alweer een tijdje geleden dat een Zuid-amerikaanse club de wereldbeker voor clubteams heeft gewonnen, het is dus de hoogste tijd.

Die Cassio Ramos is helemaal opgebloeid daar keept fantastisch bij Corinthians en zit volgens mij wel is bij de Braziliaanse selectie.

Als ik mijn geld op een team zou moeten zetten m.b.t de eindoverwinning dat zou ik het op Corinthians zetten. Daarbij moet ik wel zeggen ik Monterrey niet op de voet volg.

Heb op internet even hun selectie bekeken en zijn slechts een handjevol namen die ik ken. Monterrey heeft bijvoorbeeld die Cesar Delgado (ex-lyon), en ook (die was ik alweer bijna vergeten) mede Argentijn Neri Cardozo, wat was dat een groot talent bij Boca Juniors, hoorde daar met jongens als Gago tot een hele talentvolle lichting. Ook was deze Cardozo bij het talentvolle Argentinie-20 een belangrijke speler die in 2005 in Nederland wereldkampioen werd. In een gouden team met o.a spelers als Zabaleta, Biglia, Messi, Gago, Garay en Aguero (die laatste kreeg overigens nauwelijks speeltijd). Heb nooit begrepen dat deze jongen nooit bij een Europese topclub terecht is gekomen.

Verder hebben ze met Ayovi nog een zeer ervaren Ecuadoriaans international. Ze hebben die Chileens spits, Humberto Suazo. Plus met Orozco, Osorio, Reyna, Corona en de Nigris nog wat Mexicaans internationals. Op papier is dit Monterrey dus niet gewaagd aan Chelsea, maar ik denk dat ze in werkelijkheid veel sterker zullen zijn. Het zal in elk geval zeker geen walk-over worden voor Chelsea.

Dan denk ik dat uiteindelijk Corinthians in de finale te sterk zal zijn. De Serie A is al anderhalve week afgelopen dus hebben ze uitgebreid de tijd gehad om zich voor te bereiden. Daarbij vind ik dat Corinthians een heel dynamisch team heeft met vooral Ralf-paulinho in de Xavi-iniesta rol. Daarbij combineert Corinthians technisch voetbal met fysiek voetbal en hebben daarin een prima mix gevonden. Wat dat betreft lijken ze wel een beetje op Chelsea. Die nu ook die weg is ingeslagen.

Desalniettemin is Chelsea niet in vorm (al weet Benitez natuurlijk wel hoe je dit soort prijzen in de wacht moet slepen) en vind ik Corinthians weinig voor ze onder doen. Ik gok op Corinthians.

12 december 2012 om 15:15

Heb je vandaag wel gekeken Rugu? Paulinho, toch de ster van het team, verloor erg vaak de bal. Het centrale duo stond keer op keer slecht te dekken en ze leken wel 'op'. Al Ahly bezit gewoon niet de kwaliteiten om dit uit te buiten, maar wanneer Chelsea niet met een compleet B-team speelt, zouden ze Corinthians makkelijk moeten kunnen verslaan.

12 december 2012 om 15:19

Ik heb vandaag niet gekeken, toen lag ik nog lekker te slapen. Het zou inderdaad kunnen dat Corinthians vandaag niet best is, daar kan ik eerlijk gezegd weinig zinnigs over zeggen. Maar goed, als ik Chelsea de laatste weken zie kan dat onmogelijk veel beter zijn. Je ziet ook vaak met Braziliaanse teams dat ze ''mindere'' ploegen erg makkelijk kunnen onderschatten. Ik zeg ook niet dat Chelsea niet kan winnen. Maar ik zou mijn geld op Corinthians zetten.

12 december 2012 om 17:03

Dus als Paulinho een keer slecht speelt, zou Chelsea met een B -team kunnen winnen ?
Oke erg logisch..

16 december 2012 om 16:54

En Jaapie, speelde Chelsea met een heel B-team?

16 december 2012 om 17:40

Haha Rugu, wist dattie zou komen
Corinthians heeft goed gespeeld, maar laten we eerlijk zijn Torres had er zeker wel 3 kunnen maken. Alles viel goed voor Corinthians, en Chelsea had vooral pech. Neemt niet weg dat het een goede overwinning is van Corinthians, maar het lag meer aan de onkunde van met name Torres, dan aan die geweldige ploeg Corinthians..

"het grootste toernooi voor clubs ter wereld".. Eh, sorry maar dat is nog steeds de Champions League..

12 december 2012 om 15:45

Sinds wanneer doen daar dan ook clubs buiten Europa aan mee? Want om het grootste toernooi voor alle clubs ter wereld te zijn moet dit wel wel een vereiste zijn. De champions league is de grootste Europese competitie

12 december 2012 om 16:29

Ben ik het nou gewoon eens met een Nekker..... lichte kortsluiting in mijn hoofd, moet dit even verwerken

12 december 2012 om 17:28

Uhm... Nee. Wat een onzin. Er hoeven geen clubs buiten Europa mee te doen om het grootste toernooi te zijn. Het best bekeken jaarlijkse sportevenement in de hele wereld tegenover een leuk onderonsje voor kampioenen waar niemand echt aan hecht. Lijkt me een wereld van verschil.

12 december 2012 om 17:48

Ja maar het gaat hier toch niet om het best bekeken? Het gaat om het grootste toernooi voor alle clubs ter wereld en dat is niet de Champions League!

Leuk dat je het zegt, wel jammer dat jullie het woord Nec-er nog steeds niet kunnen uitspreken.

Jammer dat die cassio ramos nooit eens een echte kans heeft gekregen bij psv

12 december 2012 om 16:44

Als je toch eens ziet de laatste 10 jaar kan ik zo uit mijn hoofd al 6 Brazilianen noemen die in Nederland nooit een eerlijke kans hebben gehad en vervolgens uit zijn gegroeid tot Braziliaans international. Michel Bastos, Fred, Felipe Kasmirski, Cassio Ramos, Fagner en Tardelli. Hoe kan het toch dat al die jongens niet goed genoeg waren voor onze Mickey Mouse League en vervolgens wel goed genoeg voor Brazilie (niet het minste land natuurlijk).

weet iemand of de halve finale (en finale) worden uitgezonden op tv, en weet iemand waanneer de finale is?

12 december 2012 om 20:22

Halve finale is morgen om 11:30 op Eurosport 2

Finale is zondag zelfde tijd zelfde zender

Ik verwacht dat Chelsea gewoon deze prijs wint, Monterrey moet zeker wel te doen zijn voor Chelsea. Jammer dat ze morgen om 11:30 spelen niet echt bepaald een leuke tijdstip.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Corinthians

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
15.Sport Recife25-10
16.Ceará25-5
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
Léo NatelAanvaller182
EveraldoAanvaller82
WalterKeeper10
CássioKeeper210
GuilhermeKeeper00
Danilo AvelarVerdediger132
FágnerVerdediger181
Voor de complete selectie: Clubpagina Corinthians.

1 fan
Aanvaller, 36 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 24 november
Manchester City wil graag langer door met Raheem Sterling. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren