Man United maakt op slechte middag comeback nummer zes

Manchester United is er zaterdag in geslaagd een slechte wedstrijd om te zetten in drie punten. De Engelse titelkandidaat werkte op Old Trafford een belabberde eerste helft af tegen Queens Park Rangers en kreeg daarvoor kort na rust de rekening gepresenteerd. Het ging echter volwassen om met die achterstand en kwam voor de zesde keer dit seizoen (!) terug tot een zege (3-1): Robin van Persie bleef voor de derde wedstrijd op rij droog staan. Achtervolger West Bromwich Albion deed ook weer goede zaken met een zege en staat nu verdienstelijk derde, terwijl Everton averij opliep. The Toffees gaven in blessuretijd de winst uit handen.

/

Manchester United - Queens Park Rangers 3-1
Op Old Trafford ontspon zich, onder het oog van veel United-iconen (onder wie Edwin van der Sar en Ruud van Nistelrooij), aanvankelijk bepaald geen spannende wedstrijd. Althans, niet voor het United-gezinde deel van het publiek. In de eerste twintig minuten leek het vooral een kwestie van aftasten. Van Persie kwam twee keer in scoringspositie: één keer lukte het niet vanuit de scrimmage en de tweede keer schoot de Nederlandse spits hard in het zijnet. QPR, dat vrijdag trainer Mark Hughes ontsloeg, had zich goed gewapend tegen the Red Devils en loerde op kansen. Met de nieuwe coach Harry Redknapp nog op de tribune dacht het acht minuten voor rust op voorsprong te komen.

De kopbal van Jamie Mackie ging onder Anders Lindegaard door het doel in, maar werd afgekeurd wegens buitenspel. De aanvaller nam in de tweede helft echter revanche. Na een hoekschop drong Kieron Dyer door en schoot hij op Lindegaard: de keeper duwde de bal pardoes in de handen van Mackie en die hoefde slechts een tikje te geven om voor 0-1 te zorgen. Ferguson deed direct twee aanpassingen en de gelijkmaker kwam snel daarna,. Jonny Evans kopte van heel dichtbij vliegend de 1-1 tegen de touwen en gaf United zo weer hoop. Die hoop veranderde in grote vreugde toen Darren Fletcher al koppend ook de tweede goal maakte. Javier Hernández rondde vervolgens af na geweldig voorbereidend werk van Anderson voor de 3-1.

/

Sunderland - West Bromwich Albion 2-4
West Bromwich vervolgde zaterdag zijn indrukwekkende seizoen met de achtste overwinning in dertien wedstrijden. De boven hun kunnen presterende Baggies mochten na goals van Zoltán Gera en Shane Long gaan rusten met een comfortabele 0-2 voorsprong: de Hongaar schoot met links goed binnen en Long profiteerde ten volste van een blunder van jewelste van keeper Simon Mignolet. In het laatste kwartier van de wedstrijd in het Stadium of Light vielen vervolgens nog vier doelpunten. Eerst zorgde Craig Gardner voor de aansluitingstreffer, maar Romelu Lukaku joeg WBA vanaf de penaltystip weer naar een marge van twee. Stéphane Sessègnon luidde daarna (’87) nog spannende laatste minuten in, alvorens ex-FC Utrecht-speler Marc-Antoine Fortuné in de vijfde minuut van de blessuretijd aan de laatste onzekerheid een einde maakte.

/

Everton - Norwich City 1-1
verton, waar John Heitinga negentig minuten lang zijn opwachting maakte, nam al vroeg in de wedstrijd de leiding en leek die vervolgens niet meer uit handen te geven. Steven Naismith was het eindstation van een lange aanval over vele schijven. De Schot werkte gedecideerd af. Alhoewel Everton het betere van het spel hield, waren de gasten uit Norwich niet ongevaarlijk. Zo kreeg Grant Holt na 25 minuten spelen een dot van een kans op de gelijkmaker, maar miste zijn volley de juiste richting. In de slotfase kreeg Nikica Jelavic nog een uitgelezen kans op de 2-0, maar hij faalde in de afwerking. Dat bleek een dure misser: in blessuretijd kopte Sébastian Bassong namelijk de gelijkmaker binnen.

/

Stoke City - Fulham 1-0
Fulham won sinds 20 oktober geen enkele wedstrijd meer en had goede hoop dat daar bij nummer veertien Stoke City verandering in kon worden gebracht. Het mocht echter niet zo zijn. Na 26 minuten spelen bracht Charlie Adam de thuisploeg op voorsprong: hij werkte af na prima terugleggen met het hoofd door Peter Crouch. De gasten uit Londen stelden daar in aanvallend opzicht niet al erg veel tegenover en werden enkel gevaarlijk wanneer Dimitar Berbatov in stelling kon worden gebracht. Dat gebeurde echter te weinig en dus blijven Martin Jol en consorten nog altijd in afwachting van een nieuwe winstpartij.

/

Wigan Athletic - Reading 3-2
Wigan Athletic en Reading ontlopen elkaar niet veel op de ranglijst en zaterdag was goed te zien waarom. Sean Morrison bracht de bezoekers met een rake kopbal op voorsprong, maar Jordi Gómez draaide de score hoogstpersoonlijk om. Na 57 minuten spelen gleed hij de gelijkmaker binnen, om tien minuten later met een heerlijke snoekduik voor de 2-1 te zorgen. Daarmee leek de wedstrijd in de tas, maar een gigantische blunder van Ali Al Habsi betekende de 2-2. Zonder een tegenstander in de buurt liet de doelman een hoge voorzet via zijn handen in het doel glippen. Tot zijn grote opluchting zorgde wederom Gómez in blessuretijd met een droge knal echter alsnog voor de drie punten.

1
2

Even leek een verrassing in de maak voor Qpr. Was wel verrassend geweest als zij, na het ontslag van Hughes, opeens hun eerste overwinning behaald zouden hebben. Helaas voor QPR maakte United er nog drie. United heeft wel opvallend veel comebacks gemaakt dit jaar.

United speelde de eerste 60 minuten zeer ongeïnspireerd/niet creatief. Zou niet mogen. Ik hoop eerlijk gezegd dat Sneijder naar Manu vertrekt. Kritiek zoals: hij is blessuregevoelig, verdedigt niet mee, Rooney speelt al op die plek, maken me weinig uit. Als je ziet waartoe hij in staat is, wat voor passes hij kan geven, daarom moet Ferguson hem halen. H

Het middenveld is aan vervanging toe, dat zag je vandaag en Sneijder is de juiste man. Iedereen moet maar mee gaan verdedigen, je speelt met 11 man en niet enkel Sneijder die het fout doet.

Enkel heeft manu ook een zwake verdediging en dan heb je wel een middenveld nodig dat dit wel doet, hadden ze maar eerder rekening mee moeten houden.

24 november 2012 om 18:02

Niet nodig. Toen Anderson erin kwam zag je dat het al 10x beter ging. Wat een heerlijke invalbeurt had hij!

24 november 2012 om 18:03

inderdaad, die hoort gewoon in de basis

24 november 2012 om 18:07

Wat zou je nog aan dit team veranderen buiten de verdediging, wie vervangt Scholes?

24 november 2012 om 18:10

Ik had alleszins Cleverley of Anderson in de plaats van Fletcher gezet.

24 november 2012 om 18:57

Klopt, ze missen net een aanvallende schakel tussen de aanval en het middenveld, om bijvoorbeeld van Persie met een scherpe pass te bedienen, iemand die snel gaatjes ziet en snel kan omschakelen. Sneijder zou inderdaad de perfecte oplossing zijn, ik hoop echt dat Sneijder komt!

24 november 2012 om 19:09

Klopt, Sneijder kan die mooie lange bal recht door het middenveld geven. Jammer dat niet iedereen dit beseft.

24 november 2012 om 20:44

Je vergeet nu wel dat Kagawa er niet bij was. En net hij de man is met splijtende paasjes en sterke dribbels door het midden. Hij heeft misschien nog niet honderd procent kunnen overtuigen in zijn eerste wedstrijden, maar zo'n speler heeft tijd nodig om zich aan te passen.

Ik zou eerder een sterke centrale middenvelder halen want met Cleverly, Anderson, Scholes en Carrick heb je vier spelers die voetballend alle zeer sterk zijn, maar in verdedigend opzicht niet de beste zijn. Ik zou Fellaini bijvoorbeeld heel graag zien komen. Met zijn lengte brengt die daarentegen ook nog veel meer gevaar op hoekschoppen en hij doet het nu uitstekend bij Everton.

24 november 2012 om 21:25

Ja, Sneijder is echt helemaal wat United nodig heeft
Een al jaren op zijn retour zijnde aanvallende middenvelder die zo mogelijk nog minder kan op de korte ruimte dan de middenvelders die United nu gebruikt en die al helemaal niet geschikt is als je dominant wil spelen.

Jongens toch...

Oke als Fergie nu niet inziet dat Anderson altijd in de basis hoort te staan dan weet ik het ook niet meer...

Geen beste pot van United maar als je deze wedstrijden op zo'n makkelijke manier wint is dat alleen maar positief. Vergeet niet dat utd ook dit jaar weer enorm pech heeft met blessures.

Anderson zou ik toch wel graag in de basis willen zien, hij liet deze wedstrijd meer zien in minder tijd dan Scholes.

24 november 2012 om 18:05

Hij speelde vandaag anders ook vrij zwak vond ik voor de gelijkmaker viel. Heb meermaals zitten vloeken op hem omwille van dom balverlies of niet de juiste loopacties maken. En pas toen United voor stond en er ruimte kwam speelde hij eigenlijk echt goed.

Deze week speelde hij ook vrij slecht eigenlijk. Ik weet niet of hij het ultieme antwoord is, maar ik had hem wel sowieso liever zien starten dan Fletcher. Die kan nuttig zijn, maar niet in een wedstrijd als deze. Ook al scoort hij dan.

Ik zou werkelijk niet weten wat van de huidige middenvelder het ultieme antwoord is maar ik verwacht nog veel van Kagawa. Kagawa kan hopelijk voor wat extra creativiteit zorgen want vandaag tegen die 6/7 verdedigend ingestelde spelers van QPR was er amper doorkomen aan.

Hopelijk gaat Young er dan uit... die heeft volgens mij helemaal niets goed gedaan?

24 november 2012 om 18:12

Nee, ik heb het over Anderson. Scholes was er namelijk al afgehaald toen United nog achter stond.

Ik vind niet dat je hem moet beoordelen op wat hij deed na de 1-3, maar wel wat hij deed daarvoor. En dat was niet zo geweldig dat het de hosanna-sfeer hier rechtvaardigt vind ik.

@trd
Young is dit seizoen inderdaad enorm slecht. Kan me niet voorstellen dat hij zijn basisplaats behoudt. Hopelijk raakt die situatie met Nani opgelost, want we hebben hem echt nodig.

24 november 2012 om 18:15

Anderson heeft vandaag volgens mij geen 1 bal ingeleverd bij de tegenstander hoor? Speelde echt supersterk! Ook verdedigend erg goed!

24 november 2012 om 18:18

Je hebt wellicht gelijk dat de hosanna-sfeer met betrekking op Anderson een beetje overdreven zijn. Ikzelf vond het wel weer eens verfrissend om te zien dat een middenvelder de bal oppakt, er een stuk mee gaat lopen en en dan een assist geeft. Dynamiek vanaf het middenveld van United, ik zie dat helaas veel te weinig.

24 november 2012 om 18:19

Vond Anderson wel beter spelen dan Scholes deed. Het is geen reden voor hosanna daar heb je gelijk in, maar het is niet de eerste keer dat hij prima speelt d.m.v een invalbeurt en daarna amper kansen krijgt. Hij legt meer risico in zijn spel dan de rest en dat kan lijden tot vaker balverlies in tegenstelling tot Scholes, Fletcher en Carrick o.a die meestal op safe spelen. Daarnaast brengt hij meer tempo, dynamiek en risico mee waardoor spelers als Van Persie en Hérnandez vaker in stelling kunnen worden gebracht.

24 november 2012 om 18:46

Mja, het is natuurlijk makkelijker om goed uit de verf te komen als je fris zit. Dat hoeft op zich niet zoveel te zeggen. Ik vind Anderson dan ook stukken slechter presteren wanneer hij wel eens een wedstrijd start.

Dat gezegd zijnde had ik hem ook gewoon in de basis gezet vandaag hoor. In plaats van Fletcher weliswaar. Daar heb je in zo'n wedstrijd namelijk niet zoveel aan.

@mufc-wazza
Bekijk gewoon eens de 5 of 10 minuten tussen zijn wissel en de gelijkmaker. Hij verliest wel een aantal keer de bal. Eén keer zo idioot dat ik echt luidop zat te vloeken voor een halve minuut. Loopt de bal recht in de voeten van een tegenstander.

The comeback-kings did it again.

Dramatische wedstrijd weer van Utd, zoals we al vaker gewend zijn dit seizoen. Het spel maken is teveel gevraagd totdat ze weer een doelpunt tegen krijgen. Morgen heerlijk genieten hoe èèn / beide club[s] punten gaat verspelen.

Anderson wederom met een prima invalbeurt. Laat de laatste tijd zien toch wel aanspraak te maken op meer speeltijd / basisplekken. Scholes af en toe wat rust gunnen, maakt de laatste tijd toch wel wat foutjes en heeft moeite met het bijbenen van het tempo. Young's contract z.s.m verscheuren, kan hem momenteel niet meer zien. Irriteer me mateloos aan hem.

24 november 2012 om 18:06

Nog even een paar weekjes wachten en dan zijn we van Young af. Dan zijn Nani en Kagawa namelijk weer terug

24 november 2012 om 18:09

Dat worden nog een paar weken stressen dan.

Haha tsja, het zit gewoon in de wortels van de club. Er verandert iets in het hoofd van de spelers als ze op achterstand komen en dan is het vaak genieten geblazen, want dan komt de United machine los.

Anderson moet inderdaad in de basis starten, want als hij zich dit seizoen definitief weet door te breken dan gaat United nog veel plezier aan hem beleven.

jammer dat QPR niet kon verassen. julio jammer dat het zo met je gaat. kom gerust terug want dit is niet om aan te zien. met zo'n verdediging is het ook moeilijk

West Brom is toch wel de verrassing dit jaar en speelt echt leuk voetbal. Die Long is echt een topspits vind ik en scoort makkelijk.
Ook de invalbeurt van Lukaku was weer top

Vond QPR de betere voor de 0-1. Ik dacht echt deze keer gaat QPR winnen maar na de 0-1 begon United echt te voetballen. Zoals wel vaker dit seizoen hebben ze eerst een achterstand nodig om dan te scoren. Ook wel grappig weer dat Hernandez weer scoort als invaller. Overigens mooi dat Everton gelijk heeft gespeeld zo kan Arsenal als ze vandaag winnen ze inhalen.

QPR de betere? Ik mag hopen dat je een grapje maakt? United mag dan vrij inspiratieloos en zelfs slecht gespeeld hebben, dat werd nog ruimschoots overtroffen door hetgeen QPR op de mat bracht. Het zou me verbazen als ze in die eerste 60 minuten 5 keer aan de overkant zijn geraakt.

24 november 2012 om 18:13

Haha ze zijn er meermaals uitgekomen vanuit de omschakeling en wel vaker dan 5 keer. Misschien even de wedstrijd terugkijken. Als Taraabt en Cisse niet constant van die domme keuzes maakten, hadden ze voor nog meer gevaar gezorgd.

24 november 2012 om 18:16

Jij noemt het domme keuzes maken, ik noem het slecht spelen. Punt is dus dat ze eigenlijk geen enkele deftige kans hebben bij elkaar weten spelen voor die goal. Het was alleszins nog stukken minder dan bij United. Hoe slecht dat dan ook was (en het was heel slecht).

Ja, Ik bedoelde eigenlijk rond de vijftigste minuut zo ongeveer. Toen speelde ze opeens erg goed en scoorde ze even later en bleven ze ook na de 0-1 een tijdje best goed verdedigen. Toen had ik ook het gevoel dat QPR als ze zo bleven spelen dat ze dit echt zoudenkunnen winnen. Maar na een paar minuten goed te hebben gespeeld. Speelden ze erg slecht en daarna was United weer de betere.

Geen overtuigende wedstrijd van United. De punten zijn binnen en United staat nu weer even op nummer 1.

Verbaas me toch iedere keer dat United als een machine tekeer gaat als het op achterstand komt. Het zit gewoon in de wortels van de club. De CL in 1999 waarmee notabene de legendarische Treble werd veroverd was gewonnen ook mede door een achterstand om te buigen tot overwinning.

Een kampioen wint ook zijn slechte wedstrijden en dat was vandaag weer bewezen, alhoewel het nu ook wel eens tijd wordt om zelf op voorsprong te komen

Hopelijk kan Chelsea morgen punten afsnoepen van City. Glory United

Als Fergie volgende week niet met Anderson start, dan weiger ik te kijken. Man man, in het voetbal van nu kan je niet met 2 statische centrale middenvelders spelen, zeker niet als de creativiteit op de flanken de wensen over laat. Al moet Wellbeck gewoon wennen op deze positie, maar Young is echt een drama ondanks ik het een zeer leuke voetballer vind. Jammer maar er moet ingegrepen worden. Verder was het weer hetzelfde liedje, Man U dat wakker schiet als het achter komt te staan =). Chicharitow die weer goed invalt samen met Anderson... Chicha die opvallend toch wel, meer voor een assist wou gaan, desondanks dat hij tot 2 keer toe kon uithalen, echt chapeau daarvoor, dat siert hem toch weer. Ben ook blij voor Fletcher, als 1 iemand een goal verdiendt dan is hij het. Btw, wat is M'bia technisch voor toch van nature uit een centrale verdediger, echt een baws! Nu hopen op een gelijk spel tussen Man Shity en Chelsea =).

Welbeck speelde wederom een bedroevende wedstrijd en alles wat hij deed ging fout. Dat is in dat geval niet alleen nadelig voor het team maar met name ook voor van Persie omdat hij mede afhankelijk is van wat er vanaf de flanken gedaan word.

De kansen die van Persie vandaag gehad heeft werden helaas WEL goed verdedigd door Qpr.

Verder wat betreft de gehele wedstrijd verloop, 1e helft was gewoon slecht met name in verdedigend opzicht en er was weinig creativiteit te bespeuren. De tweede helft was verfrissend alleen was Welbeck nog steeds een doorn in het oog.

Powel viel goed in!

Wat een mager elftal is dat United bestaat alleen maar uit pure middelmaat afgezonderd van Rooney en Van Persie

Uhh Nani, Valencia, Vidic, Kagawa, Rafael allemaal middelmaat ?

Jij moet nodig je brillen laten vervangen

Van een topclub als United zou je toch mogen verwachten dat ze net iets meer laten zien dan 20 goeie minuten tegen de hekkensluiter van de competitie.

24 november 2012 om 18:22

Als die 20 minuten genoeg zijn om te winnen dan vind ik het prima... Ik heb alleen liever dat ze goed beginnen en niet eerst op achterstand raken.

Ferguson rouleert teveel om goed voetbal op de mat te leggen in de eerste seizoenshelft. Hij doet dit denk ik wel expres omdat hij beseft aan het eind van de rit iedereen nodig te zullen hebben. Het voetbal wordt dus naarmate het seizoen vordert beter omdat er niet een ingespeeld elf dienen te staan maar een ingespeeld 22.

Ferguson offert overbelasting op voor risico maar tot nu toe blijkt dat risico goed ingeschat te zijn. Op deze wijze kan alleen een enorme selectie het een heel seizoen volhouden om United bij te houden. Enorme selecties zoals die van City vorig jaar of die van Chelsea in de jaren dat ze kampioen werden kunnen United dus ook aftroeven.

Ferguson gebruikt iedereen en al zijn spelers. Soms speelt de ene verdediger dan de ander, soms speelt de ene aanvaller en dan de ander en soms speelt de ene spits en dan de ander, hij rouleert zelfs zijn keepers regelmatig. Vaak fronsen wij als supporters onze wenkbrauwen bij beslissingen van Ferguson maar voor dat de automatismen erin zitten duurt bij United meestal dus ook tot het laatste derde van het seizoen. Dan worden de prijzen verdeelt en dan moeten de haatelijke supporters van de concurrent maar terugkomen om te genieten van het voetbal.

@ marsyke

Ach iedere topclub heeft wel eens van dit soort wedstrijden. Qpr stond btw met een muur van 8 verdedigers op de counter te loeren.

Zo. De punten zijn binnen. Maar wat speelden ze toch 'slecht'. Welbeck al helemaal. Zo zie je maar weer, balbezit zorgt niet voor kansen, zoals de meeste concluderen. Hoop dat City en Chelsea morgen ook gelijk spelen.

Man United mist Kagawa, voornamelijk zijn creative instelling en z'n geweldige passes want Scholes kan alleen nog maar een perfecte lange bal geven