'Mijn nieuwe afkoopsom is onbetaalbaar, bedrag valt niet op te hoesten'

Vrijdag, 23 november 2012 om 09:48Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 14:39

Michel Preud'homme lijkt voorlopig in Saudi-Arabië te blijven. Telkens als een Belgische topclub zonder coach zit, valt de naam van de oefenmeester. "Maar de afkoopsom die Al-Shabab in mijn contract zette, is onbetaalbaar", zegt de voormalig doelman in Het Nieuwsblad. De regerend landskampioen staat dit seizoen derde, met negen punten minder dan de lijstaanvoerder.

/

"Vorig seizoen zorgden we voor een klein mirakel", vertelt Preud'homme. "We kunnen geen twee campagnes op rij boven onszelf uitgroeien. Ik heb niet de indruk dat de voorzitter zich zorgen maakt. Hij wil op lange termijn werken en liet mij niet voor niets tot 2016 bijtekenen." Een terugkeer naar Europa zit er dus voor de ex-trainer van onder meer FC Twente niet meteen in. "Ik denk dat jullie dat scenario mogen opbergen."

"De nieuwe afkoopsom is onbetaalbaar", verzekert de oud-international. "Niet alleen voor Belgische clubs. Ook voor Franse of Turkse ploegen valt dat bedrag niet op te hoesten. Dit is de Primera Division of de Premier League niet, maar het niveau is niet minder dan in België. Ik werk hier echt niet met pottenstampers. Ik heb met mijn volle verstand dat nieuwe contract ondertekend."Gerelateerd

Meer sportnieuws

20 reacties (laatste reactie door supersub9)

Ik geloof je niet Preud'homme, je bent wel een pottenstamper. Belgische competitie ligt zeker wel een niveau hoger, ik denk zelf 3.br Maar ik geef je geen ongelijk, lekker je zakken vullen jongen.br Maar wees wel gewoon eerlijk.

23 november 2012 om 10:09

Begrijp ik nu goed dat jij MP een pottenstamper noemt??
Klaarblijkelijk ken je het niveau daar zeer goed en is het niveau in
de jupkesleague blijkbaar hoog. Uiteraard heb je niet het volledige artikel tot je beschikkikng waarin hij stelt dat hij meer een managersrol heeft die vooral de structuur van de club moet
uitbouwen en ondermeer de jeugdwerking onder handen moet nemen.
Met alle respect maar zelfs topvoetballers die ginder hun zakken gaan vullen spelen spelers
in België van het kastje naar de muur. Daar kiest hij echter niet voor, maar voor het uitbouwen
van de club wel, en niet enkel de eerste ploeg.
Maar ja omdat je bij een kapitaalkrachtige club werkt ben je automatisch een zakkenvuller.
Mag ik je er dan even op wijzen dat als hij als speler zéér trouw was aan de clubs waarvoor hij speelde en nooit voo rhet geld gekozen heeft (anderlecht/milan/barcelona) Als hij van nature tocht een zakkenvuller is waarom bleef hij clubs als Standaard Luik, KV Mechelen en Benfica trouw? Dit terwijl hij tot wereldkeeper van het jaar is uitgeroepen na het WK '94.
Juist ja, pottenstamper als winnaar van de Europacup II en de Europese Supercup...
Ik kan je redenering even niet goed volgen

Jammer dat wij hem niet kunnen betalen als bondscoach zelfde verhaal met gerrits achja wilmots doet het niet slecht

En bovendien ligt het salarisniveau velen malen hoger in die zandbak. Daarom is hij onbetaalbaar. En ik kan mij niet voorstellen dat ze in Spanje of Engeland op Preud'homme zitten te wachten. Vond 'm bij Twente nu niet uitblinken als coach, met uitzondering van zijn aanstellerige gedrag langs de zijlijn.

23 november 2012 om 10:07

Dude.... onder Preud'homme speelde Twente het mooiste aanvallende voetbal van de Eredivisie.. Zou hem zo graag terug hebben :/

23 november 2012 om 10:45

Ik zou nog eens terugkijken. Positiespel was goed maar, wel een stuk degelijker dan we gewend waren.

23 november 2012 om 11:13

Wat zou dat een zegen zijn. Ben helemaal klaar met dat rotvoetbal van Mclaren. Volgen mij hebben de 4 verdedigers gisteren wel 45 minuten de bal naar elkaar breed gespeeld.

23 november 2012 om 10:22

Onder Preud'homme speelde Twente toch echt wel beter dan onder Mclaren....maar goed. Maar dat zegt nog niet zo veel want op Mclaren zitten ze in Spanje en England ook niet te wachten.

Nee maar ik volg beide competities weekelijks.br En het is echt het verschil tussen David en Goliath.

23 november 2012 om 10:14

Je kent het verhaal van David en Goliath ook? Ben wel benieuwd waar jij de Arabische competitie volgt? Ik ben namelijk niet heel erg op de hoogte, maar ik heb wel eens oefenpotjes gezien etc. en dan was het niveau echt niet heel laag hoor!
Dat er bijvoorbeeld weinig Arabische spelers in Europa lopen heeft vooral met geld te maken en niet met het niveau.

Ja David versloeg Goliath. David was klein en Goliath een reus. Maar ik doelde op t lengte verschil. Ik volg het thuis via de schotel. En weet je zeker dat dat de Arabische competitie was? Want het is echt bagger .

Edit: door teveel leestekens te plaatsen wordt het door de site automatisch in "br" geplaatst, gelieve bij het typen rekening mee te houden (Vz Moderators)

@cesar br Ik zeg toch ook dat hij groot gelijk heeft dat hij zijn zakken vuld.br Misschien was hij zo niet als voetballer maar alsbr Trainer is hij dat zeker wel.br Heb jij ooit de Arabische Competite gezien?br Die is echt bedroevend.br Als je echt zon voetbal lief hebber bent ga je echt wel aan de slag bij een grotere competitie.br En die keuze zal hij ook wel hebben gehad.br Dan begin je over zijn trouw zijn en dan noembr Je een paar clubs, daar zou iedere speler blijven want dat zijn mooie clubs waar die flink wat geld heeft verdiend.br Hij is 1 jaar bij Twente gebleven waar hij weinig an bakte.br Hij was een wereld keeper maar als trainer heeft hij nog niets laten zien.br Vandaar dat ik zijn keuze van lekker bakken geld verdienen in een mickey mouse Competite wel snap.

23 november 2012 om 11:59

@rijnvogel: Ok begrijp de reactie nu ;-)
maar wat ik wil aangeven is dat hij veel meer aangetrokken wordt om een project uit te werken
Zoals hij gedaan heef bij Standaard luik en AA Gent waar hij vooral de trainingsfaciliteiten mee
heeft helpen verbeteren, kortom de omkadering in heel de club.
En eerlijk, was het allemaal zo slecht bij Twente? Ik vind eerlijk gezegd dat "wondercoach" Mcclaren het er niet beter van af brengt terwijl die absoluut moest terugkomen.
Maar begrijp je standpunt, ik ken niet voldoende over de Arabische competitie, geef ik grif toe, het leek me gewoon zo raar dat er competitie was die nóg zwakker is dan de Belgische bij ons :-).

maar om even terug te komen op je uitspraak: "vandaar dat ik zijn keuze van lekker bakken geld verdienen in een mickey mouse Competite wel snap."

Daar is gewoon geld om te investeren in Stadion, fitness, oefenvelde, etc. In België niet, zelf in Frankrijk niet. Ginder moet hij het nog maar vragen en het staat er (bij wijze van spreken).

Dat is wel jammer voor België. Hebben ze eindelijk een trainer met enige naam en faam uit eigen land, is het een geldwolf. Zo'n man zou eigenlijk bij Anderlecht, Club Brugge of Standard moeten werken en daarna een keer bondscoach worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Al Shabab Riyadh


7 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Moteb Al-HarbiVerdediger90
Fawaz Al SagourqMiddenvelder90
O. IghaloAanvaller98
I. LichnovskyVerdediger80
Ahmed SharahiliVerdediger81
Hussain Al MonassarMiddenvelder80
Voor de complete selectie: Clubpagina Al Shabab Riyadh.

In de wandelgangen

Donderdag 28 oktober
Xavi moet de nieuwe trainer van Barcelona worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren