Poulsen: ‘Hij is hier, bij Ajax, in de best denkbare handen die er zijn’

Donderdag, 22 november 2012 om

Christian Poulsen voorspelt Viktor Fischer een mooie en succesvolle toekomst in de profvoetballerij. De ervaren Deense middenvelder maakt de laatste maanden steeds beter kennis met de aanvallende middenvelder, die over werd genomen van FC Midtjylland. Fischer maakte al zijn debuut in de Eredivisie, beker en Champions League en valt vooralsnog in de smaak. Poulsen begrijpt wel waarom.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door gekke man)

Zal mij echt benieuwen of deze jongen alle verwachtingen waar gaat maken.

22 november 2012 om 19:51

Mij ook. Het is nu een heel groot talent, en ik ben ook zeker fan van hem, maar je weet uiteraard nooit hoe hij zich zal ontwikkelen. Eriksen is ook al jaren een groot talent, maar hij ontwikkelt zich niet echt zoals de meesten dat van hem verwacht hadden. Hij heeft geweldige acties (gister een prachtige assist), maar wisselt dat af met wedstrijden waar hij onzichtbaar is.
Fischer heeft nog een lange weg te gaan, maar heeft zeker veel potentie.

23 november 2012 om 00:13

Vind het een geweldig talent. Het knappe hem vind ik dat hij in tegenstelling tot Eriksen zeer functioneel kan spelen, nu al. Verwacht heel erg veel van hem. Maar ik verwacht ook heel veel van Serero, Andersen, Boccara...dus.

Geweldige speler nu al maar nog veel meer potentie om tot een wereldspeler a la messi of ronaldo uit te groeien! Ik ben maar al te blij met deze speler!

22 november 2012 om 17:13

Fischer is een talent uit de categorie Gotze en Reus, maar dan nog lang niet zo ver. Kan een grote worden. Kan.

22 november 2012 om 17:15

meen je dat nu echt serieus? kom op zeg u zag toch gisteren dat zeker Gotze van een andere level is snelheid inzicht is vele malen sneller en vergeet niet ze zijn bijna even oud.

22 november 2012 om 17:30

hoeveel ervaring heeft fischer? hoeveel ervaring heeft gotze?

22 november 2012 om 17:31

Bijna even oud?
Fischer is gewoon 2 jaar jonger hoor, dat noem ik niet bijna even oud...

Als Fischer gewoon veel ervaring opdoet het komende seizoen en het seizoen erop en hij blijft fit, muah, dan komt hij denk ik echt wel in de buurt bij het niveau dat Götze nu heeft.

Ik zeg niet dat hij meteen even goed zal zijn, dat verwacht ik ook weer niet maar hij zal echt wel in de buurt komen...

22 november 2012 om 17:32

Götze is dan ook al twee jaar ouder en speelt wekelijks in de Bundesliga waar je veel meer ervaring en niveau hebt dan in de Eredivisie.

22 november 2012 om 17:32

Scheelt 2 jaar hoor

22 november 2012 om 17:32

Gotze is geboren op 3 juni 1992 en fischer op 9-juni 1994. Zit volgens mij 2 jaar verschil tussen. Laat Fischer 2 seizoenen in de basis bij ajax spelen, daarna kun je pas zeggen of hij net zo goed word. Op dit moment kun je ze dus niet met elkaar vergeleijken......

22 november 2012 om 17:44

Enige wat bij die drie hetzelfde is is hun perfecte kapsel....

22 november 2012 om 17:47

hij speelt al 3 jaar voor Dortmund en zeker na gisteren kan je zeggen dat Dortmund stukken beter is dan Ajax en aj 2jaar verschil is niet heel veel verschil maar goed en daarbij Gotze was op ze 18de veel veder dan Fisher. Gotze was op ze 19de golden Boy zie ik Fisher niet worden.

22 november 2012 om 17:49

dat zegt veel over je potentie en hoe goed ej bent? en Gotze speelt al van ze 15 bij duitsland elke lichting was een van de betere hij speelt al 4 jaar bij Dortmund geen kleine club. En Fischer wordt voorzichtig gebracht

22 november 2012 om 18:42

op die leeftijd is 2 jaar heel veel.. helemaal omdat gotze die 2 jaar in de basis van dortmund heeft doorgebracht..
als fisher 80 wedstrijden in ajax 1 verder is, heeft hij ook stappen gemaakt. Hoeveel....? we gaan het zien

22 november 2012 om 19:04

hij is heel goed absoluut maar niveau Gotze nee sorry( en nee zeg ik niet omdat ik feyenoorder ben) ik zie trouwens nergesn een speler lopen die eventueel niveau Gotze kan halen

22 november 2012 om 21:55

En waarom speelt Götze in de Bundesliga? Omdat ie veeeel beter is, en het niveau aan kan. Was op de leeftijd van Fischer al veel verder.

23 november 2012 om 00:16

Fischer is met Andersen en Boccara het grootse talent bij Ajax. Ik zie Fischer wel bij Real of Barca slagen. Die jongen is ongelofelijk goed en moet gewoon veel spelen. Gotze zou trouwens ook wel slagen bij Real en Barca. Geweldige speler.

23 november 2012 om 12:04

Kende jij Gotze al op z'n 17e? Nee? Ok. Toen was Gotze ook nog niet klaar voor de Bundesliga. Wanneer Fischer bij Dortmund net zo mee kon groeien met het team als Gotze, had hij over 2 jaar net zo goed kunnen zijn. Helaas is het niveau van de Eredivisie veel lager. Maar het talent heeft hij wel.

22 november 2012 om 18:30

voel je wel helemaal lekker ajacied7777? Ik denk niet dat hij niveau kan halen van bijvoorbeeld Maher.

22 november 2012 om 18:55

jij bent niet helemaal lekker a la messi ronaldo?
heb je koorts ofzo?

ja wil kijken of hij goed genoeg is voor ajax maar nu ik het zie denk ik dat het wel te doen is voor hem

Ik ben zeker benieuwt want iedereen doet net alsof hij de nieuwe Pele(brazilaan) is. Ik heb hem nog niet echt zien schitteren ja hij heeft potentie maar dat had Adriano ook eerst maar kijken of ze hoofd niet op hol raakt.

De Ajax talenten blinken alleen uit in de Eredivisie. Als je de talenten uit ongeveer dezelfde leeftijdscategorie bekijkt zoals El Shaarawy, Gotze, Reus, Draxler, Shaqiri, Pogba, Oscar, Hazard, Kagawa, De Bruyne, Gundogan, Isco, etc. Dan zie je dat een Eriksen gewoon eigenlijk een hele matige speler is die niet verder dan de subtop gaat komen..

22 november 2012 om 17:28

Ik vind dat je Eriksen wel in dit rijtje mag noemen hoor. Eriksen gaat ook een grote toekomst tegemoet bij de Europese top. Fischer is hier na mijn mening niet goed genoeg voor.

22 november 2012 om 18:59

Hwm, erg vreemd dat jij dit op een paar wedstrijden baseert, Eriksen is toe aan de next stap, maar fischer schint een nog groter talent te zijn, je kan hem nu nog niet beoordelen, als je op zijn aannames let zie je wel dat hij een fantastische techniek heeft, de tijd zal het leren.

22 november 2012 om 17:41

Gundogan scheelt 4 jaar, Gotze ook 2 jaar. Wat een vergelijking van niks.

Ja die Fischer is tenminste wel een Deen die het niveau van Ajax kan bijbenen. Reus kon gisteren weer kinderlijk eenvoudig vanuit de rug van Poulsen opduiken en de 0-1 binnenschuiven.

22 november 2012 om 17:34

Gelukkig gaat het hier over Fischer en niet over Poulsen. Maar je hebt wel gelijk hoor.

22 november 2012 om 18:05

Ok ik zal de volgende keer even toestemming vragen of ik iets over Poulsen mag zeggen Hootch30 :S

22 november 2012 om 19:53

Brave jongen.

Zo werd Eriksen ook overgehypt, je ziet dat Eriksen het ook niet iedere week brengt nog steeds is Eriksen niet constant, bij Ajax worden spelers wel snel overgehypt.

22 november 2012 om 17:34

je kan pas overhyped zijn als je het niet waarmaakt wat erover je gezegd wordt.
de uitspraak dat fischer nu al overhyped zou zijn vind ik op zijn beurt nogal overhyped....

22 november 2012 om 18:41

Eriksen speelde gister in mijn ogen anders weer goed. Heb alleen het idee dat hij meer moeite heeft om het elftal te dragen. Want dat is nu zijn taak bij Ajax. Dit mag je niet van iemand van zijn leeftijd en met zijn speelstijl verwachten. Ik hoop dat hij nog lang bij Ajax blijft, want ik geniet iedere wedstrijd van hem, maar voor zijn ontwikkeling is het misschien toch wel beter om een stapje hogerop te gaan. Fisher moet het natuurlijk nog laten zien, maar Eriksen vind ik niet overhyped en o po het moment zelfs underhyped.

22 november 2012 om 20:01

@g.v.d.wiel

Jij hebt gister echt verkeerd zitten kijken..

Erikssen was echt hartstikke slecht.
Hij maakte voortdurend de verkeerde keuze en had vaak balverlies.
Ook probeert hij dingen die hij niet moet proberen zoals 3 hakballen, ook al staat de speler daarachter 1 op 1 moet je hem in ieder geval niet op de verdediger geven, lijkt me logisch... Hij draait vaak de ruimte in terwijl ik dat niet van hem gewent ben, hij wist niet wat er in zijn rug gebeurde. Dan maar niet te spreken over de te late paas op Lukoki echt verschrikkelijk. Ik ben zelf ook centrale middenvelder en weet dat je die paas op Lukoki op tijd moet geven want anders (en vooral gister) staat hij tegen twee man.
Mooi hoor die Zidane actie maar daarna gewoon weer hetzelfde.. De paas met de verkeerde snelheid en de verkeerde richting, leuk.

En ja.. hij geeft 1 goede bal op een aardige actie waar de goal uitkomt maar als je de hele wedstrijd die gekke trucjes probeert mag het wel een keer goed gaan.
Ik denk zelfs dat zijn actie meer geluk dan wijsheid was, want de hele wedstrijd wist hij niet wat er gebeurde in zijn rug.
Om het nog even in perspectief te zetten geeft Alderweireld per wedstrijd ook wel een bal waar een kans uit komt.

Hij heeft veel potentie maar geen vooruitgang en als hij zijn contract niet verlengt moeten we heb deze winter verkopen.

Ot: We moeten gewoon ons positiespelletje goed uitvoeren, want anders hebben we er niks aan. We moeten dan ook geen slechte voetballers opstellen.
Fischer en Hoesen waren duidelijk op zoek naar mogelijkheden in het veld en oogde gretig.. In tegenstelling tot Boerighter die weer moeite had met lopen. Misschien staat zijn rug nog een beetje scheef.

Cilessen
Rhijn
Toby
Mois
Blind
Erikssen
Schöne
De Jong
Lukoki
Hoesen
Fischer
22 november 2012 om 20:24

Oke, misschien was goed niet de juiste verwoording, maar een van de betere bij Ajax was beter. Die pass op Lukoki had inderdaad beter gemoeten. Misschien kon hij hem zelfs achter de verdediging leggen, dan was dat meteen een scoringskans geweest. Maar ik zou jou wel willen uitdagen om iemand te noemen die beter speelde bij Ajax. Blind deed het wel redelijk, maar ook niet echt goed. Maar Eriksen had inderdaad een van zijn mindere wedstrijden gespeeld misschien wel, maar alsnog een van de betere bij Ajax.

22 november 2012 om 19:00

Hmw, vond hem gister aadig spelen , en met zijn (20,21) gewoon een supertalent deze man gaat je nog wel versteld doen staan!

fischer word wel een goeie voetballer als hij zo door gaat zelfs real madrid had positieve berichten over hem... of hij een topper word is moeilijk te zeggen want daar komt heel veel bij kijken 3 a 4 jaar bij ajax blijven dat zou goed zijn voor hem kijk na drenthe denkt mooi ik ga na real madrid toe ik heb het al bereikt... kijk wat er nu van hem terecht is gekomen ... ps die poulsen Vind ik trouwens z'on slehcte speler ook nog z'on salaris geven hij zou anders nog steeds transfer vrij zijn maar denk dat ajax hem heeft gehaald voor die jonge denen

Gaan we weer. Die jongen heeft nauwelijks gespeeld en hij wordt al weer gepromoveerd tot een toekomstige wereldtopper. We zijn hier in Nederland zo goed in het ophemelen van talenten. Kijk naar Eriksen die al een tijdje stilstaat in zijn ontwikkeling. Leg niet meteen een giga druk op die jongens.

22 november 2012 om 18:14

Ben het met je eens. Er wordt zo druk op die spelers gelegd. Alleen denk ik niet dat alleen in Nederland spelers zo "gehyped" worden. Dat gebeurd overal.

Het kan ook juist een voordeel zijn voor zo'n jongen om op jonge leeftijd met druk om te gaan. Maar dat zal per persoon verschillen.

Ik begrijp niet hoe mensen niet kunnen zien hoe goed deze Deen is, samen met de andere jonge Denen die rondlopen bij Ajax. De namen die genoemd worden in dezelfde leeftijd, spelen bij top clubs, hebben top spelers om hun heen lopen en zijn onderdeel van een geoliede machine. Eriksen, 20 jaar oud, moet dit elftal dragen. Gisteren zie je dat hij alles goed doet, 2/3 man bezig houd, de bal niet verliest, en na zijn inspanning net een te kort pasje geeft, is hij dan slecht? Of mentaal en fysiek moe? Ik gok het tweede. Ik zie hem met regelmaat een goede loopactie maken, die vaker niet dan wel word begrepen, hij gaat vaak 1-2tjes aan die niet begrepen worden. Meer dan eens maakt hij ruimte voor andere, maar zijn medespelers snappen hem niet. Dus hij staat boven het elftal, en ik persoonlijk vind het ronduit komisch dat men dit niet wil zien, gelukkig zien vele die het spelletje wel begrijpen dit wel, inclusief de europese top.

Fischer is eigenlijk hetzelfde, zijn overzicht is fenomenaal voor zo'n jonge gast, afgelopen weekend nog zetten hij ik meen Sana 1 op 1 met de keeper, die vervolgens net buitenspel werd gegeven, maar de pass dwars door de verdediging heen terwijl er 6/7 man voor zijn neus staan, toont klasse. Hij is een snelle behendige dribbelaar met een goed schot. Maar nogmaals, dit soort gasten moeten in een goed lopend elftal lopen, zich optrekken aan spelers om hen heen die ouder zijn, meer ervaring hebben, meer aanzien, en weten wanneer ze moeten doorbijten. De fout die ajax in mijn optiek maakt, is wel het begrijpen van deze noodzaak, maar deze uitvoeren in de vorm van jeugdtrainers die beschikken over deze eigenschappen. Het is heel mooi dat een Bergkamp of Frank de Boer op trainingen tips geven, en de spelers accepteren alles van hen en zullen ook nooit twijfelen aan hun woord, maar soms heb je als 18/20 jarige gewoon een speler nodig in het veld die naar je toeloopt en je een tik op je achterhoofd geeft om je te motiveren, langs de lijn kan je niets meer betekenen voor deze jongens. Het niveau van Ajax is niet laag, zeker niet, maar het ophangen van je plannen aan adolescenten vind ik iets wat de mentale weerbaarheid van deze jongens net iets te hard op de proef stelt. Toen het gisteren na 8 minuten 0-1 werd zei ik meteen al; einde wedstrijd. En dat komt niet omdat Ajax zoveel slechter is, maar puur omdat er geen spelers zijn zoals een Lewandowski die mentaal zo sterk zijn en zo goed zijn in het spelletje dat 1 kans 1 goal is. Ik vind dan ook niet dat je mag verwachten van 18 en 20 jarige Denen dat zij het karretje wel even trekken en bij elke gemiste kans doen wij niets liever dan hun neersabelen, eeuwig zonde want dit zijn bijzondere talenten die wij moeten koesteren.

fischer moet dit jaar meer minuten maken zodat hij in januari snel kan bijtekenen. maar deze jongen wordt op dit moment te veel gehyped net als locadia en depay paar maanden terug gewoon kansen afwachten komt goed.

Jammer dat iedereen dit toch zegt over een talent. Zo verhoog je onnodig druk en dat is niet handig. Iedereen verwacht dan zoveel van deze jongen en als hij het een paar keer niet waar maakt dan wordt ie weer afgekraakt door de media. Ik hoop dat ie mentaal sterk is, dat ie weinig nieuws volgt en dat ie gewoon lekker gaat ballen. Hetzelfde geldt voor de andere talenten zoals Andersen etc.

Ik zie mensen hier al zeggen: Is overhyped. Maar mag ik dan zeggen dat bijna alle talenten van Ajax overhyped zijn?? Ik bedoel, een Zlatan was overhyped, een vermaelen was overhyped, een vertonghen was overhyped, huntelaar was overhyped, suarez was overhyped, vdv was overhyped. Jaa, echt de talenten van ajax stellen niks voor!

Eriksen speelde dinsdag een redelijke wedstrijd, behoorde wel tot de beter van ajax. Hij leed alleen veel balverlies! Wat ik vandaag in de krant las klopt ook wel! Er moet meer gif in, daarom snap ik neit dat de Jong aanvoerder is. Hij moet het team op sleeptouw nemen, maar heeft de ballen er gewoon niet voor. Zonde!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2323
2.PSV2320
3.AZ2015
4.Vitesse205
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

Denemarken
52 fans
Middenvelder, 39 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 16 oktober
Lionel Messi is geen fan van Junior Firpo. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren