Man United kan reputatie als comeback kings niet waarmaken

Zaterdag, 17 november 2012 om 20:24Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 20:45

Manchester United heeft zaterdag dure punten verspeeld. Voor de elfde keer in achttien officiële duels dit seizoen kwam het team van manager Sir Alex Ferguson als eerste op achterstand, maar Norwich City stond niet toe dat the Mancunians voor een negende keer alsnog met drie punten aan de haal gingen: 1-0. Een heerlijk doelpunt van Anthony Pilkington zorgde voor het klassenverschil op Carrow Road. Door de nederlaag blijft Manchester City, dat zaterdag een paar maten te groot was voor Aston Villa, koploper van de Premier League: 28 om 27.

/

Norwich City speelde een degelijke eerste helft en Chris Hughton stond dan ook tevreden aan de zijlijn. The Canaries toonden veel inzet en lieten niet na om bij tijd en wijle het doelgebied van Anders Lindegaard op te zoeken. Grant Holt maar vooral Wesley Hoolahan waren continu in de weer met de verdedigers van Manchester United, dat zelf via Robin van Persie dicht bij een openingstreffer was. In de beginfase verleende John Ruddy echter geen medewerking en enkele minuten voor rust kon hij voorbereidend werk van Ryan Giggs niet afronden.

De eerste mogelijkheid na de onderbreking was ook voor Van Persie, die echter zag hoe Ruddy geen moeite had met zijn inzet. Tien minuten later zette Pilkington Carrow Road in vuur en vlam. Na een voorzet van Javier Garrido kopte hij op heerlijke wijze de openingstreffer tegen de touwen: 1-0. Ferguson had voldoende gezien en haalde Javier Hernandez en Antonio Valencia naar de kant, ten faveure van Danny Welbeck en Paul Scholes.

Manchester United had ook in het restant van de wedstrijd moeite om de defensie van Norwich City te kraken. Invaller Jonathan Howson liet zelfs na om de thuisploeg in de slotfase aan een dubbele voorsprong te helpen. Door de zege neemt Norwich iets verder afstand van de rode streep.


Poll

Wordt Manchester United kampioen van Engeland?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

59 reacties (laatste reactie door stretfordend)

Kansen missende van Persie kan onverdiende nederlaag United niet voorkomen.

Tja United en uitwedstrijden he.. We hadden de betere kansen maar het zat er vandaag gewoon niet in. Van Persie was matig.. Hij moet gewoon goals maken en het hoeft niet altijd op de mooiste manier. Neem die ballen gewoon aan en ram ze in de hoek.onze voorzetten waren om te huilen. Daar was Nani toch echt wel handig voor geweest in deze pot..

Fergie moet echt stoppen met Giggs op cm.. Iedereen kan zien dat dat echt niet meer gaat.

17 november 2012 om 20:32

Doe even normaal. Deze nederlaag is meer dan verdiend en Van Persie heeft 2 mogelijkheden onbenut gelaten, dat waren geen kansen.

17 november 2012 om 20:35

Als hij die ballen aanneemt zijn het wel kansen. En hoezo verdiend verloren? United heeft de betere kansen gehad, meer balbezit en een stuk of 12 corners en Norwich geen 1 geloof ik.

17 november 2012 om 20:39

Gast, welke betere kansen? Norwich had zelfs op 2-0 moeten komen.

Zo'n bal aannemen met je rechter terwijl je al zoveel voorbewegingen maakt, haast onmogelijk.

Niet zeuren, Utd wint vaak onterecht en vandaag verloren ze zeer terecht.

17 november 2012 om 20:40

Die eerste waar hij een gat in de lucht schopt was toch echt wel heel slecht. Moet altijd binnen als je daar met rechts schiet ipv met links probeert binnen te tikken.

17 november 2012 om 20:40

Corners en balbezit doen er niet toe. Het gaat er uiteindelijk om wat je ermee doet en niet hoeveel corners je gekregen hebt of hoeveel procent balbezit je had, en laten we eerlijk zijn, vandaag heeft Utd totaal niks laten zien.17 november 2012 om 20:44

Mwua. Geen enkele andere speler van Utd had die bal gemaakt na die voorbewegingen hoor . Mocht wel beter inderdaad, maar het is geen echte kans.

17 november 2012 om 20:45

Van persie schot vanaf de 16, young zijn schot word van de lijn gehaald,evra kopt bijna de 1-0 erin,van Persie mist een 1 op 1 na zijn slechte aanname en Welbeck mist een kopbal vanaf 3 meter... Behoorlijk wat kansen hoor.

17 november 2012 om 20:55

Gij leeft echt wel met een haat tegen Man Utd en vooral van Persie sinds hij naar Man Utd gekomen is e.

17 november 2012 om 21:16

Probeer je beste vriend niet zo overdreven in bescherming te nemen.
Ene Rooney had die bal er wel ingeschoten.

17 november 2012 om 23:01

Heeft die al gescoord dan dit seizoen?

18 november 2012 om 00:00

Rooney had gewoon met rechts geschoten ipv met links te proberen te scoren... Rooney is geen betere afmaker dan RVP maar was op die positie beter uitgekomen omdat hij met rechts schiet.

18 november 2012 om 13:09

Je hebt natuurlijk volkomen gelijk, United heeft hier terecht verloren. Onbegrijpelijk ook hoe ze altijd achterkomen. En ik blijf Hernandez gewoon niet goed genoeg vinden voo United. Staat op de juiste plek, maar heeft de voetbaltechniek van een korfballer.

17 november 2012 om 20:36

Van Persie heeft ook geen enkele bruikbare bal gekregen. Het tempo was vandaag veels te laag, hierdoor kon Norwich iedere x weer anticiperen en groeperen op een nieuwe situatie. Een aanvaller is gebaad bij een hoog tempo zodat hij op tijd de bal krijgt en ruimte heeft om zijn actie uit te voeren

17 november 2012 om 20:40

Die bal van Young op van Persie heb je dan gemist denk ik. Van Persie ging alleen op de keeper af maar zijn aanname was slecht.

17 november 2012 om 20:45

Oke dat moment is me even ontschoten. Al met al was het gewoon hartstikke triest natuurlijk. Tegen een ploeg als Norwich moet je als United zijnde gewoon altijd minimaal 5 100% kansen kunnen creëren

17 november 2012 om 20:49

Kijk mijn reactie hierboven. United heeft toch wel aardig wat kansen gehad. Maar je hebt natuurlijk wel gelijk. Het was dramatisch.

terecht verloren wat waren wij slecht

Zo Manchester verloren, had ik niet gedacht maar is wel een goede zaak. Zo valt het puntenverlies van Chelsea nog mee

Mooi voor de competitie en ondanks de 6 (!) minuten blessuretijd bleef een late treffer voor Man Utd uit.

17 november 2012 om 20:35

4! Minuten.

17 november 2012 om 20:40

Er werd 4 minuten gegeven maar ze speelden langer dan de gegeven 4 minuten door.

17 november 2012 om 20:44

@arsenal

Het is ook minimale blessuretijd, als jij b.v. 1 minuut op de grond ligt in de blessuretijd is het de scheids z'n goed recht er 5 min van te maken.

17 november 2012 om 20:46

Vind je het gek als die nummer 4 van Norwich twee minuten op de grond lag met kramp.

17 november 2012 om 20:38

overdrijven is ook een vaak. Er waren 4 minuten gegeven, waarvan 1 (de eerste) bezet werd door een blessure, wat uit komt op de gebruikelijke 3 minuten.

ze speelden op het laatste als het ware in het 16 meter gebied van Norwich, Chelsea ook al verloren Arsenal kan inlopen vind ik zelf toch wel heel erg prettig!

Het gemiddelde bejaardenhuis heeft een hoger tempo dan dit Utd, ongelooflijk.. Zo onnodig om hier te verliezen van Norwich al was de zege gewoon terecht en de prachtige kopbal technisch perfect uitgevoerd. Utd heeft op geen enkele manier aanspraak gemaakt op een overwinning laat staan een puntje.

Tactisch geblunder van Fergie die voor de zoveelste keer met een statisch en traag middenveld begint, totaal geen creativiteit, tempo en / of risico. Niets geleerd zeker? Tot overmaat van ramp ook nog eens de twee slechtste mensen op het veld laten staan, het past bij de wedstrijd blijkbaar.

Gelukkig blijft de schade beperkt doordat Chelsea ook verloren heeft al blijft dit een onnodig verlies.

Wat een aanfluiting dit. Onze beste kans was de kopbal van Bassong op eigen goal. Schandalig.
Wanneer gaat Fergie weer eens starten met Cleverly en Anderson centraal op het middenveld? Niks ten nadele van Carrick, maar het is goed om een 1x wat anders te zien, meer dynamiek en creativiteit op het middenveld het United beter gedaan. Ook Giggs heeft zijn beste tijd gehad, haalt niet echt een hoog niveau meer. Ook een raadsel waarom hij 90 min speelt.

Norwich met een mooie goal en op passie, kracht en collectiviteit gewonnen. Gefeliciteerd

Dit puntverlies mag Ferguson zichzelf aanrekenen. Ze spelen altijd met een lang veld en dan zo'n statisch en traag middenveld opstellen, terwijl je Anderson op de bank hebt... onmogelijk.

Op zich pakte het best goed uit om Young uiteindelijk op rechts te zetten, omdat hij een goede voorzet heeft. Maar Valencia wissel je gewoon niet. Haal dan Rafael eruit.

17 november 2012 om 20:38

Klopt. Ik wist het (net als bij de wedstrijd tegen Tottenham) al toen ik de opstelling zag. Met met Giggs in een 2-mansmiddenveld naast Carrick of Scholes werkt gewoon niet. Dat is dit seizoen nu al elke fucking keer gebleken wanneer Giggs startte. Waarom is Ferguson zo koppig wat dit betreft? Ongelooflijk.

Als je nu geen andere keuze hebt, tot daar aan toe. Maar zowel Anderson als Fletcher zaten op de bank en zijn gewoon veel betere opties om centraal te starten. Valencia eraf halen kon ik ook niet begrijpen. Zelfs al speelde hij zo slecht, dan nog moet je die laten staan. Het is eigenlijk simpel, Giggs had eraf gemoeten ipv Valencia.

Daarnaast hielp het ook niet echt dat Rooney er niet bij was, en RVP eigenlijk ook niet (nu ja, hij stond wel op het veld maar daar is alles mee gezegd).

Vond de winst van Norwich uiteindelijk niet echt verdiend, maar goed. United verdiende ook zeker niet om te winnen. Was zo'n typische 0-0 wedstrijd dit.

17 november 2012 om 20:42

Zal Ferguson dat dan serieus niet door hebben? In alle wedstrijden dat giggs op die positie speelt is United dramatisch... Anderson liet in die 10 minuten al meer zien dan Giggs en maakte zelfs nog bijna de gelijkmaker.

17 november 2012 om 20:43

Als je de ploegen als gelijkwaardig ziet, was een gelijkspel op zijn plek. Maar in zo'n geval is de winst van Norwich gewoon terecht. Zo wil Arsenal ook nog weleens punten laten liggen.

Rooney beloopt die ruimte normaliter, dan pakt het goed uit. Maar zonder Rooney moet je gewoon meer dynamiek opstellen.

Vond RvP voetballend zo slecht nog niet. Goede openingen, verdeelde het spel en was veel aanspeelbaar. Alleen die 2 momenten na de dieptepass waren slecht.

17 november 2012 om 20:48

Van Persie kan je niks kwalijk nemen. Hij had misschien wel meer uit de 2 kansen kunnen halen maar hij stond er vandaag echt alleen voor. Hérnandez die het voetballend niet aan kan, statisch middenveld dat alles naar de zijkanten speelt en Young die alles weer terug speelt naar het middenveld. Valencia was de enigste die wat probeerde te forceren maar dat gaat moeilijk met 2 à 3 man dubbele dekking.

Je kan niet altijd geluk hebben, terecht verloren, niet scherp vandaag.

Elk team heeft wel eens wedstrijden waar niks lukt en je tevens verdiend verliest, dit was zo een wedstrijd voor Man United.

Vond het eigenlijk een saaie wedstrijd. Maar mooi voor Norwich dat ze hebben gewonnen.
Zo is het ook beter dat United heeft verloren. Zo lopen ze niet meer ver uit en kunnen andere ploegen weer een beetje inlopen op de kop posities waaronder mijn club Arsenal.

17 november 2012 om 20:43

Arsenal speelt in de top 4 enkel mee voor spek en bonen, Arsenal eindigt waarschijnlijk gewoon op de vierde plek. Daarna zullen er 2 topspelers vertrekken (ik denk Sagna en Vermaelen) waardoor er weer niet gestreden kan worden voor de landstitel enzovoort... Same old story

Tjah, gisteren werd Galatasaray nog uitgelachen omdat wij verloren van Karabükspor, werd er gezegd dat United komende dinsdag ons eventjes zou oprollen met een nulletje of 3 en nu verliezen ze zelf! Wie de bal kaatst, kan hem terugverwachten, vooral de Engelse media. In plaats van leeuwen, ons ''katten'' noemen? Hehe, we shall see Tuesday, in the hell of Istanbul.....

17 november 2012 om 20:53

United speelde uit en Galatasaray thuis. Nou nou wat een hell of Istanbul zeg!! Thuis verliezen. United zou deze wedstrijd thuis met 5-0 winnen.

17 november 2012 om 21:07

Dus? Onlangs heeft United toch ook thuis verloren van Tottenham, die vandaag een pak slaag kreeg, of niet soms?

Dit is pas de eerste nederlaag geweest voor ons in de Arena in competitieverband dus chill out... Trouwens, ik weet niet of je de wedstrijd hebt bekeken maar het is ook lastig voetballen tegen een team dat een 8-2-0 systeem hanteert.

17 november 2012 om 21:19

Norwich speelde 9-1-0....

17 november 2012 om 21:08

Manchester United is al zeker van de eerste plek in de poule.... Die wedstrijd wordt een wedstrijd voor het jeugd/reserve elftal...

17 november 2012 om 21:13

@ Thereddevil

Dat hoop ik. Het maakt mij even niet hoe en tegen welke spelers, maar Galatasaray moet die wedstrijd winnen. Is Manchester ook zeker van de eerste plek, want dan zal SAF echt met een B-elftal aantreden.

Edit: Zie al dat het zeker is.

giggs heeft zoveel betekent voor onze club vind het beetje jammer van fergie dat hij hem nog steeds opstel want hiermee doe je niemand meer een plezier mee.

Zet dan gewoon cleverley of anderson op dat middenveld, en welbeck mocht er ook wel vroeger in..echt jammer dit.

17 november 2012 om 20:52

Van mij apart zet Fergie giggs gewoon op de linksbuiten positie ( Kan toch niet slechter als Young) maar als CM? Nee dat kan inderdaad echt niet meer. Giggs heeft nog wel recht op een wedstrijdje hier en daar, maar niet in zulke belangrijke duels als CM.

18 november 2012 om 00:28

Normaal gezien is Norwich geen echt belangrijk duel wat United gewoon moet winnen, dus ik begrijp wel dat SAF het aandurft om Giggs op te stellen.

best blij mee, nadat wij verloren is de voorsprong niet groter geworden.

17 november 2012 om 20:53

Je kan er ook teleurgesteld om zijn. Chelsea had United kunnen inhalen.

Zo zo, Alles kan dus nog alle kanten op voor Chelsea.. als we zondag winnen van City. hebben we toch nog een hele grote kans om kampioen te worden. omdat ik zeker city niet zo sterk vindt.. united is een ander paar mouwen.. Chelsea moet in Januari gewoon een Falcao of een Cavani halen.. en Chelsea zal dit jaar zeker 2/3 prijzen winnen.. als het er niet meer zijn. het enige dat onbreekt is een killer.. Torres is het echt niet meer.. & Sturridge is nog slechter als torres in mijn ogen. dus gewoon een Falcao of Cavani.. & dan lekker zo spelen & iedereen wegspelen !

Cech
Ivanovic
Luiz/Cahil
Terry
Cole/Betrand
Mikel
Ramires
Mata
Oscar
Hazard
Falcao/Cavan
17 november 2012 om 20:59

Volgende week dus Chelsea-city! Hopelijk een gelijkspel waardoor United weer bovenaan staat

Kom op United! Volgende week dinsdag ook verliezen en vervolgens mogen jullie kampioen worden en de CL in wacht slepen!

18 november 2012 om 13:11

Wat is dan het doel van dinsdag verliezen?

18 november 2012 om 13:27

Wat het doel is?

Zodra Manchester dinsdag verliest, maakt mijn club - Galatasaray - een uitstekende kans voor overwintering in CL. Vervolgens mag United - als goedmakertje - kampioen worden en de cup met de grote oren in wacht slepen!

18 november 2012 om 13:34

Ah kijk, op die fiets Ja United is toch al zeker van de tweede ronde, er zal dus een B team spelen verwacht ik. Dus wie weet wat er kan gebeuren

Als Rooney er niet is moet je ook gewoon Welbeck laten spelen. Die kan lekker combineren met Rvp. Als het niet loopt kan je altijd alsnog Chicharito laten invallen. Maar Chicha heeft vandaag weer bewezen dat hij voetballend gewoon niet goed genoeg is.

Soms snap ik Ferguson niet.
Je begint met een basisopstelling met Giggs en Young.
Beiden hebben niets laten zien, Giggs kan het niveau niet meer aan (zeker niet centraal op het middenveld) en Young, tja... wat moet je daar nog over zeggen? Hij speelt zo ontzettend slecht!

Je merkt dus dat het niet loopt, dan wacht je in eerste instantie veel te lang met de wissels (de 1-0 werd in de tussentijd gemaakt) en breng je Scholes in. De grootste fout komt nog: hij laat Young staan en haalt Valencia van het veld. De laatste wissel (anderson) brengt hij pas rond de tachtigste minuut in. Waar ben je dan in godsnaam mee bezig?! Ik dacht dat SAF voor het kampioenschap wilde gaan!

Ik heb United best vaak slecht zien spelen, maar gisteren was het gewoon een amateurelftal. Steeds te laat bij de bal, te veel ruimte weggeven, een pass van 5 meter die niet aankomt, verdedigers die zich weer verschrikkelijk laten aftroeven...
Een uiterst kansloze wedstrijd!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
L. GrantKeeper
T. HeatonKeeper
E. BaillyVerdediger
Diogo DalotVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

1673 fans
Aanvaller, 37 jaar

In de wandelgangen

Maandag 2 augustus
Teun Koopmeiners is opnieuw op de radar bij AS Roma verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren