Winnend Spanje neemt miljoenen van Panama lachend in ontvangst

Donderdag, 15 november 2012 om

Spanje heeft gedaan wat er van haar verwacht werd tijdens de zeer lucratieve oefentrip naar Panama. De ploeg van Vicente del Bosque was na 45 minuten al klaar met de voetbaldwerg, die naar verluidt bijna vier miljoen euro betaalde om Spanje op bezoek te krijgen en met 1-5 werd verslagen door de wereldkampioen. Het Barcelona-gehalte van de overwinning was groot: Pedro scoorde tweemaal, aanvoerder David Villa een keer en Andrés Iniesta leverde twee fraaie assists.

/

Na ruim een kwartier spelen bereidde Iniesta eerst de 0-1 voor. De middenvelder combineerde door het centrum met Pedro, die de bal uiteindelijk terugkreeg, zijn tegenstander op het verkeerde been zette en hard binnenschoot. Spanje bleef vervolgens heer en meester en ook bij de 0-2 was Iniesta de aangever: ditmaal liet hij snel voetenwerk zien in het vijandelijke strafschopgebied en legde hij terug op Villa, die de marge van Spanje verdubbelde met een simpele intikker.

Panama liet zich vervolgens zowaar zien middels een kans van Gaby Torres, maar Victor Valdés voorkwam de aansluitingstreffer en zag Pedro er kort voor rust 0-3 van maken. De aanvaller werd gevonden door Juan Mata en gooide de wedstrijd al voor de thee in het slot. In de tweede helft bracht Del Bosque enkele verse krachten in de ploeg en vooral Roberto Soldado wilde zich laten zien. De aanvaller was een paar keer gevaarlijk, maar wist niet te scoren.

Ook Jesús Navas had geen geluk in de afronding. De dribbelaar schoot op de paal, terwijl ook debutant Markel Susaeta en Sergio Ramos nog grote kansen om zeep hielpen. De twee laatstgenoemden maakten hun fouten echter nog goed in de slotfase: Ramos schoot acht minuten voor tijd een vrije trap in een keer binnen, terwijl Susaeta twee minuten later een lage voorzet van Jesús Navas binnentikte. Gabriel Gómez mocht de eer nog redden door een penalty te benutten (hij koos voor een Panenka), maar voor teleurgestelde gezichten bij de Spanjaarden zorgde het niet.Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door navarro)

Belachelijk dat Spanje er voor 3 miljoen krijgt, anders was Spanje echt niet naar Panama gegaan.

15 november 2012 om 00:55

Die miljoenen kunnen ze steken in het begrotingstekort

15 november 2012 om 01:26

Ik betwijfel of ze dat daadwerkelijk gaan doen

15 november 2012 om 08:50

Daar komt bij dat een paar miljoen verwaarloosbaar is op zo'n immense schuld.

15 november 2012 om 13:30

Wat zit je nou te zeuren over begrotingstekorten ? Helemaal offtopic. En wat geef je de schuld aan een land ? Je moet een beetje minder op cafe gaan en luisteren naar een paar zatlappen. De schuld van al die tekorten komt door het financiele systeem die ons werd opgedrongen door de angelsaksische wereld; namelijk het kapitalisme zonder enige vorm van regulering. Heb jij wel enig idee hoe erg het voor de gewone Spanjaard en Griek is wat er in hun land gebeurd ? Zij stoppen hun centen in de banken en werken even hard als jij en ik, hun hele leven lang. Maar doordat de banksector casino heeft gespeeld met het geld van de hele populatie, is al het geld opgeraakt. Dit heeft geleid tot een zware crisis waardoor al die mensen nu geen cent meer hebben. De banken hebben geld van andere mensen verkwanseld. En wat is het gevolg ? Banken worden gered door het geld van de hard werkende mensen. Maar aangezien de mensen geen werk meer hebben, knikkeren de banken de mensen die hun recht hebben gehouden ook nog eens uit hun huizen. Als dat nog niet genoeg was, vragen ze ook nog eens hoge percenten aan de staat voor het lenen van geld om het land recht te houden.

De schuld geven aan de mensen van het land is een ware schande. Ik zeg niet dat er geen dingen mis zijn gelopen. Maar oorzaak nummer 1 is het rotte bankensysteem en het kapitalisme. Vergeet dat niet. En je moet je ook niet zo veilig voelen, want voor hetzelfde geld heeft Nederland binnenkort zelfde problemen.

Was weer eens genieten vooral met de bazen uit barcelona iniesta fabregas villa speelde een goeie wedstrijd en de uitblinkers waren busquets en pedro.

Heb wel genoten, van de drie wedstrijdjes die ik vandaag heb bekeken was deze de leukste.
Iniesta liet zijn geweldige techniek weer zien, Pedrito is echt in topvorm, hopelijk laat Tito hem en Villa nu gewoon altijd naast Messi staan, ook mooi dat Villa weer scoort, van de 13 doelgerichte schoten dit seizoen heeft hij er 8 gemaakt las ik, prachtig.
Verder vond ik Benat erg goed spelen, echt een goede controleur die veel beter kan dan Betis, hopelijk maakt hij een mooie stap zodat de mensen die hem niet kennen van hem kunnen gaan genieten.
Martinez deed het prima in de centrum van de verdediging en Navas viel lekker in met veel acties en voorzetten.
Ramos maakt een wereldvrije trap, schoot hem er echt feilloos binnen, en ook leuk dat Susaeta bij zijn debuut weet te scoren, wel een fijne speler van Bilbao.
Iker Casillas werd gepanenk'at, als ik het goed schrijf hahah, ik snap eigenlijk niet waarom Iker er perse in moest voor Valdes, hij deed het prima.
Ten slotte vond ik het jammer dat Cazorla niet mocht spelen, had het ook wel verdiend gezien zijn prestaties bij Arsenal.

15 november 2012 om 08:31

Had Cazorla zeker verdiend. Maar als gunner treur ik daar niet om. Zaterdag staat er een match tegen de Spurs. En nu kan hij hopelijk gewoon spelen(misschien met een beetje jetlag).

15 november 2012 om 16:42

Oja klopt natuurlijk, dat is de wedstrijd van het jaar.
Hopelijk weer zon pot als vorig jaar toen we ons heerlijk terugknokten.
Alleen deze keer zal het scoren niet zo makkelijk gaan, hopelijk start Walcott & Wilshere was maar 1 pot geschorst toch? Die is terug?
Ik zeg zet Podolski in de punt, Ox Links, Walcott rechts, middenveld met Cazorla, Wilshere en Arteta, die Ramsey moet er echt even uit..
Vermaelen links aangezien Gibbs nog geblesseerd is toch?
Koscielny en Mertesacker, Sagna en dan Mannone op goal, die t prima doet ..

Over het algemeen geen geweldige wedstrijd van Spanje met een nieuwe gezicht in de selectie; Susaeta die met zijn debuut meteen scoorde. De eerste helft was een schouwspel van Juan Mata, Andrés Iniesta, David Villa en Pedrito, bij vlagen werd er een combinatie tot in de perfectie uitgevoerd. Helaas kwam Martin Montoya nog niet in actie terwijl zijn concurrent Juanfran een uiterst ongelukkige wedstrijd speelde, ik had hem dan ook het liefst in de rust vervangen zien worden. De twee absolute hoogtepunten van de tweede helft waren het doelpunt van Sergio Ramos na een prachtige vrije trap en het gebaar van Iker Casillas. Hij liet na zijn wissel met Valdés de aanvoerdersband om de arm van David Villa. Toch nog jammer dat Panama nog een eretreffer kreeg na een schwalbe van jewelste en een panenkapenalty van Gabriel Gomez.

17 november 2012 om 18:33

Geen geweldige wedstrijd ? Je begrijpt dat we je vanaf nu nooit meer serieus kunnen nemen ?

Met minimale inspanning alsnog zo'n resultaat neerzetten, dat kan alleen Spanje denk ik. Het is belachelijk, oneerlijk zelfs wat voor spelers ze hebben. Ze hebben kwantiteit en kwaliteit. Voor de komende generaties zit het ook wel goed, al had ik ook graag gezien dat De Bosque in zo'n wedstrijdjes wat meer doorselecteert. Geef spelers als Montoya, Joselu, Jesé( x2), Duelofeu( misschien nog te vroeg), Thiago, Muniain, Botia, Isco, en al dat andere geweldig talent gewoon wat meer kans in zo'n wedstrijden. Het enige punt van kritiek dat ik heb op Del Bosque, hij selecteert niet al te veel door en dat zou hem later zuur kunnen te komen staan.

15 november 2012 om 00:47

Daar moet ik je gelijk in geven, Vicente del Bosque zou in de toekomst misschien meer jonge talenten een kans kunnen geven in het nationale elftal. Zeker in dit soort wedstrijden zouden spelers als Alberto Botía, Isco, Muniaín en Martin Montoya zeker niet misstaan. Het is eigenlijk gewoon te belachelijk voor woorden hoeveel talenten Spanje nog voor de toekomst heeft klaarstaan. We hebben het nog niet eens gehad over Jesé Rodriguez, Dani Carvajal, Marc Bartra, Marc Muniesa, Nacho, José, Deulofeu, Thiago, Sergi Samper, Rodrigo en David de Gea. Het is toch bijna oneerlijk, wij raken al enthousiast over Marco van Ginkel. Hij zou bij Jong Spanje nog niet eens een basisplaats hebben...

15 november 2012 om 00:58

Je kan ook overdrijven he? Ik bedoel.. Vorm is hoger geeindigd als de Gea, dus wat is volgens jou de maatstaf dan? En bovenstaande namen moeten zich eerst bewijzen, dus probeer even wat objectiever te kijken. Want ze winnen thuis nog geen eens van Frankrijk, dus winnen van Panama zegt ook niet alles.

15 november 2012 om 01:06

Met alle respect, maar Michel Vorm is een leuke keeper voor een club als Swansea City. David de Gea is de eerste keeper van Manchester United, dat is even een andere koek. In welk klassement is hij hoger geëindigd dan de Gea dan?

Verder daag ik je uit om Marco van Ginkel in het jeugdelftal van Spanje te plaatsen, je zal zien dat hij nog niet zo makkelijk is. Op dat middenveld spelen Thiago Alcantara, Oriol Romeu en Isco. Nu kan je Romeu niet vervangen door van Ginkel, dat zou de balans verstoren. Thiago en Isco zijn beiden klassen beter dan de speler van Vitesse.

15 november 2012 om 08:04

Je snapt toch zelf ook wel dat keepen voor een slechtere club juist moeilijker is dan voor Manchester United?

15 november 2012 om 10:35

Ik moet je denk ik toch uit je droom verhelpen als je denkt dat de Gea altijd eerste keeper is bij Manchester. SAF heeft alles behalve volle vertrouwen in deze jongen en zet hem met regelmaat op de bank omdat hij het ook gewoon niet heel goed doet. Maakt veel fouten en ziet er onzeker uit in de goal.

15 november 2012 om 12:19

Dus Ripley, wat zij doen is knapper? Is het dan ook niet automatisch beter? Kunnen we dan ook concluderen dat de beste keepers in de onderste regionen van het voetbal spelen en dat de absolute top van het voetbal geen uitdaging is voor een goede keeper?

Doe niet zo achterlijk. Bovenin heb je met veel meer druk te maken. Laat je daar een bal door dan ben je de sjaak. Als je onderin drie ballen doorlaat heb je het prima gedaan en kan je met een glimlach gaan douchen. Je krijgt per wedstrijd misschien tien ballen op je doel gevuurd, als je er zeven pakt (zeventig procent) ben je een held. Als je bij een topclub drie ballen krijgt en er twee (bijna zeventig procent) pakt kun je zomaar de schlemiel zijn en heb je gewoon niet goed gepresteerd. Je moet constant scherp zijn en mag geen steek laten vallen. Er wordt het maximale gevergd van degene die onder de lat staat en als je verzaakt ben je zo vervangen. Bij minder sterke clubs wordt je rustig in de wedstrijd gespeeld aangezien je zat te doen hebt en mag je fouten maken.

Dajoowie

Ik weet niet precies wat Ferguson allemaal aan het doen is maar als hij een keeper door voorkeur geeft is het wel De Gea. Hij krijgt meer wedstrijden en speelt de topwedstrijden. Hij maakt bovendien amper meer fouten en heeft meer punten voor United gepakt dan verloren. Je laatste zin is echt de grootste onzin.

15 november 2012 om 01:10

Niet overdrijven he, ik kan zo 10 landen opnoemen die ook dik van Panama zouden winnen, met minimale inspanning. Panama is nou niet bepaald een topland, niet eens te vinden in de top 100. Zeg maar het San Marino van Latijns-amerika.

Je kan ook doorslaan in het hypen.

15 november 2012 om 08:16

Hypen? Waar hyped hij dan in godsnaam?

Wat hij zegt klopt gewoon, Del Bosque moet meer doorselecteren. BIj oefenwedstrijden tegen Panama etc. zijn spelers als Ramos, Iniesta e.d. niet nodig. Geef de jeugd een kans, met oog op de toekomst.

Zoals Guaporta ook al aangaf, het gebaar van Casillas was geweldig. Niet je band op eisen bij je wissel, maar je medespelers ook de eer gunnen. Wat een geweldig persoon is het ook..

15 november 2012 om 08:47

Misschien eerst je huiswerk doen, Panama staat op een 46ste plaats in de wereld ranglijst en staat op een derde plaats vlak achter Mexico in de Concacaf met achter hun bijvoorbeeld Canada.
Natuurlijk is dat geen Engeland of Frankrijk maar Panama zou je meer kunnen vergelijken met een Turkije, en dat is voor een beginnend voetballand al erg knap

15 november 2012 om 08:33

Vooral Isco en Muniain. Die zijn heel jong maar toch echt geweldenaars. Sommige van die andere spelers hebben in mijn ogen nu gewoon het niveau nog niet om wisselspelers als Cazorla uit het team te stoten.

Het is eigenlijk te ziek voor woorden hoeveel geweldige spaanse spelers er zijn. En ze blijven maar komen.

Meer dan terechte overwinning voor Spanje, die niet eens 200 procent gaven. Allereerst prachtig voor Villa dat hij aanvoerder was, wat hij meer dan verdiende. In de eerste helft werd er heerlijk gecombineerd met Mata, Iniesta, Pedro en Villa. Juanfran speelde matig. Iniesta was geweldig met zijn acties en liep er telkens doorheen. Ook Busquets speelde prima. In de tweede helft was het absolute hoogtepunt het gebaar van Casillas richting Villa. Casillas gaf aan dat Villa de aanvoerdersband kon houden: wat een baas is het ook! Ook mooi voor Susaeta, die scoort bij zijn debuut. Wel vind ik het jammer dat Montoya niet mocht debuteren, maar dat komt vast nog wel.

Ik vond panama bij vlagen nog best redelijk spelen, fysiek sterke spelers vooral in de achterhoede en op het middenveld. Natuurlijk was de winnaar al bekend voor de wedstrijd begon, maar ik heb toch erg kunnen genieten vandaag.
wat betreft het geldbedrag klopt het dat Panama en een aantal sponsers betaald hebben om deze interland te mogen spelen.
Verder vind ik het erg goed dat Panama na Portugal laatst nu ook tegen Spanje speelt, dit zijn hun eerste wedstrijden tegen Europese landen en zal goed zijn voor de ontwikkeling van een aantal jonge spelers.

Degelijke wedstrijd van Spanje die gewoon keurig wordt gewonnen, ondanks het kwaliteitsverschil. Er staat evengoed toch weer 5-1 op het scorebord. Had nog wel wat meer kunnen zijn maar dat terzijde.
1ste helft ging nog wel op een lekker tempo met het middenveld als uitblinkers. De combinaties werden weer mooi gevonden. Mata speelde ook geweldig. Alsof hij ook bij Barca speelde. Snapt het spelletje ook meteen. 2de helft ging het gas er wat af en dat zag je ook wel. Mooi voor Susaeta dat hij scoort bij zijn debuut. Juanfran speelde heel matig en veel balverlies weer. Ben geen fan van hem eerlijk gezegd en nooit geweest. Geef Montoya, Isco, Munian en andere jeugdige de kans, want die worden wel de vervangers uiteindelijk en dit zijn de perfecte wedstrijden om ze te laten proeven aan het spaanse elftal en hun spelletje. Ook Rodrigo en Jese zijn echt toptalenten. Wat een geweldige jeugd komt er allemaal aan zeg. Ben echt blij dat ik een halve spanjool ben ..

Mag hopen dat de centjes verdwijnen in de kas van de staat Spanje..... aangezien de verwachtingen zijn dat Spanje in 2013 wellicht aan de Europese deur klopt voor een flinke lening. Absurd dat een land als Panama zoveel geld neerlegt om Spanje te halen..... je wilt graag oefenen, dan moet je ook wel eens tegen een op papier mindere tegenstander komen opdraven. Eerlijk gezegd schandelijk.

Voortaan Sergio Ramos de vrije trappen laten nemen ipv Ronaldo.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Spanje

FIFA ranking: 6
288 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
KepaKeeper
BellerínVerdediger
CucurellaVerdediger
Pau TorresVerdediger
Eric GarcíaVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Spanje.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Spanje.

96 fans
Middenvelder, 33 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 27 november
Ajax krijgt in januari twee Zuid-Afrikaanse jeugdinternationals op proef. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren