Pril geluk in Eindhoven: ‘Ik ga het shirt boven mijn bed inlijsten’

Donderdag, 1 november 2012 om
/

Voor Gianluca Maria werd woensdagavond een verhaal uit een jongensboek werkelijkheid. De aanvaller van Jong PSV had maandag drie keer gescoord bij de beloften en kreeg twee dagen later te horen dat hij bij de A-selectie zat voor PSV – EHC in het bekertoernooi. Groot was de verrassing toen Dick Advocaat de jonge aanvaller ook nog eens in de basis neerzette. Maria betaalde het vertrouwen terug met de late 3-1.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

De doorstroom van talenten bij PSV is dit seizoen erg goed


Gerelateerd

37 reacties (laatste reactie door 0485psv)

Eén van de weinige hoogtepunten voor PSV gister. Hartstikke leuk voor die jongen natuurlijk.

Kijk dit lijkt me nou een talent die ook echt een fan is van Psv. Hij wilt het shirt van PSV meenemen en inlijsten. Ik denk niet dat labyad er ooit aan heeft gedacht zijn eerste shirt in te lijsten. Die was allang bezig met het geld. Alleen maar mooi dat hij weinig minuten maakt in Portugal

Ik hoop dat er met Maria een echt talent aan zit te komen. Dan heb je de hele aanval uit eigen jeugd over 2 jaar. (depay - Locadia - Maria)

1 november 2012 om 08:59

Labyad had zn shirt waarschijnlijk meteen op marktplaats gezet.

1 november 2012 om 09:21

Ondanks dat Maria op dit moment in de vorm van zijn leven is, komt hij niet in de buurt van Depay. Een complete aaval uit de eigen jeugd zit er echter wel in. Bakkali - Locadia - Depay, vingers crossed dat ze zich door ontwikkelen en de kans gaan krijgen.

1 november 2012 om 09:29

Er moet nog heel veel gebeuren wil Maria het niveau van de eredivisie halen. Ik ben best enthousiast over de jeugd bij Psv, maar Maria is van een andere orde dan Locadia of Depay.

Denk dat hij volgend seizoen maar eens moet beginnen met constanter spelen bij de jeugd.

2 november 2012 om 15:33

Maakt niet uit, je hebt gelijk dat Depay en Locadia verder zijn en meer potentie hebben maar houd die jongen met regelmaat bij selectie en geef hem de kans. Want ik vind Maria toch een leuk spelertje bij jong PSV en je weet maar nooit hoe zo'n jongen(die graag voor de club speelt) zich ontwikkeld als hij de kans krijgt. Dit zorgt vaak toch voor een grotere drive dan een speler die meer voor het geld speelt dan de club/supporters etc.

Wie waren dat ook alweer aan het begin van het seizoen beweerden dat Advocaat een coach is die de jeugd nooit een kans geeft?

1 november 2012 om 09:34

@panerai

Daar ben ik er één van. Als je twee jaar achter elkaar tussen de 15 en 20 miljoen euro verlies moet afboeken, ondertussen een selectie bij elkaar heb gekocht van 40 miljoen euro en ook nog eens je eigen grond moeten verkopen om je leningen / schulden om te zetten met betere rentes, dan zou het wel eens tijd mogen worden dat de jeugd überhaupt de kans gaat krijgen. Advocaat wil in ieder geval versterkingen zien, dus de eerste tekenen zijn er alweer. Dat is wel het verschil tussen Advocaat en de Boer / Koeman. Die twee denken als eerste aan de club, waar ik van mening ben dat Advocaar vooral niet af wil gaan en er alles aan zal doen om kampioen te worden. Hierdoor worden er straks weer te grote risico's genomen en geen Champions Leahue behalen wil zeggen dat PSV zijn spelen Moet verkopen. Veel succes met Financial Fair Play trouwens waar PSV nog steeds niet aan kan voldoen.

1 november 2012 om 09:39

Haha, Advocaat heeft nergens gezegd dat hij versterkingen wil zien. Hij glimlachte alleen op de vraag of ze nog versterkingen gingen halen in de winterstop.
En hoezo voldoen ze niet aan financial fair play? Zou je mij dat kunnen aantonen, want daar ben ik best wel benieuwd naar.

En tot zover hoeft PSV z'n spelers niet te verkopen als ze de CL niet halen. Ze hebben een financiele herstructurering doorgevoerd, echter kon dat niet binnen één jaar(kosten structureel verlagen en inkomsten verhogen) en daarom zat(en) er nog 1 a 2 tussen ja(a)r(en) tussen.

1 november 2012 om 09:42

Heb je Sanders niet gehoord? Psv is gewoon goed bezig, champions league word niet meer begroot en Psv zal straks ook zonder de verkoop van spelers positieve cijfers kunnen tonen

1 november 2012 om 09:52

@deentje

Aantonen is te gemakkelijk: Van de laatste twee jaar werd er 17.5 en 15.5 miljoen euro verlies geboekt. Dat mag al niet van de Financial Fair Play regelementen. Daarnaast werd er ook meer geld uitgegeven aan kosten, dan dat er daadwerkelijk binnenkomt. Dit mag al helemaal niet meer. Als je dit soort bedragen blijft afboeken en er alleen op je leningen / schulden blijft rommelen dan wil dat niet zeggen dat PSV winst maakt. PSV draait nog steeds verlies en kan dit alleen maar goed maken door spelers te verkopen, aangezien het saldo vergoedingssommen de laatste twee jaar ook al negatief is, is de verwachting dat dit met minimaal 10 a 20 miljoen aangevuld moet worden. Hierdoor moeten ze dus spelers verkopen. Dat wordt al een stuk lastiger nu Toivonen geblesseerd is en Wijnaldum zijn transferwaarde al is gedaald. De rest van de aangekochte spelers moeten met winst verkocht worden, want anders blijft je een negatief saldo vergoedingssommen houden. Eigen grond verkopen heeft in ieder geval iets positiefs gebracht, zij het dat PSV haar allerlaatste redmiddel is verdwenen (parkeerplaatsen kunnen ze ook al niet meer verpatsen) en leningen gaan ze nu nooit meer krijgen en er is geen geld om het stadion uit te breiden zonder dat het WK onze kant op komt (komt dus niet onze kant op). Gelukkig is er nog genoeg plek over voor shirtsponsors.

1 november 2012 om 09:59

@justr

Als je de feiten niet kent kraam dan niet van die onzin uit.

Ten eerste heeft PSV nu gewoon goede lichting die er aan komt of al is aangesloten. Mensen die roepen dat de jeugd de afgelopen jaren geen kans heeft gekregen kramen gewoon onzin uit. Er was namelijk gewoon niet genoeg talent. Noem mij anders maar een speler op die bij PSV niet de kans heeft gekregen de afgelopen 5 jaar maar die wel is doorgebroken op top niveau? Precies geen 1.

Bovendien gaat het mij om mensen die aangaven dat de coach advocaat er bekend om staat geen jeugd de kans te geven,

Ten tweede, als hij versterking nodig acht dan zal dat ook wel nodig zijn, daar is lastig over te oordelen als we niet wten op welke positie hij versterking wil zien. Ik neem aan de verdediging maar goed ik weet het niet.

Dat PSV niet aan financial fairplay kan voldoen zuig je terplekke uit je duim, en dat van die spelers ook. Als ik jou was zou ik me wat meer verdiepen in de feiten. Tiny Sanders heeft 2 weken geleden nog een uitgebreid interview gegeven waar hij aangeeft dat PSV hier gewoon aan voldoet. En dat het fiancieel gewoon kern gezond is.

1 november 2012 om 10:21

Leuk en aardig dat verhaal, maar het klopt dus niet. Je mag voor de fifa fairplay niet structureel rode cijfers. een tegenvallend jaar kan er altijd tussen zitten. En van de 2 jaren die jij nu aankaart was er 1 van voor de herstructurering en 1 van het eerste tussenjaar. De verwachting(van de PSV directie) is dat er op het lopende boekjaar(dus was nu nog naar buiten moet komen) nog tussen 5 en 10 miljoen aan tekort is, terwijl het vanaf volgend jaar gewoon breakeven is. En gezien het eigen vermogen afgelopen jaar met 40 miljoen toenam(verkoop van de grond onder het stadion, terwijl de grond op de balans stond voor een paar miljoen) kan PSV dat nog makkelijk opvangen. Dus er hoeven geen spelers verkocht te worden als de CL niet wordt gehaald, ze kunnen alleen geen aankopen doen zonder te verkopen in dat geval.

1 november 2012 om 10:46

@justr
Jouw hele betoog heeft niks te maken met de vraag die jij beantwoord. Jij was een van de mensen die beweerde dat Advocaat de jeugd geen kansen gaf. En als antwoord zuig je een heel verhaal over financial fairplay uit je duim....

Maak je maar niet druk. PSV heeft mensen die vast iets meer weten over het financial faiplay aspect en ook over de eigen financiële huishouding...

Terug naar het onderwerp, Advocaat geeft de jeugd dus wel kansen...
En helaas Matavz ook...

1 november 2012 om 11:12

@deentje

Zullen we dan maar gewoon afwachten tot morgen? Als het goed is worden dan de nieuwe cijfers bekend gemaakt, waarin wel de 86 miljoen euro is in verwerkt? Dat PSV zoveel geld kan bijschrijven wil helemaal niet zeggen dat alle zorgen voorbij zijn. De verliezen (te korten) van de afgelopen jaren zijn nu weggewerkt uit deze pot van 86 miljoen, waar voornamelijk het verkopen van grond gebruikt is om het afgezwakte eigen vermogen terug op orde te brengen. De rest van het geld is al ''op'' omdat daar de schulden en langlopende leningen mee zijn afgelost. Alsnog maakt PSV een operationeel verlies en om dit op te vangen moeten er alsnog spelers verkocht gaan worden. De door de directie aangegeven ''financieel penibele situatie'' is nog lang niet voorbij. Ik snap niet waarom iedereen zo rooskleurig is over de gang van zaken bij Psv, terwijl de club aan de rand van de afgrond stond. Niet in sportieve zin, maar wel op financieel gebied. Alsof het normaal is dat je 86 miljoen euro nodig hebt, er werknemers ontslagen worden, spelers minder moeten verdienen, grond wordt verkocht en daarna in erfpacht is (zie het als huur) en sponsors in slechte tijden meer moeten betalen (deels kortlopende leningen voor een bedrag van 38 miljoen, 10 miljoen aan renteloze leningen, maar het zijn nog steeds leningen). Als PSV fan zou ik me nog meer zorgen gaan maken over het saldo vergoedingssommen die al twee jaar 10 miljoen euro negatief is. Bij Ajax maakte Coronel ooit de fout door te stellen dat het kapitaal op het veld moet staan. Dat staat het bij PSV nu ook en qua transfers en afmindering van boekwaarde is het al twee jaar zeer negatief. Morgen wordt het spannend. Ik gok op 15 miljoen euro verlies na belastingen en 10 miljoen euro verlies operationeel al kan dit positief gaan uitpakken, maar dat ligt eraan hoe dit in verhouding staat met het geleende geld.

1 november 2012 om 11:18

@stua

Alles heeft een reden natuurlijk. Ik kan wel zeggen dat Advocaat jeugdspelers de kans geeft, maar in alle realiteit had PSV het alleen maar kunnen doen met een grotere groep jeugdspelers. Dat hier niet tot is besloten is ook wel logisch, want PSV wil niet haar positie in het Nederlands voetbal verliezen. Doordat ze 86 miljoen euro hebben losgemaakt hebben ze nu voorkomen dat ze spelers moesten verkopen en genoodzaakt waren om met jeugdspelers te spelen. Maar in alle eerlijkheid wordt het probleem alleen maar opgeschoven en gaat het saneren te langzaam. Hierdoor draait de club nog steeds verlies, maar blijft het wel investeren in jonge spelers. Maar wat is investeren als je 5 miljoen betaald voor een speler die dan met winst verkocht moet worden? PSV vind dit blijkbaar geen risico. Volgens de directie is het kapitaal: Potentie in waarde te groeien, terwijl ze ook spreken van ''investeren mag, gokken niet''. Ik ben van mening dat PSV net zoals alle voorafgaande jaren aan het gokken is en dat het kapitaal voornamelijk bestaat uit haar jeugdspelers die nu weer geen echte kans krijgen, aangezien alle aankopen moeten spelen, want een verlies op transfers kunnen ze niet weer gebruiken (gaan ze wel weer krijgen overigens door vermindering van boekwaarde).

1 november 2012 om 11:25

@justr
Het is best wel grappig dat jij zegt dat PSV niet aan de Financial Fair Play voldoet. Ze zitten in categorie C van de Knvb dus de meest gezonde clubs. Dus als jij zegt dat PSV hier nog niet eens aan voldoet dan kan 2/3 van de Nederlandse clubs het ook al niet. Dus geen dingen uitkramen waar je niet eens iets vanaf weet. PSV is gewoon een van de gezondste clubs uit Nederland

1 november 2012 om 11:41

Je presenteert het leuk, maar je doet alsof PSV 86 miljoen heeft uitgegeven om te overleven en vervolgens nog 30 miljoen daarnaast heeft geleend. Dat is zeker niet het geval. De totale waarde van de herfinanciering was 86 miljoen. 41 miljoen van de grond waar ze gewoon een lening mee hebben afgelost. 20 miljoen van Philips wat ze hebben gebruikt om een lening met hoge rente om te zetten(van 12 naar 5 procent dacht ik, dus scheelt 1,4 miljoen per jaar) en 10 miljoen van een groep investeerders waar ze een kortlopend krediet mee hebben afgelost(dus was ongeveer 20% naar 0). Verder hadden ze wat extra geld aan sponsors binnengehaald. Dit alles leverde een vermindering van de interestuitgaven op twv z'n 5 miljoen per jaar, een verhoging van het eigen vermogen met 40miljoen en een structurele verhoging van de inkomsten van rond de 7 miljoen. Verder zijn de salarissen nogal gedaald en zijn er nog wat operationele dingen wat zuiniger geworden, waardoor je al in de buurt van de 20 miljoen besparen/extra inkomsten per jaar. Ik gok er ook op dat het verlies dit jaar rond de 8 à 10 miljoen ligt, maar vergeet niet dat het salarishuis afgelopen jaar een stuk hoger lag dan dit jaar en dat dus weer gaat schelen op de post. En ook heb hierna niet meer de kosten vd herfinanciering, die bij dit soort projecten toch vaak rond een miljoentje liggen.
Ik heb er dus vertrouwen in dat er komend jaar een sluitende begroting en afrekening op de tafel ligt.

1 november 2012 om 19:30

Zullen we trouwens afspreken dat als jouw gokjes compleet verkeerd zijn, je stopt met je voorspellende gaven en een cursus boekhouden gaat doen?

Grappig, PSV koopt bergen met spelers en falen allemaal, maar al die jeugdspelers die ze in het eerste zetten blijken continu toppers te zijn, heel vreemd.

1 november 2012 om 09:10

Verklaar u nader??

OT: Leuk voor Maria hoop dat we hem vaker mogen zien! Zou nog leuker voor hem zijn als er ook een foto bij zat wanneer de opstelling bekend wordt

1 november 2012 om 09:19

Locadia, prima
Willems, prima
Maria, prima

Zijn er verder nog talenten die ooit een kans gekregen hebben in het eerste van PSV of alleen maar de jongens die er al jaren in spelen of gespeeld hebben?

En dat tegenover;
Al die keepers, Bouma e.d.
De laatste jaren zijn van de spelers die opgekocht worden slechts 50% succesvol schat ik en van de jeugd ligt dat percentage een stuk hoger of niet?

1 november 2012 om 09:25

Waterman doet het redelijk, Tyton heeft het goed gedaan.. Zoet komt denk ik snel weer bij de selectie. Er zit idd wel veel talent in Eindhoven en die wordt nou steeds vaker gebruikt of het nou noodzakelijk is of niet. Maar het punt is meer dat je met de jeugd voorzichtig moet zijn en ze niet gelijk voor de leeuwen moet gooien. Het is leuk dat ze een goede wedstrijd spelen tegen een mindere tegenstander maar om stabiel te kunnen presteren zou ik toch nog steeds langzaam de talenten inbrengen. Maar je hebt gelijk dat ze vaker voor eigen jeugd moeten gaan dan alleen maar nieuwe spelers te willen kopen.

1 november 2012 om 10:22

None, ik snap je punt. Al is Willems natuurlijk geen speler uit de eigen jeugd, maar ook een aankoop (zij het op jonge leeftijd).
Maargoed, ik vind het ook een prima ontwikkeling dat de topclubs in NL steeds meer aan de eigen jeugd gaan denken, al valt dat bij PSV nog wel mee.. Als je kijkt naar de wedstrijdselectie van de laatste competitiewedstrijd (tegen Zwolle), dan zijn 'slechts' 4/18 selectiespelers (2x basis, 2x wissel) afkomstig uit de eigen jeugd.

1 november 2012 om 10:40

Ik weet dat velen het voor de leeuwen gooien noemen, maar als ik kijk hoe die nieuwkomer bij Feyenoord voor de leeuwen gegooit werd tegen Ajax dan kan ik niets anders dan concluderen dat die het gewoon goed doen.

2 jaar geleden werd heel Feyenoord voor de leeuwen gegooit, dat jaar liep Feyenoord weliswaar wat slechter, maar het jaar erop eindigde ze 2e met praktisch hetzelfde team.

1 november 2012 om 11:08

Dat klopt wel wat je zegt en het gaat nu bij Ajax en Feyenoord zo. Maar dat gebeurd pas incidenteel. Bij Ajax dan in mindere mate maar bij Feyenoord moest het gewoon door gebrek aan financiën. Bij PSV staat het middenveld nu redelijk tot goed met af en toe jeugd erin. In de aanval wordt ook steeds meer jeugd afgewisseld . Nu de verdediging nog langzaam klaarstomen voor het 1ste en zie het wel goed komen voor de komende jaren in Eindhoven.

1 november 2012 om 10:43

De aankopen van laatste jaren falen helemaal niet allemaal. Mertens, Strootman laten zien prima aankopen te zijn. Tyton, Waterman ook beide. Narsingh kan je niet beoordelen op deze korte periode. Wijnaldum heeft de pech Toivonen voor hem te hebben, maar scoort wel altijd als hij invalt en valt dan prima in. Niet zoveel mis mee. Zanka, ook hier kunnen we nog niet over oordelen in deze korte periode. Er zijn er idd een paar enorme missers, maarja, dat zien we bij Ajax en Feyenoord ook. Jeugd die het prima doet en aankopen die niet het niveau halen.

Zou wel lachen zijn als 'ie ooit naar Real Madrid gaat. Dan speelt Maria in het maagdelijk wit

Maar goed.. mooi voor die jongen. Dat 'ie z'n debuut maakte en meteen scoorde. Maar ik had toch liever m'n debuut gemaakt in de eredivisie, als ik hem was. Op welke positie speelt hij eigenlijk het liefst?

1 november 2012 om 09:43

Heel grappig,, aangezien er nu al een di maria speelt... niet echt nieuw dus

1 november 2012 om 10:16

sleebos

heel boeiend dat jij het niet grappig vind

als hij het grappig vind mag dat toch gewoon ik moest ook gewoon lachen hoor..

en daarbij dat is een maria met een di er voor .........

1 november 2012 om 10:25

@sleebos

Ik vond die opmerking van Azet grappig. We hoeven niet te weten dat jij het een slechte grap vind. Dat interesseert niemand hier.

Ont:

Jeugd ziet er prima uit. Ikzelf had eerlijk gezegd niet verwacht dat Advocaat de jeugd zoveel de kans geeft. Is wel mooi om te zien, spelers als Maria zijn trots om voor PSV te spelen. Hopelijk komen we geen Labyad gevalletjes tegen...

1 november 2012 om 10:37

Daarbij was Maria een soort prostitué niets maagdelijks aan. Dat dat het boek der illusies dat ondanks vele empirische feiten anders neerzet is jammer. Maakt jij grapje dus onzinnig en ongegrond.

Viel aardig in, niet geweldig. Mensen die zeggen dat advocaat met veel jeugd speelt, hou op. Advocaat past jeugd in onder de noemer 'kans' wanneer ze tegen amateurclubs spelen. Wedstrijden, die nergens overgaan. Dus doe nou niet alsof Dick de man van de kansen is. Leuk dat die jongens zo nu en dan spelen, maar al met al speelt Advocaat met de harde oude kern.

Die jongen handelt zoals het hoort, je eerste shirt inlijsten.

1 november 2012 om 11:07

Maria begon in de basis, viel dus niet in. En je hebt alles kunnen afleiden uit een samenvatting? Want ik neem aan dat als je in het stadion zat, je wel wist dat hij in de basis begon.

En hoezo geeft die ze alleen tegen amateurs en wedstrijden die er niet toe doen de kans? Van Ooijen, Ritzmaier, locadia, Willems en Depay hebben dit seizoen al heel wt wedstrijden gespeeld. Ook in de basis! En dat terwijl er spelers zijn met veel meer ervaring voor hun posities.
Als dat al niet de jeugd een kans geven is, dan doet niemand dat in de Eredivisie. Ook jouw geliefde FdB niet.

Mooi voor zo'n jongen natuurlijk, al is het dan tegen Ehc, je maakt wel je professionele debuut voor het eerste van Psv. Kan me goed voorstellen dat die jongen blij is en zijn shirt graag thuis ophangt, mooi om te zien ook dat hij dat zo zegt.

Gianluca is al 20, dat hij pas na een hattrick gescoord te hebben voor de beloften een kans krijgt in een beker duel spreekt eigenlijk de voorlopige uitslag van de poll tegen. Het ligt in de lijn der verwachtingen dat Maria namelijk zijn 1e en laatste wedstrijde a/d start heeft gestaan in het 1e van PSV dit seizoen.

Ik hoop dat Bakkali de volgende bekerwedstrijd mee mag doen

Hartstikke leuk voor deze jongen en mooi dat hij er zo trots op is hoop dat PSV eindelijk zo door gaat en alleen talenten gaat gebruiken en zo nu en dan een gerichte aankoop. Dan komt het helemaal goed met deze club want zoals het laatste jaren is gegaan met het kopen,kopen,kopen kan echt niet meer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4550
2.Ajax4350
3.Feyenoord3515
5.AZ256
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Dinsdag 18 december
Adrien Rabiot heeft een akkoord bereikt met Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren