‘Ronaldo mag wat nederiger worden, als hij niet wint ben ik niet verrast’

Maandag, 29 oktober 2012 om 12:18Erik van Dam

/

Joaquín Caparrós is niet zo te spreken over Cristiano Ronaldo. Zondagavond scoorde de superster van Real Madrid twee keer in duel met Real Mallorca, Caparrós’ team. In de Spaanse pers spuwt de trainer van los Bermellones zijn gal over de Portugese aanvaller, die hij teveel show verwijt bij zijn wedstrijden voor de kampioen.

Caparrós werd gevraagd of Ronaldo de man is, die straks in januari de Gouden Bal zou moeten krijgen. “Hij heeft het als speler allemaal in zich, maar mag wel wat nederiger worden en ambitie tonen op andere gebieden. Een Gouden Bal is de optelsom van meerdere waarden, kijk bijvoorbeeld naar winnaars als Zinédine Zidane en Kaká. Ik zou niet verrast zijn, wanneer Ronaldo uiteindelijk niet wint.”

In gesprek met Punto Pelota merkt Caparrós ook op dat hij de manier waarop potentiële Gouden Bal-winnaars worden aangewezen, niet goed vindt. “Het is puur een kwestie van marketing. Degene voor wie het meest geadverteerd wordt, wint. In het verleden was iedereen nieuwsgierig naar wie zou winnen, maar nu adverteert elke club voor z’n eigen sterspeler.”


Poll

Ben jij het eens met Joaquín Caparrós?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

148 reacties (laatste reactie door la-roja)

hehe , wat een gelul , Ronaldo moet gewoon zichzelf blijven en niet naar andere luiisteren , anders was ie waarschijnlijk ook niet zo goed geweest als wat nu het geval is.

29 oktober 2012 om 13:51

Onzin.
Je kunt best nederig zijn en van wereldniveau zijn.
Of in elk geval minder irritant en arrogant.

Genoeg spelers die werelds waren en niet zo arrogant waren. Onzin dat je dat nodig hoort te hebben ofzo.

29 oktober 2012 om 14:46

Als hij het heeft over nederigheid , neem ik aan dat ie z'n pretaties op het veld bedoeld.
Wat dat betreft heeft ie gewoon z'n eigen stijl , en moet je niet als een messi gaan verwachten dat ie opeens extreem in teamverband gaat spelen , of veel assists gaat geven ofzo.
Op het veld moet die geoon zo vrij mogelijk zijn , hij presteert geweldig en werkt hard voor zichzelf en z'n team, dat bedoel ik te zeggen .

Dat ie ijdel is ok , dat ie arrogant is zeg jij, en wat betreft nederigheid in z'n priveleven , of dat ie meer interesses moet hebben op andere gebieden , bepaald hij denk ik wel lekker zelf en niet een of andere voorzitter

29 oktober 2012 om 14:53

Hoe vaak heeft hij een arrogante uitspraak? Amper!
Mensen zien een verkeerde blik, gemekker, het vieren van een goal op een onorthodoxe manier als arrogant. Dat is gewoon een air, een blijk van zelfvertrouwen. Maarja, het lijkt arrogant, dus laten we het daar maar bij houden. Niemand kent hem, iedereen beoordeelt zijn manier van uitdrukking maar we weten het blijkbaar allemaal: hij moet minder arrogant zijn.

29 oktober 2012 om 15:27

Vooral dat vieren van een goal is om te kotsen. Als Ronaldo scoort juicht hij niet en moeten alle spelers naar hem toekomen om hem te feliciteren, maar als iemand anders scoort zie je Ronaldo niet eens de moeite nemen om naar diegene toe te rennen. Het is gewoon een zelfingenomen kwalletje (op het veld) die verschrikkelijk goed kan voetballen. Dat gedoe ook met in de rust je kapsel veranderen, doe normaal man en ga gewoon voetballen.

29 oktober 2012 om 20:09

Waar heb jij het over man. Is er soms een bijbel waarin staat, dat als je scoort je naar je teamgenoten moet rennen? Hij heeft gescoord. Dan mogen zijn teamgenoten heus wel naar hem toe rennen.

Plus als een van ons in zijn schoenen zat, zouden we precies hetzelfde doen.

Wat ik juist haat is als spelers te nederig zijn. Doen ze alsof ze niet weten datze goed voetballen. Alsof ze vaker willen horen dat ze goed zijn. Dat is pas om te kotsen.

29 oktober 2012 om 23:48

Wie heeft er gezegd dat hij niet zichzelf moet blijven? Een verzoek tot een 'wat nederigere opstelling' staat niet gelijk aan een verzoek tot 'verandering'.

Enneh, laat Cromaldo maar zo blijven doen; dan zal ie nog vaker gefrustreerd zijn en zich afvragen waarom 'hij ondergewaardeerd wordt'. Weet je wat het ook is, Cronaldo zegt maar al te graag dat hij goed is, iets wat de media en voetbal fans liever niet horen. Het is diezelfde Cromaldo die in een interview in mei 2012 zegt dat hij zichzelf op dat moment beter vond dan Messi en dat hij wat hem betreft meer recht heeft op de Gouden Bal. Laat Cromaldo lekker zichzelf blijven en dit blijven roepen. In de tussentijd mag hij lekker geirriteerd zijn om het feit dat hij geen credits krijgt..

Cristiano Ronaldo is zo arrogant dat hij veel van zijn vrije tijd in familie en goede doelen steekt. Ook betaalt hij zonder enige moeite vele miljoenen om de voogdij van zijn kind op zich te kunnen nemen. Hij heeft een school in Palestina gebouwd, doet werk in Afrika en Oost Azie etc. En als ik mij niet vergis staat er volgend jaar op zijn shirt een andere naam, ter nagedachtenis van zijn vader. Ja, wat een arrogant mannetje ook die Cristiano.

29 oktober 2012 om 12:25

Het is niet te ontkennen dat Ronaldo op het veld arrogant lijkt. Daarbuiten valt er niks op hem aan te merken.

Ik vind het persoonlijk wel mooi om te zien maar zoals ik gister al aangaf het moet niet te overdreven worden. Hij word immers al jarenlang uitgescholden en is èèn van de zoniet de meest gehate voetballer[s]. De maat is dan wel eens vol.

29 oktober 2012 om 12:31

Ik vind zijn nieuwe juichen wel mooi. Al moet hij dat niet te vaak doen. Soms is het nog te veel gespeeld. Bijvoorbeeld Henry kon het met veel meer flair doen (henry is ook een idool van Cr7 dacht ik).

29 oktober 2012 om 12:35

Je bedoeld het Calma calma?

Dat moet hij doen wanneer hij de winnende maakt niet wanneer er nog 45 minuten te spelen zijn en je pas 1-1 staat.

29 oktober 2012 om 12:40

Dat nieuwe juichen heeft wel wat ja, doet me denken aan hoe Raúl heel Camp Nou stil wist te krijgen, echter moet hij dit niet te vaak doen natuurlijk.

29 oktober 2012 om 12:40

Ja precies. De eerste keer was het geweldig maar nu doet hij het iets te vaak.

29 oktober 2012 om 13:47

Ronaldo is een rolmodel voor zijn sponsors, daarom is die zoveel met zijn uiterlijk bezig. Hij krijgt er goed betaald voor ,als ronaldo nou met een half gewassen gezicht voor de camera's verschijnt dan raakt die een hoop geld kwijt. En jezelf verzorgen daar is toch niets mis mee. Plus is ronaldo by far niet de enige de eerste of de laatste voetballer met een arrogant randje. Hij gaf onlangs nog 30 miljoen aan een goed doel dat hoor ik niet in de media!

29 oktober 2012 om 15:00

El Shaarawy heeft het trouwens ook al overgenomen, dat vieren ;-) Zie zijn goal tegen Genoa

29 oktober 2012 om 19:33

Weet je überhaupt wel waarom El Shaarawy dat deed? Hij wilde niet te uitbundig juichen omdat hij voor Genoa gespeeld heeft en niet om dezelfde reden als Ronaldo.

30 oktober 2012 om 00:24

Klopt, zoals Bale tegen Southapmton dees weekend, In een interview met BBC bevestigde hij dat niet volledig wou juichen uit respect voor wat Southampton allemaal voor hem heeft gedaan, Ik vond zijn viering heel slapjes, er zat geen pit in naar mijn mening

29 oktober 2012 om 12:26

Ik snap je PG maar dat zijn dingen die niet zo zwaar wegen als zijn arrogante gedrag op het veld en dat hij zonder problemen miljoenen betaald aan de voogdij is nu niet echt een pluspunt voor hem.

Hij is gewoon te nadrukkelijk aanwezig op het veld en niet alleen door zijn voetbalkwaliteiten!

29 oktober 2012 om 12:29

Waarom niet? Zo'n slippertje kan gebeuren en hij zat in de positie om die serveerster uit te knijpen aangezien hij het kind veel meer te bieden heeft.

Ronaldo maakt er een showtje van. Voetbal is toch entertainment. Hij is commercieel gezien een van de meest aantrekkelijke spelers (en volgens veel vrouwen ook), dus hij doet toch iets goed.

29 oktober 2012 om 12:38

Het hoeft in jou ogen ook geen pluspunt te zijn. Het feit is dat ik het helemaal niet erg vind dat hij nadrukkelijk aanwezig is. Ik niet en heel veel mensen niet. Voor de grijze muizen zoals jij kan het hinderlijk zijn. Voor mij als liefhebber van het spelletje en de entertainment omheen is het genieten. Wat jij niet ziet als pluspunt is nou net waar ik wel waarde aan hecht. Voetbal is voetbal en het is voor mij een entertainment, niets meer niets minder. Andere dingen zijn veel belangrijker in het leven maar dat leer je ook wel eens een keer als je zelf volwassen wordt.

29 oktober 2012 om 16:05

Tuga : je maakt je punt op een correcte manier en dan begin je weer : grijze muizen... Jij vindt het heerlijk, een ander vindt dat gedrag ergerlijk. Ben je daarom een grijze muis ? Neen, is een kwestie van smaak, sommigen vinden de entertainment eromheen een toegevoegde waarde hebben, anderen een uiting van arrogant gedrag.

Natuurlijk zijn andere dingen in het leven veel belangrijk en dan kom ik altijd uit bij de uitspraak van die persoon die jij ook maar niks vindt : van alle onbelangrijke zaken in het leven is voetbal de belangrijkste.

29 oktober 2012 om 16:49

Het gaat er niet om of je het heerlijk vind of ergerlijk. Het gaat erom dat je dingen in de juiste perspectief kan zien en er de juiste waarde aan geeft. Ik vind 'om maar even eentje op te noemen' het gedrag van Messi ergerlijk en anderen vinden het geweldig. Niks mis mee, ik heb niks tegen een gedrag die niet in mijn spreekwoordelijke straatje past. Het maakt mij ook niet uit hoe Messi (aangezien ik hem even als voorbeeld neem) zich gedraagt. Het gaat erom of hij de normen en waarden kan respecteren van wat ik aanvaardbaar vind en dat zijn gedrag anders is dan wat ik persoonlijk vind is niet relevant, sterker nog, dat maakt het al;leen maar mooier. Je hoeft er niet mee eens te zijn maar wanneer je het niet kan begrijpen ben je voor mij een grijze muis. Grijze muizen zijn in mijn ogen mensen die leven naar de maatstaven die hen zijn opgelegd en niet buiten hun kader kunnen beredeneren en begrijpen.

Verder heeft je laatste alinea weinig toegevoegde waarde aangezien het belangrijkste van het onbelangrijke nog steeds onbelangrijk is. Weet je ook meteen waarom ik 'hem maar niks' vind. ook dit soort uitspraken gaan nergens over en is er alleen om de .. juist te entertainen.

29 oktober 2012 om 16:53

Ik denk dat het grootste gedeelte van de mensen het juist kunnen waarderen dat je net als Messi bent en toch een grijze muis bent en zich alleen laat spreken door zijn fantastische voetbal!

Daarvoor is Ronaldo altijd 2e en dat is hoofdzakelijk door zijn gedrag en een klein gedeelte omdat Messi gewoon beter is.

29 oktober 2012 om 16:58

Ik denk, ik denk.. ik denk.. leuk voor je maar dat jij denkt te kunnen praten voor 'de grootste gedeelte' van de mensen tekent al jou geringe realiteit kennis. Verder had ik het ook niet over Messi toen ik het over grijze muizen had maar het is me al opgevallen dat de kern van het verhaal je wel eens vaker ontgaat.

Verder boeit jouw mening over wie wat waar beter is mij eigenlijk niets en laat ik deze ook links liggen, misschien dat een of andere puber hem oppakt en verder met jou in deze discussie wil gaan.

29 oktober 2012 om 22:13

Hele stoere praat van je terwijl je me niet eens kent.

Ik denk dat het probleem meer bij jou ligt als bij mij want blijkbaar ben jij alle realiteit kwijt en dat je dan daarvan maar iemand anders beschuldigd!

Ik denk dat jij hier de puber bent als je het walgelijke gedrag entertainen noemt want dan is jou leventje heel grijs!

30 oktober 2012 om 00:04

Stoere praat? Dat ik jou voor schut zet is geen stoere praat. Bij iemand die niet eens in staat is om een post begrijpend te lezen is dat niet zo moeilijk.

Niks stoers aan, vrij simpel eigenlijk. Misschien moet je je geen zorgen maken over mij en gaan proberen je mening te onderbouwen met feiten. Verder is het ook leuk als je gewoon kan lezen wat er staat en zo jezelf niet voor schut te zetten met reacties op dingen die niet gezegd worden. Je hoort de klok luidden maar hebt totaal geen besef waar de klepel hangt.

Ga anders even oefenen op de eerder genoemden in mijn vorige post voordat je je met de mannen gaat meten. Eerst leren kruipen voordat je kan leren lopen.

30 oktober 2012 om 08:31

@tuga

Jij bent zo een typische bezoeker die mensen graag beledigd terwijl je zelf er de ballen niet van snapt.

Ik moet iets onderbouwen wat een bewezen feit is? Vreemd is dat want als Messi gekozen word jaar in jaar uit hoef ik niet met bewijzen te komen lijkt me en is het ook heel duidelijk dat Ronaldo gehaat word (niet door mij trouwens).

Dus ik denk dat jij nog moet leren kruipen en uit de luiers moet komen met je domme praat.

Ik lees je post goed en zie alleen een gefrustreerde supporter!

30 oktober 2012 om 11:36

Beledigd? Geloof me, ik doe nog rustig aan met je.

Zoals ik al zei heb je de klok horen luidden maar hebt echt totaal geen idee waar de klepel hangt. Gezien je reacties merk je dat je geen flauw idee hebt waar het hier om gaat, Je probeert een discussie aan te gaan waar ik al heb gezegd dat ik die overlaat aan de simpele zielen zoals jij. Verder ontgaat je de kern van de 'discussie' wanneer ik je antwoorden lees. Wat jij als feiten beschouwd kan je dit idd niet onderbouwen.

Verder valt het mij ook op dat je geen flauw idee hebt met wie je in gesprek bent gegaan aangezien je niet eens weet welke club ik support maar in je onwetendheid denk je dat te weten en bouw je op gebakken lucht. Uiteraard heeft dit te maken met je gebrek aan argumenten.

ballen? luiers? dit is een voetbal forum dus wanneer je het over je sexuele voorkeuren en liefdes wilt hebben moet je toch echt een andere forum opzoeken.

Doe je zelf een plezier. trek je terug uit deze discussie om zo verdere vernederingen te voorkomen voor jezelf. Deze discussie ad je al verloren voordat je eraan begon.

30 oktober 2012 om 18:33

Nou nou je denkt echt dat je heel wat bent is het niet?

En wie heeft het hier over sexuele voorkeuren? (over niet lezen gesproken)
Ik niet in ieder geval want jij bent degene die hier over begint te kletsen.

Dat je wilt dat ik me terug trek uit de discussie zegt genoeg over jou want jij bent degene die er niets van snapt en op een ander forum thuis hoort!

Aan je punten aantal te zien ben jij degene die er toch meestal naast zit en natuurlijk altijd een grote bek hebt en nooit niks kunt onderbouwen.

Ik weet wel welke club je support want jij bent zo een typisch gevalltje wat ze een gloryhunter noemen en voor de club is die bovenaan staat in ieder land.

En nog even over de feiten: die zijn niet nodig maar dat snap jij blijkbaar niet zo goed maar blijkbaar moet je dingen zwart op wit hebben om ze te begrijpen!

Club die 1e staat word kampioen!
Speler die het meeste scoort word topscoorder
Speler die het beste is krijgt de gouden bal

Zo heb ik het ff voor je uitgelegd want anders snap je dit soort simpele dingen nog niet maar goed in Amsterdam lopen ook de meeste mensen rond met het laagste Iq!

En dit is bewezen voordat je daar weer over begint!

http://www.nujij.nl/politiek/amsterdammers-hebben-...

29 oktober 2012 om 12:29

Jij verdiend echt een groen randje
Hij wordt in elk stadion elke keer voor hoerenzoon uitgemaakt, daar moet hij niet op reageren maar soms wordt je gewoon gek. Hij verdiend dit jaar wel de gouden bal, want als hij hem dit jaar niet wint zal hij hem nooit meer winnen. Hij heeft zijn team prijzen bezorgd en veel goals gemaakt. De beste voetballer op dit moment.

29 oktober 2012 om 12:34

Je uitstraling zou idd geen invloed moeten hebben op de verkiezing van gouden bal. T gaat nou eenmaal om je voetbalkwaliteiten.
Messi is overigens wel de betere voetballer, maar de prijzen die ronaldo afgelopen jaar heeft gewonnen zijn belangrijker.
Persoonlijk vind ik dat messi hem dus moet winnen, omdat hij de beste is. Kijk alleen maar naar aantal goals, de manier waarop hij scoort en alle assists.
Maar als de gewonnen prijzen van Ronaldo de doorslag geven, valt daar ook zeker iets voor te zeggen.

29 oktober 2012 om 13:17

Dus als Messi hem dit jaar moet krijgen omdat hij meer goals heeft gescoord,hoe komt het dan dat Ronaldo hem 2 jaar geleden niet kreeg?want 2 jaar geleden waren de rollen gewoon omgedraaid.toen scoorde Ronaldo meer goals dan Messi.en toen werd er ook gezegd dat Messi hem verdiende omdat hij belangrijkere prijzen won.zie je het hypocritische er in?als Ronaldo belangrijke prijzen pakt zeggen mensen van "messi moet hem krijgen omdat hij meer scoorden".maar als Ronaldo dan meer scoort dan zeggen jullie van "messi moet hem krijgen omdat hij belangrijkere prijzen won".en geef nu eerlijk toe.wie heeft er vorig seizoen het beste seizoen gehad?messi of Ronaldo?en de manier waarop hij scoort?bekijk de goals van Ronaldo nog eens zou ik zeggen.natuurlijk zal Ronaldo doe bal weer niet winnen.zolang men niet eerlijk wilt redeneren zal Ronaldo die prijs niet winnen.zeer jammer dit

29 oktober 2012 om 13:22

realzidane22

Naja je kan niet ontkennen dat Messi in meerdere opzichten gelijkwaardig, zo niet beter is dan Ronaldo op bepaalde voetbalgebieden. En je zal dus elke keer op het argument stuitten dat de beste voetballer, de gouden bal moet krijgen, maar Messi is dus ook de betere voetballer.

Dus hoe wil Ronaldo deze ooit winnen zolang ze beide fit zijn en in vorm? Want Messi blijft de betere voetballer..

Messi moet er denk ik echt een jaar uit de roulatie zijn en Ronaldo een jaar fit en zoveel scoren..

29 oktober 2012 om 13:58

In het jaar dat Ronaldo meer gescoord had, had Messi wel meer assists achter zijn naam. Dus was hij alsnog beslissender geweest qua scorebordjounalistiek.

29 oktober 2012 om 14:32

De manier waarop hij scoort. Ik heb goals gezien van Christiano waar Messi van mag dromen dat hij ze ooit zo mooi zal maken. Messi is een geweldenaar, dat zeker, maar Christiano doet niets voor hem onder. Als ik moet kiezen tussen het zien van 10 wedstrijden van Ronaldo en 10 wedstrijden van Messi dan kies ik sowieso voor de 10 wedstrijden van Ronaldo. Het is zoveel leuker om te kijken. Voetbal draait om entertainment en dat is iets wat ik mis bij het Barcelona. Als het er is komt het inderdaad in bijna alle gevallen van Lionel Messi, maar er zitten ook zoveel saaie wedstrijden tussen, waar ook Messi niet uitblinkt. Bij Real Madrid spat de entertaining er aan alle kanten vanaf. Dit komt mede door CR7 en daarom vind ik dat hij moet winnen. Hij heeft het echt verdiend.

29 oktober 2012 om 12:30

Vergeet vooral niet dat hij ook bijna alles wat z'n beste vriend nodig heeft betaald, omdat hij z'n carrière aan hem te danken heeft. Er is niemand in de wereld die zoiets doet, maar dat soort dingen vergeten ze allemaal. Al die haters worden er geil van om op Ronaldo te bashen. Laat ze lekker een stijf pikkie er van krijgen. Ik reageer er gewoon niet meer op, aangezien ik wel beter weet. Ik zie liever spelers als Zlatan, Ronaldo en dergelijken dan de ideale schoonzonen die altijd maar ja en amen naar de trainer knikken.

29 oktober 2012 om 12:39

Ik word ook moe van het personen bashen van Ronaldo. Ben zelf geen fan van de voetballer Ronaldo omdat ik inzicht en techniek de belangrijkste speerpunten vind, en op die 2 gebieden scoren sommige andere voetballers hoger. Dat zijn dan ook zaken waar mij met zijn allen over kunnen praten omdat we hem wekelijks zien spelen. Over Ronaldo als persoon is veel minder te zeggen. Behalve dat hij ontzettend veel geeft om anderen, een echte familie man is, veel doet voor goede doelen en bovenal er absoluut niet mee te koop loopt. Dat laatste is zeldzaam bij rijke weldoeners.

Ronaldo houdt zich ook altijd buiten de opstootjes tussen Real en Barca spelers.

29 oktober 2012 om 13:59

persian,

kan je mij vertellen waarom ronaldo geen techniek heeft?
ik vind dat hij een uitstekende techniek heeft maar ik zou er graag meer over horen

29 oktober 2012 om 18:29

Natuurlijk heeft hij wel techniek maar hij heeft niet de techniek van het niveau Iniesta, Özil, Xavi, Messi in de kleine ruimtes. Zij kunnen de bal beter bij zich houden op snelheid en tegelijkertijd ook passeerbewegingen uitvoeren in kleine ruimtes. Ze kunnen ook beter passen in de kleine ruimtes.

29 oktober 2012 om 12:39

Want iemand die wat goede doelen steunt kan onmogelijk arrogant zijn.
En ieder mens is eendimensionaal.

29 oktober 2012 om 12:44

Heb jij je naam nu weer verandert?

29 oktober 2012 om 12:45

Iemand die veel goed werk verricht voor de minder bedeelden voelt zich in ieder geval niet te goed voor hen. Als voetballer is hij misschien een tikkeltje arrogant, maar vrijwel alles wijst erop dat hij dat als mens niet is. Dat lijkt me toch veel belangrijker?

Ronaldo weet dat hij goed is, toch traint hij harder dan de rest.

29 oktober 2012 om 13:27

Wie zichzelf de beste vindt ondanks het feit dat er beteren zijn, is wel degelijk arrogant.
En we hebben het hier en op het veld natuurlijk over de voetballer Cristiano. Wat ie in z'n priveleven doet, moet ie zelf weten en moet los staan van de Gouden Bal of welke voetbalprijs dan ook.
Daarbij is de voetballer Cristiano ook een onderdeel van de mens Cristiano. Als ie weer even lekker aan roepen is dat iedereen kalm moet zijn omdat hij er is, dan ben je gewoon arrogant (o.a. Dortmund, vrij recent).

29 oktober 2012 om 13:38

Ja daar zat ik ook aan te denken en dan de deksel op je neus krijgen is dan mooi toch

29 oktober 2012 om 14:11

op de eerste plaats moet je iemand persoonlijk kennen om deze überhaupt arrogant te vinden of niet en lijkt me nou net dat hier niemand hem persoonlijk kent. Hij kan arrogant overkomen maar dat is een tweede. De ware aard van een persoon herken je aan zijn feitelijke gedrag en wat jij hier heel simpel probeert af te wimpelen al 'wat goede doelen steunen' is voor mij meer een graadmeter voor een persoonlijkheid als wat gebaartjes die in jouw ogen zijn arrogantie bewijzen. Het is een kwestie waar je normen en waarden liggen en hoe je het voetbal beleeft. Voor mij is het een stuk entertainment waar ik dankbaar ben dat dit soort figuren er zijn. De Mourinho's de Ronaldo's de Ibrahimovic's de Balloteli's de Cantona's etc..etc..

Verder vind ik het wel kwalijk dat een speler in zijn privé leven door rijd na een ongeluk te hebben veroorzaakt en dat is nou net waar ik mijn mening op baseer. Uiteindelijk blijbt het natuurlijk koffie dik kijken en geloven waar je in wilt geloven. Wat ik van Ronaldo ken in zijn privé leven, zijn collega's etc.. lijkt het me een prima kerel. verder ben ik niemand om iemand te beoordelen wanneer ik deze niet persoonlijk ken.

29 oktober 2012 om 12:40

Dit dus, verder he-le-maal niks aan toe te voegen. In het veld heeft Ronaldo misschien soms wat arrogante trekjes, maar hij is tenminste wel zichzelf. Dat hij in zijn vrije tijd ook nog zoveel terug geeft aan de maatschappij bewijst maar weer eens wat voor persoon hij is.

Ik kan om deze redenen dan ook moeilijk geloven dat hij zo aan het steggelen is voor meer salaris. Het zou natuurlijk kunnen, maar ik denk echt dat het andere redenen heeft.

29 oktober 2012 om 12:42

Een andere naam?

29 oktober 2012 om 12:46

Ja op zijn shirt. Kan een fabel of gerucht zijn, maar ik meen gelezen te hebben dat hij met de voornaam van zijn vader wil spelen.

29 oktober 2012 om 13:18

Hehe dat zal wel een fabeltje zijn.

29 oktober 2012 om 13:28

Geen fabeltje vanaf het nieuwe seizoen staat er niet Ronaldo maar Aveiro achterop het shirt van Cristiano Ronaldo.

29 oktober 2012 om 16:07

"geen fabeltje vanaf het nieuwe seizoen staat er niet Ronaldo maar Aveiro achterop het shirt van Cristiano Ronaldo."

Zijn vader heette Aveiro? Met alle respect voor Ronaldo en zijn vader, het is toch van de zotte dat een voetballer met een andere naam dan die van hemzelf op zijn shirtje speelt? Nog even en dan spelen ze met Coca Cola of Pepsi als naam op hun shirt. Levert de heren voetballers weer de nodige miljoenen op. Kan me niet voorstellen dat de Uefa en/of Fifa met die onzin akkoord gaan!

29 oktober 2012 om 16:21

Als hij die naam als 2e naam heeft gekregen (gebeurt vaak dat men als 2e naam, de naam van vader geeft of bij een dochter, de naam van de moeder).

Je weet niet wat op zijn paspoort staat...

29 oktober 2012 om 16:40

Zijn naam is Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro... Dus eigenlijk is Aveiro zijn echte achternaam

29 oktober 2012 om 16:48

Aveiro is de achternaam van zijn vader. Hij heet volluit Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro.

29 oktober 2012 om 13:19

Pg

Doe alsjeblieft normaal. Het gaat om zijn uitstraling en manier van doen op het voetbalveld. Die staan totaal los van het feit wat jij allemaal opnoemt. Daar ben je toch zelf ook wel achter. De gebaartjes het verontwaardige gezicht. Aan zijn oor trekken van kom maar met jullie woorden. Het calma calma. Het heeft helemaal niets met de persoon buiten het veld te maken want die kennen wij allemaal niet. Al geeft die 1 miljard aan goeden doelen dan nog is de man een arrogante zak.

29 oktober 2012 om 15:49

@ 19messi33

Haha daar hebben we de gozer die elke dag geilt op Messi, dat ik er min of meer misselijk van word (en ik heb niets tegen homo's kun je nagaan). Als je elke keer gehaat word door het publiek ga je je vanzelf arrogant opstellen, men moet zich proberen om in iemand's situatie te plaatsen ipv blind te oordelen. Itt die scheinheilige kleine dwerg uit Argentinie, die een bal hard in het publiek schiet die stiekem Coentrao een harde duw in zijn rug geeft, dat zie je Ronaldo niet doen maar wel die schijnheilige rat. Maargoed dat is ook logisch als je opgeleid word door dat dat neppe club uit Catalonie, waar iedereen scheinheilig is maar dat terzijde.

29 oktober 2012 om 16:21

Milo15

Al die achties die jij opnoemt maken die acties Messi Arrogant??? Kom op man je dwaalt veelste ver af. Ronaldo is gewoon een man die arrogantie uitstaalt en ten tonele spreid als het niet gaat hoe hij het wilt. Als die een bal niet krijgt of als die wordt uitgescholden door het publiek. Messi duwt Coentrao. Ronalo trapt Messi en schiet de bal vervolgens keihard weg.

29 oktober 2012 om 14:16

Maar toch neemt hij geen genoegen met een jaarsalaris van tien miljoen euro!

29 oktober 2012 om 14:29

Dus omdat je aan goede doelen doet en een kind adopteert kun je niet arrogant zijn?
Wauw, dus zo makkelijk is het gewoon?
Dus je kunt wel arrogant zijn als je niet aan goede doelen doet?

Denk dat je diverse eigenschappen nu door elkaar haalt Persiangooner

29 oktober 2012 om 14:36

Ik ben het zeker met je eens. Het woord 'arrogantie' wordt te snel in de mond genomen. Ja oké, hij heeft zo z'n trekjes waar meeste mensen een hekel aan hebben. Maar in het leven, en vooral deze periode, moet je een attitude hebben om ergens te geraken. Het mag van mij ietsje minder, maar dan gaat er automatisch ook een stukje Cristiano op het veld verloren denk ik. Het zit in z'n Dna, niks aan te doen. En als hij die prijs krijgt is het gewoon dik en dik verdiend.

29 oktober 2012 om 14:47

Leuk betoog enzo, maar heeft allemaal weinig te maken met arrogantie wat jij opnoemt. Donaldo Trump doet ook veel aan liefdadigheid, maar die man is ook gewoon het absolute toppunt van arrogantie.

Sterker nog, zo'n beetje iedere miljonair doet wat aan liefdadigheid voor goeie pr.

29 oktober 2012 om 14:57

Ongelofelijk dat jij hiervoor een groen randje voor krijgt. Ik respecteer je mening, maar wat jij nu zegt staat helemaal los van elkaar.

Mensen die me niet kennen op me werk zeggen ze dat ik soms arrogant ben, maar dat ben ik niet. Ik kom gewoon zelfverzekerd over.

Persiangooner, je moet eens zien wat ik in me vrijetijd doe. Ik betaal het geld niet uit zoals Ronaldo het doet, maar ik betaal het uit me werklust. Zoals het helpen inrichten van woon/slaap kamer van familie en vrienden etc. Mocht er iets kapot gaan kunnen ze me altijd bellen om te repareren. Ik sta altijd voor hun klaar.

Door al dat goede doelen van mij in me vrijetijd krijg ik niet het kredit op me werk, omdat ze me soms arrogant vinden?? Wat jij hiervoor een groen randje hebt gekregen.

Snap je waar ik heen wil gaan? Goede doelen en werk staat helemaal los van elkaar.

29 oktober 2012 om 15:11

Dus eigenlijk wil je zeggen dat je mensen niet zo simpel kan beoordelen en je een andere indruk kan krijgen als je de persoon beter kent? Klopt ben ik mee eens en dat is nou waar het hier mis gaat. Mensen beoordelen Ronaldo persoonlijk en zijn karakter op wat ze zien op het veld. Daaruit concluderen ze dat het een arrogante zak is en slecht mens etc..etc.. Dat is juist het kromme aan het hele verhaal. Je kan iemand namelijk niet op zo een manier beoordelen. Iemand kan zich anders gedragen dat jij dat zou doen of dat jij dat zou willen maar dat maakt iemand niet arrogant. Je kan zo overkomen maar overkomen is natuurlijk van elk mens afhankelijk. Ik vind het alleen maar mooi als mensen zo tegendraads zijn en zelfverzekerd. Verder is het natuurlijk onzin om iemand op zijn correcte gedrag te beoordelen alleen omdat deze niet in jou straatje past. Ik beoordeel mensen (naar mijn eigen normen en waarden) op de personen en niet omdat ze zich gedragen op een manier die niet aan sluit op hoe ik het zou willen zien.

Verder ook niet echt een vruchtbare discussie aangezien sommige mensen niet kunnen aanvaarden dat mensen nou eenmaal anders zijn dat dat wat ze gewend zijn.

29 oktober 2012 om 16:07

Ik reageerde op de post van PS. Hij verberg wat iets lelijks het door er een schone schijn aan te geven. En daarom moeten we van Ronaldo gaan houden/respecteren. Dat kan ik helemaal niet tegen.

Verder ben ik met je eens dat mensen je snel beoordelen terwijl ze je niet eens kennen.

29 oktober 2012 om 16:41

Eerlijkheidshalve ging ik ook niet direct tegen jou post in, ik gebruikte hem meer om mijn mening te geven.

Verder is zoals ik al zei heel erg relatief wat lelijk is in iemand z'n gedrag. Niks wetend van Ronaldo zou ik zijn gedrag ook niet 'lelijk' vinden. Maar goed dat heb ik al in dit topic duidelijk gemaakt en ga niet weer herhalen.

29 oktober 2012 om 22:47

Neeeee ik heb je per ongeluk een rood duimpje gegeven, hierbij bedoelde ik een groene !

Haha wat een lulkoek. In 2008 won Ronaldo en toen was hij nog erger dan hij nu is. Daarnaast vind ik Ronaldo weer eens wat anders dan de opgemaakte ideale schoonzoon poppen die over het veld lopen.

Beetje onzinnig, de beste man is 27 en dat gaat er niet meer uit, dat had je moeten zeggen toen hij 18 of 19 was.

Ronaldo verdient het gewoon om te winnen. Daarnaast word ik moe van dat eindeloze gezeur over het karakter van Ronaldo. Ik vind het juist leuk, een beetje show ipv een ideale schoonzoon.

29 oktober 2012 om 12:32

Inderdaad weer zinloze discussie. Helaas ben ik wel van mening dat Ronaldo niet de Gouden Bal moet winnen. Deze prijs is voor de beste Voetballer en dat blijft toch met afstand Messi.
Het gezeur over het 'arrogante' gedrag van Ronaldo hangt me ondertussen ook wel de strot uit. Als in de atletiek Usain Bolt dit doet is het een handelsmerk. Valentino Rossi haalde in het motorracen de gekste fratsen uit en iedereen loopt met hem weg. Doet Ronaldo echter zoiets, dan is het arrogant gedrag. Gewoon een heel goede voetballer die de pech heeft dat ene Lionel Messi ook op de voetbalvelden ronddartelt.

De beste man heeft helemaal gelijk!

Het is een fantastische voetballer die alle trainers als 1e op hun wedstrijdformulier zullen zetten maar zijn arrogante in het veld is soms verschrikkelijk voor de tegenstander omdat meneer weet dat hij verschrikkelijk goed is.

Dat de meer bescheiden voetballers hem winnen is natuurlijk normaal omdat die bij een groter publiek geliefd zijn: Kaka, Zidane, Messi.

Ik denk dat hij hem niet gaat winnen omdat de meeste mensen hier niet van houden!

29 oktober 2012 om 17:02

En daarom is het zo'n waardeloze prijs waar je niets aan hebt. Men geeft hem aan iemand omdat ze hem mogen of omdat die gene zo'n slijmbal is, niet omdat die gene zo ontzettend goed is (dat wat Ronaldo is).

29 oktober 2012 om 22:09

Je hebt gelijk maar het is geen schande dat je hem niet wint omdat toevallig Messi ook een supervoetballer is.

CR7 beseft zelf diep van binnen ook dat hij in de schaduw van ''shorty'' staat.
Waarschijnlijk voor de rest van zn leven.

Zuur

29 oktober 2012 om 12:29

Dit heeft totaal niets met het artikel te maken, jammer dat je hier alleen probeert te provoceren.

Denk dat de trainer van Mallorca zich niet zo druk moet maken om het gedrag van Ronaldo, maar die tijd beter kan steken in zijn ploeg. Ze hadden gisteren nogal weinig in te brengen. De gouden bal is overigens voor voetbalkwaliteiten en niet voor wie het liefste is.

29 oktober 2012 om 12:32

Een ding heeft ie wel goed gedaan en daar kunnen we niet omheen. Zijn nick name is vzdude en ik denk dat deze 'dude' precies vertegenwoordigd wat een gemiddelde 'vzdude' is. Niet echt al te pienter

29 oktober 2012 om 12:45

Ja als mensen zoals jij hypocritisch blijven oordelen dan zal hij het niet winnen nee

29 oktober 2012 om 18:20

Messi beseft ook diep van binnen dat hij in de schaduw staat van een Zidane of Pele omdat hij nooit van van z'n lang zal ze leven een Wk gaat winnen..

Nederigheid zal Ronaldo nooit kennen. Dat siert hem ook. Hij wint de prijs niet om een andere reden, er is namelijk nog een speler die beter is.

En dat is Leo Messi.

29 oktober 2012 om 12:28

Het is beter dat Ronaldo zichzelf blijft dan dat hij schijnheilig is zoals Messi of Guardiola,
Ronaldo en Mourinho zeggen alles in het gezicht en wat ze voelen terwijl Messi en Guardiola schijnheilig zijn en alles achter de schermen uitspoken

29 oktober 2012 om 12:40

Jij noemt het schijnheilig, ik noem het verstandig praten. Als Messi en Pep schijnheiligers waren én ook nog slecht zijn in hun werk dan was je dubbel zo triest bezig. Maar Messi laat zijn voeten spreken en is in de media stil. Pep heeft in een paar jaar tijd alles gewonnen wat los en vast zat. En pep is op meerdere gevallen geen schijnheil geweest hoor. Die pers conferenties tijdens de halve finale's in de CL tegen Madrid waren legendarisch.

Toch bespeur ik in deze ook selectieve verontwaardiging. Pep en Leo zijn schijnheilig omdat ze niks laten horen in de media over derden. Maar Iniesta, Xavi en Alves worden opgehangen zodra ze ook met maar een speurtje arrogantie komen. Wat wilt men nou?

29 oktober 2012 om 12:52

Het gaat hier over het G E D R A G van Ronaldo en niet over zijn prestaties, iedereen weet dat Messi en Ronaldo geweldige spelers zijn en dat guardiola veel heeft bereikt met barcelona maar het enigste verschil is dat Ronaldo zichzelf blijft en alles in het gezicht zegt wat Guardiola en Messi niet doet.
En de mensen die Ronaldo persoonlijk kennen weet hij dat hij helemaal arrogant is, maar ja de media heeft hem die naam gegeven.

29 oktober 2012 om 12:54

Pep en Messi zijn zo scheinheilig en politiek correct als maar kan, Ronaldo, Mourinho en Pepe zeggen tenminste hun mening en hoe ze Zelf over iets denken. Messi en Pep doen alles om symphatiek over te komen en alle Catalanen op te geilen.

29 oktober 2012 om 13:21

@nouhronaldo,

Dus volgens jou moeten wij ieder speler schijnheilig noemen die wij niet op slechte gedrag betrappen. zo als Kaka, Casillas, Maldini, Del Piero etc.
Als een speler zich goed gedraagt is hij volgens jou schijnheilig en als iemand het laat zien is hij een man.

Ga slapen aub als je er geen verstand hebt van respect tonen en goede opvoeding.

29 oktober 2012 om 14:16

Heb ik getypt dat zijn "arrogantie" storend is voor mij? Nee, totaal niet. Integendeel. Ik vind dat juist leuk aan Ronaldo. Dat zeg ik, het siert hem. Maar de prijs gaat na een ander om een totaal andere reden.

En dat Messi en Pep volgens jou schijnheilig zijn stoort mij evenmin.

29 oktober 2012 om 14:17

@echtefan

Het is ook niet aan jou om te bepalen wat goed en slecht gedrag is in dit geval. Het gedrag van Ronaldo is gewoon goed en ik weet dat ze jou hebben wijs gemaakt dat het niet zo is maar gelukkig ben jij geen graadmeter daarvoor. Het gedrag van Ronaldo mag misschien niet zijn hoe jij het zou willen zien maar deze jongen doet niets verkeerd. Het is meer een beperking van jou denkvermogen dat je niet kan begrijpen dat andere mensen anders kunnen zijn. Messi is waarschijnlijk niet schijnheilig, de media maakt het er van zoals de media het gedrag van Ronaldo in een hokje proberen te stoppen.

Uiteraard kunnen simpele zielen zoals jij niet begrijpen dat de karakter van deze heren zich perfect verlenen om dit soort discussies in gang te houden en zo hun zakken te vullen.

Voordat je tegen iemand zegt dat ie moet gaan slapen dien je wel te zorgen dat je zelf wakker bent anders sla je de plank uiteraard volledig mis.

29 oktober 2012 om 14:35

De media heeft hem die naam gegeven Nouhronaldo?
Denk dat het vooral door zijn gedrag in het veld komt, of doordat hij in de media roept dat iedereen jaloers is op zijn uiterlijk en geld.
Wie zegt dat Messi en Guardiola niet gewoon zichzelf zijn? Omdat zij niet dat soort uitspraken doen??
Dan ben je automatisch niet jezelf? Beetje krom niet?

Messi en Guardiola zullen vast ook wel genoeg binnenskamers tegen elkaar of anderen zeggen. Ze hebben gewoon andere karakters.

29 oktober 2012 om 12:51

Noem eens een recente uitspraak van Ronaldo waarin hij toont geen nederigheid te kennen...

29 oktober 2012 om 13:12

"mensen haten me omdat ik rijk, knap en een goede voetballer ben" alsjeblieft

29 oktober 2012 om 13:18

Van wanneer dateert deze uitspraak? En is het niet zo dat er kern van waarheid in zit?

29 oktober 2012 om 13:19

Dat is ook gewoon zo, kun je niet ontkennen...

Zola#, uitspraak is van 15 september 2011 niet echt recent lijkt me...

29 oktober 2012 om 13:56

De uitspraak komt van vorig jaar na de wedstrijd tegen Dinamo Zagreb. Of er een kern van waarheid inzit, laat ik in het midden.

29 oktober 2012 om 14:18

Daarvoor hoeft hij toch geen uitspraak te doen. Nederigheid kan je breed nemen. Het zijn gewoon die trekjes van hem die kwaad bloed zetten. Zoals het "stil maar" gebaar wanneer hij scoort. Zoals tegen Dortmund. Totaal onnodig.

Maar wel leuk om te zien. Ronaldo is een top voetballer met een geweldig karakter.

29 oktober 2012 om 14:37

Kun je wel ontkennen.
Genoeg rijke, knappe voetballers die niet zo gehaat worden omdat ze rijk zijn.
Beckham is stinkend rijk, ook niet de lelijkste en ook niet de slechtste.
Die werd niet zo "gehaat' al Ronaldo, omdat Beckham een heel ander karakter heeft en niet zo irritant en arrogant is/was.
Moet zeggen dat Ronaldo het minder doet dan in het verleden, maar dat maakt niet uit..mensen vergeten dat soort dingen niet.

Inderdaad,

De Gouden bal wordt niet per se toegekend aan de beste speler.. Hij wordt toegekend aan de speler die het meest geliefd is bij de stemgerechtigden. Aangezien er best wat mensen zijn die Ronaldo arrogant vinden zal dit hem stemmen kosten.

29 oktober 2012 om 13:24

Volgens mij zijn er 1000 spelers die geliefd zijn dan Messi en toch zie ik Messi hem weer winnen.
Dus onzin, dat gebruiken mensen alleen om de pijn te verzachten. Want Ronaldo komt zowiezo niet in de buurt van Messi.
Zo als Pepe zei ' Als het men raakt dan doet de waarheid pijn"

29 oktober 2012 om 16:22

Er zijn vast wel meer spelers geliefd dan Messi, wat dat exact betekend mag joost weten..

Je kunt zoiets wel afdoen als onzin, maar dat is het klaarblijkelijk niet.. Ik zeg niet dat Messi hem wint omdat hij zo'n leuke jongen is.. HIj is een fabelachtige voetballer.. Ronaldo is dat ook.. Alleen wordt hij benadeeld door zijn eigen uitstraling.. Dat is geen onzin.. (het gaat natuurlijk alleen om je persoonlijke voorkeur tussen de kanshebbers)

Een ding geef ik hem wel gelijk, de gouden bal is idd een marketingcampagne. Het is best droevig om de perikelen te volgen rond de twee grootste kanshebbers.

Betreft de uitstraling van Ronaldo.. niks mis mee. Niet iedereen hoeft in en hokje te passen en Ronaldo is wel een voorbeeld in de zaken die er wel toe doen. Normen en waarden heeft deze jongen zeker om maar niet te spreken over zijn professionaliteit en inzet, talent etc..etc... Voor de pers is Ronaldo natuurlijk een geschenk uit de hemel.

Verder niet relevant wat A of B denkt over speler A of B. Uiteindelijk gaat het om het vermaak van het grote publiek.

Dat de coach van Mallorca dit durft zeggen terwijl zijn eigen supporters heel de tijd: Ronaldo hoerenzoon, Ronaldo is een barbie. Aan het roepen was. Ronaldo en heel Madrid heeft ze gewoon de mond gesnoerd en terecht.
Dat hij eerst naar zijn eigen supporters kijkt voor te beweren dat Ronaldo wat nederig moet worden. Hij is wie hij is. Meer goals dan wedstrijden voor Real. Dat zegt genoeg.

Ik heb liever het gedrag van Ronaldo die gewoon z'n mening zegt dan dat politiek correcte gedrag van messi, daar word ik echt misselijk van.

29 oktober 2012 om 14:38

Messi geeft toch ook gewoon zijn mening??
Ene moment is Messi politiek correct, andere keer is hij weer irritant??

Ronaldo is op het veld alleen maar bezig met voetbal en hij wilt altijd het beste eruit halen. Als dingen dan niet lukken, beter kunnen en dergelijke dan zie je hem wel reageren, soms op een ongepaste manier. Maar mensen vergeten dat voetbal ook emotie is en dat hij dat niet slecht bedoelt. Hij is iemand die leeft voor zijn sport en dag in dag uit daar intensief mee bezig is.

Het probleem hiervan is dat de media hiervan smult er hier ook mooi op inspeelt. Zo'n persoon zorgt voor aandacht en kijkcijfers, ook al wordt er bij momenten een onterecht beeld gevormd van iemand. Bij Ronaldo krijgen sommige het beeld van een arrogant mannetje die alleen zijn eigen belangrijk vind. Echter, als je gaat kijken achter de schermen en vraagt aan ploegmaats en ex ploegmaats dan krijg je toch wel vaak een ander antwoord. Iemand die veel lacht, grapjes maakt en dergelijke. Er zijn dan ook genoeg youtube-filmpjes waarin je dit kan terugvinden.

Daarnaast zet hij zich ook in voor veel goede doelen, alleen weet niet iedereen dat en beoordelen ze hem slechts op wat ze zien op het veld of tijdens de wedstrijd. Dat je je daarin niet populair maakt kan gebeuren, dat is het aard van het beestje zullen we maar zeggen. Over dat laatste ben ik het volledig eens met deze coach, die gouden bal verkiezing is een beetje een gekleurde prijs. Diegene die het meeste ligt krijgt gewoon de meeste stemmen. Iemand die een sterke eigen mening heeft, laat zien wat hij denkt of wat hij van iemand vindt zal niet zo snel gewaardeerd worden. Zo'n persoon krijgt dan ook veel sneller anti stemmen dan iemand die altijd politiek correct probeert te blijven.

Ronaldo was de afgelopen tijd goed bezig, en gisteren werd hij uitgefloten pas dat hij paar keer makelijk naar de grond ging en bleven janken.
Een echte speler hoort zo iets te negeren en gewoon verder voetballen.
Je kon gisteren wel zien dat indd kwetsbaar is. Want wanneer je aandacht geeft aan de supporters lat je juist zien dat jij met je hoofd bij ze zit.'

Geweldig speler is hij zeker, goede speler is hij zeker. Maar als die uitgefloot en dergelijke roept hij zelf op zich af.
Toen hij tegen Barcelona en Dortmund heeft gescoort zag je dat hij de supporters ging provoceren dan moet je het ook accepteren wanneer je uitgefloten wordt.

Gouden bal wint Ronaldo dit jaar zowiezo niet meer. Aangezien Messi een beste jaar heeft gedraaid.
Ik ben heel benieuwd hoe Ronaldo zat reageren als hij naar Osasuna gaat. Daar zijn ze nog erger.

29 oktober 2012 om 12:55

Messi het beste jaar heeft gedraaid?wie heeft hier de La Liga gewonnen?wie won er de super cup?wie is er hier het belangrijkste geweest vorig seizoen?in bijna alle grote wedstrijden is Ronaldo de beslissende man geweest vorig seizoen.tegen Barcelona meerdere keren,atletico Madrid,in de Champions League.

ik denk dat het seizoen van Ronaldo toch een pak beter is geweest.ongelooflijk hoe schijnheilig mensen kunnen zijn.2 jaar geleden scoorde Ronaldo ook meer dan Messi en werd er toen gezegd dat Ronaldo die bal niet won omdat hij geen belangrijke prijzen won.vorig seizoen heeft Ronaldo één van zijn beste seizoenen gehad in Real Madrid en nog beweren mensen dat Messi een beter seizoen heeft gehad.zo is het wel heel makkelijk om altijd die bal aan Messi te geven

29 oktober 2012 om 13:15

Hij heeft in de afgelopen vier jaar nog nooit meer gescoord dan Messi. In het seizoen 10/11 maakt hij meer doelpunten in de competitie ja maar de Gouden Bal draait niet om het La Liga seizoen maar om alle competities. Messi scoorde meer in de CL en in alle competities hadden ze evenveel gescoord. Daarnaast is Messi veel meer dan een doelpuntenmaker. Zijn spel is gewoon vele malen sterker dan dat van CR. Ook gaf hij veel meer assists.
Begrijp sowieso niet hoe prijzen een grote factor kunnen spelen voor een individuele prijs. Een titel of beker win je met je team, niet in je eentje.

Messi is overduidelijk de beste speler van het jaar 2012. Het verschil tussen hem en de rest is dit jaar bijna pijnlijk.

29 oktober 2012 om 13:26

Real Zidane22

Een pak beter zeg je??? maar waarom omdat hij La Liga heeft gewonnen toch? Als de prijs een collectieve prijs was dan had Ronaldo hem moeten krijgen omdat hij de prijzen heeft binnen gesleept voor Real. Net als Higuain, Benzema enz...... Als je puur gaat kijken naar individuele prestaties dan is Messi altijd beter geweest dan Ronaldo op 1 seizoen na toen Ronaldo de Gouden Bal won. Dus het lijkt me sterk dat nu opeens Ronaldo hem krijgt en verdiend want als je puur kijkt naar individuele kwaliteiten dan moet Messi hem altijd winnen.

Assist, Goals, Manier van spelen, Aantal schoten nodig. aantal passing, Brengt meer bij aan het spel dan Ronaldo doet. Dat kan iedereen zien. 1 van die 2 gaat hem winnen dat is wel duidelijk maar de beste voetballer loopt rond bij Barcelona en dat is iets wat Ronaldo maar moet accepteren. Of wou je zeggen dat Ronaldo beter is dan hem??

29 oktober 2012 om 13:33

Realzidane22

Ronaldo won de prijzen met Real maar Messi heeft ieder record verbroken.
Ronaldo won niet in zijn eentje al die prijzen en iedereen was bij Real van veel belang en niet alleen Ronaldo en daar staat een prijs op en dat is La Liga en Super cup.
Je moet niet doen als of Ronaldo in zijn eentje de Real Madrid kampioen heeft gemaakt.
Als er geen Casillas was die de ballen tegen hield, als er geen 4 verdedigers waren die de aanvallers tegen hielden, en als er geen middenvelders waren die het spel moesten controleren en als er geen 2 aanvallers naast Ronaldo waren die assisten moesten geven dan was Ronaldo nooit kampioen geweest en zelfs met Real Madrid naar de 2e devistie gegaan.
Je moet niet doen als of Ronaldo in zijn eentje de kampioen heeft gemaakt.
Ik ken genoeg wedstrijden die Real Madrid won vorig jaar waar Ronaldo niet heeft gesccoord en toch wel Real aan de 3 punten hebben geholpen.

Gouden bal gaat niet om wat voor prijzen je hebt gewonnen anders had Sneijder of Xavi hem moeten winnen afgelopen 2 jaar.
Gouden bal gaat om welke speler de beste voetbal speelt. Jij kan niet ontkennen dat Messi veel beter is dan Ronaldo. Jij weet dat Ronaldo heel weinig toevoegt aan het spel van Real buiten zijn snelheid en scoren vermoegen.
Daarom staat juist Ronaldo altijd 1 tegen 1 en Messi juist tegen 3, 4 spelers omdat Messi iedereen makelijk kan passeren en zo maar met ze dollen en dan scoren. Iets wat ronaldo never heb zien doen.
Nogmaals het zijn niet alleen catalunia en Argentine die wel mogen kiezen maar de hele wereld. Geef de hele wereld maar ongelijk en jou en de rest van Madrid gelijk.

Wat deze kerel presteerd ondanks het boe geroep en het scanderen van zijn naam gedurende de wedstrijd is fenomenaal. Wat zou hij dan presteren mocht hij zo een aanhang hebben tijdens wedstrijden gelijk Messi.

Cristiano Ronaldo is inderdaad een arrogant mannetje en dat vind ik alleen maar mooi. Toch heerlijk dat een speler heel goed weet dat hij een geweldige speler is en het niet erg vindt om het te tonen. Het zou toch vreselijk zijn als het voetbal vol met brave jongens zat.
Toen hij voor het eerst met z'n hand zwaaide met die arrogante kop tegen Barcelona van rustig iedereen, Cristiano is hier. Prachtig. Ik hoop persoonlijk dat hij in dat opzicht nooit veranderd. Graag ook meer uitspraken als terug in 2008 toen hij zei dat hij gewoon de beste was (of het klopt of niet maakt niet uit).

Als hij de gouden bal wint wint hij dat enkel omdat mensen hem de eeuwige zielepiet vinden, niet omdat hij de beste is.

Als je al jaren achter elkaar één van de beste bent,, achter Messi, is dat best sneu.

Ach hoe controversieler de speler, hoe meer mensen een mening over hem hebben. Ik vind hem geweldig op het veld, maak er maar een showtje van, voetbal is entertainement, geen serieuze zaak.

Elke voetballer heeft betere en mindere kwaliteiten. Elke voetballer heeft irritante trekjes, er zijn er geen die nooit fouten maken of niet. Ronaldo heeft alleen perfect door dat hij goed is, en hoe hij het meeste uit zijn carierre kan halen.

Waarom zou Ronaldo zijn houding moeten aanpassen?
Hij moet juist niet nederig zijn en gewoon zichzelf blijven.

Vooropgesteld. Romaldo kan een balletje trappen, maar dat arrogante juigen wordt echt vreselijk. Dat hij het vorig jaar deed na de 1-2 in de 80e min, oké. Maar nu doet hij het zelfs na de 1-1 of al na 30 min. Vreselijk arrogant. Ik dacht dat hij die maniertjes achter zich had gelaten, maar zijn arrogantie komt weer omhoog.

29 oktober 2012 om 13:12

Ronaldo is tenminste zichzelf, Messi & co. zijn allemaal zo scheinheilig als de pest. Messi doet er allles aan om het barca-publiek geil te maken met z'n politiek correcte uitspraken.

29 oktober 2012 om 14:41

Gaaaaap Beavis..dat is al de zoveelste keer dat je jankt over politiek correct zijn.
Messi is ook gewoon zichzelf..hij is gewoon niet zo arrogant, maar niet minder zichzelf.

29 oktober 2012 om 14:43

Wat een onzin zeg. Messi geeft geen moer om zelf verheerlijking of erkenning. Wanneer messi de 1-1 scoort of de 2-1 is hij door het dollen heen. Juichen op een provocerende manier is nog wel het laatste waar hij aan denkt.

Messi is trouwens ook zichzelf. Wie moet hij voor de gek houden dan?

29 oktober 2012 om 21:13

Json030
Het gaat juist om het gedrag van Messi als hij achter staat of als het niet loopt. Dan zie je zijn ware aard bovenkomen. Bal publiek inschieten, vragen om kaarten, stiekem mensen zonder reden in de rug duwen, jaren geleden spugen naar een tegenstander.

Als Cr dit allemaal had gedaan was de wereld te klein geweest. Daarom dat ze het liever hebben over zijn kapsel of zijn manier van juichen. (erg sterke argumenten vind ik dat trouwens)

29 oktober 2012 om 19:36

Neeuj messi juicht altijd als een engeltje.
Ik zie vaak genoeg messi als een stier of ( kleine kind) over het veld heen rennen
Blijf kijken door je barca Bril

29 oktober 2012 om 23:45

Jongen, jij moet gewoon weer lekker onder je Ronaldo poster gaan slapen, goeiedag zeg, wat heb jij een bret voor je kop.

Tuurlijk juicht Messi ook, jij snapt het gewoon niet. Geeft ook niet.
Merendeel van de voetballiefhebbers heeft een hekel aan Ronaldo door zijn doen en laten in het voetbal.
Kun jij blind voor zijn of niet en aldoor naar Messi wijzen, dat doet daar niks aan af.
Messi wordt niet zo gehaat door de neutrale toeschouwer, Ronaldo wel.

En nee, ik ben geen Barca fan, zal me verder een worst zijn wie er kampioen wordt in Spanje.
Heb maar 1 club, en dat is Groningen.

Ik ben geen fan van het gedrag van Ronaldo af en toe op het veld, maar hij maakt het wel altijd waar. Soms duikt hij ineens uit het niets op, vaak na een briljante steekpass van Ozil, en scoort. Met zijn handje naar het publiek van 'kalm kalm' stop maar met juichen ik heb alweer 1-1 gemaakt of 2-1 en z'n arrogante grijns.

Uiteindelijk is Ronaldo ook maar mens. Ik denk als ik in zijn plaats was geweest dat ik wellicht soortgelijke arrogante trekjes zou vertonen.

Dat gezegd hebbende denk ik niet dat hij de gouden bal wint en dat komt niet door zijn gedrag, maar omdat hij gewoonweg niet de beste is.

29 oktober 2012 om 14:41

Anders genoeg grote wedstrijden geweest waar hij het totaal niet heeft waargemaakt, en dat je hem totaal niet zag.

29 oktober 2012 om 18:30

zelfde geldt voor messi, dus wat is je punt...

29 oktober 2012 om 19:33

klopt laatste 6 classico's zagen we ronaldo echt niet man.
Paddepoel je bent gewoon misselijk.
De ronaldo presteert niet in grote wedstrijden verhaaltje is allang in de prullenbak.
Hoe durf je dit nog te posten?

29 oktober 2012 om 19:34

Hahaha paddepoel is jaloers op ronaldo.
Hij is de enigste op de wereld die nog overtuigd is dat Ronaldo tegen top teams slecht presteerd.

29 oktober 2012 om 23:40

Er zijn meer grote wedstrijden buiten de Classico's om.
En ja, laatste tijd presteert hij beter ja, maar in het verleden hebben we Ronaldo heel vaak niet gezien in de classico's, daar waar Messi meestal wel presteerde.

Tegenwoordig willen mensen bepalen hoe je je gedraagt?!!! De ene is een ja knikker (messi en co) de andere arrogant(cr7, Balloteli, Ibrahimovich enz enz.. so.. wie kan het schelen? Het zyn allemaal top spelers, brengen spektakel op het veld door te scoren en mooie acties, that's it. Het is ook wat ik wil zien, als ik voetbal wil kijken. Wil je iemand oordelen voor zijn gedrag, arrogantie en al da bullshit eromheen, kijk dan realityshows waar mensen op hun gedrag gelet wordt of Oprah Winfrey of Dr. Phil. Voetbal is een sport met doelpunten en resultaten, al degenen die zijn emoties niet in bedwang kan houden moet voortaan naar ballet gaan kijken. Voetbal is een mannensport. We lijken als een stelletjes vrouwen die hun regels hebben door alsmaar een andere uit te halen hoe hij wel en niet is.. daimned

Ronaldo moet gewoon zichzelf blijven, iedereen vind hem arrogant maar hij snoert wel mooi iedereen de mond. Hij word overal belaagd, uitgescholden en uitgekotst maar blijft toch zich zelf en als hij dan mooi scoort tegen hun is het stadion mooi stil en is hij degene die het laatst lacht.

29 oktober 2012 om 14:43

Nee nee, Barca en de fans die lachen het laatste.
Die pakken nl. de meeste prijzen, het mooiste voetbal.
Aan het eind van de rit zit Ronaldo vaak zonder een prijs (op vorig seizoen na, mocht ook wel een keer)

Dus wie is nou diegene die het laatst lacht?

29 oktober 2012 om 19:30

Hmm volgens mij doen wij nog om alle prijzen mee?
En hebben we er al 1 op zak.
Barca mag geluk hebben dit seizoen 1 prijs te pakken.
Volgens mij ken jij mourinho niet zo goed.
Die lacht altijd als laatst.
Zie vertrek Pep Guardiola.
had 99% te maken met Mou.

29 oktober 2012 om 23:42

Vertrek van Guardiola heeft te maken met Mourinho?? hehe, ik zie het al aan je naam, Makaveli.
Jij gelooft inderdaad in dat soort dingetjes.

Mourinho lacht altijd als het laatst?? Bij Real heeft Mourinho nog niet zo vaak als laatste gelachen hoor, het was toch echt meestal Barca die het laatst heeft gelachen.

@persiangooner het gaat om wat ie op het veld doet niet buiten het veld, dit is voetbalzone niet privezone :P

Dit interview is niet volledig. Hij zegt ook dat Messi de allerbeste is.

Ronaldo is gwoon bigtimer
wnr tie tege barca scoort doet tie soort van Chill Kheb Alles Onder Controle
en als aan de andre kant messi vrijtrap scoort ligt zn kontje ope

die guy is goed maar vergelijk em eerder met een andere speler dan messi
Messi IS 10 Levels Hoger ALS DIE EGO

29 oktober 2012 om 15:46

Goeiedag zeg. Ik hou er niet van om op spelfouten te letten etc. (maak er zelf ook genoeg).
Maar het mag allemaal wel iets duidelijker Ricardo Quares. Dit is toch een beetje breezah-achtig.
Ben het verder wel met je eens hoor

Ronaldo nederiger? De supporters van Mallorca waren hem heel de wedstrijd aan het uitdagen en aan het uitschelden. De rechtsback ging nog even vrolijk op zijn enkel staan en nog krijgen ze hulp van de arbitrage.

Wat Gullit al zei, de meeste mensen zijn jaloers op Ronaldo zoals hij is als voetballer en zoals hij eruit ziet. Dat is enkel en alleen de reden.

Zo een gouden bal... Ik blijf vinden dat het past als een tang op varken. Voetbal is een collectieve sport en zo een prijs gaat daar diametraal tegen in.

Persoonlijk vind ik Messi ook de beste maar mensen die zich van andere parameters bedienen om iemand de beste e vinden, die komen misschien wel bij iemand anders uit.

De trainer van Mallorca vindt blijkbaar nederigheid belangrijk, een ander kan dit totaal naast de kwestie vinden.

Trouwens is dit ganse gouden balgedoe een naast-de-kwestie discussie. Voor mij is de prijs of prijzen die de club van Messi of CR winnen belangrijker dan de individuele prijs die 1 van deze 2 al dan niet zou winnen.

Ik mag hopen dat CR de titel met Real belangrijker vindt dan zijn eventuele persoonlijke winst in de gouden bal want per slot van rekening zou het daar moeten om gaan in een collectieve sport. Je wint met zijn allen, je verliest met zijn allen.

Als Messi de gouden bal zou winnen, ik mag hopen dat hij bereid is deze gouden bal (en alle andere) in te ruilen voor de CL en de titel.

En natuurlijk sluit het 1 het ander niet uit, punt is : voetbal is een collectieve sport, je speelt het met een team en een individuele prijs past daar eigenlijk niet echt in.

29 oktober 2012 om 19:27

waarom verdient messi hem? al die hattricks tegen laagvliegers uit de La liga? Of ronaldo die het meerdere malen tegen barca en andere top clubs liet zien?
Al die jaren ervoor verdiende messi hem 200%
vorig seizoen echt niet he !

29 oktober 2012 om 19:54

Je snapt mijn punt niet : misschien vind ik het inderdaad wel een hele prestatie om tegen al die mindere goden steeds weer drie doelpunten te scoren en misschien zelfs zo subliem dat het inderdaad een gouden bal rechtvaardigt.

Jij vindt dan van niet, ook goed hoor maar waar het dus mij om ging : voor Messi zou het er eigenlijk moeten om gaan dat Barcelona of argentinie prijzen pakt en voor CR dat Real of Portugal titels wint en dat de heren dan al dan niet 2, 3, 4 of 87 goals scoren, het zou bijkomstig moeten zijn.

Het zou er moeten om gaan dat hun doelpunten bijdragen tot overwinningen van de club of het land waar ze voor spelen.

Overigens doet Messi nog wel wat meer dan alleen maar hattricks scoren tegen de mindere goden maar uiteraard mag jij wel denken dat hij niet meer dan dat doet, dan verschillen we gewoon van mening, niks mis mee want per slot van rekening gaat het hier maar over voetbal.

29 oktober 2012 om 20:08

@ michielvc ik begrijp je messi is geniaal ookal is het tegen mindere ploegen, wat ik eigenlijk bedoel is dat Messi's seizoen vergelijkbaar was met die van Ronaldo in 2011.
Veel scoren maar niet constant en in de belangrijke wedstrijden afwezig. Ik geloof dat ronaldo toen 6 a 7 hatricks in een seizoen had. Ja zo kom je wel aan de 40 of meer. De belangrijkste wedstrijd was toch wel Barcalona- Real madrid in camp nou.
Het lukte messi maar niet toen en Ronaldo wel.
In 2011 scoorde ronaldo geloof ik 8 keer meer maar won geen prijzen. Nu is de situatie ongeveer hetzelfde. Alleen nu scoort Ronaldo Letterlijk Elke wedstrijd. en vaak de belangrijkste goals. Om de prijs een beetje eerlijk te houden vind ik dat CR hem moet krijgen. ookal is Messi in het Algemeen Beter, was hij dat vorig seizoen niet.
Ik ben een ronaldo liefhebber ik geef het toe, maar mijn mening is nu gewoon objectief. ik zie beide spelers graag winnen. Maar Ronaldo verdiende hem meer vorig seizoen. dat is mijn punt.
Mischien begrijp je me nu een beetje, tuurlijk iedereen heeft z,n voorkeur voor CR7 of Messi. Maar mijn mening gaat nu puur over de Prestaties van 2011-2012

Potverdikkie, ben ik het een keer met je eens valt internet uit op het moment dat ik mijn post wil doorzetten. Misschien moet het gewoon niet zo zijn.

In het kort. Zo een prijs is niets meer en niets minder dan een commerciële bijkomstigheid en slaat idd totaal nergens op. Het gaat zijn doel voorbij. Zo een prijs zorgt er ook voor dat spelers die net zo belangrijk zijn voor het team in de schaduw komen te staan van de 'bliksemafleiders'. Een Speler asl Casillas zal zo een prijs nooit winnen terwijl hij even belangrijk is als deze twee heren voor de successen van zijn team.

Appels met peren vergelijken en fora vullen.

Dit is gewoon een na trap van de coach. Omdat Ronaldo 2 heeft gescoord tegen Mallorca.
FF serieus zou een schande zijn als Messi hem weer wint. Heeft geen landstitel en geen CL.
Als hij weer een gouden bal wint maakt hem dat de beste speler (ooit) ? in mijn ogen.. Wat hij duidelijk nu nog niet verdiend als hij dit jaar de CL eigenhandig had gepakt gunde ik die hem van harte, of als hij de wedstrijd in campnou voor de La liga in zijn voordeel besliste. Ik bedoel waar was messi In camp nou vorig seizoen? of in de Cl tegen chelsea? juist ja nergens !
Terwijl ronaldo altijd beslissend is geweest voor Real. heeft gescoord tegen elke tegen stander uit de Primera division. Ronaldo was constanter. scoorde elke wedstrijd. Terwijl messi vaak om de 2 wedstrijden een hat trick maakte. en dan nog wat : Het verlies tegen Bayern , is niet omdat Ronaldo het liet afweten. Zijn team liet hem in de steek. Kaka die de penalty miste. etc.
Ronaldo moet hem winnen.. Hij verdiend het. 123 goals in 110 wedstrijden in het real shirt is al opsich een Goudenbal waard.

en kom niet met die iniesta of xavi moet hem winnen
dat ben ik spuugzat. Goede spelers maar echt zo veel beter als Ozil en di maria? dacht het niet !!

29 oktober 2012 om 20:00

En waarom niet ? Omdat jij dat vindt ? Misschien dat de mensen die er over gaan wel vinden dat zij de grote bezielers zijn van al die prijzen die Barcelona en Spanje pakten.

Jij mag het daar dan grondig oneens mee zijn maar als dat de criteria zijn die de mensen die deze prijs toekennen willen gebruiken en zij vinden effectief dat Xavi en/of Iniesta dat het meest verdienen, dan kan het zo maar zijn dat de prijs naar 1 van hen gaat.

En nog maar eens : Spanje wint prijzen of Barcelona wint die prijzen. Zonder die redding van Casillas had Iniesta zelfs niet moeten scoren in minuut 116 en als Alves die assists niet aflevert bij Messi of als Puyol als een natte krant staat te verdedigen, dan hadden Xavi, Iniesta of Messi ook prijzen misgelopen die ze nu wel hebben behaald, omdat die anderen dus ook hun werk deden. Waarom Messi dan eigenlijk meer dan die andere spelers die gouden bal verdient, tja, de goals zeker ? Hij had zijn ploeggenoten nodig en ik denk wel (hoop het althans) dat hij dat terdege beseft.

29 oktober 2012 om 20:16

Haha sorry mijn reactie was beetje gebaseerd op frustraties.
Ik heb zo,n gevoel dat messi en ronaldo hem niet gaat krijgen maar Iniesta of Xavi.
Ik heb eerlijk gezegd niet zo veel met deze 2 spelers. Vooral met xavi. Tikkie breed, tikkie terug, afentoe steekballetje. pfoe deze jongens worden overschat vooral doordat ze zo populair zijn.
Iniesta is daarnaast wel een echte top speler.
Maar CR of Messi moet hem gewoon winnen , geen excuus gewoon CR of messi.
Hun zijn veruit de beste van de wereld

Ronaldo verdient hem dit jaar zowiezo! Vorige keer won Messi hem, ondanks Ronaldo's individuele statistieken veel beter waren.. Messi won gewoon meer prijzen, en nu is het omgekeerd... Tjah deze prijs valt ook niet echt serieus te nemen aangezien het een publieksprijs is en niet de voetbalkwaliteiten de doorslaggevende factor is maar andere factoren zoals de clubvoorkeur (bvb meer sympahie/respect hebben voor Barca dan Madrid, meer respect voor Vilanova dan Mou)...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Mallorca

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
18.Sevilla00
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
PedroUnknown
D. GreifKeeper
Jaume CostaVerdediger
B. CufréVerdediger
Pablo MaffeoVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Mallorca.

2 fans
Coach, 65 jaar

In de wandelgangen

Zondag 1 augustus
Arturo Vidal staat open voor een vertrek naar Flamengo. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren