Laudrup kijkt ogen uit: 'Ajax liet zien dat een resultaat mogelijk is'

Vrijdag, 26 oktober 2012 om 09:30Daniel Cabot Kerkdijk

/

Michael Laudrup denkt dat hij de magic formula heeft gevonden om Manchester City te verslaan: zonder aanvaller. Swansea City was afgelopen weekeinde met 2-1 te sterk voor Wigan Athletic, met middenvelder Michu als valse nummer negen en Danny Graham op de bank. De oefenmeester keek woensdag met bovengemiddelde interesse naar de Champions League-wedstrijd tussen Ajax en Manchester City: 3-1.

Laudrup gaat zaterdag in het Etihad Stadium dezelfde tactiek toepassen. "Tegen Wigan hadden we veel middenvelders. Het is lastig om spelers te dekken die het strafschopgebied binnenkomen. Kijk maar naar de eerste twee doelpunten van Ajax tegen City. Bij het eerste doelpunt was er niemand in the box en meldden zich drie spelers. Siem de Jong maakte een fantastisch doelpunt."

"Het tweede doelpunt ontstond uit een hoekschop en (Micah) Richards, (Joleon) Lescott… ze zijn allemaal fantastisch in de lucht, maar degene die scoorde (Niklas Moisander, red.) kwam pas later. Hij kwam later en dus kon hij rennen en hoger springen dan de verdediger die stilstond. Ajax liet zien dat een resultaat mogelijk is. Ze hadden respect voor Manchester City, maar geen vrees."

Manchester City heeft in eigen huis sinds december 2010 niet meer verloren. "Als trainer van Getafe had ik een goede reeks tegen Barcelona en Real Madrid. Winnen in het Bernabéu zorgde nogal voor commotie. Het is sowieso speciaal om in grote stadions te winnen. We spelen nu tegen de regerend landskampioen van Engeland, dus het is sowieso een geweldige wedstrijd."Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door ewoud)

"manchester City heeft in eigen huis sinds december 2010 niet meer verloren."
Dat zijn ze over 2 weken ook kwijt

hahah nee zonder gekheid Laudrup heeft wel gelijk hiermee. Maar het belangrijkste in je elftal is toch de durf om te voetballen. Je zag het met Ajax tegen Real daar durfde ze ook niet te voetballen op 20 minuten na en toen waren ze erg goed. Afgelopen keer tegen City durfde ze wel te voetballen en dat levert meteen een resultaat op.

Laudrup succes ik hoop eigenlijk dat hij geen resultaat boekt want laat Mancini nog maar even bij City zitten totdat Ajax er weer tegen gespeeld heeft. Dat is namelijk een erg behoudende trainer en dat is wel goed voor Ajax :P

26 oktober 2012 om 09:57

Dat is inderdaad ook wat Moisander zei; De Boer had nu echt gehamerd op dúrf te spelen. Dat was tegen Real niet het geval. En verliezen tegen Real is geen schande, maar wel op de manier waarop het de afgelopen keer gebeurde.

Hopelijk hebben ze nu ook genoeg zelfvertrouwen voor de uitwedstrijd tegen City. Zal natuurlijk heel lastig worden, maar ze hebben in ieder geval de wetenschap dat ze City wel degelijk kúnnen verslaan.
Heel verstandige zet ook van de Boer, met Eriksen als middenvelder die als spits fungeerde.
Zegt ook genoeg dat Laudrup dit nu ook wil proberen.

26 oktober 2012 om 10:01

zoals ik al voorspelde prijst bijna iedereen ajax de hemel in, hebben jullie zelf wel de tegenstander goed geanalyseerd? als je dat wel had gedaan dan wisten jullie allemaal zelf ook wel dat vitesse of psv etc ook had kunnen winnen. Hoe city zich hier gedroeg was echt echt ver onder de maat.. sorry hoor mooie overwinning maar nu niet denken dat jullie de beste zijn etc beetje jammer weer

26 oktober 2012 om 10:06

Zelfs Nac en Roda hadden van City gewonnen woensdag. Toch?

26 oktober 2012 om 10:10

Ja Arnoborgers, PSV had wel van City kunnen winnen want die speelden me gister toch een sublieme partij! Frankie had je kortzichtigheid gelukkig al voorspelt, het zal nooit aan Ajax liggen volgens de 'beperkten'. Wat een perfect voorbeeld ben je hierin.

26 oktober 2012 om 10:11

Psv? Na gister? Ben je wel helemaal wakker?
Denk even na en geef gewoon toe dat Ajax een wereldprestatie geleverd heeft. Moeilijk om mee te leven hé?

26 oktober 2012 om 10:11

arnobogers
psv heeft tegen AIK solna gelijkgespeeld dus waarom denk je dat ze tegen city zouden winnen ?

on: ik denk dat het tegen city de goede tactiek is maar om het nu al prijs te geven is niet echt handig

26 oktober 2012 om 10:24

Beetje dom om dat nu te zeggen na die belachelijk slechte wedstrijd van PSV gister vind je niet?

26 oktober 2012 om 10:30

Je hebt helemaal gelijk, City zou zelfs tegen Sparta volkomen kansloos zijn!

26 oktober 2012 om 10:32

sorry maar ik val ajax hier niet af.. jullie voelen je meteen aangevallen, ik zeg alleen dat city bar en bar slecht was zoals de meeste niet kunnen lezen, mijn profiel bekijken en psv zien als favo club en meteen komt die psv psv psv ik noem ook vitesse het zijn maar voorbeelden.. en ja psv speelde bagger en ja ik zei dat ajax een mooie prestatie heeft geleverd maar geen wereld prestatie als je ziet wat city heeft laten zien tijdens die wedstrijd..

@jk-ajax jij leest ook alleen wat je wilt lezen.... aub

26 oktober 2012 om 10:36

Vind dat Ajax prima gespeeld heeft en een mooie overwinning in de wacht gesleept heeft.

Daarnaast blijf ik erbij dat hier op voetbalzone vooral ajax-fans echt énorm arrogant kunnen doen vergeleken met fans van andere clubs

Ook weer die opmerking van Jk-ajax over "beperkten" is echt zo walgelijk arrogant..

26 oktober 2012 om 10:47

City had een offday en is/was geen team. Maar door het zo te bagatelliseren doe je Ajax ook tekort. Ajax durfde eindelijk eens te voetballen en had subliem positie spel, waardoor City ook nooit echt in het spel kwam.

26 oktober 2012 om 10:55

@arnoborgers:
Ik vraag mij af wat Ajax dan zou moeten doen om een wereldprestatie neer te zetten? Voorlopig zal het zo blijven dat Ajax een team van talentvolle, jonge, spelers heeft, die soms een goede wedstrijd spelen en soms tegenvallen. Daarnaast zullen er voorlopig clubs als City blijven die veel en veel meer kwaliteit in huis hebben.
Wanneer jij vindt dat Ajax alleen een wereldprestatie neerzet wanneer zij een niveau halen dat hoger ligt dan een club als City in hun beste dagen, dan kunnen wij daar inderdaad nog lang op wachten. Wanneer je inziet dat het buitengewoon knap is voor een jong team als Ajax om een veel ervarener, kwalitatief veel sterker, team de wil op te leggen, de wedstrijd te domineren én met een resultaat weg te komen, dan kun je dat ook best een wereldprestatie noemen hoor..

26 oktober 2012 om 11:12

Maar wat vind jij dan een wereldprestatie?
Iedereen weet ook wel dat als Ajax en City op hun top spelen dat City wint tenzij Ajax heel veel geluk heeft. Juist het feit dat ze gebruik maken van de situatie maakt het een wereldprestatie, normaal gesproken hadden ze geen schijn van kans maar doordat Ajax goed speelde en City niet zo best konden ze winnen en dat deden ze ook!
Niets dan hulde dan toch?
Ik zie PSV niet vaak zo wervelend spelen tegen zo'n tegenstander en Vitesse speelt nooit tegen zulke tegenstanders dus dat is een beetje raar vergelijk.
Psv-ac Milan in de CL een jaar of 6-7 geleden was zo'n wedstrijd, die ging verloren, helaas!
Maar Ajax verdiend hier gewoon credits voor de (wereld)prestatie en niet omdat het Ajax is maar omdat een club met een begroting van 100mln wint van 1 van 400mln en dat is gewoon knap!

26 oktober 2012 om 11:36

@arnoborgers,

wat kraam jij een hoop onzin uit zeg. Ten eerste de champions league heeft voor City prio 1. Ten tweede ook al liep het elftal niet maar individueel had city dit gewoon moetn afmaken.

City is gewoon afgetroefd door een gretiger Ajax, punt uit

26 oktober 2012 om 12:12

Waarop baseer je dat als ze op top spelen dat city wint? City speelde echt wel op hun top maar werden helemaal weggespeeld door een team dat samenspeelt en niet bestaat uit individuen! Wauww kampioen van engeland..worden door real zoekgespeeld maken ook gelukgoals en hart red veel, tegen dortmund zoek gespeeld en hart red een punt en tegen ajax waren ze niet op hun top? Ajax speelde ze ook gwn zoek en verdiend gewonnen! Op CL niveau 3keer te worden weggespeeld tjaa! Logisch dat ze ook vorig jaar niet overwinterde in de CL.

26 oktober 2012 om 12:14

Arnoborgers,

Ik heb inderdaad niet de tegenstander van Ajax geanalyseerd, maar wel die van PSV en ben tot de conclusie gekomen dat PSV gisteren heel dramatisch speelde.

26 oktober 2012 om 12:15

@arnoborgers

Ik snap al die commotie niet of afgunst niet richting Ajax.
Wees eens blij dat een Nederlandse club, in dit geval Ajax een grootmacht heeft verslagen genaamd; Manchester City.

Het voetbal heeft gewonnen van het grote geld, natuurlijk voetbalde City tot de 70e minuut op de eigen helft en dachten ze dat ze dit wel ff gingen doen tegen kleinduimpje Ajax, maar de verdienste van Ajax is dat ze voetballend door de reuzenverdediging van City heen liepen. Nadat Sana een grote kans miste, kreeg City 4 tot 5 opgelegde kansen en kon 't zomaar 3-3 worden, maar Kenneth Vermeer wordt steeds een betere en sterkere keeper.

Het was een verdiende overwinning en alle zuurpruimen moeten eens ophouden met het misgunnen van mekaars rivalen etc...

Zondag zal ik Ajax geen punt gunnen en in de verdere verloop van de competitie ook niet, maar ik ben een Feyenoord-supporter, geen Ajaxhater!!!

Natuurlijk zal ik mn vuistje lachen als Ajax verliest, maar wat hebben wij als Nederlandse club eraan als we geen punten meer behalen?
Twente verliest van Levante, Psv wint niet eens van AIK Sol nog wat en dan durf jij te beweren dat Vitesse of Psv wel even City aan de kant zou blazen? Hou toch op!

Gefeliciteerd Ajax en dat jullie City ook uit mogen verslaan...
Tot zondag

26 oktober 2012 om 12:47

We prijzen meer de overwinning op City.

Iedereen had Ajax bij voorbaat al kansloos verklaard. Nu speelde Ajax redelijk tot goed positie spel, waar City geen antwoord op had en Ajax won dik.

Niemand hier zegt dat Ajax er is en het zondag wel eventjes zal laten zien. We zijn er nog lang niet, maar we genieten wel van deze overwinning. Je dwingt het zelf af en wint.

De bal is rond en dan weet je van te voren nooit wat de uitslag is....dus ook jij niet! Nu win je een paar dagen later kan je weer verliezen. Net als City gewoon weer hun wedstrijden zullen winnen of weer punten zal verliezen.

Zo wordt er ook al 2 jaar voorspeld dat Ajax geen kampioen zou worden. Ajax heeft anders bewezen en werd kampioen.

Je kan gokken op een ploeg, maar de realiteit zou het altijd uitwijzen of je gelijk heb, wat jij dus zegt is onrealistisch.

Als ik dat kon, dan was ik nu rijk geweest als ik kon zeggen, wie van wie gaat winnen.

City heeft maar 1 punt, dus dat zegt ook wat over City of niet?

26 oktober 2012 om 14:41

@arnoborgers

je hebt het over de beste zijn maar wie vind je beter dan uit de eredivisie??

denk je dat die clubs die jij opnoemt psv,vitesse,twente het nog beter zouden doen tegen city? d8 et niet vriend en dat weet je zelf ook.

26 oktober 2012 om 16:56

@arno Borgers: Wat jij nu doet kan natuurlijk niet. Eerst praat je de hele prestatie van Ajax de grond in (ook al roep je zelf heel hard dat je dat niet wil doen, het zal dan onbedoeld gebeuren) en als er vervolgens mensen op reageren vind je ze gefrustreerd. Het zijn nogal pittige uitspraken die je doet, dan kan je er op wachten dat je daar reacties op krijgt.

Ik vind dat jij het goed recht hebt om te vinden wat je vindt, maar ik ben het niet met je eens en wil er wel graag even op in gaan. Ten eerste heb je absoluut gelijk dat City niet goed was. Maar dat is logisch als ze van Ajax verliezen; een Engelse topclub in goede doen verliest namelijk nooit van Ajax, daarvoor is het kwaliteitsverschil te groot. Toen de loting in deze poule gemaakt werd zei iedereen al: Als Ajax van een van deze ploegen wil winnen, moet die ploeg een offday hebben en Ajax een hele goede dag. Dat geloof ik nog steeds. City had een offday, absoluut. Maar Ajax speelde ook gewoon goed. Als een grote ploeg niet goed speelt en Ajax ook niet win je er nog steeds niet van, dat bleek uit bij Dortmund toch? Ajax speelde ook gewoon goed, bij vlagen. De eerste twintig minuten werd er echt heerlijk getikt, het positiespel klopte bijna de hele wedstrijd goed, de backs vervulden hun rol heel goed en maakten goed gebruik van de ruimte achterin bij City. Het zijn twee kanten van het muntje, City maakt fouten en Ajax weet er goed van te profiteren. Als je niet goed speelt tegen City verlies je het alsnog op individuele kwaliteit en als je ontkent dat Ajax goed speelde praat je de prestatie van Ajax de grond in, al is dat in dit geval dus blijkbaar ongewild. Misschien begrijpen we je allemaal verkeerd, dat kan ook.

Dat Psv en Vitesse hier ook van zouden hebben gewonnen vind ik niet zo'n handige uitspraak. Dat is ten eerste puur speculatie (groot Ajax-wapen waren bijv. de backs, ik vraag me af of die bij Vitesse ook zo gevaarlijk zouden zijn geweest), ten tweede heeft Psv gisteren een erg matig resultaat gehaald en kun je er op wachten dat iedereen je daar op gaat wijzen. Dat heeft niets met jou clubvoorkeur te maken, maar met hun zwakke prestatie gisteren.

Verder denkt niemand bij Ajax dat we nu de beste zijn. Frank de boer zei direct na de overwinning dat hij vond dat Ajax "bij vlagen vrij aardig gespeeld had". In de competitie gaat het niet zo goed, we zijn erg wisselvallig en we zijn een aantal sterkhouders kwijt geraakt en hebben dat nog niet perfect op kunnen vangen. Een niveau Verthongen kan je nu eenmaal bijna nooit aantrekken als Ajax zijnde en Poulsen vind ik minder dan Anita. Wat wel zo is is dat wij als Ajacieden erg trots zijn op onze overwinning woensdag. Dat mag toch? Het is genieten om nou is een keer te winnen van een veel grotere ploeg, met veel betere spelers. Laat ons lekker blij zijn.

Dat een Ruben Schaken roept dat het helemaal compleet aan de tegenstander lag is logisch. Dat is olie op het vuur gooien voor zondag. Net zoals Ryan Babel al stoer over panna's begint te praten. Dat hoort nou eenmaal bij een klassieker. Maar ik hoop toch dat de meeste supporters verder kunnen kijken dan hun neus lang is, als Psv van Man City had gewonnen had ik daar ook gewoon sportief respect voor op kunnen brengen. (In dit geval slaat mijn vergelijking met psv wel op je clubvoorkeur).

26 oktober 2012 om 09:58

haha Laudrup durft te voetballen en ik durf te denken dat ie het resultaat gaat halen! maar ik snap je punt als mede-fan haha ^^

Wel heerlijk team dat Swansea, ook weer onder Laudrup. Denk dat een plek in de top 10 gewoon weer kan!

26 oktober 2012 om 10:02

Tegen Real had Ajax ook geen kans gehad. City daarentegen heeft zo'n waardeloze coach die teert op de individuele kwaliteiten van zijn spelers. De Boer daarentegen laat zien waar een klein landje groot in kan zijn.

26 oktober 2012 om 10:06

Zo is het precies. De coach heeft hier het duel gewonnen... Ik stelde al dat wanneer Frank dit materiaal had gehad hij die CL al binnen had gesleept... Ik snap zowiezo niet waarom eeen club als City een italiaan als coach aanstelt, en niet iemand die durft te voetballen... Haal dan Rijkaard, Wenger etc...

26 oktober 2012 om 10:17

Nou dat wil ik ook niet zeggen . De Boer heeft in zijn prille carrière heel veel fouten gemaakt (waar hij wel van heeft geleerd). Maar Mancini is inderdaad de slechtst mogelijke keuze. In Nederland zijn de coaches tactisch veel sterker dan in Engeland mede daarom begrijp ik niet waarom een club als twente een Engelsman heeft.

Arsenal speelt City ook altijd van de mat. Alleen soms behaal je niet het maximale resultaat omdat zij veel individuele kwaliteiten hebben.

26 oktober 2012 om 10:49

Twente speelde onder Michel Preudhomme in mijn ogen ook beter dan onder Mc Claren. Die had de mazzel dat in het kampioensjaar het kwartje vaak net de goede kant opviel. Terwijl Ajax dat jaar een stuk sterker was, maar net te veel punten liet liggen.

Onder Preudhomme werd er veel mooier en sterker gespeeld, won men de beker en werden ze bijna kampioen. Ook in Europa werd er goed gespeeld tegen Inter, Bremen, Zenit, Rubin Kazan etc.

Ik denk dat er met een goede coach veel meer uit dit twente te halen valt.

De tactiek die Ajax tegen City heeft gebruikt pleit voor de kwaliteiten van Frank en de staf. De zwakheden van de tegenstander analyseren en daar je voordeel mee doen, mooi om te zien.

26 oktober 2012 om 10:07

Niet voor niets word er in de wereld gezegd dat Ajax iemand in huis heeft die de beste analyse maakt van zijn tegenstander... En nee, dit bedoel ik niet arrogant, maar de meeste hier weten waarschijnlijk geen eens wie dat is. Dat is zo mooi aan die man, die loopt daar niet mee te koop. En ondanks de aanbiedingen die hij krijgt, doet hij dit met liefde voor de club. Overigens is dit niet alleen bij Ajax het geval (tuurlijk heeft Ajax de mazzel dat hij de beste in zijn vak is), maar ook andere eredivisie clubs hebben deze mensen in dienst. Dat maakt ons land tactisch beter dan de andere landen. Ik ben soms zelfs verbaasd dat topclubs deze mensen juist onderwaarderen.

26 oktober 2012 om 10:38

Veel clubs hebben tegenwoordig zo'n analist inderdaad.

Wie is dat dan bij Ajax, die daar natuurlijk de beste in is? (:P geintje, weet dat je het zo niet bedoelde).

Ik snap ook niet dat sommige ploegen blijven spelen met lange spitsen en 442 enz. de toekomst is toch echt veel beweging, niet echt vaste posities, buitenspelers die er puur staan om het breedt te houden en middenvelders die spitsen overlappen enz.

maar ja, tis maar welk materiaal je hebt en hoe technisch of fysiek je spelers zijn.

Mooi he zo'n echte voetballer die coach is.een echte liefhebber,als die de Boer ooit weggaat is dit een optie.al denk ik dat hij duur is. (en het nwe beleid dat ze ook zelf hun trainer opleiden)

Durf is het begin van ieder succes. Als je niet durft kun je net zo goed niet beginnen aan een wedstrijd. Kijk naar Heracles, die durven ook te voetballen en spelen soms hartstikke mooi voetbal. En ja, lopende spelers zijn uiteraard gevaarlijker dan stilstaande spelers. Wat dat aangaat was het schokkend om te zien hoe statig City was. Die leken nog nooit tegen bewegende middenvelders gespeeld te hebben.

Je moet of fysiek spelen of technisch combinatievoetbal. Dat hebben de afgelopen CL winnaars wel laten zien. Inter en Chelsea met fysiek voetbal en Barcelona met technisch voetbal. Daarom was het ook raar om te zien dat City juist niet de duels op zocht maar zonaal ging dekken. City gaat het nog moeilijk krijgen als ze dit elftal laten staan. Te voorspelbaar en te weinig verrassing.

26 oktober 2012 om 10:08

Mwah, Chelsea had vorig jaar weinig durf (mijn inziens), maar won toch de CL. Dus ja... er zijn altijd uitzonderingen...

26 oktober 2012 om 10:37

Daarom zeg ik iets later ook dat je of fysiek moet spelen of technisch combinatievoetbal. Fysiek spel ligt niet in onze aard, dus moeten we het technisch oplossen. Alleen komt dat pas tot uiting als je durf hebt.

Fantastische voetballer en ook een gedreven trainer... Die zie ik nog wel een keer naar Amsterdam komen als opvolger van Frankie (die dan natuurlijk naar Barca gaat )

Ik denk dat dit niet zo'n goed nieuws is voor Ajax, want dan weet Manchester City op een gegeven ogenblik wel hoe ze met de situatie (zonder echte spits) om moeten gaan. Of de Boer moet weer een andere tacktiek verzinnen voor in Manchester City.

Ben benieuwd wanneer we Laudrup eens gaan zien als coach bij een kampioenskandidaat zoals een Chelsea, Psg, Bayern, of City. Heeft bij iedere club waar hij zat met beperkte middelen gewoon uitermate goed gepresteerd.

Eens kijken of Mancini inderdaad de winterstop weet te halen! Zou me niet verbazen als Laudrup er 3 punten meeneemt hij hoog op het lijstje komt te staan.

Wat kan ik toch weer genieten van alle ajaxhaters hier!! Nu lag het weer aan hoe slecht City wel niet was hahahaha. Heb nou gewoon eens een keer respect voor de klasse prestatie die ajax neerzet! En dan roepen dat veel nederlandse club van city hadden gewonnen, psv kan nog niet eens winnen van de nummer 4 van Zweden hahahah en twente krijgt billenkoek van de nummer 7 van Spanje....

Matige prestatie van ajx om van dit zwakke city te winnen

Heb na afgelopen week weer heel wat meer hoop op een derde kampioenschap op rij!!!

Had Man City maar zo'n coach als Laudrup.. dan hoefden we niet meer te kijken naar gasten als Gareth Barry of Joleon Lescott. Doet echt pijn aan mijn ogen als ik die gasten zie voetballen. Ze voegen voetballen echt nul komma nul toe aan het voetbal van City. Milner vind ik ook niet echt bijzonder, hij werkt hard maar doet nooit iets spannends aan de bal. Dzeko staat erin voor de doelpunten en maakt ze ook wel, maar toch ben ik er ook niet kapot van.

Kortom: ik hoop dat Mancini snel wordt weggestuurd en zij snel gaan kiezen voor een voetballende coach.

Volgens mij zou Laudrup dan genieten van een dvd van Frank Lampard. Wat hij hier beschrijft zijn precies de 'late box arrivals' van Lampard. Lampard scoort al jarenlang door zich later in het strafschopgebied te melden waardoor hij veel lastiger te dekken is en snel over het hoofd wordt gezien door de tegenstanders. Het doelpunt van De Jong was eigenlijk niet zo'n typische loopacties, maar een goede reactie op de voorzet van Van Rhijn

'manchester City heeft in eigen huis sinds december 2010 niet meer verloren.'
Vorige maand nog 2-4 verloren van Aston Villa in de League cup.

OT: Laudrup doet het naar mijn mening ontzettend goed als trainer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Swansea City

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
C. RobertsVerdediger404
J. LoweAanvaller4011
M. GrimesMiddenvelder392
A. AyewAanvaller3915
J. FultonMiddenvelder342
K. SmithMiddenvelder310
F. WoodmanKeeper390
Voor de complete selectie: Clubpagina Swansea City.

434 fans
Middenvelder, 32 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 13 april
Als Kylian Mbappé weigert een nieuw contract te ondertekenen bij Paris Saint-Germain, komt de regerend kampioen van Frankrijk wellicht uit bij Borussia Dortmund. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren