'Ik viel bijna van mijn stoel toen hij het sprintduel met Ronaldo won'

Zaterdag, 20 oktober 2012 om
/

Obafemi Martins maakte afgelopen maand de overstap van Rubin Kazan naar Levante. Na drie duels in de Primera División staat de teller van de aanvaller uit Nigeria al op twee doelpunten. Martins geeft eerlijk toe dat hij pas een jaar geleden voor het eerst van de club uit Valencia hoorde. Op 18 september was Levante voor eigen publiek met 1-0 te sterk voor de latere kampioen, Real Madrid.

In de slotfase zorgde de logge en toen 36-jarige Sergio Ballesteros voor een van de hoogtepunten van het duel, door in de slotfase de toch zeer snelle Cristiano Ronaldo in een sprintduel te kloppen. "Ik zag iemand een sprintduel met Ronaldo winnen en ik viel bijna van mijn stoel. Wie is die oude man, vroeg ik mij af. Hoe kan hij zo hard rennen. Dat was Ballesteros."

"Nu ken ik hem persoonlijk en weet ik dat hij een topper is, hoe hij zich op 37-jarige leeftijd weet te handhaven in de Primera División." Martins speelde in zijn carrière onder meer in Italië, Engeland en Duitsland. In Rusland vond hij het veel te koud. "Ik besloot om geld links te laten liggen, ik wilde mij weer voetballer voelen. En toen kwam Levante."Gerelateerd

70 reacties (laatste reactie door realjaffernr7)

Snelheid van Ronaldo is subliem en met bal kan hij het ook behoorlijk knap als het allemaal op fysiek aankomt, maar ik heb toen vorig jaar gelachen toen hij eruit werd gerend door die voetballer van Levante.

Mooi dat Martins weer een beetje bij een middenmoter speelt. Vond hem altijd zeer behendig in combinatie met zijn fysiek. Lavante heeft hier goed aangedaan. Speelt Kone nog? Dat is dan een leuke voorhoede.

20 oktober 2012 om 13:32

Koné speelt nu in de premier league. Ik kan me dat duel redelijk goed herinneren, had Ronaldo toen niet last van een blessure waardoor hij wat langzamer was? althans dat kwam direct in me op.

Vraag me af of Martins nog steeds zo snel is als hij in voetbalspellen was.

20 oktober 2012 om 14:04

Als je goed kijkt zie je ook dat die verdediger 2 meter voorsprong had en Ronaldo dus makkelijker kon afsnijden. Als je eerder start met sprinten lijkt het inderdaad dat die gast sneller is, maar daar prik ik wel door heen.

20 oktober 2012 om 14:24

Ronaldo staat ook nog verder naar buiten dan Ballesteros. De diepte pass gaat eveneens naar buiten toe, dat zou in voordeel van Ronaldo moeten zijn. Pauzeer maar eens op 0:11, ik zou zeggen dat Ballesteros het sprintduel wint, vol dr voor gaat en vervolgens Ronaldo een beetje inhoudt waardoor Ballesteros hem afsnijdt.

21 oktober 2012 om 00:04

Ik zou vooral niet vergeten dat dit de blessuretijd is, dat Ronaldo constant sprintjes heeft mogen trekken en Ballesteros een centrale verdediger is die minder afstand aflegt, laat staat sprintjes.

Pure wilskracht en er vol voor gaan lijkt me. Ronaldo houdt misschien iets in. Ach hoe dan ook, Ballesteros rent hier behoorlijk hard voor een robuuste verdediger van 36. Ik heb Pique Ronaldo er ook weleens uit zien rennen. Ik kan me alleen moeilijk voorstellen dat zulke gasten een sprintduel echt zouden winnen van Ronaldo. Heeft gewoon met het moment te maken lijkt me. Normaliter is Ronaldo vast sneller, het is maar net wie er slimmer/eerder/meer aanzet en hoe de bal rolt. Neemt niet weg dat Ballesteros en Pique behoorlijk snel zijn.

Ik kan me die wedstrijd overigens wel herinneren. Levante streed voor elke meter, real raakte gefrustreerd en Mourinho sprak later over onsportief en smerig spel van Levante (dat behoorlijk meeviel, Levante had gewoon een betere dag dan real).

20 oktober 2012 om 14:40

Zoals Cruijf ooit zei: "wat is snelheid? Vaak verwisselt de sportpers snelheid met inzicht. Kijk, als ik iets eerder begin te lopen dan een ander, dan lijk ik sneller."

21 oktober 2012 om 00:24

Haha ja, maar weer eens een typische uitspraak met zoveel waarheid.

20 oktober 2012 om 17:11

Bedoel je die keer dat Piqué 3 meter voorsprong had en Ronaldo moet ook nog naar de bal toe.

Kap trouwens eens met expres Real en Madrid zonder hoofdletter te schrijven, heel kinderachtig.

21 oktober 2012 om 00:23

Of ik daarmee kap bepaal ik zelf wel, oké?

En nee, ik bedoel een duel waarin ze min of meer gelijk stonden maar Pique eerder bij de bal was. Zoals ik al eerder vermeldde is Ronaldo heus sneller en lag het aan andere factoren dat Pique er eerder was dus maak je maar geen zorgen hoor. Ik val jullie topscorer heus niet aan.

achja ik weet niet of dit meteen het bewijs is dat hij sneller dan ronaldo is.

Ik denk dat zulke gasten echte sprintduels gwn bepaalde meters afleggen hard verliezen van Cristiano

20 oktober 2012 om 13:33

Natuurlijk is hij niet sneller dan Ronaldo... Heel veel dingen kunnen meespelen daar... hoe vermoeid de spieren zijn... hoe hard je voor die bal gaat...hoe vermoeid je bent... etc.... desalniettemin wel knap van die oude vent.

20 oktober 2012 om 13:47

inderdaad knap en je hebt gelijk natuurlijk hangt het ervan af hoe ronaldo zich hier voelde of hij echt voor de bal ging of dat hij zich inhield,maar daarom zei ik ook als laatste dat als het om echte sprinuels gaat dat ze deze verliezen van CR

Ronaldo rende niet op 100 procent en die oude verdediger rende voor zijn leven...ronaldo is normaal gezien 100x sneller.

20 oktober 2012 om 13:44

100x sneller? Dat betekend dat hij 90 x sneller is als usain bolt bijv? lekker overdreven jongen

20 oktober 2012 om 13:48

wie overdrijft er nou? alles letterlijk nemen

20 oktober 2012 om 13:53

@grunnpdide,

Onjuist. Cristiano Ronaldo heeft een topsnelheid van 33,6 kilometer per uur. Terwijl Usain Bolt zijn topsnelheid 44,7 kilometer per uur bedraagt. Usain Bolt is daarom grofweg 25% sneller dan Cristiano Ronaldo.

Know your facts!

20 oktober 2012 om 13:59

Hoe weet jij dit, zoek een tijdje de topsnelheid van Bolt al. Die van Ronaldo wisten al en van andere spelers.

20 oktober 2012 om 14:11

Egghead je zoekt een tijdje de topsnelheid van Bolt al? Je komt niet erg slim over met deze vraag.. als je zijn persoonlijk record weet op de 100 meter dan kun je deze toch zelf uitrekenen?

20 oktober 2012 om 14:17

Tuurlijk niet. Dan weet je zijn gemiddelde snelheid over die 100 meter, maar zijn topsnelheid ligt nog een paar km/h daar boven.

20 oktober 2012 om 14:18

Hierin een artikel waarin wordt gesproken over de topsnelheid van Usain Bolt.

http://www.sporza.be/cm/sporza/atletiek/wk_atletie...

20 oktober 2012 om 14:18

Real-psv, jij komt niet erg slim over met dit antwoord (niet persoonlijk), daarmee bereken je namelijk niet z'n topsnelheid. Of ren jij vanaf meter 0 tot en met meter 100 meteen op je hoogste snelheid? Als het goed is versnel je de eerste 60-70 meter (geen idee hoeveel precies)

Edit: Hm, voortaan eerst maar refreshen voor te reageren

21 oktober 2012 om 09:43

@positivo volgens mij is 44,7 kmph grofweg 33% sneller dan 33,6 kmph,

Know your math!

Daarbij, Bolt rent de 200m gemiddeld iets meer dan 37kmph. Dat is die snelheid, 2 voetbalvelden!! Te sick!

Die verdediger ligt voor en Ronaldo houdt iets in op het einde. Zo kan ik ook een sprintduel winnen.
Martins was in zijn beste tijd wel sneller dan Ronaldo (zonder bal). Geen idee of hij dat nu nog is.

Hoe kun je Levante niet kennen als profvoetballer? Ik snap dat je de clubhistorie niet kent van elke club, maar een middenmotor in een van de grootste competities moet je toch wel eens voorbij hebben horen komen :/?

20 oktober 2012 om 13:56

Vorig jaar ook Europees voetbal behaald, waardoor ze nu in de poule zitten bij Fc Twente.

20 oktober 2012 om 13:57

Ik snap het wel. Martins komt uit een land waar ze volgens mij niet elke dag lekker op voetbalzone kunnen kijken, zoals wij hier. In Nigeria, waar hij vandaan komt, zullen ze heus niet alles uitzenden.

Een echte strijder, je wint niet zomaar een sprintduel met Ronaldo dat lukt weinig spelers, het was ook puur uit wilskracht dat hij het won, als het een wedstrijd van 3-0 was deed hij niet zoveel moeite gok ik.

Dit zijn natuurlijke leuke beelden. Maar hier kan je helemaal niks uit concluderen. Wat mij altijd verbaasd bij Ronaldo is, hoe hoog zijn snelheid ligt als hij de bal heeft.

Serieus? Een artikel maken over iemand die een sprintduel van Ronaldo wint in de 92e minuut? -.-

Natuurlijk is deze speler niet sneller dan Ronaldo. Dit lijkt me zoiezo niet echt goed bewijs. Volgens mij had die speler een kleine voorsprong tov Ronaldo. Maar ja, toch leuk voor iemand van 36 jaar.

Pedro deed dat ook de laatste wedstrijd tegen Real. Bij die laatste kans, was hij iets sneller als Ronaldo.br Maja het heeft natuurlijk met het moment te maken hoe da je vertrekt. Maar Pedro kwam achter Ronaldo en stak hem voor. Ik denk ook dat Ronaldo niet meer even snel is als op zijn 25ste. Met ouder worden verlies je snelheid.

20 oktober 2012 om 14:03

Dat is geweldig! Dan is het nu duidelijk dat Barcelona beter is dan Real! ......

Hou toch op met die propaganda. De profvoetballers die sneller zijn dan Cr zijn op 1 hand te tellen en geen een daarvan speelt bij Barca....

20 oktober 2012 om 14:10

Heb ik ergens gezegd dat Pedro sneller is??
Pedro won wel die sprint tegen Ronaldo, dat kun je toch niet ontkennen.
Ronaldo is vooral snel op grote afstand.
Maar er is geen enkele speler die sneller als Messi is op de 1ste 20m.

20 oktober 2012 om 14:35

Tipi09

Ronaldo was in de wedstrijd op zijn schouder gevallen en kon 1 arm niet gebruiken, daardoor was hij minder snel want hij moest op een andere manier lopen. Natuurlijk wint Pedro dan van hem fijn dat je die blessure van Ronaldo er ook even bij vermeld.

En denk je werkelijk dat je van je 25e tot je 27e wat snelheid zou verliezen? een sporter traint elke dag en is juist op zijn 27-28e het best, pas vanaf de 30 gaat bij de meesten de snelheid achteruit, maar Ronaldo is juist top fit en is dus een type speler die heel lang zijn niveau kan houden.

Leuk dat Messi sneller is op de eerste 20 m dan wie dan ook, tog wordt hij vaak ingehaald dus volgensmij klopt dat niet eens, ik denk dat Walcott al veel sneller weg is.

20 oktober 2012 om 14:53

Uit onderzoek gedaan door Der Spiegel in 2009 blijkt dat Ronaldo de snelste is op dat moment. Hieronder het bericht van VZ destijds:

Onderzoek wijst uit: Ronaldo snelste speler ter wereld
Vrijdag, 11 december 2009 om 17:27
Cristiano Ronaldo is niet alleen de duurste, maar ook de snelste voetballer ter wereld. Dat is althans de uitkomst van een door Der Spiegel georganiseerd onderzoek. De Duitse krant liet diverse spelers door een ingewikkelde technologie testen en zag Ronaldo als snelste voetballer uit de bus rollen.

De Portugees bereikt een snelheid van 33,6 kilometer per uur, waarmee hij Arjen Robben (32,9) voor blijft. Theo Walcott van Arsenal staat derde op de lijst, met 32,6 kilometer per uur, gevolgd door Wayne Rooney en Robin van Persie. Zij rennen 32,6 en 32,1 kilometer per uur.
Opmerkelijk is dat Lionel Messi, onlangs verkozen tot beste voetballer van Europa, niet in de top vijf staat. De dribbelaar van Barcelona gebruikt zijn snelheid veelal om tegenstanders te passeren, maar is dus niet sneller dan Ronaldo, Robben, Walcott, Rooney en Van Persie. Ronaldo zou nog wel eens veel sneller kunnen worden: zoals bekend traint hij met sprintkampioen Usain Bolt.

Hoe het nu exact zit is een vraag, maar duidelijk moge zijn dat als je de beelden van deze sprint analyseert dat Ronaldo niet voluit gaat om wat voor reden dan ook.

20 oktober 2012 om 16:24

@ Hanzz

Whaha , wat een neppe onderzoek zeg whhaha.
Van Persie in de top 5?
Rooney in de top 5 die even snel is als Walcott?
Martins staat er niet eens bij...
En Walcott is zeker wel sneller dan Ronaldo,op korte afstand en ook op een lange afstand (100 m).

Ik snap wel dat jij het niet hebt bedacht , maar het blijft echt een belachelijk ''onderzoek'' voor zo ver je het zo kan noemen.

En die Ballesteros is niet alleen 36 jaar oud, hij is ook behoorlijk dik.
Maar Ronaldo had er gewoon geen zin in blijkbaar.

20 oktober 2012 om 14:28

Dat heet breed, niet dik...

20 oktober 2012 om 14:36

" behoorlijk dik " overdrijven is een kunst zou ik zeggen..

Ja Ballesteros was snel.. zeer snel. Maar dat was één keer.. en dat gebeurt niet nog x. Ronaldo is de snelste voetballer ter wereld dat is een feit.

Pique is een van de snelste verdedigers ter wereld.. maar jammer genoeg word hij " bijna " elke classico weggesprint door Ronaldo, maar goed ik begin er niet over!

20 oktober 2012 om 15:17

Nou ik vind Walcott en Biabiany togh nog wel veel sneller dan Ronaldo.
Met of zonder bal.

Wat een nieuwswaarde zeg, Ronaldo verliest een sprintduel! Waarom is alles omtrent Ronaldo en Messi tegenwoordig nieuws? Morgen een uitgebreid interview met de verdediger van Celta de Vigo die tot twee keer toe een kopduel van Ronaldo won.

Why always Ronaldo or Messi..

@notoracism,

Ik kan je nu 5 voetballers opnoemek die sneller zijn en bovendien zullen er genoeg onbekende voetballers ookbr Sneller zijn. De volgende 10:

1. Walcottbr 2. Walkerbr 3. Clichybr 4. Bacary Mendybr 5. Gardener ( ex-estafette loper voor Jamaica)br

Hoe oud is Obafemi Martins ondertussen alweer? 35? Ja ik weet wel, z'n paspoort zegt 28...

Heerlijk moment toen die 36-jarige oude Ballesteros Ronaldo er uit sprintte. Maar als ik aan snelle spelers denk denk ik aan Walcott, Lennon, Bale, Clichy, Walker etc.

20 oktober 2012 om 15:57

Wat Ronaldo is niet snel volgens jouw?denk je nu echt dat die gozer da 2 maal gaat doen?man toch

20 oktober 2012 om 18:04

Ja Ronaldo is natuurlijk ook snel maar hij kan nog meer dan enkel sprinten. Met bal is Messi toch ook snel. Walcott etc. zijn typische spelers die als voornaamste eigenschap hun snelheid hebben. Dat is Ronaldo toch niet?

wow je ziet niet veel 37 jarigen die nog zo snel zijn

Ondanks dat onderzoek enkele jaren geleden vraag ik me af of Ronaldo wel de snelste speler is van de wereld. Dit was natuurlijk geen echt sprintduel(die speler had vanaf het begin al een voorsprong op Ronaldo), maar volgens mij zijn er wel spelers die sneller zijn. Bale bijvoorbeeld? of Walcott? Als ik Ronaldo zie rennen op tv, lijkt hij niet eens exceptioneel snel, maar dat kan liggen aan mijn perceptie.

Deze Martins trouwens is ook supersnel,. Ik weet nog 6, 7 jaar geleden, zijn sprintsnelheid op fifa was volgens mij 99

20 oktober 2012 om 16:38

Er werd een tijd geleden gezegd dat zijn manier van rennen juist één van de redenen is waarom hij zo snel is

20 oktober 2012 om 16:36

Haha ma alle nu.meen je dit nu echt? 8- |ronaldo loopt toch ook niet de hele wedstrijd op de zelfde snelheid.er zijn wedstrijden waar dat hij echt bijna niet toont van zijn ware snelheid.maar kijk eens naar dit filmpje hier onder. Kijk goed van waar dat Ronaldo vertrok.dan weet je genoeg Zo heb je op youtube veschillende filmpjes

20 oktober 2012 om 16:49

Weet je wat ik nou haat aan jou.. " haat " is een groot woord eigenlijk meer wat ik minder van jou vind is.. Dat jij alles wat met Real Madrid en/of Ronaldo te maken heeft dat jij die gelijk afkraakt..

Kom op man.. elke Barca-fan of mensen die naar Ronaldo of Classico kijken weten dat Ronaldo snel is.. En dat heeft hij al vaker bewezen tegenover Pique en Dani Alves. Dat jij nu zegt " als ik Ronaldo zie rennen op tv lijkt niet eens snel " is gewoon puur onzin. Die woorden komen niet uit je hart.

En met je Bale of Walcott? Haal gelijk Movsisyan er bij man .

20 oktober 2012 om 17:53

Gozer ga weg, kneus. Serieus, reageer niet meer op mij als je niet kan lezen en als je allemaal dingen gaat bedenken die niet waar zijn. Ook al ben je armeen, je bent een grote kneus. Ik kraak ronaldo helemaal niet af, hij is een van me favoriete spelers. En ik kraak Real ook helemaal niet af. Ik zeg nergens dat Ronaldo niet snel is, ik zeg alleen dat hij niet snel oogt in vergelijking met andere spelers. Ga me geen woorden in de mond leggen en ***** op.

Echt elke keer weer die generaliserende opmerkingen van jou die nergens op gebaseerd zijn.

Je ziet wel gewoon dat Ronaldo niet vol aanzet..
@amrenchik , Ronaldo is wel degelijk snel.. Dat valt je misschien niet op maar kijk eens die wedstrijd tegen Ajax stond die nog in de muur en toen bij de counter was die zo snel in strafschopgebied van Ajax.

Wat de hell is dit nu weer?menen mensen dit nu serieus?wat een idioot gedoe.weet je wel hoeveel kilometer dat Ronaldo per wedstrijd aflegt?dit is echt wel lachwekkend.hij heeft Ronaldo weten inhalen...en dan?er zijn verschillende spelers die Ronaldo al hebben weten inhalen op bepaalde spel momenten.ronaldo is dan misschien wel één van de snelste spelers,maar hij is nog altijd geen Robocop of wat dan ook.die verliest op sommige momenten ook zijn duels in wedstrijden.ronaldo loopt in één wedstrijd ook 3 keer dan wat een normale speler beloopt.

Dat mensen discuteren over Messi vs Ronaldo,wie er beter is dan wie.daar kan ik nog mee leven.maar dat we nu ook al beginnen te janken over één spel moment waar dat Ronaldo op het einde verslagen werd.b*tch please.

Tjag, uithoudigsvermogen is belangrijker als snelheid. Dat blijkt hier ook weer. Ik vind dat Cristiano tegen de 80e minuut helemaal kapot is gespeeld. Logisch ook, hij werkt keihard voor de ploeg. Terwijl een centrale verdediger ook meestal een tweede adem krijgt in de wedstrijd. Missschien won hij daarom dat sprintduel.

Ronaldo is een snellere speler. Die Ballesteros heeft pure voordeel.

Wat een onzin zeg. Die Ballesteros heeft ten eerste al een aantal meter voorsprong. Daarnaast ziet hij de diepe bal al lang aankomen en is dus al eerder gestart en op snelheid. Stemmingmakerij

20 oktober 2012 om 17:56

& als ik me niet vergis speelde Ronaldo vanaf de eerste aftrap ... ?
Hoe lang stond die ouwe erin ... ?

Hah als je goed kijkt staat hij meer dan 1 meter voor Ronaldo
dus ze startten niet gelijk..

Wat is dit eigenlijk voor nieuws het is toch normaal om iemand overeeén te sprinten?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

3780 fans
Aanvaller, 33 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Juventus 15 10 1 0
2017/2018 Real Madrid 27 26 1 0
2016/2017 Real Madrid 29 25 4 0
2015/2016 Real Madrid 36 35 3 0
2014/2015 Real Madrid 35 48 5 1
Laatste voetbalnieuws

Club WK 2018: deelnemers, uitslagen, speelschema en achtergrond

Real Madrid gaat deze maand proberen om voor de derde keer op rij het WK voor clubteams te winnen. Het mondiale eindtoernooi voor clubs is weer begoonnen en wordt dit jaar...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 14 december
Pablo Castro is in beeld bij Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren