Atlético Madrid deelt koppositie met Barcelona dankzij late eigen goal

Zondag, 7 oktober 2012 om 23:30Bart Kruyt

Atlético Madrid heeft optimaal geprofiteerd van het puntenverlies dat Barcelona zondagavond leed in de topper tegen Real Madrid. Atlético leek zelf ook punten te gaan verspelen, in de thuiswedstrijd tegen Málaga, maar een laat eigen doelpunt hielp de ploeg van Diego Simeone toch aan de volle buit: 2-1. Atlético gaat nu samen met Barcelona aan kop in de Primera División, al hebben de hoofdstedelingen wel een iets minder doelsaldo dan de titelfavoriet.

/

Uiteraard droeg Radamel Falcao zijn steentje bij aan het succes van Atlético. De Colombiaanse scherpschutter bezorgde zijn ploeg een goede start, toen hij al in de zesde minuut een voorzet van Emre kon binnenkoppen. Atlético hoopte aan een simpele overwinning te kunnen bouwen, maar dat plan ging niet door. Málaga bood goed tegenstand en kwam halverwege de eerste helft op gelijke hoogte via Roque Santa Cruz, die een voorzet van Nacho Monreal binnenkopte.

Atlético gaf in de tweede helft extra druk naar voren en dat resulteerde in goede kansen voor Gabi en Falcao, maar zij konden de thuisploeg niet op een nieuwe voorsprong zetten. De gedeelde koppositie leek Atlético daarom aan de neus voorbij te gaan, maar een minuut voor het verstrijken van de reguliere speeltijd viel alsnog de 2-1. Een vrije trap van Adrian kwam terecht bij Falcao, die zag dat Weligton in een poging de bal weg te werken zijn eigen doelman verschalkte.Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door rugu)

Barca moet oppassen van dit Atletico, ze hebben een heel goede ploeg, en ze blijven maar winnen.

7 oktober 2012 om 23:57

We hebben het allemaal over de puntenverschil tussen Barca en Real, maar er zijn nog 2 hele goede teams. Nee geen Valencia en Sevillia, maar Malaga en A.madrid. Ik denk dat ze een hele gevaarlijke outsider zijn dit jaar.

Hopen dat ze Falcao nog lang behouden en dat ze zo goed blijven presteren. Hopelijk snoepen ze 3 punten van Real af en hopelijk kan Barca de volle winst pakken tegen dit uitstekende Atletico

8 oktober 2012 om 01:28

Poepoeh wat een oppervlakkige teksten heb jij zeg. Die 4 teams die je noemd zijn, allemaal goede teams. Barça had moeten verliezen bij Sevilla, en gewoon net doen of dat niet gebeurd is. Valencia gaat ook zeker boven drijven dit seizoen. En Malaga en Atletico deden verleden seizoen ook gewoon bovenin mee, dus die kunnen echt wel voetballen.

Het seizoen is 7 wedstrijden oud man, en over 10 wedstrijden zeg je dat Sociedad, outsider is omdat ze 5x winnen. Atlético wint nu al 2 of 3 keer met veel geluk op het nippertje. Ja het zit ze mee. Maar die gaan het tegen zat teams nog heel moeilijk krijgen en als het dan niet meer mee zit, staan ze zomaar rond de 6e plaats.

8 oktober 2012 om 08:18

Falcao? Wow! Die gast is naar mijn mening de beste Echte spits die er nu is. Wie er in de buurt komt of zelfs gelijkwaardig is, is Ibra.

Messi en CR7 haal ik er niet bij, omdat ze geen echte spits zijn. Deze opmerking is voor de voetbal-leken onder ons ;-)

Atletico is echt sterk dit jaar, en falcao scoort er weer op los.
Denk dat ze een goede kans hebben derde te worden boven Valencia dit jaar.

mooi zo ik zie athletico dit jaar wel in de top 4 eindigen... als ze zo verderdoen zie ik ze zeker strijden voor plek 2, maar verwacht wel een dip later in het jaar.

Prachtige foto! Laat echt zien wat voor legende die Falcao kan worden, wat een power, drive en wilskracht. Echt ongelofelijk. Hij zal daar niet meer lang blijven denk ik....

7 oktober 2012 om 23:47

Als Atletico naar een hoger niveau kan, waarom zou hij dan weg willen? Hij is nu al een legende. Je zou denken na Aguero en Forlan dat ze klaar zijn voor een plaats in de rechterkolom van de competitie, maar hij deed die twee vergeten alsof ze nooit voor Atletico hebben gespeeld. De club groeit, dat zie je. En hopelijk kan hij er nog lang bljven.

A. Madrid speelt heerlijk aanvallend voetbal. Mooi om te zien dat D. Simeone de publiek aanmoedigde! Wat een sfeer daar!! Had altijd een zwak gehad voor A. Madrid!

Zalig niet normaal wij staan eerst samen met Barca,staan 5 punten van Malaga,en we staan 8 punten van Real.ik ben de gelukkigste Atletico fan van de wereld.ik hoop dat we deze zegereeksen kunnen voortzetten en nog lang kunnen genieten van het succes dat we hebben en hopelijk kunnen we tegen Real en Barca dit seizoen ook nog punten pakken.

Radamel Falcao held!!!!!!!!!!!!!!

8 oktober 2012 om 00:10

Kan je mij misschien vertellen hoe Emre en Arda het deden?

Ik zou het niet erg vinden als Atletico aan het einde van het seizoen nog steeds bovenaan staat, een keer wat anders dan Barca of Real.

Atletico heeft echt een heel sterk team. Ze wonnen niet voor niks eventjes van Chelsea. Falcao moet wel echt fit blijven voor Atletico. Net zoals Messi en Ronaldo essentieel zijn voor Barca en Madrid.

Hopelijk kan Atletico dit volhouden zodat het in Spanje een 3-strijd gaat worden ipv de oneindige tweestrijd tussen Barca en Real.

Het zou wat zijn als Atletico eens kampioen zou worden daar..

Ik zou het iig geweldig vinden om dat eens voor de verandering mee te maken.. Dat zou zo een "once in a life time story" zijn.. Atletico doet het echt goed en ik hoop dat ze hun sterren op lang termijn kunnen houden en daarmee verder kunnen bouwen.. al wordt het wel moeilijk want als een Falcao een heel seizoen gaat draaien.. Dan komen die "suggar daddy's" meteen aan zetten en dan wordt het voor Atletico ook moeilijk..

Iedereen was zo geconcentreerd op Barca-real de laatste weken dat At. Madrid een beetje vergeten werd maar ze hebben zich stiekem aan de top gespeeld.

Het mag dan wel het begin van de competitie zijn maar dit is wel een schitterende prestatie ook al hebben ze nog niet tegen de grote 3 van Spanje gespeeld (barça, Real en Valencia).

Ik ben benieuwd hoe lang ze dit niveau gaan kunnen houden en of ze Falcao ook na de winterstop kunnen behouden.

Wat zou het prachtig zijn als Atletico meestrijd plaats van Barca en Real elke keer.

Zie een club als atletico of malaga het liefst kampioen verdienen dan zal weer iedereen mereken dat voetbal niet alleen maar om barca en real of rond messi en ronaldo draait

"atlético Madrid deelt koppositie met Barcelona dankzij late eigen goal"

Bekijk de competitietussenstand nog eens even heel goed, VZ, volgens mij staat Barça gewoon bovenaan met een doelsaldo van 2 meer dan Atletico.

8 oktober 2012 om 00:04

lees eens wat door ipv meteen met een reactie te komen...

want namelijk:

"atlético gaat nu samen met Barcelona aan kop in de Primera División, al hebben de hoofdstedelingen wel een iets minder doelsaldo dan de titelfavoriet."

staat er ook bij geschreven....

Heerlijke overwinning! Ben benieuwd hoelang we dit volhouden. Helaas duurt het nog wel even voordat we tegen Real of Barca moeten spelen.. Want tegen Barca of Real moet het echt waargemaakt gaan worden.

8 oktober 2012 om 00:11

Zou je mij misschien kunnen vertellen hoe Emre en Arda speelden?

8 oktober 2012 om 00:52

Haha van Falcao verwacht ik ook niet anders.
Met af en toe een goede goal bedoelde je pass, toch?

thanks!

8 oktober 2012 om 00:53

En wat bedoel je met een top aftrap trouwens? Een aftrap is toch gewoon een simpele aftrap? XD

Mark my words, Atletico gaat een serieuze poging doen op de Liga te winnen. En ik zie ze het nog doen ook. Barcelona en Real Madrid focussen zich veel te veel op elkaar. Daarbij denk ik dat Barcelona zich vooral concentreert om Real Madrid voor te blijven en het niet erg vindt als Atletico in januari/februari 5 puntjes voor staat. Mocht het zover komen dan gaan ze dat bij Atletico niet meer weggeven.

Daarbij zou een kampioenschap van Atletico ook de redding voor Primera Division zijn. Eigenlijk is el Classico nog de enige interressante wedstrijd in Spanje. Wat dat betreft vindt ik de Premier League en de Bundesliga veel leuker. Ik hoop van harte dat Atletico de hegemonie kan doorbreken.

8 oktober 2012 om 01:21

Zelfs als Atletico kampioen zou worden zou er uiteindelijk iets tegenover moeten staan.

Namelijk prijzengeld en TV rechten.

Het meeste geld gaat naar Real en Barcelona of ze kampioen worden of niet.

Wat dat betreft is het wel hypocriet van de Uefa om FFP in te voeren maar prijzengeld? ho maar.

Als een club als Atletico kampioen wordt moet dat zoveel geld genereren dat het motiveert om weer kampioen te worden en spelers ermee te kunnen kopen.

Wat is anders het nut van een kampioenschap?

Real heeft er zoveel en ook CL titels maar wat hebben ze er nu aan?

8 oktober 2012 om 15:39

Ik snap je argument niet helemaal. Barcelona kan Real toch enkel voorblijven door zelf proberen elke match te winnen? Het zou wat zijn moest Atletico de hegemonie van Barcelona en Real doorbreken maar hoogstwaarschijnlijk gaan ze rond maart de twee topfavorieten moeten lossen, als het dan nog niet is gebeurd. Ze komen imo simpelweg kwaliteit tekort in de breedte. Zeker om op 2 (of 3) fronten mee te strijden.

8 oktober 2012 om 16:11

Ja tuurlijk, maar het verschil is nog steeds 8 punten, als Barcelona nu een wedstrijd verliest zullen ze dat niet erg vinden omdat ze dan nog steeds een voorsprong van 5 punten hebben op Real Madrid. Daar zullen ze puur op gefocust zijn. Als Atletico dan met een paar punten ontsnapt zullen ze dat niet erg vinden. Omdat ze die dan toch wel weer in gaan halen.

Natuurlijk is Atletico in de breedte veel minder, maar goed je hebt altijd uitzonderingen. Ik heb toch het gevoel dat ze iets speciaals kunnen neerzetten. Hoe makkelijk ze vorig jaar die Europa League wonnen, hoe makkelijk Chelsea aan de kant werd gezet. Toch gister ook weer van Malaga gewonnen. Hoezo zou Atletico thuis dan niet van Barcelona of Real kunnen winnen?

Ik denk dat zodra Simeone inziet dat hij een gooi naar de titel kan gaan doen dat hij in de EL en in de Copa het gewoon op halve krachten gaat doen.

Van mij mag Atletico of Malaga ook wel kampioen worden en het liefst de komende jaren samen met Barca en Real uitmaken wie er kampioen wordt. En nog mooier als Sevilla en Valencia Atletic de Bilbao zich ook mee kunnen strijden om de titel.

Mooi dat een andere club dan Real of Barca een keer meedoet om het kampioenschap, al is dat natuurlijk te vroeg om te zeggen. Hopelijk zetten ze dit zo door. Ze hebben ook een hele leuke ploeg, met natuurlijk Falcao als de grote man. Wat een spits is dat zeg. Vanavond ook weer.

Weer een assist van Emre! Zijn constante sterke spel wordt eindelijk beloond met een basisplek in de competitie! Geeft een lekkere scherpe voorzet en natuurlijk maakt Falcao die af. Ik vind het prachtig dat Atletico gedeeltelijk bovenaan staat, maar de ploeg mag nu ook eens 'normaal' een overwinning sluiten. Zo soepel loopt het niet, ze winnen tegen Plzen ook al heel laat en nu weer. Draad weer oppakken en met talrijke goals die wedstrijden winnen!

Ik zou het echt zo heerlijk vinden als aan het einde van het seizoen Atlético de lachende derde is en er met de 1e plaats vandoor gaat.. Maar dan zullen ze wel van Barça en Real moeten winnen, en dat is natuurlijk niet één-twee-drie gedaan voor hen.. Falcao is echt een topspits, hij is DE spits! Als hij zo blijft scoren, La Liga weet te winnen en weer de finale van de Europa League bereikt, mag die gast van mij de Gouden Bal winnen en een standbeeld krijgen daar in Madrid.. Maarja dan moet het natuurlijk niet elke wedstrijd net aan zijn, want dat gaat een paar keer fout.. We zullen zien, maar het is zeker niet ondenkbaar!

Allemaal mooi voor zolang het duurt, maar ik blijf toch mijn ogen richten op Real en enkel Real. Als Barca hen voor blijft zijn ze kampioen. Atletico zal wel weer even een terugval krijgen en dan is die kloof er weer als vanouds.

Zwaar respect voor Atletico Madrid. Ik bedoel, een club dat Europees heel goed presteert en veel goede spelers verkoopt (bijv. Agüero, Forlan) en is op dit gebied samen met Valencia een aparte club. Die verkochten ook spelers als Mata, David Silva, David Villa maar toch doen ze mooi mee!

Het zou een totaal ander verhaal zijn, als Atletico nu een voorhoede had met Agüero-falcao en Diego op dit moment nog speelde bij Atletico. Zelfde geldt voor Valencia, als ze al die bovengenoemde spelers niet verkocht hadden. Reken maar dat zowel Barça als Real geen kampioen zou worden.

8 oktober 2012 om 16:10

valencia heeft volgens mij al een redelijke achterstand

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Atlético Madrid

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona7330
4.Sevilla7023
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Á. CorreaAanvaller3612
L. SuárezAanvaller3511
Matheus CunhaAanvaller296
A. GriezmannAanvaller263
João FélixAanvaller248
J. OblakKeeper380
D. WassMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Atlético Madrid.

532 fans
Aanvaller, 36 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Rayo Vallecano 22 6 1 0
2021/2022 Galatasaray 1 0 0 0
2020/2021 Galatasaray 17 9 2 1
2019/2020 Galatasaray 16 10 1 0
2018/2019 AS Monaco 33 15 10 0
Laatste voetbalnieuws

‘Cavani wil Spaanse droom eindelijk laten slagen en biedt zich aan in Madrid’

Edinson Cavani heeft zich volgens Marca aangeboden bij Rayo Vallecano. De spits is aan het eind van deze maand transfervrij en heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij graag...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 27 juni
Calvin Stengs voelt voorlopig niets voor een terugkeer op de Nederlandse velden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren