De dag dat Real Madrid haar glans verloor

Maandag, 1 oktober 2012 om 23:34 door El Gran Capitan

Ruim twee jaar later doet het nog steeds pijn, en zijn er vragen. Er is nog steeds verdriet aanwezig en is er een hoop onbegrip. Boven dit alles is er een leegte, een leegte die nooit had mogen ontstaan. Een gevoel van melancholiek vult me zodra ik terugdenk aan die ene treurige dag, eind juli 2010. De dag dat Real Madrid Club de Fútbol haar glans verloor.

De dag waarover ik schrijf is maandag 27 juli 2010. Raúl González Blanco, bijnaam El Grán Capitan kondigt zijn vertrek aan in een bijna desolaat Estadio Santiago Bernabéu. De jongen die als zeventienjarige debuteerde, is ten tijde van zijn vertrek hét icoon van Real Madrid. Nog steeds is hij de jongste debutant ooit voor de club is, en is clubtopscorer aller tijde is. Ook is hij recordhouder wat betreft officiële wedstrijden voor de club gespeeld. Om precies te zijn: hij heeft zevenhonderd-eenenveertig officiële duels gespeeld in het maagdelijk wit.

Zo maagdelijk wit is dat witte shirt niet meer. In de zomer dat Florentino Pérez aan zijn tweede termijn als president van de club begint, gaat het roer drastisch om. Pérez haalt Galactico’s zoals Cristiano Ronaldo naar de club, voor exorbitante bedragen. Als indirect gevolg hiervan worden ware clubiconen zoals eerder genoemde Raúl maar ook Guti beetje bij beetje naar de achtergrond verdreven. Pérez heeft hiermee de schoonheid van de club vakkundig vernietigd. Hij heeft de grootste Spaanse voetballer aller tijde, die voor altijd bij de club had moeten blijven, de club uitgewerkt. Als Pérez nooit herkozen zou zijn geweest, was Raúl nooit vertrokken.

De dag van zijn vertrek stelde ik me heel anders voor. Ik stelde me een Raúl van ver in de dertig voor. Een afscheidswedstrijd, in een uitverkocht Santiago Bernabéu, negentig minuten lang de naam van Raúl scanderend. Afscheid nemend van de man die alles bij de club beleefd had. Stiekem stelde ik mij voor dat ik één van die tachtigduizend zou mogen zijn. Dat ik later zou kunnen zeggen: "Ik was erbij, toen Hij afscheid nam." Het heeft niet zo mogen zijn, op de dag van zijn vertrek kwamen slechts enkele duizenden mensen zijn laatste stappen in 'zijn' stadion waarnemen. Dit terwijl voor Cristiano Ronaldo’s presentatie, een inferieur voetballertje vergeleken met Raúl, er mensen de toegang ontzegd werden vanwege de drukte. De beelden doen nog altijd pijn aan de ogen, Raúl heeft niet gekregen wat hij verdiende.

Wat ook stuitend genoemd kan worden, is het feit dat het legendarische rugnummer 7 van Raúl nog steeds in gebruik is. Real Madrid had meteen toen het vertrek van Raúl aangekondigd werd moeten aangeven nummer zeven nooit meer te gebruiken, net zoals dat bij andere legendes zoals Paolo Maldini en Johan Cruijff is gebeurd. Dit gebeurde echter niet, en op hevig aandringen van Cristiano Ronaldo kregen deze huurling het magische nummer. Bij Schalke ’04, waar Raúl in zijn jaren na Real Madrid verbleef, wisten ze afgelopen zomer wel hoe het hoort. Ondanks dat Raúl daar slechts twee jaar speelde, zal het nummer zeven nooit meer gebruikt worden.

Onbewust en onbedoeld hebben die dagen in juli 2010 ervoor gezorgd dat mijn liefde voor Real Madrid gereduceerd is. De glans die de club ooit had, is niet meer. Raúl Gonzalez Blanco was een ware heer en leider die zich altijd honderd procent voor de club heeft ingezet. Altijd als eerste op de club, en als laatste weg. Een op- en top professional, die je nooit op vervelende streken of uitspraken kon betrappen. Hij verdiende een afscheid waarover over honderden jaren nog steeds gesproken zou worden, net als dat nummer zeven met pensioen had gemoeten. Woorden schieten tekort om de grootsheid van dit icoon te beschrijven. Een ware legende, die in ieder geval in mijn hart voor altijd zal voortleven.

Gracias, El Grán Capitan.


Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 26 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 4900+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door greece hero)

Niet mee-eens. De dag dat Real Madrid haar glans verloor, was toen Mourinho binnenstapte en zei "i'm the new boss in town".

2 oktober 2012 om 00:03

Dat was een zwarte dag en wanhopige actie van de voorzitter om Mourinho binnen te halen. Real verloor echter zn glans toen Guti en Raul vertrokken

5 oktober 2012 om 08:37

populistische uitspraken, lekker makkelijk om met de rest mee te gaan (als schaapjes). Mourinho is een winnaar en Real haalt winnaars. Ik wil liever met hard spel (real) dan dat gejank en gezeur (barca). Echter heeft men hier nog zeer veel sympathie voor Barcelona (misschien vanwege de Hollandse geschiedenis en/of Cruijff) en is er nog een pijn van een paar jaar geleden dat alle Nederlandse spelers weg moesten.
Voetbal is een mannensport! Mourinho stelt echte kerels op. Geen politieke praatjes, geen gejank, geen gezeur. Ik weet nog dat 'in mijn tijd' wij leerden om onze mond te houden, dat je gewoon niet mee mocht doen als je ging zeuren etc etc. Maar tegenwoordig lijkt het een hype, dat gezeur en gehuil. De ideale schoonzoon spelen, maar ondertussen als een stelletje wijven alle geniepige dingen van het bedrijfsleven in de sport te implementeren.

Stop met die hype en maak de sport weer zoals die bedoelt is, voor echte kerels!

7 oktober 2012 om 23:52

Wat maak jij je belachelijk met deze reactie? Geen politieke praatjes?
Kom op zeg Real is tegenwoordig een en al politieke praatjes sinds dat Mourinho is gekomen. En over dat "mannensport": kom op zeg, jij en ik weten beide dat Real en Barca allebei als een stel wijven in het veld staan.

Kom kom, wel objectief blijven.

10 oktober 2012 om 18:02

Noem mij 1 echte kerel buiten Sergio Ramos en Xabi Alonso?

11 oktober 2012 om 23:23

Iker Casillas natuurlijk. Hij is misschien wel de enige Koninklijke in de selectie. Hij is een echte gentleman en hoort bij Real; geen gezeur, sportief en een elitaire uitstraling zonder al te arrogant te lijken.

20 oktober 2012 om 10:23

Casillas, Pepe, Arbeloa, Benzema?

22 oktober 2012 om 02:38

Dat je de andere 3 noemt daar nog aan toe maar Pepe?

Dis is alles behalve een gentlemen en een sportieve sportman(op het veld, daarbuiten ken ik hem niet ;-))

27 oktober 2012 om 12:16

Voetbal een mannensport? Klopt maar geen idiotensport. Dus wangedrag als dat van Pepe hoort hier niet in thuis en kan je nooit onder mannensport verklaren.

Voor mij is het Engelse voetbal een voorbeeld van mannensport, uitdelen en incasseren maar de insteek is fair play. En niet middels manipuleren en geniepige overtredingen het voetbal verkrachten!!! En wat betreft gejank daar kunnen een aantal Real Madrid spelers ook wat van.

Maar on topic, wat mij betreft 5 sterren. Raul is een held en een gentleman en verdiende inderdaad een beter afscheid. Real is naast heden en toekomst ook historie en had dit gebaar moeten maken. Raul verdiende dit.

Het stuk is heel goed leesbaar, mooi geschreven en ik heb het in één ruk uitgelezen.

Chapeau!!

Vind er niks aan sorry.. wat moet ik hier nu uithalen? Chapeau dat je de moeite hebt genomen, maar ik kan er zelf vrij weinig mee.

Voetballers komen en gaan..

2 oktober 2012 om 13:45

Voorbeeld A van een Sentiment loos voetbalsupporter.

2 oktober 2012 om 15:38

Want? Joh het is al 2 jaar geleden, get over it..

Persoonlijk vond ik het Toen wel jammer dat die wegging, net zoals Del Piero bij Juve etc etc. Maar om nu nog er mee te zitten alee zeg.

5 oktober 2012 om 13:21

Hoezo sentimentloos? Ook ik vind dat het afscheid van Raul schandalig was maar in deze column word het overdreven. Het was duidelijk dat Raul niet langer het niveau had van andere aanvallers als Ronaldo, Benzema en Higuain. Moet je hem dan maar daarom laten spelen, gewoon omdat hij een kind van de club is? Vind ik niet. Raul wilde gewoon niet graag op de bank zitten, begrijpelijk, dus dan vertrekt hij toch naar een club waar hij wel veel aan spelen toekomt? Op zijn treurige afscheid na zie ik geen enkel probleem.

Perez vind ik ook een idioot maar tegelijkertijd heeft hij Real heel veel goed gedaan. De financiele situatie van Real is onder Perez door het dak gegaan met intussen een omzet van ruim 500 miljoen euro; de hoogste omzet van elke sportclub ter wereld. Je kunt ook moeilijk beweren dat aankopen zoals Ronaldo, Alonso, Ozil en Benzema de club geen goed hebben gedaan. Op Kaka na zijn bijna al zijn topaankopen geslaagd. Het is alleen erg jammer dat Mourinho bij hem veel krediet heeft en Mourinho is iemand die ik inderdaad liever zie vertrekken.

7 oktober 2012 om 10:35

Dus wat zegt dat over jou, en wat zegt dat over hem? Raul is een held, en ik kan me niet anders voorstellen dan dat het nog steeds pijn doet. Dat Julio César (en met alle respect die mag natuurlijk niet tippen aan Raul, ook niet qua status bij Inter ten opzichte van RM) zo uit de club weggewerkt is, doet mij ook pijn. Tijd heelt die wonden niet, want het enige wat je voelt is verwardheid. Daardoor voel je minder voor een club (want Raul, daar identificeer je je mee) en als die er dan zo uitgewerkt wordt wordt de 'real-magie' die ook een deel uit 'raul-magie' bestaat minder. Helden dienen als helden te worden behandeld en als dat niet gebeurd doet dat pijn, zelfs twee jaar later nog.

3 oktober 2012 om 11:45

Supporters zijn romantici en willen dat nog terugzien. De grote clubs zijn de enigen die nog clubiconen kunnen opleiden en behouden. Al de kleinere clubs zijn onderworpen aan het grote geld. Dat een club als Real Madrid een clubicoon geen waardig afscheid geeft toont aan dat de romantici onder ons steeds minder aan hun trekken kunnen komen. Niemand wil alleen maar huursoldaten zien, maar ook (ook geloven in) clubliefde en 'eigen' spelers.

7 oktober 2012 om 09:29

Waar slaat die reactie op. Elke club heeft wel een speler die erg veel betekent. AC Milan was Maldini/inzaghi, Barça heeft Puyol/xavi, Real heeft Casillas, maar ook Raul. Een synoniem van Raúl is Real en andersom ook. Ik weet niet voor wie jij fan bent, maar grote of kleine club, er zijn spelers die voor de club zijn, dik en dun.

Een voorbeeld is die schandaal in Italië. Juventus was gedegradeerd, en bijna alle topspelers waren weggegaan, Del Piero en Nedved. Zij hebben ervoor gezorgd dat Juve die jaar gelijk de Serie A gingen. Ik hou niet van Juve, maar die spelers vind ik hele mooie spelers.

AC Milan heeft dit ook, maar veel erger, alle oudspelers. Inzaghi, Nesta, Gattuso, Zambrotta enz. Die spelers geven juist meer impact bij nieuwe en vooral jonge spelers die worden ingehaald. En kijk wat er nu met AC Milan is. AC Milan heeft ook zijn glans verloren

7 oktober 2012 om 10:36

EEE vergeet Zanetti, Cordoba en Materazzi niet bij Inter!

24 oktober 2012 om 20:20

Nou Materazzi, denk het niet

Hmm Klasse inderdaad had niemand nummer 7 meer mogen dragen bij Real raul blijft altijd een glansrijke speler in mijn ogen

4sterren.

Leuk stuk. Een paar kleine foutjes maar niet storend. Raúl is een geweldig persoon. Een superster zonder sterallures. Leuk filmpje heb je ook toegevoegd. Krijg gewoon weer kippenvel als ik hem zie.

Ben het verder wel met je eens hoor. Een man als Raúl had de grootste afscheidswedstrijd ooit moeten krijgen. Alleen ik geloof niet dat Perez hem de club uit heeft gewerkt. Hij kon in het seizoen 2009/2010 geen garantie krijgen op speeltijd. Daarom koos hij er voor om ergens anders te gaan spelen en kwam dus terug op zijn statement dat hij wilde afsluiten bij Real. Maar zeg eerlijk, is het niet erger om Raúl op de bank te zien zitten dan dat hij ergens anders lekker voetbalt? Ik weet dat het pijn doet om te zeggen, maar kijk nu bijvoorbeeld eens naar Kaka, het is gewoon sneu om te zien.
Ik hoop echt dat Real Madrid nog een afscheidsduel voor hem organiseert, beter laat dan nooit zeg ik dan maar. Een wedstrijd die hij verdient, meer dan wie dan ook. Raúl is nog steeds een naam die snel ter gedachte komt als je denkt aan Real. Weet alleen niet of je een nummer moet laten pensioneren (zeg ik dat goed? ). Dan kun je ook de nummer 14 van Guti niet meer gebruiken, de nummer 1 van Casillas over een aantal jaar en niet te vergeten, de nummer 4 van Hierro. Daar geloof ik persoonlijk niet zo in. Ik vind het juist mooi als een andere speler in die persoon zijn voetsporen kan treden, zoals het geval is bij Sergio Ramos.

3 oktober 2012 om 18:30

raul is groter dan de spelers die jij opnoemt, raul is grote dan real madrid hem zelf

18 oktober 2012 om 13:08

Hou op

Je hoeft geen Madridista te zijn om gegrepen te worden door de beelden van Raúl in topvorm in het toen nog maagdelijkwitte shirt van Real Madrid. Hij is een Madrileense legende en had een afscheid verdiend zoals je die schetst met een bomvol Bernabeú dat negentig minuten lang zijn naam scandeert, het is dan ook schandalig dat zijn tijd op deze manier ten einde kwam.

Ondanks de kleine foutjes in je stuk vind ik het aantrekkelijk geschreven. Je maakt je punt snel duidelijk en het leest ook nog eens lekker weg. Daarnaast sluit ik me volledig aan bij je stuk, dat helpt ook mee bij de beoordeling. Normaliter geef ik nauwelijks vijf sterren, maar ik ben vandaag in een gulle bui. Eigenlijk was dit vier sterren waard.

Prachtig stuk. Ben het volkomen met je eens. Het is jammer dat in het hedendaags voetbal sentiment ruimte maakt voor Prestige en Winst. Snap dat Perez alles zou doen om Ronaldo tevereden te houden aangezien hij heel wat geld in het laatje brengt maar een echte man zou nooit Geld voor Eer zetten.

Het real van Madrid verdwijnt langzamerhand. Ik vind juist dat de club real en de spelers daarvan bijna 'ridderlijk'moeten zijn en als de voorzitter niet het voorbeeld geeft wie moet het dan doen.

Real Madrid wordt binnekort gewoon Madrid.

Hala Raul!

PS: Wist je dat Raul in zijn 17 jaar als Prof nog nooit een rode kaart heeft gekregen!!!! Ongelooflijk wat een man.

Edit : -comments zonder scheldwoorden aub.

Helemaal met je eens. Door Raul ben ik voor Real geworden. Ik zal altijd een Madridista blijven! Deze man is een held! De glans van Madrid verdwijnt inderdaad. Casillias is de enige van het huidige Madrid die in zijn schaduw mag staan en de eer van Madrid in stand houdt

Heerlijk stuk over een magistrale voetballer! Ik ben het eerlijk gezegd volledig met je eens over het feit dat ik het schandalig vind dat Guti en Raul zo op de straatstenen zijn gezet. Hoewel ze allebei wouden voetballen en dus ook kozen om weg te gaan, hadden ze beide een gepast afscheid moeten hebben.

Als je de laatste 10 jaar voor hun vertrek naar de opstelling van Madrid keek stonden deze 2 heren er bijna altijd in! Dat mag je niet zo even afdoen met wat journalisten.

Geweldig. Wat grammaticale fouten, maar dat vergeef ik je. Je hebt gelijk. Je overdrijft bij vlagen wat, maar Pérez heeft de club vakkundig haar maagdelijkheid ontnomen. Dat er grote bedragen voor wereldspelers wordt betaald, kan ik enigszins nog mee leven. Echter kan ik niet begrijpen dat er zo'n enorm gebrek aan respect is voor de legendes. Alleen Di Stefano wordt nog in ere behouden. Raul Gonzalez Blanco biedt je gelijk een contract aan als jeugdtrainer wanneer hij zijn opleiding heeft voltooid.

Hoewel het moeilijk te vergelijken is, hoop ik dat Morata net zo groot wordt als Raul. Wellicht krijgt hij wel een verdiend afscheid en twintig standbeelden bij het (nieuwe) Bernabeu.

3 oktober 2012 om 17:31

Aparte vergelijking...

Raul had op 18-jarige leeftijd al zo n 30 duels voor Real op zn naam staan. Morata is bijna 20 en heeft amper 4 duels op zn naam staan.

En gezien het feit dat de de madrid-sterren van nu allemaal zelf jong heel jong zijn, acht ik het vrij kansloos voor meneer Morata om ook maar in de buurt te komen van Raul.

Ps.: Wel dodelijke avatar trouwens, jammer genoeg kan ik het niet van je stelen

3 oktober 2012 om 17:46

Morata is nog negentien, maar dat ter zijde.

Ben beetje fan van hem, haha. Maar ik ben er van overtuigd dat als hij genoeg speeltijd krijgt dat hij echt een grote spits kan worden. Wellicht niet zo groot als Raul, maar wel echt een goede.

Mooie bewoordingen om je bericht over te brengen. Ik ben het volkomen eens met je en omdat het zo lekker wegleest (op enkele kleine foutjes na), krijg je van mij 5 sterren.

mooie tekst en heeft indd gelijk de mooie tijden dat raul samen met ronaldo in de aanval stonden en daarachter de heerser op het middenveld zidane dat ziijn indd tijden wat niemand ooit zal vergeten waar ook real meer prijzen pakten dan nu. ik was en blijf altijd een madridista maar dat waren zeker gloriueze tijden van madrid.

Je stuk was erg prettig te lezen, al ben ik zelf van mening dat Real Madrid zijn glans verloor toen ze Del Bosque aan de kant plaatsten. Met hem aan het roer had madrid de afgelopen jaren 100% zeker meer prijzen binnen gesleept. En zou de jeugd ook veel meer kansen krijgen om zich binnen de club te ontwikkelen tot topspelers en indien mogelijk tot nieuwe iconen!

Dit beleid levert topspelers en topprestaties op, maar Real Madrid zal geen nieuwe iconen voortbrengen aangezien ze hun eigen jeugd toch grotendeels links laten liggen.

3 oktober 2012 om 11:41

Dat is ook ongeveer de periode dat ik stopte met het volgen van Real Madrid. Fatsoen hebben ze niet meer.

5 oktober 2012 om 12:46

En dit noemen ze dan nep supporters.wanneer dat een club dingen doet ze ze niet echt mochten doen of even moeilijkere tijden beleefd stoppen ze met de club te steunen.gaan ze lekker een andere ploeg supporteren.rot toch op joh.je moet niet doen alsof je ooit iets gehad hebt voor Madrid.een echte supporter blijft achter zijn club staan.wat er ook mag gebeuren.natuurlijk zijn de Madrid supporters hier kwaad om en willen ze antwoorden.maar ze verlaten de club hier niet ineens voor.

5 oktober 2012 om 17:45

Ik ben nooit fan geweest van Madrid, hooguit sympathisant voor hun manier van spelen en hoe de club wordt beleefd door de mensen. Ik vind het sowieso raar dat je als niet Spanjaard voor Real Madrid bent. Je bent niet opgegroeid met die cultuur, de manier van voetballen, sociale aspect van het voetbal etcetera. Verder hoef je niet zo agressief te reageren, Real Madrid is gewoon het toppunt van commercie. Die laten zelfs clubiconen vallen voor geld. Dan ben je wat mij betreft gewoon doorgeschoten.

5 oktober 2012 om 12:57

Ja want Di stefano,zidane,valdano,figo,ronaldo (brazil),hierro,roberto Carlos,hugo Sánchez en zo voort en zo voort komen vooral uit de jeugd van Real Madrid.

Man praat toch zo niet joh.

Je hebt gelijk. Real Madrid is allang niet meer het elegante 'koninklijke' waar iedere voetballiefhebber ooit een zwak voor had. Niet voor niets noemde Robben de club ooit een mooi plaatje van buiten maar verrot van binnen. De status van de club heeft figuren aangetrokken die niet bij de club passen. Perez, Mourinho, Ronaldo, het zijn allemaal mensen die ik mij nooit bij de club had kunnen indenken.

De club die zulke mooie spelers voortbracht en elegantie altijd als 'voorwaarde' voor het voetbal hadden is niet meer. Tuurlijk zaten er altijd een paar schoppers tussen, maar dat heeft ieder topteam gehad. Erg jammer, want clubs als Real Madrid die een voorbeeld zijn voor anderen heb je nodig. Nu heb je maar weinig clubs die een voorbeeld zijn voor de rest. Real Madrid schaar ik daar niet meer onder.

Guti en Raul, beide enorme clubiconen en jammer dat Real daar op zo'n manier mee om is gegaan. Ik betrap je op een aantal kleine foutjes die verder niet erg storend zijn, maar misschien als je het nog een extra keertje had doorgelezen dat je die had kunnen voorkomen. Misschien dus een goede tip om dat te doen voordat je hem post, voor de volgende keer.

- 'nog steeds is hij de jongste debutant ooit voor de club is, en is clubtopscorer aller tijde is.' Het moet natuurlijk 'nog steeds is hij de jongste debutant ooit voor de club en clubtopscorer aller tijden.' Later schrijf je nog eens 'aller tijde' maar bij deze uitdrukking moet wel een 'n' achter tijde. Daarnaast mag je nooit een komma zetten voor het woordje 'en'.

Zoals ik al zei zijn dit niet erg storende foutjes, maar juist door dit te voorkomen kan je stuk nog veel beter worden qua stijl en netheid. Je inhoud heb ik niks op aan te merken. Ik ben het volledig met je eens dat het vertrek van Raul niet netjes gegaan is en dat je rugnummers van clubiconen niet meer moet gaan hergebruiken. Als Totti zal stoppen bij Roma, of Zanetti bij Inter, moet je zulke nummers niet meer gebruiken vind ik. Van mij krijg je 4 sterren.

Wat een onzin zeg, net alsof de club haar glans kan verliezen door het vertrek van een aantal iconen. Dat slaat dus echt helemaal nergens op, Real is zo immens groot, dat kan niet verdwijnen, en al helemaal niet door een aantal personen, ook al zijn het geweldige clubiconen en gezichten van de club. Vergeet nooit dat niemand groter is dan de club en zo ook bij Real. We hebben nu ook gewoon een icoon in de selectie zitten namelijk Casillas.

3 oktober 2012 om 15:43

De club Real kan inderdaad niet verdwijnen daarvoor is ze te groot. Maar de glans die de club heeft/had is zeker wel aan het afbrokkelen. Del Bosque en Valdano de laan uit sturen, Raul wegsturen, Guti wegsturen, Mourinho aannemen en ga zo maar door. Allemaal handelingen die niet horen bij een club als Real. Bij een club die bekend staat als de grootste club ter wereld. Een wereldicoon als Raul weg doen en wel iemand als Adebayor halen. Waar gaat de club dan heen? Een speler als Guti weg doen terwijl hij nog goed speelde. Een speler voor 65 miljoen kopen en op de bank/tribune 10 miljoen per jaar laten verdienen. Nu liggen Ramos en Casillias iedere week weer in een vuurgevecht met de trainer.

Nog zoiets Mourinho, is er wel 1 supporter (die dat al langer dan 3 jaar is) die vind dat Mourinho nog moet blijven? Hij haalt dat laatste beetje glans wat Real over zich had toch wel weg (voor mij in ieder geval). Als Real een normale rustige en tactisch sterke coach had ( Wenger, Saf, Pep, Del Bosque of Pellegrini) dan hadden ze als club veel meer uitstraling gehad. Deze mafkees langs de lijn heeft voor mij de hele club Real verziekt met zijn speelstijl en met zijn houding.

Ik hoop dat Casillias knallende ruzie met Mourinho krijgt en Perez tot een keuze dwingt. Mourinho eruit of ik eruit. Dan gaat Mourinho weg en kan Real haar glans weer terug verdienen.

3 oktober 2012 om 16:18

Geloof jij alles wat in de wandelgangen staat of zo?
Hier alvast een voorbeeldje.

http://www.voetbalzone.nl/ doc.asp?uid=168876

Dan nog over Kaka', hou je niet van de domme man, alsof hij gekocht is als bankzitter. Hij was toentertijd 1 van de beste ter wereld. Het was niet de bedoeling dat hij op de bank zou belanden.

3 oktober 2012 om 16:47

Je bent zo gek als een deur, je vergelijkt Raul die z'n beste dagen gehad heeft met Adebayor die in een topvorm zou moeten zijn. Iedereen heeft kunnen zien dat Raul niet meer bracht wat iemand in de spits bij Real hoort te brengen. Dan kan je hem wel leuk bij de selectie houden voor die vele miljoenen maar dat is ook weer niet nodig als je naar jou uitspraak over Kaka kijkt. Lekker makkelijk scoren trouwens achteraf he, dat Kaka op de bank belandde kwam door zijn blessures en dat had ook niemand vantevoren verwacht. En ik ben iemand die al veel langer dan 3 jaar supporter is van Real en die met hart en ziel hoopt dat Mourinho nog blijft. De laatste 10 jaar is er geen CL gewonnen omdat we ieder jaar in de achtste finale werden uitgeschakeld en sinds de komst van Mourinho zijn we meteen verder gekomen 2 jaar achter elkaar. De CL is de prijs waar heel Madrid het meeste naar snakt en laat Mourinho nou net de persoon zijn die het meest geschikt is om deze prijs in de wacht te slepen.

3 oktober 2012 om 16:48

Klopt was niet de bedoeling maar hij zit er wel iedere wedstrijd. Ook dat van Ramos zal niet helemaal maar zijn maar als iets zovaak terug komt zit er zeker wel een kern van waarheid in.

Bovendien kan jij me niet wijsmaken dat je tevreden vent met hoe Real zich de laatste twee jaar aan de buitenwereld laat zien.

3 oktober 2012 om 17:37

Vilanova....hmm ja inderdaad, ze hebben de huidige coach van Barca idd weggestuurd....

Raul en Guti wilden volgens mij zelf weg, aangezien ze niet meer 1e keus waren (en terecht gewoon, als je hun vervangers zag)

Iedere fatsoenlijke coach had hetzelfde gedaan. Ik weet niet of Guti en Raul wel een fatsoenlijke afscheid hebben gehad, maar dat had igg wel gehoord, maar alleen Mourinho dat kwalijk nemen is zielig en onterecht......

Bovendien wil ik graag weten wat rustig en normaal is aan de mannen die jij noemt.
Wenger is een zuurpruim die zowat om de week weer ruzie heeft met 1 van zn collega's, de scheidsrechters of het gras en uit frustratie hier en daar handen weigert te schudden. Ferguson is zelfs op zo n bejaarde leeftijd nog altijd een vat vol emoties. Ook Pep heeft ondanks zn korte carriere al meerdere malen op de tribune moeten plaats nemen.

Goed stuk! Helemaal niks aan toe te voegen. Zo hoort een club haar iconen niet te behandelen.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Real Madrid

4274 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona7332
4.Sevilla6722
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Vinícius JúniorAanvaller3417
RodrygoAanvaller324
T. CourtoisKeeper350
Toni FuidiasKeeper00
Luis LópezKeeper00
A. LuninKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

In de wandelgangen

Woensdag 18 mei
Juventus wil Paul Pogba graag terughalen naar de club. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren