Blind doorstaat test: 'Ik heb veel beelden van Tadic bekeken'

Zondag, 30 september 2012 om
/

Daley Blind heeft de test tegen de speler die in de eerste weken van het seizoen de beste van de Nederlandse competitie werd genoemd, glansrijk doorstaan. De linksback van Ajax verloor in de Amsterdam Arena, in de topper tegen FC Twente, zijn veel geroemde opponent Dusan Tadic vrijwel geen seconde uit het oog.

In bijna alle gevallen kwam Blind als winnaar uit de tweestrijd met de Serviër naar voren. "Ik heb het verdedigend wel goed gedaan tegen hem'', analyseert Blind op de website van Sport-Promotion zijn optreden. "Ik denk dat ik hem maar één keer, bij een kopbal, even kwijt was. Verder ging het aardig.''

Blind had in de aanloop naar de confrontatie met FC Twente zijn tegenstander goed bestudeerd en geanalyseerd. "Ik heb veel beelden van Tadic bekeken. Die krijgen wij voor wedstrijden vaak opgestuurd. Dan kun je je goed op je tegenstander instellen.'' Christian Eriksen maakte het winnende doelpunt. "Je weet dat één kans soms genoeg kan zijn'', aldus de linksback. "Wij hebben vanaf de eerste minuut de rust bewaard en ons eigen spel gespeeld. We weten dat in de Arena veel ploegen terugzakken. Met veel geduld hebben we onze aanvallen opgezet. En dan weet je dat er vaak tegen het einde van de wedstrijd gaatjes gaan vallen in hun verdediging.''


Poll

Daley Blind hoort in de basis van Ajax thuis


Gerelateerd

95 reacties (laatste reactie door rene3819)

Hij deed het best lekker inderdaad!
Blind is dit seizoen echt beter dan vorig seizoen, en hij wordt ook alleen maar beter. Eindelijk, want ik vond hem altijd om te huilen.

30 september 2012 om 12:28

Pff hij speelt even een paar wedstrijden redelijk, met gister een uitschieter. Zijn wedstrijd tijdens de Jc-schaal staat namelijk nog steeds op mijn netvlies. Wat een drama was dat zeg. Zo gauw een flankspeler z'n snelheid erin gooit is blind nergens te vinden. Gelukkig moet Tadic het daar niet van hebben en kon die gister dus wel presteren.

Edit: Hopelijk komt Boilesen straks terug en komt die snel op niveau! Nu moeten we de enkele wedstrijden die Blind goed speelt maar even koesteren...

30 september 2012 om 12:33

Hij maakte gister ook genoeg domme onnozele fouten. Hij blijft een speler van niks. Een speler die het niveau niet aankan. Heb Tadic vaak vrij zien staan. Liep ook zo om Blind heen maar blijkbaar viel dat niet op. Ajax moet echt een fatsoenlijke linksback halen. En na jaren van middenvelders op die positie wordt het nu eens tijd voor een E C H T E linksback! Boilesen gaat hem niet meer worden vrees ik.

30 september 2012 om 12:46

Jij bent zo'n persoon die hem gewoon liever ziet falen omdat je het niet in hem ziet zitten. Gisteren speelde Blind gewoon goed en twee weken terug was hij volgens mij man van de wedstrijd. Hij heeft zijn plekje op linksback terug veroverd.

Ik zie in hem ook geen groot talent, maar voor de Eredivisie is het een prima linksback.

30 september 2012 om 13:14

Ach, sommige spelers zijn ook gewoon laatbloeiers. Misschien is Blind er daar één van. De laatste wedstrijden speelt hij gewoon goed, in tegenstelling tot veel wedstrijden vorig seizoen.

Ik vind dat we, zolang Boilesen er nog niet bij is, Blind gewoon de kans moeten blijven geven op linksback. Wanneer Boilesen er dan weer bij is, kunnen ze samen de concurrentiestrijd aangaan.

30 september 2012 om 14:02

Laatbloeier? Blind is pas 22 jaar. Dat noem ik geen laatbloeier.

Frank de Boer zat toen ook vanaf zijn 18e al bij de Ajaxselectie, maar veroverde pas op zijn 23e leeftijd een basisplaats. Jaap Stam was ook al 23 jaar toen hij naar PSV ging. Dus op welke leeftijd ben je nou een laatbloeier?

30 september 2012 om 14:03

Zo denk ik er ook over. Velen zeggen allang...dat hij op links best een bruikbare speler is en wel een waarde heeft. Ajax speelt met de jongste ploeg ooit, dan kunnen we ook niet zeggen dat hij een speler van niets is...als we toch 2 x met
Blind kampioen zijn geworden. Hij heeft door alle kritiek toch de drive om zich te ontwikelen. Iedereen zoekt altijd een zondebok bij Ajax en ook wij hebben hem afgeschilderd, maar ik kijk altijd hoe een speler zich ontwikkeld door alle kritiek en dan mogen we hem best een compliment geven...dan blijven hangen dat het een speler van niets is....dat vind ik zo kinderachtig.

We zullen hem best nog een x afschilderen.....maar zolang hij zich maar blijft ontwikkelen zullen we ook genoeg keren trots op hem zijn.

30 september 2012 om 14:16

@fairplay1
Ik ben het deels met je eens, maar ook gisteren wisselde Blind goede momenten met hele zwakke momenten af. Met name in balbezit. De Boer stond twee keer kwaad op en dat had toch echt met de linkerkant te maken. Blind had mazzel dat Castaignos zich verstapte anders was het misschien verkeerd afgelopen.

30 september 2012 om 16:17

Blind heeft het ook niet makkelijk nu met Derk Boerrigter die hopeloos uit vorm is die z'n man ook gewoon niet meer voorbij kan komen en elke combinatie over het hoofd ziet met een irritante terugspeelbal. Daley Blind is misschien wel de beste verdediger van Ajax in balbezit dat zit er bij hem gewoon in en dan zal ook wel komen omdat hij gewoon de hele jeugd opleiding is door gekomen, verdedigend is het allemaal een stuk minder.
Toch vind ik dat menig Ajacied niet zo pessimistisch over deze jongen moet doen hij werkt hard en speelt tot nog toe een goed seizoen ik vond hem tegen NAC behalve bij een moment sterk spelen, tegen Dortmund is het heel moeilijk maar stond hij z'n mannentje en gister deed hij het eigenlijk formidabel. Ik weet en heb het zelf ook gedaan dat het makkelijk is deze jongen af te kraken toen het fout ging bij Ajax was hij vaak de zondebok hij werd opgesteld vanwege z'n pa ofzo, nou nu is Danny Blind der niet en je hoeft mij niet te vertellen dat er iemand op deze website is die meer verstand van voetbal en spelers goed kent als Frank De Boer. Een topper zal het nooit worden, maar ga eens achter je team staan zeg hij heeft het hartstikke goed gedaan gister.

30 september 2012 om 19:53

@ Sjonnie2

Ik heb ook momenten gezien dat Eriksen en Babel balverlies leden waar er goed werd gecounterd...tegen Twente en tegen Utrecht, maar als Blind een duel verliestof net een fractie te laat is...valt het op en hebben mensen als jij het alleen over Blind. Let gewoon een x goed op onze centrum...alderweireld en Moisander laten ook genoeg steekjes vallen, maar dan horen we weer dat Vermeer er niet goed bij zat...enz.enz. Niemand is stabiel bij Ajax, maar iedereen doet zijn best.

30 september 2012 om 12:41

Tadic kwam ook maar 1 keer mee op, en die ene keer was hij hem kwijt. Wat heb ik me gisteren geërgerd aan Blind zeg, in de hele wedstrijd heeft hij maar 3/4 ballen naar voren gespeeld. De rest allemaal achteruit. Al het tempo haalt hij uit het spel van Ajax. En als op dit niveau nog elke wedstrijd een test voor hem is dan is het maar snel te hopen dat Boilessen weer terug is. En dat we Blind van de hand kunnen doen.

30 september 2012 om 14:07

Rrobinh0,

"ik heb het verdedigend wel goed gedaan tegen hem''.

Je kunt je misschien wel gaan ergeren aan al die terugspeelballen van Blind, maar Blind heeft het hier over zijn verdedigende taken en dat was gewoon goed.

30 september 2012 om 12:48

ja vond hem ook goed. Wat mij wel opviel is dat hij bijna niets doet om zijn tegenstander te hinderen tijdens een kopduel, moet hij toch echt iets aan gaan doen

Ben zo blij dat die eindelijk een keer aantoont ook serieus te kunnen zijn. Had bij Daley Blind altijd het idee dat die gewoon heel erg blij was alleen al bij Ajax te spelen en in zon mooi shirt te mogen rondlopen en dat die gewoon onder de indruk was van alles en iedereen op het veld.

Hij lijkt nu veel serieuzer aan het voetballen, veel meer concentratie en geen stomme fouten meer. Gisteren speelde die een prima wedstrijd. Had verwacht dat Tadic wel wat meer kon doen maar hij had geen schijn van kans. Top Delay! Nu lekker doorpakken op de afgelopen wedstrijden.

30 september 2012 om 12:57

hij speelde gewoon een redelijke wedtsrijd en dat was gewoon een uitschieter

Blind mag blij zijn dat ie nog in Ajax 1 zit want het is gewoon drama wie hem gescout heeft

30 september 2012 om 13:15

Blind is eigen kweek hoor die is niet gescout.

30 september 2012 om 14:03

Tadic heeft ook weinig de bal gehad om er veel mee te kunnen doen

30 september 2012 om 16:19

Een speler krijgt de bal niet als hij goed word afgedekt, waarom zou ik de bal aan een speler geven als iemand der zo opzit en der geen ruimte is, dat is dus eigenlijk ook een compliment aan Daley blind.

Dit zegt denk ik meer over de kwaliteiten van Tadic dan over Blind, want Blind blijft gewoon een te matige verdediger
Hopelijk kunnen we Blind snel van de hand doen.

30 september 2012 om 12:29

Geef die jongen toch wat credit, hij doet het gewoon goed genoeg de afgelopen wedstrijden!

30 september 2012 om 12:39

Wat is dit lachwekkend. Daley speelde gewoon een hele goede wedstrijd. En dan ligt het op eens aan de tegenstander. Deze tegenstander is tot nu toe een van de betere spelers in de eredivisie. Ik vond Daley Blind gister vooral verdedigend sterk, zat overal tussen en was sterk in de duels. Daarnaast zag je hem ook een aantal keer over Boerigter heen komen en zelfs met de aanval bemoeien. Laten we hopen dat Daley deze ontwikkeling gaat doorzetten, want dan hebben we als Boilesen weer terugkomt 2 goede linksbacks.

Trouwens wat een onnodige sneer Feyenoord. Wat meer respect is wel op zijn plaats. Bij Feyenoord zijn ze gewoon uitstekend bezig. Je ziet ook gewoon dat ze een prima jeugdopleiding hebben waar nu menig talent uitkomt waar Ajax jaloers op kan zijn.

30 september 2012 om 13:02

Ik vond Blind opnieuw tekort schieten, bij meerdere corners was hij z'n mannetje totaal kwijt. Heel vaak dekt hij de vleugelaanvaller op een paar meter, dan passeren ze hem iig niet maar hebben wel de ruimte voor een voorzet. En er waren een paar passes bij die leidde tot balverlies dat best gevaarlijk had kunnen worden. Ik vind dat je daar hem ook op moet veroordelen ook al leidt het niet tot een nederlaag.

30 september 2012 om 16:58

Misschien heb ik het niet helemaal gelukkig uitgedrukt over Feyenoord, maar ik vind dat Daley Blind een te matige verdediger is voor Ajax.
En dat maken die paar wedstrijden per seizoen ook niet uit.
Wil jij zeggen dat Feyenoord momenteel op het niveau zit van Ajax,psv of FC Twente, want ik vind Daley Blind voor een niveau lager als dat een prima speler.
En dan kom ik uit bij Feyenoord, daar zie ik het hem goed doen.

Dat is geen sneer, maar gewoon realistisch!

Nou woensdag di Maria in bedwang houden en iedereen houd voortaan ze mond over blind.
Maar hij moet echt beter gaan koppen want chadli kon 2 keer koppen en nog zo makkelijk ook.

Ik denk dat Steve Mcclaren Chadli en Tadic uit de wedstrijd heeft gespeeld. Wat een belachelijke trainer vind ik dat zeg. Tegen Chadli en Tadic zeggen dat ze op Van Rhijn en Blind moeten letten. Daardoor moesten ze zich op de verdedigende taken focussen in plaats van aanvallend.

30 september 2012 om 13:07

Dat de aanvallers ook defensieve taken hebben is helemaal niet vreemd, zo speelt Twente al jaren lang. Op de rest van de tactiek is overigens wel genoeg aan te merken, en met je eerste zin ben ik het ook volledig eens.

Waar heeft hij het nou weer over? Twente heeft in de Arena heel angstig en niet hun eigen spel gespeeld. Als Twente aanvallend meer had gebracht had Blind de test pas kunnen doorstaan.

30 september 2012 om 13:08

Dan had Blind de test waarschijnlijk niet doorstaan, maar het is natuurlijk niet Blind's schuld dat Twente het hem niet moeilijk heeft gemaakt. Dat kwam gewoon door de eigen (voor mij onbegrijpelijke) tactiek.

30 september 2012 om 13:25

daarnaast vind ik dat mensen ook Ajax te weinig krediet geven voor hoe de wedstrijd gisteren is gelopen. Zelfs Wisgerhof zei het: Ajax hield het veld goed breed met positiespel, waardoor Twente geen druk konden zetten en dus naar achteren werd gedwongen.

Natuurlijk was de gekozen tactiek laf en slecht, als je als Twente zoveel kwaliteit hebt. Dan speel je een tegenstander als Ajax helemaal in de kaart. Maar laten we nou niet vergeten dat ook Ajax dit goed heeft gedaan. Mclaren wilde echt niet zo ver terugzakken en een muur optrekken.

30 september 2012 om 14:02

"mcclaren wilde echt niet zo ver terugzakken en een muur optrekken."
Dat is dus juist wat ik zo spijtig vind aan dit alles, dat wou hij wel.

30 september 2012 om 14:41

Nee, zo erg als dat we gisteravond hebben gezien was niet de keuze van Mcclaren arnautovic. Het kwam ook door het goede positiespel van Ajax, in een hoog tempo werd de bal gecirculeerd waarbij het veld heel breed werd gehouden.

30 september 2012 om 15:04

Dat ben ik niet met je eens Elders. Ajax speelde goed positiespel inderdaad, maar in een veel te laag tempo om het Twente lastig te maken. FC Twente liet zich inzakken, leek vooral niet te willen verliezen. En dat goede positiespel heeft op zich ook geen invloed op het punt vanaf waar FC Twente druk gaat zetten natuurlijk. Naar mijn idee deed men dit zeker 10 meter te laat. Twente liet Ajax in het spel komen en heeft, ondanks dat het vrijwel geen kans heeft weggegeven, derhalve terecht verloren.

30 september 2012 om 15:08

Ja ben ik met je eens, maar heeft het dan te maken met hoe Steve het graag ziet?(lijkt me niet) of de instelling van de spelers zelf, want twee jaar geleden speelde Twente ook zo angstig in de Arena. PSV uit bijvoorbeeld niet.

30 september 2012 om 15:16

Dat is een goede vraag inderdaad. Ik denk, met het interview met Mcclaren (en ook Wisgerhof en Brama) in het achterhoofd, dat het voornamelijk tactiek was zo, en dat Steve het spelbeeld zo wel goed vond.
En als je interviews met Schilder en Chadli meeneemt, die beide teleurgesteld hebben gereageerd op het spel en de spelopvatting... Dan vrees ik het ergste, ik heb Mcclaren lang gesteund, maar heb mij gisteren eigenlijk gewoon geschaamd. Jammer.

Blind kan aardig meekomen als iedereen goed staat en hij het niet te druk krijgt.

Met andere woorden: hij komt eigenlijk te kort.

Tegen Dordmund en Twente was Blind goed en in tegenstelling tot afgelopen jaar heeft hij zich wel ontwikkeld.
Misschien word het dan toch wat.

Ik snap ook niet waarom die tadic zo de hemel in werd geprezen. Twente had dit seizoen nog alleen tegen middelmaat of laagvliegers gespeeld en dan kan je uitblinken. Tegen ajax is gebleken dat het maar een zeer middelmatige speler is voor de eredevisie.

30 september 2012 om 12:42

Omdat hij in al die wedstrijden is uitgeblonken misschien?

30 september 2012 om 13:10

Als FC Twente anders had gespeeld was Tadic ongetwijfeld beter tot zijn recht gekomen. Mcclaren heeft getracht Chadli, Castaignos en Tadic eigenhandig onschadelijk te maken gisteren. Gelukkig liet Chadli zich niet volledig temmen. Castaignos en Tadic daarentegen konden door de speelwijze nauwelijks iets brengen.

30 september 2012 om 15:43

Eens, maar dat gold ook voor de buitenspelers van Ajax, hebben ook nauwelijks iets in te brengen gehad. Was gewoon een erg teleurstellende wedstrijd. Twee ploegen die er vooral in slaagden het de tegenstander onmogelijk te maken aanvallend voetbal te laten zien, zonder zelf echt gevaarlijk te worden. Met uiteindelijk de minst laf spelende ploeg als verdiende winnaar.

Had me erg verheugd op deze wedstrijd tusen twee ploegen die verzorgd aanvalsspel kunnen laten zien. Jammer dat het niet zo'n open wedstrijd werd als in het verleden vaak het geval was. En dat is m.i. vooral te wijten aan de instelling waarmee Twente het veld in ging: spelen om niet te verliezen.

30 september 2012 om 16:53

Volledig mee eens, iedereen keek uit naar deze wedstrijd, en dan krijg je zo'n schaakpot. Waarin Ajax in een treurig laag tempo probeert FC Twente, dat zich gewillig terug trok, 'kapot' te spelen.

Nu maar snel de beelden van Ronaldo en consorten erbij pakken!!

Blind speelt de laatste prima bij Ajax, ik vind hem zelfs sterker spelen dan Moisander en in een aantal wedstrijden dan Aldeweireld.

30 september 2012 om 12:58

jah komt omdat Blind alle ballen terug passt of breed geeft nooit naar voren enzo lijkt wel alsof hij bang is een fout te maken

30 september 2012 om 13:22

Dan word het toch eens tijd dat je beter de wedstrijden gaat bekijken.

30 september 2012 om 14:25

Blind heeft juist een goede pass in de benen en die durft hij ook te geven naar de linksbuiten als de situatie ervoor is. Ben blij dat hij geen pass geeft als linksback naar rechtshalf. Dat doen alleen spelers die niet nadenken, dus soms is via achter naar rechtshalf beter dan een crosspass via de lucht. Maar laten we ermaar houden dat sommige een iets minder voetbalinzicht heeft dan een ander.

30 september 2012 om 16:11

Precies. mensen willen geloof ik niet zien dat in die driehoekjes veel meer zekerheid zit ingebouwd dan met weinig ruimte tussen twee tegenstanders een bal versturen. Dat doet niet alleen Blind, maar de anti-blind garde wil het bij hem graag als iets fout zien. Dit is hoe Ajax de bal rond circuleert.de manier hoe Frank zijn team wil zien spelen. De manier waar de meeste tegenstanders gek van worden omdat ze geen vat kunnen krijgen op het balbezit van Ajax.
Dus Blind doet bij balbezit gewoon wat verwacht wordt. Nou vindt ik ook wel dat hij nog wat dominanter mag worden. Aanvallen kan Blind echt wel en dat zal ook steeds beter worden denk ik, nu dat hij zich verdedigend steeds beter in zijn vel gaat zitten.
Als je het goed bekijkt, dan doet Blind het eigenlijk zeer behoorlijk. Zoveel mensen vergeten geloof ik ook dat Blind nooit als linkervleugelverdediger heeft gespeeld Daar is hij pas terecht gekomen nadat Vurnon naar het middenveld verhuisde en door die blessure van Boilesen.

Blind speelde voor zijn doen een prima wedstrijd. Hij speelde zoals we hem niet veel hebben zien spelen. Hier zit zeker het werk van Frank de Boer achter. Die is iedere dag zo intensief bezig met Daley dat hij er nu de vruchten van plukt. Heel volwassen in zijn spel, weet waar hij mee op kan komen en staat verdedigend nu ook zijn mannetje.

Ik zag helaas gisteren ook weer zijn grootste probleem. Bij voorzetten gaat hij het kopduel niet aan. Vaak springt hij niet eens. Ik zou met hem 1 dag in de week alleen maar oefenen op persoonlijke duels, met name bij hoge ballen.

Wat me echt irriteerd is dat veel mede ajacieden Boilesen helemaal ophemelen en Blind afschilderen als een of andere niksnut. graag wil ik deze supporters even wijzen op het feit dat onze vriend Boilesen slechts 10 wedstrijdjes in het 1ste gespeeld heeft en voor de rest alleen maar geblesseerd is geweest. Niemand kan zeker weten of deze jongen het op langere tijd gaat volhouden op een hoog niveau. Daley Blind doet het op dit moment gewoon goed, is een Nederlandse jongen en een echte ajacied! Gun die jongen gewoon tijd om op langere tijd een goed niveau aan te houden. Zijn vader is ook een laatbloeier en er zijn natuurlijk wel meer voorbeelden van laatbloeieren die het daarna suyper gedaan hebben! Conclusie geef die jongen gewoon de steun wat hij verdiend!

Als ik dan zie hoeveel een lamzak als Sulejmani aan steun ontvangt van het publiek is het gewoon belachelijk. Steun de echte Ajacieden mensen!!!

Blind kan heus wel voetballen. Ik heb alleen moeite met zijn uitstraling op het veld en zijn nonchalance. Hij heeft de neiging om zijn broekje wit te houden en voor een verdediger mag hij best wel vaker wat tanden tonen. Neem een voorbeeld aan de slidings van Alderweireld. Blind laat in mijn ogen zijn tegenstander te vaak een balletje rustig aannemen om er vervolgens op zijn dooie gemak achteraan te huppelen. Dat moet er uit, zeker om de schijn van nonchalance tegen te gaan.

Blind heeft de laatste wedstrijden laten zien dat hij een man kan uitschakelen. Al is het iemand die bekend staat om zijn snelheid (die Pool van Dortmund) of iemand die vooral bekend staat om zijn gevaarlijke voorzet (tadic). Het maakt ook niet uit of die spelers binnendoor of buitenom gaan.

Blind laat zien dat hij in zulke wedstrijden wat bijdraagt. Zijn ontwikkeling gaat traag als je kijkt naar hoe lang hij al bij Ajax zit en hoeveel hij in die tijd vooruit is gegaan, maar hij maakt stapjes en is redelijk constant. Op dit moment de beste linksback die we hebben bij Ajax.

Hij begint langzamerhand 'het spelletje' steeds beter te kunnen lezen, want hij is steeds op tijd terug om het zijn man lastig te maken. Hij wordt er niet op een opvallende manier meer uit gerend.

30 september 2012 om 14:31

Was je gisteren in de Arena of heb je een samenvatting gezien? Blind wisselt goede momenten met zeer zwakke af. Speelde de bal een paar keer in de voeten van de tegenstander a la Willems van Psv. De Boer stond twee keer kwaad op dat was toch echt voor Daley bedoeld! De mensen hebben gelijk als ze zeggen dat Daley het beter doet dan vorige seizoenen, maar dat is nog altijd niet goed genoeg! Niet te snel tevreden zijn, een NL linksback van Ajax hoort in Oranje te staan dat is het referentiekader. Dat Willems wordt gekozen zegt al genoeg over het niveau van de rest van de NL linksbacks. Off topic: Wat is Braafheid een naar mannetje geworden zeg, liep steeds om zich heen te slaan en had dan nog het lef om in beroep te gaan bij de leidsmannen. Ontsnapt aan rood wat mij betreft!

30 september 2012 om 15:40

Ik zat in het stadion.

Voor de rest is het Nederlands elftal geen referentiekader. Ik ben Ajacied en kijk naar Ajacieden. Welke spelers tot kort komen voor Ajax en ik kijk niet naar welke spelers te kort komen voor het Nederlands elftal. Ook kijk ik naar hoe een speler zich ontwikkeld. Hier kijk ik naar wanneer ik naar spelers individueel kijk.

Blind heeft stapjes gemaakt en is op dit moment de beste optie voor de linksback positie bij Ajax. Blind heeft Tadic goed onder controle gehad en dat verdient positieve reacties.

Iedereen weet dat Blind geen topper is. Dat hoef je dus niet te benadrukken of als maatstaf te gebruiken bij hem, want dan zal je altijd ontevreden over hem zijn. Ik heb geaccepteerd dat hij geen topper is en probeer op dingen te letten waar hij wel goed in is.

Die ene keer die Blind benoemd dat hij Tadic kwijt was, was hij waarschijnlijk volledig de weg kwijt want het was niet Tadic, maar Chadli die hij kwijt was op dat moment.

Puike wedstrijd overigens van Blind, alhoewel ik ook denk dat Tadic grotendeels uitgeschakeld is door eigen spelwijze.

30 september 2012 om 13:58

ik denk dat heel Twente grotendeels werd uitgeschakeld door de speelwijze van Ajax ?
Die tikte de bal goed rond hanteerden goed positie spel waardoor Twente zich stuk liep achter alles en iedereen aan ! Tuurlijk speelde Twente laf maar dat lag voor een groot deel ook aan Ajax dat de bal het werk liet doen en zodoende Twente zich kapot moe liet lopen . Overal waren ze te laat , Dat Ajax er moeilijk doorheen kwam en maar een paar echte kansen kreeg lag aan het feit dat Twente weigerde om mee te voetballen en met 10 man de boel dicht hield . Dan is het wachten op het moment dat je tegenstander dus kapot gespeeld is en foutjes gaat maken en ruimte laat liggen . En dat moment hebben ze optimaal benut ! Kortom men mag hier Ajax ook wel wat meer credits geven ? En bovendien ik zou willen dat Twente wat meer gevoetbald had , dan waren de ruimtes veel eerder vrijgekomen en had Ajax met deze speelwijze minimaal 2 of 3 x gescoord !

30 september 2012 om 15:06

Chadli was op dat moment ook zeker niet zijn man. Volgens mij liep hij bij castagnos, die richting eerste paal ging, waarna Blind heel snel moest anticiperen om nog bij Chadli te komen. Chadli zette die aanval overigens zelf op, vanaf de middenlijn. Zowel Eriksen als Poulsen liepen hem lopen nadat hij had ingepasst. Dat het dan bij de doelpoging lijkt alsof blind niet goed dekt klopt. Maar dat lijkt zo, eigenlijk is het andermans fouten aan het oplossen.

Ben het wel eens met een aantal mensen hier die aangeven dat ze vinden dat Blind wel eens wat vaker fel een kopduel aan moeten gaan. Maar goed, het liep met een sisser af.

Ik denk dat Blind kampt met een groot imago probleem, dat hij door derksen en consorten een aantal keren is afgemaakt, vooral na die wedstrijd tegen Psv. Ik vind het alleen wel zo raar dat er bij die goal van Lens vooral aandacht is voor Blind, terwijl Lens gewoon een hele goede actie maakt en iedereen weet dat Lens een van de snelste spelers van de eredivisie is.

Vind Blind elke wedstrijd beter en beter spelen. Hij verbaasd me echt. Vond hem zelf eerst veel te slap verdedigen en hij was vaak te laat. Hij timed nu steeds beter en wint veel duels. Wel vind ik dat hij vaak nog teveel ruimte laat, maar als hij zich zo door ontwikkelt komt dat ook wel goed.

Ajax moet maar snel zijn contract verlengen! Boilesen is al 2 jaar geblesseerd en als hij zo goed is als veel mensen op dit forum beweren (waar ik toch mijn twijfels over heb) dan speelt hij Blind vanzelf uit de basis. Kan je Blind nog altijd verkopen, want dan heb je ook nog Dijks achter de hand. Nu loopt Blind volgend jaar gratis de deur uit.

Typisch Nederlands dit. "ik was hem maar 1x kwijt." Denk je dat John Terry niet keihard op zijn flikker krijgt als hij 1x Robin van Persie kwijt is en Chelsea daardoor met 0-1 verliest van United? In de top mag je je directe tegenstander Nooit kwijt raken. In de Nederlandse competitie word het niet gelijk afgestraft, over de grens pakken ze je meteen. Moisander was Lewandowski ook maar 1x kwijt tegen Dortmund, en Ajax gaat wel met 0 punten naar huis.

30 september 2012 om 16:29

Wat een domme opmerking sander111. Als dat echt zo was dan had Terry, om jouw voorbeeld maar aan te halen, al lang bij het derde elftal van Chelsea gespeeld. Verdedigers zijn geregeld hun tegenstander kwijt. En zelfs aanvallers van een minder kaliber dan van Persie. Het is niet eens een schande als je van Persie een keer in een wedstrijd uit het oog verliest. Dan heb je het eigenlijk uitstekend gedaan.
Dus voortaan goed nadenken voordat je met zulke argumentatie komt, want van echte kennis van het voetbal getuigd het niet.

30 september 2012 om 17:49

Je kan net te laat komen omdat een spits gewoon een goede actie maakt, je kan een verkeerde keuze maken waardoor je net niet op tijd bent om je man tegen te houden, dat soort dingen kunnen je allemaal overkomen ja. Maar je man uit het oog verliezen omdat je niet goed op staat te letten is nooit te accepteren. Dat deed Blind, als er een doelpunt uit kwam zou iedereen zeggen dat hij een kut wedstrijd heeft gespeeld en er geen reet van kan.

ik wil niet negatief doen hoor, maar ik vond hem degelijk gisteren niet Top. Paar kleine foutjes, zoals zich verkeerd opstellen en dan de grote fout die hij zelf ook geeft bij die kopbal van Tadic.(was het niet Chadli trouwens)
Juist in de Eredivisie kan je misschien zulke fouten maken, maar in de top (cl) niet.
Hij was Chadli totaal kwijt, alleen maar oog voor de bal.
Als die dit tegen Real ook doet hangt die gewoon. Sta je misschien net lekker met 1-0 voor door een zondagsschot ofzo en dan begaat iemand (blind, Moisander etc) zo een fout. Kan gewoon niet.

En juist dat is het verschil. Blind is misschien net aan goed voor de eredivisie maar verder ook niet. Leuk dat hij misschien nu wel zn beste voetbal speelt van zn leven, maar Ajax heeft meer nodig dan dat.

Gaan we weer vorige keer was het Siem nu blind nou zet die stunt maar uit je hoofd zo geweldig was het gister avond allemaal niet, Real straft domme fouten wel af dus ik verwacht woensdag ook wel een 0 - 5 dat is Real wel verplicht met de selectie wat hun hebben.....

Blind heeft goed gespeeld in verdedigend opzicht, maar hij is nauwlijks een combinatie met Boerighter aangegaan, omdat hij alleen aan ze verdedigende taak dacht. Dat vond ik wel minder. Geen 1 keer heeft ie Boerighter in stelling gebracht en vandaar dat De Boer hem schreeuwde. Terwijl Van Rijn Chadli in z'n zak had en ook nog lekker aan het aanvallen was. Dat noem ik een goede verdediger.

30 september 2012 om 16:39

Ook dat is onzin Afiso. Je zag Blind verschillende malen over de vleugel naar voren sprinten op het moment dat Boerrigter naar binnentrok. Ze hebben toen de bal haast niet aan Daley gegeven waardoor het misschien niet opviel.

Geef die Blind maar een contractverlenging, die jongen weet eindelijk dat ie niet alleen op het talent van papa kan teren maar er gewoon hard voor moet werken. Dat betaalt zich nu uit. Daley was al aan het einde van het seizoen van vorig jaar in goede doen. En nu trekt hij de lijn door. Ik hoop echt dat Daley net als Danny een soort mister Ajax gaat worden. Hij heeft goed spelinzicht en een goede techniek. Hij krijgt steeds meer ervaring nu als linksback. Op linksback is hij ook gewoon goed. Op de centrale positie mist hij de kopkracht.

30 september 2012 om 14:35

en snelheid, en wenddbaarheid, en duelkracht, en gif!!!

de enige reden dat blind goed speelde tadic was omdat tadic net zo'n trage slak is als blind. Blind is een leuke speler als hij de snelheid had. Als blind een directe tegenstander krijgt die snel is zoals een lens dan word het niet om aan te zien.

30 september 2012 om 16:43

Kan mij nog herinneren hoe lui zoals jij riepen hoe hij er door die snelle vleugelspelers van Dortmund voor gek zou worden gezet. Ook die vlieger ging niet op. De enige die zich voor gek zet zijn de types zoals jij. Voorlopig toont Blind alleen maar wat jullie hopen dat hij niet kan.

Wie het laatste lacht, lacht het hards.

Lees hierbovenw at kritiek dat Blind nonchalant is. Moet je eens op Eriksen letten, over nonchalant gesproken. Hou toch eens op met die kritiek op Blind. We hebben gewoon niet beter en moeten het met hem doen. Bovendien speelt ie gewoon de laatste weken goed, dus laten we hem nu eens potitief benaderen. Op Boilesen hoeven we voorlopig niet te rekenen. Ook al wordt ie ooit nog fit dan duurt het zowat nog een jaar voordat ie wedstrijdfit is, dus die kun je echt nog maanden vergeten. En tuurlijk zal Blind nog wel eens een zaadpartij spelen, maar daar lopen der bij Ajax genoeg van rond momenteel en daar hoor je nooit kritiek over. Ajax heeft gewoon, mede ook dankzijn het nwe bewierookte beleid, een selectie die aardig is maar niet meer dan dat. Maar met die modale selectie doen ze het voorlopig goed, zo ook Blind. Aan het begin van de week had ik niet durven dromen dat we zowel van Utrecht als Twente zouden winnen, dus ze hebben het gewoon goed gedaan dus ook Blind. En wat er vandeweek ook gebeurd, dat zien we wel. Je zal mij niet horen roepen dat ze gewoon ff gaan winnen, maar er is een geweldige bak zelfvertrouwen opgedaan, dus wie weet een heel klein stuntje.

30 september 2012 om 15:07

Ik ben het helemaal met je eens!

Voordat ik echt overtuigt ben van Blind zal die nog wel even een tijdje goed moeten blijven spelen.
Maar hij is zeker op de goede weg, iets wat we graag zien.
Als Boilessen straks weer fit is ben ik benieuwd wat er gaat gebeuren. Blind zal nog steeds de voorkeur krijgen denk boven Dijks en Boilessen denk ik.

Één zin is heel belangrijk in dit verhaal. Namelijk dat Ajax zijn eigen spel heeft gespeelt. Dit was ook de kracht van Ajax gister. Ze bleven gewoon verder spelen en ze hoopten dat ze een kansje kregen, en die kregen ze dus ook. Wat ik zo jammer vind is dat Twente niet zijn eigen spel speelde. Twente speelde om niet te verliezen en ze wouden geen enkel risico nemen. Dit snap ik totaal niet. Waarom speelt Twente niet zoals ze altijd doen. Lekker vooruit voetballen en niet bang zijn om met wat ruimte in de rug te spelen. Als je dan Gutierez op het middenveld zet dan heb je zoveel voetbal in je ploeg dat het voor Ajax heel lastig gaat worden om uberhaupt een vuist te maken tegen Twente.

Verder speelde Blind gister wel goed, maar ik moet zeggen dat Tadic ook heel weinig aan de bal was, dus het is nu niet opeens zo dat hij een super wedstrijd speelde. In mijn ogen ook gewoon een normale gemiddelde verdediger, die geluk heeft dat hij bij Ajax mag spelen.

Als Blind ditzelfde ook in de Grolsch Veste presteert, en dit seizoen ook eens constant blijft, dan laat ik me overtuigen. Ik houd ook nu nog mijn hart vast als ik hem zie spelen. Wordt nog heel eenvoudig uitgespeeld (die een-twee tussen Janssen en rosales bijvoorbeeld), heeft geen snelheid, geen kopkracht, geen duelkracht, geen nuttige voorzet, geen dribbels.

Ik vind het als Ajax fan echt frustrerend om te zien hoe mede fans hun spelers 'steunen'. Ik kan me nog herinneren dat Anita een tijdje op de back positie stond en iedereen de stront emmer over hem heen gooide. 'ajax onwaardig, schandalig slecht' enz. Toen kwam hij tot zijn recht als verdedigende middenvelder en was het ineens de held. Nu heeft Blind in het begin van het seizoen een tijdje centraal gestaan waar hij inderdaad niet tot zijn recht kwam, gaat iedereen weer een nieuwe stront emmer halen om die over Blind heen te gooien! Hij speelt als back gewoon vrij constant naar mijn mening, de tweede helft van vorig seizoen speelde hij sterk en nu zet hij naar mijn mening weer een heel aardige reeks neer. Hij is de eerste in de competitie die Tadic zo goed als onschadelijk kon maken.

Dat fans van andere clubs de Ajax spelers belachelijk maken boeit me niet, dat hoort erbij, maar fans van Afca, stop eens met die negativiteit en steun die jongen in z'n ontwikkeling.

Hij deed het goed, Tadic niet veel gezien. Eerlijk is eerlijk, hij heeft zich herpakt en dat is klasse. Centraal is hij niet goed genoeg, maar op de LB doet hij het aardig. Hij wilt altijd naar voren spelen maar wordt soms ook niet erg goed geholpen door zijn ploegmakkers.
Zoals tegen Ado, dan komt hij op, gaat de kaats aan met Babel die vervolgens Blind laat staan tegen drie man van Ado. Ja dan verspeelt hij de bal, bijna elke spelers verspeelt hem dan.

Ik vraag me af of hij zichzelf wel eens bij corners heeft gezien, die man springt nog geen halve meter van de grond als de bal nog meters bij hem vandaan is..

Aanvallend geeft hij ook alle ballen weg, waardeloze speler.

janmaat is wel iets beter dan blind maar janmaat viel zwaar door de mand in oranje.
bruno heeft wel potentioneel

vond 'm niet best eigenlijk. paar keer verkeerd inspelen in de as en belangrijker ver van de man bij kopballen.

Ik weet niet waar die hosanna om de persoon Blind vandaan komt, maar hij stond weer een paar keer flink te schutteren. Was zijn mannetje weer heel vaak kwijt bij dode spelmomenten en vergeet ook mee te springen in een kopduel. Hij is ook telkens te laat als de tegenstander een kaats of 1-tweetje aangaat. Ik vind hem nog steeds niet goed genoeg voor Ajax en hopelijk kan Boilesen een keer fit blijven zodra die terug komt.

Bedank Mcclaren op je blote knieen dat je het niet lastig had tegen Tadic. Met zo''n tactiek worden spelers als Tadic en Chadli kapot gemaakt. Als hij 20 meter verder naar voren had mogen spelen was je aan alle kanten gedold.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8081
2.PSV7768
3.Feyenoord5929
4.AZ5522
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger325
D. van de BeekMiddenvelder328
D. TadićAanvaller3224
David NeresAanvaller298
H. ZiyechMiddenvelder2716
K. HuntelaarAanvaller2615
A. OnanaDoelman310
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

212 fans
Middenvelder, 30 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 32 24 4 0
2017/2018 Southampton 36 6 4 0
2016/2017 Southampton 33 3 4 0
2015/2016 Southampton 34 7 2 0
2014/2015 Southampton 31 4 2 0

In de wandelgangen

Woensdag 24 april
Arsenal heeft een vervanger voor de naar Juventus vertrekkende Aaron Ramsey op het oog. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren