Pranjic baalt van ‘Braziliaan’ en beëindigt interlandcarrière Kroatië

Vrijdag, 28 september 2012 om

Danijel Pranjic zal de vijftig interlands voor Kroatië niet gaan halen. De dertigjarige verdediger annex middenvelder van Sporting Portugal, die 45 officiële wedstrijden speelde voor zijn land, heeft bedankt als international. De reden daarvoor is bijzonder te noemen. Bondscoach Igor Stimac heeft Pranjic niet opgeroepen voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Wales en Macedonië. De plaats van Pranjic wordt ingenomen door de in Brazilië geboren Sammir (speler van Dinamo Zagreb) en dat kan de ex-speler van sc Heerenveen niet hebben.

/

“Het was een lastige beslissing, maar dat Sammir wel bij de selectie zit en ik niet kan ik niet accepteren”, tekent persbureau Reuters op uit de mond van Pranjic. “Stimac vertelde me voor de eerste twee kwalificatiewedstrijden dat ik een rol zou spelen, maar dat is niet gebeurd. Ik heb niets persoonlijks tegen die jongen, maar ik kan dit niet accepteren.”

De dertigjarige vleugelspeler hoefde in de eerste twee wedstrijden, tegen Macedonië en België, ook al niet op te draven. Op het EK in Polen en Oekraïne speelde de ploeggenoot van Khalid Boulahrouz, Stijn Schaars en Ricky van Wolfswinkel slechts 22 minuten.Gerelateerd

52 reacties (laatste reactie door isimic)

Mooie zet van Pranjic, allemaal Brazilianen die voor Kroatie gaan spelen is een slechte zaak.

Straks staat Sammir de Kroaat tegen Douglas de Nederlander, Cacau de Duitser tegen De Camargo de Belg. En Mehmet Aurelio de Turk tegen de Brazilianen van Bulgarije en Azerbaidzjan.

Erg slechte ontwikkeling in het interlandvoetbal

28 september 2012 om 15:39

Aurelio is gestopt met voetballen, maar goed ik snap je punt. Ik was nou ook niet bepaald voor zijn komst bij het Turkse nationale elftal.

28 september 2012 om 15:40

ah oké, maar je vind het dus niet erg dat Ozil bij Duitsland speelt? Of Felaini en Dembélé bij Belgie? Of spelers als Seedorf en Davids die voor NL speelde?

28 september 2012 om 15:47

Nee, dat is niet erg. Zij hebben het eerste balletje geschopt in het land waar ze voor uit komen.

28 september 2012 om 16:08

Nee dat vind ik niet erg, die zijn niet als profvoetballer naar dat land gekomen.

28 september 2012 om 16:10

nou, geen idee of dat voor Davids en Seedorf ook geldt. Dacht dat zij uit Suriname komen..?

28 september 2012 om 16:47

Dat gaat niet op, Suriname heeft zo veel met nederland te maken, en het is onderdeel geweest van nederland. dus dat is appels met peren vergelijken.

28 september 2012 om 15:41

Jij snapt het. Ik vind het niet horen dat een speler een paar jaar in een land woont eventjes zijn nationaliteit verandert voor een betere interlandscarière.
Als dit zo doorgaat kunnen we beter stoppen met interlandvoetbal.
Ik vind trouwens dat de trainer ook uit het land zelf moet komen. Ik heb liever een kwalitatief mindere coach die wel een landgenoot is dan de beste trainer van Europa die uit een ander land komt.

28 september 2012 om 16:02

dat kan niet meer gebeuren hoor , volgens mij moeten ze een bepaalde nummer van zulke spelers toestaan in interlandsvoetbal ..niet precies de juist voorbeeld maar net als in Engeland waar een bepaalde nummer van de spelers van de ploegen ( 5 of zoiets) moeten uit hun academies komen..

28 september 2012 om 15:47

Brazilianen in andere nationale teams:

Armenia
Marcos Pizzelli
Australia
Agenor Muniz
Azerbaijan
Leandro Melino Gomes
André Luiz Ladaga
Ernani Pereira
Luís Ramim
Belarus
Renan Bressan
Belgium
Igor De Camargo
Luis Oliveira
Bolivia
Alex da Rosa
Edivaldo Hermoza
Bosnia-herzegovina
Ricardo Baiano
Bulgaria
Tiago Silva
Lúcio Wagner
Marquinhos
Canada
Tony Menezes
Costa Rica
Alexandre Guimarães
Croatia
Eduardo da Silva
El Salvador
Nildeson
Israel Castro Franco
Equatorial Guinea
Alex
Anderson Souza
André Neles
Daniel Martins
Danilo
Fernando
Hebert
Ronan
Germany
Cacau
Paulo Rink
Kevin Kurányi
Honduras
Denilson Costa
Marcelo Ferreira
Hong Kong
Cristiano Cordeiro
Hungary
Leandro de Almeida
Italy
José Altafini won a World Cup playing for Brazil under the name Mazola.
Amauri
Anfilogino Guarisi
Angelo Sormani
Dino da Costa
Alessandro de Maria under-23 only
Otávio Fantoni
Elisio Gabardo under-23 only
Paolo Innocenti under-23 only
Pedro Sernagiotto B team only
Thiago Motta
Japan
Wagner Lopes
Ruy Ramos
Alessandro dos Santos
Marcus Tulio Tanaka
Lebanon
Marcílio Alves da Silva
Newton Santos de Oliveira
Gilberto Dos Santos
Luís Fernandez
Jadir Morgenstern
Salomão Salha
Macedonia
Aguinaldo Braga
Gilson Jesus da Silva
Mexico
Zizinho
Zinha
Leandro Augusto
Peru
Julinho
Poland
Roger Guerreiro
Portugal
Deco
Pepe
Liédson
Qatar
Fábio César Montezine
Marcone Amaral Costa
Márcio Emerson Passos
Singapore
Egmar Goncalves
Spain
Marcos Senna
Donato
Catanha
Togo
Bill
Cris
Fabinho
Fábio
Hamílton
Mikimba
Trinidad and Tobago
Jose Luis Seabra
Tunisia
Adailton dos Santos
Francileudo Santos
José Clayton
Turkey
Mehmet Aurélio
Ukraine
Edmar Aparecida
Usa
Benny Feilhaber
Curt Onalfo
Vietnam
Fabio dos Santos
Kesley Alves

28 september 2012 om 15:56

En nu?

28 september 2012 om 15:57

oke

28 september 2012 om 16:04

en hoeveel buitelanders zijn er in de braziliaans elftal ?

Jammer dat hij toen niet naar Ajax is gegaan samen met Sulejmani, volgens mij was dat echt een gouden duo geweest want Pranjic hield Miralem aardig in de gaten bij Heerenveen.

Al snap ik zijn keuze wel want als ik moest kiezen tussen Ajax en Bayern

28 september 2012 om 15:26

Jammer dat hij destijds niet naar PSV kwam ipv. Vayrynen, ik was altijd wel gecharmeerd van Pranjic, zonde dat zijn carrière bij Bayern niet is geworden wat hij had gehoopt.

Tja gelijk heeft ie wel ergens. Als mijn plek werd ingenomen door iemand met oorspronkelijk een andere nationaliteit zou ik dat ook zuur vinden. Echter iedereen gaat anders met dit soort dingen om. Ik zou me terug proberen te knokken en tonen dat ik eerste keus zou moeten zijn.

Heel Kroatie vind het schandalig. Waar de mensen zo boos over zijn is dat Sammir (25 jaar al) een middelmatige speler is die weinig toevoegt, helemaal niets zelfs. Vooral als je Rakitic, Kranjcar en zelfs Badelj heb rondlopen. Dan is nog zo'n speler erbij onnodig.

De reden dat hij erbij zit is omdat Mamic (sommige kennen hem nog wel van Dinamo Zagreb) dat wilt. De hele bond is corrupt en Mamic wilt al jaren dat Sammir bij de kroatische selectie komt zodat grotere clubs geïnteresseerd raken in hem ziodat Mamic er geld aan kan gaan verdienen. Toen Bilic dit niet deed is hij zelfs uitgemaakt voor racist.

Eduardo was al moeilijk te accepteren voor veel Kroaten omdat hij pas in Kroatie kwam toen hij al 15 was maar omdat hij zo goed kon voetballen en zich goed aanpaste en ook trouwde met een Kroatische vrouw accepteerde veel mensen het wel. Nu heeft de corrupte bond daar gezorgd dat een Brazilliaan erbij komt die vaak negatief in het nieuws komt en niets toevoegt. Dat gaat veel mensen gewoon te ver.

28 september 2012 om 15:32

Het jammere is dat je er he-le-maal niks tegen kan doen, hoe verschrikkelijk corrupt het ook is. Zo zit het voetbal helaas in elkaar tegenwoordig, veel te grote belangen en de supporters komen op de laatste plaats.

Dat hij er niet mee eens is is een ding maar dan hoef je toch niet te bedanken?!

28 september 2012 om 15:41

Pranjic kan op meerdere posities spelen die helemaal niet zo goed bezet zijn. Door Sammir wel op te roepen voor posities die al meer dan goed bezet zijn begrijp ik wel dat het voor Pranjic gewoon over is.

Dit heeft allemaal te maken met Stimac, die heel het elftal kapot maakt. Hij heeft Rakitic na een slechte wedstrijd ook helemaal afgemaakt in de media. Hij heeft het Rakitic niet eens persoonlijk gezegd maar hij heeft hem helemaal afgebrand in de media. Wat een schandalige gast is die Stimac.

Daarnaast moet ik zeggen dat Sammir helemaal niet in de Kroatische selectie thuis hoort. Die gast is echt niet goed genoeg. In Kroatië is iedereen boos dat hij er bij zit want hij is echt niet goed. Haal dan Ilicevic en Badelj van HSV erbij en zet Vukojevic er gewoon weer in! Geef Kranjcar speeltijd en zet Rakitic erin! Haal Petric weer bij de selectie, maar gooi die Sammir eruit! Die man is het nationale elftal onwaardig!

28 september 2012 om 15:39

Hoewel Stimac belachelijk bezig is het natuurlijk niet alleen Stimac geweest. Je ziet nu ook hoe groot het probleem is dat Mamic heet, en hoe slecht de Kroatische voetbalbond in elkaar zit. Van mij hoeft het al niet meer. Veel supporters en fans zullen het nu ook gaan boycotten.

28 september 2012 om 16:08

Klopt, Mamic en jammer genoeg ook Suker zijn echt een stelletje mafia bazen. Mamic was al bekend, maar Suker is toch jammer om te zien. Hij heeft ook echt belachelijke dingen gezegd en gedaan. Het is jammer om het elftal zo in elkaar te zien storten! Wij Kroaten denken altijd dat we niet bij de Balkan horen en dat we beter zijn, maar toch kom je in onze politiek en dus ook voetbalpolitiek, veel slechte dingen tegen....

Ik zou het ook niet kunnen hebben, Pranjic heeft groot gelijk. Maar toch niet gelijk bedanken? Dan geef je toe.

Heeft di Stefano ook niet voor drie landen gespeeld? Misschien moet Pranjic een ander land overwegen, dat gaat deze dag net even snel als een club kiezen precies

Nederlanders moeten voor nederlands spelen, turken voor turkije en brazilianen voor brazil. niet meer niet minder drm begrijp ik hem volledig.

Eduardo, Marcos Senna, Cacau, Douglas, De Camargo, Mehmet Aurelio, Pepe, Deco, Thiago Motta, etc wat moet je er mee. Mooi gebaar van Pranjic, hij laat alleszins al de Kroaten inzien dat een Braziliaan niet hoort bij Kroatië, of gelijk welk ander niet Braziliaans nationaal elftal.

28 september 2012 om 18:33

Ik heb dat stuk nu een paar keer doorgelezen maar eigenlijk staat er nergens dat hij het niet accepteert om het feit dat die jongen Braziliaans is. Dat lijkt meer zo vanwege de kop van VZ.

Het is wel goed mogelijk dat het de reden is maar het staat er niet.

Hij denkt echt dat hij een ster is ofzo??! Pranjic, je bent je hele carriere nog niet eens subtop, wees blij dat je in beeld bent opa

Beetje een verkapt excuus. Hij was al gepasseerd, dus in principe bedankt hij voor de vorm. Als hij wel gewoon was uitgenodigd, samen met die Sammir, dan was hij gewoon op komen dagen

Pranjic, laat zich heel erg kennen zo. Hij is gewoon keihard gepasseerd en gaat nu zeiken!

Eduardo speelt al jaren voor Kroatië en ik heb Pranjic toen ook niet gehoord.
Dus mond houden en keihard voor je plek knokken!!

28 september 2012 om 17:57

meneer isimic please enlighten me!! ipv zo een reactie

ik heb de wijsheid zeer zeker niet in pacht...

28 september 2012 om 18:25

Oh god, was vergeten dat iedereen hier lief behandeld moet worden.

Ten eerste, waarom haal je Eduardo erbij? Je doet nu alsof hij niet speelt omdat er een buitenlander bij is gekomen. Iets wat niet het geval is en ik hierboven al heb uitgelegd, maar goed, je plaatste reactie nummer 39 op een topic waar je weinig verstand van heb en besloot de voorgaande 38 reacties niet te lezen.

Sammir wordt al tijdenlang gepusht naar het Kroatische team door Mamic en nu zit hij erbij terwijl er zat spelers zijn die beter zijn. Door hem wel op te roepen en Pranjic niet (die op 2 posities kan spelen waar Kroatie niet heel veel spelers heeft rondlopen) is duidelijk geworden dat er een niet fair beleid wordt gevoerd en het is dan ook meer dan goed te begrijpen dat hij geen zin meer heeft om te spelen voor een team waarvan de bond zo corrupt als de pest is.

Het is te gek voor woorden dat een braziliaan die op zijn 20ste naar Kroatie kwam en nu veel negatief in het nieuws is wel geselecteerd wordt terwijl hij lang niet van het niveau is die een speler hoort te hebben.

28 september 2012 om 18:41

heeft niet met lief te behandelen te maken, maar kan moeilijk met iemand (zoals het op een forum hoort) een discussie voeren als er geen argumentatie wordt neergelegd.

Ik snap je punt. Had dat ook gelezen. Dan nog blijf ik bij mijn punt. Het is dat het nu om zijn eigen positie gaat. Dus hij de dupe is en daarom de pijp aan maarten geeft, maar zoals je zelf zegt en ik quote:

"het is te gek voor woorden dat een Braziliaan die op zijn 20ste naar Kroatie kwam en nu veel negatief in het nieuws is wel geselecteerd wordt terwijl hij lang niet van het niveau is die een speler hoort te hebben."

Dus het gaat wel er om dat hij een Braziliaan is.

+ je geeft in een eerdere bericht aan dat Eduardo ook al moeilijk te accepteren was, maar omdat die goed was toch maar gelaten.

Daarom haalde ik Eduardo aan.

Kortom en met andere woorden was Pranjic gepasseerd door een mede Kroaat dan was het geen punt geweest.

Snap de irritatie wel hoor en hoop dan dat Pranjic in een volgend persbericht corruptie ook aankaart.

28 september 2012 om 18:53

Je geeft je mening over iets waar je totaal geen verstand van had, want dan had je wel geweten dat het niet zo simpel in elkaar zit als je nu doet voorkomen.

Sammir en Pranjic spelen beide op totaal andere posities, was er ipv Sammir een jong talent van 18/19 jaar bij gekomen dat hij het wellicht wel geaccepteerd. Nu komt er een speler bij die op zijn normale positie (centraal middenveld) al 2 spelers heeft lopen die beter zijn. En nu negeer ik nog het feit dat Kroatie de laatste tijd speelde in een 442 opstelling en Sammir in dat geval 4 spelers voor zich heeft die beter zijn (modric, Badelj, Kranjcar en Rakitic).

Eduardo haalde ik erbij omdat het feit dat Sammir een braziliaan een klein deel van het probleem is. Dat maakt er erger maar ik haal Eduardo erbij om te laten zien dat dat niet het grote probleem is want als Sammir wel het niveau aan zou kunnen een geen betere spelers voor zich zou hebben het wel makkelijker geaccepteerd zou worden. Nu wordt er een Braziliaan bijgehaald van 25 voor een positie die goed bezet is. Dat terwijl een groot talent als Kovacic er ook bijgehaald zou kunnen worden.

Pranjic is trouwens gepasseerd door een andere Kroaat. Op de linksback positie spelen Strinic en Pamic (strinic is defensief beter maar aanvallend minder en Pamic is op beide vlakken minder) en op de linksbuiten spelen Ilicevic en Perisic (beide zijn aanvallend beter maar defensief minder en Perisic haalt al tijden zijn niveau niet).

28 september 2012 om 19:03

ok, we hebben niet dezelfde mening, maar je betoog is duidelijk.

Volgens mij zegt hij nergens dat hij bedankt vanwerge een braziliaan. Hij bedanjt omdat de trainer hem een rol veloofde die belofte breekt hij nu al

28 september 2012 om 18:19

je hebt misschien gelijk. Staat een beetje raar in de tekst, maar in mijn ogen komt het wel zo over.
1 de beslissing dat die gepasseerd is.
2 dat die gepasseerd is door een brasileiro. (anders snap ik niet waarom hij zegt: "het was een lastige beslissing, maar dat Sammir wel bij de selectie zit en ik niet kan ik niet accepteren”, "ik heb niets persoonlijks tegen die jongen, maar ik kan dit niet accepteren.”
Met andere woorden was het een andere speler geweest...dan wel?!?! of in het algemeen kan die het niet accepteren dat die gepasseerd is??

En ook al bedoeld die dat misschien niet. Deste vreemder dat die niet voor zn plek vecht. (Na twee wedstrijden...)

Simic ik ben het totaal niet met je eens. Je besmeurt het kroatische voetbal te veel. Ik zou mijn mond gaan wassen als ik jouw was. Je hebt je laten meesleuren in het primitieve geblaat van de meerderheid van de kroaten at home. Primitieve uitspraken dat het team geboycot moet worden. Jullie ziujn een schande voor kroatie. Alles naar beneden trekken en besmueren dat is waar kroaten goed in zijn. Als je een beetje ogen in die kop hebt weet je dat sammir een versnelling heeft waar rakitic en kranjcar van kunnen dromen. De gozer is een fysiek beest. En zwaar tehnisch.

Wat ik ook vind van het oproepen van sammir is irrelevant. De kwaliteiten heeft ie om erbij te zitten. Ik heb geen zin meer om een zogenaamde battle tegen de bierkaai te voeren terwijl vele landen en ook grote landen aan dat spelletje meedoen. Spanje heeft brazilianen in het team gehad en wij moeten het heilige boontje spelen? Fuck that. Sammir zal ons goed doen let maar op. Met Badelj erbij gaan we rulen. Brazil here we come. Niks staat voor mij hoger in het voetbal dan het kroatische elftal. En daar zal ook sammir niks aan veranderen.

Hrvatska

PS. Ik weet zeker dat onze spelers sammir een warm welkom zullen heten zoals kroaten dat betaamt.

28 september 2012 om 21:04

Misschien moet jij wat beter op het Kroatisch voetbal gaan letten. Het hele voetbal stelt niets voor maar hou vooral je ogen dicht knul.

Daarom speelt Sammir nog bij Dinamo Zagreb. Kranjcar en Rakitic zijn op alle fronten beter als Sammir, technischer, beter aan de bal, beter schot, laten we trouwens niet vergeten dat Rakitic zelfs nog ruim 1 jaar jonger is als Sammir. Sammir steekt er nu bovenuit maar zijn vorige seizoenen zijn absoluut niet indrukwekkend te noemen. . En het is niet heel moeilijk om er in Kroatie bovenuit te steken. Het niveau stelt helemaal niets voor.

En ik ben een schande voor Kroatie? Misschien in de spiegel kijken, de enige mensen die een schande voor Kroatie zijn zijn de mensen die doen alsof er niets aan de hand is en het wel allemaal goed zit. Dat jongens als Sammir opgeroepen worden terwijl er veel beter spelers zijn die in sterkere competities spelen, die Sammir erbij willen hebben omdat hij een keertje uitblinkt in de Kroatische competitie waar het niveau schandalig laag is.

Ik heb geen zin om te praten over de sitiatie in kro want ik weet dat ik daar veel kritischer op ben dan jij je zou kunnen voorstellen. Maar er zijn grenzen. Het is allemaal niet zo zwart als jij voorstelt. Je bent een dramaqueen samen met die andere kroaten.

http://www.youtube.com/watch?v=84xnpozfdse

Als je hier niet ziet dat sammir een hel;e goeie is heb je geen verstand van voetbal. Een klein kind kan dat zien. Hij moet gewoon worden behandeltr als elke andere ingezetene van kroatie. Hij woont er al zes jaar. Wettelijk heeft hij het recht te worden opgeroepen. Case closed.

29 september 2012 om 13:23

youtube filmpje werkt niet, als het een filmpje van hem bij Dinamo Zagreb was hoef ik het niet eens te zien. Zo kan je Ajax in de 2de divisie zetten en vervolgens gaan zeggen hoe goed alle spelers zijn. Hij is 25 jaar en heeft nog geen 1 seizoen goed constant gespeeld, en dat in het team wat met afstand het sterkst is in 1 van de zwakste competities in Europa. Laat hem eerst maar een jaar op een constant hoog niveau spelen ipv zoals hij nu speelt, vaak periodes waarin hij weinig toevoegt. Anders had Kramaric & Andrijasevic ook gerust opgeroepen kunnen worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Kroatië

FIFA ranking: 4
30 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Domagoj VidaVerdediger61
Milan BadeljMiddenvelder60
Marcelo BrozovicMiddenvelder62
Mario MandzukicAanvaller64
Josip PivaricVerdediger50
Ivan PerisicMiddenvelder51
Mateo KovacicMiddenvelder50
Voor de complete selectie: Clubpagina Kroatië.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Kroatië.

17 fans
Middenvelder, 37 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 12 december
Juventus is van plan om concreet actie te ondernemen om Paul Pogba over te nemen van Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren