Update: Stekelenburg schuldbewust: ‘Mijn fout kostte Roma drie punten’

Donderdag, 27 september 2012 om 10:20Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 10:40

Het is vooralsnog niet het seizoen van Maarten Stekelenburg. De doelman van AS Roma verloor tijdelijk zijn basisplaats bij het Nederlands elftal omdat hij in zijn optredens bij i Giallorossi en Oranje geen zekere indruk had gemaakt. Woensdag in de thuiswedstrijd tegen Sampdoria (1-1) ging de doelman opnieuw in de fout en was hij verantwoordelijk voor de dure gelijkmaker.

/

AS Roma stond met 1-0 voor, tegen nota bene tien man van Sampdoria, maar na een voorzet vanaf rechts, liet Stekelenburg de bal los. Mauro Icardi profiteerde optimaal. Na afloop nam Zdenek Zeman het op voor de Nederlander. "Dit kan gebeuren. Ik ben echter blij met de teamprestatie. In de eerste helft speelden we zeer goed en helaas incasseerden we een tegendoelpunt door een fout van de keeper. Dat kan gebeuren. Dat wil niet zeggen dat hij de volgende wedstrijd niet keept."

Voor de aftrap gaven Zeman en Sampdoria-coach Ciro Ferrara elkaar geen hand. "We kwamen elkaar niet tegen. Omdat ik ouder ben, is het aan Ferrara om naar mij toe te komen", claimde de oefenmeester van de Romeinen. Ferrara antwoordde: 'Mijn ouders hebben mij geleerd dat je een gast altijd moet verwelkomen. Ik was hier te gast. Ik was wel degelijk bereid om Zeman een hand te geven, dat is iets heel normaals."

Update 27 september 10.20 uur - Stekelenburg schuldbewust: ‘Mijn fout kostte Roma drie punten’
Trainer Zdenek Zeman nam zijn keeper Maarten Stekelenburg nog in bescherming na het duel tussen AS Roma en Sampdoria, maar de Nederlandse doelman zelf wil niets weten van excuses. “Ik neem de volledige verantwoordelijkheid voor het doelpunt dat Sampdoria tegen ons maakte”, laat Stekelenburg weten in de Italiaanse media. “Mijn fout kostte Roma drie punten”, vertelt de goalie schuldbewust.Gerelateerd

Meer sportnieuws

85 reacties (laatste reactie door pango)

Werd ook heel slecht uitverdedigd, anders zou die voorzet/schot op doel er überhaupt niet komen, was er ook geen blunder.

27 september 2012 om 01:20

Ja zo kunnen we alles wel afdoen. Als er dan toch een voorzet is moet hij die simpele bal gewoon vangen daarvoor staat hij er. Als hij dat niet doet hoeft er niet naar excuses gezocht te worden maar gewoon het beestje bij de naam noemen. Een blunder die hij helemaal zelf schuld is.

27 september 2012 om 04:22

Het is een blunder maar een simpele bal was het niet hoor. Die nummer 42 (eigen verdediger) staat ervoor dus hij ziet pas laat dat hij op de goal indraait ipv een voorzet. Doordat hij vervolgens ook nog vlak voor hem stuit komt hij ongelukkig uit en grijpt hij mis. Verder wordt voor de actie waaruit de voorzet komt ook erg slecht verdedigt zeg wat dat betreft past Stekelenburg daar prima.

27 september 2012 om 10:25

Steek zag hem meer dan goed aankomen. Bovendien was het niet eens hard geschoten. Het was zelfs geen schot. Gewoon een slechte voorzet.

Elke media spreekt hier van een blunder. Niet van de verdediger die toevallig voor zijn neus staat. Elke doelman moet die bal hebben laat staan een topkeeper.

27 september 2012 om 17:42

Dit was alles behalve een moeilijke bal, maar wij chauvinistische Hollanders vinden Stekelenburg nog steeds geweldig. Echter is hij dit niet, want hij behoord gewoon tot de middelmaat als je het vergelijkt met echte top keepers. Er zat nog ruim 10 meter tussen de man die ervoor staat en tussen hem en daarbij komt dat de bal niet eens hard was. Zo'n zelfde goal incasseerde hij tegen België en toen waren we het ook aan het goed praten. Wanneer zien wij nou eens in dat hij helemaal niet zo goed is als wordt beweerd en dat Krul - en over een aantal jaar Zoet als hij zo door gaat - veel meer potentie hebben dan Maarten?

27 september 2012 om 01:23

Tsja zo kun je alles wel goedpraten. Deze bal moet hij uiteindelijk gewoon hebben.

27 september 2012 om 01:31

Waardeloos gekeept natuurlijk, blij dat subtopper Stekelenburg niet bij Manchester United onder de lat staat. Eigenlijk zou een club als Roma ook beter kunnen vinden...

27 september 2012 om 04:25

Als je ziet hoe men daar verdedigt, de domme actie waar die voorzet uit resulteert en die door niemand gedekt wordt. Die nummer 42 van AS Roma kijkt hoe er gescoord wordt ipv verdedigen.

27 september 2012 om 07:49

Ongelooflijk dat je dit nog probeert goed te praten....

27 september 2012 om 08:28

@eazy-e:

Meen je die nu echt? Ja tuurlijk kijkt die, dieverwacht ook dat een keeper zo'n simpel balletje gewoon zal vangen!

Hoe kan je het zijn fout noemen? Steek heeft ons al 6 puntn minstens gekost dit jaar! aan het begin waren ze bezig met Cesar van Inter en had er zo op gehoopt maar helaas!

Steek is volkomen terecht te min bevonden door Man U en Bayern!

27 september 2012 om 10:28

Ik lag om je opmerking Eerlijk010! Van der Sar werd in Italië ook uitgekotst, bleek achteraf toch de beste van de wereld te zijn. Stekelenburg is niet de beste, maar gewoon een zeer goede keeper.

Cesar heb ik vele blunders zien maken, veel succes met het supporten van je clubje!

27 september 2012 om 10:49

Van der Sar werd helemaal niet uitgekotst, dat is wat de meeste Nederlanders graag willen geloven. Hij speelde daar gewoon goed en was volgens mij zelfs de eerste buitenlandse keeper die voor Juventus uitkwam. Na 2 jaar haalde Juventus Buffon voor een recordbedrag. Van der Sar kon gewoon blijven en de concurrentie aangaan (ook al zet je een keeper van 30 miljoen niet op de bank) maar hij wilde zelf weggaan en dan ook nog eens naar Fulham die net gepromoveerd was terwijl die ook naar andere Europese clubs kon.

27 september 2012 om 13:02

@ Eerlijk010:

Het is inderdaad een grote blunder. Ik wil het niet goedpraten maar als je ziet dat er telkens weer dramatisch wordt uitverdedigd (vorig seizoen ook al) daar wordt ik ook moe van. Teveel risico en daardoor lever je de bal op een gevaarlijk gebied in bij de tegenstander. Ik ben blij dat Cesar niet is gekomen. Deze man is al op leeftijd en maakt ook veel fouten. Laten we een keer vertrouwen houden in Maarten, hij heeft al goede wedstrijden gekeept voor ons hoor. Echter wordt bij een keeper elk foutje fataal, maar laten we ook onze verdediging eens onder de loep nemen. Met name vorig jaar was dat echt dramatisch en dat heeft ons nog meer punten gekost. Het leven voor een keeper bij Roma is momenteel (met zo'n verdediging) erg lastig. Deze bal had hij wel moeten houden maar om nou gelijk je vertrouwen op te geven en Lobont in de goal te zetten gaat wel ver hoor. Als je ook een trouwe supporter bent dan moet je toch weten dat Maarten echt nog niet zo dramatisch keept zoals vele (op TV en hiero) beweren. Men ziet niet elke wedstrijd en daardoor creëert men een mening op basis van enkele fouten of tegengoals. Ik deel die mening niet, maar dat neemt niet weg dat Maarten nog wel wat zekerder kan en moet worden, als hij meer van dit soort blunders heeft dan kan het vertrouwen wel snel afnemen.

PS: Je noemt het woord 'ons' maar je profiel zegt dat Napoli je favoriete team is. Een echte Giallorossi zal dit niet hebben.

27 september 2012 om 17:46

Pango,

Hoe matig er ook gespeeld wordt door het team, hoe matig er ook werd verdedigd en de zogenoemde speler die 'voor zijn neus' stond, blijft dit gewoon een simpele bal. De fout van die verdediger - of wie het ook was die uit wilde verdedigen - was niet fataal en kon dus goed gemaakt worden door Stekelenburg. Echter gaat hij wederom (!) in de fout en kost hij je wederom (!) drie punten. Leuk dat hij dan geweldig keepte tegen Inter, maar daar heb je niets aan als hij zo keept in de mindere wedstrijden.

28 september 2012 om 02:56

@ Smk88:

Heb je mijn reactie wel goed gelezen? Ik zeg toch ook dat het een grote blunder is die Maarten had moeten hebben. Echter kijk ik ook kritisch naar de rest van de verdediging, vooral door de verdedigende wanprestaties van vorig seizoen. Als supporter volg je Roma. Ik merk dat vele mensen hier dat niet zo goed doen en alleen van enkele nieuwsberichten of opmerkingen van mensen op tv afgaan. Hier kan ik mij soms aan storen. Deze wedstrijd was inderdaad dramatisch voor Maarten, dat zie je mij toch ook niet ontkennen. Daarnaast is dit de eerste wedstrijd dit seizoen waar hij echt in de fout gaat wat ons punten kost. Je doet net af alsof hij wekelijks tegen zwakkere ploegen zo keept, maar dat is niet zo.

27 september 2012 om 10:32

Snap niet waar al die duimpjes naar beneden vandaan komen, je hebt gewoon gelijk. Dit was een blunder van Steek, maar zeker ook een blunder bij het uitverdedigen. Wie gaat er nu op die plek proberen twee spelers voorbij te slepen, zonder dat je zeker weet dat de verdediging achter je allemaal in positie staat? Heel onhandig...

27 september 2012 om 16:15

Jij weet zelf natuurlijk ook wel dat dit een hoop gelul is vriend.
Een keeper van zijn niveau of althans het niveau wat wij hem toedichten moet deze bal gewoon
hebben.
Deze bal zal hem weer weinig goeds doen bij ome Louis, is dezelfde fout als tegen Belgie die hem de volgende wedstrijd kostte.

Ohhh wat een blunder. Wat is er allemaal aan de hand met Steek.?

27 september 2012 om 12:49

Ja een fout als deze wordt meteen uitvergroot en als een blunder beschouwd.

Dat van Persie een penalty mist is gewoon even jammer maar helaas momentje..

Dat is het verschil tussen spelers en keepers en daarom is de positie van een keeper veel moeilijker ( mentaal ). Een keeper mag nooit een fout maken anders is het een blunder, een spits die een penalty mist krijgt vaak een aai over zijn bol..

27 september 2012 om 16:13

Maar een keeper kan net als een spits punten scoren/pakken en dat doet Steek niet meer. Dus er is geen verschil als een keeper ook de punten pakt voor een club.

De eerste smoesjes zijn alweer begonnen (reactie el chicarito). Het ligt idd nooit aan Stekelenburg. Stekelenburg maakt never nooit niet een fout. Hij moet gewoon naar Barca gaan, want hij keept dramatisch omdat AS Roma onder zijn niveau is. Hij moet Valdes vervangen en zit op hetzelfde niveau van Casillas, Cech en Neuer.

Nee. Wat een vreselijk overschatte keeper is dit zeg. Enkel de Ajax fans en Oranje fans zien het nog in hem zitten.

27 september 2012 om 01:45

''maarten Stekelenburg, de grote Nederlandse keeper gaat in de fout''

Aldus de commentator bij dat filmpje. Met groot doelt hij op zijn kwaliteiten, niet op zijn lengte. Hij is niet gelijk goed omdat een commentator dat beweert, maar het zegt wel iets over hoe men tegen hem aankijkt aangezien zoiets niet zomaar over je wordt gezegd. Stekelenburg staat door het WK en de wedstrijden in de CL met Ajax ook in het buitenland bekend als een goede keeper. Ik ben het met je eens dat veel Nederlanders hem overschatten en hij zeker niet in het rijtje Casillas, Cech etc. hoort, maar zo slecht is hij nou ook weer niet. Van der Sar bijvoorbeeld was ook niet geweldig in Italië, wellicht dat Stekelenburg ook weer de oude wordt als hij in een omgeving komt waar hij zich meer thuis voelt. Misschien Engeland, Spanje of Duitsland. Hij heeft in ieder geval veel mee, uitstraling, lengte, meevoetballend vermogen etc.

27 september 2012 om 08:31

@nederturk:

Bij deze je hebt volkomen gelijk1 en beste mensen die zeuren over afkomst ik ben Nederlander en vind het ook een matige keeper voor de Top.

En de smoesjes hier gaan ook nergens over! Ja had beter moeten uitverdedigen, ja die speler staat daar verkeerd pfff.. Hij is keeper en staat daar om ballen tegen te houden!

het is gewoon en blunder van stekelenburg! hoe rot het ook voor hem is.. hij was bij Ajax zo goed, in roma laat hij het totaal niet zien! italy is ook helemaal geen competitie voor stekelenburg jammer dat tottenham hem niet heb gekocht zeg!

Jemig dit is wel een gigantische blunder zeg. Hoop dat hij ook snel zijn plek in Oranje kwijt is. Heb meer vertrouwen in de jonge keepers: Krul/vorm.

Die jonge moet heel snel maken dat hij daar weg gaat en naar een Top club in Engeland gaat.
Hij is echt slecht gaan spelen zins zijn transfer naar Italië.........

27 september 2012 om 01:28

ja want topclubs in engeland zien dit en denken: die willen we hebben!

27 september 2012 om 02:04

Nou ja misschien een subtop dan.
Was toch zo'n uitstekende keeper. Zie nu bij het Nederlands elftal toch liever Vorm of Krul

27 september 2012 om 10:52

Ik kan op het moment geen subtopclub noemen in Engeland die een keeper nodig heeft. Ik begrijp ook niet waarom iedereen alleen maar Engeland noemt, ze vergelijken hem te veel met Van der Sar.

27 september 2012 om 17:51

De enige subtopper - qua prestaties nu - die een keeper zouden kunnen gebruiken is Liverpool. Reina heeft bij bijna de helft van de tegengoals een groot aandeel gehad met fouten, maar die zijn ook niet achterlijk en zien ook dat hij deze fouten maakt. Tottenham heeft met Lloris een prima keeper gehaald en Newcastle heeft Krul - de keeper die hem voorbij gestreefd is - onder de lat staan. Verder heeft Chelsea een geweldige keeper, zijn Man Utd en Arsenal gezegend met twee van de grootste keeperstalenten in de wereld en heeft City de beste doelman van het land ter beschikking. Als hij naar Engeland gaat wordt het - net als voor v/d Sar - een club als Fulham.

Hij hoefde alleen maar die bal op te rapen, onbegrijpelijk dit. De man met de ongelooflijke saves lijkt wel vermist te zijn. De flaters bij AS Roma stapelen zich op zo.

27 september 2012 om 05:00

Nou ja de laatste twee jaar bij Ajax waren grandioos. De seizoenen daarvoor is het eigenlijk nooit een super betrouwbare keeper geweest. Is zelfs lang niet onomstreden geweest bij Ajax. Ik begin mij af te vragen of ie twee jaar gepiekt heeft en boven zijn stand heeft gekeept en dit zijn normale niveau is. Redelijke keeper, niet meer niet minder.

Het duurt gewoon te lang eer die structureel en stabiel keept. Ik weet niet waar hij mee bezig is, maar zo maak je dus geen indruk.

Eerste jaar Roma was gewoon slecht. Bij oranje deed ie het ook slecht op het ek. Als ie nu in dit nieuwe seizoen weer de lijn doortrekt moet ie bij zochzelf te raden gaan. Ooit was ie de gedoodverfde opvolger van Sar bij United. Als je die Lindegaard en de Gea ziet denk je nog steeds, daar had hij ook kunnen staan. Maar misschien hebben ze het bij United wel goed gezien om hem te negeren, want dit niveau is te belabberd. Terwijl ie nu sterkhouder en rustgever moet zijn met die ervaring en leeftijd, staat ie juist als een pupil te keepen. Krul en Vorm zijn hem momenteel duidelijk voorbij.

Misschien is Maarten gewoon wel niet zo goed als dat hij op het eerste gezicht lijkt. Begrijp me niet verkeerd ik ben al vanaf de bekerwedstrijd toen hij met Ajax 2 in de Arena tegen Telstar speelde gelijk onder de indruk van hem. Maar aan de andere kant de afgelopen jaren hebben scout van AC Milan, Arsenal, Man Utd en Bayern hem nauwlettend gescout en alle scout kwamen tot de conclusie dat hij voor het topniveau gewoon tekort komt.

En weer leidt Roma puntverlies door Stekelenburg. Waardeloos vorig seizoen, waardeloos EK en nu weer een seizoen waardeloos begonnen. En dat hoorde zogenaamd bij de wereldtop, laat me niet lachen. Bij de subtop valt hij al keihard door de mand.

nou nou nou, een blunder wil ik het toch niet echt noemen..
de bal stuitert raar op en hij kan hem daardoor niet klem nemen..
het lijkt zo stuntelig maar dit is voor een keeper gewoonweg een lastige bal..
lullig dat dit nu zo wordt geïnterpreteerd.
dit gun ik hem niet.

27 september 2012 om 10:36

Ja zoek maar naar excuses. Het is een blunder. Niets meer of niets minder. Zou je hetzelfde zeggen moest Buffon of Casillas dit voorhebben? Het was nog eens niet hard geschoten maar een slechte voorzet. Die jongen word nu gewoon afgemaakt in de media en door de eigen supporters.

Er word in de jeugd geleerd om de bal voor de stuit te pakken.

27 september 2012 om 10:54

Hij wordt afgemaakt omdat dit de 2e keer is dat die Roma punten kost, tegen Bolonga laatst ook al.

Stekelenburg maakt exact dezelfde fout zoals Van der Sar, enkel betekent dit dat hij na dit seizoen sowieso moet vertrekken. Eigenlijk had hij deze zomar al moeten vertrekken en het liefste naar Tottenham omdat die kans er was, jammer genoeg is dit niet gelukt.

Ik heb nog altijd vertrouwen in hem. Sowieso was hij op het moment dat hij bij Ajax vertrok een betere keuze geweest voor Manu dan De Gea dat was. Ik ben er tevens overtuigd van dat De Gea over 5 jaar weer weg is bij Manu en ze iemand beters aantrekken. Dat betekent dat ze voordat hij 27 jaar is al een nieuwe keeper hebben terwijl hij gekocht is voor minstens 10-15 jaar.

en dan nog begrijpen ze niet waarom hij niet meer 1e keus is in oranje.lol.

nu snapt denk ik iedereen ook waarom man u hem niet heeft gehaald ferguson is dus zo dom nog niet

heel goed van de trainer overigens dat hij opkomt voor zijn keeper

als ik me goed herinner was van der Sar niet beter in Italie in het begin.

de verdediger moet de bal gewoon wegschieten ipv voetballend op te lossen.
maar helaas dat gebeurd en dan moet Maarten die bal gewoon pakken,
ik ben zelf keeper en bij ons word meteen geleerd probeer die bal voor de stuit te pakken.

gewoon een grote fout en ik vind Krul/vorm beter in het Nederlands elftal staan
en 2 jaar geleden was hij wel goed maar dat lag meer aan de Mickey Mouse competitie hier in Nederland.

27 september 2012 om 10:37

Verdediger heeft hier niets mee te maken. De fout is van Stekelenburg alleen.

De beste keepers worden beter als ze ouder worden, maar stekelenburg valt terug in zijn begin vorm.br Vermeer pak je kans zou ik zeggen!

Wat een domme smoesjes (vooral van Ajax supporters) worden hier gebruikt! Als het Vermeer overkwam dan hoorde je hele andere dingen maar Stekelenburg die geliefd werd in Amsterdam kan hier niets aan doen? Lol! Die fout van Vermeer tegen Hveen was een ergere fout van een verdediger maar dan gebruiken ze die smoesjes niet, trieste supporters Ajax! Gewoon objectief blijven Steek is gewoon matig maar in jullie gekleurde bril is hij op 1 na beste keeper.

Wat een gezeik weer over dat handje schudden. Eerder deze week stond die Evra met een lang gezicht handjes te schudden met Suárez en vervolgens dit weer. Het zijn net kleuters in de voetballerij.

Ben gewoon een vent, stop met zeiken en geef elkaar netjes een hand zoals t hoort.

Jammer dat het zo bergafwaards met hem gaat sinds hij bij Ajax vertrokken is zeg! Het was altijd zo'n geweldenaar..

Kom maar gewoon terug naar Ajax Maarten Voel je je weer lekker op je gemak en gaat het vanzelf wel weer beter! Kijk maar naar een Babel!

27 september 2012 om 09:10

Tja, klinkt leuk maar wat schieten we ermee op? Je kunt het tov Cillessen ook niet maken om nog een eerste keeper aan te trekken. Daarnaast zal hij veel te veel salaris in moeten leveren.

Nee hij zou gewoon naar een middenmoter in Engeland moeten gaan. Dan komt hij weer helemaal tot bloei. Heb al het vertrouwen in de kwaliteiten van Steek maar ik vind t wel opmerkelijk dat hij nog steeds niet op het niveau van een paar jaar geleden zit.

27 september 2012 om 09:28

Wat schieten we er mee op? Hij behoord misschien niet meer tot de absolute top van de wereld zoals dat 2 jaar geleden wel het geval was maar hij is nog steeds 3 klasses beter dan Vermeer en Cillessen (ook al is die laatste een groot talent). Ik zou het ook lullig vinden voor Jasper maar ik vind het belang van Ajax nog altijd belangrijker dan het belang van Jasper Als je Stekelenburg nu terughaalt heb je voor de komende 10 jaar in ieder geval op die plek een topper!

Cillessen gewoon verkopen aan bijvoorbeeld een Feyenoord, AZ of Twente als Mihailov vertrekt.. Je versterkt dan wel de concurrentie maar ach, ik gun het die jongen wel!

27 september 2012 om 10:56

Blijf lekker dromen vriend! Sneijder zit ook niet lekker in zijn vel op het moment. Misschien wil hij ook wel terug naar Ajax! Heitinga erbij! En dan hebben we de komende 5 jaar weer toppers op die plaatsen.

Misschien een beetje overdreven wat ik schrijf, maar zo onrealistisch is het wel om over een terugkeer van Stekelenburg te praten. Ijdele hoop, meer is het niet.

Ik vraag me af hoeveel krediet Stekelenburg nog heeft bij de fans van Roma en Zeman. Hij heeft voor Roma nauwelijks punten gepakt in dit seizoen en het vorige. Ik snap niet waarom sommige mensen Stekelenburg nog zo goed vinden. Hij is de laatste tijd echt niet goed bezig. Bij Roma niet en in Oranje niet. Wellicht moet hij inderdaad een stapje terug doen naar een club als Aston Villa ofzo. Roma wilt dit jaar CL halen en ik gun het ze zeker, maar dan hebben ze wel een keeper nodig die punten voor ze pakt.

27 september 2012 om 12:52

Maarten heeft ook punten voor ons gepakt hoor. Maar inderdaad is hij ook al een aantal keren ongelukkig geweest. Echter heeft Stekelenburg wel veel kwaliteiten. Deze blunder hakt er wel in bij de fans. Maar het krediet is er nog wel. Alle Roma fans weten ook dat vorig seizoen vooral de verdediging een gaten kaas was. Een keeper heeft het dan ook erg zwaar en het is niet zo dat wij dan gelijk geen vertrouwen meer hebben in Maarten. Tegen Inter heeft hij nog een goede wedstrijd gekeept en dat zit ook nog in ons geheugen. Vertrouwen is vooral voor een keeper erg belangrijk en dat vertrouwen blijven wij wel houden.

Hij zit duidelijk in een vormcrisis. Wellicht zit hij niet helemaal lekker op zijn plaatst daar?

"mijn fout kostte Roma drie punten"

Neen jouw fout heeft Roma welgeteld 2 punten gekost, naast keeper zijn ben je dus ook niet erg goed in wiskunde, way to go Steek.

Altijd al overrated geweest, 1 degelijke WK prestatie (al speelde de gehele ploeg erg verdedigende en heeft hij amper getoond een werelddoelman te zijn) en meteen riep heel NL dat hij en niemand anders de vervanger van Van der Sar moest zijn, moet nog altijd lachen als ik er aan terugdenk. Een beetje Belgische nederigheid zou de meeste Nl'ers deugd doen.

27 september 2012 om 10:38

Ik denk eerder dat VZ het woordje 'de' of iets dergelijks heeft weggelaten.
"mijn fout kostte Roma de drie punten"

Ja in Nederland altijd wel een beetje teveel de hemel ingeprezen. Keepte een leuk WK en werd toen als de beste doelman ter wereld gezien in Nederland. Hij zou en moest naar United gaan, maar die hebben er goed aan gedaan om de jonge, talentvolle en nu al goede doelman De Gea te halen.
Zo zijn wij als Nederlanders misschien een beetje snowflake, we geven makkelijk kritiek, maar als iemand iets goed doet zijn we helemaal lyrisch haha.

27 september 2012 om 10:50

Haha inderdaad. Stekelenburg hoorde volgens velen zelfs in het rijtje De Gea, Neuer, Akindfeev, Loris en dergelijke thuis. Net onder de absolute top zeg maar en veelbelovend voor de toekomst. En dat allemaal op basis van een paar WK wedstrijden waarin hij eigenlijk niet exceptioneel uitblonk of zo.

En dan al het geklaag dat Man Utd Stekelenburg had moeten halen in plaats van De Gea. Ik neem aan dat iedereen nu wel begrijpt waarom Ferguson, ondanks het vele scouten en ondanks het feit dat hij veel goedkoper zou zijn geweest, toch niet voor Stekelenburg is gegaan...

27 september 2012 om 11:07

Nou Nederige Belg, bemoei jij je anders even met je Duiveltjes. Ga bijvoorbeeld bidden dat ze eindelijk weer eens een toernooi mee gaan maken.
Omdat Steek nu een minder seizoen gedraaid heeft, betekent niet dat hij geen goede keeper is. Hij heeft, naar mijn mening, gewoon een verkeerde club / competitie gekozen. Dat is iets heel anders.

27 september 2012 om 11:50

@ Torres94 Precies, en wij belgen doen net het omgekeerde, we zijn té nederig, kalimero-syndroom . Daarom dat onze Rode Duivels het zo moeilijk hebben, te weinig arrogantie in de ploeg, te weinig zelfvertrouwen, te veel respect voor de tegenstander, ...

Qua mentaliteit zou een mix tussen belg en nederlander de übermensch moeten zijn .

En Ronzon, whatever you say, Steek is middelmoot en zal nooit het niveau van Van der Sar bereiken, ook al had Edwin het moeilijk in Italië net als Steek, bij VdS kon je zien dat hij een topper was en bij steek absoluut niet. Mij moet je trouwens ook eens uitleggen wat de club/competitie te maken heeft met de onkunde waarmee hij een bal probeert te klemmen en daar in faalt.

27 september 2012 om 12:04

@ronzon

Een bal pakken in Engeland is net hetzelfde als een bal pakken in Italie hoor. Wat heeft de competitie er nu mee te maken? Bovendien speelt Roma veel meer volgens de stijl van Ajax dan Engelse ploegen doen hoor.

Hij heeft gewoon op al die wedstrijden in Italie amper twee,drie bepalende wedstrijden gespeeld.

27 september 2012 om 12:17

Je bent pas 20 jaar, moet ik echt geloven dat jij 10 jaar geleden naar wedstrijden keek van Edwin?
En dat jij toen al kon zien hij een topper in wording was?

Niet dus. Toen was jij namelijk nog chocomelk aan het drinken op de speelplaats.

27 september 2012 om 12:28

Wie had jij toendertijd voorgesteld als vervanger van v/d Sar dan? Volgens mij was Steek de enige juiste keuze. Niet omdat hij net zo goed was, maar omdat hij simpelweg het beste alternatief was. Staat compleet los van v/d Sar.
Dat jij ze telkens vergelijkt, moet jij weten. Maar is niet echt relevant zou ik zeggen.

Hij presteert nu al een tijdje ondermaats, maar Echt blunderen doet hij niet vaak. Nu het gebeurt begint iedereen te blaten dat ze het allang wisten. Nu wordt er net gedaan alsof hij geen bal kan pakken.
Zelfs Buffon en Cassillas blunderen weleens.

Wat de club/competitie te maken heeft met het presteren van een speler hoef ik toch hopelijk niet uit te leggen?
Castaignos? Torres? Sneijder op het moment?
Soms matcht een persoon gewoon even niet op de plek waar hij zit.

Grappig die kampen, de ene blijft Steek verdedigen, de ander komt vertellen hoe goed ze al wel niet wisten dat hij geen topkeeper was.

Ikzelf blijf bij mijn mening dat de keuze voor Italië rampzalig was, hij heeft dezelfde fout gemaakt als Van der Sar. Laten we niet vergeten dat die ook een tijdje uit Oranje gezet werd. Nou denk ik niet dat Stekelenburg net zo'n grote is als Sar maar ik weet wel dat hij veel beter kan dan wat hij nu allemaal laat zien.

Zelfde blunder als tegen Belgie, merkwaardig genoeg..balletje met een stuit, vangen en dan weer loslaten

Zijn carrière zit in een neerwaartse spiraal, ben benieuwd of hij hier weer uit gaat komen. Hij maakt nu dezelfde blunders als in zijn beginpalen, misschien is het leven in Rome te goed. Gelukkig heeft Krul zijn kans in Oranje gepakt.

Dat Ferrara en Zeman elkaar geen hand geven is gewoon bewust volgens mij.. Ze zullen elkaar echt wel gezien hebben, alleen puur op basis van het verleden zullen ze elkaar geen hand hebben gegeven. Zeman heeft in het verleden meermaals had uitgehaald naar Juventus, de ploeg waar Ferrara speelde en waar hij groot is geworden. Denk dat beide daarom elkaar gewoon geen hand hebben gegeven.

En over Stekelenburg, tsja natuurlijk zuur voor hem. Een fout maken als doelman in Italie waardoor je niet wint wordt altijd wel uitvergroot. Maar dit was wel een pijnlijke fout, hopelijk zal het vertrouwen van hemzelf en de club in hem hierdoor niet verkleinen. Voor hetzelfde wordt hij zaterdag tegen Juventus de held en houdt hij bal na bal uit (al hoop ik natuurlijk van niet). Maar Roma heeft een goedvoetballende ploeg, als Stekelenburg een beetje aan zijn vertrouwen werd zie ik Roma ook bv gewoon europees halen.

Jammer voor Steek misschien toch naar engeland? Hopelijk blijft iedereen vertrouwen in hem houden want het zou ontzettend jammr zijn als jij terugval zou krijgen.

Inderdaad een zeer pijnlijke fout van Maarten.. Het kost ons gewoon de overwinning.. Echter begint het al wel met een erg matig uitverdedigen waardoor Sampdoria weer voor onze goal verschijnt. Dat praat de fout echter niet goed. Nu is het een kwestie van knop omzetten en verder gaan. Zeman zal wel vertrouwen houden in Stekelenburg. Dit vertrouwen heeft hij ook nodig om zich weer te laten gelden.
Natuurlijk is deze blunder weer een reden voor veel mensen om Stekelenburg weer af te kraken en daarmee ook zijn keuze voor de Serie A etc. Als echte Roma volger kan ik zeggen dat op een handvol blundertjes na Maarten niet echt dramatisch keept hoor. Hij heeft ook wel echt goede wedstrijden gekeept waar hij punten pakte voor Roma. Ga niet altijd af op wat reacties van bekende 'voetbalkenners' op tv of af en toe een bericht op VZ. Nee kijk elke wedstrijd van Roma en Stekelenburg en oordeel dan pas over zijn kwaliteiten! Dat het nog beter kan staat buiten kijf, maar hier wordt hij soms echt onterecht afgekraakt door mensen die Roma niet eens volgen of misschien maar een handvol wedstrijden hebben gezien. Ik (en mijn mede Giallorossi) weten wel beter! Forza Roma!

Feit is wel dat Stekelenburg van topkeeper bij Ajax (hij hield Real op 2-0 ipv 8-0 remember) en het Nederlands Elftal (minstens bij de beste drie doelmannen van het WK 2012) is veranderd in een niet al te zekere doelman. Ik begrijp die stap ook niet, Roma is een fantastische club, maar de Serie A staat niet bekend om de meevoetballende keepers. Hij had voor de Bundesliga of Premier League moeten kiezen, of was beter bij Ajax gebleven. Steek is gewoon een fantastische keeper, misschien dan niet van het niveau Casillas, Neuer en Buffon, maar toch zeker wel van het niveau Reina, Muslera, Sirigu. De subtop dus.

Ik hoor nu niet meer heel de dag hoe verkeerd Sir Alex het allemaal zag door de Gea ipv Stekelenburg te halen ..

Tja, misschien heeft hij toch de verkeerde keuze gemaakt, door voor AS Roma te kiezen.....

Geen wonder dat stekelenburg niet meer de eerste keeper van oranje is
snap niet dat hij in de voor selectie zit van van gaal
wat is dat een dramatische slechte keeper geworden in italie
zijn hele reputatie is aan gort zo
gewoon niet meer selecteren voor oranje en bij as roma op staande voet ontslaan die gast

27 september 2012 om 19:07

Wat een onzin man. Jij baseert alleen maar op verhalen uit de media. Zie je ook wel eens wedstrijden live van as Roma? Ik iig wel. En er zijn zat wedstrijden ( ook dit seizoen ) waarin die punten heeft gepakt voor Roma. Laten we niet overdrijven.

Zijn fout koste roma 2 punten en geen 3. Goedemorgen

AS Roma speelt zonder vertrouwen. Het vertrouwen dat Maarten Stekelenburg voor deze wedstrijd nog had, zal hij nu wel kwijt zijn. Hoewel trainer Zdenek Zeman hem verdedigd, denk ik niet dat de Tsjech nog veel fouten van Stekelenburg door de vingers zal zien.
Verder is Roma gewoon op het elan van vorige seizoenen verder aan het spelen. Een slechte seizoenstart lijkt wel samen te gaan met onze club. We verloren kostbare punten tegen Bologna en Sampdoria en mogen blij zijn dat we de 3 punten tegen Cagliari cadeau kregen. Nu wacht Juventus ons op en ik ben heel benieuwd hoe Roma dan zal spelen. Ze wonnen overtuigend van Inter Milaan met 1-3, dus misschien zit er wel een verrassing in.
Het is nu vooral de taak aan Zdenek Zeman om zijn kern vertrouwen te geven. Er zijn veel nieuwe spelers die nog moeten worden ingespeeld. Alles komt wel op zijn pootjes terecht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AS Roma

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Napoli2516
2.AC Milan2513
4.AS Roma167
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
B. CristanteMiddenvelder91
H. MkhitaryanMiddenvelder92
J. VeretoutMiddenvelder94
T. AbrahamAanvaller92
S. El ShaarawyAanvaller91
L. PellegriniMiddenvelder84
Voor de complete selectie: Clubpagina AS Roma.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AS Roma.

1 fan
Coach, 74 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren