Update: Coach Lokomotiv Plovdiv stapt dag na zetten van handtekening op

Vrijdag, 12 oktober 2012 om 15:55Bart Kruyt • Laatste update: 15:58

Weselin Mareschki vertrouwt zijn spelers voor geen meter. De zakenman is de clubeigenaar van het Bulgaarse Lokomotiv Plovdiv, dat zaterdag met 1-0 verloor van Botev Vraca, de hekkensluiter van de ranglijst. Mareschki vreest dat zijn spelers zijn omgekocht en heeft besloten om de gehele selectie, inclusief de trainers van het eerste elftal, een leugentest te laten doen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door fier en koen)

Maarja dit is ook te verwachten. Bulgaarse voetbal draait alleen maar om maffia maffia en maffia. fifa moet hier echt op tegen in. En het verbaast mij ook de eerste keer, dat een voorzitter van een team,niet van omkoping beschuldigt. vaak is de voorzitter de gene achter de omkopingen.

Overigens vind ik dat het voetbal in landen als bulgarije, kroatie en andere oost europese landen voetbal daar stop gezet moet worden als ze zo blijven doorgaan of anders een fikse boete laten betalen. In dat soort landen draait het niet om voetbal, maar om geld. Natuurlijk engeland en frankrijk zijn er ook rijke clubs, maar die spelen teniminste topvoetbal en hebben spelers die om het voetbal geven.

25 september 2012 om 17:29

Wat een ontzettend erge reactie is dit. Fijn dat je even compleet oost europa over een kam scheert en iedereen daar niet zet als maffioso of omgekocht.

25 september 2012 om 17:34

de mafifa is niet veel anders toch?

12 oktober 2012 om 16:23

Waar draait het niet om geld??

12 oktober 2012 om 17:55

Als we competities gaan opheffen omdat er een lucht van omkoping omheen hangt en clubeigenaren vermeende connecties met de maffia hebben, komt de serie A ook zeker in aanmerking voor de harde hand van de Fifa. Omkoping is daar al bewezen, clubs zijn al bestraft en de reputatie van clubeigenaar Berlusconi is alles behalve vrij van smetten.
Als pure liefde voor de mooie voetbalsport de enige norm wordt om te mogen spelen, gaan overal in de wereld de stadions dicht en de tv-schermen op zwart. Of geloof jij dat Ibrahimovic naar Parijs is verhuisd omdat zijn hart van liefde overliep voor Psg?

Lol en hoe gaat dat dan? "meneer Georgiev, wie is dhr. Chen uit uw contactenlijst?". "...dat is de afhaalchinees bij mij om de hoek". (fail)

25 september 2012 om 17:33

Volgens mij als mensen aan leugendetectors worden gezet, krijg je ja/nee vragen om je oren. Dus meer iets in de trant van: 'is er iemand die je geld heeft geboden om deze wedstrijd te verliezen?' En daarnaast stellen ze ook een paar hele makkelijke voorbeeld vragen, zoals 'ben je een man?' bijvoorbeeld. En de resultaten van beide antwoorden die de detector naar een computer doorstuurt kunnen ze vergelijken en zo kijken of er gelogen is haha.

12 oktober 2012 om 16:31

Zo'n test is gigantisch onbetrouwbaar. Daarom word er in Nederland amper mee gewerkt al word dat wel meer in Europa. Er komen behoorlijk veel positieve tests naar voren bij mensen die helemaal niets met de zaak te maken hebben. De emotionele lading bij een vraag kan al genoeg zijn om een andere reactie bij jou op te roepen en dan lijkt het of je schuldig bent. Er is ook nog een test die met plaatjes werkt. Dan krijgt de verdachte plaatjes te zien waarvan er alleen enkele met het misdrijf te maken hebben. Dan meten ze de fysiologische reactie. Ik zou als ik de voorzitter was hier helemaal niet aan beginnen want ook al heeft geen enkele speler iets met omkoping te maken is de kans toch groot dat niet iedereen ongeschonden uit de test komt. Vandaar dat een test nooit als bewijsmateriaal gebruikt mag worden. Ik weet niet hoe het in Bulgarije zit maar in nederland mag je een speler dus ook niet ontslaan aan de hand van zo'n test. Je kunt hem hooguit wissel zetten maar als de speler dat aanvecht maakt hij nog een vrij goede kans

Lekkere situatie als de coach de spelers niet vertrouwt. Toch allemaal geen zuivere koffie in die landen daar... Maar of een leugendetector nu gaat helpen... Ik waag het te betwijfelen.

25 september 2012 om 17:31

Lezen !!!
De clubeigenaar niet de coach.

25 september 2012 om 17:58

Ja ja lekker boeiend, de clubeigenaar dan. Maakt het niet beter.

Als het niet eerlijk kan kun je die Oostblok competities beter direct afkappen.

25 september 2012 om 19:12

Dan hadden ze de westelijke competities ook al moeten afkappen, gezien de vele schandalen in Italië

25 september 2012 om 19:32

Akkoord, kijk ik toch niet.

Italië (en Turkije) is veel verdachter dan andere Europese competities, in het Oostblok is het altijd raak, Bulgarije, Kroatie etc.

25 september 2012 om 19:35

Als je zo gaat beginnen, kun je zo'n beetje iedere competitie opdoeken. Volgens mij komt omkoping veel vaker voor dan je denkt, en ik vindt het naïef om te denken dat dat in Nederland niet zo is. Of in Engeland. Of Spanje.

Ik zou hier dan ook wel graag willen lezen waarom deze wedstrijd zo twijfelachtig was.

Ach ja, voetbal draait hier net zo goed om geld als dat het in Oost-europa het geval is. We hoeven ook niet te denken dat hier nooit spelers zijn omgekocht. Ik ben er van overtuigd dat er op dit moment in de nederlandse competities wel wat spelers rondlopen die een zakcentje buiten de club om hebben gekregen.

Het verschil met veel andere landen is dat je hier meteen de belastingdienst op je rug hebt zodra je uitgaven patroon niet overeenkomt met je inkomsten, en die koop je niet zomaar om.

Het is totaal geen probleem van het voetbal, het gaat om de overheid die in dat soort landen vaak te koop is. Gelukkig word het in bijv. Kroatie en Tsjechie al vele malen minder dan vroeger, hopelijk gaat dat ook voor de andere oost-blok landen gelden.

misschien de spelers van PSV die tegen dnjepr hebben gespeeld ook eens zo'n testje laten doen?

Tja wat moet je hier over zeggen? Misschien als we de beelden van de wedstrijd terug kijken dat we de club eigenaar snappen. Kan me in iedergeval niet voorstellen dat ze verloren hebben na goed gespeeld te hebben en alsnog is de clubeigenaar er niet blij mee.

Dan heb je je lekker laten informeren als je na 1 dag alweer weg gaat.
Belachelijk natuurlijk! Wat een opmerkelijke club!

Haha dit lijkt wel Comedy Capers. Feit blijft natuurlijk dat er in veel Oost Europese landen structureel iets mis in het profvoetbal. Vooral na het lezen van het boek 'we schieten je kapot' van Ton Knipping en Iwan van Duren.

Voor de mensen die zeggen van dat het één en al maffia is in Oost-europa houden een illusie voor. Denk je echt dat het niet in andere landen voorkomt? Ik durf zelfs te wedden dat het in elke grote competitie voorkomt. Het feit is dat A. mensen in landen waar het nar buiten komt niet genoeg geld hebben om het te laten afdekken en B. dat journalisten daar beter hun werk doen.

Dit is wel weer een dieptepuntje, opstappen na een dag. Als reden staat de organisatorische chaos. Die moet wel heel, heel erg zijn, wil je na een dag alweer weggaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Lokomotiv Plovdiv

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
G. MinchevAanvaller71
E. YanchevAanvaller40
I. PirgovKeeper50
L. RaederKeeper20
P. PetrovVerdediger
O. BykovVerdediger70
A. CrăciunVerdediger70
Voor de complete selectie: Clubpagina Lokomotiv Plovdiv.

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Olympique Marseille heeft belangstelling voor David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren