Onklopbaar FC Twente nog ver verwijderd van magische Hiddink

Maandag, 24 september 2012 om
/

FC Twente is uitstekend aan het nieuwe seizoen begonnen. De ploeg van Steve McClaren won alle zes de duels die tot nu toe gespeeld werden en zijn als enige nog geen punt kwijtgeraakt. Het is voor het eerst sinds zes jaar dat een Eredivisionist erin slaagt achttien punten te halen uit de eerste zes duels, zo berekende Voetbal International. FC Twente ligt op recordkoers, maar heeft haven wel pas net verlaten.

Het recordaantal zeges op rij vanaf de seizoensstart is namelijk al dik twintig jaar in handen van PSV. Onder leiding van Guus Hiddink wonnen de Eindhovenaren in het seizoen 1987/88 de eerste zeventien duels. Niet verrassend werd men dat jaar ook kampioen. In Enschede zullen dan ook nog twaalf zeges op rij moeten worden geboekt om een nieuw record neer te zetten.

Een clubrecord heeft men al wél vast bij FC Twente, of beter gezegd: een evenaring. Ruim vier decennia geleden wonnen de Tukkers ook hun eerste zes wedstrijden. Wordt komend weekend Ajax in Amsterdam verslagen, dan is zege nummer zeven binnen en wordt het eigen record aangescherpt.Gerelateerd

53 reacties (laatste reactie door jacktomilson)

Dat gaat niet meer gebeuren, daarvoor liggen de ploegen te dicht bij elkaar. In die tijd stak de top er dik bovenuit.

24 september 2012 om 15:02

Dat denk ik ook niet. Maar ik kan gerust zeggen dat ik niet met een gerust hart Twente zie komen aankomende zaterdag. Ik heb natuurlijk vertrouwen in mijn ploeg, als arrogante Ajacied ( ) maar Twente heeft gewoon een ontzettend sterke ploeg met daarbij nog eens een ton aan zelfvertrouwen.

Hopelijk weten we Twente zaterdag op haar eerste nederlaag te trakteren, dan zijn we ook weer van dit 'recordkoers'-gezeur..

24 september 2012 om 16:17

Het kan best, maar alles staat en valt met het programma dat je voor je kiezen krijgt.
Met de uitwedstrijden die nog voor de winterstop gespeeld moeten worden lijkt het nu niet erg waarschijnlijk.

Echter de 12 overwinningen op rij van Twente in 09/10 en de 14 op rij van Ajax in 09/10 en 11/12 sluiten 17 niet uit.

Hiddink is dan ook een baas! Succes twente met het verbreken van dit record gun het jullie van harte!

Sow 17 duels op rij dat is echt indrukwekkend. Hoop voor dit Twente dat ze het record gaan halen maar ik gok op een gelijkspel.

17 duels op rij winnen, echt een wereldprestatie. Dan ben je pas echt met recht herbmeister!

Zover zie ik Twente niet komen gezien het feit dat ze regelmatig met veel moeite winnen of geluk nodig hebben, tegen relatief zwakke tegenstanders tot nu toe. De komende 2 wedstrijden gaan we zien waar Twente echt staat. Ben benieuwd hoe ze het ervan af brengen tegen Ajax en AZ, ik hoop dat ze wat laten liggen zodat het vertrouwen en de moraal niet te sterk wordt.

24 september 2012 om 13:02

Dat was inderdaad een prachtige prestatie, uit mijn hoofd was het eerste puntverlies tegen Twente, 2-2 in Eindhoven destijds, als ik me niet vergis.

24 september 2012 om 14:23

Piet keur scoorde in die wedstrijd nog en hans de koning was destijds de doelman.

24 september 2012 om 15:19

In het heroïsch kampioensjaar van Twente won Twente 15 x van de 1e 17 wedstrijden. en 2x gelijk . Dus ze zaten er al eens dichtbij.

24 september 2012 om 15:34

Dat ligt eraan wanneer er voor het eerst gelijk werd gespeeld..... Als dat de eerste wedstrijd was dan zaten ze er nog 16 wedstrijden vandaan.... Dus het is maar wat je dichtbij noemt.

Word wel lastig met de blessure gevallen die ze hebben en achterin oogt het niet helemaal perfect. Met een fitte selectie zag ik ze wel in de buurt komen van het record van Guusje.

Tegen clubs als Ajax, Psv, Feyenoord, AZ en Vitesse kunnen ze gewoon punten laten liggen, zeker als ze nog Europees moeten spelen ook. Je kan nu al zien dat het voetbal dan niet van harte gaat.

Knapste reeks is van Arsenal in the de sterkste competitie van de wereld.
Seizoen 2003-2004 ongeslagen.

24 september 2012 om 13:16

Heeft AC Milan ook bereikt in het seizoen 1991/92. De reeks eindigde pas op 21 maart 1993 (58 wedstrijden op rij ongeslagen). Serie A gold destijds ook als de sterkste competitie ter wereld.

24 september 2012 om 13:19

Dat lukte Juventus vorig seizoen ook

24 september 2012 om 13:27

Het gaat hier niet om ongeslagen, maar om een zegekar vanaf de eerste wedstrijd. Dus die vergelijking gaat niet op. Verder was in het seizoen 2003-2004 de spaanse competitie de sterkste ter wereld.

24 september 2012 om 15:45

Ach er zijn altijd mensen die vergelijkingen tussen appels en peren gaan trekken.

Hetzelfde als het wereldrecord maraton lopen en de snelste tijd op de fiets over die afstand...

Zo 17 duels op rij winnen dat zie ik alleen Barcelona nog doen dit seizoen. Heel misschien Juventus ook, maar Twente zeker niet. Wel een enorme prestatie van Twente en dat ook zonder Luuk de Jong en die jongen die naar Portugal is gegaan ben even zijn naam kwijt. Ajax gaat het heel moeilijk krijgen.

24 september 2012 om 15:59

Ola John bedoel je

Na komend weekend zal het misschien allemaal anders zijn. Twente lijkt me absoluut niet onverslaanbaar. Ajax zal een tik gaan uitdelen denk ik. Ajax is getergd en De Boer zal die jongens flink oppeppen. Daarbij verliest Ajax bijna nooit in de Arena.

Twente spaart woensdag in de beker hun spelers en gaat zaterdag winnen van Ajakkes!

Mihaylov
Rosales
Douglas
Wisgerhof
Braafheid
Janssen
Schilder
Brama
Tadic
Castaignos
Chadli
24 september 2012 om 13:41

Je kunt ook normaal Ajax schrijven, vriend. Ik ben ook geen Ajax-fan, maar laten we nou niet zo kinderachtig gaan doen.

Overigens: ik zou Gutierrez als box to box rechtermiddenvelder neerzetten ipv Janssen. Daarnaast staat Brama in het midden en Schilder als linkermiddenvelder.

24 september 2012 om 14:33

Denk maar niet dat Janssen buiten de basis staat. Dikke kans dat Gutierrez aan de kant staat.
Middenveld wordt zonder blessures voor 99% zeker Schilder-janssen-brama.

24 september 2012 om 16:08

Zonder blessures staat Fer daar voor 100% tussen.

24 september 2012 om 16:35

We gaan 't zien, Fctenschede! Ik ben wel voorstander van Schilder - Gutierrez - Brama... Maar onze Steve maakt de keuzes!

Thijlob: klopt, maar dat is lange termijn en niet voor deze wedstrijd aangezien Fer nog immer geblesseerd is :-) En dan zou ik meer neigen naar:

Schilder - Brama - Fer of Gutierrez - Brama - Fer.

Hoe meer ik er nu over nadenk hoe blijer ik word van de breedte van de selectie! Zoveel mogelijk!

24 september 2012 om 15:46

Als je Ajax al niet meer normaal kunt schrijven gaan dan lekker op je clubforum posten

24 september 2012 om 17:09

Is inderdaad behoorlijk zielig.

Komende week zal bepalend zijn. Ajax uit en Az thuis, als de tukkers deze 2 winnen zie ik niemand hun meer inhalen daarvoor hebben ze een te brede selectie.

24 september 2012 om 13:32

ik denk dat europees bepalend zal zijn. Hoe presteer je na een europese ontmoeting en hoe lang blijf je in de europa league. In mindere mate geldt dit ook voor de knvb beker.

24 september 2012 om 13:42

Ashcroft... je bent nu wel erg vroegtijdig met juichen. Als ik iets heb geleerd in voetbal dan is het dit wel:

It ain't over till the fat lady sings!

17 wedstrijden achterelkaar winnen zal de komende 15 jaar zekee nier meer gebeuren. Die record van Hiddink was ik ook in de legendarische jaar van PSV waar ze alle prijzen wonnen ook in Europa.

Ik verwacht niet dat dat record snel verbroken zou worden. In die tijd waren de verschillen tussen de top en daaronder een stuk groter. Aankomend week wordt ook al een grote opgave om van Ajax te winnen. Twente heeft het voordeel dat ze een minder zware door de weekse wedstrijd hebben en spelers kunnen laten rusten. Desondanks wordt het een erg zware wedstrijd.

Lekker realistisch om ook maar de illusie te hebben dat dit voorlopig geevenaard gaat worden.
Twente zal een deze weken heus wel tegen een gelijk spelletje of nederlaag aanlopen. Dat geeft ook niet want het glazen huis komt dit jaar naar Enschede en we zouden een inmens logistiek probleem krijgen wanneer Twente kampioen word en het glazen huis nog in onze stad staat. Laat het dan maar februari zijn als we kampioen worden.

Twente heeft een hele makkelijke reeks gehad en ik denk dat het nu voor hun echt gaat beginnen.

Ajax - Twente
Helsingborgs - Twente
Twente - Az
Roda JC - Twente
Levante - Twente
RKC - Twente
Twente - Feyenoord
Twente - Levante

Veel uit en zware wedstrijden. Ik ben benieuwd hoe ze door deze periode heen gaan komen.

24 september 2012 om 16:22

Als je op 3 bruiloften wilt dansen, beker, EL en competitie dan weet je dat het zwaar wordt. Daar is ook op ingekocht. Twente heeft nu een dusdanig grote selectie dat dit mogelijk moet zijn. Programma dat jij schetst is zwaar maar daar moet ook de uitdaging liggen voor deze selectie.

24 september 2012 om 16:43

De selectie is wel groot.
Middenveld kan ongeveer met gelijke sterkte gewisseld worden.
Verdediging wordt ietsjes slechter maar niet veel.

Alleen de voorhoede zie ik wel als probleem ?
Wie moet Chadli of Tadic vervangen ? Cabral ? Die zou kunnen maar veel te wisselvallig.

24 september 2012 om 17:10

selectie is groot, maar met 1 of 2 blessures van sleutelspelers als Schilder, Fer is strijden op 3 fronten een hele opgave.

Deze periode zal dit weekend wel eindigen, aangezien Ajax vrijwel altijd wint van Twente in de Arena. Daarnaast missen ze een echte doelpuntenmaker. Castaignos is meer kansen aan het verprutsen dan dat hij ze erin schiet. Ajax zal zich daarentegen willen revancheren van de slechte wedstrijd, en in topwedstrijden steken ze er meestal bovenuit. Pieken op het juiste moment. Heb er wel vertrouwen in voor Frankie!

24 september 2012 om 16:09

Nee Ajax is momenteel in topvorm en staat hoog genoteerd om alle ploegen te verslaan. Ajax overtuigd niet in mijn ogen, en Twente is ongeacht dat Castaignos de kansen niet afmaakt denk ik dit jaar favorieter dan Ajax om de titel te pakken, en ook in dit onderlinge duel.

Ajax leunt erg veel op de jeugd, en mist momenteel de echte power met Sulejmani in vorm, Boilesen, een Boeriggter in vorm, en daarbuiten vind ik Erikssen niet lekker spelen... Het gekke is ik vind de Jong bij Ajax meer overtuigen als hij achter de spits speelt net als vorig jaar... er klopt momenteel iets niet bij Ajax...

Uit alle respect naar Ajax toe, ik denk dat Twente de betere is momenteel!

Ik denk niet dat Ajax een veel grotere kans maakt om te winnen dan Twente. Twente heeft niet echte zware tegenstanders gehad in de competitie, maar heeft wel tegen Burssaspor en Hannover laten zien dan ze tegen ploegen van dat kaliber goed kunnen voetballen. Ook heeft Ajax een zware bekerwedstrijd tegen Utrecht in te benen, terwijl Twente tegen een amateurploeg moet (waar ze waarschijnlijk een B-elftal zullen opstellen). Het voordeel van Ajax is dat zij thuisspelen en graag resultaat willen boeken om niet nog verder achter te lopen. Ik denk dat beide ploegen erg aan elkaar gewaagd zijn. Ik laat mij verassen zaterdag. :-)

Als FC Twente wint dit weekend van Ajax zal het mij niets verbazen. Ze hebben een sterke en brede selectie. Ajax wordt geplaagd door blessures en heeft last van mentaliteitsproblemen. FC Twente daar in tegen is topfit en gebrand op succes.
Ze staan nu al 18 uit 6, als ze tegen Ajax hun club record kunnen verbeteren is het ze van harte gegund, wat ik natuurlijk niet hoop ;-).

Wat een hype is het toch op dit moment met Twente.
Hebben de mensen wel in de gaten dat Twente een heel erg makkelijk wedstrijd programma heeft gehad tot nu toe ???
Ik zal niet ontkennen dat Twente een heel erg goede selectie heeft, want dat hebben ze echt wel.
Maar ik ben wel benieuwd hoe goed die selectie is als de tegenstander beter word en als er blessures of schorsingen gaan komen hoe gaan ze dat op vangen??

24 september 2012 om 17:13

Ach een hype... ze staan bovenaan, dan krijg je meer aandacht. Makkelijk programma zeker, maar toch laten diverse clubs bovenin punten liggen tegen Roda, Groningen, Heerenveen en Nec. Maar ook ik ben erg benieuwd waar de club staat tegenover de concurrenten.

@toewan, volgens mij heeft Twente al last van blessures (fer, Bjelland, Bulykin, Schilder) en pas ook nog Douglas en Chadli. Doordat Twente dit door haar brede bank kan opvangen valt jou dit waarschijnlijk niet op. Dus dat laatste wat jij zegt slaat helemaal nergens op, want met blessures hebben ze zich al bewezen tegen Burssaspor en Hannover 96.

24 september 2012 om 17:45

Ja goed zo jpd1990 je hebt gelijk en inderdaad het was me nog niet opgevallen.
Sorry mijn excuses voor die opmerking.
Maar toch ben ik benieuwd naar de toekomst van Twente.

Zes overwinningen is natuurlijk prachtig maar laten we ze wel in het juiste perspectief zetten en niet kijken naar allerhande records.
De thuiswedstrijd tegen Hannover heeft onomstreden laten zien dat we er nog lang niet zijn.
Het is ongehoord een 2 -0 voorsprong weg te geven. Daarnaast zien we Twente regelmatig in de laatste 10 minuten naar achter lopen. Tot nog toe gaat dat goed maar dat ligt niet aan de kwaliteit van Twente.
Zaterdag kunnen ze op 9 punten van Ajax komen dat zou een eerste piketpaaltje voor het nieuwe Twente kunnen zijn,
Hoop dat Castaignos deze wedstrijd wel de kalmte kan vinden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.FC Twente8033
3.Jong PSV6318
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
J. DrommelDoelman360
P. BijenVerdediger356
Aitor CantalapiedraAanvaller3513
RicardinhoVerdediger341
M. SmithMiddenvelder342
C. GonzálezVerdediger330
Javier EspinosaMiddenvelder334
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

In de wandelgangen

Vrijdag 24 mei
Feyenoord wacht de beslissing van Javi Gracia met betrekking tot Daryl Janmaat gespannen af. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren