Sterspeler Zenit wil meer salaris na komst Hulk en wordt verbannen

Zondag, 23 september 2012 om 19:20Daniel Cabot Kerkdijk

Het is hommeles in het kamp van Zenit Sint-Petersburg. De regerend Russisch landskampioen won slechts één keer in de laatste zes wedstrijden en voor het zaterdagduel met Krylya Sovetov Samara (2-2) werden sterspelers Igor Denisov en Aleksandr Kerzhakov gepasseerd door Luciano Spalletti.

Het duo moet nu meetrainen met de beloften. De 28-jarige Denisov, spelbepaler van Zenit, is al sinds mei in gesprek over de verlenging van zijn contract, maar hij wil meer gaan verdienen. De huidige nummer vier van Rusland wil het contract van Denisov met twee jaar tot 2017 verlengen, maar dan wel tegen hetzelfde salaris. Daar gaat de middenvelder niet mee akkoord.

Zenit laat in een officieel statement weten dat Denisov al in de topcategorie zit wat salarissen in de Russische competitie betreft. Toen de voormalige werkgever van Dick Advocaat onlangs Hulk en Axel Witsel voor miljoenencontracten vastlegde, stelde Denisov de directie een ultimatum om akkoord te gaan met zijn eisen. Omdat aanvaller Kerzhakov zijn ploegmakker steunt, moet hij ook voorlopig meetrainen met Jong Zenit.Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door lachee)

Hij moet niet zo zeuren, want ik vind hem echt niet beter als de rest. Denisov vind zichzelf waarschijnlijk heel erg goed, maar vind hem niet horen bij de beste verdedigende middenvelders dus dit slaat nergens op hij mag blij zijn met dit salaris.

23 september 2012 om 20:08

We hoeven idd geen medelijden te hebben met deze man, hij zal echt niet op een houtje hoeven bijten

23 september 2012 om 20:34

Dan onderschat je hem, want Denisov is op zijn positie een prima speler. Een balafpakker die vooruit durft te voetballen en met veel gif speelt. Hij stond zelfs nog in de belangstelling van Real Madrid, die speciaal voor hem naar Wroclaw was gegaan om Rusland te zien winnen tegen Tsjechie. Geloof mij maar, die kerel kan uitstekend voetballen.

23 september 2012 om 23:12

Denisov is juist een heel goede speler! Een verdedigende middevelder die enorm sterk is in zijn duels en een goed gevoel voor plaatsing/interceptie heeft. Denisov is een geweldenaar en schat ik gewoon van het niv. Javi Garcia,gargano. Zenit verliest een grote steunpilaar als ze hem niet weten te behouden. Aan de andere kant zie ik een speler als Denisov graag in een topcompetie spelen.

24 september 2012 om 08:44

@s-070 je weet niet eens wat hij verdiend dus je kunt ook niks zeggen of het terecht is. misschien wordt hij zelfs wel onderbetaald voor zijn doen. hij is best belangrijk voor Zenit namenlijk.

waarschijnlijk gaat dit niet in de koude kleren zitten. Ik neem aan dat Denisov hier niet van gediend is en uiteindelijk zal vragen om een transfer. daarbij vergeet iedereen dat de spelers bij Zenit (russische spelers) behoren tot de top van de competitie. er zullen veel Russische clubs met een hoog salaris klaarstaan om hem over te willen nemen. de 6-5 regel geldt namenlijk nog steeds.

Tsja, dit is een mooi voorbeeld van een van de nadelen die steenrijke clubs hebben. Er wordt met belachelijke bedragen gesmeten voor spelers uit de Europese top, wat ten koste gaat van de spelers die een club (in dit geval Zenit) al heeft. Ik hoop dat clubs als Psg en City hier ook nog mee te maken krijgen, want dergelijke geldbedragen maken het hedendaagse voetbal alleen maar kapot.

vechten om een miljoentje meer..

23 september 2012 om 19:42

Wij vechten voor een miljoentje? kom maar op..

23 september 2012 om 21:52

Voor een miljoentje meer wil ik wel vechten lol.

23 september 2012 om 22:33

maar ook een miljoen is voor profs veel ook al verdient bijvoorbeeld een Zlatan van ik dacht iets rond de 13 miljoen, 1 miljoen erbij is toch veel hoor en dat realiseren profvoetballers zich ook hoe onwerkelijk hun wereld er soms ook uit kan zien..

Ik kan me er enigzins wel iets bij voorstellen, dit waren de gewaardeerde krachten die belangrijk waren in het behalen van de titel en dan komen er ineens twee snotneuzen binnenlopen, die de helft meer verdienen.

23 september 2012 om 21:02

Inderdaad, hier mag niet eens onderhandeld over worden. Denisov is een jongen van de club, geeft altijd 200 procent zonder te verslappen en is sinds kort captain van Rusland. Volgens mij is er gewoon niet gecommuniceerd tussen elkaar, want Zenit kwam er ook niet uit met Malafeev(ook een club jongen). Dan krijg je een jaloerse speler die vriendjes heeft die hem steunen(niet alleen Kerzhakov, maar ook Bystrov en Anyukov staan ook achter hem) en verlaten 5 belangrijke spelers de club. Malafeev zei al Spanje en Duitsland te zien zitten. Een voordeel voor ons natuurlijk, want dan wordt het makkelijker kampioen worden.

23 september 2012 om 21:12

Als Anzhi dan nog wat punten laat liggen wel, vind hun ook sterker dan vorig seizoen.

23 september 2012 om 21:20

Naja, voorlopig staan wij nog wel eerste. En dat zonder maar één fitte spits in onze selectie.

24 september 2012 om 00:15

Aan de andere kant kan Denisov ook gewoon blij zijn dat zijn club investeert en er 2 grote spelers gehaald worden, waardoor de sportieve prestaties van het team omhoog gaan.

Tuurlijk het zijn absurde bedragen, maar in Rusland proberen de clubs zo de competitie aantrekkelijker te maken voor grote namen, die gaan anders gewoon naar grote clubs in de Spanje, Engeland, Duitsland of Italie.

24 september 2012 om 00:39

Het probleem is juist dat Denisov denkt dat die '2 grote spelers' waar jij het over hebt niet beter zijn als de dragende krachten van Zenit. Daarmee bedoel ik Malafeev, Anyukov, Shirokov, Kerzhakov, Fayzulin en Bystrov.

Logisch dat hij meer salaris wilt als hij wil verlengen, maar absurde bedragen zoals Hulk zijn niet aan de orde. Ik denk dat Zenit ook wel moet inzien dat ze na die bedragen van Hulk en Witsel iemand niet kunnen laten verlengen zonder meer geld.

Jongens je verdient al meer dan genoeg, zeik niet zo dat spelers die beter zijn ook meer verdienen!

Man niet zeuren je heb met volle verstand getekend. Ik verdien ook minder dan sommige collega's op mijn werk. Sommige voeren ook een stuk minder uit. Maar als ik ga zeuren zeg mijn baas voor jou 10 andere. Zeker in deze tijd. Lekker ballen man. Je mag het mooiste beroep uitoefenen op de wereld. En je wordt daar ruimschoots voor betaald. Zeker vergeleken wat er in Petersburg aan salarissen wordt betaald. Ik ben in die stad geweest maar daar heerst echt veel armoede.

23 september 2012 om 20:22

Dude heb je het artikel wel gelezen? Zijn club wilt hem een nieuw contract gegeven onder dezelfde voorwaarden. En hij wilt een verbetert contract wat normaal is, iedereen wilt het maximale uit zijn werkgever halen.

Denisov. je moet je echt helemaal kapot schamen, ouwe debiel die je bent. Miljoenen mensen hebben niet eens elke dag brood op tafel en dan ben jij ontevreden met jouw miljoenensalaris. Waar gaat het heen met die verwende nesten? Gewoon lekker met het tweede mee laten trainen en misschien zelfs iets van zijn salaris aftrekken. In ieder geval die aanbieding t/m 2017 intrekken.

23 september 2012 om 23:31

Ik kom morgen met een collega bij jou werken, we gaan allebei 4x meer verdienen als wat jij doet, en precies hetzelfde werk, jouw contract wordt verlengd, onder dezelfde voorwaarden als die je nu hebt, pik je dat dan ook? Zou jij dan ook niet aangeven, ja maar pietje en keesje verdienen meer met hetzelfde werk?
Als Zenith zo met geld gaat strooien, dan vind ik het niet meer dan normaal dat de overige spelers ook wat meer eisen als ze hun contract willen verlengen. Was te verwachten dit, nu krijg je scheve verhoudingen in de selectie

25 september 2012 om 00:12

Ik vind het nog steeds apart dat men de voetballerij dagelijks vergelijkt met het normale bedrijfsleven. Ik verdien geen miljoenen bij mijn bedrijf, dus ik kan daar hypotethisch gezien niet adequaat op reageren. Ik weet in ieder geval wel zeker dat ik God elke dag op mijn blote knietjes zou bedanken als ik al een miljoen per jaar mocht opstrijken, ongeacht wat mijn collega's verdienen. Maar goed, ik zal dan ook wel wat bescheidener in mijn schoenen staan dan menig ander.

Denisov vroeg al om loonsverhoging in Mei en Denisov werd niet gepasseerd maar hij weigerde om te spelen.

Ik vind Danny daar eigenlijk nog steeds de absolute ster.
Echt een topspeler is dat geworden zeg.

23 september 2012 om 20:38

Ja inderdaad, echt zonde van zijn blessure tijdens het EK. Ik had hem daar erg graag willen zien spelen want dit zou een echte test voor hem geweest zijn.

Zenit moet hier wel mee oppassen. Ze zijn heel erg afhankelijk van de Russische spelers door die 6+5 regel. Zenit kan het dus niet te hard spelen, anders jaag je zo belangrijke basisspelers weg.

23 september 2012 om 20:47

Het is inmiddels nu een 7+4 regel, maar alsnog is Spalletti degene die op moet passen dat internationals als Anyukov, Shirokov, Bystrov en Fayzulin niet in opstand komen tegen Spalletti. Als hij de rest ook naar het tweede stuurt dan gaan de supporters ook in opstand komen en dan maakt hij het voor zichzelf onmogelijk.

23 september 2012 om 21:00

Wordt dit niet een probleem voor Russische clubs? Ik bedoel, die kopen maar al te graag buitenlanders voor veel geld en nu kunnen ze er maar vier opstellen. Daarbij loopt het Russische voetbal niet over van talenten (dzagoev zie ik de top wel halen).

23 september 2012 om 21:05

Ik ben bang dat dit een probleem zal zijn ja. Dankzij de 6 plus 5 regel zijn er spelers naar het EK gegaan die jong zijn en potentie hebben. En spelers zoals Burlak, die al international is, wordt nu gepasseerd door Corluka. Zonde, maar de lclubs vonden dat dit de concurrentie verhoogt... Hoop dus dat de 6 plus 5 regel snel weer terugkomt.

Maargoed, we hebben nog Kokorin, Dima Kombarov en Glushakov hoor. Die worden ook steeds beter en beter.

hoeveel verdienen hulk en witsel daar?

Denisov is een goeie speler en dat geldt natuurlijk ook voor Kerzjakov helaas doen ze moeilijk over hun salaris. Maar ik durft te wedden dat ze al een topsalaris hebben maar dat zou vast ook niet genoeg zijn voor ze.

23 september 2012 om 20:37

Kerza heeft nooit moeilijk gedaan over zijn salaris hoor. Heeft niet voor niets een verbeterd contract getekend tot 2016. De reden dat Kerzhakov in het 2e speelt is omdat hij duidelijk gemaakt heeft dat het conflict tussen Denisov en het bestuur geen invloed mag hebben op de sportieve prestaties en dat de beste spelers moeten spelen. Dat vond Spalletti niet leuk en daarom zit hij in het tweede. Kinderachtig gedoe dus.

Beetje kinderachtig dit allemaal. Ik snap best dat Denisov in de buurt wil komen van Hulk en Witsel(en terecht aangezien hij de beste vm is die Rusland heeft), maar om te weigeren om in actie te komen tegen Krylya? Dat kan echt niet. En dat Spalletti Kerzhakov in het 2e zet is al helemaal een schande. Kerzhakov hoort bij de beste spitsen van Rusland en mag best zeggen wat hij ervan vindt. Spalletti wil graag de grote baas uithangen nu het niet loopt zoals het moet lopen daar. Hoop dat die twee snel weer mee kunnen trainen met het eerste, want we hebben ze nodig tegen de Portugezen in oktober.

Denisov is (was) Zenits beste speler samen met Danny, nu Hulk en Witsel erbij zijn gekomen wil hij z'n status niet verliezen en meer geld krijgen. Beetje dom om Kerzhakov dan ook buiten de selectie te zetten.

Dat ga je natuurlijk krijgen als je grote spelers gaat aan trekken door ze een groot salaris te bieden. Zoiets speelt stiekem toch mee in de kleedkamer. Ik snap het wel van Denisov dat hij nu ook meer wil verdienen.

Tjah, krijg je ervan als je spelers die nog geen minuut voor Zenit hebben gespeeld meer geld geeft dan aan een speler die al zijn héle carrière alles geeft voor de club.

Gaat lekker, als elke goede speler van een club dit gaat doen als er nieuwe spelers komen is het hek van de dam. Spaletti is uitstekende trainer en ik weet zeker dat hij de juiste beslissing heeft genomen. Denisov moet niet zulke rare fratsen uithalen !

Laten ze eerst maar eens weer gaan winnen! Ben een groot van fan van Zenit maar dit slaat nergens op.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Zenit Sint-Petersburg

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

119 fans
Aanvaller, 35 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 29 juli
Alphonse Aréola ruilt Paris Saint-Germain op huurbasis in voor West Ham United, dat tevens een optie tot koop heeft bedongen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren