Ajax wint CL eerder dan City

Real Madrid, Paris Saint-Germain en Manchester City. Het zijn voorbeelden van clubs die hebben aangegeven te gaan voor de meest prestigieuze prijs in het clubvoetbal: de Champions League. En voor het winnen van de Champions League mag best worden gesmeten met tientallen miljoenen, zo zijn deze clubs van mening.

Voorafgaand aan de Champions League verwacht je ook veel van dit soort clubs. Manchester City en Paris Saint-Germain worden al genoemd als outsiders van het winnen van de Champions League. Real Madrid is zelfs de favoriet om de CL te winnen. Deze clubs kunnen tippen aan de top van Europa. De drie clubs zullen grote successen gaan vieren. Maar is dit wel zo?

Het spelersmateriaal is sensationeel. Bij alle drie clubs spelen veel wereldtoppers die zich al bewezen hebben. In Parijs kun je genieten van Thiago Silva, Zlatan Ibrahimovic en Ezequiel Lavezzi. Bij City spelen klasse spelers als David Silva, Sergio Agüero en Mario Balotelli. En dan hoef ik nog niet te beginnen over de wereldsterren bij Real Madrid, zoals Cristiano Ronaldo en Karim Benzema. Met deze spelers kun je inderdaad wel een grote prijs winnen.

Aan de coaches zal het ook niet liggen. José Mourinho, Carlo Ancelotti en Roberto Mancini zijn coaches die voor het hoogst haalbare gaan en spelers kunnen motiveren om boven zichzelf uit te stijgen. Wat is dan de allesbepalende factor voor het winnen van het miljoenenbal? Het antwoord is simpel: teamgeest. Als je de Champions League winnaars van de laatste jaren analyseert dan kun je zien dat het teams waren die voor elkaar door het vuur gingen of elkaar al langer kenden.

Chelsea was een koopclub, maar toen oude vedetten nog één keer wilden schitteren en er samen voor gingen, ontstond er iets moois in London. De spelers waren bereid om zichzelf weg te cijferen in teambelang. Fernando Torres nam zonder morren de plaats in op de bank, de spelers wisten zelf wat er moest gebeuren en sleepten zichzelf door moeilijke periodes heen. De selectie die de Champions League won was niet zo spectaculair als andere elftallen van Chelsea, maar wist in tegenstelling tot alle ''Dream Teams'' de Cup met de Grote Oren in de wacht te slepen.

Barcelona en Internazionale waren elftallen die elkaar al jaren elkaar kenden en hun eigen kwaliteiten door en door kenden. Ze gingen met plezier naar de club, in vele gevallen ontstonden er zelfs vriendschappen voor het leven en ze hadden allemaal een doel: De grote beker winnen. De resultaten van Manchester City en Real Madrid weerspiegelen deze kwestie. The Citizens werden afgelopen jaar derde in een poule met Bayern München, Napoli en Villareal. Drie clubs met minder kwaliteit, maar twee van deze clubs waren wel sterker dan het koopkrachtige City.

In Madrid haalden ze de afgelopen jaren twee keer de halve finale. Op zich prima resultaten, maar als je kijkt naar het spelersmateriaal en het geld moet er meer in zitten voor Real. De Madrilenen misten echter het laatste stukje teamwork om een minder team als Bayern München uit te schakelen. Dit jaar kan het jaar zijn om de Champions League te winnen. De succesformule lijkt gevonden, maar als het dit jaar mis gaat, word het een lastig verhaal voor De Koninklijke. Er worden veel nieuwe wereldsterren aangetrokken die hun weg weer moeten vinden in Madrid.

Geld en spelersmateriaal zijn belangrijke factoren in het voetbal, maar maken de kampioen niet. Daarom ben ik ook van mening dat clubs als Paris Saint-Germain, Manchester City en Real Madrid nog gefrustreerder gaan worden van de resultaten de komende tijd. Een minder team als Ajax - dat het moet hebben van collectief spel- maakt meer kans dan een kooplustig team als Manchester City. Ajax wint de Champions League eerder dan Manchester City. En dat kunnen de meeste Champions League clubs zeggen die het moeten hebben van collectief spel.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 32 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 2200+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

25 reacties (laatste reactie door chimaera)

Ik zal je een geheimpje verklappen.... met geld is wel degelijk alles te koop, in ieder geval na verloop van tijd.

" Er worden veel nieuwe wereldsterren aangetrokken die hun weg weer moeten vinden in Madrid."

Ben wel benieuwd wie die 'veel nieuwe wereldsterren' zijn, aangezien alleen Modric is aangekocht en tegen Manchester City kon je al zien dat hij perfect in het elftal past. Afgelopen seizoen tegen Bayern ontbrak het gewoon aan lef van Mourinho. Als hij gewoon door was gegaan met voetballen tegen Bayern hadden we de finale stoot kunnen geven en als winnaar te eindigen. In de penalty's ook nog een goede kans, maar Neuer haalde er een paar mooi uit. Iets meer geluk, scherpte, hoe je het ook wilt noemen en Real stond in de finale. Ik denk persoonlijk dat wij wel hadden gewonnen van het Chelsea van toen.

Jaar er voor uitgeschakeld door het Barcelona dat toentertijd in hun beste doen was. Dat niveau van die CL hebben ze nooit meer gehaald naar mijn mening.

Verder geen speciale CE, ik kan hem namelijk in 1 zin samenvatten: "ik denk dat Ajax meer kans maakt op de Champions League omdat het meer een collectief is dan koopclubs als Real, City en Psg." Maarja, blijf vooral hopen op de Champions League, ik spreek je graag na de wedstrijd tegen Real of City. We zullen zien of de 'teamgeest' het wint van kwaliteit.

Er is trouwens niemand die beter is dan een teamgeest scheppen dan Mourinho. Zijn voetbalfilosofie sta ik niet volledig achter, maar hij is wel de beste motivator. Hij weet elke keer weer een " Us against the world"-sfeer te creëren en dat maakt de teams zo goed.

Ook vul je naar mijn mening te veel ruimte op met namen van clubs en spelers.

prima geschreven stuk

een paar puntjes van kritiek:

1) de inhoud klopt niet real heeft vaker de CL gewonnen dan barca,

2) barca heeft op het moment een vergelijkbare schuld met die van real.

3) waarom laat je clubs als vitesse, malaga en QPR buiten bescouwing?

20 september 2012 om 08:43

Waarom geef je dan twee sterren? Ik wou vier geven maar vanwege jou gaan die omhoog

20 september 2012 om 09:29

Ik vind dat je zoveel sterren moet geven als dat je het stuk waard vind, stukken krijgen bij mij 5 sterren als het echte pareltjes zijn, die strooi ik zelf dus niet in het het rondte

4/ sterren goed geschreven en goede inhoud
3 sterren ik ben het er deels mee eens maar het is een slecht geschreven stuk
2 sterren, een stuk dat gewoon niet klopt kwa inhoud maar de persoon weet wel hoe hij-zij moet schrijven
1 ster, complete onzin en slecht opgebouwd

ik vind niet dat jij verantwoordelijk bent om te compenseren voor het door mij gegeven punten aantal.

20 september 2012 om 14:55

Haha, Real even veel schuld als Barcelona? Ken je feiten alsjeblieft.. niet over dingen beginnen te praten om als expert over te komen terwijl je er geen verstand van hebt. Heb je de cijfers van Real en Barcelona wel eens vergeleken?

24 september 2012 om 14:01

Schulden, inkomsten en uitgaven van Barcelona en Real Madrid:

Inkomsten: RM: €480 mln Bar: €473 mln
Uitgaven: RM: €449 mln Bar: €482 mln
Schulden: RM: €170 mln Bar: €364 mln

Dat is dus aanzienlijk minder schuld voor Real Madrid, meer als de helft zelfs.
Wat ook opvalt is dat Barca meer uitgeeft dan er binnen komt..

24 september 2012 om 21:55

Denk je dat het waar is wat op google staat over de schulden van Real en Barca ?

25 september 2012 om 19:15

@ feyenoorder_

Hij heeft die cijfers (waarschijnlijk) van de websites van beide clubs. Aangezien de bedragen vrijwel over één komen. Maar de cijfers die Bramadrid zegt zijn de cijfers van 2011. Dit zijn de cijfers van 2012 van de officiële club sites.

Real Madrid:

Omzet ; 514 miljoen
Nettowinst ; 24,2 miljoen
Bezittingen ; 275,2 miljoen
Schuld ; 124,7 miljoen

Barcelona:

Omzet ; 490 miljoen
Nettowinst ; 39 miljoen
Schuld ; 335 miljoen

Ik kan je de links wel geven als je wil.

25 september 2012 om 14:12

Abramovic strooit met geld, resultaat:

Premier Leaque aantal keer gewonnen
Fa-cups gewonnen
Community Shield gewonnen
Champions Leaque gewonnen en een keer nipt verloren door een uitglijder.

Real Madrid strooit met geld, resultaat:
Copa del Rey gewonnen
Primera Division gewonnen met een record aantal punten
Daarvoor ook met de Galacticos tijdperk:
Champions Leaque gewonnen
Primera Divisons gewonnen

Man City strooit met geld, resultaat:
Premier leaque gewonnen
Fa-cup gewonnen
En ook nu titelkandidaat.

Dit zal ook met PSG gebeuren, het is vervelend maar waar. Met geld win je prijzen.

Daarnaast snap ik ook niet wat sommige mensen altijd zeggen met uitspraken zoals: koopclubs hebben geen teamgeest en zijn allemaal individus die alleen maar voor geld spelen. Alsof er bij topclubs niet met elkaar wordt gesproken en er geen geintjes enzo worden gemaakt? Spelers zoals Kompany Lescott, Yaya, Maicon, Hart, Silva, Dzeko, Aquero doen er alles aan om te winnen hoor, het is echt niet zoals jullie laten denken.

De kans dat een klein team de Champions League wint neemt steeds verder af. 10 Jaar terug eindigden de poules veel verrassender en dichter bij elkaar dan tegenwoordig. Nu zijn er ook wel wat verrassingen: neem Apoel en FC Basel. Maar echt winnen zit er gewoon niet meer in.

Na de finale van 2004 FC Porto- AS Monaco hebben we eigenlijk alleen nog maar finales gezien die bol stonden van het kapitaal. Er zijn sindsdien 8 finales geweest waar ook maar 8 verschillende ploegen hebben gespeeld ( Barcelona, Man U, Liverpool, Arsenal, Chelsea, Bayern, AC Milan& Inter) die ook nog eens uit de 4 topcompetities komen. Dus het wordt steeds voorspelbaarder.

Je merkt dat we naar een klimaat toegaan waar er een stuk of 10 Superselecties gaan komen bij de 10 grootste, maar vooral rijkste clubs. Welke clubs dit gaan worden is nog niet helemaal duidelijk. Maar het zal een mix gaan worden tussen traditioneel grote clubs en een aantal clubs waar een grote investeerder achter zit zoals Zenit, Psg, Man City. Als er morgen een gek 200 miljoen investeert in Heerenveen, zullen zij ook binnen de korste keren meedoen. Zo absurdistisch is het.

Dan kan je als Ajax zijnde teamgeest creëren, maar dit geeft niet de doorslag in zulke mate. Je moet namelijk wel eerst genoeg kwaliteit hebben. Je voorbeelden van Chelsea en Inter zijn leuk gevonden. Maar die hebben wel spelers van wereldklasse op het veld staan. Misschien een maatje minder dan bijv. Barcelona. Maar Ajax heeft spelers van 10 klasses minder als Barcelona.

Ik verwacht wel dan Man City binnen een paar jaar de CL binnen heeft. Of er moet een nog rijkere club gaan komen. Helaas geeft geld tegenwoordig wél de doorslag en is dit met teamgeest niet meer te compenseren.

Leuk geschreven, maar ik ben het niet met je eens. Real Madrid en Manchester City maken zeker kans om op korte termijn de CL te winnen. Real haalt bovendien echt niet zoveel meer spelers als Barcelona. Dit team kent elkaar ook al goed. En ze werden ook kampioen, boven het Barcelona met het die hoge teamgeest. En alhoewel ik de vergelijking met Ajax snap vanuit jouw oogpunt, vind ik het wel een belachelijke. Ajax, alhoewel met goede teamgeest, heeft echt niet een grotere kans dan City en zeker niet als Real. 2 sterren van mij.

Eigenlijk vind ik dit stuk niet zo sterk. Er wordt niet aangegeven wat teamgeest precies is (je schrijft over ploegen die elkaar door en door kennen), bovendien laat je het kwaliteitsprincipe achterwege. Een Eto'o, Xavi, Drogba, Terry, Samuel, Alves, Sneijder, Iniesta (etc) zouden bij ieder team in de basis staan (anders dan Sana, Lukoki). Véél te kort door de bocht. En bovendien, heb je voor het winnen van de PL geen teamgeest nodig? En om eerlijk te zijn, Inter had natuurlijk wel een vaste kern met spelers (zanetti, Samuel, Materazzi, Deki, Maicon evt, Cambiasso) maar het was natuurlijk niet zoals bij Barcelona waar ze al vanaf de jeugd samen spelen. Topspelers als Sneijder, Eto'o Milito en Lucio waren net gearriveerd nota bene..

En nogmaals bovendien, ga je voorbij aan het feit dat Man City al top is (naar welke club moeten spelers anders gaan?) bij Ajax zal er helemaal weinig teamgeest komen, nu alle toppers weggekocht worden. Wat mij betreft twee sterren..

Ook wel grappig dat City eigenlijk alleen Javi Garcia heeft ingepast en dat Real behalve Essien en Modric eigenlijk niks noemenswaardig heeft gehaald. Zeker Real speelt al langer met een selectie die niet heel erg gewijzigd is door de afgelopen seizoenen heen. City heeft z'n laatste grote kwaliteitsinjectie ook vorige zomer al gehad en heeft dit jaar alleen wat spelers voor de breedte gehaald.

Bij Ajax is er echt veel vertrokken en veel bijgekomen. Zo zie je dat met Moisander, Poulsen, Schöne, Babel en Sana toch het halve basiselftal nieuw is. Is dat zo bevordelijk voor de teamgeest die jij zo roemt bij Ajax? Het lijkt me niet dat deze gastjes die net een paar weken bij Ajax zitten, de beste vrienden zijn etc.

Ik vind het weer een zwak betoog eigenlijk waar je weer heel erg om je punt heen draait. En dat je dat punt wat je probeert te maken heel zwak onderbouwt. Jammer want opzich kun je wel wat met het onderwerp. Teams die echt een team waren hebben al veel vaker in de geschiedenis voor stunts gezorgd. Je laat echter niet weten waarom een Ajax of een andere Europese middenmoter dit zou kunnen.

Ajax zal nooit eerder de CL winnen dan bijv. City. De simpelste reden is juist het geld. City is top op dit moment en Ajax subtop. Spelers zullen juist eerder naar City gaan om het geld, de competitie en de status van de club. Met geld kun je kopen wie je wilt, en dan heb je gewoon topspelers in huis. Ajax heeft alleen mogelijk toekomstige topspelers, City heeft ze nu al. En ze zijn binnen 3 jaar tijd toch kampioen van Engeland geworden, waar Ajax 8 jaar op rij geen landstitel heeft gepakt. De feiten bewijzen gewoon dat als je veel geld hebt en het goed investeerd je eerder succes hebt dan een club die alles via de jeugd probeert te bereiken.

Wat een onzin... Alsof je de Premier League kan winnen zonder teamgeest!

23 september 2012 om 09:11

Nou, het leuke is dat ze bij Ajax nou precies op het individu aan het trainen zijn! Dus nee, van de tekst klopt geen bal.

Je haalt je eigen stelling "ajax wint CL eerder dan City" onderuit door de CL winst van Chelsea aan te halen, want een ploeg als City heeft voldoende geld om het eerder gekochte team bij elkaar te houden. Ajax daarentegen zal moeten blijven verkopen om te zorgen dat de spelers niet transfervrij de deur uit gaan.

Ondanks dat je een prettige schrijfstijl hebt kan ik niet van jouw Ce´s genieten omdat je voor mijn gevoel in je hoofd begint met een (voor jou) wenselijke conclusie en vervolgens probeert de feiten zodanig te draaien dat ze deze conclusie ondersteunen.

22 september 2012 om 23:20

Hier ben ik het niet helemaal mee eens, Chelsea en City verschillen echt. De enige overeenkomsten tussen de cubs zijn dat ze allebei een rijke eigenaar hebben, in Engeland spelen en dat ze allebei een blauw shirt hebben. Chelsea is (of was toen ze de CL wonnen) een team van jongens die toch al jaren samen spelen. Lampard en Terry kennen elkaar waarschijnlijk net zo goed als Iniesta en Xavi.
City is toch meer een vreemdelingen legioen, en dat merk je ook aan de opstootjes die er steeds het nieuws halen. Over een paar jaar zullen zij ook een goedlopende machine zijn, maar zo ver is het nu nóg niet.

Goed geschreven niet veel inhoud qua nieuwe nieuwtjes: 3,5 sterren van mij

23 september 2012 om 11:36

@odo-

Ik zeg nergens dat deze teams op dit moment gelijk zijn, maar Chelsea heeft een aantal jaar geleden het huidige team bij elkaar gekocht en heeft dit lang bij elkaar gehouden. Dit zou in manchester ook kunnen omdat veel spelers halverwege de twintig zijn en dit financieel geen probleem lijkt te zijn.

Misschien dat je vrij jong bent en niet echt meegemaakt hebt hoe het er in de begin jaren van Abramovich aan toe ging, want het Manchester van nu vertoond zeer veel gelijkenissen met het Chelsea van toen.

23 september 2012 om 12:27

Ben ik het nogmaals niet mee eens. Chelsea heeft nog steeds spelers in hun selectie zitten van vóór Abramovich, bij City bij mijn weten geen een. Komt ook bij dat Chelsea voor de overname al een Subtopper was, City was altijd een degradatie kandidaat..
Ik zie wel verschillen...

23 september 2012 om 13:48

@odo-

Je bent bezig mij woorden in de mond te leggen, want ik beweer nergens dat deze clubs identiek zijn en vind het een beetje vervelend worden dat je nu weer dingen erbij te haalt die irrelevant zijn voor deze discussie.

Zal het nog een keer proberen uit te leggen wat ik duidelijk wilde maken: Manchester City heeft financiële mogelijkheden in combinatie met een (redelijk) jonge selectie waardoor ze het huidige team lang bij elkaar kunnen laten blijven. dit zou volgens suarez7 doorslag gevend moeten zijn voor succes.

Geef hiermee alleen aan dat City de mogelijkheid heeft om de zelfde koers uit te stippelen als Chelsea. Dat jij verschillen ziet tussen beide clubs vind ik als reactie op mij niet echt relevant en dat Chelsea voor de overname al een Subtopper was en City altijd een degradatie kandidaat was lijkt mij hier niks mee te maken te hebben.

Als je het hier nogmaals niet mee eens bent mag dat gerust, maar wil graag weten waarom jij denkt dat City de selectie niet bijeen kan houden (hier kun je een hele boel argumenten voor aandragen) in plaats van mij beweringen toe te schrijven die ik niet gedaan heb en weer hele andere dingen erbij te halen.

edit: spelling

23 september 2012 om 10:48

ben het met je eens

23 september 2012 om 22:17

Ik ook

25 september 2012 om 11:26

Eens

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Southampton

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.Watford10-5
18.Burnley 4-8
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
T. WalcottAanvaller50
S. LongAanvaller10
H. LewisKeeper00
A. McCarthyKeeper90
J. BednarekVerdediger60
V. LivramentoVerdediger91
R. PerraudVerdediger60
Voor de complete selectie: Clubpagina Southampton.

In de wandelgangen

Dinsdag 26 oktober
Liverpool lijkt voorlopig af te haken in de strijd om Kingsley Coman. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren