Di Canio wisselt keeper na twintig minuten: 'Slechtste speler die ik ooit zag'

Maandag, 3 september 2012 om 10:50Bart Kruyt • Laatste update: 11:11

Paolo Di Canio was als speler al iemand die zich niet verstopte en treedt ook als manager op de voorgrond. De coach van Swindon Town haalde afgelopen weekend zijn keeper Wes Foderingham al na twintig minuten naar de kant in de verloren uitwedstrijd bij Preston North End. "Hij was een van de slechtste spelers die ik ooit heb gezien", brieste Di Canio na afloop.

/

Swindon begon slecht aan de competitiewedstrijd in de League One en Foderingham was na tien minuten spelen al twee keer gepasseerd. Di Canio besloot in te grijpen en haalde de keeper kort hierna naar de kant: "Hij is een speler als alle anderen, waarom zou ik hem niet naar de kant kunnen halen? Alleen omdat hij een ander shirt draagt? Nee, dat vind ik onzin", zei Di Canio.

De keeper was woest door zijn vroege wissel, maar Di Canio was mogelijk nog veel bozer. "We hebben het hier niet over Petr Cech, maar over Wes, een twintigjarige keeper uit de League One", zei de Italiaan. "Tegen Stoke City in de beker was hij al dramatisch, maar toen wonnen we nog met 4-3. Nu besloot ik om in te grijpen."

"Het gaat mij niet om de fouten die hij maakt, iedereen maakt fouten", vervolgde Di Canio. "Maar de arrogantie toen hij het nodig vond om op zijn medespelers te gaan zeuren: daar stoorde ik me aan. Als hij niet zijn excuses aanbiedt aan het team en de supporters, dan gooi ik hem uit mijn selectie."
Gerelateerd

Meer sportnieuws

63 reacties (laatste reactie door leiderrr)

Geweldig zeg! Gelijk heeft hij

3 september 2012 om 11:06

gewoon hard aanpakken, haha heerlijk een echte italiaan.

on: het is idd niet leuk om gewisseld te worden als keeper maar als het klopt wat dicanio zegt dan heeft hij groot gelijk. Je moet een man zijn en als je foutjes maakt niet naar anderen kijken.

3 september 2012 om 13:05

Inderdaad '' League one, League one, Wesse. 20 year olde , are we crazy '' hahahaha .

Di Canio echt een held!

Niet erg professioneel om je eigen speler zo af te branden.

3 september 2012 om 10:58

Een 20 jarige keeper die het, zoals ik lees, hoog in de bol heeft in de League One, lijkt mij ook niet zo'n goede zaak, hahaha.

3 september 2012 om 11:53

Wel heerlijk om wat meer personality te zien! Dat maakt het voetbal mooi. Het zou meerdere coaches sieren om wat meer van hen zelf te laten zien in plaats van wat er van hem verwacht wordt.

3 september 2012 om 15:25

Deed Gertjan Verbeek gisteren ook toch? Je moet spelers scherp houden en als het niet op de normale manier helpt, dan maar op de hardere manier.

Wellicht respectloos maar als coach moet je natuurlijk wel eerlijk zijn.

Hahaha. Wat een gek, dat wordt in ieder geval geen topcoach

3 september 2012 om 11:03

Hij heeft echter wel een punt. Waarom worden keepers nooit gewisseld bij een slechte prestatie? Die blijven gewoon altijd staan, terwijl je met een goede 2de doelman, toch nog verandering in de zaak kan brengen.

3 september 2012 om 11:07

Meeste spelers worden gewisseld vanwege vermoeidheid en op het veld staan is toch een stuk vermoeiender als in doel. Maar natuurlijk geef ik je wel gelijk dat als die het echt niet goed doet, je hem er gewoon mag uithalen zoals elke andere speler.

3 september 2012 om 11:48

Beide goals werden gewoon goed ingeschoten, snap de wissel daarom ook niet. Misschien is Di Canio wel iemand die houdt van aandacht, net als Aad De Mos dat ook heeft.

3 september 2012 om 13:51

Een keeper staat toch ook gewoon op het veld? Als een keeper in het doel staat ga je niet veel punten scoren.

On:
Wissel getuigd van lef van de trainer, maar niet heel erg netjes naar de keeper toe.

3 september 2012 om 11:07

Die gast is inderdaad zo gek als een deur. Kan z'n fascistische gebaren nog goed herinneren.

3 september 2012 om 13:07

Was ook diezelfde "gast" die in kansrijke positie de bal ving met zijn handen na een erge blessure bij de tegenpartij.

3 september 2012 om 13:47

Dat deed ie inderdaad wel goed.

WAt een heerlijke reactie Als je als trainer zo gepassioneerd en oprecht boos bent ben je wel een goeie!

Haha en terecht! Hij beargumenteerd uitstekend wat zijn beweegredenen zijn. Arrogantie en dan voetballende in de League One? Die keeper heeft ze dan ook niet op een rijtje.

hij heeft gewoon gelijk... keeper is ook een speler gelijk de rest die je mag wisselen als je wilt !
maar dat hij hem slechtste speler ooit noemt is een andere zaak natuurlijk

Misschien moet je dan iets meer op de training kijken hoe je keeper het er vanaf brengt??
Bespaar je de club waarbij je werkt puntverlies en de keeper en jezelf een afgang....

Mocht hij in elk geval nog 3x zo lang meedoen als Megreshvilli onder Aad de Mos.

Barcelona zou Di Canio moeten aantrekken, wordt Valdes er eindelijk eens uitgezet!

3 september 2012 om 16:18

En dan? Pinto erin? Dat lijkt me ook geen goede oplossing. Valdes heeft soms wat rare momenten, maar blijft wel een goede keeper. Hij is belangrijk voor Barca, omdat hij opbouwend ook zo sterk is. Maar weinig keepers hebben dat.

Er zijn weinig dingen beschamender dan als keeper gewisseld worden, en al helemaal na twintig minuten. Ik denk niet dat hij doorheeft dat deze keeper een pupil van hem is die hij moet steunen en in bescherming moet nemen. Ik zou ook boos zijn als keeper zijnde.

3 september 2012 om 11:09

Dat klopt, maar waarschijnlijk had hij wel reden om de keeper na 20 minuten te wisselen. De keeper zal zeker boos zijn, dat begrijp ik ook, maar hij moet eerst eens bij zichzelf te rade gaan.

3 september 2012 om 11:18

Waarom stel je die keeper op dan, als ie zo dramatisch is? Een trainer mag zichzelf het wel heel erg aanrekenen als je dat op basis van trainingen en zijn vorige 'dramatische' wedstrijd nog niet gezien of besloten hebt. Als hij het dan in de volgende wedstrijd niet goed genoeg doet moet je niet proberen je eigen blazoen op te poetsen door hem spectaculair en vernederend in de 20e minuut te gaan wisselen.

3 september 2012 om 11:21

Wie zal het zeggen? Misschien vond hij het wel te snel om hem na één dramatische wedstrijd al te laten vallen en wilde hij hem meer tijd geven. Dat lijkt me, gezien deze actie wel een beetje sterk. Hij heeft misschien gedacht dat de vorige wedstrijd een incident was. Of hij heeft gewoon niet beter. Het blijft Swindon Town. Ik geloof niet dat hij het doet om zijn eigen blazoen op te poetsen. Dit is niet echt positieve publiciteit.

3 september 2012 om 11:32

Ach, een lesje in bescheidenheid kan ook een goede vorm van begeleiding zijn.

Hij stelt die jongen toch op nadat hij klaarblijkelijk er al niks van bakte de eerste wedstrijd. Och Di Canio, je gooit altijd je eigen glazen in en daar ben je ook zo goed in geworden. Deze man zeg, waarom wordt jij trainer? Passie is goed, woede is anders.

Di Canio is toch gewoon verantwoordelijk voor het elftal? Hij stelt die keeper toch op? Of trainen ze niet bij Swindon Town? Want een training lijkt me een perfecte gelegenheid om de kwaliteiten van je doelman te beoordelen.

Als hij hem al eerder zo waardeloos vond had hij hem helemaal niet op moeten stellen.

Het zou je coach maar zijn! In zijn tijd als speler al een flamboyant figuur, dat blijkt hij dus niet verleerd te zijn. Als het allemaal klopt wat hij over de keeper zegt, heeft hij natuurlijk wel een punt, maar om dit nou zo expliciet in media naar voren te brengen vind ik ook niet netjes. Daarnaast stelt hij zelf die keeper op terwijl die al in de bekerwedstrijd had gefaald. Misschien een goed moment om een andere keeper de kans te geven!?

Het blijft een markant figuur. Wel mooi dat ie nog even de vergelijking maakt tussen Cech en zijn keeper. Zo van, je bent geen wereldkeeper op wereldniveau!

Maar goed, misschien had hij hem gewoon niet op moeten stellen.

Als de keeper zo slecht was had de coach hem niet mogen opstellen.. Coachwissel vlak voor de aftrap?

Overigens als het om het gezeik van de keeper ging snap ik het wel..

3 september 2012 om 11:26

Dit slaat echt nergens op, als de keeper of de spelers op de training genoeg laten zien om in de basis te staan, maar ze verzuimen het toch in het veld direct wissellen!

Zeer onprofessioneel. Dat je je speler wisselt is normaal maar om de media te gebruiken om een 20 jarige keeper af te branden is een teken van zwakte. Hij vernietigt de carriere van een jonge keeper ipv hem te laten leren van zijn fouten.
Hopelijk hebben grote teams nu ook ingezien dat Di Canio het nooit zal maken in de top met zo'n gedrag.

Wat een trainer toch die heeft die keeper zelf opgesteld en na de wedstrijd zegt dat hij de slechtste keeper is. Is goed voor de motivatie van de keeper zo'n gelijkaardige uitspraken. Als je hel zo slecht vind waarom heb je hem dan niet verkocht. Die trainer mag hopen voor een goeie carriere voor zich eigen. Alhoewel ik het niet denk.

Met welk niveau kun je League One vergelijken in Nederland? En dan bedoel ik welk niveau van kwaliteit, maar ook van kwantiteit (hoeveel niveau's aflopend van Premier League af bijvoorbeeld).

3 september 2012 om 11:37

Premier League
Championship
League one
League two

3e kan je ongeveer vergelijken met de 1e divisie!
De beste clubs uit de League one gaan voor promotie in de 1e divisie maar de slechtere kunnen ook echt dramatisch zijn!!!

3 september 2012 om 11:39

Ik denk dat League One ongeveer niveau Jupiler League is. De League One is het derde niveau, na Premier League en de Championship. Hierna heb je nog 1 niveau League Two en daarna heb je conference (semi-profs?)

3 september 2012 om 11:45

Niveau Nac, Zwolle, Willem 2, daar kan je het mee vergelijken qua kwaliteit. Het is 2 niveau's onder de Premier League.

Hij heeft gewoon gelijk. Ongelooflijke fouten en dan beginnen te zeuren op anderen. Hou toch op man.

Di Canio haha geweldige persoonlijkheid.
Hij was vroeger echt een geweldige voetballer bij Lazio en West Ham United.

Mooi dat hij trainer is geworden , ik hoop dat hij het verder weet te schoppen.
En trainer word in de PL.

3 september 2012 om 13:37

Geweldige voetballer, maar een gestoorde man.

Ik vond Swindon sowieso geen sterke indruk maken de laatste tijd. Verdediging stond vrij gammel. Met name Mccormack vond ik niet al te best spelen, maar ik volg ze niet op de voet, laat dat duidelijk zijn.

Wat ik van Foderingham heb gezien vond ik het eigenlijk allemaal wel meevallen. Absoluut geen geweldige keeper maar zoals hij hier wordt neergezet vind ik het erg overdreven. Ik heb niet heel veel van hem gezien, dat zeg ik er wel bij. Maar ik hoor Di Canio ook nergens in het interview zeggen dat het 1 van de slechtste spelers is die hij ooit gezien heeft. De vergelijking met Cech wel, ook dat hij vindt dat hij, in andere woorden, veel beter moet doen en zijn excuses moet aanbieden maar of ik luister niet goed, of VZ blaast het ook enigszins op.

Qua niveau is de top van League 1 gelijk aan het niveau 11-16 in de Eredivisie. De rest is ongeveer top en middenmoot Jupiler League. Als je nagaat dat ploegen als Norwich, Southampton en Swansea niet zolang geleden nog in League 1 speelden en nu makkelijk meedraaien in de Premier League kun je wel zien hoe sterk de top van die competitie is. De meeste Championship clubs zouden in de Eredivisie tussen de 7e en 13e positie meedraaien. Het verschil tussen Championship en onderste regionen Premier League is niet zo groot. Dat zie je wel aan prestaties van promoverende clubs en degraderende clubs uit Premier League.

Zag net de 2 goals waar het over ging en er was weinig reden om de keeper de schuld van de 2 tegengoals te geven.

Is het nou toeval of typisch dat de keeper donker is...ik bedoel het is en blijft Di Canio....

3 september 2012 om 12:36

het is typisch want hij haat donkere mensen las ik gisteren

3 september 2012 om 13:36

Hij was inderdaad enorm fascistisch in zijn tijd bij Lazio maakte zelfs de Hitler groet na de wedstrijd, maar hij geeft ook aan dat hij hem zelf de kans heeft gegeven om professioneel voetbal te spelen, dus denk niet dat het een racistische keuze is.

Swindon is vorig jaar met overmacht kampioen geworden in League 2, dus in dat kader heeft Di Canio het goed gedaan. Maar hij moet ook begrijpen dat een aantal van zijn spelers moeten wennen aan het niveau. Ben benieuwd welke keeper hij deze midweek opstelt in de Jpt-trophy

Di Canio zei blijkbaar niet 'slechtste speler' maar wel 'slechtste professional'. Dus onprofessioneel.
Hij zegt zelfs dat hij zeer goed is en sterk was vorig jaar en een van de redenen is dat ze promoveerden.
De foutjes van de keeper gebeurden bij de eerste goal in het filmpje, net voor het stuk dat je kunt zien en toen hij bijzonder slecht uitkwam bij een voorzet van Stoke. Keeper van Stoke had ook niet echt zijn dagje. Maar Di Canio zegt dat het daar niet om gaat, want dat kan met iedereen gebeuren.

Ik denk wel dat het opgelost raakt.

Die tegendoelpunten zijn toch gewoon perfect binnen geschoten?

Wat een onzin van Di Canio. Ik begrijp de boosheid van die keeper wel. Waarom krijgt hij de schuld van die tegendoelpunten? Die ballen werden gewoon goed ingeschoten. Maar die verdedigers lijken me nou niet echt bezig met geconcentreerd verdedigen. En dan een beetje stoer doen door de keeper de schuld te geven... Waardeloos

3 september 2012 om 14:43

Helemaal gelijk, de ballen werden gewoon goed ingeschoten. Deze trainer is gewoon een attention whore. Uiteindelijk verloren ze met 4-0.
Mensen met een grote mond als ze een bepaalde positie hebben. Zet die Di Canio 1 tegen 1 met die keeper en ik weet al hoe het afloopt voor die Di Cano.

3 september 2012 om 16:55

Als je het geluid aanlegt hoor je de commentator toch ook zeggen dat Di Canio net een foutje had gemaakt (vlak voor het beeld inkwam dus). En de andere fout was tegen Stoke.

Als zoals al gezegd hierboven, hij bekritiseert niet de kwaliteiten, die hij zeer goed vindt, maar de professionaliteit.

Of die nu een attention whore is of niet, daar oordeel ik niet over. Ik weet wel dat hij vaker dit soort acties doet. Zo zette hij Leon Clarke uit de ploeg, moesten vijf spelers van zijn ploeg zich na een nachtje uit eerst verontschuldigen,... Gewoon een regime met directe communicatie zonder doekjes om te winden. Zou ik eerlijk gezegd ook niet graag onder trainen, maar dat is dan persoonlijk. :P

Heerlijk zo een trainer die geen onderscheid maakt in spelers en keepers, hij heeft goed ingegrepen heel erg dramatisch hoor de keeper, keeperstrainer zal flink zijn best moette doen om hem te motiveren en klaar te stomen.

na het zien van de beelden kan ik niks anders concluderen dat dit te maken heeft met zijn facistische verleden waar ie bekend stond om bij de ultra rechtse lazio fans de keeper in kwestie was een keeper met donkere huidskleur denk dat het daar ook een gedeelte mee te maken heeft.

Haha geniale man. Als de keeper zich onprofessioneel gedraagt heb ik er ook niets tegen. Gewoon even laten weten wie er de baas is bij Swindon haha.

Di Canio was altijd al een gekke stekker. Er zijn paar draadjes los in zijn hoofd. Vooralsnog vind ik het een geldige reden om een keeper te wisselen. Arrogantie is niet te accepteren.

Ik vind z'n uitleg wel goed, perfect verantwoord. Die keeper is overigens doelman geweest voor de Engelse U16, U17 en U19. Misschien komen de frustraties bij hem daarvan, omhooggevallen keepertje.

Van gaal deed het ook met Sinouh als ik me kan herinneren, toen hij nog trainer van AZ was.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Swindon Town

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. SmithVerdediger222
A. GrantMiddenvelder203
J. PayneMiddenvelder192
J. SmithVerdediger161
D. JaiyesimiAanvaller154
M. BaudryVerdediger151
H. HopeAanvaller143
Voor de complete selectie: Clubpagina Swindon Town.

In de wandelgangen

Vrijdag 22 januari
Razvan Marin heeft zich in de kijker gespeeld bij Internazionale. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren