Iniesta troeft Messi en Ronaldo af en is beste speler in Europa

Donderdag, 30 augustus 2012 om

Andrés Iniesta is verrassend naar voren gekomen als winnaar van de prijs Beste speler op de Europese velden 2011/12. De zogenaamde kenners voorspelden een strijd tussen topschutters Lionel Messi en Cristiano Ronaldo, maar Iniesta bleef de topfavorieten voor en ging met de prijs aan de haal. Vorig jaar wist Messi de prijs nog te winnen: destijds eindigde Iniesta als vierde.

/

Na de loting voor de groepsfase van de Champions League mochten 53 journalisten hun stem uitbrengen en Iniesta bleef Messi en Ronaldo voor. De laatste twee kregen beiden zeventien stemmen; Iniesta kreeg er negentien. De middenvelder speelde vorig seizoen 27 competitiewedstrijden voor Barcelona, waarmee hij de Spaanse Supercup, de Europese Supercup, de wereldbeker en de Copa del Rey won. De Spaanse landstitel ging echter naar Real Madrid; Chelsea werd winnaar van de Champions League.

De 28-jarige Iniesta is afkomstig uit de jeugdopleiding van Barcelona en debuteerde onder Louis van Gaal in het eerste elftal. De dribbelaar speelde tot dusver 273 competitiewedstrijden voor de club, waarin hij 27 keer wist te scoren. Iniesta is ook Spaans international en werd al twee keer Europees kampioen, terwijl hij twee jaar geleden nog het winnende doelpunt maakte in de WK-finale tegen Nederland.


Poll

Andrés Iniesta is de terechte winnaar


Gerelateerd

288 reacties (laatste reactie door edenhazard)

gefeliciteerd! verdiend

30 augustus 2012 om 19:12

Inderdaad verdiend. Niet veel mensen realiseren zich waar 50% van de doelpunten van Barcelona eigenlijk vandaan komen, de afmaker van de aanval is meestal natuurlijk Messi, maar het geniale passje komt toch wel vaak van deze man.

30 augustus 2012 om 19:20

terechte winnaar my ass!

30 augustus 2012 om 19:21

Bij Iniesta gaat het niet om de cijfers qua assists of goals.. ookal zullen de assists ook wel hoog zijn.. maar bij hem gaat het erom hoe dominant aanwezig hij is op het middenveld. Men heeft het altijd over Xavi, dat hij prachtige passes geeft.. maar Iniesta dan? Zijn pasjes zijn ook veel minder naar de zijkanten toe.. en niet zo vaak "save" terwijl zijn passes ook altijd aankomen. Hij domineerd letterlijk de middenlinie.. geef de bal aan Iniesta en je weet dat er iets mee gedaan word. Dan heb ik het nog niet eens over een geniale aktie gehad waarmee hij een wedstrijd openbreekt.. of altijd de meest belangrijke doelpunt maken tegen Chelsea,nederland en Milan bijvoorbeeld.

30 augustus 2012 om 19:28

@c.ronaldotr Meer dan terecht.
Geweldige pure voetballer iniesta.
Wereldkampioen en 2 keer europees kampioen.
Maar met jou avatar zie ik al dat je niet objectief bent.
En in mijn ogen is iniesta niet beter dan Messi maar wel beter dan Ronaldo.

30 augustus 2012 om 19:29

zie alweer aan je 2de opmerking dat je het niet begrijpt, maar maakt niet jongen, je kan precies zien wat voor soort mensen Cristiano fans zijn !!!
Iniesta heeft deze prijs meer dan verdient !!! Hoe hij speelt in het veld, waar hij allemaal voor zorgt, normale jongen, loopt niet naast zijn schoenen etc. Of te wel, Cristiano zou wel weer in een hoekje gaan zitten huilen

30 augustus 2012 om 19:32

Ik ben zelf ook Cr fan en Madrid fan... Maar heb wel oog voor voetbal en de schoonheid. Terechte winnaar.

30 augustus 2012 om 19:37

ach wat een klets. iniesta is ronduit fabelachtig, maar als je moet vergelijken - en dat moet bij een verkiezing - dan staat messi daar toch echt mijlen ver boven. die is van een totaal andere planeet. niemand die dit met droge ogen kan ontkennen anders snap je er werkelijk geen fluit van.

30 augustus 2012 om 19:57

@c.ronaldotr

Ja terechte winnaar.
Deze man heeft misschien geen indrukwekkende statistieken als Messi of Ronaldo, maar hij is briljant. Op Messi na de beste voetballer ter wereld.
En niet provocerend bedoelt, maar hij heeft in zijn linker teen meer techniek dan jou idool in zijn hele lichaam. Ronaldo is verder natuurlijk ook een geweldige voetballer.

30 augustus 2012 om 19:59

valt wel mee, ben zelf ook Cristiano fan maar Iniesta heeft verdiend gewonnen. ;

30 augustus 2012 om 20:30

hahahah dit staat bij sport.es 19 votos por 17 de Messi y otros 17 de Cristiano Ronaldo. betekent 19 stemmen voor inesta en 17 messi en ronaldo ook 17, van 53 journalisten

30 augustus 2012 om 21:15

Waarom wil je hierop reageren? Je kan dit toch als .een individuele comment typen? Of wil je gewoon bovenaan komen met je "inderdaad" ik irriteren me hier egt mateloos aaaniniesta vind ik eigenlijk ook een mooie winnaar zijn beide mess is Ronaldo fanboys stil.

30 augustus 2012 om 22:40

Iniesta is gewoon de beste voetballer van de afgelopen tijd en van dit moment.
Ronaldo en Messi komen op een 2e plek.

Iniesta moet ook gewoon die gouden bal winnen. Hij heeft het ook bewezen.

31 augustus 2012 om 02:55

nou sportleven dan snap je geen voetbal. ik ben fan barca Inesata verdiend niet om te winnen, je kan zeggen inesta heeft ek gewonnen maar is een individueel prijs en geen team prijs, als je zo kijkt wie meeste heeft gewonnen dan is het iker casilias ,xabi alonso of arbaloa. normaal zou dit zijn.
1 messi
2 ronaldo
3 inesta
maar maak niet uit dat zijn maar journalisten geen voetbal kenners. en voor ballon dor gaan aanvoerders van het landen kiezen en trainers, dan wint messi wel zeker

30 augustus 2012 om 20:56

Iniësta? :S En dit is dan verdiend lees ik hier overal...
Ik zei vorig jaar dat Xavi moest winnen, maar nee, Messi en Ronaldo waren veel beter dan de rest, en nu wint Iniësta en is dat dik terecht

Prachtig. Ronaldo en Messi worden al genoeg geprezen, dus vind ik het wel mooi dat Iniesta ze af troeft. Hij heeft het meer dan verdiend!

30 augustus 2012 om 19:10

Vriend dit is geen fair play award hij hoort hem niet te krijgen. Ronaldo en Messi zijn vele male beter.

30 augustus 2012 om 19:15

Ik kan aan je plaatje al wel zien dat er frustratie zit in je reactie, vriend.

Messi, Ronaldo en Iniesta zijn stuk voor stuk uitstekende voetballers. Persoonlijk vind ik dat Iniesta deze prijs verdiend, puur omdat hij al tijden geweldig voetbalt (evenals de andere twee kandidaten). Wie van de drie ook gewonnen had, het was terecht geweest.

Echter moet je toegeven dat wanneer het over Real of Barcelona gaat, het over Messi of Ronaldo gaat, terwijl beide teams spelers waarborgen die ook van wereldklasse zijn (özil, Xavi, Xabi Alonso enz.)

30 augustus 2012 om 19:16

@c.ronaldotr

Dit gaat niet om wie de beste speler is. Maar wie dat seizoen blijkbaar het beste gepresteert heeft, met een oog op de belangrijke prijzen.

Anders hoeft je de komende 6/7 jaar geen verkiezingen te houden, want dan wint Messi alles.

30 augustus 2012 om 19:19

Iniesta of Messi verdienden hem, waarom? Iniesta won de beker en Ek + was speler van het EK en Messi won alleen de beker maar scoorde 73 keer in eén seizoen; nog nooit gedaan door iemand, get your facts right.

30 augustus 2012 om 19:23

@ Lionelbarca

Wat heeft Iniesta dan voor belangrijke bijdrage aan prijzen gehad behalve het EK?

30 augustus 2012 om 19:23

Ik denk dat men met de keuze voor Iniesta duidelijk heeft gekozen voor een middenweg. Men wil gewoon niet kiezen tussen Messi en Ronaldo en dan is de compromis.
Maakt niet weg dat Iniesta een geweldige voetballer is.

30 augustus 2012 om 19:24

Hij heeft naast het EK ook nog eens de beker gewonnen. Veel meer dan alleen de beker of alleen de landstitel.

30 augustus 2012 om 19:25

Iniesta is een geweldige speler, maar het gaat niet om alle tijden het gaat om dit vorig seizoen om 2011-2012. Ronaldo had zijn beste seizoen en verdiend de beste speler te zijn dat wil ik zeggen.

30 augustus 2012 om 19:27

het best presteren maakt je de beste speler en vorig seizoen won ronaldo la liga en gister de super cup omdat hij het best gepresteerd heeft en niet vergeten dat zijn doelpunt de overwinning behaalde.

30 augustus 2012 om 19:33

Ondanks dat ik het Iniesta gun, Vind ik dat Ronaldo het had moeten worden, hij heeft Real Madrid bijna persoonlijk kampioen gemaakt. Was top op het Ek namens Portugal, maar het is heel lastig om zonder een echt topteam het EK te winnen. Dus ik vind dat Ronaldo het verdient, maar het is natuurlijk ook een mening.

Ik vind sowieso wel dat de spelers van Barca bevooroordeeld zijn, want dat team is qua puur spel echt een klasse beter dan Real Madrid. Dus die hebben gewoon betere spelers omzich heen.

Iniesta heeft deze prijs voor een groot deel aan Xavi en Messi te danken, de passjes van hem kunnen nog zo geweldig zijn, als hij de bal eerst niet krijgt dan kan hij hem niet geven (xavi) en als de bal niet aankomt of aankomt en er word niks mee gedaan word er ook niet meer naar gekeken (messi).

30 augustus 2012 om 19:33

Vorig seizoen won real de super cup? Dan weet jij meer dan ik. Volgens mij heeft Barcelona meer prijzen gepakt dan Real vorig jaar en volgens mij heeft Iniesta ook nog het EK gewonnen. Messi heeft sowieso een beter seizoen gehad dan Ronaldo dus. Meer goals en meer assist en meer prijzen. Buiten alles is Messi gewoon veel en veel beter dan Ronaldo alleen zul jij dat nooit onder ogen zien maar dat geeft niet. Gelukkig hebben we mensen in de wereld die er wel verstand van hebben en die kiezen niet voor niets Messi elk jaar en nu Iniesta.

30 augustus 2012 om 20:23

@lionelbarca: Kijken ze dan nu ineens wel naar de gewonnen prijzen? Want ik kan me nog een jaar herinneren dat Sneijder met zijn club alles won in Europa en de finale van het Wk haalde maar niet eens deze titel won....

Maar Iniesta is een geweldige voetballer en al jaren de motor van Barcelona en Spanje en je gunt hem deze prijs wel.

30 augustus 2012 om 20:38

Vele malen beter, hoor hem. Wie denk je wel nie wie je bent om dat te zeggen. Iniesta is voetbal technisch superieur aan Ronaldo en moet alleen messi voor zich laten. Iniesta is van absolute wereldklasse.

30 augustus 2012 om 20:59

@lionelbarca

Wat hebben prijzen hiermee te maken? Als ik (niet dat het gaat gebeuren, dat voorop gesteld natuurlijk ) met afstand de beste speler ter wereld ben, maar speel met spelers die nog geen pas over 10cm kunnen geven en daardoor geen prijs win, verdien ik hem dan ook niet?

In mijn ogen heeft Iniësta dit seizoen ook niet het best gepresteerd. Ik zou er niet van staan kijken als blijkt dat de meeste niet tussen Messi en Ronaldo konden kiezen en daarom maar Iniësta stemden.

30 augustus 2012 om 19:10

Ronaldo wordt veel te weinig geprezen. Kijk wat die man bereikt heeft en hoe zijn mentaliteit is om steeds de beste te willen zijn. Steeds langer door te blijven trainen dan de rest, zijn lichaam, kracht, vrijwel alles aan hem is zo goed. Hij wordt meer gehaat dan geprezen en dat is zo onterecht.. Al met al gun ik deze prijs wel aan Iniesta. Hij heeft het inderdaad verdiend al had ik hem liever naar Ronaldo zien gaan.

30 augustus 2012 om 21:37

Er is een verschil tussen willen en kunnen

30 augustus 2012 om 19:17

Denk dat Casilias hem veel en veel meer had verdiend.
Maar ja hij was niet genomineerd (een keeper nomineren ze niet meer)

30 augustus 2012 om 22:58

En dit is nou geloof ik precies de reden waarom Messi de prijs niet krijgt.. "messi wint hem elk jaar, dus mu een keer een ander".. En dan is deze prijs echt totaal niet serieus te nemen. Het is toch echt de prijs van 'beste speler op de europese velden'! Niet een prijs 'wie gunnen we hem het meest door rekening te houden met hoeveel de concurrenten al hebben gewonnen'.
Ze moeten gewoon keihrd beoordelen wie de beste speler was afgelopen seizoen, en dan kan je echt niet om Messi heen:

Lionel Messi:

Goals in de landelijke competitie: 50


assists in de landelijke competitie: 19

most Valuable Player Klassement (goals assists in de competitie): 69

Goals in de Champions League: 14

assists in de Champions League: 4

Goals in alle competities: 73

Assists in alle competities: 29

Goals en Assists totaal: 102


Bovendien heeft Messi:

- Het 40 jaar oude record verbroken van meeste goals in alle competities.

- Het recordaantal hattricks per seizoen.

- Het recordaantal goals in de spaanse competitie.

- Het recordaantal goals in 1 Champions league seizoen.

- Het recordaantal goals in 1 Champions League wedstrijd.

- Wint hij het Most Valuable Player klassement.

- En wint hij dus de Gouden Schoen.Dus ja, hij was wederom de beste. Er is nooit een speler geweest die beter heeft gepresteerd dan Messi afgelopen seizoen. Er is daarom nooit een speler geweest die meer deze prijs had verdient dan Messi. Dus dot slaat helemaal nergens op.

Ik word echt gek als Messi ook de gouden bal niet krijgt.. want daar veld bovenstaand verhaal natuurlijk hetzelfde voor.

Begrijp me niet verkeerd.. ik 'hou' van Iniesta en gun het hem van harte, ik vind het ook leuk dat hij eens een prijs krijgt wat hij onwijs verdient.. Maar er is nou eenmaal een speler die evht boven de rest uitsteekt. E als er dan puur beoordeeld moet worden wie de beste is.. dan moeten ze ook de beste aanwijzen, ookal zou dan 10 jaar achtereen zijn.

31 augustus 2012 om 02:49

Jij heb helemaal gelijk, het is een individueel prijs, niet een team prijs. daarom dat maak niet uit of je ek heeft gewonnen of kampioen geworden. als je zo kijk wie meeste heeft gewonnen dit jaar dan kan allen 3 spelers winnen dat zijn iker casilias xabi alonso en arbaloa, of je moet Torres geven, die heeft champions league en ek gewonnen

hahaha moest die koop van Ronaldo zien zo boos.

30 augustus 2012 om 19:09

Wat zou jij zijn? Blij als je zo'n prijs niet wint?

30 augustus 2012 om 19:12

nou sommigen spelers hebben schijt aan bijvoorbeeld zlatan,

30 augustus 2012 om 19:13

ja idd, hij zou iniesta dan al lang van dat podium af kegelen als hij hem niet won.

30 augustus 2012 om 22:31

Als je een prijs niet wint hoef je toch niet meteen boos te kijken?
Ik vind dat Iniesta het heeft verdient, is heel belangrijk voor Barcelona en speelde een top EK

30 augustus 2012 om 19:22

Serieus...31 jaar? kinderachtige reactie zeg...

30 augustus 2012 om 21:15

Hoe reageerde Messi op de prijs die Iniesta won dan?

Ik heb het niet gezien maar ik neem het Ronaldo niet kwalijk dat die keek alsof die een keutel in zijn broek had. Hij wou hem ook graag winnen maar eindigt weer niet als nummer 1. Gelukkig stemmen er ook nog mensen die verstand hebben van voetbal want de leden hier op Voetbalzone (sommigen) hebben er echt helemaal geen verstand van.

30 augustus 2012 om 22:22

Messi had een kleine glimlach op zijn gezicht.

Zo, haha, C.R gaf Barca nog even een trap na door aan te geven dat ZIJ vorige seizoen kampioen zijn geworden en dat ZIJ gisteravond de Supercopa hebben gewonnen. Vond ik wel leuk om te zien en toen de naam iniesta werd onthuld, zag je duidelijk dat hij teleurgesteld was.

Had wel verwacht dat Iniësta zou winnen.. Voor mij had Cr7 moeten winnen, voor wat hij heeft gepresteerd en zoals hij al zegt hoe hij eruit is geknikkerd in de grote wedstrijden dmv penaltys is gewoon...... Wat belachelijk trouwens dat alleen Ronaldo engels praat en die lui van Barca dat niet eens doen.. ronduit belachelijk!!

30 augustus 2012 om 19:07

couldnt agree more ;

Naja EK winnen is idd wel belanglijk, dus dat iniesta wint is niet zo verassend, al was Ronaldo ook wel mijn favoriet

30 augustus 2012 om 19:10

Waarom moet iedereen Engels praten? Ze spelen toch in Spanje. De enige reden dat Ronaldo engels praat is omdat hij in Man U speelde.

30 augustus 2012 om 19:10

Voor mij hetzelfde, had gehoopt dat Ronaldo won..schandalig idd dat Messi en iniesta geneens een paar cliche's woordjes engels kunnen.;

30 augustus 2012 om 19:11

Haha, wellicht kunnen ze geen Engels? Waar je, je om druk kan maken...

30 augustus 2012 om 19:17

Druk maken is een groot woord.. heeft meer te maken dat Engels de wereldtaal is en dat daarom de verwachting dat men een bedankje in het Engels er wel af zou mogen imo. Tevens hebben ze toch niet alleen Spaanse fans. Ronaldo kan het uiteraard ook dankzij Manu maar dan nog verwacht ik het in Engels..

30 augustus 2012 om 19:22

Het zijn voetballers, waarom moet je dan ook Engels kunnen? Dat hoort niet bij hun werk... Ronaldo zou ook geen Engels kunnen als hij niet bij Manchester United speelde.

30 augustus 2012 om 19:26

Iedereen met een beetje ontwikkeling kan als volwassene Engels praten, wereldtaal nummer 1, je moet je verstaanbaar kunnen maken over de grens.

30 augustus 2012 om 19:35

Ik vind dat het wel bij je werk hoort. Zoals Chuckk al zegt, ze hebben fans over de hele wereld. Bovendien zijn het voorbeelden voor de hele wereld en ambassadeurs voor de voetbalsport internationaal. Je hoeft niet vloeiend Engels te spreken, maar een paar woorden of clichézinnen zou ze sieren. Of het op zn minst proberen.

30 augustus 2012 om 19:35

Pfff serieus hey, dus omdat het voetballers zijn, horen ze geen Engels te kunnen spreken?? Ik weet het niet hoor, maar het zijn internationale super sterren. Internationaal, niet alleen Spanje.

Voetballers zijn natuurlijk ook nooit naar school geweest vroeger?!!

On:

Als Madrid fan zeg ik, terecht. Iniesta betekend zoveel voor Barcelona. Wat hij heeft gepresteerd vorig seizoen en het WK erbij..

30 augustus 2012 om 19:52

Alle Real Madrid fans zeggen nu dat het hoort, aangezien Ronaldo het wel kan. Als hij het niet kon, hadden jullie er niks over gezegd.

Veel mensen in Portugal, Spanje en andere zuidelijke landen spreken alleen hun moedertaal. Dat is heel normaal...

30 augustus 2012 om 19:58

In Spanje spreekt amper iemand deftig Engels, zelfs hoogopgeleiden vaak niet.

30 augustus 2012 om 21:05

Lapulga_10

Het hoort wel bij je algemene ontwikkeling om een woordje engels te kunnen. Je bent een profvoetballer en hebt alleen al in je eigen team te maken met verschillende nationaliteiten en landen. Je doet een sport waarin je door heel europa, zelfs de hele wereld reist en je bent bijna 30 jaar. Elke simpele ziel kan een paar zinnen engels spreken. Het heeft niks te maken met hun beroep of afkomst of wat dan ook. Maarja het catalaan zijn dat speelt natuurlijk wel mee, dan ben je zo nationalistisch als de pest en dus ook te beroerd om een klein beetje andere taal te spreken/leren ...

30 augustus 2012 om 21:19

Ga nu niet zitten te mieren neuken over het feit dat ze het vertellen in hun eigen taal. Het wordt toch vertaald en anders kijk je het terug op internet waar vast wel een filmpje staat wat ze precies hebben gezegd.

30 augustus 2012 om 22:33

vinnizidane

Iniesta en Messi zijn niet eens Catalaans..

30 augustus 2012 om 19:12

Idd....zoveel sponsordeals om jezelf te presenteren en dan een tolk!! Hou meer van messi maar Ronaldo verdiende m. Netjes van Ronaldo

30 augustus 2012 om 19:13

Voor 7 jaar in Engeland te spelen trok zijn engels echt op niets en als je heel je leven in Spanje speelt waarom zou je Engels leren dat wil ik echt begrijpen gast?

30 augustus 2012 om 19:26

Ronaldo wou de laatste penalty nemen bij Portugal om de grote held te zijn.
Hij heeft zichzelf in de vingers gesneden ofzo?

Mja... Iniesta is sowiezo de beste middenvelder van de wereld en verliest bijna zelden de bal.
Iniesta is echt een alles-kunner. Hij gaat diep, speelt als buitenspeler, geeft steekballen, dolt het middenveld en staat verdedigend ook atijd goed.
Ik vind Ronaldo echt een fantastische speler maar in de kleine ruimte word hij gewoon een stuk minder.

Iniesta, Xavi en Messi zijn de drie beste spelers van de wereld want was dat niet zo is het succes van Barca van de afgelopen jaren niet te verklaren.

30 augustus 2012 om 19:41

@superman123

is het niet zo dat Ronaldo degene van het Portugese elftal is die continu onder druk staat. In tegenstelling tot veel van zijn teamgenoten daar. De laatste penalty in de reeks, die de mogelijke beslissing inluidt, daar ligt ook veel druk op. Lijkt me een tactische keuze. Door degene die het beste met druk om kan gaan ook die vijfde penalty te laten nemen.

Dan heb je alleen het risico dat -zoals nu gebeurde- je er niet aan toe komt.

ON: Ik heb gewoon een voorkeur voor Ronaldo en zijn topsportmentaliteit, maar kan me hier ook in vinden. Iniesta is een wereldspeler maar, omdat hij met Messi in het team speelt, wordt hij doorgaans minder erkend.

30 augustus 2012 om 19:29

Haha Spaans is ook een wereldtaal hoor. Kan ik net zo goed vragen waarom mensen in de wereld geen Spaans als 2e taal spreken?? Dus wat er schandalig is dat ze geen Engels kunnen snap ik niet. Beetje proberen alles in een negatief perspectief punt benaderen wat beter is dan Ronaldo noem ik dat.

Prachtige speler en verdiend gewonnen, was ook zeer belangrijk voor Spanje. Messi blijft de beste ''voetballer'' ter wereld met Iniesta achter hem en daarachter ergens Ronaldo ( de beste atleet ) !!!

Proficiat Andres !!

Ze gunnen die Ronaldo ook echt niks ea die uefalona...-.-'

30 augustus 2012 om 19:08

het was niet uefalona maar journalisten.

30 augustus 2012 om 19:10

jaa die allemaal huilen voor barcelona...?

30 augustus 2012 om 19:10

de uefa zit er ook voor iets tussen hoor. dont worry

30 augustus 2012 om 19:11

Journalisten zijn een onderdeel van Uefalona.. niet alleen journalisten.. eigenlijk de hele wereld. Iedereen is tegen Madrid. Zie je dat niet in? Toch blijven ze de beste man.. echt ongelofelijk.. niemand gunt het Real Madrid, dat komt omdat "the special one" aka unico daar traint.. niemand mag hem omdat hij beter is dan de rest, wist je dat nog niet?

Dit is het verhaal van een blinde Real-fan.

30 augustus 2012 om 19:13

Beter kon ik het niet beredeneren en vertellen ! haha
Maar wij weten wel beter!

30 augustus 2012 om 19:13

OMG Ac_milan22

Ik dacht dat gisteren een incidentje was omdat Real eens had gewonnen, maar meen je dit nu serieus?

Je account gehacked door een madrista ofzo?of is dit gewoon een geniale sarcastische opmerking? Ik denk en hoop dat laatste.

30 augustus 2012 om 19:16

Komop jongens..

Dit heeft ook een beetje met "gun-factor" te maken.. Deze prijs weegt niet zoveel als een ballon d'or.. en in mijn ogen heeft Iniesta het gewoon verdiend gewonnen..

Ik weet (bijna) zeker dat Ronaldo de ballon d'or zal winnen.. Als hij tot en met dec goed speelt.. Zeker weten. Hij won net de Supercopa..

30 augustus 2012 om 19:17

Sarcastisch man.. dat hoor je aan het laatste zin te kunnen zien

30 augustus 2012 om 19:19

Wat een ongelooflijk jank verhaal! Iedereen is tegen ons......
De dominatie op de europesevelden van Barca is gewoon nog niet uitgewerkt. Je bent fan van de op 1 na beste club van de wereld! Wat wil je nog meer?

30 augustus 2012 om 19:20

Geniaal man , je hebt zelf mij doen twijfelen

30 augustus 2012 om 19:27

Ik ga ervan vanuit dat laatste anders zou er iets goeds mis zijn haha

30 augustus 2012 om 19:35

we zullen zien. Als de ballond d'or naar Messi gaat dan mag je voor altijd spreken voor Uefalona

30 augustus 2012 om 19:43

ballon dor word gekozen door aanvoerders van Laden en trainers. een geen ufealona

30 augustus 2012 om 20:02

Die dominanie van Barcelona hebben we gisteren gezien!werden de eerste helft van het kastje naar de muur en terug gespeeld!diominantie bij de serieuze(sic) pers hebben ze wel,een hele meute hielenlikkers!

30 augustus 2012 om 20:06

Hoezo verdient Ronaldo hem meer dan Messi, als ik vragen mag?? Omdat hij kampioen is geworden?? Nou, kampioenschappen en bekers kun je niet in je eentje winnen, maar als team. Als je dan individueel gaat bekijken, heeft Messi meer goals gemaakt en meer assist gegeven dan Ronaldo. Dat Barca alsnog geen kampioen is geworden, komt doordat heel Real, als team, erg constant was en Barca onnodig punten liet liggen. Maar ook qua belangrijkheid voor de club, staat Messi er beter voor. Messi heeft meer punten voor zn team gepakt dan Ronaldo. Dat Ronaldo die belangrijke goal in Camp Nou scoort, maakt hem niet gelijk beter dan Messi. Tuurlijk, Ronaldo heeft een topjaar gehad en is kampioen geworden met Real, maar die kampioenschap komt echt niet alleen door hem hoor.
Messi topscoorder van La Liga, CL, en meeste assists en hij brak bijna alle records. Dus individueel had Messi gewoon een beter jaar dan Ronaldo.

30 augustus 2012 om 23:56

@alcantara.t Nou en wss was jij nog een van de mensen die bij de vorige ballon d'or zei dat messi hem meer verdiende dan Ronaldo omdat hij meer prijzen had gewonnen, zoals de meeste Barcelona spelers. Toen was ik het ook met ze eens, want messi was de bepalende speler bij de club die de meeste prijzen won, ookal had Ronaldo de betere statestieken. Nu wint Ronaldo de bepalende speler bij degene die de spaanse titel heeft gewonnen, verdient messi hem omdat ie de betere statestieken heeft? Dat is nogal tegenstrijdig....

On: Tja Iniesta, die zag ik niet aankomen. Het is tenminste wel een Barcelona speler die niet zoveel gaat liggen, dus ik gun het hem wel. De Bollon d'or moet deze keer vind ik uitgaan naar Cr7, of anders Pirlo want die heeft Juventus eigenhandig ongeslagen kampioen gemaakt van Italië

30 augustus 2012 om 19:10

Ik ben al blij dat die kleine muis hem niet heeft gewonnen.voor mij was het of wel Iniesta of Ronaldo.iniesta heeft een beter EK gehad

30 augustus 2012 om 19:12

Om dit soort reacties kan ik wel genieten . Je maakt jezelf belachelijk..

30 augustus 2012 om 19:17

Jij kan er gewoon niet tegen dat Real Madrid de betere was, is en blijft.
En jij maakte je gister belachelijk na de wedstrijd gisteravond als ik me niet vergis...?

30 augustus 2012 om 19:18

Mag ik je vragen waarom ik me belachelijk maakte na de wedstrijd gisteren? Ik heb jullie gewoon netjes gefeliciteerd etc..

30 augustus 2012 om 19:28

Dan heb ik me vergist in je plaatje, maar iemand met zo'n plaatje als jou (want ik lette niet op de naam) maakte zich wel belachelijk,
sorry daarvoor dan.

30 augustus 2012 om 19:13

Je zegt het zelf gunnen. Dit is geen gunaward maar beste speler en Iniesta krijgt hem Wt*?

30 augustus 2012 om 19:19

ik denk inesta heeft gekregen door die wedstrijd van vorige week super cup barca tegen real hij was fantastisc beter dan messi en ronaldo.

30 augustus 2012 om 19:22

als je dat denkt dan snap je voetbal niet. Het gaat niet om 1 wedstrijd vriend. Ronaldo was heer en meester in Madrid gister waar was Iniesta?

30 augustus 2012 om 19:34

allen doelpunt gescoord en rode kaart door hem.

30 augustus 2012 om 19:38

en dus de wedstrijd bepaald en mvw en alles !

30 augustus 2012 om 19:57

Bla bla, en waar was Ronaldo de voorbije wedstrijden?

Als je puur op individuele statistieken kijkt van het afgelopen jaar (assists plus goals) wordt Ronaldo nog volledig afgetroefd door Messi. Dus in no way was hij individueel beter dan die andere twee. Iniesta en Messi zijn naast individuele klasbakken ook nog eens belangrijke ploegspelers die met hun passes het hele spel verdelen. En daarom zal Ronaldo altijd achter hen hinken.

30 augustus 2012 om 21:20

En iniesta is de betere speler..tien klasse beter dan die gehypte ronaldo van je. Wat heeft die allemaal laten zien? Laten we eerlijk zijn, zonder zijn medespelers raakt hij nog geen pepernoot

30 augustus 2012 om 20:50

Wat een frustratie heb jij zeg..? Iniesta heeft in mijn ogen terecht gewonnen, als Ronaldo zo goed zou zijn als jij beweert had hij hem echt wel gewonnen hoor. Het schijnt een tik van Madrilenen te zijn om álles in de schoenen van een ander te schuiven. Beetje sneu vind ik

30 augustus 2012 om 21:22

Gelukkig mogen mensen zoals jou niet stemmen want dan zou het pas een populatie prijs gaan worden met al die Ronaldo fan boys. Dat jullie meer van zijn stijl houden wil nog niet zeggen dat hij een betere voetballer is dan Iniesta en Messi. Hij is zelfs geen betere voetballer dan Xavi, Iniesta, Messi, Ozil, Silva, Pirlo, maar hij heeft hele andere kwaliteiten. Maar na mijn mening moet de beste voetballer winnen + prijzen + goals + assist. Maargoed ik kan wel leven met het feit dat Iniesta hem heeft gewonnen aangezien ik hem na Messi de beste V O E T B A L L E R vindt die er op deze aardkloof rondloopt By far!!!!!!!!!!!!!

Eindelijk krijgt de motor van Barca ook eens wat waardering.wel verdient.en als 2de had Ronaldo hem verdient in mijn ogen.

Eindelijk krijgt El Blanquito eens de waardering die hij verdiend! Iniesta was gewoon de beste speler op de Europese velden, en ook op het EK was hij gewoon simpelweg de allerbeste. Jammer dat Andrea Pirlo en Iker Casillas niet geselecteerd werden, want ook zij verdienden die erkenning. Ben blij dat het eindelijk iemand anders is geworden dan Ronaldo of Messi.

Jezus wat onverdient, leek mij na gister wel bekent wie de beste is, allemaal barca geilers in het publiek, kan wel janken, cr7 heeft dit niet verdient!

30 augustus 2012 om 20:00

En dat kan jij zien over een wedstrijd.
Hou toch op man.
Dik verdiend dit geweldige voetballer.
En ik zeg dit al een paar jaar.

31 augustus 2012 om 02:43

door de wedstrijd van gister zou je hem aan Ronaldo geven? voor die ene goal? Volgens mij maakte Messi in dezelfde wedstrijd ook een goal, verdient hij hem nu even hard als Ronaldo? nou nee.

Ben zo blij voor Iniesta, geweldige speler. Bewijst het ook in elke classico weer.

31 augustus 2012 om 11:39

Nee ronaldo is zo geniaal, hij neemt hem met de hak mee.

31 augustus 2012 om 16:49

Die aanname daarna vond je ook zeker geniaal? Waarmee hij bijna die kans verprutste?

Mooi dat een middenvelder ook een keer deze prijs krijgt, zeker verdiend! Hopelijk dat in het vervolg ook doelmannen en verdedigers kans maken op deze prijs!

Eindelijk word deze jongen beloond!! Wou net zeggen.. vergeten ze hem omdat hij zo klein is? Aan de andere kant is Messi ook niet zo groot hahaha..

Op het afgelopen EK heeft hij bewezen elk middenveld op de wereld in zijn eentje te kunnen domineren.. zelfs met een matig Xavi kon hij het.

Terecht. Alhoewel ik Ronaldo liever had zien winnen is Iniësta toch de terechte winnaar. Speelde afgelopen CL erg goed en het EK deed daar een schepje boven op. Schitterend voor hem deze prijs. Het is hem gegund!

Fantastisch voor Iniesta, het is hem echt gegund. Heeft een geweldig jaar gehad en was op het EK fenomenaal goed. Persoonlijk doet me het gezicht van Ronaldo ook wel deugt, toen de naam van Iniesta op de cup verscheen. Je hoort hem denken; 'wat moet ik in godsnaam nog doen om zo'n ding te winnen'?

Als italie het Ek had gewonnen zou Pirlo hem winnen.

Zwaar verdiend hij zakte nooit door een ondergrens en was extreem belangrijk voor Spanje tijdens het afgelopen EK en haalde altijd wel een voldoende. Eindelijk wint eens iemand anders dan Messi een beste speler prijs

Had het echt niet verwacht! Dacht eerder dat het een strijd zou zijn tussen messi en Ronaldo.. Jammer dat Ronaldo heb niet gewonnen heeft..

Jaa! Mijn held Iniesta! Naar mijn mening 100 verdiend voor deze kleine brilliante speler. Met het gemak waarop hij voetbalt is echt geniaal!

Prachtig dat Iniesta eindelijk een prijs wint na al die zware jaren (persoonlijk vlak), maar tegelijkertijd ook geweldige prestaties op het veld. Iniesta verdiende altijd een individuele prijs en nu heeft hij hem eindelijk. Hij was al uitgeroepen tot beste speler van het EK en ik vind dat hij deze prijs verdiend. Geweldige voetballer!

op welke plaats is messi geeindigt

30 augustus 2012 om 19:10

Official: Iniesta got 19 votes in the vote for 'best Player in Europe' award, Messi and Ronaldo both 17

Wat mij betreft mag ook eens iemand anders het winnen. De zogenaamde critici moesten het waarschijnlijk ook een beetje beu zijn om steeds Messi de prijs te geven en willen Ronaldo die prijs zowiezo niet geven om de een of andere reden. Dan maar Iniesta..

ik persoonlijk vind het niet echt zo verassend! iniesta heeft zoals gewoonlijk een fantastisch gevoetbalt en krijgt nu eindelijk de waardering die hij verdiend!

dus iniesta gefeliciteerd!

Terecht. Wat een voetballer.

30 augustus 2012 om 19:11

Ronaldo niet dan?

30 augustus 2012 om 19:12

Messi niet dan?

30 augustus 2012 om 19:18

Ik niet dan?

30 augustus 2012 om 19:21

Casilias niet dan ?

30 augustus 2012 om 19:23

De Bruyne?

30 augustus 2012 om 19:29

Bouma niet dan?

30 augustus 2012 om 19:31

Wat dacht je van Ted van de Pavert.

30 augustus 2012 om 19:32

Iniesta wel dan?

30 augustus 2012 om 19:48

Ja.

30 augustus 2012 om 19:49

Abe van de Bam doet ook leuk mee

30 augustus 2012 om 21:02

@lapulga_10

Zegt hij dat Messi geen goede voetballer is dan?
Ikzelf vond Ronaldo dit seizoen ook het beste en Iniësta totaal niet vergeleken met hem. Messi had een iets minder seizoen, maar die had Iniësta ook gewoon voor moeten blijven.

30 augustus 2012 om 22:07

@tom

Zeg ik dat hij zegt dat Messi een slechte voetballer is? Ik noem Messi er alleen even bij, omdat hij dat niet doet .

Prachtig, gefeliciteerd Iniesta, weer een Barca speler en helemaal terecht.

Dit is zo nep nu is Iniesta beste speler van Uefa en dan Fifa beste speler is Messi.
Uefalona is wel duidelijk.
Ronaldo verdient ze te winnen, hij heeft DIT seizoen laten zien, kijk maar naar Real Madrid veel gescoord en kampioen geworden.

30 augustus 2012 om 19:21

Kampioen worden doet er geen fuck toe! Het is een individuele prijs. En de laatste jaren is Messi de grootste en blijft de grootste. Ronaldo en Iniesta zijn allebei goede tweede

30 augustus 2012 om 19:29

lees je wel goed wat je zegt. Je zegt ''het is een individuele prijs en dan zeg je messi is de grootste wat wil je nou zeggen???

30 augustus 2012 om 19:52

Ik zeg dat Messi individueel "by far" de beste is de afgelopen jaren, en aankomende jaren. Maar waar jij fan van bent doet ook mee, maar zal altijd tussen de 2e en 5e plek blijven hangen. Geen schande toch?

30 augustus 2012 om 21:08

@rubenloo

Ja, want Messi heeft naast geweldige acties natuurlijk ook een fenomenaal schot en veel duelkracht. Daar kan Ronaldo niet tegen op...
Ronaldo is beter dan Messi, iets minder techniek, maar op alle andere vlakken troeft hij hem af. Technisch is Messi de beste, maar op het totaalvlak is Ronaldo toch echt beter.

30 augustus 2012 om 21:51

Mischien moet je de ducktape van je bril af halen. Al jaren meer goals en assists, op clubniveau altijd sterk in topwedstrijden. Dat kan onze gaylord al helemaal niet zeggen. Messi wordt al jaren door journalisten, spelers en trainers verkozen tot de beste....maar die hebben er zeker geen verstand van?

30 augustus 2012 om 23:12

nu opeens ''by far'' hij was toch DE grootste anders won hij hem wel toch? blijkbaar niet. Ik zie nu al dat je een Messi-geilboy bent dus met jou valt niet normaal een gesprek te voeren.

31 augustus 2012 om 09:55

Messi heeft inderdaad een fenomenaal schot en veel duelkracht. Ronaldo staat alleen een beetje links buiten te wachten op de bal, Messi is veel bepalender voor het team en wordt al jaren bestempeld als de beste speler ter wereld/ aller tijden. Hij heeft veel meer techniek dan Ronaldo. Het enige wat Ronaldo heeft en Messi niet is zijn lengte en fysieke kracht. Messi is de beste in zijn lichaam gebruiken. En als je dan toch in het totaal vlak van voetbal kijkt dan komt Ronaldo misschien niet eens in de top 5. Want een onzin van jou hey.. De beste voetballers/experts/coaches en dergelijke zeggen dat Messi de beste speler is van deze generatie en daar verander jij niks aan....

30 augustus 2012 om 21:30

@cronaldot

Kerel ga alsjeblieft eens kijken naar wedstrijden. Hij scoort veel voor Madrid maar Real s niet afhankelijk geweest van de doelpunten die Ronaldo alleen maakte voor Real. Naast hem scoorde Higuain en Benzema ook gewoon heel veel doelpunten. Ozil en DI Maria gaven tall van assist die hij binnen kon lopen.

Messi geeft 30 assist en scoort er 73, Heeft ook nog eens geholpen aan 15 assist op de assist doelpunten en daarnaast is zijn spel vele malen beter ontwikkeld dan die van Ronaldo die puur een winger is en niet het vermogen heeft om in het centrum te spelen. Messi is belangrijker geweest voor Barcelona dan Ronaldo voor Real. Aangezien Messi de enige is die scoort voor Barcelona.

Iniesta is misschien niet een doelpunten machine of een assist koning (wat vele beweren hierboven en onder mij) maar hij is gewoon een buitengewone voetballer die controle en gemak uitstraalt. Het ziet er zo simpel uit (bij messi trouwens ook). Dit is wat Journalisten ook zien hij is de stille kracht achter dit Barcelona. geniaal op momenten en met een fenomenale techniek gun ik het Iniesta zeker gezien het feit wat hij heeft betekend voor Barcelona en Spanje afgelopen jaar. (misschien niet kwa prijzen maar wel kwa spel en continuiteit). Al moet ik ook toegeven dat ik Messi de meest constane speler vind die er ooit heeft rondgelopen.

lol klopt totaal niet, Andres Iniesta had een goed seizoen. maar Ronaldo was dit jaar beter dan Messi & Iniesta.

bevooroordeeld garantie lol...

30 augustus 2012 om 19:34

eindelijk iemand die het begrijpt.

30 augustus 2012 om 19:42

ik begrijp je ook

Ik ze je toch?iniesta wint hem ;

Ik moest lachen om Ronaldo. haha.. Vooral zijn antwoorden waren heel erg pittig.. Die zegt zoiets van.. "wij zijn de beste van Spanje, dus wij zijn er klaar voor, we zijn niet bang".. En dan de blik in zijn ogen.. hahah.. Geweldig.. Daarvan kan ik echt genieten! Een soort van "mini oorlog" .

Maargoed... Iniesta verdiende het. Ik gun het hem.. Was tijd dat deze jongen met een prijs ervandoor ging..

30 augustus 2012 om 19:16

Haha je hebt inderdaad gelijk. Vooral toen Ronaldo zei dat Real kampioen van Spanje was en de beste waren, zag je Messi gelijk fronzen met zijn wenkbrauwen. Was echt mooi om te zien.

30 augustus 2012 om 19:20

hahahah ja dat zag ik.. Ronaldo is gewoon top. Hoe hij erbij staat..alsof hij een militair is haha.. En sommigen denken dat hij het express doet.. Die jongen is echt zo. Het maakt hem niet uit wat anderen denken. Hij is gewoon straight to the point..

30 augustus 2012 om 19:25

Haha ja klopt, maar vond je het niet raar dat alleen Ronaldo engels sprak
en die andere jochies spaans.
Ik bedoel je kan toch heus wel een woordje engels ''het is nr1 wereldtaal''

ON: gefeliciteerd iniesta, maar vind dat Casilias ehm meer had verdiend heeft 3 prijzen gepakt in 2012 en is erg belangerijk geweest ook voor spanje.

30 augustus 2012 om 19:28

Ronaldo heeft heel lang in Engeland gespeeld he..

Catalanen staan er niet echt bekend om hun "goede" Engels.. het is heel normaal.

Ook voor Cannavaro werd het vertaald. Als je zo belangrijk bent hoef je alleen je eigen taal te kunnen.

30 augustus 2012 om 19:32

hahah ik snap wat je bedoelt hoor.. Ik denk ze gingen ervan uit dat Ronaldo engels kan, omdat hij in Engeland heeft gespeeld. Maar heel veel Spaanse/italiaanse mensen kunnen eigenlijk geen Engels praten.

Casillas verdient ook zeker een prijs. Alleen jammer dat keepers het niet zo snel winnen..
Kahn was volgens mij de laaste GK die het bijna won (in 2002), maar dat was een andere prijs.. het ging toen om de Goudenbal.. Mssn wint Casillas dat in de toekomst wie weet.. Goudenbal is een belangrijkere prijs dan die van vnvnd.

30 augustus 2012 om 19:34

@ aC Milan..

haha je typt snel.. ik wou precies hetzelfde zeggen (maar in mijn eigen woorden). Het ligt niet aan Catalanen hoor maar aan de menigte Spanjaarden.. of was het Sarcastisch?

Italianen kunnen ook geen Engels..

30 augustus 2012 om 19:38

Nee.. ik zei Catalanen.. maar kon net zo goed ook Spanjaarden zeggen.

Ja.. dat zeg ik ook in mijn post.. Cannavaro is daar een voorbeeld van, vooral als je belangrijk bent en overal waar je bijna bent vertalers zijn en je in eigen land speelt.. dan hoef je echt geen andere taal te kunnen. Speel je in een andere competitie.. dan pas word het een probleem.

Ik vind dit wel verdient. Hij had een solide jaar bij Barca en was de beste speler van Europees Kampioen Spanje op het EK.

Pff .. Uefa, verander je naam maar in Uefalona.
Wat een partijdige gekken zijn het zeg. Al jaren winnen alleen maar Barça spelers zulke individuele prijzen. Leuk dat Iniesta heeft gewonnen, speelde een geweldige EK en seizoen, maar Ronaldo deed het beter, veel beter en was beslissender.

30 augustus 2012 om 19:16

Beslissender hoe?

30 augustus 2012 om 19:35

In wat voor opzicht was hij beslissender?

30 augustus 2012 om 19:44

zijn beslissende goals in o.a. de Clasico, wedstrijden voor Portugal en in de CL.

30 augustus 2012 om 20:01

In de CL was hij niet beslissend, welke wedstrijd in de CL heeft hij beslist dan?
Op het EK was hij matig. Zelfs mijn oma had er twee gemaakt tegen Van der Wiel, tegen Tsjechië was hij op de goal na ook onzichtbaar. Drama tegen Denemarken, Duitsland en Spanje en dat noem jij beslissend?
Het enige wat hij gedaan heeft is veel scoren in de competitie en 1 belangrijke goal maken tegen Barcelona die hij op een presenteerblaadje kreeg. Nee, Iniesta wint hem dik verdiend en is naar mijn mening ook gewoon beter dan Ronaldo. Vervang Ronaldo door Iniesta en Madrid wordt onverslaanbaar.

Jammer....ben een Messi liefhebber, maar Ronaldo mocht hem dit jaar winnen...z'n kop sprak boekdelen....

Jammer....ben een Messi liefhebber, maar Ronaldo mocht hem dit jaar winnen...z'n kop sprak boekdelen....

Als Messi hem niet wint, dan maar iniesta!! Ronaldo was echt teleurgesteld. Ik denk eerlijk gezegd dat het niet veel scheelde.

Wat een lachertje zeg deze prijs zeg. Ronaldo gunnen ze blijkbaar niks, terwijl hij hem dik had verdient dit jaar.

30 augustus 2012 om 19:13

Op basis waarvan?? Messi heeft meer gescoord, Iniesta was de beste op het EK. Ronaldo was alleen tegen Nederland goed.

30 augustus 2012 om 19:16

Vorig jaar scoorde C. Ronaldo meer, maar kreeg Messi de prijs omdat het toen weer het argument was dat Real geen kampioen was geworden. Nu is het omgekeerd en kan je het weer zo leuk vertellen en dingen omdraaien. Sowieso was Iniesta niet de beste op het EK, want dat was Pirlo al.

30 augustus 2012 om 19:20

Messi won de Champions League vorig jaar.. Mede daardoor werd hij het.

30 augustus 2012 om 19:21

Iniesta is uitgeroepen tot beste speler van het EK, dus is feitelijk wel degelijk de beste van het EK geworden. Pirlo speelde trouwens wel goed.

30 augustus 2012 om 19:34

Vorig jaar eindigde ze beide met 53 goals meneer lfc11

Ronaldo is niet heel erg geliefd dat speelt natuurlijk ook mee. Ik dacht dat Messi zou winnen, maar verrassend deze Iniesta en terecht ook. Heerlijk voetballer die Barcelona stukken sterker maakt.

Mooi man, was ook de beste speler op het Ek.
Geweldige middenvelder achterlijk.

Tis em gegund zelfs aan de gezicht van lionel messi kon je lezen dat ie blij was voor andres maar die andere kwal zat weer eens boos voor zich te kijken met z'n arrogante interview niet te vergeten wat een kwal

30 augustus 2012 om 21:31

@pedro17

Laat hem toch hij was teleurgesteld alleen het zit ook in het aard van het beestje. Hij is gewoon niet de beste speler die er rondloopt in dit tijdperk en hij heeft er heel veel moeite mee om dat te accepteren.

Had verwacht dat CR7 hem zou winnen vanwege zijn prestaties met Real en Portugal, maar Iniesta verdiend het zeker ook. Ik zou alleen verrast zijn moest Messi hem hebben gewonnen. Btw die prijs is echt lelijk dit jaar!

Niet verdiend, toen Sneijder alles won en finale wk, werd hij het ook niet. Iniesta heeft geweldig gespeeld, ook met Spanje, maar Ronaldo heeft Real naar de titel geleid, en gister naar de supercup. Jammer, maar wel leuk voor iniesta, daarbij gefeliciteerd. Jammer dat keepers hem bijna nooit winnen(casillas)

Wie zijn die mensen eigelijk die mogen stemmen? Lijkt mij niet echt eerlijk want Ronaldo had hem zowiezo verdiend!

30 augustus 2012 om 19:14

53 journalisten mogen bij deze prijs stemmen.

30 augustus 2012 om 19:17

Oke, thanks voor de informatie ;.

Schande om iniesta uit te roepen boven 2 spelers die meer dan 50 doelpunten maken in diverse competities. Uefe is maffia en dat zal helaas altijd zo blijven....

19 stemmen voor Iniesta, 17 voor beide Messi en Ronaldo. Close call.

Jammer voor CR. Denkt ie dat ie Messi eindelijk heeft verslagen, staat Iniesta daar. Iniesta heeft wel de grootste prijs gewonnen en als dat een belangrijke criterium is, dan is het natuurlijk logisch dat hij heeft gewonnen.

Als je puur kijkt naar hoe iedereen persoonlijk heeft gepresteerd was Messi de beste, maar hij heeft het wel laten afweten in de big games.

30 augustus 2012 om 19:18

Hahahahhaha.. hij heeft hem niet eens verslagen.. gelijk spel lijkt het hoogst haalbare,,

30 augustus 2012 om 19:19

Big games...nou 1 big game (2-luiik tegen Chelsea) Daar heeft hij meer de paal geraakt dan gescoord ja. Voor hetzelfde geldt vlogen zijn ballen er tegen Chelsea wel in.

Puur kijkende naar de individuele spelers was Messi nattuurlijk de beste. Alleen dit is een eigen mening van x aantal journalisten over wie zij de beste vonden, na zoveel jaar Messi zullen ze het wel beu geweest zijn en hem aan de 2de beste voetballer gegeven hebben.

30 augustus 2012 om 19:23

Grandepulga2

Voor Messi's doen was hij wel echt afwezig tegen Chelsea (twee maal) en de belangrijkste Clásico. Daarin kon en moest hij veel beter presteren.

30 augustus 2012 om 19:23

Dan vind ik juist Ronaldo. Als je het ek niet zou meerekenen.

Als ik Ronaldo was zou ik de volgende keren gewoon thuis in mijn bed blijven.phff die Uefa gunt hem toch geen prijs.dat gaat altijd tussen Barca.

De enige echte terechte winnaar!

Messi met zijn 73 goals verdiende het het meest naar mijn mening, maar mooi dat iniesta eindelijk eens erkenning krijgt voor als zijn geweldige acties voor Barcelona en Spanje.

Kunnen veel mensen wel roepen dat hij arrogant voor zich uit kijkt, maar hoe zou jij je voelen. Je geeft alles voor de sport en word telkens maar weer tweedes nu had hij blijkbaar meer kans en waarschijnlijk is Ronaldo zelfs derde. Daar word je toch gek van.

30 augustus 2012 om 19:16

Gedeeld tweede met Messi, beide 17 stemmen. Iniesta 19.

30 augustus 2012 om 19:17

Thanks. Kan Ronaldo toch lekker slapen;

Nee maar ik vind het een beetje zielig gunde het hem wel, maar eerlijk is eerlijk het zijn 3 klasbakken.

30 augustus 2012 om 19:20

Misschien wil hij te graag man (waar je ook alleen maar respect voor kan hebben). Valt aan alles af te lezen. Ik heb het gevoel dat die anderen 2 veel meer relaxt zijn, om dit soort dingen. Het moet geen obsessie worden. Maja ik ben geen psycholoog en het is alleen maar een indruk. Misschien boeit het hem geen ruk.

30 augustus 2012 om 19:22

Nee ik snap wat je bedoelt. Hij is zo gefocust om de beste te verslaan en misschien is dat een goede eigenschap omdat je dan alles voor je team geeft anderzijds kan het een mindere eigenschap zijn omdat je zelf te graag wil.

Ik vind het alledrie topvoetballers en ben blij ze live te mogen meemaken.

30 augustus 2012 om 19:29

Iniesta had 19 votes. Messi en Ronaldo hadden er allebei 17. Zeer jammer voor Ronaldo die het in mijn ogen ook wel verdiend had.

30 augustus 2012 om 19:35

Hij had het zeker wel verdient. Misschien alle drie wel.
Ik werd wel even gestuurd he. Die verslaggever zei ' Ze zijn wat langer bezig dan normaal met het graveren van de naam misschien Cristiano Ronaldo dat is een lange naam '

Toen hij dat zei en Platini draaide dat ding om ik dacht oh Ronaldo gefeliciteerd jonge het is je gegund. Boem werd daar gestuurd Iniesta hahahaha ok ok ook goed natuurlijk.

30 augustus 2012 om 19:39

Ja, ach de commentator neem ik niet echt serieus. Die man wist bij de loting ook niks en had elke keer een fout antwoord.

Iniesta is een terechte winnaar maar de andere 2 hadden bij winst ook een terechte winnaar mogen worden genoemd. Het is mooi dat EL Blanquito de waardering krijgt voor zijn prestaties, hopelijk krijgt Ronaldo ook eindelijk zijn erkenning in Januari. ;

30 augustus 2012 om 19:40

Nee denk het niet Memoires. Het is toch echt een gunfactor bij journalisten en Ronaldo is niet populair dus ik zie Messi of Iniesta met de Gouden Bal vandoor gaan. Ik hoop zelf op een doelman;

30 augustus 2012 om 19:43

Ik weet dat het een gunfactor is. Echter kan je niet om iemand heen draaien als die fenomenaal presteert. Allicht zo zou een normaal persoon denken. We zullen zien.

Ookal wint ronaldo geen enkele prijs meer ik blijf hem altijd erkennen als een fenomenale voetballer ongeacht of anderen dat niet doen.

30 augustus 2012 om 20:05

Ik ben met Memoires eens.

De captains en coaches van nationale elftalen mogen ook stemmen he.. voor wat betreft de Ballon d'or. Dus het gaat om Fifa en Uefa (samen).
En de prijs van Uefa beste speler is voor de beste speler van het seizoen.
En Ballon d'or is voor de beste speler van het kalenderjaar.. Met andere woorden, ik denk dat Ronado veel kans maakt om het te winnen. Hij won net de Supercopa met Real en als hij tot en met december goed zal blijven presteren.. (tegen City, Dortmund), dan kan hij een hoop meer mensen overtuigen dat hij degene is die het echt verdiend..

30 augustus 2012 om 20:56

Ik vind dat je bij zulke prijzen puur moet kijken naar de kwaliteiten van een voetballer en hoe hij speelt. Doelpunten maken en assists geven zijn allemaal scorebord journalistiek. Ik vind dat je moet kijken naar hoe een speler 90 minuten lang zichzelf profileerd op het veld. Iniesta haalt elke wedstrijd minimaal een 8, ik kan me niet eens herrineren wanneer hij een slechte wedstrijd heeft gespeeld. Iniesta verliest zelden de bal, sterker nog ik zie Messi iets vaker de bal verspelen als Iniesta (dit is geen grap). Iniesta z'n techniek zie je bij geen enkele voetballer ter wereld, hoe hij de bal aanneemt en behandeld is magistraal en dan laat ik zijn lichaams schijnbewegingen nog achterwege. Bij Iniesta heb je ook nooit het idee dat hij balverlies kan lijden, hij weet precies wanneer hij kan gaan en wanneer hij niet moet gaan. De laatste speler bij wie ik zulke techniek heb gezien is Zidane. Het enige waar het Iniesta aan ontbreekt is zijn fysieke kracht en wellicht kan zijn schot wat beter.

30 augustus 2012 om 21:22

Messi's fan#1 is in de buurt dus pas op wat je zegt ;;..

Verder ben ik het met je eens.. Iniesta is in mijn ogen een iritante speler (in positieve zin). Hij is de enige Barcelonista die ik wat gun.. Daarom zei ik dat hij het verdiend heeft gewonnen.. Hij is gewoon erg goed.. werd verkozen tot de beste speler van het Ek.. en hij werd Europees kampioen. Dus in mijn inziens was het terecht.. Ook Pirlo behoorde tot de top 3 vond ik.. en nee ik zeg het niet door zijn Panenka.
Deze man werd kampiioen ongeslagen kampioen met Juventus en sleep Italie naar de EK finale..en Italie speelde ook nog het leukste voetbal (op de finale na). In mijn ogen verdiende Pirlo, Ronaldo en Iniesta om op het podium te staan.
maargoed.. Zeker omdat dit over het seizoen 2011/2012 ging en niet over het kalenderjaar 2012..

Ik vind het echt leuk dat Iniesta het heeft gewonnen.. Niet alleen omdat hij goed is, maar de laatste tijd doet men alsof alles om Messi draait.. Ronaldo9 en Zidane wonnen het ook niet jaar in jaar uit? Toen was het nog eerlijk..

Iniesta heeft het verdiend. De beste middenvelder van het moment.

Na zo'n dramatisch seizoen toch de prijs pakken, dat zegt in principe alles over deze verkiezing.

snap uberhaupt niet dat hij bij de beste drie zat .
vanpersie,kiompanyben pirlo waren beter dit seizoen

cr7 verdient hem eigenlijk

Pfff Ronaldo en Messi beide 17 stemmen en Iniesta 19 stemmen.. Scheelt niet veel.. Jammer, had Ronaldo eindelijk de kans om het te winnen, krijgt Iniesta hem door het Ek.. vond Ronaldo sws beter spelen dan Iniesta want Iniesta zit al in zo'n goed team terwijl Ronaldo in een minder goed team zit met bijv. helder postinga..

Ik kon wel genieten van Ronaldo zijn hoofd toen Iniesta daar stond. Zo van 'weer voor niks gekomen...'

Ik gunde het Iniesta. Weer eens wat anders dan Messi. Iniesta heeft een prachtig seizoen gehad. Volop genoten van hem. Over paar maanden kijken wie de beste speler ter wereld wordt .

Denk dat men moe was van de discussies over wie nu beter is - Messi of Ronaldo - dat ze voor Iniesta gekozen hebben. Fenomenale voetballer natuurlijk, maar ik denk dat de andere twee nóg belangrijker zijn geweest voor hun club dan Iniesta.

30 augustus 2012 om 19:22

Voor hun club wel, voor land niet en er is ook een EK gepasseerd waarin Messi niet aan bod kwam en waarin Ronaldo 1 goede wedstrijd heeft gespeeld. Tegen Van Der Wiel.

30 augustus 2012 om 19:25

Dat is dan niet eerlijk want Messi speelt als Argentijn geen Europese kampioenschappen. Dus óf maak er uitsluitend een prijs voor clubspelers van, óf maak de prijs globaal.

1. Iniesta
2. Cristiano Ronaldo
3. Messi

Enkel alleen door het ek- winst van spanje en de rol van iniesta hierin.

Anders zou het moeten zijn.

1. Cristiano Ronaldo
2. Messi
3. Iniesta

Hahaha, helemaal los van wie de prijs verdient: ik vind dat ze Ronaldo nooit zo'n prijs moeten geven. Het is veel te leuk om die arrogante kwast te zien tandenknarsen als hij weer eens niet gewonnen heeft. Heerlijke televisie!!!

Heeft er eindlijk iemand gewonnen die het ook echt verdiend heeft. Beste man van Barcelona en de beste man op het EK.

Terecht, 100% verdiend! Iniesta is gewoon de meest verfijnde voetballer op dit moment en speelt al 4 jaar de pannen van het dak. Beste man op het EK, altijd bij de top 5 bij de gouden bal en gewoon een fenomenale voetballer.

Voetbal is meer dan goals, en als het op heerlijke acties aankomt, dan moet je bij deze kleine tovenaar zijn. El Blanquito krijgt eindelijk de erkenning die hij verdient!

30 augustus 2012 om 19:49

Ik vind het prachtig om deze reacties hierboven te lezen, haha. Iniesta is gewoon de beste dit jaar geweest. Messi voelde zich heel ongelukkig op het toneel.

Iniesta zeker verdiend als je het aan mij vraagt, wat een speler samen met Messi.

Hahaha leuk al die gefrustreerde Real(cr7) supporters. Ronaldo is nu eenmaal niet zo goed als jullie denken.

meer dan terecht. een real-fan

Dat er hier mensen zijn die hier serieus boos om worden zeg... Jullie zouden allemaal vooruit moeten kijken. Messi heeft er inmiddels al weer 4 in liggen en Ronaldo speelt als een zoutzak. Logisch dat Iniesta hem gewonnen heeft aangezien hij een zeer goed Ek heeft gespeeld en ook heeft gewonnen. Als italie het EK gewonnen had zou Pirlo hem gewonnen hebben!

30 augustus 2012 om 21:36

ja en ronaldo scoorde gisteren ook en won de supercup ...
oja heeft nu ook al 5 classico's op rij gescoord

Veel mensen kijken enkel naar wie de doelpunten maakt, maar beseffen niet hoe belangrijk Iniesta wel niet is. Iniesta laat andere spelers beter voetballen wat een fantastische kwaliteit is.

Ze verdienen het gewoon alle 3, het zijn alle 3 wereldtoppers met andere kwaliteiten, al denk ik dat als men puur naar de kwaliteiten kijkt, los van de prijzen, dat Messi net een stapje hoger ligt. Ondanks een 2de plaats in de competitie slaagt hij er nog in om 50 doelpunten te maken en tal van assists.

Ik ben trots dat ik deze generatie van geweldige voetballer mag meemaken. Laat die rivaliteit zijn en geniet....

30 augustus 2012 om 20:00

Kijk je hebt een wereld met Ronaldo fans en Messi fans, Ronaldo fans zijn net zoals Justin Bieber fans.

Stel je vergelijkt Justin Bieber met Michael Jackson.... dat kan toch niet Michael Jackson is The King of music.

Zo zie ik dat ook bij Messi, hij is gewoon The King op dit moment.

Toch kan ik mij niet aan de indruk onttrekken dat veel stemmers zich hebben laten leiden door hun antipathie voor Ronaldo. Iniesta is veelvuldig gebllesseerd geweest terwijl Ronaldo gewoon alles speelt, niet alleen de "grote" wedstrijden. Ronaldo is echter een mannetje, waaraan velen zich ergeren en dan is het makkelijk om voor het alternatief te gaan.

30 augustus 2012 om 20:01

Mja, ook het feit dat hij op het veld een gigantische egotripper is, en Iniesta en Messi het tegenovergestelde zijn op dat gebied.

30 augustus 2012 om 21:44

Dat maakt hem geen mindere voetballer en dat hij alles alleen zou doen is onzin. Bekijk de alaatste wedstrijden van vorig seizoen en de eerste van dit seizoen maar eens. Maar als hij, vanwege zijn snelheid er alleen voor staat, dan kan hij het beste ook maar alleen gaan. En eigenlijk maakt hem dat de betere voetballer. Iniesta speelde alleen de grote wedstrijden en is een teamspeler met die verstande dat hij het team ook in grote mate nodig heeft. Ronaldo beslist wedstrijden in z'n eentje.

31 augustus 2012 om 09:39

Maar hij is wel een mindere ''voetballer''. Hij zal nooit de technische voetballer zijn die Messi en Iniesta zijn.. Het klopt dat hij de bal vaak afgeeft de laatste tijd maar meestal kom die pass niet aan of niet goed... wat een slecht argument dat Ronaldo dan de betere voetballer is. Ronaldo is een Goal Scoring Machine, dat maakt hem nog niet de betere voetballer.. verschrikkelijk die argumentatie van mensen. Eerlijk is eerlijk, Messi is gewoon de beste van deze generatie en wordt vergeleken met de beste allertijden, terwijl Ronaldo fans er zo veel moeite voor doen om hun idool te vergelijken met Lionel Messi.

Dit is werkelijk belachelijk! Iniesta? Hoe diep kun je zinken Uefa. Iniesta is een aardige speler maar komt niet eens in de buurt van Messi en C Ronaldo. Uefa maakt zich eigen wederom belachelijk. Dan kun je die prijs net zo goed aan Afellay geven.

De enige die deze prijs echt verdiende was Casillas! Heel jammer dat ze mee blijven gaan in de verafgoding van de Barcelona spelers.

wat lullen mensen toch met uefalona.
het zijn de journalisten die de uitslag bepalen.

Iniesta is mijn ogen een terechte winnaar, goed gespeeld bij barca en heel goed bij bij spanje, eigelijk de enige die het hele toernooi goed speelde.

het ek van ronaldo vond ik helemaal niet bijzonder.
veel mensen spreken over een goed EK, maar in feite heeft hij 2 wedstrijden goed gespeeld, tegen Nederland en tegen tjsechie.
Tegen Duitsland en tegen Spanje was hij onzichtbaar en tegen de denen ook niet bijzonder.

Grappigste moment vond ik wel dat hij de 5e penalty wiilde nemen die echter nooit kwam

30 augustus 2012 om 19:32

JIj heeft helemaal gelijk . tegen Nederland was ronaldo heel goed , maar dat komt ook door Nederland Van der wiel,bijna niks gespeeld bij ajax, vlaar kan niveau niet aan,mathijsen te oud, een Willems net begonnen . en tjsechie zlefde verhaal normal moet plaats van tjsechie Rusland zijn , Russen hadden tjsechien 4-1 gewonnen.

30 augustus 2012 om 19:41

inderdaad rivaldo, bij nederlnad klopte er afgelopen toernooi gewoon niks van.

zelfs krohn-deli blonk uit tegen nederland helaas.

Wanneer is de gouden bal.
misschien dat CR dan geluk heeft..

31 augustus 2012 om 09:22

In Januari als het goed is, en als ze dan eerlijk zijn wint Messi hem voor de 4e keer

hahaha marca is ook heel boos dat ronaldo niet heeft gekregen. ze zetten op de webiste echt heel klein stukje dat inesta heeft gewonen, marca.com is net als telegraaf van Nederland marca is uit madrid

Iedereen die niet begrijpt waarom Iniësta de prijs wint en niet Messi of Ronaldo snapt niks van voetbal. Sorry maar dat is gewoon zo. Kan je nog zo'n mooie reactie op mijn post plaatsen, maar dat verandert mijn gedachte niet.

Was te verwachten. Speler van het EK hea. Zag ik al aankomen eerlijk gezegd. Een exceptionele beter. Niet beter dan Ronaldo en Messi, maar heeft een uitstekend seizoen achter de rug. Het is hem gegund!

Het gaat ook om houding op het veld, als de verschillen dan zo klein zijn geeft dat de doorslag. Dit is de reden dat Ronaldo niet wint. Messi en iniesta hebben de gun factor Ronaldo niet.

Voor mij is messi met grote afstand de beste.

31 augustus 2012 om 09:21

Klopt inderdaad, daarnaast is Ronaldo de Goal Scoring Machine. Hij zal nooit half de voetballer worden die Messi en Iniesta zijn qua techniek. Messi blijft de beste inderdaad.

Wat loopt iedereen nu te zeuren over de eufa, dit wordt gekozen door de journalisten, staat de eufa toch los van dan?

Ik vind het niet echt verrassend. Gewoon de beste speler van vorig seizoen.
Heeft het EK gewonnen en was bijna in elke wedstrijd de beste man en werd niet voor niets speler van het Ek.
Bij Barca is hij altijd goed.
Maar Messi speelt daar ook een scoort veel, maar wint gaan belangrijke prijs.
En Ronaldo had ook een goed seizoen, maar de journalisten uit 43 landen stemmen en die kijken ook naar persoonlijkheid en stemmen dan eerder op een rustige jongen dan een arrogantie man.

Andreeeees! Geniale voetballer, de beste middenvelder ter wereld. Het is hem gegund!

Eindelijk wint deze geniale voetballer ook eens een prijs. Volkomen terecht.

Eindelijk, het werd dat deze geweldenaar een individuele prijs won. Alle Ronaldo fans die lopen te zeuren hebben er duidelijk geen verstand van. Iniesta speelde een geweldige EK, scoorde tegen Chelsea, scoorde tegen Milan de belangrijke 3-1, bezorgde samen met Messi Barcelona de supercup ten koste van Real Madrid, hij staat er altijd in grote wedstrijden en is bovenal goed als passer en motor van Barcelona en Spanje.

Dik verdiend.

30 augustus 2012 om 19:58

Ik heb hem anders bij Real-barca vorig jaar niet gezien.. Dat was toch de wedstrijd van het seizoen...

30 augustus 2012 om 20:03

1 wedstrijd bepaalt niet het hele seizoen hoor. Ronaldo was ook nergens tegen Spanje maar dat betekent niet dat hij het hele seizoen slecht was.

30 augustus 2012 om 20:07

Azulgrana01 somt meerdere argumenten op en jij weerlegt het met 1 wedstrijd? Goed bezig!

Messi gunde het Iniesta......maar die hoofd van Ronaldo hahaha.

Iniesta is een goede speler en een goede nummer 3, maar natuurlijk een klasse minder dan die andere twee. Dat hij de prijs krijgt laat alleen maar zien dat deze prijs niet serieus genomen moet worden...

31 augustus 2012 om 09:17

Iniesta een klasse minder dan Ronaldo ? juist andersom als je alleen kijkt naar de voetbal kwaliteiten.. Ronaldo is een Goal Scoring Machine maar zal nooit de technische voetballer worden die Messi en Iniesta zijn.... De eeuwige nummer 3 zolang deze 2 legendes leven.

Het zijn alleen de Real fans die hier op dit topic zitten te janken. Doe de ogen eens open. Ronaldo is een geweldige voetballer, maar niet de nummer 1. Al zou hij 2565 ploegen kampioen maken. Het gaat om de beste speler, niet om de beste speler bij de beste ploeg...

Die Ronaldo wist niet waar Hij kijken moest haha . Zag je die kop . Zeker verdient de prijs voor iniesta

30 augustus 2012 om 20:11

Waar kan ik dat zien? Ik wil best lachen om die verwende kleuter in een grote mannen lichaam met veel voetbaltalent.

Zag je die kop van Ronaldo haha . Iniesta heeft de prijs verdient gewonnen , wat kan die man ballen . Ronaldo wist niet waar die kijken moest .haha

toen cannavaro hem won vond iedereen het verdiend en nu wint iniesta hem, die buitencategorie is en spanje eigenhandig naar ek titel schoot en is het opeens niet verdiend...?

30 augustus 2012 om 20:18

Dat komt omdat hij een speler is van dat arrogante Schwalbelona met hun saaie tiqui taqa.

Zoiets zal het zijn?

30 augustus 2012 om 20:24

ja, ik denk het. nu is een ek opeens niets waard en iniesta is niet beslissend.

toen cannavoro hem won als speler van real, vond ik dat als barca fan geen rare beslissing. Als casillas hem had gewonnen of ramos dat was het wel goed waarschijnlijk en die hebben ook een geweldig ek gespeeld.

Iniesta verdient hem dan ook. Samen met Messi en Ronaldo absolute top3 beste spelers ter wereld.

Prijs voor beste revelatie zou gaan naar Koscielny, jonge speler Hazard, beste keeper Casillas, beste coach Klopp. Elftal van het jaar. Wordt dit ook gekozen?

Casillas
Dani Alves
Kompany
Thiago Silva
Marcelo
David Silva
Yaya Toure
Iniesta
Ronaldo
Messi
Van Persie
31 augustus 2012 om 09:12

Ja, dit word verkozen in Januari.

Prachtige opstelling trouwens. Ik zou eigenlijk alleen van Persie er niet inzetten. Ik zou in plaats van van Persie, Falcao erin zetten of Augero of David Villa.

31 augustus 2012 om 19:16

Falcao lijkt me een goed idee. Ik zette enkel van Persie erin omdat dit een Nederlands forum is en volgens elke Nederlander RVP erin moet. ;

Serieus...iniesta? De man met 1 assists op het Ek(een balletje over 2 meter waarvan Kroatië dacht dat het buitenspel was) en 0 goals ondanks dat hij in de top 4 stond van spelers met meeste schoten. De hangende linksbuiten/aanvallend middenvelder die vorig seizoen 2 goals scoorde in La Liga.
Niet naar de man die 2x scoorde en een assist gaf in de 2 halve finales tegen Bayern? Die Portugal persoonlijk naar de halve finale schoot van het EK? Die in een rechtsreeks duel met Barca besliste wie er kampioen werd en in een ander rechtstreeks duel besliste wie de Supercopa wint? Die na Platini de man is met de meeste goals op een EK? Die tegen alle tegenstanders in La Liga scoorde.
....zucht.....

30 augustus 2012 om 20:32

Zidane gaf ook niet veel assists en scoorde ook niet veel, maar was ook een wereldspeler en de motor op het middenveld, iniesta is dat ook.
Persoonlijk ga ik ook vaak af op records en statistieken gecombineerd met wat ik zie in wedstrijden, naar mijn mening hebben ze alle 3 er recht op.
Pirlo speelde bv een veel beter ek dan ronaldo die goed was tegen Nederland en Tsjechie, en was belangrijker voor juve's titel dan ronaldo voor madrid.
Maar goed zoals ik zeg, ze hadden er alle 3 wel recht op, iniesta krijgt nu eindelijk de erkenning waar hij al een aantal jaar recht op heeft.

31 augustus 2012 om 02:54

Ronaldo nam een penalty tegen Bayern, die had Benzema of Ozil ook kunnen nemen, dus om hem nou beslissend te noemen tegen Bayern... Bovendien was zijn 2e doelpunt buitenspel, dus eigenlijk heeft hij 1x gescoord tegen Bayern uit een penalty, die anderen ook hadden kunnen nemen. Verder werd Real beide wedstrijden volledig weggespeeld, op de 1e 20 minuten in Madrid na.

ik had gedacht ronaldo maar, toch: gefeliciteerd iniesta

Eindelijk word deze man Andrés Iniesta erkend met een geweldige prijs.
Ik was echt blij om dit te zien. Het is je van harte gegund.

Leuk dat een andere speler dan Messi of Ronaldo ook wint, uitblinker van het EK

Mensen die zeggen dat dit niet verdient is hebben weinig voetbalkennis. En je kan Iniesta eigenlijk niet vergelijken met Messi en Ronaldo, ten eerste is Iniesta een middenvelder die er niet staat om veel doelpunten op te leveren. Iniesta is naar mijn mening de speler met de beste techniek. Zijn dribbels en aannames vind ik nog beter dan die van Messi en Ronaldo. En eindelijk ziet de wereld nu wat voor parel dit voor het voetbal is. Dik en dik verdiend!

hahah ga weg man kaka heeft zelfs meer assists dan deze man, dus kom niet zeggen dat de eindpass van hem komt

Volkomen verdiend, wat een klasbak is andres..gewoon een speler van formaat. De motor van een team

Dit kunnen ze niet menen?

Ik ben enorm verrast en teleurgesteld , ik ben voor cristiano ronaldo en niet echt voor messi. Maar dit verdienden Ronaldo EN Messi overduidelijk. Wat deze spelers brengen is van een andere planeet en dan op hetzelfde ogenblik. Volgens sommigen is messi beter en anderen ronaldo. Ik verkies ronaldo maar om te zeggen dat hij beter is durf ik niet zeggen.
On: Dat ze het aan iniesta geven vind ik schandalig! Je kon hem dan evengoed aan Xavi ofzo geven. Oké , hij is ook een klasse speler en pasjes enz. Maar het zijn die acties EN OOK DIE Prachtige doelpunten die je tot een wereldvoetballer maken.

Jammer!

Het werd tijd dat Iniesta een prijs zou ontvangen voor zijn prestaties, terechte winnaar! Iniesta heeft een geweldig seizoen gedraaid en ook op het EK was het genieten geblazen. El Blanchito is een voetballer van de buitencategorie en onmisbaar voor Barcelona. Eindelijk wint niet of Messi of Ronaldo deze prijs.

een zeer terechte winnaar al had ik niet raar op gekeken als het ronaldo of messi was geworden..
iniesta heeft er hard voor gestreden, is vaak belangrijk geweest op cruciale momenten en een man met status en charisma..
iniesta is de schrik van nederland..(nu dus van Europa )
gefeliciteerd!!

Ik ben eerlijk gezegd blij dat C. Ronaldo en Messi niet zijn geworden van hun bewezen diensten (veel goals). Anders krijg je dit siezoen weer rivaliteit tussen hun twee. Gelukkig worden ze nu niet beloond.

Iniesta is natuurlijk de terechte winnaar. Al mocht Xavi van mij ook zijn.

Ik ken Iniesta al sinds zijn debut in Barcelona 1 in 2003, vond toen echt een slechte speler wanneer hij mocht invallen voor Luis Enrique of Marc Overmars. Leed toen veel balverlies. Frankie Rijkaard zag hem wel zitten........thank God i love u Frenkie.

Verdiende winaar maar als 1 van de andere 2 het was geworden had ik het ook niet erg gevonden alle 3 geweldige voetballers.

Gun hem deze titel wel, maar eigenlijk kan je zijn kwaliteiten niet vergelijken met die van Messi. Het is dus moeilijk te zeggen wie beter is, maar ik denk dat iedereen het er wel over eens is dat Messi over het algemeen de beste ter wereld is.

belachelijk toch? Er lopen 2 spelers op de Europese velden die de vloer aanvegen met zowel elk record en toch wint geen van beide. In mijn ogen had Ronaldo deze prijs voor het eerst in 3 jaar echt verdiend maar als Messi er mee vandoor was gegaan had je daar natuurlijk weinig tegen kunnen inbrengen maar Iniesta?

Ach ja, zoiets is altijd verdacht vooral als het te maken heeft met de uefa. Ga maar na hoeveel geld bepaalde mensen hiermee verdienen. Iedereen met verstand en een objectieve kijk zet zijn geld op Messi of Ronaldo. Met de juiste informatie valt dat dik uit te buiten.

31 augustus 2012 om 15:53

Sorry maar Iniesta heeft toch echt meer laten zien dan Cristiano, vooral als je kijkt naar het vorige seizoen. Hij is de beste middenvelder van de wereld, was de motor van Barcelona en Europees kampioen Spanje. Dit magistrale voetballertje heeft na al die jaren tweede of derde worden het verdiend om eens een prijs te winnen. Bovendien kan hij echt wel een beter balletje trappen dan onze Portugese vriend en ik ben eigenlijk ook heel blij dat weer eens middenvelder een prijs wint, in plaats van iemand die veel doelpunten maakt. Ook al is Messi een klasse beter en een combinatie tussen Iniesta (dribbels, spelverdelen) en ronaldo (goals), Iniesta heeft dit gewoon verdiend!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

1050 fans
Middenvelder, 34 jaar

In de wandelgangen

Zondag 20 januari
Paul Scholes wordt de nieuwe manager van Oldham Athletic. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren