BILD: Steraankoop De Jong middelpunt van interne rel bij Borussia

Donderdag, 23 augustus 2012 om 00:15Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 01:22

Het bereiken van de lucratieve groepsfase van de Champions League is voor Borussia Mönchengladbach ver weg. Het team van Lucien Favre verloor dinsdagavond in eigen huis met 1-3 van Dynamo Kiev. Luuk de Jong droomde stiekem van succes in het Europese miljoenenbal, maar volgens BILD is de 21-jarige Nederlander het middelpunt van een interne rel bij de Bundesliga-club.

/

"Men heeft kunnen zien dat het niet goed in elkaar steekt", hekelt Favre de gang van zaken, die daarmee indirect technisch directeur Max Eberl bekritiseert. "Onze aanvallers beschikken over identieke kwaliteiten, ze blijven allemaal in het centrum staan. Het is allemaal teveel van hetzelfde." In de optiek van Favre kunnen Igor De Camargo en Mike Hanke niet met De Jong spelen, daar de club geen vervanger voor de beweeglijke en naar Borussia Dortmund vertrokken Marco Reus heeft ingelijfd.

"We moeten bekijken hoe we dit gaan oplossen", stelt Favre. BILD claimt dat de oefenmeester in plaats van De Jong liever een snelle aanvaller had gehad zoals David Hoilett of Raffael, die echter naar respectievelijk Queens Park Rangers en Dynamo Kiev (!) vertrokken. Eberl houdt de hand echter op de knip. "Er gaat niks meer gebeuren." Rainer Bonhof, vice-preses van Borussia, deelt de mening van Eberl. "We halen alleen nog een speler als we een rijke oliesjeik vinden", zegt de sportbestuurder met een knipoog.Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door douglas)

Dit geloof je toch niet. Ze trekken vijftien miljoen uit voor Luuk, en een paar weken later komen dit soort berichten naar buiten. Ik mag toch hopen dat voor een ploeg als Gladbach er langdurig en lang word nagedacht en overlegd voordat er een dergelijk bedrag word uitgetrokken.

23 augustus 2012 om 01:19

En ik moet ook zeggen dat De Jong niet gewend is in de 4-4-2 formatie. Beter spelen ze 4-3-3 , komt De Jong veeeeeeeeeel beter tot zijn recht.

23 augustus 2012 om 01:33

4-2-2? Ik denk toch 4-4-2
ON topic : luuk de jong is wel beter dan igor en hanke ik denk dat ze een spits a la Lens moeten kopen om naast de jong te spelen zo

23 augustus 2012 om 01:36

Bij een 4-3-3 blijft het probleem want ze hebben blijkbaar geen echte vleugel spelers.
Blijkbaar zitten ze nu met 3 spitsen welke alle 3 het beste in het centrum spelen en eigenlijk hetzelfde type spelers zijn.

Dit is dus gewoon een geval van slechte scouting en slechte communicatie tussen de trainer en technisch directeur. Want als ik het goed begrijp is de TD degene die de spelers gehaald heeft zonder eigenlijk echt te weten wat voor type spelers de trainer het liefste wil.

Ik zou willen zeggen dat dit de 1e keer is dat Gladbach zoiets gebeurt is maar jammer genoeg is hun precies dit al vaker overkomen. Speler A vertrekt en inplaats van een goede vervanger halen ze een totaal ander type speler welke ze eigenlijk niet nodig hebben.

23 augustus 2012 om 08:28

4-3-3 4-4-2..het gaat erom dat Luuk wordt bediend..het liefst van de zijkanten. Dat kan ook meteen 4-4-2 systeem. Maar iedereen gaat daar voor eigen succes zag ik tegen Dinamo.
Luuk liep daar gewoon voor Jan lul rond.
Ach,hij vond zelf dat hij daar goed paste,dus medelijden heb ik niet.
Maar als ze hun investering eruit willen halen,zul je toch de speelwijze moeten aanpassen,of andere spelers inpassen.
Zoals tegen Kiev werkt het niet.

23 augustus 2012 om 06:57

Dit is dus exact dezelfde onnozele kortzichtigheid als een technisch directeur die matavz aantrekt om neer te zetten tussen twee buitenspelers die naar binnen komen. de hele wereld zag dat het succes van de statische spits te danken was aan de klassieke buitenspeler. Het blijkt niet te werken dus men besluit luciano, zo'n buitenspeler, te halen... Om vervolgens matavz eruit te gooien zodat die buitenspeler in zijn hemd staat??? Durf te kiezen.

Dat luuk de jong niet in een 442 past had iedereen al kunnen vertellen voor je er 15 miljoen tegenaan gooide.

23 augustus 2012 om 08:19

Had je dat niet eerder kunnen zeggen? Sommigen komen altijd met (TV / Van der Gijp) wijsheden achteraf. Vreemd dat Matavz toch nog een gemiddelde van 1 doelpunt per twee wedstrijden wist te halen. Geeft maar weer eens aan hoe goed hij is. Ook deze competitie draait hij al weer 1 op twee.

23 augustus 2012 om 09:48

Dit geloof ik wel. Als je logisch nadenkt is dit een totaal foute transfer, met De Camargo en Hanke heb je al 2 echte statische spitsen, Reus vertrekt en wat halen ze? Nog een statische speler. Niet dat de Jong slecht is, maar het is een totaal andere speler dan Reus. En dat is net wat Borussia zo succesvol maakt vorig seizoen, een krachte aanvaller naast de aalvlugge Reus. Volgens mij gaat Eberl de rekening hiervoor betalen.... Of ze moeten alsnog een echte vervanger voor Reus halen en die naast de Jong te zetten, dan kan het een succes worden daar. Maar zo gaat het echt niet goedkomen daar.

Typisch Duits dit! Nog harder dan in Nederland! Het loopt 2-3 wedstrijden niet en een aankoop van 15miljoen wordt als fout betiteld.. Schopt hij er volgende week 3 in en de andere spits 2 dan is het allemaal weer hemel op aarde..

Ik lees ook nergens iets over een rel, dus waar slaat de titel op?

23 augustus 2012 om 01:21

Als je 15 mln voor een speler betaalt is het misschien handig om het team aan hem aan te passen.

23 augustus 2012 om 01:22

- die daarmee indirect technisch directeur Max Eberl bekritiseert.

- Bild claimt dat de oefenmeester in plaats van De Jong liever een snelle aanvaller had gehad.

- "we moeten bekijken hoe we dit gaan oplossen", stelt Favre. Eberl houdt de hand echter op de knip. "er gaat niks meer gebeuren."

Rainer Bonhof, vice-preses van Borussia, deelt de mening van Eberl.

23 augustus 2012 om 01:31

Dat noem ik geen rel. Rellen is als teamgenoten elkaar te grazen nemen :P

23 augustus 2012 om 01:41

Het is gewoon een nette rel, want de trainer schuift de schuld op de Td.

Dus blijkbaar kunnen de trainer en de TD het niet echt goed met elkaar vinden (want anders doe je zoiets niet en houd je het binnenkamers).
Het lijkt mij er flink op dat de TD de spelers gehaald heeft en dat men niets besproken heeft met de trainer voordat de spelers gehaald werden.
Want ze zitten nu met 3 spelers voor dezelfde positie en geen echt geschikte speler voor ernaast welke de spits aanvult.

23 augustus 2012 om 07:33

Bild Zeitung, dat zegt toch al genoeg; dat is 1 en al rel en sensatie.

23 augustus 2012 om 08:30

Dat vind ik raar. want die Lucien Favre heeft zich duidelijk in de media uitgelaten dat Luuk de Jong zijn man was.
Die heeft Luuk overtuigd. Dus vreemd dat hij er nu opeens anders zou over denken...
Zal wel dom geroddel zijn.

23 augustus 2012 om 01:34

de trainer is het niet eens met de technische directeur dat noemen ze tegenwoordig en "rel".

ze hadden beter een Lasse Schone voor die De Camargo kunnen aantrekken en een type Narsingh op de vleugel...

Luuk de Jong gaat niet meteen de sterren van de hemel spelen. Zij weten wat ze in huis hebben gehaald en dat is een afmaker met een solide techniek. Hij speelt wiliswaar op een hoger niveau als de Eredivisie, maar hij moet natuurlijk wel de tijd krijgen om zich aan te passen. De Jong gaat zeker slagen als hij de juiste ballen krijgt, dus misschien moeten ze maar eens op zoek naar spelers die de spitsen kunnen gaan voeden.

23 augustus 2012 om 01:33

Ik vind het ook een slechte smoes. Hij is ten eerste nog helemaal niet aan het spel gewend. En ten tweede zeggen ze dat de twee spitsen onmogelijk kunnen samen werken omdat het andere types zijn. Dat wist je van tevoren ook. Ik ken De Camargo niet, dus ik kan er niet over oordelen. Maar als ze echt niet samen kunnen spelen is het eigen schuld.

23 augustus 2012 om 05:02

Waarom moet je ze allebei opstellen? Beter speel je 4-3-3 dan speelt Luuk een stuk beter.

De Jong moet gewoon spelen in een 4-3-3 systeem waar het veld breed gehouden wordt. Niet in een 4-4-2 systeem (ondanks dat hij dat een tijdje met Twente gespeeld heeft, toen met Janko in de spits), waarin ook nog iedereen naar binnen trekt. De Jong is technisch redelijk voor een spits, maar hierdoor worden de ruimtes wel héél klein.

Erg jammer, maar het lijkt erop dat Gladbach De Jong heeft gehaald omdat hij veel potentie heeft, maar er niet bij na heeft gedacht of De Jong ook in het systeem past dat zij wilden gaan spelen.

Ik zou het toch iets aanpassen, het liep sowieso gister niet zo goed. We zullen zien, ik hoop voor Luuk dat het snel goed komt want deze jongen moet zich echt blijven doorontwikkelen, veel potentie.

23 augustus 2012 om 01:45

Neh de Jong past perfect in het 4-4-2 systeem van Gladbach.
Het probleem is dat er een snelle vleugel speler vertrokken is en dat de TD een type speler aangetrokken heeft waar de trainer er al 2 van heeft.

En het probleem dat ze hebben is dat ze met 2 spitsen spelen. Voor 1 van de posities hebben ze nu 3 spelers en voor de andere positie hebben ze er geen.

Sja is wel berichtgeving van de Bild, en als ik iets niet betrouwbaar noem is het dit Duitse Sportroddel blad. Maar een 4-4-2 is niet echt een systeem waarin de Jong zal gaan slagen, ze maakten tegen Kiev te weinig gebruik van de vleugels en er kwamen bijna geen voorzetten. De Camargo die de Jong maar wat voor de voeten loopt en de bal telkens krijgt maar er vervolgens niks zinnigs mee doet waardoor het balletje maar telkens weer naar achter gaat. Ik zou Ring en Xaka aanbevelen om af en toe het velder breder te maker en wat meer voorzetten geven, desnoods lange crosspasses. Arango op de 10 en het spel laten maken ipv van zoveel ongevaarlijke schoten, Zeker tegen een Kiev wat met 2 controleurs speelt. Maar ze missen een echte vleugelspeler en dat kan ze dit seizoen wel is de das om doen. Om de Jong volledig te nutten ben je toch echt een typische vleugelspeler nodig die het veld breed houd en met de nodige voorzetten komt ik heb dit gister maar heel enkel Ring en Xaka op de flanken gezien en de voorzetten waren ook dan niet de besten. Voor de rest heeft Gladbach genoeg kwaliteit rond lopen om dit seizoen goed te doen.

Luuk zelf is mentaal sterk genoeg om het alsnog in dit systeem te maken maar waarschijnlijk nog steeds minder dan nu.

En ja de Duitse media is inderdaad goed erin om Nederlandse spelers af te schrijven voorbeeld: Arjen Robben.

23 augustus 2012 om 08:21

Met de Duitse media bedoel je alleen de Bild voor de rest doet geen enkele Duitse krant dit. Maar ja dit is voer voor VZ.

23 augustus 2012 om 09:49

Ja sorry, bedoel inderdaad de bild.

Mensen hebben het nu over het systeem dat Borussia speelt. Laten we duidelijk zijn, dat Favre met een 2 spitsen systeem zou gaan spelen was allang bekend.

Ring speelde gisteren de wedstrijd van zijn leven, maar vergeet niet dat hij een speler is die alleen in het veld stond omdat Herrmann nog niet 100% fit is. Hij is normaal een RM die gister na 10 minuten op LM ging zwerven omdat hij wisselde met Arango.

Ik zie zelf geen probleem met het 4-4-2 systeem, en wel om de volgende redenen:
-arango op linkerflank zorgt normaal voor genoeg toevoer naar de spitsen
-herrmann kan zonder al te veel problemen de positie op de rechterflank overnemen van Reus. Je zag overduidelijk dat er meer creativiteit in de ploeg kwam toe hij het veld in kwam. Hij is net als Arango snel en kan een speler of 2 uitspelen. Zorgt ook normaliter voor genoeg toevoer naar de spitsen.
-dan hebben we nog Nordtveit die gewoon een solide pot speelde gister en altijd wel degelijk speelt
-En Xhaka natuurlijk, die jongen wordt een grote dit seizoen, zorgt voor veel dreiging, heeft mooie passen waarmee hij de spitsen prima kan bedienen.
-Ik ben niet weg van de Camargo, en zie ook liever Hanke naast de Jong staan. Hanke is balvaster en kan in de kleine ruimte de Jong ook gewoon het laatste passje geven.

Laten we gewoon eerlijk zijn, alleen Ter Steegen, Ring, Herrmann (vooral omdat hij nog niet volledig fit is) en Arango waren de enige die hun niveau gisteren haalde, dus dat het een verliespot is geworden is niet vreemd. Ik zie zeker dat 4-4-2 systeem slagen als Favre met Hanke speelt.

Ik heb gisteren gewoon genoten in het stadion, en we moeten ook niet al te zwaar tillen aan het verlies, we hebben het over een tegenstander met bakken internationale ervaring, dus achja... En deze quotes... het is Bild waar we het over hebben mensen!

23 augustus 2012 om 08:20

Inderdaad ik heb ook genoten in het stadion wat een sfeer echt top!!

Zoals ik hieronder al geschreven had begrijp ik al de ophef ook niet. Wie verwacht dat Borussia Mg de CL zou halen? De echte kenner zeker niet. En dat LDJ nu een eigen goal maakt is zuur maar neemt niemand hem kwalijk. Hij heeft de tijd nodig. En Reus kan niemand vervangen die is zo goed en onbetaalbaar voor Borussia MG.

Ook vond ik dat Arango over 90min de beste man van het veld was. De rest haalde bij verre niet zijn niveau.

Hanke zou beter kunnen spelen ipv De Camargo aangezien Hanke niet steeds het centrum in rent en wilt scoren.

We hebben het over het systeem waarin de Jong het beste zou slagen, Ring speeld dan niet misschien voor vast in de basis 11, maar was gister de enigste met Arango die en beetje goed en boven gemiddeld speelden.

Als de Jong vóór de rust al meer dan 6 km over dat veld heeft gehobbeld, klopt er ook iets niet op je middenveld.
Bij Twente zakte de Jong af en toe iets terug om zie wat ruimte te geven voor de lopende jongens, maar bij Gladbach zwalkte hij tegen Kiev constant op dat middenveld.
Daarnaast is de Jong gewend om ballen te krijgen van de zijkant. Zo kreeg hij er bij Twente misschien 4/5 per wedstrijd, maar bij Gladbach kreeg hij er maar eentje (kopbal naast).

Ik hoop dat de Jong zich weet aan te passen en zijn draai daardoor weet te vinden of iemand moet nog een rijke oliesjeik kennen...anders zie ik het somber in voor onze Luuk.

Luuk de jong heeft meer voorzetten nodig, hij maakt een ongelukkige eigen doelpunt, maar wel een echte spiten goal zo mooi inglijden en de bal binnenwerken ookal was het niet de bedoeling, als hij zulke ballen kreeg tegen Dinamo had hij er een paar gescoort.

Ach ja dit was te verwachten de grootste Anti krant van Duitsland Bild. En daarom geven veel profs in Duitsland ook geen interviews meer aan deze krant. Niemand zal toch geloven dat de trainer geen inspraak heeft gehad in deze keuze. De Jong en trouwens het hele team heeft tijd nodig. Ik begrijp ook niet dat mensen verwachten dat Borussia zo maar even de CL zou halen. Op grond waarvan? De Euro-league is mooi voor hun maar in de CL zou het een drama worden.

De Jong gaat zaterdag scoren en iedereen is weer blij zo gaat het in het voetbale. En ja in Duitsland zijn ze natuurlijk veel harder en deze teksten verkopen. Hier moet De Jong ook aan wennen.

23 augustus 2012 om 08:36

De Jong gaat pas scoren als hij bediend word. Tegen Kiev geteld hoevaak. Nul keer!
Kijk hoeveel kopgoals Luuk de Jong heeft gemaakt..die moet wel die voorzetten krijgen. Want die goals maakt hij in de bundesliga net zo als in de eredivisie. In Europa heeft hij regelmatig gescoord met het hoofd. Tegen Kazan,zenit,bremen etc..
Maarja...denk wel dat hij zijn maatje Ola John mist. Bij Borussia knalt elke speler de bal op doel wanneer het doel ook maar iets in zicht is.
PAs ver in de 2de helft begon Borussia een beetej aardig te spelen. Maar wel erg slordig. Toen werd Luuk ook meer betrokken en kwam hij bijna tot gevaar.
Maar zoals tegen Kiev gaat et niet werken. Dan kun je Luuk net zo goed op de bank zetten en er een extra middenvelder inzetten zodat die over het hele veld kan lopen.
Luuk loopt veelste veel wat je ook scherpte voor het doel kost.
Het hangt van zijn teamgenoten af of Luuk wel of niet gaat slagen. Ben benieuwd hoe Borussia die gaat oplossen.

Ja dat had ik 2 maanden geleden ook al kunnen vertellen de enige overeenkomst tussen reus en de jong is dat ze doelpunten maken

Wel eens opgevallen dat twente wel eens heel uniek kan zijn. Hier blinkt bijna iedereen uit maar vertrekken ze dan zijn ze geen schim meer van de speler die ze bij twente waren. Denk aan janssen ruiz kennedy wielaert en ben bang dat de jong en john daar ook wel eens toe kunnen behoren.

23 augustus 2012 om 11:52

ooit van een ander competitie niveau gehoort?

23 augustus 2012 om 12:38

janssen wielart kennedy ajax? dus zelfde competitie.ik zeg ook niet dat wij zo goed zijn maar denk dat ons systeem heel lekker ligt bij dit soort spelers. En twente is nog een warme club al zal dat ook langzaam wel veranderen nu de druk per jaar toe neemt. Nog effe en kampioenschap is hier ook een must

Dit bericht komt uit de Bild-zeitung.. 99,9% is het grote onzin of heel erg overdreven wat zij schrijven.

Borussia M'gladbach moet nog ingespeeld worden. Het loopt nu niet zo lekker, maar ik heb alle vertrouwen in. Als Herrmann eenmaal in vorm is, dan gaan we zeker van genieten. Het heeft de tijd nodig en ik ben van overtuigd dat Gladbach gewoon meedraait in de subtop. Luuk de Jong gaat vast zeker redden, gun hem even de tijd. Hopelijk scoort hij nu zaterdag!

En dan scoort Luuk volgende week de winnende goal in de 90e minuut en dan zegt ie dat hij de beste aankoop in jaren is.

Ach, zo gaat het altijd in voetbal. Laat een speler 1 of 2 wedstrijden slecht spelen en het is direct een slechte aankoop. Laat hem in de eerste twee wedstrijden 6 keer scoren en hij is de beste aankoop ooit.

Ik heb er alle vertrouwen in dat Luuk het haalt. Hij is een complete spits en hij zal altijd zijn doelpuntjes meepakken.

haha dan heeft Joop het toch weer goed gedaan die 15 milj alleen die 2 milj extra wordt nu echt een probleem.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Borussia Mönchengladbach

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

195 fans
Aanvaller, 31 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 22 januari
Ajax laat Nicolás Tagliafico onder geen beding op huurbasis naar Napoli vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren