‘Fenerbahçe is net zo’n grote club als Juventus, ik ben blij hier te zijn’

Zondag, 19 augustus 2012 om 15:59Matthijs van Laar • Laatste update: 16:28

/

Milos Krasic heeft absoluut geen spijt van zijn zomertransfer naar Fenerbahçe. De vleugelaanvaller kwam in zijn laatste jaar bij Juventus niet meer aan de bak en verkaste voor de lieve som van zeven miljoen euro naar Istanbul. “Ik wist dat Fenerbahçe net zo’n grote club is als Juventus en ik ben blij om hier te zijn”, jubelt de Serviër.

De 27-jarige Krasic maakte in 2010 de overstap van CSKA Moskou naar Turijn, waar hij in zijn eerste seizoen tot zeven treffers en acht assists kwam. Vorig seizoen speelde hij echter maar zeven wedstrijden; zijn tijd bij Juve zat erop. Krasic, die in Turkije samenspeelt met Dirk Kuyt, tekende voor vier seizoenen bij de Gele Kanaries tegen een jaarsalaris van circa tweeënhalf miljoen euro.

“Ik heb voor mijn transfer met Mateja Kezman en Nikola Lazetic gesproken”, legt Krasic uit. “Kezman vertelde me dat Fenerbahçe een enorme club is met een geweldige sfeer. Lazetic vertelde dat, ondanks dat hij een speler is die constant van club verwisselt, hij nog nooit zo’n zulke mooie plekken als Istanbul en Fenerbahçe heeft gezien.” De onttroonde landskampioen begon de Süper Lig zwak met een 1-1 gelijkspel tegen Elazigspor. Dinsdag wacht Spartak Moskou voor de kwalificatiewedstrijd voor de Champions League.Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door delijesrbija)

net zo een grote club als juventus? mm die heeft al teveel in de zon gezeten in turkije..

akkoord dat de sfeer en de fanatieke supporters wat meer aanwezig zijn maar... dit is even wat
slijmen bij de harde kern ;

19 augustus 2012 om 17:35

Inderdaad gewoon inslijmen bij je nieuwe supporters zoals je altijd bij spelers ziet. Qua supporters is Fener misschien iets leuker al heeft Juve ook een gepassioneerde harde kern. Maar qua naam is Juventus vele malen groter dan Fenerbahce en ook de Italiaanse competitie is natuurlijk van een hoger niveau.

19 augustus 2012 om 21:02

Tuurlijk zullen ze slijmen en proberen de harten te veroveren van de Supporters. Dat hoort er ook bij. En niet alle spelers komen dus voor het geld naar Turkije. 2.5 Miljoen op jaarbasis is voor een speler als Krasic niet veel naar mijn mening.

Buiten dat staat de fanatieke aanhang van Fenerbahce, Galatasaray en Besiktas zeer sterk en heeft een enorme achterban.

yeah right. Daarom kom je in Turijn niet aan de bak en ben je nu de grote zomertransfer. Snap dat je populair wil overkomen bij de supporters maar dit is natuurlijk onzin.

Dit is toch wel de uitspraak van de maand !! Straks is Galatasaray even groot als Milan en Beskitas even groot als Inter.

Wel een goede speler voor Fener trouwens. Die gaat het daar wel maken

19 augustus 2012 om 19:45

Als hij dat vindt dan zegt hij dat toch ? Mag hij zijn mening niet uiten ?
Jullie voelen jullie meteen aangevallen stelletje kippen

19 augustus 2012 om 19:55

Ja tuurlijk ... Krasic mag alles zeggen !! ik mag toch ook zeggen dat die geflopt is in de Serie A en daarom nu in een 3de rangs liga gaat spelen. Is mijn mening.

19 augustus 2012 om 19:58

Je mag zeggen wat je wilt ik voel me niet aangevallen ? Boeit me niet wat je over het Turks voetbal vindt klaag maar raak

20 augustus 2012 om 02:41

Galatasaray is ook een even grote club als milan maatje. Misschien wel nog groter. Het ligt eraan wat jij bedoelt met 'groot'. Qua successen en bekers misschien minder, maar qua aanhang en de populariteit is het zeker even groot.

20 augustus 2012 om 11:22

Ik zie in Turkije veel mensen in een Milan shirt voetballen op de kunstgrasvelden.
Ook in andere landen zie ik wel mensen met een Milan shirtje rondlopen.

Ik heb echter buiten Turkije geen enkele Galatasaray shirtje gezien. Het zijn alleen Turken die zo´n shirtje dragen.

Dat zegt wel wat over de grootte en populariteit van een club denk ik.

Als hij het bedoelt in de zin van dat Fenerbahce in Turkije zo groot is als Juventus in Italie is het niet helemaal fout, maar ik zou het zien als geslijm bij de fans van Fenerbahce.

Ahaha Fener even grote club als Juve wat heeft Krasic gedronken want dit is onzin. Als je de prijzenkast van Juve ziet tegenover van Fener dan zie je duidelijk wie de grote club is. Het is niet omdat het een grote club is in Turkije dat het een grote club is in Europa.

Fenerbache even groot als juventus?? Is deze man aan de drugs ofzo?

Wat een grapjas die krasic, fenerbace zou hoogstens 5e of 6e eindigen in de serie a en is geen partij voor juventus

hoeveel toeschouwers trekt Fenerbahce thuis en Juventus?

19 augustus 2012 om 16:19

Toeschouwersaantal zegt niet zo veel fc Nurnberg trekt ook meer toeschouwers dan chelsea, is het dan meteen ook een grotere club?

20 augustus 2012 om 13:53

ligt er aan wat de definitie van een grote club is, ik vind een grote club een club met veel aanhangers, en dat ze impact hebben op een groot deel van hun land of landgenoten/fans in het buitenland, in dat opzicht is Fenerbahce groter dan Juventus

prijzen vind ik niet direct een club groter maken, is bv een PSV omdat ze meer prijzen hebben gehaald dan Fenerbahce een grotere club dan Fenerbahce, nou ik denk van niet....

maar goed dat hangt af van wat je met grootte club bedoeld en natuurlijk bedoeld Kracic niet de prijzen dat kon ie zelf ook makkelijk tellen wie er wel prijzen heeft en wie niet. Je kan duidelijk uit de tekst halen en ook als je logisch nadenkt dat de club even groot is qua beleving, sfeer, nu het stadion is al groter, de aanhang is fanatieker en ze hebben in de wereld maar ook in Turkije zelf al meer fans dan Juventus en spelen vaker voor de titel in eigen land dan Juventus en ook voor de nationale beker en zoveel titels internationaal heeft Juventus de laatste 10 jaar ook niet gewonnen dus als je het zo bekijkt is momenteel Fenerbahce niet kleiner dan Juventus op dit moment want een voetballer voetbalt nu en niet in de verleden tijd ;

20 augustus 2012 om 14:00

Voor een groot deel ben ik het wel met je eens, maar ik weet niet hoe je erbij komt dat fenerbace wereldwijd meer fans heeft dan juventus, want dat is onzin. Wat een club groot maakt is inderdaad niet alleen de prijzen in het verleden, maar ook wat ze de afgelopen tien jaar hebben gepresteerd en dan is juventus alsnog een stuk groter. En dat fenerbace meer landstitels heeft dan juve is makkelijk te zeggen aangezien de turkse competitie 3 niveau's lager is dan de italiaanse.

19 augustus 2012 om 16:21

Ik weet niet hoeveel toeschouwers beide clubs trekken, maar dat is ook niet relevant. Ik denk dat de grootheid van een club eerder gerelateerd kan worden aan het aantal gewonnen nationale en internationale bekers en op dit gebied is Juve natuurlijk een (veel) grotere club dan Fener.

Natuurlijk...

Heeft ook altijd in zijn Fener-pyjamaatje geslapen onder een dekbed van diezelfde club...

Qua aanhang en fanatisme en sfeer is Fener ongelooflijk groot , en dat is wat hij bedoelt denk ik want iedereen weet dat Juve een topclub in Europa is en Fener niet.

Juventus trekt 40.000 toeschouwers , meer kunnen er niet in het juventus stadion ..

Milos Krasic, met deze opmerking gaan we jou zeker niet serieuzer nemen.

20 augustus 2012 om 14:03

alleen qua internationale prijzen is Juventus groter, maar dat is een verleden het gaat om nu

Fener en Galatasaray zijn inderdaad zeer grote clubs, alleen qua sportief succes lopen ze inderdaad achter. Terwijl ze qua supporters, en sponsors zelfs groter zijn dan een paar topclubs in Europa. Het enige wat Turkse clubs missen is beleid, het bestuur van Galatasaray lijkt in ieder geval wel de goede kant op te gaan.

Wat een belachelijke uitspraak. Juventus is in vele opzichten groter dan Fenerbahce. Ook is de Italiaanse competitie aantrekkelijker dan de Turkse. Ik vind het raar dat spelers als Kuyt, Krasic, Sow Felipe Melo, etc. in Turkije willen voetballen als ze ook naar de Engelse, Duitse of Spaanse competitie kunnen. Oke, je verdient iets minder, maar wat hebben Turkse clubs de afgelopen jaren nou in de Champions League/europa League gepresteerd?

19 augustus 2012 om 17:03

Misschien omdat de Turkse clubs concrete interesse hebben getoond en de jouw opgenoemde landen niet? Ik word echt moe van zulke uitspraken. Men moet beseffen dat er een verschil is tussen interesse via de media en concrete interesse. Ook ik vind het erg jammer dat Krasic naar Fenerbahce vertrokken is, want ik had hem dolgraag terug gezien bij Cska. Maar als FB de enige waren die een concreet bod deden bij Juve dan moet je dat gewoon accepteren.

19 augustus 2012 om 17:05

Ja, natuurlijk, maar er waren meer clubs in de race voor Krasic.

19 augustus 2012 om 17:20

Welke clubs dan? Dan heb ik dat waarschijnlijk gemist.

19 augustus 2012 om 21:39

Een onbekende Engelse subtopper zou zeer concreet zijn geweest en Atletico Madrid had interesse.

19 augustus 2012 om 21:12

O, maar als een speler als Eto'o naar Rusland verkast is het wel goed, of naar Amerika, China, Midden-oosten of zelfs sinds kort naar Thailand? Las zelfs heel veel reacties tijdje geleden die de Thaise competitie verbloemden. Ik bedoel Thailand? Kom op man die kunnen alleen Thai en Kickboksen en och ja wedstrijden omkopen en manipuleren, was vorig jaar in het nieuws.

Turkse Superlig? Die is pas in de lift. Ja, dat zie je nog niet echt terug in Europese wedstrijden maar je moet ergens beginnen. Superlig wordt een Topcompetitie binnen 5 jaar! Daarom hebben steeds meer goede spelers interesse in een transfer naar Turkije, die zien dit ook.

Veel reageerders halen meer uit de woorden van Krasic dan dat hij bedoelt. Fenerbahce is in alles een zeer grote club. Of je het over het stadion, de clubfaciliteiten, de eigen tv-omroep, de supporters of de interne merchandising hebt, in bijna alles is het immens.

Behalve in het sportieve voetbalsucces zal Fenerbahce de Oude Dame niet kunnen benaderen, maar dat is zowiezo voor weinig voetbalclubs weggelegd.

Een no-brainer zou je denken...

Wat een lichtzinnige uitspraak is dit nou? Is net als Kuyt en Melo te min voor de absolute top, en probeert op deze manier wat zieltjes te winnen met dit onnodig geslijm.

Mensen dit is niet waar wat de VZ hier zegt over Krasic. Dit is weer zo'n domme fout van Vz. Ik heb de interview gezien van Krasic op Servische nieuws en hij heeft alleen maar gezegd dat Fenerbahce een mooie en een grote club is in Turkije. Hij heeft het niet eens over Juventus gehad.

Een beetje geslijm bij de harde kern van Fenerbahce kan geen kwaad, want ik heb de turkse supercup wedstrijd gezien en die supporters zijn geen lievertjes. De Turkse Cometitie staat bekend om hun fanatieke supporters, die kun je maar beter tevreden houden.

19 augustus 2012 om 17:24

Het ergste is dat Krasic dat niet eens heeft gezegd. Hij had het over Fenerbahce dat het een mooie en een grote club is in Turkije meer niet. Hij had het niet eens over Juventus dus ik weet niet hoe VZ aan deze informatie komt.

19 augustus 2012 om 17:28

Waarschijnelijk hebben ze gewoon google vertalen gebruikt en het verhaal aangepast zodat het interessanter overkomt, anders zou ik het ook niet weten.

Hahaha, dit komt de laatste tijd wel vaker voor dat een speler gaat slijmen bij zijn nieuwe club. De laatste tijd beginnen de spelers we een beetje te overdrijven.

21 augustus 2012 om 18:12

Dit is helemaal niet waar wat op Vz staat. Ik heb Krasic interview gezien op Servische nieuws en hij heeft alleen gezegd dat Fenerbahce een grote club is in Turkije en goeie supperters heeft meer niet. Juventus was niet eens in het interview betrokken dus ik vind het wel een beetje raar waar Vz dit vandaan heeft.

Nu, ik weet niet of Krasic dit effectief heeft gezegd of niet dus ik ga hem maar niet aanvallen. Maar mocht hij dat gezegd hebben dan is dat ofwel om zich populair te maken bij de supporters of omdat hij te lang in de zon heeft gelegen. Natuurlijk kan het ook weer wat verdraait zijn geweest en heeft hij gezegd dat bv Fener in Turkije een zeer grote clubs is, net zoals Juventus in Italie. Dan is dat weer iets anders, ik ga mij er op deze warme dag niet al te veel moeite rond doen. Ik wens hem in ieder geval veel succes in Turkije, hopelijk vind hij daar terug zijn oude niveau.

laat hem slijmen, ik als turk zijnde weet ook dat geen enkel club in turkije in de buurt komt van Juventus (qua prijzen etc.)

maar wel moet ik toegeven, ik vindt de toeschouwers/harde kern veel fanatieker (vooral GS en Bjk)

Hahaha cocaine is hell of a drug.. En Krasic bewijst dat.. Misschien dat ze met het omkopen even groot zijn..

Jullie snappen hem niet volgens mij, Juve is een van de grote clubs in Italie en Fenerbahce uit Turkije , klopt toch wat die zegt ?
Ze zijn allebei een grote club, dus ik weet niet wat jullie hier nou om lachen of aangevallen voelen, zovan jullie clubies zijn groot.

Dit is gewoon slijmen.. Krasic is een goede speler begon erg goed bij Juventus. Maar for some reason haalde hij zijn niveau niet meer. Hij is nu binnen gehaald als een top aankoop denk dat hij in Turkije wel zijn oude niveau kan halen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Fenerbahçe

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Besiktas3820
Voor de complete stand: Spor Toto Süper Lig
SpelersPositieW
Luiz GustavoMiddenvelder171
A. BayındırKeeper170
O. TufanMiddenvelder174
M. TisserandVerdediger161
M. YandaşMiddenvelder153
F. KadıoğluMiddenvelder141
P. CisséAanvaller143
Voor de complete selectie: Clubpagina Fenerbahçe.

11 fans
Middenvelder, 36 jaar

In de wandelgangen

Maandag 18 januari
Fenerbahçe wil een poging wagen om Eden Hazard te huren van Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren