'Kleine jongen in mijn binnenste schreeuwde om Manchester United'

Zaterdag, 18 augustus 2012 om
/

Robin van Persie hoefde niet lang na te denken over de aanbieding van Manchester United. De aanvaller ondertekende vrijdag een vierjarige verbintenis. "Bij dit soort beslissingen luister ik altijd naar de kleine jongen in mijn binnenste. Wat wil hij? Hij schreeuwde om Manchester United. Vervolgens stond mijn besluit vast."

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Robin van Persie wordt bij Manchester United nooit zo goed als bij Arsenal


Gerelateerd

Meer sportnieuws

77 reacties (laatste reactie door nacvakskeg)

Jammer. Robin was de held in Londen maar maakt nu de gevoelige overstap naar Manchester. ik hoopte natuurlijk dat ie zou blijven maar helaas. Robin succes bij Utd!

18 augustus 2012 om 18:26

Eerlijk gezegd denk ik niet dat Robin zoveel gaat scoren als hij bij Arsenal deed.. Man Utd heeft Rooney die ook een wereldspits is en die niet minder dan Robin wil gaan scoren.

Ik vind het fantastisch dat er weer een nederlander bij deze roemruchtige club zit. Van Persie veel succes ik hoop dat je er nog succesvoller wordt dan bij Arsenal.

Robin heeft de transfer gekregen die hij graag wilde en laat het duidelijk weten. Het is hem dan ook meer dan gegund, er zijn altijd wel mensen met afgunst. Deze verandering maakt hopelijk zowel de premier league als de Champion's League nog interesanter. Nogmaal gefeliciteerd en succes Robin!

18 augustus 2012 om 08:37

Had je dit nou gezegd als Rooney naar Arsenal ging, okay... dan had ik je begrepen. Maar nu Van Persie naar Manu is gegaan, wordt Manu alleen maar sterker en Arsenal zwakker... en dus krijg je volgens mij meer een 2strijd net als in Spanje met kort daarachter clubs als Chelsea, Arsenal etc.
Correct me if I am wrong.

on: ik ben blij voor Robin. Leuk dat hij daar mag voetballen.

18 augustus 2012 om 08:41

Ik snap je punt, maar ik ben bang dat als Man U. zich niet had versterkt City opnieuw de premier league had gepakt, dat zal nu een stuk moeilijker zijn. Het was beter geweest als de versterking niet van Arsenal kwam, dat ben ik met je eens. Maar Arsenal kan blijkbaar zijn toppers niet meer houden de laatste jaren en blijft zo een subtopper. Erg jammer.

18 augustus 2012 om 08:50

Dat ben ik wel met je eens ja. Anders had inderdaad Manc wederom kampioen geworden...

18 augustus 2012 om 09:50

Chelsea heeft zich enorm versterkt. Als die niet meedoen om de titel is er echt iets mis met het aankoopbeleid. Alleen maar aanvallende spelers zijn daar heen gegaan. Maar omdat dat individueel erg geode spelers zijn kunnen die het verschil maken en denk ik dat Chelsea meegaat doen met de Manchester teams.

Mooie transfer voor Robin!

18 augustus 2012 om 09:56

Op basis van wat denken jullie dat Man City dan opnieuw kampioen zou worden? United en City hadden gewoon een gelijk aantal punten op het einde van vorig seizoen hoor, en City heeft zich niet kunnen versterken.

Ik heb dubbele gevoelens bij deze transfer. United wou sowieso nog een versterking halen, maar ik had dan liever gehad dat ze dit voor het middenveld hadden gedaan en Arsenal wordt hierdoor ook weer een stuk zwakker, wat ik ook heel jammer vind. Maar zo een transfer maakt het voetbal natuurlijk ook weer leuk, Rooney, Van Persie en Kagawa samen bij United, ik kijk ernaar uit om ze te zien samenspelen

18 augustus 2012 om 11:03

chelsea en spurs verkopen niet zo snel spelers aan man u en man city en ik weet ook niet warom iedereen bij arsenal weg gaat ze spele mooi maar behalen geen resultaat en als iedereen was gebleven dan had je echt een bizar team maarj veel spelers willen niet hun contract verlengen ,
ik ben het niet met je eens Rvan door ik vind clubs als chelsea , arsenal, spurrs , liverpool , qpr kan er nog bij komen bij deze rijdje , een stuk beter als valencia ,malaga enz begrijp je

18 augustus 2012 om 11:17

Die kleine jongen zei zker Geld Robin doe voor het geld!

Een seizoen volledig richten op Manchester United! Eindelijk de EPL winnen!!!! En wij zijn even verlost van je Nederlands Elftal debacles iedere keer!

Het ga je goed Robin, en ik hoop dat je wederom topscorer van de EPL wordt en dat je nu wel een goede kans maakt om beste speler van europa te worden.

Ik snap nog steeds de collectieve verontwaardiging niet over deze stap.

Is toch vrij normaal om van een subtopper naar een topclub te gaan wanneer je zo ver boven de rest van je ploeg uit steekt. Met Arsenal werd hij 2de, 4de, 4de, 3de, 4de, 3de, 4de en afgelopen seizoen werd weer maar nipt CL voetbal behaald.

Bij Feyenoord won hij meer dan hij bij Arsenal deed. Dat is niet waarvoor spelers naar het buitenland gaat.

Eindelijk is er weer eens een speler die niet enkel in het buitenland speelt voor centen, maar ook sportieve ambities heeft, wordt hij door velen met de grond gelijk gemaakt.

18 augustus 2012 om 09:12

Ik snap je punt. Maar om nou als aanvoerder van Arsenal naar de grootste rivaal van je club te gaan... dat is echt wel heel erg pijnlijk hoor!

18 augustus 2012 om 10:02

Manu is helemaal niet de grootste rivaal van Arsenal.

De grootste rivaal is Tottenham Hotspur. Beide komen uit Noord Londen en traditie getrouw zijn dit elkaars grootste rivalen.

Verder is Chelsea sinds jaren de grote rivaal.

De rivaliteit met Arsenal is pas van de laatste 20 jaar en ontspoorde pas sinds het aantreden van Wenger. De clubs hebben in de eeuw ervoor totaal niets met elkaar gehad. Voor Man United speelt de rivaliteit met Arsenal sowieso nauwelijks een rol, die zijn veel meer bezig met City, Liverpool en Leeds.

In het verleden speelde Arsenal en Manu vaak grote wedstrijden tegen elkaar, maar was er nooit iets aan de hand. In het verleden is er maar 1 incident geweest in 1990, toen maakte Nigel Winterburn een schandalige overtreding waardoor de wedstrijd uit de hand liep. Beide ploegen kregen hierdoor puntenaftrek.

Ondanks dit incident viel het daarna mee en ebde de rivaliteit langzaam weg. Tot 2003-2004. Arsenal was destijds nog een topclub onder leiding van Wenger. Wenger had veel praatjes in de media en Ferguson reageerde hier op. Hierdoor stond er enorm veel druk op de confrontatie op Old Trafford. Arsenal besloot er een echte schop wedstrijd van te maken met onder andere een rode kaart voor Vieira als gevolg. In blessure tijd kreeg Man U nog een penalty en van Nistelrooy schoot op de paal. Hierop ging Keown provocerend voor van Nistelrooy staan juichen en dit ontaarde in duw en trekwerk.

Het seizoen er na was het einde van het succes van Wenger. Arsenal had 49 wedstrijden achter elkaar niet verloren, dat is dus ruim meer dan een seizoen. Tot ze tegen Manu moesten. Manu zinde op wraak na het misselijkmakende optreden van Arsenal het seizoen er voor. Man Utd eindigde de zege reeks van Arsenal, onder andere door een smerige overtreding van van Nistelrooy op Cole. Wenger ging helemaal door het lint en in de spelertunnel ontstond er ruzie tussen de staff van Arsenal en United. Hierop werd Ferguson onder gegooid met onder andere soep.

Sindsdien waren er incidenten met name tussen clubiconen Vieira en Keane die beide een soort verlengstuk van hun trainer waren.

Na het vertrek van deze spelers en het afzakken uit de top van Arsenal is de rivaliteit weer een stuk minder. Arsenal is bovendien veranderd van schop ploeg naar een voetballende ploeg sinds het stoppen van spelers als Keown en Adams etc. Hierdoor was er steeds minder aanleiding om te ontaarden.

De rivaliteit is eigenlijk iets dat met name kortstondig speelde tussen 2003 en 2005. En dan met name doordat de wedstrijden steeds op scherp werden gezet door Wenger, en vervolgens een veldslag werden.

18 augustus 2012 om 10:09

Leuk en aardig zo'n geschiedenisles, maar dat had niet gehoeven want ik volg al lang genoeg Engels voetbal om dat allemaal al te weten. Maar kijk alleen al even op alle Engelstalige voetbalfora, youtube, verschillende Engelse nieuwssites en richt je dan met name op de reacties van de Arsenal-supporters over deze transfer. Probeer dan nog maar een keer te beweren dat er geen rivaliteit is. Voor hun is het hoogverraad. Ergo Manchester United is een rivaal. En een hele grote ook. Het woordje City achter Manchester plakken en de transfer was al veel minder omstreden geweest onder de fans.

18 augustus 2012 om 10:15

5 jaar geleden antwoordden Arsenalsupporters nog in een poll dat United de club was waar men het meeste hekel aan had.

18 augustus 2012 om 12:12

@ scotsman Precies wat AchmedHossam zegt dus... De rivaliteit komt van 1 kant en dat is met name Arsenal, dus een echte "vijand" kan je het niet noemen...

18 augustus 2012 om 13:43

Niemand heeft hier het woord vijand in de mond genomen.

18 augustus 2012 om 12:19

@ AchmedHossam Helemaal mee eens!!! Gezeik dat hij het alleen voor het geld doet. Hij wil gewoon prijzen winnen, aangezien Arsenal daar keihard in gefaald heeft. Ook die aankopen van Wenger zijn nou niet dusdanig spectaculair dat ze gelijk titelkandidaat worden. Zijn salaris wordt aangeboden en daar zeg je natuurlijk geen nee tegen. Blijkbaar wil RvP ook niet weg uit Engeland, wat om voetbalredenen natuurlijk erg goed te begrijpen is. Vanuit Arsenal zijn er maar weinig clubs een stap omhoog. Tuurlijk had hij naar City kunnen gaan om teleurstelling bij de fans van Arsenal te voorkomen. Maar vind het moedig dat hij dit durft en zo aantoont als liefhebber voor een voetbal instituut als Man U te kiezen..

Als ik United fan was geweest zou ik dus echt niet blij zijn met Van Persie, wel met Kagawa die is jong en was nodig.. Van Persie is oud en overschat!! Eigenlijk kopen de meeste clubs slecht in, alleen Barca en Real Madrid kopen echte toppers(uitzonderingen daar gelaten!)

18 augustus 2012 om 09:18

De frustratie druipt er vanaf man. Ga lekker even douchen en een krantje lezen of zo.

Hoeveel artikels over RVP gaan er nog komen?

on.: Ik ben geen Arsenal fan, maar ik gun hen wel de titel. Ze hebben zoveel sterspelers verloren de laatste jaren, maar vinden altijd een manier om te kwalificeren voor de Cl.

Ik vraag me wel af wat de Arsenal fans erger vinden: vertrek van Fabregas naar Barca of RVP naar Manu.

18 augustus 2012 om 11:04

nasri en clichy naar city en ga zo maar door ik weet ik ben blij dat ik niet voor arsenal ben wel altijd goede spelers altijd nu ook nog steeds in de vorm van wilshere chamack andre santos en nog paar

18 augustus 2012 om 11:08

Rvp naar manu

Iedereen weet in Engeland en Nederland dat Arsenal niet kan winnen van het grote geld. De twee clubs uit Manchester en Chelsea hebben zo veel meer geld te besteden dan bij Arsenal. Van Persie is niet dom en heeft daarom bij Man Utd getekend. Al die praatjes van 'het is een jongensdroom' zijn dan overbodig.

Robin van Persie is echt niet de enigste die niet eerlijk kan zijn. Het is alleen jammer dat hij niet eerlijk had kunnen zeggen: "ik verlaat met pijn een fantastische club. Een club met fantastische mensen. Ik wil alleen toch nog een kans in m'n carriere krijgen om voor alle prijzen te spelen en die kans ga ik alleen bij Manchester United krijgen..." De gemiddelde Arsenal fan weet ook wel hoe laat het is. Ze weten ook wel dat hun ploeg nu een echte Engelse subtop club aan het worden is. Te weinig spelers houden rekening met fans die jaren lang hun speler hebben gesteund. Spelers staan in mijn mening echt niet stil bij de dromen van de fans van kleinere ploegen. Op deze manier wrijven spelers nog even extra op de wonden van de fans die geen rijke Amerikaan, oliesjeik of Rus als eigenaar hebben...

18 augustus 2012 om 11:56

Arsenal heeft ook een rijke eigenaar...

Arsenal gaat niks winnen, ze kopen altijd flutspelers op OX en Cazorla na! Mancgester United gaat ook niks winnen.. Van Persie kan toch niks klaar spelen tegen een Barcelona of Real Madrid!

18 augustus 2012 om 11:55

En Barca en real kom je alleen tegen in de CL tegen. Als RVP de EPL en fa cup wint zal hij ook al tevreden zijn

Dankzij deze transfer weten we nu een aantal dingen:

1. Arsenal is door Van Persie flink op zijn plaats gezet, net als door Nasri, Clichy en iets langer geleden door Ashley Cole. De club wordt zelfs door zijn eigen spelers blijkbaar niet meer als topclub gezien. Terecht ook, ze doen zelden nog mee om de prijzen. Maar dat moet waanzinnig pijnlijk zijn voor de supporters en voor de clubleiding.

2. Van Persie heeft een minachting voor fans. Maar dat weten wij Feyenoordsupporters al langer. Feyenoord heeft hij immers ook flink genaaid toen met het niet willen verlengen van zijn contract (klinkt bekend niet) waardoor hij voor 5 miljoen weg ging. Maar er waren destijds wel meer moeilijkheden tussen Van Persie en Feyenoord. Hoe haal je het in je hoofd om als aanvoerder van Arsenal naar de door je eigen supporters meest gehate club te gaan? Dat is gewoon echt niet goed te praten. De supporters van Arsenal zullen letterlijk hebben zitten janken om dit nieuws en ik kan me dat zo goed voorstellen. Alsof Paul Bosvelt na de Uefa Cup winst met Feyenoord ineens naar Ajax was gegaan. En dat hij dan zegt dat een stemmetje in zijn hoofd tegen hem zei dat hij naar United moest. Wat een onzin, Hoe kun je nou als aanvoerder van Arsenal ernaar verlangen om naar je grootste rivaal te gaan? Dan snap je echt als voetballer niet hij fans voetbal beleven. Als hij straks ook nog geschokt gaat reageren op de consternatie die er nu ontstaan is dan weet ik het zeker: Van Persie heeft 10 jaar lang alleen voor zichzelf gevoetbald en voor niemand anders.

3. 20 miljoen voor Van Persie is natuurlijk niet veel voor iemand van zijn kwaliteiten. Ja, hij had nog maar een 1-jarig contract, maar je krijgt er geen nieuwe RVP voor terug, dat bedoel ik daarmee te zeggen. Met andere woorden, Arsenal gaat een loodzwaar seizoen tegemoet. De beste spits, beste spelverdeler en aanvoerder van je team in 1 persoon is nu verkast. Vang dat maar eens op. Met de sterkte van de selecties van Tottenham, Newcastle en Liverpool mag Arsenal aan het eind van het seizoen heel blij zijn als ze zich kwalificeren voor Europees voetbal.

4. United doet dit seizoen weer mee om alle prijzen, met de topaankopen Kagawa en Van Persie. De creativiteit die ze vorig jaar gemist hebben zit met deze twee toppers weer volledig in de ploeg. Wat een voorhoede hebben ze daar nu, met onder meer Rooney, Wellbeck, Van Persie, Berbatov, Hernandez, Nani, Young. Dat wordt smullen geblazen op Old Trafford! Ben benieuwd hoe ze gaan spelen, gewoon 442 zeker?

5. Mijn held Fergie flikt het hem toch weer. Al een jaar of 20 doet United onder zijn bewind elk jaar mee om alle prijzen. Ongelofelijk. Die man is zo ontzettend goed in het bouwen van een evenwichtige en brede selectie. Dan kun je zeggen: Ja makkelijk zat als je zoveel kunt besteden. Maar dan vergeet je het volgende. Ten eerste dat zijn selecties altijd precies de goede verhoudingen heeft tussen oud en jong, fysiek en techniek en tussen creativiteit en keihard werken voor je geld. Behalve vorig jaar. Vorig jaar was het af en toe pijnlijk duidelijk dat United toch wat creativiteit miste in de ploeg (ondanks de fantastische wedstrijd tegen City) en dat werd geïllustreerd door de herintreding van Paul Scholes. Nu heeft hij dat probleem in 1 klap opgelost met 2 transfers.

18 augustus 2012 om 09:57

Wat een pijnlijke reactie van Robin. Alsof het zijn droom was om al die tijd bij ManU te spelen. En al die woorden over Arsenal, Bergkamp en Henry dan? Die zogenaamde liefhebber in Robin die van technisch verzorgd spel houd en Arsenal als zijn droomclub ziet? Blijkbaar heeft dit niks betekend. Onze captain en beste speler naar ManU. En dat omdat het kleine jongentje in hem dat zegt. Een bittere pil om te slikken.

18 augustus 2012 om 11:59

Deze woorden zijn geschreven door uniteds pr-mensen. Robin kan moeilijk zeggen dat arsenal geen topclub meer is en dat hij snel iets moet winnen voordat hij te oud is.

18 augustus 2012 om 13:46

Zoals hij eerder al aangaf verschilde Arsenal en hij van mening over de te varen koers. Robin wilde graag dat Arsenal weer een topclub probeerde te worden. Arsenal wilde dat niet niet. Die waren tevreden met jaar in jaar het verkopen van de topspelers.

Daarnaast blijkt het toch wel belangrijk voor de spelers om een keer wat te winnen. Jaar in jaar uit mooi, verzorgd voetbal spelen maar erom bekend staan dat je einde van de rit niks wint is heel frustrerend na 9 jaar...

Daarnaast gaf hij 10 jaar geleden al aan Feyenoord alleen te verlaten voor Barca, Real, Arsenal of United. Dus eigenlijk is dit weldegelijk een van zijn droomclubs.

Ik wordt echt misselijk van die pietpraat van deze gozer. Ik hoop er stiekem op dat Wenger Klaas JAN Huntelaar gaat halen en met deze kampioen wordt!

Wat een haat heb ik gekregen voor Robin van Persie, gewoon in 2 à 3 dagen tijd is al mijn respect voor hem gewoon compléét weg.
'ik ben niet boos op de club, de club niet op mij. Mijn visie kwam niet meer overeen met die van Arsenal. Dat gebeurt in het leven."
Arsenal had Giroud, Podolski & Cazorla gehaald. Dat zijn spelers waarmee je om het landskampioensschap kan spelen. Ook is er nog een kans dat Nuri Sahin wordt gehuurd en misschien dat M'vila zelfs nog gehaald wordt. Het blijkt dat Wenger nou ook zit te praten met Javier Hernandez (van Utd!) en Fernando Llorente.

Kortom dit is echt de allereerste transferzomer waarin Wenger wél ambitie had om kampioen te worden, door eindelijk veel geld uit te geven. Het is niet veel voor oliesjeiks, maar wel voor Wenger. En het zijn ook goede spelers, spelers die het kunnen/zullen maken in de Premier League. En toch was van Persie niet tevreden?

Wat een verrader & ondankbare vlegel zeg. Ik ben eigenlijk blij dat we van hem af zijn, liever een speler die trots is om voor Arsenal uit te komen dan zulke ondankbare types!

18 augustus 2012 om 10:32

inderdaad dat zeg je goed, maar geen haat koesteren, hij heeft lang bij ons gespeeld en als hij ondankbaar is, dan moet je zulke spelers gewoon laten gaan, dat heb ik bij nasri ook gedaan..(vroeger mijn favoriete arsenal speler)

18 augustus 2012 om 10:46

@gunner_pro
Ik zou eerlijk gezegd minder haat koesteren als ie alsnog naar Juventus zou gaan. Maar hij gaat nu naar de directe concurrent. Mensen zeggen dat Arsenal niet meer een club is dat om de prijzen mee doet, maar dat is echt onzin. Tot aan de 34e speelronde hebben ze afgelopen 5 jaar volop meegedaan om de prijzen (met 07/08 als hoogtepunt dat ze bijna het gehele jaar om 1 stonden), maar uiteindelijk deden blessures, wisselvalligheid en een te dunne selectie Arsenal de das om.

En juist daar wil Wenger een eind aan maken door gelijk 4 à 5 kwalitatief goede spelers te halen.

Ik weet zeker dat Arsenal dit seizoen eindelijk stappen gaat maken, alleen dit zou makkelijker gaan met van Persie dan zonder.

Ik zou zó graag gewoon een gesprek met van Persie aan willen gaan waarom hij zou willen vertrekken. Want élk argument is makkelijk weg te spelen (zie mijn vorige posts).

Trouwens, puur uit nieuwsgierigheid, waarom vond jij Nasri zo'n goede speler? Het was naar mijn idee gewoon een arrogante kwal (blijkt ook door de Franse bond) die zichzelf boven iedereen zet, terwijl hij zelf amper wat presteert. Was altijd een zéér wisselvallige speler, alleen de eerste competitiehelft in 2010/2011 deed hij het goed, maar meer ook niet. Maar zo zie ik het.
Spelers als Fàbregas en Henry gun ik het gewoon bij hun nieuwe club, zelfs Clichy. Maar een Nasri/van Persie...

18 augustus 2012 om 10:58

ja nasri was niet zo wereldklasse bij arsenal, maar zijn charisma en hoe hij bij arsenal speelde vond ik altijd leuk om naar te kijken. hij vormde een duo met fabregas in het middenveld, dat was gewoon leuk om te zien, het ging me meer om dat ik dacht dat hij kon uitgroeien in een wereldspeler, net als fabregas enzovoort., maar dan wel bij arsenal. en hij is zeer arrogant, maar dat heb ik pas opgemerkt toen naar city ging.

18 augustus 2012 om 12:55

serieus..wat heb jij een beperkt denkvermogen. Lees je eigen reactie nog eens en denk er eens rustig over na...

Je doet net of je leven er van af hangt...er gaat gewoon een speler naar een andere club...meer niet

18 augustus 2012 om 13:43

uhmmm, waar in mijn reacties lees je dat?

18 augustus 2012 om 11:34

''kortom dit is echt de allereerste transferzomer waarin Wenger wél ambitie had om kampioen te worden, door eindelijk veel geld uit te geven. ''

Volgens mij heeft Wenger tot nu toe maar 3 aankopen gedaan en ik betwijfel het of Arsenal daar wel zoveel sterker van wordt. De rest zoals onder andere Sahin en Llorente vertrekken waarschijnlijk naar andere clubs.

Van Persie was niet tevreden omdat het er weer naar uit zag dat Arsenal niet voor de prijzen zult gaan spelen. Als topsporter wil je toch voor de prijzen spelen? Vooral als je nog maar een paar jaar te gaan hebt en je hebt nog zo weinig gewonnen. Ik vind het daarom logisch dat ie Arsenal heeft verlaten.

Ik zou niet weten waar Van Persie boos over zou moeten zijn richting Arsenal. Dat ze hem netjes een hoog salaris betaalden al die jaren dat hij minimaal de helft van het seizoen eruit lag? Dat ze van een Rotterdamse vlerk een man hebben gemaakt en de beste voetballer van de Premier League? Ik vraag me trouwens af of die kleine jongen ook een Arsenal-shirt droeg, zoals die kleine jongen op de sportpagina van de Daily Mail.

18 augustus 2012 om 13:07

Daar heb je helemaal gelijk in. Van Persie heeft in 6 van de 8 seizoenen voor Arsenal tussen de 5 en 11 doelpunten gescoord in de competitie. Nogal een verschil met Henry die in 7 van zijn 8 seizoenen tussen de 17 en de 30 doelpunten maakte.
Van Persie was vorig seizoen inderdaad outstanding voor Arsenal en het seizoen daarvoor heel belangrijk, maar toch niet in die mate dat hij zomaar vanalles kan eisen van de club.

tja ik wou eigenlijk dat hij wegging..boeiend.. als hij united sterker maakt en zichzelf gelukkig prijst om naar united te gaan, dan wens ik hem een mooi seizoen. hij heeft 8 jaar bij arsenal gespeeld en blijkbaar ging het niet zoals hij wilde, nu is hij weg en ben ik benieuwd hoe wij gaan presteren. het maakt het wel spannend.

Ik vond het wel een beetje raar klinken toen hij op de persconferentie zei dat de kleine jongen in hem om Manutd schreeuwde, terwijl hij 8 jaar ofzo bij Arsenal heeft gespeeld. Ik gun het hem wel, het is een mooie transfer en ook weer een stapje dichterbij een echte prijs in Engeland.

zelf weten , wel dom van manu maakt talenten kapot ze hadden genoeg met kagawa powell, hernandezm welbek en rooney voor die plek maar ja en nummer 20 had ik niet verwacht ik vind het wel een mooi shirt dit seizoen van manu erg mooi

Echt mooi om te zien wanneer v persie 8x maal iets ergers doet dan labyad en assaidi bij elkaar dat je allemaal positieve reacties ziet en bij die andere binnen het uur een reactie aantal van over de 300 ziet met haat en geldwolf gepraat.

Ik denk dat velen deze quotes verkeerd interpreteren. Sommigen lijken het te interpreteren alsof Van Persie hier nu zegt dat het altijd zijn droom is geweest om voor United te spelen of dat het zijn 12-jarige zelf is die zou willen gehad hebben dat hij deze keuze maakte. Maar dat is volgens mij niet wat hij wil zeggen. En is ook gewoon niet waar uiteraard. Sommigen lijken dat 'kleine jongen' gedeelte iets te letterlijk te nemen.

Hoe ik zijn uitspraken lees is dat er een impulsief stemmetje in hem zei dat hij deze kans moest grijpen en niet te veel mocht nadenken over randzaken. Maar goed, misschien heb ik het verkeerd hoor

18 augustus 2012 om 16:01

Als je het mij vraagt is hij in de loop der jaren onder de indruk geraakt van United. Hoe United keer op keer altijd aan de frontlinie te vinden is voor de prijzen, hoe United altijd sterker terugkomt na nederlagen, de ambiance in Old Trafford, de supporters etc

ik begrijp de anti RVP reactie's niet , elke nederlander buiten nederland krijgt mijn onvoorwaardelijke steun , RVP vergelijken met labyad of andere nederlandse spelers is gewoon onzin , er zijn maar weinig spelers in de wereld waar je RVP mee kan vergelijken en dat zijn toch echt geen nederlanders /marokanen . ik ben amsterdammer , en dat RVP een rotterdammer is zal me een worst wezen , als nederlander ben ik trots op die gozer dat hij zijn ambitie's voor zijn gevoel plaats , is een teken dat deze gozer ballen heeft . ik wens hem veel succes . het is hem gegund .

Hij kan het doen en hij hoeft zich van niemand iets aan te trekken, maar voor mij is dit hoogverraad.

Cole, Toure, Fabregas, Clichy, Nasri en nu weer Van Persie. Ieder jaar vertrekken weer de beste spelers. Ik neem het Van Persie niet kwalijk. Arsenal gaat dit jaar, zoals de laatste acht jaar, niet meedoen om de hoofdprijzen.

Nou, dat verklaard alles, ik heb nooit een kleine jongen in mijn binnenste gehad.

Als een speler ook nog recht moet hebben op een eigen visie en die ook wil doen gelden, dan wordt het binnen de kortste keren een bende. Clubs hebben een eigen visie en spelers moeten gehoorzamen, ook als je Van Persie heet. Dus dit is gewoon een arrogant argument.

@mancaniun

Over de ambiance bij Man U ben je waarschijnlijk snel uitgepraat... Alleen dagjesmensen bij Man united, er is totaal geen sfeer daar wat jammer is.

@mancaniun

Over de ambiance bij Man U ben je waarschijnlijk snel uitgepraat... Alleen dagjesmensen bij Man united, er is totaal geen sfeer daar wat jammer is.

@mancaniun

Over de ambiance bij Man U ben je waarschijnlijk snel uitgepraat... Alleen dagjesmensen bij Man united, er is totaal geen sfeer daar wat jammer is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Actuele wedstrijden

1658 fans
Aanvaller, 36 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Feyenoord 25 16 0 1
2017/2018 Feyenoord 12 5 0 0
2017/2018 Fenerbahçe 2 0 0 0
2016/2017 Fenerbahçe 24 9 4 0
2015/2016 Fenerbahçe 31 16 3 0
Laatste voetbalnieuws

Van Persie steelt de show tijdens afscheid van Kompany

De Manchester City Legends hebben tijdens het officiële afscheid van Vincent Kompany bij the Citizens met 2-2 gelijkgespeeld tegen de Premier League All-Stars. Robin van Persie stal de show tijdens de...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 17 september
Nemanja Matic is met zijn aflopende contract op de radar van diverse clubs verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren