Gouden voorhoede

Donderdag, 16 augustus 2012 om 16:42 door ASR10Totti

De Italiaanse competitie gaat van start op zondag 26 augustus. Meteen zal blijken als de toppers klaar zijn om een goed seizoen te draaien. Juventus en AC Milan starten thuis tegen respectievelijk Parma en Sampdoria, Internazionale trekt voor zijn openingswedstrijd naar nieuwkomer Pescara. En AS Roma neemt het thuis op tegen Catania. Afwachten geblazen of het nieuwe systeem waarin Zdenek Zeman wil spelen zal lonen.

/

Zeman zal hoogstwaarschijnlijk spelen in een 4-3-3-opstelling. De huidige kern is zo goed als compleet, al is er nog ruimte voor een extra verdediger. Het ziet er goed uit. Bijna alle posities zijn dubbel bezet, wat de concurrentie binnen de spelersgroep en het niveau van de spelers verhoogt. De plaatsen zijn duur, dat weten onze helden als geen ander. Ze zullen op de trainingen het beste van zichzelf moeten geven om een basisplaats te verdienen. Maar ik denk dat de druk op de aanvallers het grootst is, want AS Roma beschikt over minstens vijf aanvallers die in mijn ogen een basisplaats waard zijn.

De Italianen Mattia Destro, Pablo Osvaldo en Francesco Totti, de Spanjaard Bojan Krkic, de Argentijn Erik Lamela en in mindere mate de Uruguayaan Nicolas López zullen dit seizoen strijden voor een plekje in de Romeinse voorhoede. Trainer Zeman heeft een luxeprobleem, dat is wel het minste wat je kunt zeggen.

Nieuwkomer Mattia Destro heeft er een goede voorbereiding op zitten. Hij werd voor 11,5 miljoen euro op huurbasis overgenomen van Genoa. Indien Roma hem definitief wil vastleggen moet het nog eens 4,5 miljoen euro neertellen. Tegen het Oostenrijkse Liezen scoorde hij drie doelpunten, die overigens heerlijk werden voorbereid en perfect werden afgemaakt. Het heeft hem onder de supporters al de bijnaam ‘Destroyer’ opgeleverd. Destro bewees vorig seizoen al een neus voor goals te hebben waardoor hij op interesse kon rekenen van de gehele Italiaanse top. Maar na een lange transfersoap trok AS Roma toch aan het langste eind. Hij zal waarschijnlijk centraal in de aanval worden uitgespeeld.

De rechtstreekse concurrent van Destro heet Pablo Osvaldo. De tot Italiaan genaturaliseerde Argentijn blijkt niet zo’n gemakkelijk persoon te zijn. Vorig seizoen kwam hij in opspraak omdat hij zijn ploegmakker Erik Lamela in het gezicht zou hebben geslagen. Geruchten deden ook de ronde dat hij Roma zou mogen verlaten omdat hij een onbetrouwbaar persoon zou zijn. Pablo Osvaldo zit desondanks nog altijd ‘gewoon’ in de selectie van Zeman. Inter zou geïnteresseerd zijn in zijn diensten, maar ik denk en hoop niet dat het concreet wordt. Hij scoorde vorig seizoen een aantal belangrijke doelpunten voor onze club en ik denk dat hij ook dit seizoen belangrijk kan zijn voor de geel-rode hoofdstedelingen.

Over de rol die Francesco Totti dit seizoen toebedeeld zal krijgen, bestaat veel commotie. Aangezien Destro en Osvaldo onder elkaar zullen uitmaken wie er centraal in de aanval zal spelen, schuift Totti op naar de flank. Meerbepaald de linkerflank zou dit seizoen zijn positie worden. Maar kan hij die positie op zijn leeftijd nog wel aan? Totti wordt in september 36 jaar en is dus al aardig op leeftijd. Maar hij is nog altijd belangrijk voor Roma, zowel op als naast het veld. Het is maar de vraag als ons clubicoon genoegen zal nemen met een plaats op de bank, wat in het verleden al vaak tot impulsieve reacties leidde.

Wie nog op de flank zal spelen volgend seizoen, zijn de Spanjaard Bojan Krkic en de Argentijn Erik Lamela. Bojan heeft al meermaals aangegeven zich weer helemaal gelukkig te voelen in de Italiaanse hoofdstad. Hij is klaar voor het nieuwe seizoen en wil niets minder dan de Scudetto naar Rome halen. Vorig seizoen moest hij het onder Luis Enrique vooral stellen met invalbeurten, maar onder Zdenek Zeman lijkt hij klaar voor een basisplaats. Bojan oogde fris in de oefenwedstrijden en ik zie hem dit seizoen ontbolsteren.

Ook Lamela ziet AS Roma prijzen pakken dit seizoen. De Argentijn toonde vorig seizoen al wat hij in zich heeft en ik verwacht dat hij zich dit seizoen nog verder zal ontwikkelen. Lamela kan een hele grote worden en dat beseft hij zelf ook. Hij is pas 20 jaar oud en heeft dus nog een lange carrière voor zich. Maar het feit dat hij zich bij River Plate ontpopte tot een ster en dat hij vorig seizoen bij Roma al mooie dingen liet zien, tonen aan dat hij een sterspeler kan worden die elke Europese topclub in zijn selectie zal willen hebben.

En tot slot is er nog de jonge Uruguayaan López. In de voorbereiding liet hij al mooie dingen zien en het feit dat Zeman hem zoveel kansen geeft en hem in de A-kern plaatst, toont aan dat de trainer vertrouwen heeft in de jongeling. Hij zal het dit seizoen waarschijnlijk veelal moeten doen met invalbeurten, maar López is pas negentien jaar en de concurrentie bij AS Roma is enorm. Maar op lange termijn kan hij uitgroeien tot een bepalende speler voor wie de mensen naar het stadion komen.

We kunnen dus besluiten dat AS Roma volgend seizoen over een gouden voorhoede beschikt. Trainer Zeman heeft wat dat betreft een luxeprobleem. Afwachten wie de voorkeur zal krijgen en hoe de anderen zullen omgaan met het statuut van bankzitter. Ik kijk alvast reikhalzend uit naar de start van het nieuwe seizoen. AS Roma zal zich dit seizoen weer in de top van het klassement nestelen, maar voor de Scudetto is het nog te vroeg, al weet je in deze sport natuurlijk nooit…

Forza Giallorossi, Forza Roma!

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 23 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door asr10totti)
16 augustus 2012 om 17:06

Dankjewel voor je beoordeling!
Ik denk ook dat Juventus zijn titel zal gaan verlengen, maar ik verwacht dat AS Roma een gevaarlijke outsider zal zijn.

Ik vind het een goede CE. Grammaticaal merk ik weinig foutjes op (al let ik daar niet zo op bij een CE) en je geeft duidelijk je mening aan. Minpuntje in mijn ogen is wel dat je soms twee zinnen hebt, die je misschien had kunnen samenvoegen door een komma ofzo. Dat leest wat makkelijker weg. Zo gebruik je in je laatste alinea in 5 'rijtjes' 5 zinnen. Maar over-all een goede CE, en dus krijg je 4 sterren van mij.

18 augustus 2012 om 12:17

Dankjewel voor je beoordeling!
Ik zal zeker rekening houden met je puntje van kritiek.

Ljjkt me duidelijk. Bojan en Lamela op de flanken en Destro in de spits met Osvaldo als concurrent. Laat ze de strijd maar aan gaan, zoals dat zo mooi heet. Totti, held als hij is, zal gewoon genoegen moeten nemen met een plek op de bank. Hij zal z´n minuten echt wel maken, maar hij kan het allemaal niet meer goed belopen. Vooral zware uitwedstrijden niet, laat hem thuis dan nog maar een hoop minuten maken. Op de flank lijkt me overigens helemaal niks, Totti moet in de as.

Ben ook erg benieuwd hoe het zich gaat ontwikkelen. Al kun je nu natuurlijk nog niet spreken van een gouden voorhoede, dat zal eerst moeten blijken he!

18 augustus 2012 om 12:19

De spelers die deel uitmaken van het aanvallend compartiment bij AS Roma zijn gewoon stuk voor stuk goede voetballers, daarom heb ik het over een gouden voorhoede.
Wat Francesco Totti betreft, ik hoop dat hij onder Zdenek Zeman toch zijn plaats in de basis zal krijgen, want Totti is gewoon, hoewel hij al aardig op leeftijd is, nog altijd een bepalende voetballer voor AS Roma.

18 augustus 2012 om 12:21

Maar voor wie dan?

18 augustus 2012 om 12:25

Als hij speelt, kan hij nog vaak het verschil maken. En zowel op als naast het veld is Francesco Totti gewoon een idool, voor de fans én de spelers. Elke voetballer die bij AS Roma speelt, kijkt gewoon op naar een man als Totti, hij is iemand van wie je heel veel kunt leren. Dan heb ik het voornamelijk over de jongere spelers.

is Totti op 10 geen optie?

verder een prima CE, lekker doorheen gelezen maar op het einde liep het iets minder door dan in het begin.

17 augustus 2012 om 13:17

Joazm,

Eigenlijk is de natuurlijke positie van Totti de nummer 10. Hij heeft lange tijd op die positie gespeeld. Onder Capello speelde hij achter Batistuta en Montella (delvecchio).

18 augustus 2012 om 12:23

Dankjewel voor je beoordeling!
Francesco Totti was van nature een echte nummer 10, maar naarmate hij ouder werd, kon hij die positie niet meer aan door het vele loopwerk. Hij schoof een linie op en speelt nu in de aanval.

Ik ben het met je eens dat die voorhoede goed is, waar ging het voor Asroma eigenlijk fout vorig jaar?

17 augustus 2012 om 15:35

We huurden Kjaer voor 1 seizoen van Wolfsburg. Hij heeft ons vorig jaar veel doelpunten gekost door persoonlijke fouten. Dat is in mijn ogen de voornaamste reden waarom het vorig seizoen fout ging. Alle Roma supporters zullen blij zijn dat hij niet meer in onze verdediging staat.

18 augustus 2012 om 12:28

Ik hoop alleszins dat de verdediging het onder Zdenek Zeman beter zal gaan doen. Hij staat er om bekend om veel te scoren, maar ook om veel doelpunten te slikken. De gehele verdediging heeft een enorme metamorfose ondergaan tijdens deze zomer, ik hoop dat het zijn vruchten zal afwerpen.
Bedankt voor je stem!

Naar alle waarschijnlijkheid wordt het Totti-destro-lamela als ik de Italiaanse sites mag geloven. De voorhoede is dit jaar uitzonderlijk sterk maar toch zullen ook zij zich moeten bewijzen. 2 jaar geleden hadden we ook een sterke voorhoede met Vucinic-borriello-menez-totti en co maar ook toen gingen we moeizaam van start. Een goede start zou mooi meegenomen zijn en ik kijk er erg naar uit. Ik ben ook zeer benieuwd naar het tridente op de eerste speeldag want in de voorbereiding kreeg die Nicolas Lopez enorm veel kansen en hij liet een zeer sterke indruk. Hij speelt op rechts, is zeer snel en heeft veel techniek. Nadeel is wel dat hij steeds naar zijn linkervoet moet gaan maar dat heeft Lamela ook.

18 augustus 2012 om 12:30

Ik twijfel als Bojan Krkic of Francesco Totti een basisplaats zal krijgen, maar ik denk dat het Totti zal worden. Ik hoop dat Nicolas López veel kansen zal krijgen, want hij is een groot talent, hij zal ver komen als hij zich blijft ontwikkelen.
Bedankt voor je stem!

Goed geschreven, vlot te lezen. Mooi uit de doeken gedaan.
Roma heeft met Destro, Lamela, Lopez (zet Bojan er niet bij omdat hij geen eigendom van Roma is) echter groeibriljanten is huis. Naar mijn inziens kan Lamela één van de beste, zoniet de beste, speler ter wereld worden. Totti, mijn held, mag spijtig genoeg stilaan op pensioen gaan. Van Osvaldo ben ik niet zo wild. Roma heeft heel verstandig ingekocht. Ze hebben een heel goede ploeg die zijn top (aangezien de vele jonge spelers) binnen een paar jaar zal bereiken. Ik denk dat het nog te vroeg is om mee te doen voor de scudetto , maar binnen 2 jaar moet de titel mogelijk zijn. Forza Roma !!!

Stekelenburg
Castan
Burdisso
18 augustus 2012 om 12:31

Dankjewel voor je beoordeling!
Let wel, we moeten nog altijd 4,5 miljoen euro neertellen als we Mattia Destro definitief willen vastleggen, maar ik twijfel er niet aan dat dat zal gebeuren.
Dit jaar moeten we proberen de top-4 terug te halen en langzaamaan zal AS Roma weer de topclub worden die het vroeger was!

Ik zou Totti toch opstellen als of Schaduwspits of een Aanvallende Middenvelder. Verdder een mooie en duidelijke CE

18 augustus 2012 om 12:32

Bedankt voor je beoordeling en je stem!
Het zal afwachten zijn op welke positie Zdenek Zeman Francesco Totti daadwerkelijk zal plaatsen.

forza roma ik heb er zin in

18 augustus 2012 om 12:33

Je bent niet de enige!
Forza Roma!

Goede CE. Ik verheug me ook op het nieuwe seizoen in de Serie A. Er komen ook steeds meer teams die hoger eindigen dan verwacht. Dat maakt de Serie A alleen maar leuker en spannender. Ik als Roma supporter hoop dat we dit seizoen CL voetbal halen. Dat we de laatste 2 jaar geen CL hebben gespeeld is AS Roma onwaardig. We horen gewoon in de CL thuis. Zeker gezien de aankopen dit seizoen heb ik er alle vertrouwen in. Ik ben ook benieuwd wie Zeman in de aanval gaat zetten met dit luxeprobleem.

Forza Roma!!!!!

18 augustus 2012 om 12:34

Ik kan ook niet wachten tot het nieuwe seizoen van start gaat. De Serie A wordt weer een aantrekkelijke competitie met veel gevaarlijke outsiders.
AS Roma moet volgend seizoen gewoon een plaats voor de Champions League halen. Ik heb er alleszins alle vertrouwen in!
Bedankt voor je stem!

19 augustus 2012 om 01:31

Mag ik je wat vragen? Kijk jij wedstrijden van de Serie A op Sport 1? Kun je me dan misschien vertellen waarom Fiorentina-udinese en Juventus-parma niet live uitgezonden worden? Is dit eenmalig of heeft Sport 1 de rechten niet meer om het uit te zenden?

19 augustus 2012 om 23:30

Daar heb ik eerlijk gezegd geen flauw idee van.. We hebben digitale televisie en ik ga de wedstrijden van AS Roma daarop proberen te volgen.

Als ik aan een gouden voorhoede van AS Roma denk, dan denk ik toch echt aan Batistuta-totti-montella.

Ik vind dat je een leuk stuk over onze club geschreven hebt. We hebben nu een ruimere keuze in de voorhoede. Blessures en schorsingen zijn hierdoor beter op te vangen.

Ik kijk ook uit naar het komend seizoen. En hopelijk wordt De Rossi niet weggeplukt door Manchester City.

Ik geef je vier sterren voor het stuk.

Daje Roma!

18 augustus 2012 om 12:35

Bedankt voor je beoordeling en stem!
Ik hoop natuurlijk ook niet dat Manchester City Daniele De Rossi nog komt wegplukken, maar ik denk niet dat Roma hem zal laten gaan, ook al komt City met een grote zak geld.

Ik ben echt pittig blij met Destro, binnenlandse aankopen doen mij sowieso altijd goed, ik hoop nog op een extra verdediger en denk dat Pjanic de sterren van de hemel gaat spelen ;

18 augustus 2012 om 12:37

Ik ben ook heel erg blij met Mattia Destro, een echt Italiaans diamantje! Hij zal het maken bij ons. Ik hoop ook nog op de komst van een goede verdediger, genre Vasilis Torosidis. En ik denk ook dat Miralem Pjanic dit seizoen top zal zijn en Roma naar een hoger niveau zal loodsen, net als Erik Lamela dat zal doen!
Bedankt voor je stem!

Volgens Romanews.eu heeft De rossi ja gezegd aan man city en heeft manchester city 55 miljoen geboden! Hoewel de rossi een club icoon is kunnen we wel leuke dingen doen met dat geld. Goede vervanging is misschien witsel voor 40 miljoen. Ongeveer even goed als de rossi maar nog een stuk jonger! En Ook en mooi Ce waar ik 5 sterren voor geef!.
ik ben ook heel blij met de aanval dit jaar,
Forza Roma!!!

19 augustus 2012 om 23:29

Gelijk heb je dat we met het geld dat Daniele De Rossi zou opleveren mooie dingen kunnen doen op de transfermarkt, maar eerlijk.. Ik wil hem niet in een ander shirt zien spelen dan ons geel-rode tenue. De Rossi is ons clubicoon en zulke spelers wil je gewoon voor geen geld van de wereld kwijt..
Bedankt voor je beoordeling alleszins!

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

AS Roma

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
F. BertiKeeper
P. BoerKeeper
D. BouahVerdediger
R. CalafioriVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina AS Roma.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AS Roma.

In de wandelgangen

Vrijdag 30 juli
Tottenham Hotspur heeft vrijdag zijn bod op Cristian Romero verbeterd naar rond de vijftig miljoen euro gegarandeerd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren