Van Gaal: 'De vraag is of Martins Indi de stap naar de top kan maken'

Vrijdag, 10 augustus 2012 om

Louis van Gaal heeft Bruno Martins Indi opgeroepen voor de selectie van het Nederlands elftal voor het oefenduel met België. De jonge Feyenoorder heeft zich met zijn goede optreden tegen Dynamo Kiev in de kijker gespeeld van de bondscoach. “Martins Indi was een openbaring tegen Dynamo Kiev. De vraag is of hij de stap naar de top kan maken”, zegt Van Gaal vrijdag tijdens de persconferentie.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Het is terecht dat Bruno Martins Indi is opgeroepen voor het Nederlands elftal


Gerelateerd

63 reacties (laatste reactie door hiddebaatje)

Martins Indi zat niet eens in de voorselectie ik vind wel apart dat hij hem selecteert. Speelde een sterke wedstrijd tegen Kiev, maar is toch apart iemand die niet in de voorselectie staat wel de definitieve selectie haalt.

10 augustus 2012 om 12:55

Dat geeft dus aan dat hij een hele sterke pot heeft gespeeld tegen een goede club uit Europa. Overigens was Martins Indi afgelopen seizoen ook al heel goed bezig.

10 augustus 2012 om 12:58

Is Martins Indi nou de vaste linksback bij Feyenoord? Of is Nelom dat, wat Martins indi dan een back up maakt van het centrum?

10 augustus 2012 om 13:02

Nelom is nu de vaste linksback, maar Mathijssen komt dus dan wordt Bruno waarschijnlijk de vaste linksback en gaat Mathijssen LCV spelen.

10 augustus 2012 om 13:02

Als Mathijsen er is zal Indi naar linksback verhuizen. Op den duur zal hij denk ik weer in het centrum gaan spelen. Daar is hij sterker dan als back.

10 augustus 2012 om 13:03

Mathijssen komt hoogstwaarschijnlijk, dus BMI wordt dan linksback.

10 augustus 2012 om 13:03

Martins Indi was idd erg goed bezig het afgelopen seizoen bij Feyenoord, Hij heeft ook alles wat een moderne verdediger nodig heeft Body Snelheid Kracht en is ook nog redelijk slim in de duels. Hij kan en moet natuurlijk veel beter om echt het niveau van Oranje te halen maar het geeft wel aan dat hij goed bezig is.

Ik ben zoiezo blij dat Louis gewoon direct een signaal afgeeft dat iedereen het grote Oranje kan halen, Bij matige bondscoach Bert stond de EK selectie van 2012 al in 2010 vast en dat zal bij Louis heel anders zijn daar ben ik van overtuigd.

Dat Clasie & anita niet heeft opgeroepen vind ik niet heel raar, Hij heeft strootman schaars & nigel de jong opgeroepen ik verwacht dat hij 433 gaat spelen met de punt naar achter daar kan maar 1 van deze 3 spelers spelen waarom zou je er dan nog een of twee bij willen? natuurlijk kunnen we onze vraagtekens hebben bij bijvoorbeeld strootman of schaars maar we kunnen niet ontkennen dat Schaars gewoon verder in zijn ontwikkeling staat & dat Strootman gewoon een toptalent is, Ik denk dat Maher zijn officiele debuut gaat maken tegen belgie aangezien VdV nog niet helemaal fit is.

10 augustus 2012 om 13:03

Martins indi speelde afgelopen halfjaar op linksback door de aanwezigheid van zowel Vlaar als De Vrij. Daarvoor speelde hij in het centrum met Vlaar, aangezien de Vrij geblesseerd was. Op dat moment was eerst Ramsteijn en vervolgens Nelom de linksback. Door het vertrek van Vlaar vult Martins indi de centrale verdedigerspositie op, aangezien hij daar de beste optie is, Nelom staat vervolgens op linksback.

Hij kan dus op beide posities prima uit de voeten

10 augustus 2012 om 13:04

@ che

Vorig seizoen speelde hij voor de blessure van de Vrij op linksback, toen de Vrij geblesseerd was speelde hij centraal. Toen Nelom daarna geblesseerd raakte, kreeg De Vrij zijn plaats terug en verhuisde Indi naar linksback.

Dit seizoen zal Mathijssen centraal staan met De Vrij, dus zal Indi linksback gaan spelen.

10 augustus 2012 om 13:17

He Jeroen ik denk 3-0 voor België met zon verdediging

Ik hoop van wel, sterke verdediger met nog redelijke snelheid die wat uitstraalt.

zou toch wat zijn, de vrij en martins indi samen in het centrum.

10 augustus 2012 om 13:06

zou bij een blessure van Heitinga en een niet-selectie van Douglas zomaar kunnen als we een jaar verder zijn. Ik denk echter dat Martins Indi op een gegeven moment in zijn ontwikkeling wordt ingehaald door Denswil, Rekik en Kongolo (vind ik alledrie completer en vooral voetballend en opbouwend beter)

10 augustus 2012 om 13:14

Denswil ken ik verder niet, maar Rekik is hetzelfde verhaal als Bruma. Ga maar eerst 'echte' wedstrijden spelen. Bruma zien we nu ook nergens meer terug, terwijl die vent meer talent had dan Stefan de Vrij en Martins Indi samen. Daarnaast had Bruma op 16 jarige leeftijd al het lijf van wat De Vrij nu heeft.

Kongolo is voetballend zeker weten veel beter, alleen als mandekker niet. BMI is veel en veel te beperkt om een wereldtopper te worden, maar hij kan wel elke spits uitschakelen en de bal inleveren.

10 augustus 2012 om 13:20

Eens met kx22. Rekik moet eerst maar eens speelminuten gaan maken. Ik verwacht Kongolo eerder in Oranje dan Rekik, puur omdat die wel bij een club zit waar hij minuten kan maken. Bovendien is Feyenoord een prettige club voor jonge spelers en Kongolo krijgt een eerlijke kans. Rekik zie ik eerder door heel Europa heen gesleurd worden net als Bruma.

10 augustus 2012 om 13:49

Rekik staat er hoog op bij Mancini hoor. Zat vorig jaar al een aantal maal bij de selectie en mocht nog niet verhuurd worden, omdat hij beter bij Man City kon meetrainen om de laatste stap te maken. Rekik gaat er zeker wel komen!

10 augustus 2012 om 16:58

Wist niet dat jij scout was. Knap om te zien dat de laatste 3 completer, voetballend en opbouwend beter zijn. die jongens hebben nog nauwelijks iets laten zien en jij ziet dat al. heel knap. misschien heeft louis nog wel een plekje vrij in zijn staf.

Van Gaal weet heel goed dat we vooral verdedigend zwak zijn. Ik begrijp het dan ook wel dat hij deze speler selecteert. Dit zegt nog niets over 2014, maar als hij de stap kan maken is het een verstandige keuze.

Opvallen maar Terecht dat hij hem selecteerd.vlaar is nu wel bijna 28 en Indi is heel jong en hij kan nu bewijzen en hij word later dan een vaste waarde in Oranje.

Zeer terecht, dit doet ook alleen Van Gaal en juist daarom is hij een goede keuze.

Indi stond echt als een beer te verdedigen tegen Dinamo Kiev. Ik begrijp dan ook niet zo goed waarom Feyenoord zo achter Mathijsen aanzit. Je kunt het geld beter uitgeven aan een goede spits (guidetti), tenzij ze na Mathijsen nog geld over hebben natuurlijk want met 2 centrale verdedigers red je het niet in een seizoen.

10 augustus 2012 om 12:58

Ik denk dat ze achter Mathijsen aanzitten omdat als De Vrij of BMI geblesseerd is, dan heb je niet veel achter de hand. Bovendien zal denk ik BMI naar de linksback positie worden geschoven denk ik aangezien dat de zwakste kant van de verdediging is.
Janmaat - De Vrij - Mathijsen - BMI

10 augustus 2012 om 13:03

@ feyfan8

Dat vind ik dan ook jammer. Indi is een centrale verdediger en moet dadelijk weer een seizoen backen. Juist De Vrij en Indi kunnen een geweldig duo gaan vormen voor Feyenoord. Ik zie in Indi ook geen verzwakking ten opzichte van Vlaar. Hij heeft veel meer lef, is al bijna net zo sterk en zijn beste jaren liggen nog vor hem. Dan is het enorm jammer dat hij dadelijk pas op de plaats moet gaan maken voor Mathijsen en linksback komt te spelen. Juist nu zou hij zich op die positie moeten doorontwikkelen.

10 augustus 2012 om 13:44

Ik ben het in deze volledig met je eens.
Indi gaat weer terug naar de LB positie en daar is ie toch wat minder.
Liever centraal maar daar kiest men op dit moment liever voor Mathijssen en dit gaat dus ten koste van zijn ontwikkeling

10 augustus 2012 om 13:04

De basis verdediging is goed met Martins Indi en De Vrij. Maar die jongens zijn 20 jaar, mocht er een geblesseerd raken heb je de 18 jarige Kongolo en Ramsteijn die terugkomt van een kruisband blessure, heeft bijna het hele seizoen gemist.

Als je naar de wedstrijd tegen Kiev kijkt had de 20 jarige De Vrij 6 spelers om zich heen waarvan 5 spelers die minder wedstrijden in Feyenoord 1 hebben gespeeld. En dat scheelt ook maar 9 wedstrijden (leerdam)

Sterker nog, de hele basis, op Leerdam na, heeft minder Feyenoord ervaring. Met Mathijsen krijg je er 82 interlands bij, dus opzich wel logisch (tenzij het heel veel kost)

10 augustus 2012 om 13:13

@ th0mm0

Zoals ik hierboven op feyfan8 reageer wil ik eigenlijk ook aan jou duidelijk maken. Ik begrijp wel dat Feyenoord ervaring nodig heeft en dat ze daarvoor iemand halen, maar ik vind het doodzonde dat Indi hierdoor weer linksback komt te spelen. Het was voor zijn ontwikkeling beter geweest om centraal te blijven staan met De Vrij.

10 augustus 2012 om 13:26

Ik heb inderdaad ook liever dat het zo blijft staan, misschien gaat ie wel een Ooijer rol vervullen, al is ie daar wat duur voor.

We gaan het zien, hopelijk nlijft het zo

10 augustus 2012 om 13:08

Puur voor de noodzakelijke ervaring, in verdedigend opzicht voegt Matthijssen niet bijster veel toe. Sterker, hij staat de ontwikkeling van BMI in het centrum in de weg, die op zijn beurt de ontwikkeling van Nelom in de weg staat. Ondanks zijn mindere prestaties, behoort ook Nelom in mijn ogen tot een van de talentvollere backs in Nederland. Als back-up zou ik Matthijssen fantastisch vinden.

De spitspositie zal, vrees ik, pas eind augustus ingevuld. De selecties van andere clubs zullen dan definitieve gestalte krijgen, waarna de club de eventuele afvallers bij bepaalde clubs zal proberen te huren. Guidetti zou natuurlijk prachtig zijn, een boost voor de selectie, maar ook die jongen staat alweer maanden buitenspel met een irritante blessure.

10 augustus 2012 om 13:14

@ Lighters

Ik zou het echt jammer vinden als Indi hierdoor weer een heel seizoen back komt te spelen. Juist nu heeft hij aangetoond er klaar voor te zijn en op die positie kan hij zich ook het beste ontwikkelen. Dat is namelijk ook de positie waar hij het beste tot zijn recht komt. Nelom ben ik eerlijk gezegd niet zo van onder de indruk. Aardige back, maar heeft niet de potentie van bijvoorbeeld Indi. Bij lange na niet.

10 augustus 2012 om 13:22

Als een van de twee wegvalt heb je meteen een groot gat. Kongolo heeft veel potentie maar is er nog niet klaar voor. Koeman wil graag een verlengstuk in het veld en die krijgt hij nu met Mathijssen. Is voor de Vrij ook lekker dat hij nog eventjes de tijd krijgt om in zijn nieuwe rol als leider te groeien. Voor BMI is het wel zonde ja, centraal is hij beter dan op de back en presteert gewoon ijzersterk al een seizoen lang.

Volkomen terecht dat Bruno geselecteerd is! Speelde vorig seizoen als een beest en was tegen Kiev top! Hij kan zowel in het centrum als op links goed uit de voeten. Alleen jammer dat v Gaal Clasie niet geselecteerd heeft.

Toch wel een verassing dat hij erbij zit.
Maar toch denk ik dat deze jongen basis komt is snel sterk en kan koppen alles wat een verdediger nodig heeft!

Heb ik geen wedstrijd en of trainingsdag nodig omdat te zien hoor.
antwoord is NEE

10 augustus 2012 om 13:04

Het is inderdaad overduidelijk dat je nog nooit een wedstrijd of training van Feyenoord hebt gezien. Bruno is verdedigend enorm sterk. Hij zal alleen opbouwend nog een stap moeten maken.

10 augustus 2012 om 13:06

Waarom niet?
Ik vind het overigens ook knap dat je iemand kan beoordelen op zijn uiterlijk ;

10mark kom eens met argumenten dan want nu loop je maar wat te roepen zonder te zeggen waarom. Lijkt me dat een van Gaal en ook Koeman er toch wel iets meer kijk op hebben dan jij.

10 augustus 2012 om 13:09

Is opbouwend zwak, langzaam op eerste meters enz
Het enige positieve is ze bouw, waardoor hij in de lucht nog wel wat wint.
Maar daar in tegen gebruikt het niet goed, is timing niet goed.
Maar jij feyenoord fan mag het fijn vinden , op forum is het de bedoeling dat mensen hun mening mogen geven
Dat heeft dus niks te maken met wel of niet meer verstand van voetbal hebben als van Gaal of Koeman(+ als je zou weten wie ik ben zal je anders praten), daarnaast als iedereen bij Feyenoord zo overtuigd zou zijn over Indi waarom halen jullie dan voor die positie Joris.

10 augustus 2012 om 13:19

+ als je zou weten wie ik ben zal je anders praten.......

Maak jezelf dan maar bekent als je zo zeker bent van je zaak.
Ben je soms een bekende nederlander uit het voetbalwereldje?

10 augustus 2012 om 13:23

Mark de Vries, ben jij het?

10 augustus 2012 om 13:24

Opbouwend kan inderdaad beter maar tegenover staat wel dat hij een prima verdediger is. Hij heeft zich positioneel enorm ontwikkeld, is sterk in de duels en in de lucht en heeft voor zijn leeftijd vorig jaar enorme stappen gemaakt. Dat dat nu wordt gezien door de bondscoach geeft aan dat ie op de goede weg is. Je opmerking dat als ik weet wie je zou zijn ik wel anders zou praten is natuurlijk lachwekkend!!! Dan zeg je of wie je bent of je houdt je mond er verder over.

10 augustus 2012 om 13:33

Langzaam op de eerste meters? Echt niet! Bruno is erg snel..

10 augustus 2012 om 13:45

Die opmerking kwam voor uit een reactie van een andere post.

Maar ik respecteer jullie mening allemaal dat jullie hem een geweldige speler vinden met heel veel potentie.
Ik hoop dat ik over jaar tegen jullie kan zeggen dat ik het helemaal mis had, want nederland en eredivisie kunnen goede verdedigers gebruiken.
Maar ik zal je nu vertellen dat Indi binnen aantal weken niet eens meer op die positie bij Feyenoord speelt.
Daarnaast vind ik het raar dat spelers als Vlaar die de beste verdediger van Feyenoord was en nu mooie transfer naar Engeland heeft gemaakt er niet bij zit en dan wel Indi.

10 augustus 2012 om 14:59

In ieder geval geen leraar Nederlands schat ik zo in...

Terechte selectie: speelde een prima pot tegen Kiev en is voorlopig een prima wissel in Oranje, omdat hij zowel links in het centrum als linksback kan spelen (waar hij wel zal moeten concurreren met Emanuelson, Willems en Pieters).

Ik vind hem als centrumverdediger - vooral ook door zijn rust en defensieve kracht - veel beter dan op linksback (waar hij toch wat drive naar voren en pure voetballende kwaliteiten mist). Ik zou als Feyenoord zijnde ook eerder een goede linksback (met doorverkooppotentie) aantrekken dan Mathijsen en Martins Indi met De Vrij in het centrum handhaven.

On: toch een aantal vreemde keuzes van Van Gaal. Luuk de Jong was bij mij voor Dost gegaan, Douglas voor Mathijsen en Clasie voor Anita.

Ook had ik Kuijt (net als Mathijsen) niet opgeroepen. Beiden geweest en te oud, over twee jaar in Brazilie helemaal. Van der Vaart vind ik ook geweest, voetballer uit een vorig decennium. Mist het loopvermogen om op een modern driemansmiddenveld te spelen. Ik zie daar graag Clasie/strootman, Maher en Sneijder

10 augustus 2012 om 13:24

Mathijssen zal gehaald worden om die jonge ventjes een beetje te ontlasten. Kan ze nog veel leren natuurlijk en de Vrij krijgt nog even de tijd om zich te profileren als leider. Als Nelom ook nog wat stappen zet is het overigens helemaal niet zo zeker dat Indi LB zal spelen. Nelom kan goed voetballen maar is af en toe wat laconiek.

Toch vind ik het een beetje raar om Martins Indi wel op te roepen en Ron Vlaar niet. Ook de keuze van Bas Dost in plaats van Luuk de Jong snap ik niet zo goed. Maarja het is nu een oefenwedstrijd, als hij voor de eerste echte interland voor de kwalificatie het maar gaat herstellen.

10 augustus 2012 om 13:16

Ik ga er vanuit dat Van Gaal met de spelers gesproken heeft en dat die aangegeven hebben dat ze er even niet bij willen zijn. Want lijkt me niet logisch dat hij die spelers meeneemt.

Maar als mathijsen nu komt raakt indi weer helemaal uit beeld, want als linksback zie ik hem niet in oranje komen

Weet iemand waarom Douglas er niet bij is?

10 augustus 2012 om 13:34

@flavente

Volgens mij is Douglas' pas eind augustus echt speelgerechtigd om voor het Nederlandse elftal uit te koen, en op de datum van de à.s. Oefenwedstrijd nog niet. Dus misschien wordt hij voor de volgende kwalificatie wedstrijd wel opgeroepen.

waarom clasie niet en strootman wel? wat al helemaal niet snap is dat hij de onervaren van rhijn oproept en laat debuteren hazard maakt hem helemaal kapot. hij is tog geen niveau voor hazard hazard is een wereldtalent bij chelsea en komt hij tegen een jeugdspelertje van ajax te staan? strootman is al helemaal niet beter dan clasie trouwens.

10 augustus 2012 om 13:26

Wat maakt het nou uit dat hij van Rhijn waarschijnlijk kapot gaat spelen??
Daar leert hij van.
Ook is het maar een oefenwedstrijd, geen WK- finale.

Willems moest op het EK ook tegen een paar wereldtoppers spelen.
Hier is hij alleen maar op vooruit gegaan.
Kan alleen maar beter zijn voor van Rhijn om tegen een redelijk grote naam te spelen in zijn 1e officiële wedstrijd.

Die foto van Van Gaal en hoe die naar Van Bommel kijkt! Haha...

Maar Bruno gaat een grote worden. Dat zegt m'n gevoel. Ik denk dat het echt een hele goed verdediger is, alleen ben ik persoonlijk niet zo gecharmeerd van Stefan de Vrij.

10 augustus 2012 om 13:25

Ik vind beide verdedigers goed, maar De Vrij ietsje beter. Toen Van Gaal bij de 'v' was aangeland, zat ik alleen maar te hopen op De Vrij. Waarom vind je hem niet goed dan? Ik vind hem zowel verdedigend als opbouwend erg sterk.

10 augustus 2012 om 13:29

Hahaha de vrij is een supertalent. Heeft meer inzicht in zijn bilnaad dan de meeste verdedigers is hun hele lichaam. Moet alleen nog sterker worden en is dan de ultieme verdediger: lang, slim, goede opbouw, fantastische tackle, dekt prima en een goede lange pass. Blijft daar bovenop altijd rustig waar andere verdedigers in paniek raken en gaat hier nooit de fout mee in. Als er een speler is waarvan ik denk dat het een wereldtopper gaat worden is het stefan de vrij.

en.... het antwoord is nee!!! Die gaat dat nooit redden, goede speler voor Feyenoord maar voor de top komt hij tekort.

10 augustus 2012 om 13:22

En Vlaar is beter dan hem !

10 augustus 2012 om 14:44

Ja die zou ik eerder oproepen dan hem...

Raar dat hij BMI oproept vanwege zijn wedstrijd tegen Dynamo Kiev, en Clasie vervolgens te laten afvallen terwijl hij in mijn ogen een foutloze wedstrijd speelde tegen Kiev. Wel leuk voor Bmi, ik gun het hem van harte. Hopelijk voor hem en Feyenoord kan hij zijn prestatie van de wedstrijd tegen Kiev voortzetten dit seizoen.

Met Dijks willems pieters douglas matinsindi devrij vdwiel vanrhijn janmaat gouweleeuw viergever nuytinck van dijk barst Nederland van de verdedigende talenten. En dan komen jongens als denswil kongolo en bijvoorbeeld buttner en ligeon er nog aan.

Hm niet verwacht, maar wel mooi voor hem. Ben benieuwd hoe hij het doet.

Leuke foto met v Bommel en v Gaal

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2198 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
Daley BlindVerdediger60
Georginio WijnaldumMiddenvelder61
Kevin StrootmanMiddenvelder50
Wesley SneijderMiddenvelder52
Quincy PromesMiddenvelder53
Davy KlaassenMiddenvelder51
Bas DostAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

279 fans
Verdediger, 26 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 16 januari
Bayern München is van plan om de optie tot koop in het huurcontract van James Rodriguez te lichten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren