Update: Özbiliz ziet trainer direct vertrekken bij Kuban Krasnodar

Dinsdag, 14 augustus 2012 om

Aras Özbiliz heeft de medische keuring bij Kuban Krasnodar met succes doorlopen. De Armeen heeft donderdag voor vier seizoenen getekend bij de ambitieuze Russische club. “Ik ben blij met deze transfer. Dit is een erg goed team dat nog groeit en zichzelf een hoog doel heeft gesteld”, vertelt de aanvaller op de officiële website van de Kozakken.

/

Ajax ontvangt naar verluidt één miljoen euro voor de linkspoot. Özbiliz kwam in Amsterdam tot slechts 26 competitiewedstrijden en twee doelpunten. “Ik heb wedstrijden gezien van Kuban en bijna elke wedstrijd is het stadion met 30.000 mensen gevuld”, vertelt Özbiliz. “Dat was misschien wel de belangrijkste eerste indruk van mijn nieuwe club. Het is een mooi stadion en een uitstekend veld. Er heerst hier een geweldige voetbalsfeer.”

Özbiliz speelde één keer eerder in Rusland, in maart 2011. “Toen speelden we tegen Spartak Moskou (0-3 verlies, red.). Het voornaamste dat ik er nog van weet, is dat het toen erg koud was”, knipoogt de 22-jarige Özbiliz, die weinig verschil verwacht tussen de Premjer Liga en de Eredivisie. “Voetbal is overal hetzelfde. Het belangrijkste zijn de doelpunten en uiteraard de overwinning. Ik voorzie daarom geen aanpassingsproblemen”, besluit hij.

Update 14 augustus 12:30 uur - Özbiliz ziet trainer direct vertrekken bij Kuban Krasnodar
Aras Özbiliz gaat onzekere tijden tegemoet. De aanvaller tekende vorige week een contract bij Kuban Krasnodar, maar de trainer die hem graag wilde hebben, is dinsdag vertrokken. Dan Petrescu heeft zijn functie neergelegd: "Ik ben trots op alles wat ik heb bereikt bij de club'', zei de Roemeen. ''Maar ik werk hier bijna drie jaar en ben toe aan een nieuwe uitdaging. Ik heb daarom gevraagd aan de club om mij te laten gaan. Ik ben dankbaar voor de medewerking."Gerelateerd

59 reacties (laatste reactie door tinus45)

Ben bang dat dit het laatste is wat we horen van deze voetballer...

9 augustus 2012 om 15:54

Denk dat hij dat zelf ook in zijn beslissing heeft meegenomen. Hij zal het de aankomende jaren zeker bij Ajax naar verwachting niet waar gaan maken, en daarna zou hij misschien een beperkte voetbalcarriëre tegenmoet zien. Nu is hij in die 4 jaar die hij tekent meteen, dik én dik binnen financieel gezien en daar zal hij ook wel naar gekeken hebben, als zijn verdere carriëre niks zou worden.

14 augustus 2012 om 12:41

"maar ik werk hier bijna drie jaar en ben toe aan een nieuwe uitdaging."

Lekker makkelijk ook die trainers. Spelers kopen en dan ineens je koffers pakken.

Ben blij voor hem dat hij een goeie club voor zich gevonden heeft! Ben benieuwd hoe hij het daar gaat doen

Denk dat Aras daar na de wittebroodsweken wel anders over denkt, gun hem het beste overigens.

Veel succes bij je nieuwe club. In de jeugdopleiding was die echt 1 van de betere.het is er helaas nooit helemaal uitgekomen mede door blessures.

Was/is toch een groot talent! Helaas kiest hij teveel voor veilige balletjes terug in plaats van een mooie actie wat verwacht wordt van een buitenspeler met zijn speelstijl.

9 augustus 2012 om 16:13

Hij is 22 en nog lang niet op ajax niveau, hij is echt geen groot talent. Allesbehalve. Ajax heeft hier mooi een heel groot bedrag voor een speler van zijn kaliber.

9 augustus 2012 om 16:37

Wat je zegt klopt in mijn ogen maar deels. Ozbiliz is wel degelijk een heel groot talent, uitgeroepen van grootste talent van de toekomst 2 jaar geleden ook. Hij heeft gewoon erg veel pech gehad mt 2 of 3 Enorm zware blessures. Hij heeft daar helaas aan snelheid moeten inboeten, de kans is dus inderdaad groot dat het er niet allemaal meer uitkomt.

Hij is echter wel iemand die zelf dingen kan creeren, dus ik hoop voor deze jongen dat hij bij Kuban zijn steentje bij kan dragen en misschien net als Amrabat heeft gedaan in Turkije ooit nog een stap omhoog zeggen richting een iets betere subtopper in Rusland bijvoorbeeld.

1 miljoen is echter op dit moment gewoon een mooi bedrag.

Lekker vekrampen van de kou op de bank vrees ik, maar ik vind het symphatieke gozer en hoop dat het goed komt

9 augustus 2012 om 16:37

Verkrampen van de kou? Nog zo'n dombo die denk dat het in Rusland alleen maar koud is. Rusland heeft voor het grootste deel een landklimaat en is gemiddeld genomen vele malen warmer dan landen als Nederland, België, Duitsland. Daarbij ligt Krasnodar op dezelfde hoogte als Rome en heeft ongeveer hetzelfde klimaat. Dus als het aan het weer zou liggen zou ik veel liever in Krasnodar zitten dan in Amsterdam. Dus hoe kom je erbij dat hij verkrampt van de kou?

Wat vind je verder zo sympathiek aan hem?

Kijk Rusland is ook niet het eerste land waarvoor ik zou kiezen, maar voor voetballers is het toch een prima land geworden. Misschien op wat donkere jongens na die worden uitgefloten, maar aan de andere kant in Italië gebeurd dat ook nog wekelijks. Verder zit hij ook wel bij een redelijke club. Hebben net hun beste speler aan Anzhi verkocht voor 20 miljoen. Ik schat Kuban Krasnodar een beetje in op het niveau Az/feyenoord.

9 augustus 2012 om 16:57

Krasnodar kent een tropisch klimaat, in de zomer 40 graden, en in de winter komt het in krasnodar niet verder dan -10. iets wat in nederland ook niet meer speciaal is.

daarbij spelen de russen niet in de winter, zij spelen van augustus tot november. en van maart tot juni.

krasnodar is niet de beste en speelt geen mooie pot, maar is ook zeker niet de slechste van de competitie. enige wat ik me afvraag is of de spelers van krasnodar trainen en wonen in moskou of echt in krasnodar.

goede speler, geen wereld speler maar voor de russische competitie een goede aanwinst.

9 augustus 2012 om 17:13

Tjonge jongen nog zo'n pannekoek...landklimaat houdt extreme weersomstandigheden in dus voor dat je hier iemand dombo gaat noemen moet je je eigen feiten nachecken of ze wel op waarheid gebasseerd zijn.. Daarnaast wordt er zowel uit jawel als thuis gespeeld, dus dat argument klopt ook al niet en dat de competitie daar stil ligt in de winter is omdat er onder de -15 graden celsius het niet verantwoord is te voetballen.. En zowel in het grootste deel van de lente als herfst is het daar altijd nog zeer koud...

In de intervieuws wist hij altijd wel goed over te komen, overschat zich zelf ook niet en kan ook nog eens aardig balletje trappen, helaas gaat hij daar nu heen had hem liever bij bijvoorbeeld Heerenveen willen zien... Kuban zit denk net iets onder de top 5 van Nederland

9 augustus 2012 om 17:19

Uh aan je aardrijkskundekennis moet je nog wat werken. Als ik het goed heb ligt Krasnodar bij de Middenlandsezee. Dan kun je het een mediteraan kimaat oftewel een gematigd-zee-klimaat noemen. Warme zomers en zachte winters. In ieder geval niet tropisch

9 augustus 2012 om 17:50

Jij zou wat aan je aardrijkskunde moeten doen; dichtstbijzijnde zee is de zwarte zee en voor de rest slaat het argument dat als een land aan zee ligt er in een hele streek een gematigd zeeklimaat zou moeten heersen nergens op zeker niet in het zeer grote Rusland...

9 augustus 2012 om 18:28

Haha ja zwarte zee inderdaad. Het is in ieder geval geen tropisch klimaat, want dat komt helemaal niet voor in Rusland. En ook langs de zwarte zee heerst een Cs klimaat dus hoor.

9 augustus 2012 om 19:40

Haha ja in de middenlandse zee gaat helemaal nergens over. Dan ligt Amsterdam misschien nog wel dichterbij de Middenlandse zee dan Krasnodar.

Wat een landklimaat inhoudt hoef jij mij niet vertellen. De competitie ligt stil ja omdat het -15 is, dus dan zit hij toch niet te verkrampen op de bank? Dan zit hij lekker thuis.

Verder ben ik zo vrij geweest om wikipedia maar even te raadplegen. Dan zijn we eruit. Erik_21 en Nuths, onze grote vriend Jeronsaik zat er niet ver naast. Krasnodar heeft een gematigd tropisch klimaat. Kortom, het is beter voor jullie hier verder niks meer over te zeggen gezien het feit dat jullie er de ballen verstand van hebben. Dus nee, hij zit niet te verkrampen op de bank nee.

Hier hebben jullie nog even de gemiddelde temperaturen in graden celcius:
januari: 3,3
februari: 4,7
maart: 9,9
april: 17,6
mei: 22,5
juni: 26,8
juli: 29,7
augustus: 29,9
september: 24,5
oktober: 17,7
november: 10
december: 5,3

Dus nogmaals, ik heb altijd geleerd als ik ergens echt geen verstand heb, dan moet je je mond daarover houden. En ga je je eerst in de materie verdiepen voordat je allerlei domme dingen zegt.

Gewoon goeide stap van Özbiliz, Kuban Krasnodar is het van het niveau Heerenveen/az/feyenoord. Daarbij speelt hij nu in een betere competitie en verdient hij aanmerkelijk meer. Goeie keuze.

10 augustus 2012 om 09:09

je hoeft mij niks te vertellen over aardrijkskunde. ik ga ongv 10 tot 12x per jaar naar rusland, vooral voor zaken maar ook om met mijn vrouw vakantie te houden, en dan vooral naar Anapa en Sochi (vakantie) beide liggen in de Krasnodar regio. en voor russische begrippen niet ver van Krasnodar vandaan.

zomers kan het er erg warm en benauwd zijn. en 's winters valt het wel mee. dit komt door de warme lucht stroom vanaf het midden-oosten richting de zwarte zee. (dit heeft ook invloed op badplaatsen in bulgarije en roemenië waar veel jongeren gaan zuipen) tevens is er een zee stroom, waarbij warm water vanuit de middenlandsezee richting de zwarte zee gaat. deze stroom gaat via turkije, georgie, rusland (langs sochi en anapa) via de Krim en bulgarije terug de middenlandsezee in.

maar goed, genoeg aardrijkskunde les voor vandaag - die jongen is een leuke aanwinst voor Krasnodar en zal er niks te kort komen. gaat hem wel goed.


10 augustus 2012 om 13:42

Haha ik had het ook niet tegen jou Jeronsaik, ik had het tegen die andere twee.

JIj heb het weer goed voor elkaar! jij bent zo goed jongen! tuurlijk niet jij bent echt de slechtste voetballer die bij ajax zat snap niet dat jij in de basis stond tegen psv! gelukkig ben je nu verkocht!

9 augustus 2012 om 15:59

Ben je niet ene Ebicilio vergeten?

9 augustus 2012 om 16:02

Ik vind hem beter dan Ozbilliz, al geef je Ebicilio een vrije rol kan hij het echt goed gaan doen. ja een vrije rol als buitenspeler ja!

9 augustus 2012 om 16:06

Gelukkig ben jij Frankie niet

9 augustus 2012 om 16:07

Mwah. Hij is zeker niet het grootste talent van Ajax en waarschijnlijk zal hij nooit echt een basisplaats veroveren, maar ik vond hem toch geen slechte voetballer. Af en toe liet hij leuke dingen zien en was hij belangrijk. Beetje vergelijkbaar met Cabral vind ik.
Dan heeft hij het toch prima voor elkaar nu, want hij zal vast niet voor een appel en een ei in Rusland gaan voetballen.

“Ik heb wedstrijden gezien van Kuban en bijna elke wedstrijd is het stadion met 30.000 mensen gevuld”, vertelt Özbiliz. “dat was misschien wel de belangrijkste eerste indruk van mijn nieuwe club. Het is een mooi stadion en een uitstekend veld. Er heerst hier een geweldige voetbalsfeer.”

als ik prof was zou ik niet naar rusland gaan.

en ik hoor deze speler eerste x
of loop ik achter :P

9 augustus 2012 om 16:00

Geloof mij nou dat als jij dat salaris zou krijgen en je toekomst bij Ajax onzeker is omdat je toch op de bank komt, jij ook naar Rusland zou gaan. Je kan je daar prima in de kijker spelen en via Kuban gewoon bij Cska / Zenit terecht komen.

9 augustus 2012 om 16:27

niet iedereen kiest daarvoor hoor

9 augustus 2012 om 22:22

Dus jij zou - bij gebrek aan interesse - lekker op de bank of tribune gaan verpieteren? Dat mag je echt m'n buurman wijs gaan maken, want daar geloof ik niets van. Bij interesse van andere clubs uit Spanje, Duitsland, Italië, Portugal, Frankrijk of Engeland - van sommige landen zelfs het tweede niveau - dan kan ik begrijpen dat je er niet voor kiest. Echter was dit de enige geïnteresseerde ploeg en Özbiliz weet donders goed dat als Boerrigter en Sulejmani weer fit zijn, hij weer uit de basis gaat.

Ik wens hem veel succes toe daar in Rusland. Iets wat hij hard nodig zal hebben. Typisch een gevalletje dat het net niet kan redden. Ook in de periodes dat hij blessure-vrij was heeft hij vrijwel geen potten kunnen breken. Dat is ook de voornaamste reden dat hij van Ajax mocht vertrekken.

Succes bij je nieuwe club. Je gaat naar een hele leuke competitie die alleen maar aan het groeien is en met tijd zeker een van de sterkste competities gaat worden. Hoop dat je het redt en jezelf ontwikkelt als persoon en speler. Het gaa je goedd.

Als deze jongen binnen 2 jaar daar de sterren van de hemel speelt dan zou ik als ajax zijnde proberen voortaan beter talenten vast te houden en ze vertrouwen geven en veel laten spelen. Deze jongen is wat mij betreft niet goed gebruikt door ajax. Speelde de sterren van de hemel laaste 20 minuten toen hij inviel tegen spartak moskou en speelde ook heel erg goed tegen manchester united. Niet iedereen kan dat zeggen.

en betere sfeer dan bij Ajax krijg je daar in ieder geval niet.

De zoveelste jeugdspeler die we miljonair maken! Leuk voor die jongen, gun hem het beste!

Mooie deal voor Ajax. 1 mil voor ozbiliz binnen en dan nog maximaal 3 mil bijleggen voor Assaidi. Hoop dat Assaidi snel rondkomt! Kunnen op dit wel wat kwaliteit op de vleugels gebruiken met de blessuregevoeligheid van Derk Boerrigter en Ebicilio die zijn man amper voorbijkomt.

Veel succes in Rusland Aras.

Er zijn vast spelers met meer talent geweest die aan het einde van hun loopbaan niet zo'n volle bankrekening hebben

9 augustus 2012 om 16:08

Haha inderdaad, als je niet zo gek veel talent hebt dat je slaagt bij Ajax, maar wel zo´n bankrekening krijgt dan moet je het gelijk doen.

9 augustus 2012 om 17:21

Toch ben ik wel benieuwd hoe hij had gespeeld als hij niet die blessures had gehad, kan me voorstellen dat het de ontwikkeling niet ten goede komt.

Verder goede deal voor hem, en voor Ajax, die moeten andere jongens de kans geven. Geen verkeerde speler maar als hij zich had willen bewijzen had dat de afgelopen 3 seizoenen moeten gebeuren, helaas.

Wel mooi dat hij het goed deed tegen Manchester, zullen ze vast gezien hebben.

het is hem gegund hoor en ajax wordt er ook beter van dus geweldige deal.
hij verdient absurd goed en ajax heeft een aardig bedrag gekregen voor een speler die regelmatig geblesseerd is en maar weinig toevoegde aan dit ajax.

Leuke transfer voor deze jongen.
Bij Ajax heeft hij het nooit waar kunnen maken.

Ozbiliz weet van zichzelf dat hij nooit een wereldvoetballer zal worden en heeft waarschijnlijk daarom dit besluit genomen. Geef hem eens ongelijk.
Hij is talent van de toekomst geweest, net zoals spelers als Heitinga, Sneijder, v/d Vaart en Eriksen. Maar mede door blessures niet goed genoeg gebleken.
Natuurlijk een goede deal voor Ajax, 1 miljoen euro voor een speler uit de jeugd die niet eens in de basis speelt.

Was geen vaste basisspeler voor Ajax geworden, en met een 2-jarig contract was hij of verhuurd, of had hij zijn contract uitgediend. 1 miljoen is het maximaal haalbare voor zo'n jeugdspeler en dat is prima. Niet elke jeugdspeler kan een topper worden, maar als je de spelers die het net niet halen met 1 miljoen weet te verkopen doe je het goed.

Ben inderdaad bang dat we niks meer van hem horen, maargoed. Hij zal in 4 jaar tijd genoeg verdienen dus we hoeven geen medelijden te hebben

9 augustus 2012 om 16:55

Hoezo zou je niets meer van hem kunnen horen waar baseer je dat op? 1 jaar bij ajax een paar invalbeurten gehad en 3 wedstrijden basis en aan de hand van die statistieken kom je zeggen dat we niets meer van hem horen of dat hij geen topper is. Weetje wat leuk is menig ajacieden denken als jeugdspelers bbij ajax mislukken kunnen zij elders niet meer succes boeken of uitgroeien tot geweldige voetballers. Niet alleen via ajax kan je doorbreken tot een geweldige speler hoor. Deze jongen gaat een eerlijke kans krijgen bij kuban krasnodar gewoon lekker een jaar lang basis beginnen en veel minuten maken dan pas zullen we zien of het een grote speler wordt of niet en niet aan de hand van een paar inval beurten gelijk oordelen over zo een jongen.

Die gozer heeft maar 12 wedstrijden gespeeld in de eredivisie afgelopen seizoen gemiddeld zo een 60 min per wedstrijd.

twee jaar goed spelen bij kuban krasnodar en een leuke binnenlandse transfer naar zenit maken en dan is hij nog pas 24 jaar. Hij wordt zeker rijker dan alle spelers die nu bij ajax spelen. Zo zie je maar de ene deur gaat dicht en een andere gaat weer open.

9 augustus 2012 om 19:04

ben het deels met je eens maar toen ik de laatste alinea begon te lezen had ik toch wel door dat jij er duidelijk geen kaas van heb gegeten, Denk jij nou écht dat Ozbilliz bij de topverdieners hoort bij Krasnodar? Hij verdient waarschijnlijk een bovengemiddeld salaris voor nederlandse begrippen maar om nou te roepen dat hij rijker word dan alle spelers die nu bij ajax spelen is gewoon een lachertje, Als eriksen volgend seizoen naar een grote club vertrekt denkje dat hij dan minder gaat verdienen dan een Ozbilliz bij Krasnodar ?kortom je kraamt onzin uit en heb blijkbaar totaal geen verstand van zaken.

9 augustus 2012 om 19:14

Jij leest niet goed en spreekt je zelf tegen. Ik heb gezegd hij verdient meer dan de spelers die nu rondlopen bij ajax. Als eriksen volgend seizoen naar een grotere club vertrekt dan verdient hij tuurlijk meer of hetzelfde en dan hoor je mij ook niet zeggen dat araz meer verdient als eriksen. Ik heb het nu over ajax en niet over wanneer de spelerss naar andere clubs vertrekken. Lees goed.

Ps ik vind eriksen leuk speler, maar hij wordt zwaar overschat hier in nederland. Ik betwijfel ook of hij ooit naar een absolute topclub zal vertrekken. Deze jongen heeft niet eens 1x gescoord tegen de grote clubs uit nederland zoals een Psv, Twente, Az en Groningen.

10 augustus 2012 om 09:01

de enige die zichzelf hier tegen spreekt ben jij ik quote 'hij wordt zeker rijker dan alle spelers die nu bij ajax spelen.' Dit duidt op iets wat in de toekomst gaat gebeuren.. Als Eriksen volgend jaar vertrekt is hij nog steeds een speler die NU bij Ajax speelt, dus als hij dan meer verdient dan heeft afca_1995 nog steeds gelijk..
Daarnaast wordt Eriksen eerder onderschat dan overschat.. let maar eens goed op aankomend jaar, niet Narsingh maar hij de assistkoning wordt.. en als je het over doelpunten hebt kijk dan eens naar een Xavi (behalve afgelopen seizoen dan) die ook vrij weining scoort en toch ook niet de eerste de beste is.

14 augustus 2012 om 14:10

Dan is Cech ook maar een matige keeper volgens jou Alexxx? Aangezien hij niet scoort. Je weet dat types zoals Eriksen afgerekend worden op de balaanname, openen, steekpasses, overzicht en controle? Ajax heeft vorig seizoen het meest gescoord en ze zijn kampioen geworden. Waarom zou je middenvelder die het spel leest, ineens topscorer moeten worden dan? Bizar!

Het ga je goed Aras, veel plezier en hopelijk komt je talent daar wel tot zijn recht!

Heeft zich altijd goed opgesteld naar Ajax en andersom. Nooit horen klagen, altijd zijn best gedaan. Prima jongen, wens hem veel succes.

Altijd inzet getoond, maar het kwam er niet helemaal uit.

Ajax en Ozbiliz doen er goed aan om uit elkaar te gaan. Ajax vangt zo nog wat geld en Ozbiliz heeft financieel gezien een toptransfer gemaakt en speelt dichter bij zijn roots in de buurt.

voor ozbiliz de beste optie die er geweest is denk ik. in Amsterdam zag je dat hij heel graag de betere wou zijn met een paar leuke acties maar niet het niveau wat ajax nastreeft en hij zal er niet slechter op gaan verdienen

Bedankt voor je bewezen diensten Aras. Ik neem aan dat je bij Krasnodar wel wekelijks kan spelen. Hoogtepunten uit uw Ajaxtijd: de goal op Woudestein en op Old Trafford.

"ik ben trots op alles wat ik heb bereikt bij de club'', zei de Roemeen. ''maar ik werk hier bijna drie jaar en ben toe aan een nieuwe uitdaging. Ik heb daarom gevraagd aan de club om mij te laten gaan. Ik ben dankbaar voor de medewerking."

Klinkt alsof de trainer allang voor zichzelf wist dat hij weg wilde. Raar dat hij dan nog wat te zeggen heeft over welke spelers er moeten komen. Nu zit de volgende trainer misschien opgescheept met een voetballer waar hij niks mee wil. Net zoiets als Kenneth Perez die naar Ajax gehaald werd maar waar Ten Cate niet mee kon werken.

Lekker dan voor Ozbilliz... :S

Oei! Gevalletje waterschade.. Is er wat te doen in Krasnodar?

Dit is een erg goed team dat nog groeit en zichzelf een hoog doel heeft gesteld
...
Volgens mij vond hij het salaris toch aantrekkelijker.
Dit team gaat echt geen europees voetbal halen.
eindigt gewoon in de middenmoot of iets daar onder.

Raar, een trainer wilt je graag hebben, gaat je vervolgens halen, en beseft iets later dat hij eigenlijk geen zin heeft om bij de club te blijven.. Van zulke trainers moet je het hebben ja..

Wat een ontzettend raar moment voor een trainer om de club vaarwel te zeggen. Dit lijkt toch erg sterk op een conflict dat met de mantel der liefde bedekt wordt.
Niet fijn voor Oziliz want die gaat te maken krijgen met de harde voetbalwet dat de aankoop van een vertrokken trainer het onder een nieuwe trainer altijd moeilijk gaat krijgen. Tenzij je een topaankoop bent maar dat kun je hem niet noemen gezien zijn prestaties bij Ajax en het geringe aankoopbedrag.

Hoop dat hij geen aankoop van de trainer is geweest, want dan kan het weleens gevalletje bankzitten worden.
Bijkomend voordeel is dat hij dat dan wel mag doen voor een iets mooier salarisstrookje.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

23 fans
Middenvelder, 28 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 15 februari
Een mogelijke transfer van Matthijs de Ligt hangt af van de fysieke gesteldheid van Samuel Umtiti. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren