Israëlisch international in beeld bij naar verdediger speurend Vitesse

Woensdag, 8 augustus 2012 om 09:35Bart Kruyt • Laatste update: 09:38

Vitesse is in de zoektocht naar vers bloed voor de defensie uitgekomen bij een Israëliër. Volgens Omroep Gelderland is Dan Mori, een tweevoudig international die momenteel nog in eigen land speelt, op proef in Arnhem. Fred Rutten en zijn technische staf willen kijken of de centrale verdediger een aanwinst zou zijn voor de eerste selectie van Vitesse.

De 23-jarige Mori staat nog onder contract bij Bnei Yehuda Tel Aviv, waarvoor hij dit seizoen al drie wedstrijden speelde in de Europa League. Donderdag speelt zijn club uit tegen PAOK Saloniki, maar Mori traint desondanks ook woensdag mee in Arnhem. Het is onduidelijk of de verdediger een dag later gewoon zal meedoen met Bnei Yehuda Tel Aviv in Griekenland.

Vitesse heeft met Guram Kashia, Tomas Kalas, Frank van der Struijk, Jan-Arie van der Heijden en Mathew Morais vijf spelers die centraal achterin kunnen spelen, maar een versterking is nog gewenst. Mori debuteerde al vijf jaar geleden in het eerste elftal van Bnei Yehuda Tel Aviv en speelde tot dusver 123 competitiewedstrijden voor de Israëlische club.Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door cookinho)

Dit zijn toch niet de spelers, waarop je bij Vitesse gerekend had. Zeker niet na alle bombarie van 2 jaar geleden.

8 augustus 2012 om 10:07

Had je dan verwacht dat Vitesse, spelers als Neymar ging halen? Vitesse zal gewoon stapsgewijs beter moeten gaan presteren, dan wordt het voor betere voetballers ook interessanter om er te gaan voetballen.

8 augustus 2012 om 10:16

Nee dat niet maar wel de theo Janssens en Tadic van deze wereld...

8 augustus 2012 om 13:20

Die eerste is toch nog steeds lopend?

8 augustus 2012 om 10:15

Wat voor een spelers had je dan verwacht met de begroting van Vitesse? Kompany of Pique? We hadden ook nog nooit van Kalas en Kashia gehoord. Inmiddels vormen die twee het beste centrale duo van Nederland. Je kan echt helemaal niets over deze speler zeggen tot je hem hebt zien spelen.

Ik ga er dan wel vanuit dat je geen abb. hebt op de Israelische Ligat Al televisie....

8 augustus 2012 om 10:34

Kashia vind ik geen denderende speler, maakt nog een hoop fouten. Kalas is een redelijk goede speler maar geen eigendom van Vitesse. Samen zijn ze een leuk centraal duo, maar zeker niet het beste in de eredivisie.

8 augustus 2012 om 13:38

Kende jij Guram Kashia of Tomas Kalas voor ze bij Vitesse kwamen?

8 augustus 2012 om 14:15

Ibarra, Bony, Havenaar.....

@fcbogarde

Gearriveerde spelers halen op de top van hun waarde, is de voornaamste reden waarom allerlei zuid-europese clubs dik in de schulden zitten... Beleid voeren is deze te halen als ze 1 nog goedkoop zijn (en dus veelal onbekend) of 2 (bijna) transfervrij.

Benieuwd of dit net zo'n aanwinst zal zijn als Haim Megrelishvili. Dat waren echt schitterende beelden. Aad die hem er bij iedere fout al naar de kant haalde, al was het de 6e minuut.

8 augustus 2012 om 10:25

Nou was Aadje Afkoopsom ook wel de grootste mislukkeling die er ooit in het Gelredome heeft rondgelopen. Maar ik ben ook benieuwd.

Als ik Vitesse was zou ik eerst maar eens een middenvelder er bij halen.

Ik ken deze man niet, maar ik denk niet dat dit de spelers zijn waarmee je kampioen word. Ik ben benieuw, wellicht weet hij iedereen positief te verrassen. Toen Jordania kwam had ik wel wat meer verwacht, ben blij dat hij het bij dit soort aanwinsten houd, dan blijven ze lekker in de middenmoot hangen waar ze behoren.

Het centrale duo staat uiteraard al vast met kashia en kalas.
Daarnaast hebben ze van der struik en een jeugdspeler Morais.
Van der Heijden vind ik geen cv maar cm.

Dus prima idee om nog een cv te halen die op een bank wilt zitten, dus dat kan nooit een grote speler zijn.

Jan-arie van der Heijden is voor noodgevallen inzetbaar centraal achterin en Mathew Morais is nog geen speler voor het eerste. Logisch dat Vitesse op zoek is naar versterking voor deze posities.

Het is 3 maanden na afloop van de vorige competitie. Het ambitieuze Vitesse is er in geslaagd om 1 transfervrije speler aan te trekken namelijk Cziommer. Versterking is gewenst. Iedereen wacht af wie er nog gaan komen. Namen zingen rond. Natuurlijk zouden Annan en Theo Janssen goede versterkingen zijn. Maar het duurt en het duurt en nog steeds geen nieuwe spelers.

Het is 3 maanden na afloop van de vorige competitie. Maar is dat eigenlijk wel zo interessant. Veel interessanter is het dat het 4 dagen voor het begin van de nieuwe competitie is. Geen zorgen roepen de Vitesse fans aan het eind van de transferperiode worden de spelers goedkoper. Nee hoor dat lijkt maar zo. De spelers die je echt wilt hebben zijn namelijk al opgepikt door clubs met een proactief beleid. Wat over is kun je omschrijven als 2e keus en daarom zijn ze goedkoper.

Het is 3 maanden na afloop van de vorige competitie en de nieuwe competitie staat op het punt van beginnen. Opgelucht halen de Vitesse supporters adem. De scouting van de club heeft weer een speler gevonden. Het is Dan Mori, wie kent hem niet. Of hij echt komt weet men nog niet want hij moet eerst nog even op proef komen. Rare scouting. Maar de scouts gaan rustig verder met het zoeken van nieuwe spelers in de restanten bak bij de Zeeman. Maar de nieuwe Bony zullen ze er niet meer in aantreffen die is allang opgepikt.

Het is 3 weken na het begin van de nieuwe competitie. Plotseling komen er nog een paar spelers. Fred Rutten mag tijdens de competitie gaan bouwen aan zijn team. Volledig logisch beleid natuurlijk dat geen enkele andere club daar ooit op is gekomen. Dit beleid is net zo revolutionair als het aanstellen van die onervaren trainer die met spelers met halfjaarscontractjes de hemel moest bestormen. We weten allemaal hoe dat is afgelopen. Maar gelukkig zijn de spelers die zijn aangetrokken volgens Ted van Leeuwen wel allemaal de grootste talenten van hun land.

Het is eind December 2012. De kerst staat voor de deur. Eenzaam staat Fred Rutten voor de uitgang van het Gelredome. Hij heeft zijn vrouw gebeld om hem af te halen. Die aardige Duitse interim directeur blijkt sinds hij vast is aangesteld niet zo aardig meer. Vandaag sprak hij de woorden “fred wir müssen dich entlassen. Die Resultate sind nicht gut und darum musst du gehen“. Fred sputterde nog wel even tegen en wees op het feit dat hij met een incomplete spelers groep aan de competitie moest beginnen en dat hij dus niet afgerekend kon worden op de resultaten. Laat de beleidsmakers bij Vitesse maar eerst eens in de spiegel kijken. Maar Ted die ook bij het gesprek aanwezig was maakte snel een eind aan het gesprek. Hij sprak de stoere woorden je moet niet fucken met Russen want dat komt je duur te staan. Hij kon de sleutels van zijn auto meteen inleveren en ook zijn kleding was hij kwijt. Het is eind December 2012. De kerst staat voor de deur. Eenzaam staat Fred Rutten voor de uitgang van het Gelredome. Hij vergaat van de kou want hij heeft van iemand een t-shirt en een oude broek geleend omdat zijn club kostuum is ingenomen. Ach denkt Fred nu heb ik mooi tijd om volgende week de kerstboom op te zetten. Gelukkig komt zijn vrouw eraan zodat hij eindelijk weer eens warm kan worden.

8 augustus 2012 om 11:58

Het is 2 jaar na de befaamde persconferentie waarin moneymaker Schouten heel Nederland wijs maakt dat Vitesse binnen 3 jaar wel even kampioen gaat worden van Nederland. Tranen van geluk rollen over zijn wangetjes. Niet omdat hij werkelijk denkt dat dit gaat gebeuren maar omdat het hem zojuist, als een van de weinige in de hele wereld, gelukt is om winst te maken met een voetbal club. De Vitesse supporters zijn blij. Niet (op een enkeling na) omdat ze denken dat er wel even een kampioenschap aan zit te komen maar wel omdat ze hopen eindelijk verlost te worden van wanbeleid voerders. Er gloort hoop aan de horizon.

Het is 2 jaar na de befaamde persconferentie. Nog altijd wordt elk woord wat er over Vitesse wordt geroepen of geschreven breed uitgemeten in de lokale en nationale bladen, tijdschriften, televisieprogramma's en internetsites. Meer nog wordt er op diverse internetforums door supporters van andere clubs lacherig gedaan. Er kan geen (jeugd) speler op proef komen of de woorden handelshuis, vreemdelingenlegioen en kampioen worden weer uit het beperkte woordenboekje getoverd.

Het is nog altijd 2 jaar na de befaamde persconferentie. Ondanks diverse dwalingen in het beleid is er toch al afscheid genomen van enkele niet Vitessenaren uit het bestuur. Marie rose Helle die als commercieel directeur verantwoordelijk was voor het vastleggen van de goedkoopste shirtsponsor uit de Eredivisie, die het lumineuze idee bracht om roze shirtjes met o yes te bedrukken en die het voor elkaar kreeg om klappertjes uit te delen aan supporters tijdens een wedstrijd tegen nota bene Az heeft haar contract niet verlengd zien worden. Van der Kraan die na zijn truc van surseance geen enkele toegevoegde waarde meer had is op non actief gesteld.

Het is 2 jaar na de befaamde persconferentie. De competitie begint bijna en supporters van andere clubs beginnen zich weer van hun jaloerse kant te laten zien door af te geven op het uitblijven van versterkingen bij Vitesse. Waar ze ook afgeven op Vitesse wanneer ze wel een speler aantrekken, ik noem de woorden handelshuis, vreemdelingenlegioen en kampioen. Het lijkt dus nooit goed te zijn voor onze vrienden van andere clubs. De supporters van Vitesse, een enkeling daar gelaten, lijken zich geen zorgen te maken. Ook al is het 2 jaar na de befaamde persconferentie, het elftal dat er staat is toch van redelijk niveau. Spelers als Bony, Kashia, Ibarra en Reis zijn aangetrokken en met Kalas staat er een prima huurling in de verdediging. Voorheen zagen zij jeugdspelers van enig niveau voor een appel en een ei vertrekken wegens financiële zorgen naar clubs als Utrecht en Twente. Die laatste werd daar oa kampioen door. Tegenwoordig blijft een van Ginkel voorlopig behouden voor de Geel Zwarten.

Het is 2 jaar na de befaamde persconferentie. Het nieuw te bouwen trainingscomplex is al bijna uit de steigers. Er verrijst een imposant gebouw wat van alle gemakken is voorzien. Eromheen liggen trainingsvelden waar menig topclub van begint te watertanden. De technische en medische staf zijn inmiddels aangevuld met enkele professionals waardoor ze zich volgens insiders kunnen meten met de top.

Het is april 2014. Misschien een jaar te laat maar het lijkt erop dat Vitesse een CL tenue mag gaan ontwerpen. Met nog een aantal speelronden te gaan doen ze nog mee om het kampioenschap. Zou het dan toch....

8 augustus 2012 om 12:05

Het is 4 dagen voor het begin van de competitie. Vitesse heeft zijn selectie zo goed als intact gehouden.

Het is 4 dagen voor het begin van de competitie, de transfercarroussel in Nederland/europa zit muurvast. De toekomstige Bony's zijn nog niet opgepikt.

Het is 2 jaar na de overname van Jordania die Vitesse gered heeft van een failissement. In die twee jaar is het nieuwe complex bijna neergezet wat eigendom wordt van de club Vitesse.

Het is 3 weken voor het sluiten van de transfermarkt, conclusies zjn er nog niet te trekken.

Het is 5 minuten over 12, ik vraag me af waarom een niet Vitesse supporter de moeite neemt om zo'n lap tekst te schrijven over Vitesse met alleen maar onzin.

Beste korenaar, ik begrijp jou mateloze ergenis betrefende het beleid wat vitesse voert sinds de georgische overname van merab, ik als supporter sta er ook kritisch tegenover, misschien omdat ik geen echte arnhemmer ben maar een oud willem 2 sup.en hierdoor wat meer alles van de zijlijn kan bekijken, ik kan alleen niet begrijpen dat je een heuze kruistocht bent begonnen tegen deze club, tuurlijk had ik liever gezien dat er vanuit een verstandig beleid een vitesse zou staan die meedraaid in de top maar dat is nu eenmaal niet zo, vitesse is overgenomen door russen en dat het niet helemaal er zuiver aan toe gaat kun je op je klompen aanvoellen,maar voor ons supporters en club was dit de enige manier om te overleven , een pijnlijk maar waar feit, hans kraay had een prachtige qoute en zo zie ik het ook: vraag aan collega , hoe kom en hoe is het om met zo,n prachtige vrouw te slapen? Antwoord: ach ik weet wel dat ze me ooit zal verlaten maar elke dag dat ze er is geniet ik er met volle teuge van, zo zie ik het en met mij vele vitesse supporters, maar stel stel dat deze mooie vrouw wel bij vitesse blijft dan is dat toch wel een bedreiging voor jou clubbie ,dat snelle geld zou zomaar twente in kunnen halen, daarom ben jij toch met deze kruistocht begonnen, want als je nou 1 of 2 keer kritiek zou uitten kan ik je nog begrijpen , maar je blijft bezig en voor mij ongeloofwaardig te worden

Ik ken deze man niet, maar ik denk niet dat dit de spelers zijn waarmee je kampioen word. Ik ben benieuw, wellicht weet hij iedereen positief te verrassen. Toen Jordania kwam had ik wel wat meer verwacht, ben blij dat hij het bij dit soort aanwinsten houd, dan blijven ze lekker in de middenmoot hangen waar ze behoren.

Ik hoop voor Vitesse dat het een aanwinst voor ze is, anders moeten ze hem niet gaan halen. We zullen zien wat deze jongen kan en of hij wel de goede voetballer is die Vitesse nodig heeft. Ze hebben wel versterkingen nodig achterin zit hun zwakke schakel.

Vitesse moet toch echt in actie gaan schieten als ze nog iets willen presteren dit seizoen. Hopelijk komen er nog wat spelers die het niveau van Vitesse en de Eredivisie omhoogkrikken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. OpendaAanvaller3310
O. TannaneAanvaller297
O. SmitUnknown
E. SturingUnknown
B. BayazitKeeper00
J. FroelingKeeper00
J. HouwenKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.

In de wandelgangen

Zondag 20 juni
Atalanta heeft de optie in het contract van Robin Gosens gelicht, waardoor hij tot medio 2024 vastligt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren