Özbiliz bevestigt vertrek: 'Ik vlieg zo snel mogelijk naar Rusland'

Maandag, 6 augustus 2012 om

Aras Özbiliz heeft zondag in tegen PSV om de Johan Cruijff Schaal (2-4 verlies) zijn laatste wedstrijd voor Ajax gespeeld. De aanvaller bevestigt dat hij naar het Russische Kuban Krasnodar vertrekt. De Armeen tekent er voor vier seizoenen en Ajax ontvangt naar verluidt één miljoen euro. Beide clubs bevestigen overigens nog niets op de officiële websites van de clubs.

/

“Ik heb lang nagedacht over de optie om naar Rusland te vertrekken”, vertelt de in Turkije geboren Özbiliz tegen het Armeense medium News. “Ik heb er met collega’s van de nationale ploeg van Armenië over gesproken: Henrikh Mkhitaryan, Yura Movsisyan en Marcos Pizzelli. Zij spraken over de voordelen van de Russische competitie en adviseerden mij om erheen te gaan.”

Bij Ajax kan de 22-jarige linkspoot niet op veel speeltijd rekenen. In Amsterdam heeft hij concurrentie van Lorenzo Ebecilio, Derk Boerrigter, Tobias Sana, Miralem Sulejmani en Jody Lukoki. “Het is belangrijk voor mij om wedstrijden te spelen en een basisplaats te hebben. Ik vlieg zo snel mogelijk naar Rusland”, aldus Özbiliz. De keuze van Kuban, dat afgelopen seizoen als achtste eindigde, voor Özbiliz is toch vrij opmerkelijk. De ploeg heeft met David Tsoraev en Aleksey Ionov al twee rechtsbuitens en bovendien zeven andere aanvallers.


Poll

Ajax moet Aras Özbiliz niet verkopen


Gerelateerd

128 reacties (laatste reactie door spn20dutch1)

Ik had hem graag bij een subtopper in Nederland zien spelen. Is een jongen met veel potentie maarja helaas kiest hij voor een russische club

6 augustus 2012 om 21:34

Dat was zijn niveau geweest inderdaad. Maar nu cashen wij een miljoen en speelt hij zich financieel onafhankelijk.

7 augustus 2012 om 01:09

Ik ben het helemaal met je eens! Ik wou er alleen nog graag aan toevoegen dat is Aras niet vaak een mannetje voorbij zien spelen..

6 augustus 2012 om 22:09

Uit het rijtje Ebecilio, Lukoki, Sulejmani, Ozbiliz vond ik toch dat er in hem het meeste rek zat. De enige die echt met overtuiging een actie aanging en een degelijke bal voor het doel kreeg.

Als Ajax zijnde had ik eerder geprobeerd Lukoki of Ebecilio kwijt te raken. Denk dat dit vooral komt omdat hij niet akkoord ging met een verhuur ivm zijn leeftijd, en zijn contract ook niet lang meer liep (is dat zo? Ik denk 1 jaar). Dan lijkt me dit logisch.

Ik hoop dat ze bij Ajax, als ze Tello/armenteros/assaidi halen, dan nog Ebecilio of Lukoki kunnen verhuren. Lijkt me wel handig om zo wat duidelijkheid te scheppen binnen de selectie. Lukoki kan wel roepen dat hij voor zijn kans wil vechten bij Ajax, maar als ze 2 nieuwe rechtsbuitenspelers halen moet er toch ergens ook een lampje gaan branden...

6 augustus 2012 om 22:20

Heb je misschien wat meer info over Ajax en Tello. Was nog niet op de hoogte van de interesse van Ajax in Tello

6 augustus 2012 om 22:26

Ozbiliz had een contract tot 30 juni 2014 een tweejarige contract nog.

7 augustus 2012 om 07:54

lukoki is jong en sulejmani daar ben ik het absoluut niet met je eens, die is stukken beter, alleen gebleseerd geweest, ebicillio daar zit ook rek in, alleen komt het er niet uit, ik denk dat hij zich geitimiteerd voelt door boerrichter, nadat die is gekomen is ebicillio achteruit gegaan, ozbiliz vond ik ook wel goed, alleen ook egoistisch vaak, gaf de bal niet af en ging voor eigen succes, terwijl andere er beter voor stonden.
Daarom vindt ik het niet zo erg dat hij weg gaat. Succes jongen daar.

7 augustus 2012 om 01:06

Dit was volgens F. de Boer de nieuwe Messi, hahaha.

Bedankt voor je inzet Aras! Jammer dat je het niet hebt waar kunnen maken en veel succes bij Kuban Krasnodar!

6 augustus 2012 om 21:24

Vind het nogsteeds erg jammer dat deze jongen vorig jaar na een perfecte voorbereiding zo lang geblesseerd was, wens hem dan ook het beste!

6 augustus 2012 om 21:30

Ja, erg jammer.. hij was constant geblesseerd en daardoor is zijn talent er nooit echt helemaal uitgekomen. Hij is nu 22 jaar en bij Ajax krijgt hij geen basisplaats, dus het is wel te begrijpen dat hij weg wil.

6 augustus 2012 om 21:28

Was ooit nog het grootste talent van de toekomst, zoals Van der Vaart, Sneijder en Heitinga dat oook eens zijn geweest. Al zijn Blind en Slijngard het ook geweest.

6 augustus 2012 om 21:31

Wie is Slijngard?
Maar hij had/heeft ook wel genoeg talent, alleen komt het er niet echt uit, mede door blessures.

6 augustus 2012 om 21:36

Donovan Slijngard hebt nog bij Sparta Rotterdam gespeeld na Ajax, typisch zo speler die in de jeugd wat fysiek sterker is en leuk speelt en vervolgens geen stap meer maakt.

Zijn er teveel van de laatste jaren, daarom moet de opleiding ook verbeteren.

6 augustus 2012 om 21:39

Donavon Slijngard was een van Ajax grootste talenten, hij heeft voor Ajax, Groningen (huur) en Sparta gespeeld. Bij Sparta heeft hij 4 seizoenen gespeeld, ook afgelopen jaar speelde hij hier.
Bekijk deze Wikipedia pagina als je meer over hem wilt weten ;
http://nl.wikipedia.org/wiki/donovan_slijngard

6 augustus 2012 om 21:51

Een of ander voormalig Ajax-talent. Laatste keer dat ik hem zag maakte hij twee eigen goals in één wedstrijd voor Sparta.

6 augustus 2012 om 22:40

@ 4barca4

hahaha dat is precies wat ik ook dacht.
Das het enige wat ik nog van hem herinner.

On :
Ozbiliz...begon net de kans te krijgen om zich te bewijzen en te ontwikkelen,gaat ie naar Rusland.
Nu is ie van de kaart...tenzij hij het goed doet en Spartak,dinamo,kazan,zenit hem wilt hebben,maar dat zie ik niet zo makkelijk gebeuren.
Ajax heeft tenminste 1 miljoen voor een speler die niks bewezen heeft. Speelde een paar wedstrijd aardig tot goed maar voor de rest niks laten zien.
Je kan wel zien dat ie talent heeft.

7 augustus 2012 om 01:30

Slijngard speelt nog steeds basis bij sparta.

dit zou ik op zich wel een goede zaak vinden.
nu ebecilio ook nog en het is goed, ozbiliz is gewoon niet goed en constant genoeg.
bovendien is de weg nu wat meer vrij voor lukoki

alles succes van de wereld voor hem.

6 augustus 2012 om 21:31

Ik snap niet waarom Lukoki niet gewoon de voorkeur kreeg boven Ozbiliz in de Jc-schaal, maar dat zal wel aan mij gelegen hebben. Speelde een goede voorbereiding en liet zien dat zijn voorzet verbeterd is, alhoewel Fischer ook een goede voorbereiding speelde en totaal onzichtbaar was tegen PSV

6 augustus 2012 om 21:47

Ebecilio wil ik wel eens een seizoen lang gewoon rechtsbuiten zien spelen, kortom verhuren aan een andere club. Lukoki vind ik de beste rechtsbuiten die we hebben lopen op dit moment, maar wellicht Sana wel die we nog niet hebben gezien.

Sulejmani toont aan alleen als linksbuiten te kunnen renderen, speelde zojuist prima.

6 augustus 2012 om 22:08

Ebecilio een heel seizoen als rechtsbuiten zien spelen? alstublieft niet zeg, net zon waardeloze draaikont als Ozbiliz, hopen dat ze allebei zo snel mogelijk weg zijn, 0,0 rendement, slechte voorzet en totaal geen scorings vermogen.

6 augustus 2012 om 22:16

nou, sulejmani deed het wel vrij goed vorig seizoen in de 1e helft van het seizoen tot zijn blessure hoor.
scoorde erg veel voor zijn doen en was regelmatig belangrijk, wisselde dat af met een zwakke prestatie af en toe wat dan vervolgens zwaar overdreven wordt iedere keer waardoor het lijkt dat hij er niks van kan.

maar wat monahoedje ook zegt, lukoki had gewoon moeten spelen in plaats van ozbiliz.
ozbiliz heeft ook in de voorbereiding (ja op doelpunten na maar qua acties en dreiging was het echt weer niks) weinig echt goede dingen laten zien en lukoki was een verademing.

ebecilio, tja, hij heeft wel genoeg kansen gehad onderhand vind ik, als je hem dan nog een kans zou willen geven inderdaad verhuren want bij ajax heeft hij genoeg kansen gehad en niet gegrepen (en als je dan leest dat hij ook weer te dik is en dat nog steeds is na een paar weken voorbereiding, tja...)

op dit moment zijn sulejmani, boerrigter, lukoki, fischer en hopelijk sana de buitenspelers. (al denk ik dat sana de komende weken niet zal spelen al ben ik echt zeer benieuwd naar deze vrij onbekende speler)
misschien kan de sa er daar nog bijkomen als er veel blessures zijn maar ebecilio lijkt me voorlopig wel genoeg kansen te hebben gehad.

6 augustus 2012 om 22:52

Ajax is op dit moment gewoon heel matig bezet op de flanken. Boerrigter is de enige van het niveau waar Ajax naar streeft, maar die is tot nu toe maar geblesseerd dan fit. Sulejman is nooit beslissend en veel te wisselvallig. Ebecilio en ook Lukoki hebben gewoon te weinig talent en Fischer is er nog lang niet klaar voor. Sana moet nog maar laten zien dat hij iets extras toevoegt. Zijn cv spreekt voorlopig nog niet voor hem, maar we laten ons verbazen. Voorlopig begrijp ik zijn komst niet.
Het vertrek van Ozbiliz is een goede start. Aardige speler, maar heeft het niet gered. Ajax moet nog steeds een schoonmaak houden. Te beginnen met de verkoop van Ebecilio en de verhuur van Lukoki.

Blijf het ongelooflijk vinden dat een speler met zo'n techniek zo weinig rendement heb en altijd al heb gehad.
Hoop dat het hem beter vergaat in Rusland.

6 augustus 2012 om 21:21

Snap het ook niet helemaal, op het oog toch een speler met potentie..
Kan goed dat hij over 2 jaar voor 10 mil verkocht wordt.

6 augustus 2012 om 21:23

Deze speler wordt nooit 10 miljoen waard. Niet zoveel potentie.

6 augustus 2012 om 21:23

Zeker potentie, het kwam er alleen bijna nooit echt uit. Hij hield nooit echt het overzicht en voerde zijn (vaak wel goeie) acties vaak te ver door, wat meestal tot balverlies leidde.

6 augustus 2012 om 21:39

Grootste probleem van Ozbilliz is dat hij geen actie heeft, en daarnaast loopt hij veel teveel met zn hoofd naar beneden. Het talent is er wel, maar niet genoeg om bij Ajax echt door te breken.

6 augustus 2012 om 21:49

Ozbiliz heeft juist een actie, een goeie zelfs. Probleem is dat hij die actie te ver door voert in plaats van het overzicht te bewaren

Zul je zien dat hij nu wel heel goed wordt (hij lijkt altijd de potentie wel te hebben, vaak een goeie actie die hij daarna weer om zeep helpt)

6 augustus 2012 om 21:18

Haha, dat zullen we denken weinig zien aangezien die competitie nauwelijks wordt uitgezonden.

6 augustus 2012 om 21:21

Goed punt! Maar wie weet doet hij het daar goed en gaat hij dan naar een club in een wat grotere competitie. Ik heb bij deze speler altijd het idee gehad dat als hij wat meer het overzicht zou houden dat hij dan heel goed zou kunnen worden. Hij heeft namelijk een goeie actie in huis.

6 augustus 2012 om 21:29

Hm ik moet het maar zien, als je bij Ajax geen indruk maakt dan wordt het ook bij de nummer 4 van Rusland nog een heel karwei.

Ik ben wel blij met deze verkoop. Niks tegen Özbiliz, maar soms blijven zulke spelers te lang bij Ajax hangen terwijl het er toch al niet naar uitziet dat ze ooit een goede worden voor Ajax. Nu Ebecilio nog weg.

6 augustus 2012 om 21:43

Staat in de tekst dat ze 8e waren afgelopen seizoen...

Edit: De Russische competitie schat ik overigens niet zo hoog in. Veel goede spelers met weinig inzet en Russische spelers die niet zo heel geweldig zijn.

Ik weet niet zo goed wat ik hiervan moet vinden.
Heb hem een paar keer in de jeugd gezien (bekerfinale Jong Ajax bijvoorbeeld) waar die vaak wel aardig speelde en een goede actie in huis had, tevens heeft ie in de week toen Ajax op Old Trafford won ook goed gespeeld, maar daarna nooit echt meer een meerwaarde geweest.
Hij is nu 22, zou nu dan een basisplek moeten veroveren bij Ajax als die echt goed is, maar speelt alleen wegens blessures.

1miljoen is dan nog een redelijk bedrag, maar de spoeling wordt wel dunner voorin... en Sana moeten we nog maar eens zien.

het is allemaal wel leuk en aardig dat ze alleen maar spelers verkopen.
maar ze mogen ook wel eens een keer een speler kopen

6 augustus 2012 om 21:22

Maak je niet zo druk.
Het komt wel goed.
Er word echt nog wel een verdediger gehaald.

6 augustus 2012 om 21:33

Wat moet je dan? Deze jongen komt helaas te kort voor het nivo wat Ajax nastreeft, als je daar een miljoen voor kunt vangen, is dat mooi meegenomen.

Aras, helaas was het nivo iets te hoog voor je, maar je bleef het wel proberen, je inzet was iig goed, ga je goed

6 augustus 2012 om 21:42

Voor Ozbilliz zal nu wel Armenteros komen. Dat is toch wel kwalitatief een stap vooruit zonder verlies te maken.

6 augustus 2012 om 22:48

Niks kopenkopenkopen..

Het lijkt wel alsof iedereen vergeten is dat de topclubs, en met name Ajax nu dus, dit jaar 9 á 10 miljoen extra af moeten dragen aan de belasting door de onnozele wetgeving die met terugwerkende kracht wordt ingevoerd..

Ajax is financieel gezond en wil dat graag zo blijven. Je hebt dan eenmaal een buffertje nodig op het moment dat je geen CL haalt, en dat is Ajax aan het opbouwen. Dit kan iedereen die Ajax een warm hart toedraagt alleen maar toejuichen.

Echter is er één transfer nodig, en dat is een Lcv. Verder zijn er geen spelers nodig. De flanken zijn al overbezet met Sana, Sulejmani, Boerrigter, Ebecilio, Lukoki, Fischer en de Sa. Meer spelers zijn echt overbodig.
Voor de spitspositie is ook niemand nodig aangezien Siem niet op het middenveld thuishoort maar in de spits (achter Sightorsson). Middenveld zou ik graag zien met Eriksen en daarnaast mogen Schöne, Janssen en Serero vechten om de plek naast Eriksen.

Zoals gezegd is er enkel nog een Lcv nodig, want Blind kan daar echt niet spelen. Verder is de selectie ruimschoots op orde.

Aras, heel veel succes in Rusland. Ajax is toch iets te hoog gegrepen voor je (mede door blessures).

7 augustus 2012 om 04:06

Ja hartstikke onnozel .. Zou veel eerlijker zijn als alle bezuinigingen gewoon op de lage en middenklasse gegooid zouden worden zoals dat traditioneel gebeurt ..
Dat het een goed idee is om slim met geld om te gaan voor voetbalclubs ben ik wel met je eens ..

ach met die Armeense voorzitten zal die toch wel een basisplaats krijgen, overigens heeft Ajax geluk dat die voorzitter wat landgenoten wil halen, 1 Mil voor een matige speler als Ozbiliz is toch wel iets te veel van het goede

6 augustus 2012 om 21:26

1 miljoen is echt niet te veel van het goede, wat een gezever van niets dit. Zo matig is hij niet. Hij heeft een goede dribbel, en een aardig schot. Natuurlijk heeft die niet het Ajax-niveau maar hij kan ergens anders wel slagen.

6 augustus 2012 om 21:27

Bedoel je Suren Mkrtchyan? En Aras Özbiliz krijgt bij Kuban echt geen basissplaats. Zij spelen niet met klassieke buitenspelers en mensen als Marcos Pizzelli, David Tsoarev en nu ook Ibrahima Baldé zijn haast onaantastbaar. Die krijg je niet zomaar uit de basis. De enige reden waarom Kuban hem heeft aangetrokken, is om zo snel mogelijk winst te maken. Een miljoen euro voor Özbiliz is een mooie prijs, ik had hem daarvoor denk ik ook niet laten liggen. Bovendien kan Özbiliz denk ik goed aarden in Krasnodar. Veel landgenoten en Kuban is een mooie club om voor te spelen. Altijd een enthousiast publiek en een heuse reuzendoder. Grote ambities, goed geld.

Lekker cashen, ook leuk. Krasnodar lijkt me nou niet mijn droomclub..

Maar goed, Özbiliz had waarschijnlijk opnieuw geen basisplaats meer gekregen. Ik schat Boerrigter, Fischer beter in op links en op rechts heb je Sulejmani en Lukoki. Succes in Rusland!

Zijn hoogtepunt in Nederland: de assist op de wereldgoal van Marcelo gisteren.

6 augustus 2012 om 21:19

Zijn hoogtepunt scoren tegen Manchester united.

6 augustus 2012 om 21:20

op rechts heb je bovendien sana (die is toch niet voor niets gehaald mag ik hopen) en links idd boerrigter en fischer, eventueel de sa en ebecilio maar als je aan ebecilio begint is er echt nood aan de man...

hoogtepunt zou ik willen noemen tegen willem II
ja klinkt gek maar ajax had het erg moeilijk, hij kwam erin na de rust en ajax won uiteindelijk dankzij ozbiliz.
daarna heeft hij echter niks meer laten zien, tegen united met geluk en af en toe een leuke actie maar daar bleef het bij jammer genoeg.

6 augustus 2012 om 21:29

Inderdaad, Sana was ik ook vergeten. Maar Ebecilio, Özbiliz en Lukoki vind ik alle drie pure middelmaat en tekort komen voor Ajax. Over Sana kan ik uiteraard kan ik nog niet oordelen. Ben jij het hier mee eens of niet?

6 augustus 2012 om 21:35

Lukoki heeft zeker wel potentie. Alleen denk ik dat ze hem moeten uitlenen aan een eredivisieclub om ervaring op te doen en zo constanter te spelen. Als hij dan ook nog aan zijn voorzet gaat werken dan is hij er volgend jaar wel klaar voor. Hij is volgens mij pas 18 jaar.

6 augustus 2012 om 21:45

Ebicilio, Ozbiliz zijn zeker pure middelmaat, Lukoki heeft zeker wel de kwaliteiten om het te maken, zoveel is daar namelijk niet voor nodig als buitenspeler, snelheid, lef en een voorzet. En die voorzet was altijd dramatisch, maar is sterk verbeterd, al moet daar nog wel wat aan gebeuren, de mentaliteit heeft hij in ieder geval wel.

En Sana heeft nog niemand zien spelen, daar is iedereen het wel over eens.

6 augustus 2012 om 21:59

Met lukoki niet, die hebben we nog te weinig gezien om te kunnen afschrijven vind ik. Ebecilio en Ozbiliz komen inderdaad tekort.

6 augustus 2012 om 22:11

ja ik moet me aansluiten bij de andere reacties haha.
lukoki toont potentie, maakt acties, komt regelmatig langs zijn man en in de voorbereiding liet hij zien dat zijn voorzet sterk verbeterd is.
ja, dat daar dan een kabouter als klaassen speelde in plaats van iemand als sigthorsson, tja, dat schiet dan niet op en dan lijkt de voorzet an sich al snel slecht maar dat heeft hij verbeterd.
bij lukoki is er groei waar te nemen, iets dat bij ebecilio (die is de laatste jaren juist achteruit gegaan zo lijkt het, te zwaar, steeds matig etc.) en bij ozbiliz (mede door blessures en laf spel van zijn kant) niet waar te nemen is.

lukoki is een type narsingh, nog met een mindere voorzet maar met de snelheid (misschien wel sneller dan narsingh), de lef en de constante dreiging.
bovendien kan hij nog wel eens een doelpunt maken dus dat zit ook wel goed.

ja en als het echt moet kan serero er ook spelen, ik vind hem meer een middenvelder maar mede ajacieden hebben me er eens op gewezen dat hij bij zuid afrika regelmatig rechtsbuiten speelde.
maar goed, dat is pas uit nood hè.

6 augustus 2012 om 23:37

Klaassen is even groot als Sigthorsson.

7 augustus 2012 om 00:27

Alleen bij lange na niet zo sterk en goed in de lucht als Sigthorsson

7 augustus 2012 om 00:31

klopt, kabouter bedoel ik niet alleen lengte maar ook fysiek, daarbij betekent iets als sprongkracht ook een grote rol.
al moet ik even toegeven dat ik dacht dat klaassen kleiner was hoor maar goed, dat komt dan dus mede door zijn nog zwakke fysiek en een te kort aan aanwezigheid in de spits als er een hoge voorzet komt.
sigthorsson kan een beest zijn, tegen psv zette hij vorig seizoen een aantal man aan de kant om vervolgens te scoren bijvoorbeeld, zoiets zie ik klaassen niet doen...

Heeft het jammer genoeg niet waar kunnen maken mede door blessure's ik wens hem verder succes
En nu nog Ebecilio verkopen.

6 augustus 2012 om 21:27

Hopelijk vraagt dat Krasnodar aan Aras of Ajax nog een leuke buitenspeler heeft en noemt hij Ebicilio. Kunnen we nog wat cashen.

Goeie deal voor Ajax. Zo'n net-niet speler nog weten te verkopen ipv aan einde contract ergens naar een middenmoter zien vertrekken

Ik wens hem veel succes.
Vind het altijd wel een leuke speler.
Maar hij haalt het niveau niet.

Jammer dat Aras Özbiliz het niet echt heeft gemaakt bij Ajax.

Toen ik hem in de jeugd zag spelen, toen had ik er wel vertrouwen in dat hij door zou breken bij Ajax, maar jammer genoeg is dat niet gebeurt.

Kuban Krasnodar is 'n redelijke club en ook al ben ik 'n fan van Russische teams, dan nog had ik Özbiliz liever bij 'n subtopper hier in Nederland gezien. Bijvoorbeeld clubs als Nec, Roda JC, FC Utrecht, etc.

Maar veel succes bij Kuban Krasnodar en hopelijk kom je alles nog bij 'n andere mooie club terecht!

Hij heeft nog nauwelijks iets laten zien en vertrekt nu al. Zogenaamd om aan spelen toe te komen. Ik denk dat hij bij Ajax of, zoals hierboven gezegd, bij een Nederlandse subtopper meer kans maakt op speelminuten. Het gaat om het geld, terwijl hij nog twaalf jaar heeft om zich binnen te spelen

Aras is zeker een goede spelers maar kon het gewoon niet laten zien. Bij vlagen zag je z'n talent maar soms was het ook bedroevend. Hij is 22 dus kan via Krasnodar weleens naar de top in Rusland, zie Ambrabat

Leuk voor die jongen, zo'n kans krijgt hij natuurlijk nooit meer.

Nu Ebecillio nog en ik kan eindelijk rustig een wedstrijd kijken zonder me kapot te ergeren

6 augustus 2012 om 21:36

@thehawk

Haha, vergeet je dan niet iemand? Denk heeel goed aan gisteravond ;

6 augustus 2012 om 21:50

Als ik aan gisteren avond denk, kom ik op meer als eentje uit, maar ik begrijp wie je bedoeld

6 augustus 2012 om 21:54

@afca013
:P Nou, er waren best wel veel spelers met een voldoende hoor. Als Blind die 2 fouten gewoon niet had gemaakt dan had Ajax makkelijk kunnen winnen. Alleen Sigthorsson, Blind, Fischer en Ozbiliz deden het slecht vond ik. Het zijn er wel meerdere, maar niet het hele team zoals jij (volgens mij) suggereert.

6 augustus 2012 om 22:06

Blindje mag van mij blijven. Ik irriteer me grappig genoeg niet aan hem. Daley is gewoon slecht, maar niet dom zoals Ebecillio en özbiliz.

6 augustus 2012 om 22:28

Hij laat zich anders wel op een onnozele manier piepelen steeds! Dan ben je gewoon Dom!

6 augustus 2012 om 22:56

Natuurlijk komt Blind tekort voor het Ajax niveau en we moeten snel van hem afzien te komen en ook Ebecilio en Lukoki moeten verhuurd worden.

Goed nieuws, goed ook voor Ajax dat ze er nog een miljoen uit hebben kunnen krijgen. Ozbiliz kwam gewoon tekort voor Ajax en met z'n 22 jaar denk ik niet dat we nog een spectaculaire ontwikkeling hadden kunnen verwachten.

Hoop wel dat we nog een extra buitenspeler halen. Wat er nu rondloopt is gewoon niet goed genoeg en nu we Ozibiliz (die ik momenteel wel hoger inschat dan Ebicilio, Lukoki en de Sa) ook nog verkopen, moet er echt wat bijkomen. Boerrigter voldoet, maar is veel te vaak geblesseerd. Sulejmani is ook te vaak geblesseerd en ook nog eens te zwaar, alleen een fitte Sulejmani is van nut voor Ajax. Sana moeten we nog zien of dat wat wordt. Maar op dit moment hebben we gewoon geen enkele buitenspeler die kwalitatief goed is en over het algemeen blessurevrij... Er zal toch echt een goede buitenspeler bij moeten komen, want anders heb je aan Sigtorsson ook niet veel.

Had toch potentie op de 1 of andere manier, zijn style beviel me wel maar het kwam er maar niet uit. Ik weet niet waarom maar ik heb het gevoel dat veel spelers willen vertrekken de laatste tijd. Zou dat door het beleid komen omdat er geen goede versterkingen worden gehaald of dan toch echt daadwerkelijk door de trainer F. De Boer ?!

Jammer, ik vind het een speler met potentie

Toch raar dat ze hem niet een seizoen verhuren. Zelfde geldt voor Ebecilio. Laat ze eens een seizoen spelen en daarna evalueren. Matig beleid hoor.

Zonde dat hij weggaat. Ik vraag me nog steeds af hoe hij zou spelen als hij op de positie van Siem de Jong/ Eriksen zou spelen. Heb altijd het idee gehad dat het een speler is, die het beste tot zijn recht komt achter de spitsen... Maar goed dat zullen we nooit weten! Ik hoop dat hij met Rusland de goede keuze maakt!

6 augustus 2012 om 21:54

Daar had hij inderdaad misschien beter tot zijn recht gekomen, want als vleugelspeler vind ik hem zwaar tekort komen. Maar op die plek heb je met Serero, Schone, Eriksen en De Jong simpelweg een hoop concurrentie en je kan niet te veel spelers op 1 positie hebben.

Hoop dat deze transfer de weg vrij maakt voor Lukoki en Sana, zij moeten maar laten zien wie er het beste is op die positie. Of Sulejmani natuurlijk als die fit is, Assaidi er nog bij voor op links en dan ziet de aanval er positief uit,

6 augustus 2012 om 22:00

Ach het belangrijkst lijkt mij dat of Denswil achterin komt te spelen, of dat er een LCV bij komt. Daarnaast aanvallend eerst een spits erbij, en daarna eventueel kijken voor een vleugelspeler. Het is afwachten hoe Sana als speler is, dan is een nieuwe vleugelspeler misschien niet eens nodig...

jammer want dit betekend dat de kans dat ebicileo vertrekt kleiner wordt

hopen dat het geld wordt geinvesteerd ik zeg assaidi en viergever

veel succes aras ga je goed

Succes in Rusland. Ben bang dat je daar ook niet aan de bak komt. Heb ook een gevoel dat dit seizoen voor Ajax niks wordt. Sorry Ajax-fans. Gisteren al weggespeeld en vanavond ook nog eens de beloftes

6 augustus 2012 om 21:52

Dat zei iedereen vorig jaar ook.

6 augustus 2012 om 21:54

Je hoeft je nergens voor te verontschuldigen hoor. Je hebt recht op je mening ene je mag hem geven. Maar het opportunisme, niet het jouwe, ik bedoel het in het algemeen, begint me toch een beetje te irriteren. Ajax is twee jaar op rij kampioen geworden. In vergelijking met de basis van vorig jaar is er tot nu toe één (toegegeven, niet de minste en Ooijer buiten beschouwing gelaten want geen basisspeler) vertrokken. Verder staat het nog net zo als vorig jaar waarin Ajax veertien keer op rij won. Natuurlijk heeft PSV goede zaken gedaan en zijn zij op dit moment verder dan Ajax. Maar om nu al te concluderen dat "dit seizoen voor Ajax niks wordt, is in mijn ogen meer gestoeld op jouw persoonlijke wens dan op basis van een objectieve onderbouwing (waar dit forum toch idealiter voor bedoeld is. Vergeet niet; vorig jaar won Ajax de Jc-schaal ook niet.

ik zie op diverse Fora (ook Ajax-fora) dat er nu al afgerekend wordt met FdB die er weinig van zou begrijpen. Een gotspe. Al zou het een tussenjaar zijn om het nieuwe beleid te ontwikkelen en financieel de zaken definitief op orde te hebben dan is dat alleen maar toe te juichen. De tijden van het grote kopen zijn voorbij. Voor Ajax wel tenminste. En met het oog op de vele verlengde contracten van de diverse jeugdspelers, kan alleen maar geconcludeerd worden dat Ajax bijna klaar is voor de toekomst. Terwijl we dit jaar "gewoon"mee zullen doen.

Frank de Boer en het nieuwe beleid zijn in mijn ogen een zegen voor Ajax, En vanuit het oogpunt van " goed voorbeeld" misschien wel voor het NL voetbal. Hulde. Dan maar een jaartje geen kampioen.

6 augustus 2012 om 22:09

Prachtige reactie!

Natuurlijk hopen we allemaal van harte dat er een goede LCV en een Vleugelspeler bij komen, zodat we gewoon weer titelkandidaat nummer 1 zijn..

Maar inderdaad, ook als dit een tussenjaar is..waarin we geen kampioen worden, maar waarin we wel veel spelers verkopen en de jeugd zich doorontwikkelt, zodat er volgend jaar een topteam staat en er tegelijkertijd een goed salarishuis is.. moeten we blij zijn!

Rome is niet in een dag gebouwd, van Gaal moest in de jaren '90 ook even bouwen voordat er opeens een generatie toptalenten stond in 94-95 die de CL wonnen.

Frank de Boer kan na 2 gewonnen titels in 1.5 jaar (met jeugdspelers en veel minder weggegooid geld), niet genoeg krediet krijgen van de supporters!!!!

(ookal is het ongelooflijk dat hij de enige Ajacied is die het ziet zitten in Blind)

7 augustus 2012 om 00:29

Er is toch nog een belangrijke speler vertrokken. Althans, hij maakt enkele belangrijke goals en mooie ook: Aissati!

Al is hij niet zo'n groot gemis i.t.t. Vertonghen nee! Maar hij kon dit seizoen (zkeer met de blessure van Boerrigter, matige ebecilio, Lukoki die nog moet groeien, Ozbiliz die weg gaat en Sana die zich nog moet bewijzen) zeer handig geweest!

7 augustus 2012 om 00:55

Ben ik tot op zekere hoogte met je eens (en ik was hem inderdaad vergeten). . Aissati was zeker een bruikbare speler en was van toegevoegde waarde. Toch is hij, net als Ozbiliz, met alle respect, niet het niveau dat Ajax op de lange termijn moet willen nastreven. Ik vond hem (aissati dus) een beetje een toevalsvoetballer. Iets te flegmatiek, te licht en tactisch niet voldoende ontwikkeld.

Maar hij heeft terecht meegedeeld in de credits van het afgelopen kampioenschap. Absoluut.

Money, money, money... Zo triest dat zo'n jongen nu het grote geld al verkiest boven een competitie waar ie zich kan manifesteren en zich kan ontwikkelen. 1 miljoen euro voor deze knakker? Da's nait veul.

6 augustus 2012 om 21:57

Hij heeft 1.5 seizoen de tijd gekregen door te breken, maar heeft zelden wat laten zien. Potentie ok, maar als het er niet uitkomt houdt het op. Als je dan als club zijnde 1 miljoen kan vangen, lijkt me dat gevonden geld. Kun je drie Sana's voor kopen.

1 miljoen lijkt misschien weinig, omdat PSV met zijn geldgesmijt de markt verziekt.

6 augustus 2012 om 22:21

Waarom niet een jaar uitlenen aan een andere eredivisieploeg? Die knuppel verdwijnt naar Rusland en die zien we nooit meer terug.. Zonde toch? Je kan er 3 Sana's voor kopen.. maar wie is Sana ;-)

6 augustus 2012 om 23:08

Natuurlijk zie je hem niet meer terug. Özbiliz heeft de Armeense nationaliteit. Waar had je hem dan verwacht? In het Nederlandse Elftal?

Bij Ajax op de bank zitten en een paar ton per jaar verdienen of bij een Russische club op de bank zitten en 4 maal zoveel verdienen waar je wellicht meer speelminuten zal krijgen. Ik had het wel geweten als ik een Armeniër was.

Bij deze jongen heb ik altijd het gevoel dat hij het wel kan maar het nooit laat zien door een bepaalde druk of iets dergelijks. Zulke spelers bestaan keer op keer kansen geven heeft geen zin op de trainingen laat die het kennelijk wel zien maar in de wedstrijd nooit anders zou De Boer hem niet telkens opstellen neem ik aan.

Succes Aras!

Ik ben vooral blij dat hij van de loonlijst is, het kwam er allemaal gewoon niet uit. 22 jaar al, kansloze missie. Cvitanich als grootverdiener ook eindelijk weg.

Met een beetje geluk krijgen ze Ebecilio ook nog weg.

Dan moet er toch ruimte zijn om de aanval van een kwaliteitsimpuls te voorzien!

hoop dat hij gaat maken in rusland

ik vind 1 miljoen wel toch weinig voor zo een speler natuurlijk hij speelde niet perfect maar is toch nog redelijk jong

Ik heb het idee dat Ajax toch niet echt slim bezig is op de transfer-markt. Narsingh laten lopen voor een paar ton en nu weer een behoorlijk getalenteerde speler als Ozbiliz voor een schamele 1 miljoen laten vertrekken. Eigenlijk zou Ajax als ''opleidings''-club altijd een terug-koop clausule moeten opnemen bij verkoop van dit soort jongens. Voorbeelden genoeg van talenten die te licht werden bevonden door Ajax en bij een andere club wel wisten waar te maken.............

Iedereen gaat weg bij Ajax bijna, deze jongen heeft wel alle jeugdelftallen doorlopen. Hij gaat wel geld verdienen en komt weer terug om bij een subtopper te gaan voetballen. Wens hem veel succes bij ze nieuwe club.

''zij spraken over de voordelen van de Russische competitie en adviseerden mij om erheen te gaan.”

Kom naar de Russische competitie! Het niveau is hier onwijs hoog, en het is hier altijd lekker weer. Kuban Krasnodar is een ontzettende warme en vriendelijke club, discriminatie komt hier nauwelijks voor. Bovendien is het salaris hier ook prima....

Wat een overschat talent van Ajax, dat een club hem wil hebben is nog een klein wonder.

6 augustus 2012 om 23:01

Ik vond hem eigenlijk niet verkeerd maar het komt er gewoon nog niet uit en vindt hem tenminste een betere speler dan Ebecilio en jammer dat tie niet wegging en ook Blind mag vertrekken en een nieuwe CV komen.

Trieste dag voor ajax supporters... Een van de spelers waardoor de training leuk waren, wat een dribbel heeft deze man Maarja hij wou voor armenie spelen is begrijpelijk Frank schatte hem in voor nederlands elftal, zegt veel. Succes araz

Leuk bedrag voor een speler die niet past bij Ajax, het is geen echte buitenspeler als je het mij vraagt. Hij moet de individuele actie maken om vervolgens op goal te kunnen schieten en als buitenspeler is het de bedoeling dat je de spits juist regelmatig in stelling brengt en juist niet teveel zelf schiet.

Wat dat betreft past Lukoki bijvoorbeeld veel beter bij het spel dat Ajax wil spelen, al mag zijn rendement wel een stuk omhoog. Ben benieuwd of Lukoki de komende tijd de kans krijgt zich te bewijzen in eredivisiewedstrijden.

Het overigens goed om te zien dat de spelers waar het technisch hart geen perspectief in zien worden verkocht waardoor er nu een gigantisch bedrag aan loon wordt bespaard. Bovendien lopen er nu een stuk minder nutteloze krachten rond. Overigens ben ik een groot voorstander om de jeugd de kans te geven. De eerste maanden zullen ze nog stomme fouten maken maar daarna heb je heel goede spelers waaraan je veel plezier kan belezen.

Een jonge als Ebicilio zou ik lekker in jong Ajax laten voetballen totdat hij laat zien dat hij in het eerste thuis hoort. Volgens mij zit er genoeg talent in die jongen alleen heeft hij vooralsnog te weinig uithoudingsvermogen, arbeidslust. Daarnaast is hij momenteel erg ongelukkig in zijn dribbels en zoekt te vaak een te moeilijke oplossing.

Wat mij betreft nog een centrumspits erbij, eventueel voor een zacht prijsje een vleugelaanvaller en mocht Blind de komende weken niet overtuigen dan nog een ervaren verdediger erbij. Dan heb je gewoon een goede selectie waar nog heel veel rek in zit.


Horen we dus niets meer van! Vond hem in het begin wel aardig voetballen maar de laatste tijd valt hij me toch tegen en in de paar wedstrijden die ik heb gezien van Lukoki maakt hij toch een betere indruk op mij in vergelijk met Ozbiliz waarvan ik al heel veel meer wedstrijden heb gezien! Hoop voor hem dat het goed komt maar ben bang dat hij nu even ze zakken gaat vullen en dat we dan niets meer van hem horen! Zonde

1 miljoen is veel geld voor een middelmatige speler als Ozbliz! Ik snap niet wat Kuban Krasnodar hier in ziet, want ze willen meedoen met de top in Rusland. Dan moet je niet met spelers als Ozbliz aankomen!

Van dit geld kan Ajax weer een nieuw aankoopje doen, of bijvoorbeeld Tello huren!

Succes in Rusland.. Maar denk niet dat je daar meer speeltijd krijgt dan bij ons.

Grote strik erom en lekker naar Rusland laten gaan ! Veel te licht voor Ajax ,eerder iets voor een subtopper in de Eredivisie . Hij kiest nu uiteraard voor het geld ,kan ik die jongen geen ongelijk in geven . Vind dat hij totaal geen overzicht heeft en zich vervolgens vast loopt

Ik kan maar één voordeel bedenken als ik aan de Russische competitie denk. En dat is dat je financieel onafhankelijk wordt. Ozbiliz is maar een modale voetballer met beperkte kwaliteiten! Hij heeft in zijn tijd bij Ajax nog niks laten zien. Ajax hoeft met het vertrek van Ozbiliz niet te treuren!

Ik vond dit een veel te grillige en matige voetballer, die bovendien veeel te weinig rendement uit zijn acties haalde! Dan is het toch mooi om er nog een miljoen voor op te strijken! Ik snap alleen niet waarom zo'n jonge voetballer kiest voor een club als Krasnodar...

Ik weet zeker dat mijn landgenoot het waar kan maken in Rusland, en Ajax spijt zal hebben dat zij hem verkocht hebben of voor zo weinig geld verkocht..

Ga maar lekker bij je mede-armeniers spelen Aras.. Je verdient meer respect maar Krasnodar is ook een leuk club en daar speelt Pizelli ook dus het komt goed!

Veel succes Ajacieden met het komende seizoen.

6 augustus 2012 om 22:55

Kuban heeft vandaag ook Davit Manoyan voor drie jaar vastgelegd.

slim van Ajax om deze jongen te laten gaan
ze hebben tog nog Lukoki,ebecilio,sulejmani enz
vond hem niet het grote talent waar Ajax het steeds over had

1 miljoen vind ik toch wat veel voor een matige rechtsbuiten die nog niks heeft gepresteerd. Maarja als Ajax zijnde zou ik er blij mee zijn.

6 augustus 2012 om 22:39

wildschut aardige speler voor de toekomst bij ajax, mogelijk kan ajax em kopen en nog een jaar op huurbasis in Venlo laten. Voor iedereen t beste.

Jammer, hij raakt zo uit beeld. Hopelijk krijgt hij er ook de juiste begeleiding, een jaartje ajax (al zou het meer als reserve zijn) zou hem denk ik het volgend seizoen ook nog een leuke club hebben opgeleverd. Echter nu heeft ajax nog wat inkomsten, transfersom plus zijn salaris. Nieuwe speler voor de spitspositie is te verwachten na zijn vertrekt. Zeker ook met de blessure gevoeligheid van een aantal spelers.

Nou, voor dat miljoen kunne ze meteen armenteros ophalen. Beide partijen blij. Ozbiliz had de pech veel/lang geblesseerd te zijn, maar echt een geweldige speler vind ik hem niet. Een miljoen is leuk meegenomen.

Ik had liever Ebicillio zien gaan!

Mooi zo, cashen en laten vertrekken. Scheelt salaris, en je krijgt er nu nog geld voor. Hij heeft het niveau niet wat Ajax nastreeft.

Deze meevaller gebruiken om een verdediger te halen, dat kan niet voor 1 miljoen, maar dit is een extra wat ze bij een andere speler extra kunnen besteden

Jammer,had hem graag gezien bij clubs als Heracles of Nec.

Ik vond Aras altijd wel beter dan Ebecilio aan die linkerkant. Tegen Man U speelde hij mooie pot. Maar wel logisch dat hij vetrekt weinig speeltijd en bij Kuban zit een Armeen als directeurtje ofso en kan natuurlijk lekker cashen

Ok dan.. Nu een extra miljoen om de transfer af te ronden van Assaidi, geen tijd te verliezen Marc en Frank!

Aras, ga niet naar Rusland!! Zorg dat je een jaar verhuur wordt aan een eredivisie club. De potentie heb je, je moet gewoon een vol seizoen spelen! Ik zie in jou wel een soort van Ronald de Boer. Op dit moment niet goed genoeg, maar wel de potentie. FF weg wezen en dan sterker terugkomen.

Rusland dan horen we echt niks meer van je! Zonde!

jammer. had veel liever ebecillio zien gaan. 1 miljoen is op dit moment een mooie prijs voor ozbiliz , maar hij gaat er nog wel komen. Echt heel jammer dat Ajax deze speler weg doet. Tobias Sana zal denk een betere indruk hebben achtergelaten en dat samen met de rest van de resterende buitenspelers zal hij wel eieren voor zijn geld hebben gekozen.

Goed dat ozbilic weg gaat.bij Ajax komt hij toch niet aan de bak.nu kunnen hijzelf en Ajax nog wst geld vangen. Nu Ebecilio en Blind nog verhuren/verkopen.zij komen echt tekort. Waarom Theo Jansen niet als opbouwende centrale verdediger proberen.laat je Aldeweireld in de mandekking entheo als opbouwende verdediger met n goede pass opkomen

Goed dat ozbilic weg gaat.bij Ajax komt hij toch niet aan de bak.nu kunnen hijzelf en Ajax nog wst geld vangen. Nu Ebecilio en Blind nog verhuren/verkopen.zij komen echt tekort. Waarom Theo Jansen niet als opbouwende centrale verdediger proberen.laat je Aldeweireld in de mandekking entheo als opbouwende verdediger met n goede pass opkomen

En wederom een verkoop en nog geen aankoop. Nu zijn wel de aankopen van Sana en Boccara gedekt....

Het eigen vermogen van Ajax zal rond de 65 miljoen liggen nu minus de uitstaande aandelen is er 30 miljoen te besteden, maar ja we houden de hand op de knip dus wat is er werkelijk aan de hand?

"zij spraken over de voordelen van de Russische competitie" er is toch echt maar 1 voordeel...

Deze jongen is toch veel meer centrumspits dan buitenspeler?
Weet nog wel dat hij best wel indruk heeft gemaakt vorig jaar in de voorbereiding.
Jammer, dat hij nooit een serieuze kans heeft gekregen als spits.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV3638
2.Ajax3132
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

23 fans
Middenvelder, 28 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 21 november
Marcelo Brozovic is een kandidaat om het middenveld van Real Madrid te gaan versterken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren