Missers Ramsey en Sturridge worden Groot-Brittannië fataal

Zaterdag, 4 augustus 2012 om 23:15Bart Kruyt • Laatste update: 23:57

Groot-Brittannië moet de gouden medaille op de 'eigen' Olympische Spelen in Londen uit het hoofd zetten. De ploeg van Stuart Pearce werd in de kwartfinale uitgeschakeld door Zuid-Korea, dat na een 1-1 gelijkspel in de reguliere speeltijd en de verlenging de penalty's beter nam. Daniel Sturridge miste de enige strafschop in de penaltyreeks, terwijl Aaron Ramsey in de wedstrijd zelf al een pingel had gemist. Zuid-Korea speelt in de halve finale tegen titelfavoriet Brazilië.

/

Strafschoppen bleken dus opnieuw niet aan de Britten besteed te zijn. Ramsey benutte overigens nog wel een penalty in de wedstrijd, nadat Dong-Won Ji Zuid-Korea na een halfuur spelen op voorsprong had gezet, met een schot die gepakt had moeten worden door Jack Butland. Vier minuten na deze openingstreffer kreeg Groot-Brittannië wegens hands van Oh Jae-Suk een penalty, die niet goed werd ingeschoten, maar wel werd benut door Ramsey.

Drie minuten na de eerste strafschop kreeg Groot-Brittannië nóg een strafschop. Ditmaal werd Sturridge onrechtmatig afgestopt en Ramsey ging opnieuw achter de bal staan, maar nu faalde hij in de afronding. Groot-Brittannië was in het restant niet creatief genoeg om een winnende treffer te forceren en Zuid-Korea kreeg zelfs de beste kansen. Er kwam echter geen doelpunt uit, waardoor penalty's een winnaar moesten aanwijzen. De laatste strafschop van Groot-Brittannië werd gemist door Sturridge, terwijl Sung-Yueng Ki wel wist te scoren: 5-6.51 reacties (laatste reactie door edenhazard)

Tja Engelsen en pingels he, zijn net als Nederlanders ermee.

4 augustus 2012 om 23:39

Volgens mij is het met die Engelsen nog erger. Ik zou als Nederland het rustig op penalty's aan durven laten komen tegen Engeland.

ON: Wel jammer, want vond het wel een leuk project zo'n Brits team. Op deze manier kon ook een wereldspeler als Ryan Giggs eindelijk eens meedoen aan een groot toernooi. Had hem wat dat betreft wel een succesje gegund.

5 augustus 2012 om 01:40

Weer penalties? Dit begint echt belachelijk te worden maar ja wat wil je eraan doen, je kan er niet op trainen.

5 augustus 2012 om 05:45

Gab, ze speelde ook voor eigen publiek. Ik denk dat druk ook een grote rol in deze wedstrijd heeft gespeeld!

5 augustus 2012 om 07:54

Penalties kan je trainen.

De mensen die in hun carriere op hun bek gaan hiermee die roepen dat het niet te trainen is.

Een simpel voorbeeld, Barcelona traint iedere week minimaal een uur op penalties, ja ze krijgen er veel, maar ze willen ook veel verschillende spelers hebben die ze kunnen nemen.

Penalties zijn standaart situaties, deze zijn makkelijker te trainen dan bv een positiespel, omdat alles anders is bij iedere positiespel.

Nu kan jij roepen, wedstrijddruk bla bla bla, bllshit, op een training is die druk er ook, je wilt niet missen, met je ploeggenoten is er een onderlinge strijd, jij wilt niet falen.

Probleem bij de Engelsen is dat al jaren bijna niemand bij zijn eigen club de pingels neemt, zijn altijd de niet Engelsen die deze taak hebben. Probleem bij Nederlanders is de arrogantie, ze vinden zichzelf geweldig en presteren om eerlijk te zijn niets, de arrogantie nekt ze.

5 augustus 2012 om 08:39

Hier ben ik het niet mee eens. De wedstrijddruk heeft wel degelijk invloed op een speler en dat is tijdens een training echt niet na te bootsen met een onderling weddenschapje ofzo.

Neem bijvoorbeeld Messi en Ronaldo, samen goed voor meer dan 100 doelpunten in een seizoen, missen beide een beslissende penalty in de CL, komt dat ook omdat ze niet genoeg getraind hebben?

5 augustus 2012 om 11:42

Je verwoord zelf al dat je ongelijk hebt. Messi traint wekelijks op penalty's, is de beste voetballer ter wereld, heeft bijna alles al gewonnen en toch mist ook hij een penalty.

Op een training mist geen enkele topvoetballer een penalty, ze vliegen er allemaal in. In een wedstrijd met de vermoeidheid, de stijfheid die in je spieren zit door de tackels etc., het publiek, de televisie, het is gewoon anders. En ineens kan die topper, die op de training nooit mist, ineens missen.

En waarom je Nederland er ineens bij betrekt? De laatste keer op een groot toernooi dat ze penalties moesten schieten, gingen ze gewoon door. Toen schoot ook Robben wel gewoon raak.

En niets presteren, tja ik vind een finale WK halen wel degelijk een mooie presatie, of topscoorder worden in de Bundesliga, of topscoorder worden in de Premier League, of een CL winnen. Vergelijk dat eens met andere landen, zoals Turlijke. Een veel groter land met veel meer voetballers, maar kan alleen maar dromen van de prestaties van de Nederlands elftal spelers.

Je kon gewoon zien aan sturridge dat hij hem ging missen. Niks lukte hem vandaag. Schoten die niet een over de achterlijn gingen, verkeerde passjes en hij was te laconiek. Nee het was niet zijn dag.

hahahaha ook hier achtervolgt het penalty syndroom die engelsen.

Tja.. waarom laat je Ramsey die bal nemen?
Overigens wel verrassend dat GB en Spanje al redelijk vroeg eruit liggen. Van Zuid-korea zou je eigenlijk wel 'gewoon' moeten winnen...

5 augustus 2012 om 00:02

Dat GB er uit ligt is toch niet raar? Engeland heeft de laatste15 jaar internationaal niets laten zien! Dat Spanje er tijdens de poulefase uit ging, was natuurlijk wel een enorme verrassing.

Snap werkelijk niet waarom Sturridge die penalty nam.. Hij is de laatste speler die een penalty moet nemen, dit weet iedereen in Groot-britannie ......

Jammer dat zo'n speler alles verpest; die normaal nooit een penalty scoord dit nu moet verpesten. Jammer voor Gb.

4 augustus 2012 om 23:24

Idd, en daarnaast speelde sturridge ook nog eens als een zak patat...

Groot-brittanie heel erg slordig, Sturridge is geen spits, hij speelde heel zwak, Cleverley, Allen , Ramsey konden elkaar wel vaak vinden, vond ze aardig, totaal geen passie in het spel, jammerr. Had liever een andere opstelling gezien.

Butland
Richards
Jones
Smalling
Gibbs
Ramsey
Rodwell
Cleverley
Sturridge
Welbeck
Walcott-AOC
4 augustus 2012 om 23:25

Welbeck,walcott en Jones hadden er allemaal een ek opzitten. Vandaar dat ze niet meegegaan zijn.

4 augustus 2012 om 23:45

Sturridge is ook helemaal geen toptalent, wanneer zien mensen dat nou eens in... Elke keer worden die Engelse talenten opgehemeld tot potentiele wereldsterren... Nederlands talent doet het zoveel beter... Wees daar toch trots op!!

5 augustus 2012 om 01:36

Klopt, ik vind Sturridge een gevalletje Babel.. Aardig schot, goede snelheid maar daarbij is ook alles gezegd

Dit bewijst ook maar weer dat een echt team verder komt dan een kwalitatief beter team , de Zuid-koreanen spelen vanuit een goeie organisatie en iedereen maakt zich ondergeschikt aan het team belang , ze vechten allemaal voor elke meter en het levert resultaat op.

Daarom denk ik ook niet dat het voor Brazilie een uitgmeaakte zaak is , we hebben kunnen zien dat de Japanners tegen Spanje bijvoorbeeld ook als kansloos werden gezien maar ze waren stukken beter en hadden de scoren nog veel verder kunnen laten oplopen , Brazilie heeft altijd in de wedstrijd een periode waarin men niet scherp is , dat was zo tegen Egypte waarin het 2 doelpunten slikte en ook tegen Wit-rusland waarin het met 1-0 achter kwam , we zullen zien of ze tegen de Koreanen vanaf het begin bij de les zijn want dat is wel nodig want met een 1-0 achterstand tegen de Koreanen moeten spelen is heel zwaar.

Na dit toernooi en het afgelopen EK is wederom duidelijk geworden dat het succes van de Premier League volledig op het conto te schrijven is van de buitenlandse spelers. Er zijn tegenwoordig maar weinig Engelse/britse topspelers.

4 augustus 2012 om 23:31

Onzin, spanje bakte er ook niets van, terwijl ze op papier een van de favorieten waren. Vergeet ook niet dat er bepaalde talenten niet mee konden doen vanwege het afgelopen EK.

4 augustus 2012 om 23:38

Hij zegt toch "na dit toernooi en het afgelopen Wk". Denk dat ie EK bedoelt, maar alsnog. Op het EK stelden ze ook vrij weinig voor.

4 augustus 2012 om 23:39

Wat Pacogento zegt klopt grotendeels wel hoor. Als je gaat kijken naar de topspelers die Engeland bezit kom je op 3 à 4 spelers die echt wereldtop zijn.

In potentie hebben ze wel enorm veel spelers die eraan komen. Maar dan hebben we het weer over een nieuwe generatie.

5 augustus 2012 om 00:04

Ja, EK bedoel ik. Stom foutje.

4 augustus 2012 om 23:41

Op het moment dat de Engelsen hadden kunnen beschikken over Gibbs, Jones, Smalling, Wilshere, Oxlade-chamberlain, Walcott, Welbeck en nog tal van afwezige spelers, waren ze moeiteloos doorgestroomd tot de halve finales. Engelsen hebben best toekomst, maar de beste jeugd was er om uitlopende redenen niet bij.

4 augustus 2012 om 23:51

Blablabla, sorry hoor, maar hoor dit echt elk jaar opnieuw.. Alleen veranderen de namen telkens.... De vorige jaren waren het Richards, Wright-Philippe, Downing, Carroll, Wallcott, Pennant, Jeffers etc. etc. Begrijp echt niet waarom Engelse talenten telkens weer tot wereldtalent worden uitgeroepen... ze falen praktisch altijd...! Als je dat vergelijkt met Nederlandse talenten...

5 augustus 2012 om 02:07

Onzin, die jongens worden meteen in het diepe gegooid. De EPL is de zwaarste en beste league in de wereld, dat je dan niet meteen opvalt als een van de absolute smaakmakers is niet erg. Zolang je bovengemiddeld presteert ben je een goede voetballer, neem nou een wilshere (niet vorig seizoen dan), richards, welbeck en walker als een voorbeeld. Ik zie dat een wildshut of duarte o.i.d. niet zo snel doen hoor..

5 augustus 2012 om 09:13

Ik zeg ook niet dat het middenkader niet breed is... Die is juist zeer groot... Ook niet vreemd met zoveel inwoners als Engeland heeft. Het gemiddelde niveau is daardoor beter. Maar ik heb het juist over het top niveau... Daar falen Engelse spelers keer op keer, telkens als toptalent uitgeroepen en 99 van de 100 keer word het niets.... Vooral van die personen die het hebben over de Engelse jeugdopleidingen... Zo van ' de komende jaren breken die, die en die door'.... Net zag ik weer iemand roepen dat City volop bezig is met zijn jeugdorganisatie en dat er veel uit gaat komen, maar er breekt straks helemaal niets door!!! Die kopen gewoon elk jaar spelers die er direct zouden moeten staan, word eens wakker!

5 augustus 2012 om 15:31

Die jongens waar ik het over had zijn ook gewoon allemaal toptalenten en allemaal onder de 22 jaar. En ze spelen naar behoren in de Epl! Ze zijn (nog) niet de topspelers van de competitie maar dat hoef je ook nog niet te verwachten, dat komt hopelijk later wel, vooral wilshere ben ik van gecharmeerd.

En over welke Nederlandse talenten heb jij het dan die meteen de topspelers van de EPL zouden zijn sinds je zegt in vergelijking met Nederlandse talenten?

5 augustus 2012 om 20:15

Wilshere, komt aan handelingssnelheid tekort... Depay, Vilhena zullen over 5 jaar veel beter zijn... Wilshere is er weer zo één die het niet zal gaan redden... Evenals Sturridge, Bertrand en al die anderen... Wait and see!!

Engeland en Penaltys= geen gelukkige combinatie.... al 20 jaar ofzo...

Engelsen en penalties.... het is nog erger dan bij ons.

Ik had niet verwacht dat GB in eigen huis er nu al uit gaat drama gewoon voor ze penalty's. Eerst Engeland eruit gekickt de afgelopen EK door Penalty's en nu weer het zit ze niet mee. Dit is een grote verrassing 1 van de kanshebbers er nu al uit gekickt.

5 augustus 2012 om 15:54

Ooit van Spanje gehoord?

jammer voor het Britse team.
ik had het ze wel gegund. dan had je ook een kraker in de halve finales.

Brazilie de duidelijke favoriet, en als ze de finale halen, dan is de kans groot dat ze tegen Japan spelen. ook dan is Brazilie de grote favoriet, maar ze mogen de Japanners niet onderschatten.

Toch een domper voor de Britten, zij volgen het Olympisch elftal erg fanantiek, alsof het Engels nationaal elftal weer in actie kwam.

De verwachtingen waren hooggespannen maar na de voortekenen tijdens de eerdere matige partijen ligt GB er nu écht uit, en nota bene zijn het weer de strafschoppen. Ken een paar mensen die er kapot van zijn.

Mooi dat ze eruit liggen, kunnen ze naar het Olympisch stadion om te zien hoe echte atleten presteren en wat het voor ze betekent.

Het verschil in passie tussen de atleten en onze overbetaalde voetballers is enorm.

Jammer hoor, had gehoopt op een halve finale tussen GB en Brazilië. Nu ligt de weg toch wel open voor Brazilië

ach voetbal op het olympische spelen is sws een belediging, veel 2e ranks voetballers.. stelt niets voor

5 augustus 2012 om 01:37

neymar hulk tiago silva marcelo haha ja allemaal 2de rangsvoetballers.....

5 augustus 2012 om 02:25

Het is niet meer dan een onder 23 toernooitje met elk team wat dispensatiespelers.
Ik vind wel leuk om te zien wie we in de gaten moeten houden maar sommige mensen zien dit liever niet.

5 augustus 2012 om 11:42

Ik zeg toch ook niet dat ze allemaal 2e ranks zijn, maar het is gewoon een talenten toernooi, en ik vind dat je op de olympische spelen (waar de allerbeste atleten van de wereld bij elkaar komen) dat je dan niet met voetbal aan moet komen aangezien de echte toppers niet meedoen

Ik hoop dat het een heel ander toernooi word met als finale Zuid-korea - Japan

Mijn god wat is die Ramsey toch ook een ongeloflijke pech-speler, daar ga je als Arsenal zijnde nooit maar dan ook nooit een prijs mee winnen. Als het er ook maar een beetje op aan komt mist hij alles wat hij maar kan missen, een van de minst bepalende spelers die ik ooit gezien heb. Wat een flutspeler.

5 augustus 2012 om 06:48

Heb je hem zien spelen voordat die idioot van een Shawcross door hem heen ging?

5 augustus 2012 om 12:56

Dat weet ik PG, toen heb ik hem ook erg sterke wedstrijden zien spelen, maar dit is echt zo´n speler die verlamd wanneer hij op doel kan schieten. Net als El Ahmadi bijvoorbeeld. Kunnen beide geweldig voetballen maar voor het doel lijken hun benen opeens wel van spaghetti. Ramsey is, nu in ieder geval na z´n blessure, echt zo´n net-niet speler geworden. Voetballen kan hij evengoed nog wel, maar ik vrees dat hij net niet dat extra's gaat brengen.

5 augustus 2012 om 15:14

Klopt, hele irritante speler om naar te kijken die Ramsey. Maar wel doodzonde want hij is een van de meest verfijnde middenvelders die voor ons heeft gespeeld. Die jongen kon groter worden dan Wilshere... maar helaas.

Waarom stond Butland in de goal en niet Steele? Misschien wordt Zuid- Korea - Brazilië wel de finale, dan ga ik zeker kijken.

5 augustus 2012 om 15:58

Grappig ben jij. Ze moeten namelijk al de halve finales tegen elkaar spelen pffffff.

5 augustus 2012 om 16:38

Ik volg het programma van de OS niet. Dan hoop ik op een finale Japan - Zuid-korea. Die ga ik wel kijken.

@edenhazard Hoe kan dat nou de finale worden?? Ze moeten tegen mekaar in de halve finale...

Ik vind dit echt heel jammer, had het zo graag gehoopt voor Bellamy en vooral Ryan Giggs. Gewoon prachtig toch als zij in dat prachtige tenue goud in ontvangst mogen nemen in hun eigen land, het zou de kers op de taart zijn en een beloning voor een prachtige carriere als voetballer en mens (in het voetbal dan he, wat met zijn broer is gebeurt staat buiten kijf)
Erg jammer maar het zij zo. Brazillie heeft de beste papieren, maar misschien zijn ze een beetje te favoriet en stijgt het naar hun hoofd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Maandag 21 juni
Manchester United wil van Paul Pogba, die omgerekend voor 337.000 euro per week onder contract staat, de bestbetaalde speler in de Premier League maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren